Brugerdiskussion:Hjart

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Hjart! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen
- Sarrus (db) d. 25. jun 2013, 22:37 (CEST)

Koordinater[redigér wikikode]

Hej, hvis du finder koordinater på en side som er forkerte, er du så ikke rar at rette koordinaterne istedet for at slette skabelonen med dem fra siden, det hjælper ikke rigtig noget bare at fjerne den. Mvh. Vrenak (diskussion) 13. maj 2016, 20:48 (CEST)

Jeg rettede dem på wikidata. Er det ikke tilstrækkeligt? --Hjart (diskussion) 13. maj 2016, 20:56 (CEST)
Ikke hvis du sletter skabelonen fra siden, så hjælper det ikke noget. Mvh. Vrenak (diskussion) 13. maj 2016, 21:02 (CEST)
Ok, jeg havde på en eller måde fået en ide om at artikler automatisk ville bruge koordinater angivet på wikidata. Undskyld. Jeg har nu ledt efter en måde at angive i en skabelon at koordinater på wikidata skal bruges. Eksisterer dette stadig ikke? --Hjart (diskussion) 14. maj 2016, 08:08 (CEST)
Hvis jeg husker korrekt bruger den dem hvis skabelonen på siden er tom og wikidata siden har artiklen listet som en bruger af dataene~, det ville være dejligt hvis den automatisk anvendte alle data :). Mvh. Vrenak (diskussion) 14. maj 2016, 08:50 (CEST)
Man kan bruge {{Coord wd|type=landmark|region=DK|display =title}} til at hente koordinater fra wikidata. - Nico (diskussion) 14. maj 2016, 09:08 (CEST)
Mange tak for den, Nico. Det var lige det jeg ledte efter :-). For mig er det langt nemmere at opdatere koordinater i wikidata end i selve artiklen. --Hjart (diskussion) 14. maj 2016, 09:55 (CEST)
Man kunne brug den gamle koordinat i teksten til angive hvor de har været. Det er ikke mange år siden Det Kongelige Danske Musikkonservatorium flyttede. --Steen Th (diskussion) 14. maj 2016, 09:45 (CEST)

Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter et nyt afsnit på en diskussionside, så husk at sætte overskrift på afsnittet. Også selv om det er første afsnit i en ny artikel.

Diskussionssider vokser med tiden, og derfor skal alle afsnit fremgå af indholdsfortegnelsen, og alle afsnit skal kunne autoarkiveres.

Overskrift kan du få ved at klikke på fanebladet "Nyt emne" eller ved at skrive overskriften mellem dobbelte lighedstegn, altså == [OVERSKRIFTEN] == på en linje for sig.

Fx Diskussion:Diernæs. --Madglad (diskussion) 4. nov 2017, 21:33 (CET)

Om Sønderjylland[redigér wikikode]

Tak for dit indlæg i diskussionen om Sønderjylland og din indirekte støtte til gældende konsensus omkring definitionen. :-) Nutidens Sønderjylland har ingenting at gøre med Middelalderens og 1700-tallets egnsforståelse. Venlig hilsen --Arvid-S (diskussion) 18. feb 2018, 17:40 (CET)

Hvornår bruges relation og way på OSM?[redigér wikikode]

Hej Hjart. Jeg har forsøgt at vise vandløb fra OSM på et interaktive kort (se mit forsøg i min sandkasse), men mange vandløb mangler på kortet selvom de har et wikidata-tag på OSM. F.eks. Skjern Å (https://www.openstreetmap.org/relation/2928253) og Suså (https://www.openstreetmap.org/relation/4858929). Så vidt jeg kan se, er årsagen at de ikke-viste har typen "relation", mens de vandløb som kan vises på Wikipedia har typen "way". Jeg har ikke så meget kendskab til OSM, så kan du sige hvorfor mange vandløb på OSM er lavet som en "relation" i stedet for som en enkelt "way"? Tak, Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 28. aug 2018, 12:28 (CEST)

Om way eller relation bruges/er bedst kommer meget an på hvor mange dele vandløbet består af og den enkelte mappers erfaringsniveau/vurdering af situationen og din kode bør derfor kunne finde både ways og relationer. Jeg har ikke tilstrækkeligt indsigt til at kunne forstå din kode, men jeg har lavet lidt forsøg med bl.a. Haderslevbanen, hvor wikidata tagget netop er placeret på en relation der "samler" banens forskellige ways. Nogle af de her ways er tagget som broer eller tunneller og derfor kan banen ikke beskrives med en enkelt way. Også Gendarmstien der i OSM er beskrevet som hele 4 forskellige relationer, der hver især består af en lang række sti-/vejstumper med individuelle karakteristika har jeg forsøgt mig med.
Tak for svaret. Min kode finder både ways og relationer, men relationerne kan desværre ikke vises. Eller rettere relationer kan kun vises hvis de har "type=multipolygon", "type=route" eller "type=boundary", mens alle andre relationer ikke kan vises. Årsagen skulle være at kun disse typer kan konverteres af programmet Osm2pgsql (osmwiki:Osm2pgsql). Der er en sag om det på phab:T156433. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 28. aug 2018, 13:51 (CEST)
Ok. Netop vandløbsrelationer er noget jeg personligt gerne ville se visualiseret på Commons/Wikipedia.--Hjart (diskussion) 28. aug 2018, 16:30 (CEST)

Damgård Mølle[redigér wikikode]

Hej Hjart. Jeg kan se, at du har oprettet artiklen Damgård Mølle og har indsat skabelonen "Oversættelse ønskes". Jeg kan dog ikke umiddelbart se, hvad der mangler at blive oversat, eller hvilke udtryk, du er usikker på? Jeg vil gerne forsøge at hjælpe, hvis jeg kan, så skabelonen kan fjernes. Mvh. PHE77 (diskussion) 7. mar 2019, 20:35 (CET)

Jeg forsøgte at oversætte den hollandske artikel, men måtte give fortabt, da jeg ikke har tilstrækkelig indsigt i de tekniske termer. Jeg har besøgt møllen et par gange og har taget billeder, som hollænderen har brugt. Derfor kunne jeg godt tænke mig en lidt bedre artikel. --Hjart (diskussion) 7. mar 2019, 20:51 (CET)
Fine billeder. Jeg kan godt forstå, at du godt kunne tænke dig, at resten af artiklen blev oversat. Jeg troede først, at skabelonen drejede sig om den eksisterende oversættelse. Jeg har forsøgt at blive klogere på den hollandske vindmølleterminologi, men det kræver tydeligvis en hel del specialviden udi de tværstillede krøjevingers facetter, så jeg må desværre også give fortabt. Mvh. PHE77 (diskussion) 9. mar 2019, 00:52 (CET)

Patruljant?[redigér wikikode]

Hej Hjart, jeg kan se at du holder en del øje med IP-redigeringer, og fjerner meget hærværk. Det ville hjælpe os andre, hvis du blev patruljant, så du samtidig kan markere dem patruljeret, så andre ikke skal omkring dem igen. Er du interesseret i det? - der følger ikke andre forpligtigelser med, end det seriøse arbejde, Du i forvejen leverer. - Nico (diskussion) 12. jul 2019, 10:22 (CEST)

Ok. Du må gerne give mig den, tak --Hjart (diskussion) 13. jul 2019, 08:57 (CEST)
Fint, det er hermed gjort, Du kan læse nærmere Wikipedia:Patruljanter - Nico (diskussion) 13. jul 2019, 10:25 (CEST)
Man kan lette patruljeringen ved at indsætte denne linje i Bruger:Hjart/common.js og samtidig har popup aktiveret:
mw.loader.load( 'https://www.wikidata.org/w/load.php?modules=ext.gadget.Mark_as_patrolled&only=scripts' );
...så kan man ved enkle ændringer markere redigeringen som patruljeret direkte i seneste ændringer. vh. Nico (diskussion) 13. jul 2019, 10:37 (CEST)

Indbydelse[redigér wikikode]

Hej Har du set Wikipedia:Landsbybrønden/Hjælp_med_danske_oversættelser_på_en:wiktionary?

Du er velkommen at give et nap med også, om du har lyst.--So9q (diskussion) 4. sep 2019, 08:27 (CEST)

Kort på Thise-artikel[redigér wikikode]

Hej. Jeg kan se, at du har fjernet kort fra Thise (Salling), da du indsatte koordinater. Jeg regner kortet som en erstatning for en infoboks, som ikke er der. Så jeg ville have kortet være. --Steen Th (diskussion) 31. okt 2019, 17:56 (CET)

Jeg bryder mig ikke meget om de der statiske kort, da man ikke kan zoome ind på dem (hvilket jeg altid forsøger for lige at tjekke situationen i OSM). For mig er kort linket meget bedre. Jeg ville sætte stor pris hvis infobox by (og diverse andre infoboxe også) som standard ville vise positionen på et dynamisk kort ligesom i infoboksen på Commons. --Hjart (diskussion) 31. okt 2019, 18:11 (CET)

Cape Canaveral[redigér wikikode]

Hej Hjart, jeg er meget ny til wikipedia, kan du fortælle mig hvad jeg gør galt? Tak på forhånd! CaynnEU (diskussion) 16. nov 2019, 18:34 (CET)

Du slettede alle de eksisterende kategorier + skabeloner. De er vigtige, så dem bør du lade være. --Hjart (diskussion) 16. nov 2019, 18:38 (CET)

Ellers er den fin eller hvad? CaynnEU (diskussion) 16. nov 2019, 18:56 (CET)

Jeg nåede ikke at kigge så meget på din tekst igen, men generelt virkede det fint nok. Undlad bare at slette kategorier + skabeloner --Hjart (diskussion) 16. nov 2019, 19:09 (CET)

ok. CaynnEU (diskussion) 16. nov 2019, 19:12 (CET) Har lige opdateret Cape Canaveral, hvis jeg har gjort noget forkert, undskylder jeg på forhånd. CaynnEU (diskussion) 16. nov 2019, 19:27 (CET)

Hej CaynnEU. Lige nogle ting:
  1. Vi skriver ikke hvem der har skrevet hvad ("skrevet af Mikkel Andreasen")
  2. Husk kilder.
Og til Hjart: Husk at bruge "fjern redigering", og ikke "rul tilbage", når det ikke tydeligvis er hærværk, jf. WP:PATRULJANTVEJLEDNING. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 16. nov 2019, 19:56 (CET)

okay. Tak for hjælpen, CaynnEU (diskussion) 16. nov 2019, 19:58 (CET)

Østrigske kommuner[redigér wikikode]

Hej. Der går ged i min test-case, når du ruller mine ændring tilbage. Jeg er ved at ændre {{Infoboks kommune i Østrig}}. Kunne du ikke kontakt mig istedet for at rulle tilbage? --Steen Th (diskussion) 14. dec 2019, 15:49 (CET)

  • Ok, jeg troede det var en fejl, som du burde gøres opmærksom på. --Hjart (diskussion) 14. dec 2019, 15:51 (CET)
Jeg er ved at rydde op efter en anden fejl. Og jeg ved godt der går galt med visning af koordinater, fordi infoboks-skabelonen ikke er forberedt på det. Men jeg ved også hvordan jeg hurtig retter op på det. Det var jeg ved at rette og tjekket af, da du rulle tilbage... Men jeg også ramt af en anden problem. Der var en {{coord}} i forvejen. Den skal væk..., så der er kun en i infoboksen.
Og hvis der er andre problemer, så kontakt mig. Det kan være jeg er opmærksom på problemet, men endnu ikke kommet til det. --Steen Th (diskussion) 14. dec 2019, 16:03 (CET)
Ok, det gør jeg så fremover. --Hjart (diskussion) 14. dec 2019, 16:25 (CET)

Rådhusstræde på OSM[redigér wikikode]

Hej Hjart. Jeg har brugt OSM til at finde koordinater til et interaktivt kort for Rådhusstræde i København. Jeg har i den forbindelse opdaget at OSM way 1880941 har navnet Rådhusstræde, men faktisk omfatter både den nordligste del af Rådhusstræde og nordligste del af Nytorv. Jeg har ingen erfaring med at redigere OSM, så det er ikke noget som jeg kan rette. Jeg håber at du kan tage dig af det, eller rapportere det på rette sted. Mvh. og glædelig jul. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. dec 2019, 10:31 (CET)

Jeg har slet og ret omdøbt det omtalte stykke til Nytorv, idet adresserne langs hele stykket er på Nytorv. Bemærk at stort set alle der redigerer OSM er amatører og at vi i årenes løb har haft masser af bidragsydere stort set helt uden begreb om hvordan man gør, så der er ingen reel grund til at være alt for forskrækket i forhold til at lave mindre rettelser. Enkelte af de mest erfarne af os bruger en del tid på at se på hvad nye bidragsydere laver og retter/vejleder gerne. Glædelig jul. --Hjart (diskussion) 24. dec 2019, 11:09 (CET)
Jeg takker. Jeg kunne nok have klaret at ændre navnet, men jeg tænkte at vejen skulle splittes op til to nye veje. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. dec 2019, 14:16 (CET)
For mange kan det være en udfordring at finde saksen :-). Den dukker op i menuen ved musen når man højreklikker på en node (et punkt) i vejen. --Hjart (diskussion) 28. dec 2019, 10:07 (CET)