Brugerdiskussion:HolgerSkjerning

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, HolgerSkjerning! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann 23. aug 2011, 15:44 (CEST)

Husk forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Goddag. Jeg vil lige minde dig om at bruge forhåndsvisningen, inden du gemmer artikler. Så kan du se hvordan det kommer til at se ud. På forhånd tak :-) - Greasysweet1 23. aug 2011, 16:00 (CEST) -

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen --Pixi Uno 23. aug 2011, 16:02 (CEST)

Du kan nøjes med een artikel.[rediger kildetekst]

Hej HolgerSkjerning. Noget kunne tyde på at du både vil skrive artiklen Styreplade og artiklen Styrepindens og styrepladens virkemåde (på en helikopter). Det lyder liidt bøvlet, hvorfor ikke bare skrive om styrepladens virkemåde i samme artikel som Styreplade? --Med venlig hilsen Necessary Evil 29. aug 2011, 00:08 (CEST)

    • *** ***

Tak for vejledning! Det har bestemt ikke været hensigten at skrive om styringen to steder. Jeg ville blot supplere det, der var skrevet før. Men da jeg nu (som foreslået) lagde min forklaring under "Styrepind", forsvandt det andet punkt - uden min vilje. Faktisk synes jeg, det er MEGET svært at redigere! - Selv om jeg selv redigerer hjemmesiden: www.reo.dk Så det er ikke en vellykket debut!!!! Er det OK nu, - eller...???

Dit bidrag er flyttet til artiklen Helikopter. Jeg har omskrevet det lidt og tilføjet styrestangens virkemåde (collective stick). Jeg har også indsat et galleri af animationer.
Det lyder ærgerligt at du har svært ved at redigere Wikipedia, indrømmet der er mange tegnkombinationer, der giver fed, kursiv, understreget, hævet, og sænket skrift. Over redigeringsvinduet er der nogle knapper, du kan bruge. På diskussionssider kan du afslutte ved at trykke på , så kommer din signatur automatisk. --Med venlig hilsen Necessary Evil 29. aug 2011, 18:38 (CEST)

Dine tekst-ændringer er alle forbedringer! -Fint! - Eneste lille kritik er, at den sidste animation viser rotorblade, der trykker helikopteren nedad! Det er næppe normalt, men jeg har læst, at nogle helikoptere kan det. Det kan være en fordel, hvis de skal lande på skibe i høj sø eller kraftig sidevind. - Men overdrivelse fremmer jo forståelsen!!! (Skrev 77.213.96.124 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

En animation med sænket styreplade ville helt klart være bedre. På Wikipedia vil du opdage at man må tage til takke med hvad der er til rådighed, eller selv tegne manglende illustrationer :-) Angående afsnittet med inerti- og impulsmoment kan man indflette at det også er som et gyroskop, jeg ved bare ikke hvordan det skal indskrives. Har du forresten glemt din adgangskode? --Med venlig hilsen Necessary Evil 30. aug 2011, 15:21 (CEST)

Hej igen! Jeg har tilføjet "en gyro eller snurretop" og rettet mikroskopisk i sidste sætning. Desuden tilføjede jeg (collective stick) i omtalen af styrepinden. Hej igen! Øh, styrestangen!!! - Men det er OK i selve teksten. Forøvrigt er det uhensigtsmæssigt, at kalde collective stick for styrestang. Som forveksles med styre styrepind. Hvis jeg finder et bedre dansk navn til styrestangen, vil jeg tilføje det ved lejlighed. Jeg har spurgt den pilot, jeg for to år siden fløj med i en hel time i en Robinson 22. Men han/de bruger kun de engelske betegnelser. HS.

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, Necessary Evil 5. sep 2011, 13:49 (CEST)
Hej HolgerSkjerning, ordet "styrestang" blev tilføjet engang i 2004, før min tid. Jeg må indrømme at jeg blot gik ud fra at det var et dansk navn. Jeg har selv arbejdet med helikoptere, og der kaldte vi den også for collective stick. Hvis man Googler på "styrestang" fører det til bildele, og denstoredanske nævner ikke "styrestang".
I ældre dansk litteratur har jeg set »stigestang« og »stigningspind«, rammet ind, som om de ikke selv troede på det. Ordet styrepind var ikke rammet ind. --Med venlig hilsen Necessary Evil 5. sep 2011, 13:49 (CEST)


Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 12. jun 2017, 22:26 (CEST)