Brugerdiskussion:Jørgen/lager1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Her er et usorteret arkiv fra min brugerdiskussion. Indlæg på denne side er formålsløse, da det er et arkiv :-)


Hej Jørgen

Jeg kan anbefale km² frem for km2 (der dog er langt bedre end km2).

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. jul 2004 kl. 09:15 (CEST)

Ok, den havde jeg ikke lige fanget - laver den lige om.... Jørgen 7. jul 2004 kl. 09:21 (CEST)

Hej Jørgen, kunne ikke undgå at lægge mærke til du fjerner kommercielle links fra div artikler, jeg ville bare høre om HVORFOR, jeg forsøger ikke at anfægte det du gør, men er mere intereseret i at høre om det er "politik" på wikipedia at der ikke må være kommercielle links i artikler, og hvordan anslår man om et link ER kommercielt. CatFish 18. jul 2004 kl. 17:34 (CEST)

Hej CatFish! Der er vist ingen generelle regler, men jeg handler lidt ud fra neutralitetsprincippet og det at eksterne links skal bidrage med nyt (og ikke en vrimmel af tilbud på andre rejsedestinationer). Vi laver en encyklopædi og ikke et nyt internet directory. Jeg må indrømme at jeg var lidt vaklende i starten, men efter et par prøveoprydninger, der forblev upåagtede (eller ihvertfald upåtalte) i et par uger, tog jeg mere mod til mig.
Hvad der dømmes kommercielt og hvad der ikke er - ja, det er en smagssag. I dette tilfælde mener jeg at sagen er klar, men hvis jeg er usikker, så lader jeg det være. Omvendt vil det være naturligt at linke til Rolls Royce i en artikel om dem (de sælger jo nok heller ikke flere biler af den grund).
Med venlig hilsen Jørgen 18. jul 2004 kl. 18:03 (CEST)
Er HELT enig i at fjerne kommercielle links. Ser du har flyttet et ud af Ferrari artiklen. TAK. Hvem kontaminerer med den slags? Det er vel ikke meningen med det her projekt? Eller mangler jeg viden?--jcbc 8. aug 2005 kl. 22:18 (CEST)
Der går gerne lidt tid inden nye bidragydere 'finder fodslaget', så der vil altid komme nogle skæverter, andre kan rette til. Det er helt OK, man kan ikke være inde i en fælles vane fra førstedagen - der er meget albuerum herinde. Det pågældende link skal i det mindste nederst - vi vil ikke gerne have eksterne links i selve artikelteksten, det bliver noget rod. Om linkets berettigelse var jeg lidt tvivlende, men lod det blive, da man vist kunne se de pågældende typer der. Bliver vi enige om at det er kommercielt, kan det jo bare fjernes. --Jørgen 8. aug 2005 kl. 23:55 (CEST)


Det er en bilforhandler. Ud med ham. --jcbc 9. aug 2005 kl. 09:01 (CEST)
Det er fint nok - tak for det, jeg fik ikke kigget ordentligt på den. Sønnen giver lidt distraktion i de få, men lange perioder han er vågen :-) --Jørgen 9. aug 2005 kl. 21:06 (CEST)

POV-Ray-illustration - vil du eller skal jeg?[rediger kildetekst]

Hej Jørgen

Jeg så lige dit edit i artiklen om Hall-effekten, og bemærkede du i beskrivelsen nævnte noget med en tegning lavet med POV-Ray.
Pønser du selv på at lave en illustration til artiklen ved hjælp af POV-Ray, eller var den passus et diskret vink om at "nogen" med forstand på de dele om at lave en sådan?

Og mens jeg har fat i emnet: Hvis du (eller andre) er blank nybegynder udi POV-Ray, så er der lidt "lynkursus" og andre gode ting at finde i en afkrog af min hjemmeside: http://sorenpeo.homepage.dk/dansk/vaerksted/povray/

Peo 29. jul 2004 kl. 20:08 (CEST)


Hej Peo!
Det var egentlig ikke ment som et hint til dig - men hvis du kan kaste det ud af ærmet er du velkommen. Det var mere en lille reminder til mig selv om at jeg skal til at lave noget mere konstruktivt end underlige kugler og kegler. Jeg har set de tegninger du har lavet og er endda rigtig meget imponeret. Derfor har jeg hentet programmet og er kommet lidt igang, iøvrigt via dine gode begyndertricks, men det bliver nok ikke de første par dage jeg får noget fra hånden.
Med venlig hilsen Jørgen 29. jul 2004 kl. 21:44 (CEST)

Hej Jørgen - tillykke med brylluppet :-) Mvh Malene Thyssen 26. aug 2004 kl. 20:54 (CEST)

Tusind tak skal du have. Der er også en søn på vej, men der går nok et par uger..... :-) Jørgen 27. aug 2004 kl. 07:44 (CEST)
Huj så er det jo lige oppe over. Pyha det er spændende, jeg kan sagtens huske hvor spændt man er de sidste uger - pøj pøj med den lille :-) Mvh Malene Thyssen 27. aug 2004 kl. 09:13 (CEST)
Ja, vi er spændte, og det er maveskindet også. Jeg har iøvrigt lige kigget lidt i historikken. Skal vi ikke også slette diskussion: Muslimsk børneopdragelse nu vi er i gang? Selvom Fedors afslutningsreplik er god og vakte bifald her i hjemmet. mvh - Jørgen 27. aug 2004 kl. 09:29 (CEST)
Åh nej havde jeg også glemt den - den er hermed slettet :-) Altså jeg tror jeg sidder med hovedet under armen når jeg nusser rundt herinde i Wikipedia, måske er det derfor det er så bøvlet at få ramt de rigtige taster af og til. Måske kommer det af langvarig søvnmangel...heh heh glæd jer ;-) Mvh Malene Thyssen 27. aug 2004 kl. 12:33 (CEST)

Ang. Faradays juleforedrag.

Hej Jørgen

Jeg kan godt se i den engelske artikel, at den er "god nok", men jeg mener ikke, at bemærkningen giver særlig meget mening i dansk sammenhæng. Dog er den blivet mindre malplaceret af, at det kommer med hvor foredragene foregår :-) Jwinther 3. sep 2004 kl. 12:12 (CEST)

Hej Jwinther!
Det er tit sådanne småfejl, der opstår i forbindelse med oversættelser. Jeg prøvede at finde nogle fakta på Royal Institutes hjemmeside om det, men den er ikke meget oplysende, udover at juleforedragene tilsyneladende prioriteres højt. Jeg vil lede videre ved lejlighed. Jeg synes blot at afsnittet giver et lille indblik i datidens studie- og forskningsmiljø. mvh. Jørgen 3. sep 2004 kl. 12:27 (CEST)

Tillad, at jeg blander mig i diskussionen om Faradays juleforedrag, men det var mig, der lavede den oprindelige oversættelse, så jeg synes, at jeg har et medansvar.
Jeg fandt følgende oplysninger om disse foredrag:

I 1826 indledte han "Julefordragene for unge mennesker". I alt holdt han 16 af dem i årene mellem 1827 og 1861. Både disse og andre foredrag bidrog til at skabe hans ry som en enestående, videnskabelig underviser. Juleforedragene bliver stadigvæk afholdt, og de bliver udsendt i TV hvert år.

Hvis I synes, kan det eventuelt indsættes i artiklen?
Mvh.
--Sten Porse 3. sep 2004 kl. 12:48 (CEST)~
Jeg har indflettet det i artiklen. Håber jeg har ramt rigtigt. mvh Jørgen 3. sep 2004 kl. 13:03 (CEST)
Det ser godt ud!
Jwinther 3. sep 2004 kl. 13:26 (CEST)

Hej Jørgen og hustru

Tillykke med familieforøgelsen!

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 20. sep 2004 kl. 07:56 (CEST)

Også et stort tillykke herfra :-) Mvh Malene Thyssen 20. sep 2004 kl. 09:05 (CEST)
Ja, til lykke. Kan vi håbe på en række relevante artikler med afsæt i faderskabets glæder? :)--Troels Nybo 20. sep 2004 kl. 09:14 (CEST)
Også min lykønskning til jer begge. Det er herligt, hver gang der kommer en lille ny til. Som Troels Nybo antyder, så giver det en hel række erfaringer som ikke kan fås på andre måder, og det var min erfaring, at det netop er de "trælse" situationer (bleskift, vågen over det sløje barn, trøsten osv.), som giver den tætte og tillidsfulde kontakt mellem far og barn, - så jeg ønsker dig tillykke med en række ubeskriveligt dejlige, kommende oplevelser!
--Sten Porse 20. sep 2004 kl. 09:27 (CEST)
Et hjertelig tillykke fra mig også! Byrial 21. sep 2004 kl. 02:20 (CEST)
Tusind tak allesammen! Det var en laaaang søndag, men nu har mor og søn det godt. De kommer nok først hjem næste weekend, så har vi nogle gode artikler om vask, rengøring og madlavning? :-) Jeg har allerede oplevet de første 'trælse situationer' i timerne efter fødslen, så vi er begyndt at lære hinanden godt at kende. Jørgen 21. sep 2004 kl. 09:39 (CEST)

Hej Jørgen[rediger kildetekst]

Hej! Tak for tippet ang. signatur - jeg skal undlade at lave dem fremover, og prøve at fjerne dem jeg satte på. Jeg synes i øvrigt det her "postsystem" er lidt besynderligt. Man sender ikke breve, men diskuterer hinanden!?

Hej Rune !
Man kan godt maile sammen, hvis man har udfyldt sin mailadresse. Men da størsteparten af debatten på vore diskussionssider er fagligt om Wikipedia, er det et plus at andre kan følge med i debat og overvejelser. Så kommer man ikke så tit til at træde i spinaten ved at ændre nogle ting, der er blevet diskuteret til enighed. Som du kan se er der en diskussionsside til alle sider. At vore personlige sider så også har en 'diskussion' er et teknisk fænomen. På engelsk Wikipedia er det talk-sider - man har bare valgt et passende dansk ord. -- Jørgen 1. okt 2004 kl. 23:06 (CEST)
Ok. --Rune Skou Larsen (JB) 1. okt 2004 kl. 23:25 (CEST)

Hej Jørgen! Tak for velkomsten. Jeg har faktisk et enkelt spørgsmål... Artiklen om ild indeholder et billede af en geometrisk figur, en tetraeder, som egentlig ikke har meget med ild at gøre. Jeg mener den bør slettes fra artiklen om ild. Er det i orden bare at slette uden videre eller bør jeg "spørge om lov" først og vente på svar? (jeg har allerede lavet et indlæg på diskussionsiden til ild, men ikke modtaget noget svar)

Anton Rasmussen 29. okt 2004 kl. 12:03 (CEST)

Hej Anton! Jeg sad netop og kiggede på det. Det ser ud til at vi er det eneste sprog med en tetraeder i ild-artiklen. Ikke at det gør os til noget specielt, men jeg kan se i historikken at det er Sten, der har indsat den. Måske med tanke om en illustration til en tekst, der så aldrig er blevet skrevet. Måske vi skulle spørge ham? Jeg kigger lige på det. - Jørgen 29. okt 2004 kl. 12:15 (CEST)

Hej Jørgen! Tak for dine rettelser i artikkelen Synagoge. Jeg kan ikke dansk (som du sikkert allerede har forstået) så dine rettelser er meget velkomne! Med venlig hilsen, Olve 12. nov 2004 kl. 10:12 (CET)

Hej Olve! Velbekomme - jeg kan prøve at holde øje med dine bidrag, selv om der er folk herinde, der er meget bedre end mig til det sproglige. Mvh. -- Jørgen 12. nov 2004 kl. 10:36 (CET)
Mange tak for det! Jeg skriver ikke så ofte her på da: — har det travlt med at bygge op nn: sammen med mine venner/kolleger der, samt at bidrage efter bedste evne på no: og sv: (mit nynorsk, bokmål og svensk er meget bedre end mit dansk)... Jeg kan måske også være mindre selvkritisk på da: om jeg ved, at nogen holder et kritisk øje med, hva jeg bedriver. :) -- Olve 12. nov 2004 kl. 12:20 (CET)


"80.208.43.130"[rediger kildetekst]

Hej Jørgen!

Jeg gætter på at "80.208.43.130" er Roskilde private realskole - og at nogle af deres elever er bedre end andre til det her med wiki; artiklerne om Olaf og DK4 kunne godt gå hen og blive til noget. --Palnatoke 20. dec 2004 kl. 12:56 (CET)

Det er korrekt at der da er kommet lidt stof, der kunne bygges videre på. Jeg er også gerne lidt forsigtig med at komme til at trække tæppet væk under en mulig kommende bidragyder. Men cost/benefit er vist ikke i deres favør i dag, så hvis der er nysgerrige og villige sjæle, kan de jo komme på igen fra imorgen. Vi kunne efterlade en besked på IP-nummeret om det, er det en god ide??..Jørgen 20. dec 2004 kl. 13:16 (CET)

Apache-artiklerne[rediger kildetekst]

Hej Jørgen - jeg gjorde Apache til en artikel om indianerstammerne, da de fleste af vores besøgende formentlig vil forvente den betydning som den primære. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 4. feb 2005 kl. 11:13 (CET)

Det er rigtig fint - jeg var lidt i tvivl, og tænkte at den sikre vej i et emne, jeg kun kender overfladisk, var en flertydig på selve navnet, men da de har givet navn til resten, er det bedst som du har gjort. Takker. --Jørgen 4. feb 2005 kl. 11:17 (CET)

Tak for velkomsten[rediger kildetekst]

Hej Jørgen Tak for velkomsten til Wikipedia. Det var da fint med respons. Det er jo et spændende projekt. Venligst Kurt

Hej igen Jørgen Jeg har som ny lidt svært ved at finde ud af, hvordan jeg skal starte en helt ny side (ny artikel). I vejledningen står man skal starte fra et "rødt link" i en anden artikel.

Men det går galt. Fx har jeg forsøgt fra (min) artikel om Carl Gustav Jung, at bruge rødt link på "Kesswil" for at starte artikel om Bilagstegn. Men den skal jo ikke linke til Kesswill!

Hvordan starter jeg en helt ny artikel?

Venligst Kurt

Hej Kurt jeg tillader mig lige at svare hurtigt :-) Du kan starte din artikel om Bilagstegn ved at trykke på det røde link som du selv har lavet herover - eller det jeg nu laver i teksten her. Mvh Malene Thyssen 1. apr 2005 kl. 22:49 (CEST)

Is the Naruto manga published in Denmark?

If it is, what naming order is used? Do the books say "Uzumaki Naruto" or do they say "Naruto Uzumaki"? WhisperToMe 11. apr 2005 kl. 20:18 (CEST)

I don't know. Im not into comics, but Google.dk says 50 hits for Uzumaki Naruto and 2 (from the same URL) for Naruto Uzumaki. I dont know if its imported stuff. If I'm lucky I meet a friend who might help. Look here again in a week or two.--Jørgen 11. apr 2005 kl. 20:55 (CEST)
It took a while getting an answer - as far as he knows, Manga is not published in danish. Only imported stuff available. --Jørgen 26. maj 2005 kl. 13:43 (CEST)

Vedr. Albanau[rediger kildetekst]

Hej Jørgen

Bruger:Albanau har en blakket fortid, især på sv:, se fx:

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. apr 2005 kl. 11:12 (CEST)

Spændende personlighed. Umiddelbart vil jeg foreslå at vi fjerner artiklerne igen, medmindre de bliver oversat til dansk indenfor en dags tid. -- Bruger:Wegge 14. apr 2005 kl. 11:24 (CEST)
Jeg er opmærksom på problematikken, men ville lige give ham en chance for at reagere. --Jørgen 14. apr 2005 kl. 11:52 (CEST)
Jeg har påbegyndt oversættelsen af det jeg nu kan. Så må nogle andre tage det svensk jeg ikke kan. Det er ikke min stærke side, men nu har jeg oversat det jeg kunne, af en af dem. Resten er markeret som kursiv. - Mark jensen 14. apr 2005 kl. 12:00 (CEST)
Bemærk at der på sv: er rejst tvivl om korrektheden af indholdet af nogle af vedkommendes artikler (ikke nødvendigvis dem, der er kopieret hertil). - Kåre Thor Olsen (Kaare) 14. apr 2005 kl. 12:17 (CEST)
Jeg kan godt kigge videre på sprog, tvivl m.m. ved en nærkommende lejlighed efter fyraften, hvis jeg ikke kommes i forkøbet.--Jørgen 14. apr 2005 kl. 12:22 (CEST)
Jeg deler de fremførte betænkeligheder. Og det er endvidere min overbevisning at man ikke kan oversætte hvad man ikke forstår. - Sebastjan 14 apr. 2005 kl. 12:20 (CEST)
Det er fint at oversaette tekster, hvis du har lyst til, men jeg mener, det er betaenkeligt at lade sig presse til at oversaette eller skrive tekster. Der er saa mange andre artikler, der skal forbedres, saa hvorfor vise en person stor respekt ved at oversaette svensksprogede artikler, naar personen ved overhovedet at indsaette dem paa svensk bestemt ikke har vist os respekt? Jeg vil anbefale simpelthen at slette dem. --Twid 14. apr 2005 kl. 12:33 (CEST)
Jeg kan godt se hvad du mener. Men det var nu ikke ment for at vise ham respekt, det var såmænd bare for at supplere til den danske Wikipedia ;) - Mark jensen 14. apr 2005 kl. 22:54 (CEST)

Jeg er "lost"...[rediger kildetekst]

Hejsa

Jeg har for nylig fundet siden her - fremragende idé!

Men når man - som mig - ikke har ret meget forstand på computere, synes jeg siden er lidt forvirrende. Det er f.eks. ikke lykkedes mig at finde endegyldigt ud af, hvordan jeg gør opmærksom på en fejl...?!

- Peder

Jeg vil lige tillade mig at svare på dit spørgsmål. Hvis du ser en fejl på en side, kan du blot trykke på rediger, der står øverst i alle artikler. Nu åbnes en side hvor du kan rette fejlen som var det et word-dokument. For at gemme rettelsen skal du trykke på Gem side i bunden. Prøv eventuelt at trykke forhåndsvisning først før du gemmer siden så du kan se om fejlen er blevet rettet korrekt.

Hilsen Isfisk 19. apr 2005 kl. 11:22 (CEST)

Hvis fejlen er kontroversiel eller ikke er helt åbenlys, er det en idé at skrive lidt om det på artiklens tilhørende diskussionsside. --Palnatoke 19. apr 2005 kl. 11:39 (CEST)

Tak for velkomst[rediger kildetekst]

Tak for din velkomst.

Jeg kan godt se at min famlende hænder fylder meget i statistikken.

--Lars P. 16. jul 2005 kl. 15:52 (CEST)

Bruger 195.215.200.145[rediger kildetekst]

Ovenstående bruger er Greve bibliotek, så det er ikke givet at det er hensigtsmæssigt at blokere den IP-adresse for mere end en enkelt dag.

Jeg mener iøvrigt vi bør tage kontakt til biblioteket, hvis den slags vandalisme fortsætter -- der er nok tale om en afart af skoletidsvandalismen. -- Bruger:Wegge 18. jul 2005 kl. 17:20 (CEST)

Det kan du have ret i. Jeg nåede ikke at 'følge den til dørs', da knægten (10 mdr) kræver sit. Jeg hæver blokeringen om lidt (efter madningen).--Jørgen 18. jul 2005 kl. 17:37 (CEST)
Der har lige været 10-12 sjofle redigeringer igen. Jeg har blokeret i 2 timer og kontaktet biblioteket, der vil holde lidt øje med brugerne. --Jørgen 22. jul 2005 kl. 14:17 (CEST)
Til en anden gang har biblioteket nr. 4395 8000 --Jørgen 22. jul 2005 kl. 14:18 (CEST)
Så var den gal igen. Jeg har talt med biblioteket, og de vil få en af deres IT-folk til at følge op på det. -- Bruger:Wegge 25. jul 2005 kl. 18:09 (CEST)
Den var gal igenigen idag ved 17-tiden. Kom først online for lidt siden, så jeg var ikke med til panikken. Skal vi snakke med biblioteket imorgen eller bare afvente næste tur? Det er tilsyneladende samme person.--Jørgen 3. aug 2005 kl. 18:18 (CEST)
Jeg har et direkte nummer til en af biblioteksfolkene, men han tog selvfølgelig ikke telefonen da jeg ringede til ham. -- Bruger:Wegge 3. aug 2005 kl. 18:21 (CEST)

Omkring grime (plet)[rediger kildetekst]

Jeg har lige kommunikeret med Bruger:Microfix over mail. Han anser grime (plet) som en test, og overvejer at vende tilbage når han "har noget at bidrage med". Han spurgte, så jeg gav ham anvisninger til at anmode om sletning mht. billederne (og måske artiklen). Giv ham lige en dag til det, før du sletter. På forhånd tak. --Anjoe (Anders) 18. aug 2005 kl. 00:38 (CEST)

Hej Anders! - Det havde jeg også tænkt mig - han skulle da have en chance for at læse min besked (vi må jo se i øjnene at det ikke er alle der er online herinde i alle ledige stunder :-)).mvh.--Jørgen 18. aug 2005 kl. 07:23 (CEST)

The Netherlands[rediger kildetekst]

This site might be interesting. I could find our province Holland there. Jcb 4. sep 2005 kl. 02:19 (CEST)

Dear Jørgen, I think you miss our point ( as you put it on the Dutch site) Danmark and denemarken is the same thing Holland and Nederland is not the same thing. 82.92.122.231 4. sep 2005 kl. 02:30 (CEST)

No, not at all. But the fight is fought in the wrong place. See my answer to Jcb in his dutch discussion. By the way - dutch ?!? - how about this? Is it correct? --Jørgen 4. sep 2005 kl. 02:48 (CEST)

You say that you don't know wether Fedor told the whole story or not. But the fact is that I'm not interested in Fedors story at all. Like most people from the Netherlands I just don't like our country to be called "Holland". "Holland" is just a part of "Nederland" and I don't live in that part of our country. To compare: in Spanish most people talk about "Holanda", but the ES.wikipedia artikel has the official name: "Países Bajos", a quite literal translation of "Nederland". Jcb 4. sep 2005 kl. 14:24 (CEST)

Hello, I am from Italy. As regards Vincenzo Bellini, Bianca e Fernando was the original title of his second opera, but it was changed in Bianca e Gernando when the opera was performed in Napoli because the bithname of the Prince of Napoli was Ferdinando. But later, the opera was always performed as Bianca e Fernando. See it:Vincenzo Bellini

Thanks - my Italian is rather - eeh - non existing. I've added your information to the article. --Jørgen 21. sep 2005 kl. 20:47 (CEST)

hvis man bliver blokert skal man kontakte dig men hvis, man blivr det kan man ikke skrive til dig. og det er pisse ondsvagt at man kan alle kan rediger siderne! hvad med og få nogen ind med lidt mere it viden

Hej Skod?! Tak for beskeden. Jo, man kan da få fat i os - mange har en mail-adresse. Men det væsentlige i dit problem er at dit IP-nummer ikke har opført sig pænt herinde i går. Om det er dig eller en af dine kammerater på Djurslands Erhvervsskoler kan vi klart ikke vide, derfor blokerede jeg kun i et par timer til morskaben havde lagt sig. Og at alle kan redigere? Er det ikke stærkt?? Du skal bare også huske at med frihed følger ansvar. Med venlig hilsen --Jørgen 13. okt 2005 kl. 09:30 (CEST)

Dobbeltblokering[rediger kildetekst]

Hej Jørgen!

Jeg blev irriteret over at 83.72.231.105 kom igen umiddelbart efter at blokeringen udløb, så jeg gav ham en måned. Du gav ham to timer igen, men hvad sker der så nu? --Palnatoke 23. nov 2005 kl. 11:46 (CET)

Jeg mener at når min blokering fordamper, fortsætter din. Vi kan jo kigge i blokeringslisten efter 13:40 i dag, så skulle din blokering grne fortsætte. --Jørgen 23. nov 2005 kl. 11:55 (CET)
Ja, jeg mente forkert. Man overskriver åbenbart tiden. Jo, logisk nok når man nu tænker over det. Men han har nu ikke været den værste vandal på spil i dag. Der har været et par stykker med et helt skærmbillede i historikken. Suk.--Jørgen 23. nov 2005 kl. 14:28 (CET)

Hej,

kunne du være så venlig at hjælpe mig med dette: Jeg er blevet blokeret fra den færøske wikipedia på grund af vandalisme, står der. Selv om jeg ikke har gjort noget. Min ip-adresse er 212.55.58.95.

Jeg har ingen mulighed for at kontakte nogen administrator på den færøske wikipedia, jeg kan heller ikke oprette en ny bruger.

På forhånd tak :) John 20. jan 2006

Hej, jeg har kigget lidt runt i de forskellige logs, og det ser ud som om det er sket en fejl. Der var en som havde udført vandalisme på Buddhisma og så havde '212.55.58.95' derefter slettet det. Jeg har derefter blokeret begge to :-(. Jeg har ikke mulighed for at unblokere, kan du det? uackor 21. jan 2006 kl. 10:33 (CET)
10. jan 2006 kl. 16:53 . . 212.55.58.95 Buddhisma indehold: ''
10. jan 2006 kl. 15:03 . . 212.5.50.98  Buddhisma indehold: 'Eg eri ein lítil fittir drongur.. Og eg havi ongar pengar takk.. Ongar gentur til mín takk'
Det gør ingenting, uheld kan jo ske for alle.
Skulle jeg måske prøve at kontakte en administrator fra den engelske wikipedia? :)
John 21. jan 2006 kl. 15:57 (da. tid)
Jeg har anvist Quackor hvorledes en ophævning foretages, så mon ikke der kommer en løsning?--Jørgen 21. jan 2006 kl. 22:54 (CET)
Ok, tusind tak for hjælpen. :) John 21. jan kl. 23:49 (dansk tid)
Sådan nu er den ophævet, undskyld ulejligheden. uackor 22. jan 2006 kl. 09:55 (CET)


Kurderne er et kurdisk folkeslag, der er hjemmehørende i Kurdistan. Kurdistan ligger mellem landene Tyrkiet, Irak, Iran og Syrien. Kurderne taler kurdisk som omfatter dialekterne Sorani og Kirmanji. De fleste kurdere i Irak, Iran, Syrien og Tyrkiet lærer også arabisk, tyrkisk eller iransk. Hvis kúrderne ikke lærer sprogene så kan de ikke bruger dem, idet sprogene ikke har noget med kurdisk at gøre. Tilsvarende gør sig gældende for araberne, tyrkerne og iranerne.

Dan Safin, kurder fra Irakisk Kurdistan.

Ææhh, ja. Fin uddybning - passer meget godt (jeg er nemlig gift med en kurder:-) Vil dog gerne omformulere det ved indfletning i artiklen. --Jørgen 30. jan 2006 kl. 01:46 (CET)

Billede:Heraklesoghydraen.jpg[rediger kildetekst]

Hi, Jørgen! I'm thinking of uploading your image to Commons. Could you please tell me which license are you applying to it? (Of course, you upload it to Commons by yourself!) Please answer to me at commons:User talk:Dodo. Thanks in advance! --Dodo 18. feb 2006 kl. 11:49 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 22:35 (CET)

Billede udskiftet med et andet fra commons - det første var lånt fra en:, der i mellemtiden har dømt det ude.--Jørgen 13. mar 2006 kl. 00:11 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:07 (CET)

Billedet var egentligt kun et mellemstadie, men nu er licens angivet for en god ordens skyld. --Jørgen 13. mar 2006 kl. 00:11 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 05:51 (CET)

Bloker tak[rediger kildetekst]

Hej Jørgen

Gider du blokere mig på den her IP, inden jeg slipper en horde 5-klasser løs på WP? Mvh Malene Thyssen

Gjort - håber at perioden på 4 timer er ok - ellers mail.... --Jørgen 6. apr 2006 kl. 10:09 (CEST)
Alletiders tak for det Jørgen - så blev det ikke mine elever der skal ryddes op efter idag :-) Mvh Malene Thyssen 6. apr 2006 kl. 13:54 (CEST)
Velbekomme - jeg er altid klar til en rask blokering :-) --Jørgen 6. apr 2006 kl. 14:55 (CEST)

Hurtig indsats[rediger kildetekst]

Hej Jørgen. Godt du var vågen mht hærværk mod Den Jyske Skovhave. Bedste hilsener Tommy, PDFnet--PDFnet 21. aug 2006 kl. 11:33 (CEST)

Tjaahh, når man sidder på kursus er det nemt at holde øje med vandalerne. --Jørgen 21. aug 2006 kl. 11:54 (CEST)

Permanent blokering?[rediger kildetekst]

Du har lige revert'et ændringer i Danmarks Riges Grundlov fra IP'en 217.60.29.226. Jeg foreslår en permanent blokering, da denne kun har lavet vandalisme spredet over det sidste år. --Martin 22. aug 2006 kl. 13:31 (CEST)

Jeg er lidt forsigtig med permanente blokeringer af anonyme IP-adresser - man kan ramme mange utilsigtet. --Jørgen 22. aug 2006 kl. 13:33 (CEST)

Kære Jørgen – du har ikke anført nogen e-postadresse, så jeg skriver i stedet til dig her. Sagen er at jeg mere eller mindre har mistet WP-gejsten efter den trælse diskussion om artikelnavngivning. WP er efter min mening ikke bare et fantastisk projekt, det er også herlig måde at arbejde og samarbejde på. Men efter min ubehagelige oplevelse er jeg blevet i tvivl om hvorvidt jeg bare spilder min tid: Hvordan går det til at toneangivende WP'nere fastholder urimeligheder som "radioaktiv stråling"? Hvordan kan man i ramme alvor foretrække at WP ikke alene skrives for lægfolk, men også af lægfolk?

Jeg er i debatten blevet tillagt mange dårlige egenskaber og motiver: Regelrytteri, sprogrøgt og sågar lobbyvirksomhed for den onde (?) kernekraftmafia. Men det er ikke udtryk for snæversyn eller pedanteri at jeg foretrækker kernekraft for atomkraft, og jeg har ikke andre aktier i sagen end at fremstille sagforhold af almen interesse så korrekt som muligt. Vi er alle lægfolk for Vorherre, og min forventning om at autoritative kilder tilkendes forrang medfører ikke at WP-skribenter deles i et A-hold og et B-hold, al den stund at hele charmen ved WP netop er at der til enhver tid kan komme nogen forbi som ved mere eller bedre. Omvendt er jeg ikke så lidt forbløffet over at "gadens parlament" censurerer mit (fag)sprog, så længe jeg i øvrigt holder mig inden for rammerne at det alment forståelige.

Jeg synes dine eksempler på ukorrekt navngivning er sjove og relevante. Mit hjerte banker ikke så varmt for skiftenøgler og isolationsruder, så andre må finde ud af hvad de skal hedde. Hvad strømkilder og spændingskilder angår, synes jeg ikke at du helt rammer hovedet på sømmet. Du vil sikkert give mig ret i at der dybest set er tale om synonymer. Skulle man skelne, måtte det være på baggrund af om kilderne er strøm- eller spændingsstabiliserede. Jeg har i øvrigt ingen særlige præferencer med hensyn til navnet på den tilsvarende artikel.

Tilbage står at jeg er blevet i tvivl om hvorvidt projektet er rummeligt nok til at skribenter med ideale fordringer kan finde sig til rette. Hvis WP er Lademann light, hører jeg ikke hjemme her. Du virker som et besindigt og sandhedskærligt menneske. Har du en kommentar til miseren som kan indgyde mig ny begejstring? – Mth 7. nov 2006 kl. 05:51 (CET)

Målesender[rediger kildetekst]

Der redigeres en del på artiklen Målesender. Jeg stillede et spørgsmål om betegnelser på andre sprog, se Diskussion:Målesender. Var det ikke muligt at tilføje dem, mens interessen for emnet er så stor? -- Mvh PHansen 3. dec 2006 kl. 19:07 (CET)

Historieportalen[rediger kildetekst]

Hej Jørgen/lager1

Da jeg de sidste par uger har lavet større ændringer på Portal:Historie og så du havde indsrevet dig som historie interesseret på Wikipedia:Wikipedianere/Interesser ville jeg bare gøre dig opmærksom på den nye projektside omkring portalen. --Broadbeer 18. jan 2007 kl. 18:13 (CET)



Hej Jørgen


Når jeg for engangs skyl prøver, at få karnevalets del, på fastalavssiden, til at se noget mere indbyde ud,og gøre den klar. (også til en oversættelse fra brasilienske Wiki, om karnevals historie i brasilen) I den sammen hæng gik jeg ind og prøvet lidt forskellige muligeheder, indtil jeg finder sandkassen, hvor jeg arbejder vider idag og skal lige til at læge det rigtigt ind og hvor er den så???

Er det kommercielle link??? Det forekommer mig noget tilfældigt og har et par spørsmål: Er en "sambaskole"~foreninger, en karnevalsgruppe/klub eller viden om karneval, musik og link til dem, meget anderledes ende et link, til Veskøfastalavns forening? Må viden om karneval i DK og de brasilienske karneval ikke må udvikle sig på Wiki. (Der er anden gang jeg bliver rettet! første gang for jeg havde lagt et foto ind, som jeg selv har taget)

Under min prøven at laver siden, finder jeg sandkassen og har i dag arbejdet vider der.

Vil du gerne oprettet siden igen?


Hilsen

Finn Fredelund

proposition[rediger kildetekst]

Hello. I have got one request/question for you. I've got one original passion. I collect bills and tickets of the world. But I haven't any bill or ticket from Danemark. So, can we co-oparate? Can I send you sth (what do you collect) and you will send me tickets and bills? Is it possible? Regards, Szoltys1990 5. feb 2007 kl. 15:35 (CET)

PS If you want, I can give you back money for the shipment.


Billedet fra Trige[rediger kildetekst]

Tak for hjælpen, Jørgen. Nu ved jeg det til en anden gang. mvh. Hubertus.

Ok - du er ikke den første, der har flået sig i håret:-) --Jørgen 1. apr 2007 kl. 17:43 (CEST)

Dansk/norsk[rediger kildetekst]

Det er vist ikke kutyme at lægge fremmedsprogede sider ind på andre folks wikipedia og så kræve at de selv rydder op i den og oversætter den.......--Jørgen 16. apr 2007 kl. 21:30 (CEST)

Fremmedspråk??? Det er dansk vi nordmenn skriver pr. idag. Vel og merke tilpasset våre norske dialekter. Men hadde vi unnvært firehundreårsnatten - som dansk koloni, hadde vi kanskje fortsatt hatt vårt eget språk inntakt: Ettersom du selv tydeligvis er dansker, bør du være forsiktig med at fordømme den lengstlevende danke koloni – den tiden har påvirket vårt språk og kultur (uten firehundreårsnatten hadde Norge hatt et vakkert, nærmest islandsk tungemål). Danmark har i 400 år ødelagt Norge – når jeg skriver det du nå kaller norsk, er det egentlig dansk (les om forskjellene mellom norsk bokmål og nynorsk- gjerne her på Wikipedia). Som hundreårig kolonimakt bør du gjerne støtte dine gamle slaver ved å oversette dette innlegget. (Skrev 80.212.13.197 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Vi har jo alle forskellige synsvinkler. Jeg har nu ikke fordømt nogen eller noget - og hvis du forventer at jeg skal føle skyld overfor historiske hændelser, må jeg desværre skuffe dig. --Jørgen 16. apr 2007 kl. 22:03 (CEST)
Men saken er at for dere dansker er norsk ikke "fremmedsprog," det er en dansk språkvariant der har påtvunget nordmenn!
Dere dansker gav vekk Båhuslen, Jemtland og Herjedalen til Sverige. Dere beholdt Island, Færøyene og Grønland som egentlig var norske biland. Dere påtvang oss dansk språk - hvilket innebærer at norsk bokmål pr. i dag er en dansk variant! (Skrev 80.212.13.197 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Vi kan egentlig ikke bruge dine POV udtalelser omkring historiske begivenheder til ret meget her. Hvis du føler at norsk er blevet "ødelagt" af dansk synes jeg da du skulle prøve at finde norske (danske ?) ord for alle de engelske udtryk der opstår i disse år. Mht. at norsk er en dansk sprogvariant kan jeg fortælle at vi herinde skriver rigsdansk og der således heller ikke skrives på dialeker fra de forskellige steder i Danmark (f.eks. sønderjydsk elller bornholmsk). --Broadbeer 17. apr 2007 kl. 11:20 (CEST)

Hej Jørgen, ovenstående bot er begyndt at irritere mig grusomt. Brugeren reagerer ikke på henvendelser om at søge botstatus; Byrial har kontaktet ham via diskussionssiden og jeg har emailet ham. Kan vi tillade os at blokere den indtil han reagerer? -- Danielle 27. jul 2007, 08:56 (CEST)

Nu er jeg jo ikke Jørgen, men han har lavet alt for mange redigeringer uden bot-flag, jeg synes godt vi kan blokere ham indtil han får søgt om botflag. --Morten LJ 27. jul 2007, 09:14 (CEST)
redigeringskonflikt:Jeg kan se at han retter IW-links og det er jo for så vidt godt nok. Men han fylder vel meget i loggen, så det ville også i mine øjne være rart at han fik bot-status. Men kan vi ikke få hans opmærksomhed på anden måde, synes jeg en blokering må være passende. Han får vel en række fejlmeddelelser tilbage og det burde da give ham et hint. Vi kunne prøve en mail en gang til sideløbende. Jeg har selv mistanke om at en af mine mails forsvandt på sin vej i WP-regi engang.--Jørgen 27. jul 2007, 09:21 (CEST)

Jeg er lidt forvirret over dine omflytninger af artiklen og omdirigeringerne omkring døvhed. Vil du ikke være sød at bruge beskrivelsesfeltet så vi andre kan gennemskue dine tanker og hensigter, for jeg kan ikke rigtig se logikken. Med venlig hilsen --Jørgen 27. okt 2007, 14:42 (CEST)

"Døvhed" må være det overordnede begreb hvortil "døv" skal henvise til. Specielt også fordi tidligere forfattere definerer "døv" med surditas, som jo ikke er "døv" men netop "døvhed"

--Frmir 27. okt 2007, 14:46 (CEST)

Hej Jørgen. Det er Niclas/Niclasen. Du havde ret med at jeg havde kopieret, men jeg kendte ikke reglerne, og jeg har slette det altsammen, som jeg har kopieret, igen og jeg gør det ikke mere. Undskyld, jeg er godt nok lidt flov over det. Alt jeg har skrevet er noget jeg 100% selv har skrevet. Egentlig arbejder jeg selv for Avantgarden på en måde, og jeg ville gerne have dem på wikipedia, men kunne ikke lige finde min bog jeg havde fået om dem, så jeg skyndte mig at finde noget, så jeg kunne komme med resten i morgen. Jeg håber det er okay, for jeg oprettede mig for nogle timer siden, og er ikke rigtig sat ind i det endnu. Jeg ville gerne have skrevet det i en besked, men det ved jeg heller ikke hvordan man gør, så hvis du kunne skrive det ville det også være fedt. Nå, men mange gange undskyld, og jeg håber det er okay. Hilsen Bruger:Niclasen eller hvordan man laver sådan en. 22. jan 2008, 23:08

Hej igen, Jørgen.
Da jeg står med et problem, jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal løse, kan jeg så ikke bede dig kigge på diskussion:urin og fortælle mig, hvordan jeg løser problemet?
I øvrigt vil jeg henlede din opmærksomhed på, at når man redigerer denne side får man en advarsel om, at dens størelse (37 kilobytes inden dette indlæg) bør afstedkomme en overvejelse om oprydning... bare en servicemeddelelse. Hygge fra --Lindblad 1. okt 2007, 00:18 (CEST)


Vedr. Abdul W. Pedersen Takker mange gange for dit indlæg. Du har ret med at kilde angivelsen skal angives, det har jeg hermed gjort. Om man så bryder sig om indlægget kan så diskuteres, men noget skal frem i lyset og altså ikke censurers væk og forties.



Hej Jørgen.

En hilsen og et spørgsmål:

Hilsenen kommer fra Christian af Gurre, der nu endelig har meldt sig under fanerne. Spørgsmålet lyder: Vi har fundet et par artikler, der ligner hinanden i emne, men er lidt tilfældigt brugt som reference rundt om i Wikipedia. Den ene er faktuelt mere korrekt end den anden, men ingen af dem er super gode. Hvordan får man den ene slettet? eller: hvordan får man siderne skrevet sammen og de tilhørende henvisninger rettet?

(Det drejer sig om hhv. Blodkredsløb og Kredsløbet)

Ser frem til at lære og høre nyt.

--Lindblad 21. jan 2007 kl. 12:51 (CET)

Hej Christian!
Jamen velkommen til! Jeg har kigget på artiklerne, og selvom min største erfaring med emnerne er som bruger af dem, har jeg ikke det store faglige indblik, men fornemmer at artiklen kredsløbet er mere overordnet end blodkredsløbet. Hvis du kan bygge videre på artiklerne som de er, evt. omskrive dem, er du velkommen, og hvis du kan komme på bedre artikelnavne kan du bruge funktionen flyt side og give den et nyt navn. Det gamle navn bliver så til en redirect. Jeg kunne tihvertifald godt tænke mig et andet navn til kredsløbet, så astronomerne ikke bliver skuffet. Det kunne så være en overordnet side med de større forskelle, og så kunne der være artikler om blodbane og lymfeditto. Ved en flytning overføres historikken. Jeg er ikke en ørn til at flette historik mellem 2 artikler - der skal et lille studie til på hjælpesiderne, hvis du vælger den løsning
Henvisningerne skal rettes manuelt (eller man kan brownnose en, der har en bot), men da der kun er 7-8 henvisninger (se funktionen hvad henviser hertil), så er det nemmest manuelt.
Ses i februar? --Jørgen 23. jan 2007 kl. 21:43 (CET)