Brugerdiskussion:JGC/Arkiv 5

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:JGC.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.


Forrige:
JGC/Arkiv 4
JGC/Arkiv 5 Følgende:
JGC/Arkiv 6

Kategorier[redigér wikikode]

Hey JGC tak for dine fine råd, men er de kategorier virkelig så vigtige? - Bruger:DJ PhilZz - 1. november - 12:34

Ja - det er de. Kategorierne sørger dels for at man kan finde artikler om relaterede emner og de hjælper med at holde styr på de mange tusind artikler herinde. Uden kategori risikerer man at få flere artikler om samme emne, fordi man måske ikke er opmærksom på en alternativ stavemåde. Eventuelle fejl og unøjagtigheder bliver også lettere fanget hvis en artikel er kategoriseret, fordi de folk der ved noget om et givent emne lettere vil opdage en artikel når den befinder sig i en kategori de arbejder med. -- JGC 1. nov 2007, 12:44 (CET)
Jeg giver dig ret i hvad du skriver, men jeg synes de kategorier er rimelig overvurderede i den forstand at mange af dem slet ikke er gennemførte. D.V.S. at der findes kategorier hvor, der f.eks kun er 5 ting involveret hvorimod, der måske er 30 sider på Wikipedia, der burde høre inde under den kategori. -- DJ PhilZz 1. nov 2007, 15:19 (CET)
Så er det jo bare med at komme i gang :-) --Palnatoke 1. nov 2007, 15:23 (CET)

Rasmus Rask[redigér wikikode]

Kunne jeg lokke dig til at læse korrektur på Rasmus Rask og evt. korte den af, jeg har hentet artiklen på DBL og den er sikkert for lang med for mange detaljer.

med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen 2. nov 2007, 19:40 (CET)

O.k. - jeg kigger på den nu. -- JGC 2. nov 2007, 21:08 (CET)

Billeder[redigér wikikode]

Hvordan finder de andre billeder, hvis de hverken kopiere det fra nettet eller scanner dem ind? Vil du venligst skrive i min diskussion?--Giissel 16. nov 2007, 17:20 (CET)

Nogen af os tager selv billeder og lægger op. Alternativt kan man kigge på commons (hvor billeder ligger klar til brug) eller Flickr - herfra kan man enten finde billeder mærket med en brugbar Creative Commons-licens (bemærk at den skal tillade kommerciel brug), eller også kontakte personen der har taget billedet, og spørge om vedkommende vil frigive det til Wikipedia.
En sidste ting, der måske ikke er så relevant for dig, er at du godt må benytte billeder fra bøger hvor ophavsretten er udløbet - som udgangspunkt er det vist 70 år efter forfatterens død, så det er ikke mange aktuelle personbilleder man finder i den kategori. --JGC 16. nov 2007, 23:43 (CET)
Vil lige tilføje, at Commons kan være lidt vanskelig at finde rundt i, men billederne der kan bruges, som om de lå på dansk Wikipedia. Som "begynder" er det lettest at se på illustrationer til artiklerne på andre sprog og undersøge, om de ligger på commons, for så har man jo direkte adgang til at benytte dem. --Sir48 (Thyge) 17. nov 2007, 00:02 (CET)

Svar på dit indlæg i min diskussion[redigér wikikode]

Hmmm, går ud fra det er Skabelon:Toksinboks som du tænker på mht til ændringerne??? Jeg bruger gerne forhåndsvisning, men problemet er at jeg skal gemme min skabelon for at kunne se efekterne på min "eksempel infoboks" på min side (Bruger:Seekers). Og mht til at jeg skal navngive mine ændringer.... igen, har du været inde og se hvad det er jeg ikke navngiver :)? Men hvis det kan glæde dig at jeg skriver "Mindre ændring" hver gang jeg ændre min skabelon, så skal jeg nok gøre det :) Tager gerne imod forslag til hvordan jeg kan teste min skabelon uden at skulle gemme den hver gang, så ville jeg være rigtig glad :) --Seekers 23. nov 2007, 14:06 (CET)

Jeg faldt bare over en række hurtige og ubeskrevne redigeringer - men du har selvfølgelig ret i at man ikke kan teste en skabelon uden at gemme den. Til gengæld kan man oprette skabelonen i en sandkasse (underside til egen side) og prøve den af dér indtil den er flyveklar. Det ændrer ikke ved antallet af ændringer af skabelonen, men det tydeliggør at skabelonen stadig er i testfasen, og at ændringer af den derfor ikke behøver at blive kontrolleret.
NB: Normalt er det bedst at svare på et indlæg der hvor det er placeret (altså på din egen diskussionsside). -- JGC 23. nov 2007, 14:44 (CET)
:) Takker for tipet :P Du må bære over med mig, er lige begyndt at interessere mig rigtigt for wikipedia :P Så tager gerne imod de tips og triks jeg kan få :-) God fredag -Seekers 23. nov 2007, 16:21 (CET)

Mauna Loa[redigér wikikode]

Jeg har besvaret din besked på Brugerdiskussion:Sakkura#Mauna Loa. Sakkura 28. nov 2007, 15:04 (CET)

Blokering af 87.52.112.147[redigér wikikode]

Jeg blokerede vedkommende i to timer, pga. det lignede noget useriøst i dække af noget seriøst. Det første af artiklen er udmærket, men dernæst står der grundlagt i 1906 og hundredårsjubilæum i 2015. - Mark Jensen 11. dec 2007, 19:19 (CET)

Hæ - du kom først (var i færd med at skrive på din diskussionsside da jeg opdagede beskeden her).
Det er muligt at sletningen er relevant nok, men når der ikke er tale om oplagt hærværk eller nonsens, mener jeg ikke at man bør slette uden videre. De to årstal giver selvfølgelig ikke mening, men det kunne jo være en simpel skrivefejl.
Blokeringer foretages stort set altid efter mindst én advarsel - og normalt efter en tretrinsraket med {{test}} ⇒ {{test2}} ⇒ {{test3}}. Selv om artikeloprettelsen skulle være hærværk (hvad jeg stadig ikke er sikker på), ville en simpel testvelkomst være rigeligt som reaktion. -- JGC 11. dec 2007, 19:28 (CET)
Jeg er helt enig. Jeg tror frustrationerne løb af med mig i dette tilfælde, fordi jeg har brugt så meget tid i dag på at genoprette vandalisme, fremfor at få skrevet. Men det er selvfølgelig ingen undskyldning, blot en forklaring. - Mark Jensen 11. dec 2007, 19:32 (CET)

Tillykke og god jul![redigér wikikode]

Hej og god jul, JGC! Du vandt julequizzen, så du får det tilhørende bling, som du kan sætte på din brugerside, i dit trofærum eller hvor du nu måtte ønske. Tillykke! --Palnatoke 25. dec 2007, 09:04 (CET)

Jeg takker - det var en herlig quiz. Kommer der et svar på ekstraspørgsmålet til den 23.? Jeg prøvede virkelig at finde et passende hospital, men der dukkede ikke noget op...
Også god jul herfra. --JGC 25. dec 2007, 11:50 (CET)

Ophavsret[redigér wikikode]

Når du nu tillader dig at rette på mig, så vil jeg også rette på dig - lad retfærdigheden ske fyldest! :P

Her skriver du, at billedet er beskyttet af ophavsret og derfor ikke må benyttes. Det er lidt teknisk.. For det er kun billeder udgivet under PD, der ikke er beskyttede af ophavsret, hvilket så giver os Creative Commons, GNU-licenserne og en hulens masse andre mærkværdige licenser fra obskure steder på internettet, der alle er beskyttede af ophavsret, men gerne må benyttes. Forskellen er blot, at fotograferne med disse licenser har tilladt brugen af deres værker, hvilket man vist næppe kan sige om hovedparten af de billeder man kan finde med f.eks. Google.

Så.. Ophavsretten både forhindrer og tillader os at bruge billeder (meget indviklet..).

Men ellers godt nytår du gamle (ca. 11 år mere end mig)! --|EPO| 30. dec 2007, 20:22 (CET)

Ang. skabelonerne {{slet}} m.m.[redigér wikikode]

Hej JGC! Hvilke(n) skabelon(er) kan man bruge udover {{slet}}, {{joke}}, {{nonsens}} og {{hurtigslet}}, hvis man nu fx vil indikere, at en side bør slettes, fordi dets indhold er alt for kort, dvs. kun består af én sætning – og dét ikke engang er nok til at bevare artiklen med en {{stub}}-skabelon? --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 14. jan 2008, 12:21 (CET)

Hej Wikibruger. Dertil findes markeringen {{substub}}, som giver
Gtk-new.svgDenne artikel er for kort
Dette opslag er kort og indeholder lidt formatering. Det bør snarest muligt udvides til en artikel eller indskrives i en eksisterende artikel.
Sker dette ikke inden for overskuelig tid bør det slettes. Husk at fjerne skabelonen hvis opslaget udvides.
Mvh --Sir48 (Thyge) 14. jan 2008, 12:26 (CET)
Dét var lige, hvad jeg ledte efter – tak for hjælpen! :-)--WikibrugerDu kan skrive til mig her... 14. jan 2008, 12:27 (CET)


[redigeringskonflikt

Hej Wikibruger. For korte artikler mærkes med {{substub}} - men du skal være opmærksom på at der ikke er fuld konsensus om hvornår (eller om) disse artikler må slettes. En lille tommelfingerguide:
  • Artikler der er decideret hærværk/nonsens ⇒ {{hurtigslet}} eller {{nonsens}} (lad den evt. stå i et par minutter - en admin kan slette den uden varsel og det er en smule lettere hvis den ikke har nogen historik)
  • Artikler der formentlig er nonsens eller jokes ⇒ {{joke}}
  • Selvbiografier af ikke-notable personer eller åbenlyse selvbiografier af notable personer ⇒ {{hejmor}}
  • Neutrale eller næsten neutrale selvbiografier af notable personer ⇒ {{autobiografi}}
  • Artikler der ikke er neutrale ⇒ {{POV}} (husk begrundelse)
  • Artikler om ikke-notabiliteter (ukendte personer) ⇒ {{notabilitet}}
  • Artikler der (slet) ikke er bygget op som en encyklopædiartikel ⇒ {{uencyklopædisk}}
  • Artikler der af andre grunde ikke hører hjemme på Wikipedia ⇒ {{slet}} (+ begrundelse)
--JGC 14. jan 2008, 12:38 (CET)
Mange tak, JGC! Jeg har gemt alle skabelonerne på min side, så jeg hurtigt kan finde dem igen. :-) --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 14. jan 2008, 12:46 (CET)

Spørgsmål ?[redigér wikikode]

Hej.

Jeg vil gerne opdatere MTV Europe Music Awards efter showet her i 2007. Ved du hvordan jeg finder en liste over alle de priser der er blevet udeligeret i 2007 MTV Europe Music Awards-showet? --Giissel 24. jan 2008, 14:10 (CET)

Hej Giissel - nej, det har jeg ingen anelse om. Jeg ville tage en googlerundtur hvis jeg var dig. --JGC 24. jan 2008, 14:11 (CET)
Hej JGC - Det har jeg gjort nu, men kan du ikke prøve at finde noget om det? --Giissel 24. jan 2008, 14:46 (CET)
Ikke lige nu. Prøv at søge samarbejdspartnere via interessesiden eller landsbybrønden. -- JGC 24. jan 2008, 14:48 (CET)
Hvad er der galt med listen fra en:MTV Europe Music Awards 2007? --Palnatoke 24. jan 2008, 14:52 (CET)