Brugerdiskussion:Janusman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Janusman!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Heelgrasper 26. jul 2007, 00:41 (CEST)


Kunne du lige bekræfte, at du er identisk med Sif Meincke, som du ifølge licensen på Billede:Cæcilie Lassen.jpg er? Umiddelbart virker dit brugernavn til at være mest naturligt for en mand, mens du ifølge licensen er en kvinde, hvorfor jeg undrer mig lidt. Hvorfor har du forøvrigt lagt nøjagtig samme billede op som Billede:Cæcilielassen.jpg uden licensangivelse? --Heelgrasper 26. jul 2007, 00:41 (CEST)

Du mangler fortsat at angive en licens og en kilde/fotograf. Disse oplysninger skal angives, så det kan undersøges, om der er tilladelse til at anvende billedet på Wikipedia. Hvis der ikke sker afklaring inden 7 dage slettes billedet. --|EPO| 26. jul 2007, 11:13 (CEST)

Vedr. nye kategorier[redigér wikikode]

Vær opmærksom på at du skal oprette/flytte en kategori først, før du begynder at inkludere den i artikler - såsom :o) --Froztbyte 29. jul 2007, 23:29 (CEST)

Jeg har prøvet mig lidt frem. Opslaget på organister var totalt kaotisk. Jeg kunne ikke finde ud af at oprette en kategori. Hvordan gør man det?-

Du havde skam fat i det rigtige, idet der blot skal stå "Kategori:" foran navnet på kategorien. I Kategori:Organister har jeg fjernet [[Kategori:Danske Organister]] og [[Kategori:Organister]], da disse kategorier skal ligge under Kategori:Organister. Det gør man ved at tilføje [[Kategori:Organister]] i de to nye kategorier. De er opsat korrekt nu. --Froztbyte 29. jul 2007, 23:48 (CEST)

Tak for det. Det begynder at hjælpe på forståelsen. Jeg har prøvet lidt igen. Hvordan gør man fx orgelkomponister til en kategori. Der står noget under orgelkomponister, men det kan man ikke ændre. :-)

Såfremt du ønsker en ny kategori ved navn Orgelkomponister, opretter du blot en ny artikel ved navn Kategori:Orgelkomponister (eksempelvis ved at skrive http://da.wikipedia.org/wiki/Kategori:Orgelkomponister i adressefeltet i browseren) og surfer derefter til siden. Såfremt siden/kategorien ikke eksisterer i forvejen, starter du blot siden (jf. vejledningen). I den nye kategori/artikel/side tilføjer du dernæst en beskrivelse samt den kategori som Kategori:Orgelkomponister skal placeres under. I dette tilfælde ville det være koden [[Kategori:Komponister]] som tilføjes i Kategori:Orgelkomponister, således at Kategori:Orgelkomponister bliver en såkaldt under-kategori af Kategori:Komponister. --Froztbyte 30. jul 2007, 01:27 (CEST)

Undgå tømning af artikler[redigér wikikode]

Du har et par gange her til aften tømt artikler for indhold. Det er imidlertid ikke helt smart, da det ikke sletter artiklerne, der blot fremstår uden indhold. Skal artikler slettes efter en fejlopretning bør du indsætte skabelonen {{hurtigslet}} og give en kort forkaring i beskrivelsesfeltet af, hvorfor den er indsat. Fx "fejlopretning". Herefter vil den blive slettet af en administrator, der har mulighed for at slette artikler. --Heelgrasper 30. jul 2007, 01:48 (CEST)

Tak for det. Og undskyld.