Brugerdiskussion:Jens Peter Kaj Jensen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Jens Peter Kaj Jensen!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen |EPO| 21. okt 2006 kl. 09:49 (CEST)


Mere om patruljering[rediger kildetekst]

Hej igen, Jeg håber ikke du synes jeg er på nakken af dig, for det er virkelig alletiders at du hjælper med patruljeringen. Men jeg har et lille hint: Husk at når du gendanner efter hærværk, skal du bare bruge historikken; du behøver ikke at rette til manuelt, da alle tidligere versioner er gemt. I historikken klikker du bare på den seneste version før hærværksmanden (linket markeret med dato), skriver en begrundelse i feltet og klikker "Gem side" uden at redigere i teksten.

Min anledning til at skrive er et hærværk på Anders Fogh Rasmussen 1. november. Her retter hærværksmanden først til "Anders Fjog Rasmussen" [1]. Dernæst retter han en masse andre ting [2]. Da du retter tilbage, fanger du det meste, men overser rettelsen til "Anders Fjog Rasmussen" i første linie [3]. Dette blev først opdaget i nat af en anden bruger. Så det illustrere også at historik-metoden ikke bare er hurtigere, den er også sikrere :-) Martin Manscher 10. nov 2006 kl. 08:05 (CET)

Hej igen, Martin. Nej, jeg er kun glad for nyttige råd, og tak for dette råd også. Jeg har nemlig et par gange undladt at rette et hærværk tilbage, fordi det var så opfattende, at jeg var (berettiget, åbenbart) nervøs for at overse noget, og jeg kunne jo se, at andre (administratorerne) kunne gøre det mere "automatisk", eller i hvert fald hurtigere. Men det er jo så meget enkelt. Det vil jeg huske. Mvh. --Snubby 10. nov 2006 kl. 10:22 (CET)

Fjernelse af hærværk[rediger kildetekst]

Hej Jens, Det er alltiders at du hjælper med at fjerne hærværk. Du må meget gerne, når du fjerner noget, gå ind på brugerens diskussion og indsætte Skabelon:Velkommen advarsel. Det gøres nemmest ved at indsætte {{subst:va}} på siden, så bliver den også automatisk signeret. Se hvordan det kommer til at se ud på Brugerdiskussion:217.60.220.140 (den bruger der lavede hærværk på Anders Fogh Rasmussen). --Martin Manscher 1. nov 2006 kl. 09:41 (CET)

Hej Manscher. Tak for rådet om at indsætte advarselsskabeloner på brugersider, når jeg fjerner hærværk. Det er godt, at I som administratirer er så opmærksomme, for det ville jeg aldrig tænke over. Jeg er stadig ny og ret urutineret som bruger (selvom jeg har lavet virkelig meget på Wikipedia i det seneste par uger ...) og ved ikke engang rigtig, hvordan disse diskussionsfora fungerer: Skal jeg fx svare i mit eget diskussionsrum eller i dit? Der er meget at lære :–)
Venlig hilsen --Snubby 1. nov 2006 kl. 09:51 (CET)

Hej Jens, det almindelige er at svare samme sted som man bliver "tiltalt", dvs. her. Man samler de enkelte emner under en overskrift; som du kan se har jeg flyttet dit svar op og rykket det ind. Kommunikerer du med nogen på deres diskussionsside, tilføjer du bare denne til din overvågningsliste - så vil du let kunne se hvis der er blevet svaret. Mht. advarselsskabelonerne bruger vi dem også fra administratorside til at vurdere hvornår en bruger (typisk en IP-adresse) skal blokeres. Hvis man er blevet advaret, så er næste skridt blokering. Og vi er altid glade for at andre bekæmper hærværk - det er nemlig ikke kun administratorernes arbejde :-) --Martin Manscher 1. nov 2006 kl. 13:30 (CET)


Hej Jens, Det betragtes ikke som god wikikette at slette diskussioner fra sin diskussionsside. Det normale er at oprette et arkiv, som du flytter teksten til og henviser til foroven. Du kan evt. arkiverer automatisk - det kan du for eksempel gøre ved at indsætte Skabelon:Autoarkiv på siden. --Martin Manscher 6. nov 2006 kl. 07:40 (CET)

Goddag igen, Manscher. Ok, det synes jeg så er lidt mærkeligt. Ikke alle begyndervanskeligheder bliver vel ved at være interessante at have hængende. Men sådan er det så. Det skal jeg nok huske. Venlig hilsen --Snubby 6. nov 2006 kl. 09:38 (CET)
Der er naturligvis ingen tvang :-) Men ved at arkivere beholder man muligheden for at søge i gamle diskussioner, samtidig med at det ikke fylder op på diskussionssiden. --Martin Manscher 6. nov 2006 kl. 13:17 (CET)
Hej Martin. Jamen det med at arkivere uaktuelle diskussioner er da en glimrende ide, som jeg vil prøve at finde ud af, hvordan jeg håndterer rent praktisk (jeg er ikke just noget edb-teknisk geni :–) ) --Snubby 6. nov 2006 kl. 14:38 (CET)
Se evt. min brugerdiskussion for at se hvordan jeg har gjort. --Martin Manscher 6. nov 2006 kl. 14:48 (CET)
Tak. --Snubby 6. nov 2006 kl. 14:59 (CET)


Det betragtes som ret dårlig stil at skrive om sig selv - se Wikipedia:Selvbiografier. Du bør heller ikke fjerne skabeloner, der indstiller artikler til sletningen uden emnet er blevet debatteret. For at debattere det så gå ind på Diskussion:Jens Peter Kaj Jensen. --|EPO| 21. okt 2006 kl. 16:55 (CEST)


Digte.dk er kommet som artikel, jeg har rettet lidt deri, men jeg vurderer at du også kan bidrage til en bedre artikel. Jeg håber du har lyst og tid. --Villy Fink Isaksen 18. maj 2007 kl. 18:14 (CEST)

Tak for tippet. Det vil jeg kigge på, når jeg får tid til at nørde lidt igen.  :–) Mvh.--Snubby 18. maj 2007 kl. 19:54 (CEST)


Lyrik og poesi[rediger kildetekst]

Ny på wikipedia - i hvert fald på redigeringsdelen.- kan ikke rigtigt finde ud af af lave disse fancy overskrifter Du har bidraget til opslaget "prosa". Vil du ikke være rar at kigge på mine bidrag til diskussionen på opslagene lyrik og prosa

Det vil jeg helt sikkert, men vil du så ikke huske at signere dine henvendelser, så jeg kan se, hvem jeg evt. skal svare til? Du kan jo bare bruge et opdigtet navn, hvis du vil være anonym. --Snubby 12. jun 2007, 23:59 (CEST)