Brugerdiskussion:Johan U/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Johan U.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Johan U!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann 8. jun 2011, 21:54 (CEST)

Et par tips[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Knud Winckelmann 9. jun 2011, 14:49 (CEST)

Hej Johan U. Hvis du vil ændre noget, som der tydeligvis er konsensus omkring (her: navngivning i arvfølgen), så må du tage spørgsmålet op på brønden først. Altså stop venligst for nu. --CarinaT 9. jun 2011, 23:29 (CEST)

Husk forhåndsvisning![rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

MHV Pacx 16. jun 2011, 17:54 (CEST)

Gentager! Husk venligst at bruge forhåndsvisning, før du gemmer! Pacx 16. jun 2011, 17:57 (CEST)
Ovenstående gælder stadig. Hvis du er i tvivl om noget, må du gerne spørge :-).
- Sarrus (db) d. 1. jul 2011, 22:19 (CEST)
Kan jeg lokke dig til at læse ovenstående? Et tip kunne være at bruge redigérknappen øverst på siden, så du redigerer hele siden på én gang og ikke kun en sektion ad gangen. Derefter bedes du bruge knappen "forhåndvisning" til at se, hvordan det ser ud, så ikke skal gemme hele tiden i den samme artikel. Hvis du har nogle spørgsmål, må du stadig gerne spørge :-).
- Sarrus (db) d. 2. jul 2011, 17:57 (CEST)
Også jeg føjer min røst til de ovenstående; det vil spare dine medskribenter for en del arbejde, hvis du kunne ændre dine vaner til at bruge "forhåndsvisning"sknappen som standard, og kun trykke "gem" når du er helt færdig med at redigere en artikel. --Medic (Lindblad) 6. nov 2011, 20:48 (CET)
Jeg har læst og forstået!
Jeg har modtaget advarsler og tips og har forstået deres betydning. Men der vil nok stadig være enkelte tilfælde, hvor jeg glemmer den --Johan U (diskussion) 18. sep 2013, 23:49 (CEST)

Småkage[rediger kildetekst]

For dit flotte arbejde med uddybninger af punkterne i infoboksene. Mvh. Trade 28. okt 2011, 17:40 (CEST)


Godt arbejde![rediger kildetekst]

Jens Vejmand-Barnstar
For dit arbejde med opdateringer af links osv.
Arne (Amjaabc) 4. jan 2012, 16:52 (CET)


Monarki - Generalsekretærer i Sovjetunionens kommunistiske parti - Italiens premierministre[rediger kildetekst]

Hej :) sikkert bare en misforståelse men jeg forstår ikke hvorfor du har sat en en skabelon for vurdering af artiklerne Generalsekretærer i Sovjetunionens kommunistiske parti og Italiens premierministre på dem fra Wikiprojekt Monarki, monarki-relaterede artikler på Wikipedia, hvad har monarker med generalsekretærer og premierministre og gøre?, på wikipedia artikel om Monarki står at "Under monarker henregnes: konger, kejsere, zarer, shaher" - vh. --BillyDK (diskussion) 3. aug 2012, 03:08 (CEST)

Du må nok hellere spørge Palnatoke, da det var hans robot PalnaBot, der satte skabelonen på. Jeg er ikke selv sikker på, hvad en "monarki-artikel" vil sige, og jeg vurderede den kun, fordi skabelonen stod der i forvejen. Måske satte han botten til at sætte skabelonen på alle sider i Kategori:Lister over regenter. Spørg derfor hellere Palnatoke om den skal fjernes, da han er mere inde i systemet end jeg :) --Johan U (diskussion) 3. aug 2012, 14:06 (CEST)

Hej, jeg prøver Palnotake :) --BillyDK (diskussion) 3. aug 2012, 14:35 (CEST)

Elefantriddere[rediger kildetekst]

Hej Johan. Jeg kan se, at du er ved at fjerne Kategori:Elefantriddere fra forskellige artikler. Punkt 1: jeg forstår ikke, hvorfor du gør det (der er jo ingen forklaring, når det er med HotCat), og punkt 2: hvis der er en god grund til det, hvorfor så ikke også fjerne {{elefantridder}}, der findes på de fleste af artiklerne også? Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 13. aug 2012, 17:36 (CEST)

Hej Arne. Grunden er, at {{Skabelon:Elefantridder}} i forvejen tilføjer Kategori:Elefantriddere. Dermed er de manuelt tilføjede kategorier overflødige, og ved at fjerne dem, beskytter jeg dem mod fremtidig fejlfjernelse med HotCat. --Johan U (diskussion) 13. august 2012, 17:40
Ok, det giver jo mening; jeg kunne jo bare have set ordentligt efter på artiklerne, så havde jeg nok opdaget, at kategorien stadig var der. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 13. aug 2012, 17:47 (CEST)

Danske Kongerække[rediger kildetekst]

Hej, Johan du fjernede billede (Harald 2 ukendt kunstner 1685.jpg), jeg for et godt stykke tid siden indsatte i artiklen. Hvorfor fjernede du det? Mvh. --Trade (diskussion) 11. okt 2012, 20:15 (CEST)

På billedet og (andre billeder af samme kunstner) står det sidste tal for kongens dødsår. Da der står "740", anså jeg det for usandsynligt, at billedet kan forestille den Harald 2., der døde i 1018. Det forestiller mere sikkert Harald 1. Hildetand, der (hvis man skal tro sagnene) levede omkring det tidspunkt. --Johan U (diskussion) 11. okt 2012, 20:21 (CEST)

En dynastisk kongehus-kategori kan af gode grunde ikke være underkategori til en kategori, der hedder "Kongelige fra X nation". Derfor har jeg tilbageført dine ændringer af disse. Mvh. --KLN (diskussion) 23. nov 2012, 19:06 (CET)

Grunden til, at jeg satte kategorierne, som jeg gjorde, var på grund af Palnatokes indlæg på Brønden om forkert placerede kategorier. Jeg syntes ikke, at kongehus-kategorierne hørte til i Kategori:Fyrstehuse, da siderne i kategorien omhandler personer fra kongehuset og ikke selvet kongehuset. MvH --Johan U (diskussion) 23. nov 2012, 19:30 (CET)
OK. Jeg har oprindeligt oprettet kategorierne direkte efter engelsk Wikipedia, hvor mange bidragydere har skabt strukturen, og derfor burde kategoriernes logik være i orden. Indholdet i kategorien kan sagtens omfatte andet end personer. Mvh. --KLN (diskussion) 24. nov 2012, 14:08 (CET)

Forårskonkurrence[rediger kildetekst]

Min forårskonkurrence mangler nu to deltagere, for at kunne gå i gang. Håber, at du overvejer, selv om man ikke har ambitioner om at vinde præmie, kunne der være fine udfordringer for rutinerede brugere.--Ramloser (diskussion) 11. jan 2013, 21:49 (CET)

Nu har jeg skrevet mig på. Jeg håber på en spændende konkurrence. :) --Johan U (diskussion) 11. jan 2013, 22:19 (CET)
P.S. Jeg nåede desværre ikke at gøre min artikel færdig før tidsfristen. :( Måske trængte jeg alligevel til en quiz-pause efter en hektisk julequiz… --Johan U (diskussion) 26. jan 2013, 21:21 (CET)

En lille oprydning af elefantriddere[rediger kildetekst]

Jeg har en lille liste med person som mangler {{Elefantridder}} - Danny Kaye, Prins Christian (søn af Christian 4.) og Valdemar Christian, greve til Slesvig og Holsten. --Steen Th (diskussion) 26. jan 2013, 17:53 (CET)

Gjort - Jeg har nu tilføjet skabelonen på Kaye. Med hensyn til de to kongelige, er der ingen eksakt dato for deres ridderslagning, og derfor kan jeg ikke tilføje skabelonen på en fornuftig måde. --Johan U (diskussion) 26. jan 2013, 19:07 (CET)

Uddeling af journalen[rediger kildetekst]

Hej Johan. Du har gjort godt arbejde med Wikipediajournalen. Er det ved være klar til uddeling? --Steen Th (diskussion) 12. mar 2013, 21:35 (CET)

Ja. --Johan U (diskussion) 13. mar 2013, 17:05 (CET)
Fint - i gang. Ellers behøver du ikke giv besked på min brugerside - jeg holder øje, når jeg spørg om et eller andet. --Steen Th (diskussion) 13. mar 2013, 21:12 (CET)

Nyheder for marts 2013[rediger kildetekst]

af Hessen(-Kassel)[rediger kildetekst]

Hejsa!

Du var involveret i dette flytteforslag, så jeg antager at du også er interesseret i dette. --Palnatoke (diskussion) 13. jun 2013, 12:17 (CEST)

Tak for info. Jeg vil kigge på det. --Johan U (diskussion) 13. jun 2013, 14:21 (CEST)

Hej Johan U. Er du ikke interesseret i at komme ind på Wikipedias Chat kanal. Du kan snakke med andre fx. mig, og se live redigeringer. Du kan læse hvordan du tilslutter dig. Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 13. jun 2013, 22:42 (CEST)

Klage? --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 15. jun 2013, 12:27 (CEST)

Jeg tænker på klagen nederst på siden hér: Diskussion:Hadsunds historie --Johan U (diskussion) 15. jun 2013, 12:29 (CEST)
Proceduren er, at hvis nogen er modstander af, at artiklen blev udnævnt til LA, så skal artiklens status fratages, og derefter skal en eller anden komme med argumenter for og imod. I dette tilfælde påpegede klagen (fra Patchfinder) at artiklen manglede tidlig historie (noget som jeg rent har overset) og dette (sammen med de andre punkter på huskelisten) mener jeg ikke kan ordnes inden for en overskuelig fremtid. Reglerne er ganske vist løse på dette punkt, men du kan selv læse dem hér. --Johan U (diskussion) 15. jun 2013, 12:33 (CEST)

Lovende artikler efter dato[rediger kildetekst]

Du har pillet Kristendommens indførelse i Norden af listen her. Hvorfor, den er ikke bare lovende men GA, og så vidt jag kan se med andre GA står de stadig på listen!
PS: måske skal datoen ændres til 14. maj 2008 i flg. Diskussion:Kristendommens indførelse i Norden mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jun 2013, 15:18 (CEST)

WP:Kandidater til gode artikler/Redigeringer ved GA står der, at den skal fjernes fra listen. --Johan U (diskussion) 21. jun 2013, 15:21 (CEST)
Ok det vidste jeg ikke, men synes du det er ok? Hvorfor skal vi ikke kunne se at den eller den artikel blev LA på den eller den dato???? mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jun 2013, 22:21 (CEST)
Det har jeg ingen holdning til. Det ville selvfølgelig være smart, hvis alle artikler, der har været lovende er sat på listen, men på den anden side vil folk nok besøge siden for at finde information om en nuværende LA. --Johan U (diskussion) 22. jun 2013, 17:42 (CEST)