Brugerdiskussion:Jon Harald Søby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Jon Harald Søby!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Broadbeer, Thomas 19. dec 2007, 23:12 (CET)

:)
Det var jammen på tide! SMirC-tongue.svg Jon Harald Søby 20. dec 2007, 01:01 (CET)

Cite web - language[redigér wikikode]

Jeg så først nu du har tilføjet extension #language til skabelonkoden. Det er nok ikke et meget brugt parameter og extension language ser også ud til at være transparent - i og med den ikke rør input der ikke kan processeres .. men altså, det er principielt usmart at opdatere og ændre den funktionelle gang i en skabelon - her, muligheden for at angive landekoder - uden at opdatere dokumentationen. Jeg har netop opdateret dokumentationen :) Sechinsic (diskussion) 18. jun 2015, 17:40 (CEST)

Takk, Sechinsic, det glemte jeg. Jeg gjorde en liten forandring, siden språkkode og landskode er to forskjellige ting. Rett gjerne om jeg har gjort noen språkfeil. Jon Harald Søby (diskussion) 8. jul 2015, 21:40 (CEST)
Jeg tjekkede lige iso639 artiklen. Den henviser til ISO 639-1 der lige umiddelbart ser ud til at stemme med wikipedias sprogkoder (eller landekoder? -- interessant). Nå men ISO 639-2 forkortelserne stemmer ihvertfald ikke. Fra MediaWiki står der The IETF BCP 47 standard is currently defined in RFC 5646 (obsoleting the former RFC 4646 and the older RFC 3066) jvf notes to builtin #language. For at sige det ligeud så er pågældende mediawiki note uforståelig. Der står også "for historical reasons, MediaWiki also defines additional codes that are not conforming to any standard". Hvodan man nu synes om det så må det antageligt gælde for både den pågældende indbyggede udvidelse og de foranstillede forkortelser til domæneadressen "wikipedia.org"??? Til gengæld ved jeg ikke rigtigt med iso 639-1. Den pågældende note nævner ISO 649 men hvad den konkrete mening egentlig er kan jeg ikke tyde. Det ville have hjulpet med en liste. Jeg har i tråd med dette igen igen rettet lidt i dokumentation. Det ser ikke kønt ud, men til gengæld er det den mest træffende dokumentation. Sechinsic (diskussion) 10. jul 2015, 17:01 (CEST)