Brugerdiskussion:Klausok

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 9. aug 2006 kl. 08:51 (CEST)

Citationstegn[rediger kildetekst]

Hej Klausok,

Jeg ser af din kommentar, at der er mere i det med citationstegnene, end jeg var klar over. F.eks. vidste jeg ikke, at man har en dansk standard for det typografiske billede i så henseende. Måske vil du have ulejlighed med at vise mig, hvor jeg kan læse om det?

Det, jeg skrev om tekstbehandlingsprogrammerne, handler slet ikke om din pointe, kan jeg forstå nu. Min bemærkning drejer sig alene om, at wikipedia fortolker citationstegn, som ikke er lavet direkte på dens egen redigeringsside, meget forskelligt, og mit mål har kun været at fremme et ensartet skriftbillede. At jeg så uforvarende er kommet til at forsvare noget, som ikke er dansk, det beklager jeg.

Mvh.--Sten Porse 22. mar 2007 kl. 09:25 (CET)

Jeg har ikke rigtigt fundet noget. Under Citationstegn står der at det er dansk typografisk standard. Hvem der lavet denne standard ved jeg ikke. Det er det som jeg har lært i skolen. Det er det jeg ser i bøger. For nogle år siden da jeg brugte Mac, holdt jeg en kort overgang McWorld. Det holdt jeg hurtigt op med, for det viste sig at være rettet mod profesionelle desktoppere. Når McWorld svarede på spørgsmål om anførselstegn var det aldrig til diskussion at det var „“ det drejede sig om.

Mvh.--Klausok 22. mar 2007 kl. 15:22 (CET)

Blot til orientering: Se også Retskrivningsordbogens § 58 om anførselstegn. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 23. mar 2007 kl. 23:42 (CET)
Det er nu i §64, pkt.3, det er beskrevet, men pyt, det afklarer unægteligt tingene. Vi kan med andre ord trøstigt fortsætte, som vi har gjort hidtil...--Sten Porse 21. okt 2007, 12:03 (CEST)
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv.

--Broadbeer, Thomas 29. aug 2007, 17:28 (CEST)

"Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer" det er ikke kun slåfejl der fanges. :) --Broadbeer, Thomas 29. aug 2007, 17:43 (CEST)