Brugerdiskussion:Kongerækken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Kongerækken!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Nico 16. okt 2009, 17:59 (CEST)

Velkomster[redigér wikikode]

Hej Kongerækken. Når du byder nye velkommen, så gør det heller med de allerede opfundne skabeloner ({{VelkommenIP}} til IP-brugere, eller {{velkommen}} til almindelige brugere). Hilsen Masz () 18. okt 2009, 15:59 (CEST)

Og lige et tip mere: Du kan gå ind i Speciel:Indstillinger -> Gadgets > Nagivering og redigering og slå nogle knapper til, du kan trykke på, for at give velkomster.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 18. okt 2009, 16:02 (CEST)

Kig forbi her..[redigér wikikode]

Hej. Vil du ikke lige kigge forbi her, og uddyb dine forslag om at sammenskrive artiklerne om Tv-julekalenderne. MVH. --Pusleogpixi 18. okt 2009, 15:59 (CEST)

Gjort. Så kan vi forsætte diskussionen der. Kongerækken 18. okt 2009, 18:11 (CEST)

- og kig lige forbi denne også... --Pusleogpixi 30. okt 2009, 17:43 (CET)

Skrive på artikler?[redigér wikikode]

Hejsa! Jeg kan se her at du at underlige årsager gerne vil sætte afstemninger i gang, og at du lige pludselig fik en idé om at alt hvor navnet "julekalender" indgik skulle sammenskrives. Nu har du så lavet denne her. Jeg vil anbefale dig at gå i gang med at skrive nogle nye eller forbedre de allerede eksisterende artikler her på Wikipedia. På den måde kommer du bedre ind i den måde Wikipedia fungere på, da jeg har på fornemmelsen at du ikke er inde i systemet, og kaster lidt om dig med underlige forslag som ikke altid er helt fornuftige. Fortsat god arbejdlyst. MVH. --Pusleogpixi 19. okt 2009, 20:05 (CEST)

Stop lige![redigér wikikode]

Stop lige en halv... Sletningen af tomme kategorier behøver normalt ikke diskuteres. Så lad være med at oprette et indlæg i WP:SDBS --Masz () 22. okt 2009, 17:01 (CEST)

Hej, Vil du så ikke være så venlig at slette de der stjerne kategorier? Kongerækken 22. okt 2009, 17:11 (CEST)

Er Yes check.svg Gjort --Masz () 22. okt 2009, 17:15 (CEST)

Hej Kongerækken[redigér wikikode]

Så du mit svar?
Så vil jeg da gerne have respons!
--mvh Per (PerV) 3. nov 2009, 20:48 (CET)

Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen -- Mathiaskh 6. feb 2010, 23:17 (CET)