Brugerdiskussion:Kulmule78

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Kulmule78! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen
- Sarrus (db) d. 19. nov 2011, 22:25 (CET)


HEjsa og velkommen til. Vær dog venligst obs på at man ikke skal fjerne skabeloner fra artiklerne uden begrundelse, de er påsat, fordi en anden bruger ser et muligt problem. Du kan evt. bruge artiklens diskussionside. Mvh Knud Winckelmann 19. nov 2011, 22:39 (CET)

Hej Knud. Super - tak for info. Jeg ved ikke, om jeg kvalificerer mig til en side, men da jeg omtales på Morten Messerschmidts side er jeg blevet opfordret til at skrive en kort tekts om mig selv. Er det inden for reglerne? vh. Martin (Skrev Kulmule78 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Martin. Nej, desværre, man bør ikke skrive om sig selv, erfaringen viser at man ikke kan forholde sig objektivt, hverken til en selv som emne, eller en artikels indhold. Du kan læse mere om det på Wikipedia:Selvbiografier. Mvh Knud Winckelmann 19. nov 2011, 22:57 (CET)

Hej Knud. Det var også derfor, at jeg gjorde det ultra kort og ren fakta. Jeg troede, de to advarsler var en slags autogenererede signaler, der var udløst af eks. navn i sammenhæng med min mail, og derfor slettede jeg dem første gang. Et er, man ikke bør skrive, men kan det gå an, det jeg har skrevet? Eller skal det slettes? Det var kun ment som en henvisning fra omtalen af bogen om Messerschmidt, der står omtalt på hans side og hvor mit navn fremgår som forfatter til bogen. En omtale, jeg i øvrigt ikke er bagmand til. Vh. Martin

Hej Martin. Umiddelbart ser indholdet ok ud, men det handler primært om hvorvidt at det er nok at du har skrevet en bog, til at have en artikel på Wikipedia. Der findes nemlig nogle generelle kriterier for biografier og det er dette, der stille spørgsmålstegn ved. Mvh Knud Winckelmann 19. nov 2011, 23:22 (CET)

Hej Knud. Det er helt o.k. - og jeg er jo ikke den rette til at tage stilling til, om der skal være den omtale eller ej. Og tak for hjælpen med indelingen, i øvrigt. Jeg har lige rettet et par af mine slåfejl. Er det muligt at fjere de advarsler, da de fylder mere end teksten ;o) vh. Martin --(Skrev Kulmule78 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Martin, nej desværre... skabelonerne tjener flere formål end blot som advarsel - de placerer samtidig artiklen i kategorier der gør at vi kan holde øje med disse artikler der mangler arbejde eller beslutninger, så skiltene må blive på indtil dette arbejde er udført, eller beslutningen truffet - og beslutninger af den type vil normalt blive truffet ved afstemning, og kan sagtens tage noget tid. SorenOlin [ talk to me ] 19. nov 2011, 23:51 (CET)
Rettelse: Hvis vi stemte om det, kunne det sandsynligvis klares meget hurtigere - vi benytter en konsensusmodel, hvor vi prøver at tale os til rette. Det lykkes naturligvis ikke altid. --Palnatoke 19. nov 2011, 23:54 (CET)
For at få fjernet den nederste advarsel (skabelon), kræver det at artiklen skrives om så det ikkevlængere ligner et CV, mere men bliver formateret jvf. Wikipedia:Stilmanual. Mvh. Trade 19. nov 2011, 23:56 (CET)

Hej alle. Tak for indsigten. Jeg oprettede det som sagt pga. jeg for nylig opdagede, at jeg er nævnt på Messerschmidts side, og jeg mente, jeg selv måtte være den rigtige at spørge om den slags fakta....jeg kendte ikke til jeres regler, men kan sagtens forstå hensynet til en nedre bagatelgrænse og at det helst skal være eksterne, der skriver. Men i virkeligheden kunne eksempelvis min kæreste have skrevet nøjagtig det samme, og så var det ene argument røget. Her springer jeg blot mellemledet over. Slettes min omtale - hvilket er o.k. med mig - så vil jeg gerne have fjernet mit navn fra Messerschmidts omtale, som jeg ikke ved hvor kommer fra. At jeg er en "journalist, der bare gør mit job", som en herinde mente, er vel lidt samme argumentation som en fodboldspiller, der bare er udtaget til landsholdet i sin fritid og derfor ikke er væsentlig nok til at få en side: Bogen har intet med mit daglige arbejde at gøre, men skrevet ud fra en politisk interesse i min fritid. Jeg håber, I når frem til en beslutning så hurtigt som muligt - uanset udfaldet. Vh. Martin. Ps: Faldt i øvrigt over en liste med danske journalister på wikipedia, hvor flere af mine studiekammerater, som er dygtige, men ikke synderlig profilerede, står omtalt med hvor de gik i gymnasiet o.l. Så er der vel et stykke vej ned til notabiliteten?(Skrev Kulmule78 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, Trade 20. nov 2011, 22:38 (CET)