Brugerdiskussion:MMich

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, MMich!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Kåre Thor Olsen (Kaare) 15. feb 2008, 22:19 (CET)

Forhåndsvisning[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

Med venlig hilsen Medic (Lindblad) 7. jun 2009, 07:32 (CEST)

Listeform[redigér wikikode]

Jeg vil gerne bede dig om at afholde dig fra den listeform, du anvender i artikelskrivningen. I stedet skal artiklerne udfyldes med en mængde løbende tekst, der beskriver emnet. Se bare på andre artikler - f.eks. om byer.

Desuden bemærker jeg, at du skriver f.eks. "Motorvejen A6". På dansk bruges ikke bestemt form ved vejstrækninger - bare den ubestemt form. Undersøg de links, du skriver i artiklerne, så de ikke peger på en omdirigering eller en flertydig artikel. Dette kan nemt undersøges ved brug af forhåndsvisning (se forrige indlæg). Endelig ser det ikke pænt ud, når man skriver paranteser i links. Ved at indsætte | i linket, kan du nemt skjule dem: [[Przecław (Kołbaskowo Kommune)|Przecław]]. --|EPO| COM: 19. jun 2010, 15:24 (CEST)