Brugerdiskussion:Mads Ren`ai

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kontakt Mads Ren`ai her
Mine Bidrag Sandkasse *
Mads Ren`ai's diskussionsside
"Sagde du noget?"
Brugerdiskussion Arkiv Lokale Bidrag Globale Bidrag Bidragsstatistik
Diskussion Arkiv
1
Lokale Bidrag Globale Bidrag Bidrags-statistik
Brugerdiskussionsside

Har du ris eller ros? Spørgsmål eller kommentare? Måske sidder der en Barnstar en smule løst..?
Hvis bare én af de nævnte er tilfældet, er du velkommen til at kontakte mig her.


Denne side bliver arkiveret manualt, af mig selv.

Arkiver

Et lille tip om botter[rediger kildetekst]

Hej. Kan se, at du "Giver Kategorier individuelle linje". Det kan man gøre automatisk med botter, så hvis der er tale om mere end et par stykker, så er det lettere at lade en med bot fixe det. Det bliver i øvrigt klaret automatisk, når en bot har fat i artiklen, hvis "kosmetiske ændringer" er slået til. --MGA73 13. jan 2009, 14:33 (CET)

Der var kun tale om 3 artikler, så jeg mente ikke at der var grund til at "låne" en bot til det.
Og, jah. Jeg ved godt at botter ordner det når de får fat it den. Men jeg kedede mig en smule, så jeg syntes lige så godt at jeg kunne være til lidt nytte. Heh.
Men tak for tippet alligevel. :-)
~ Mads Ren`ai 13. jan 2009, 14:45 (CET)

Lange vokaler[rediger kildetekst]

Hej Mads Ren`ai

Her forleden oprettede du artiklen Bishōjo, hvilket du skal have ros for, da det kniber med danske artikler indenfor anime og manga. Desværre er der imidlertid sket et par smuttere i oversættelsen fra engelsk. Den ene dækker over beauty pageant, der på dansk betyder skønhedskonkurrence.

Den anden har mere vidtrækkende karakter og omhandler lange vokaler. På engelsk kan man bruge en makron/overstreg som i ō, men det tegn findes hverken i dansk retstavning eller på danske tastaturer. De danske retskrivningsregler siger til gengæld, at vokaler normalt skrives som et bogstav, uanset om de er korte eller lange, i det fremmedord dog kan skrives med to (f.eks. weekend). For at undgå misforståelser om hvor vidt en given vokal er kort eller lang, vil jeg anbefale at vi på dansk Wikipedia konsekvent benytter to bogstaver ved lange vokaler. I det her tilfælde bør artiklen altså flyttes til bishoujo, hvilket jvf. den japanske artikel vil være den rette translitterering af de originale kanji for ordet, 美少女 (びしょうじょ, "bi-sho-u-jo").

Nu ved jeg ikke hvor meget kendskab, du har til japansk. Selv kan jeg kun 20-25 ord, men til gengæld er jeg ved at have styr på hiragana, så jeg mener, at jeg vil være i stand til at translitterere i fornødent omfang. Japansk Wikipedia er heldigvis flink til at skrive navne med hiragana i parentes efter de originale kanji, hvilket reducerer risikoen for fejl en hel del, så det er en opgave, der er til at gå til. --Dannebrog Spy 15. jan 2009, 22:53 (CET)

Hovsa. Den med skønhedskonkurrencen vidste jeg egentlig godt. Det var en smutter.
Men tak for forklaringen med de lange vokaler. Jeg var ikke klar over at sådanne "regler" eksisterede, men vil naturligvis følge dem fremover. :-)
Jeg kender ikke selv meget mere en nogle få ord fra japansk, men overvejer dog at tage lektioner i det i den nærmeste fremtid, så jeg for alvor kan få styr på sproget.
Og jeg er helt enig i at det kniber med anime/manga artiklerne. Hvilket også er en af grundene til at jeg har gjort mig ekstra umage med artiklen om Rozen Maiden som er en af mine favoritserier for tiden.
~ Mads Ren`ai 15. jan 2009, 23:06 (CET)

Charlotte's Web articles[rediger kildetekst]

They need help. See Charlotte's Web and the user edits of the ip creator as well as the see alsos. 70.146.227.60 20. jan 2009, 02:18 (CET)

I have added more information to the three articles as requested. I hope that what I have done is okay for a start, until someone with more interest in the topic gets their hands on it. ~ Mads Ren`ai 20. jan 2009, 09:59 (CET)
Thanks! It's really great! Also, see Løvernes Konge 3: Hakuna Matata. 65.0.182.227 21. jan 2009, 01:28 (CET)
You're very welcome! I have now added a bit more information on the last mentioned film as well. Mads Ren`ai 21. jan 2009, 09:07 (CET)
How about more Disney articles? Like the other two Løvernes Konge films and the Bambi films? And Teletubbies. 68.220.174.55 24. jan 2009, 21:15 (CET)
Don't forget Mads og Mikkel! 65.0.178.99 17. maj 2009, 18:29 (CEST)[svar]

Omdirigering[rediger kildetekst]

Hej Mads. Hvorfor fjerner du mellemrummet mellem "#redirect" og omdirigeringsmålet? Det ser pænest og mest overskueligt ud ved redigering når der er det mellemrum. Softwaren indsætter også selv mellemrum ved de automatisk oprettede omdirigeringer som laves i forbindelse med flytning af sider, så formen med mellemrum må siges at være den "kanoniske" form. Byrial 16. mar 2009, 09:21 (CET)

Jammen, det er da herre smart, for så sparer vi en hel byte pr. stk. (ironisk smiley) ;-) --Harne 16. mar 2009, 09:24 (CET)
Grunden til, at jeg fjernede mellemrummene skyldes, at der var opstået en fejl i forbindelse med de omtalte omdirigeringer, og siderne Speciel:Ukategoriserede sider og Speciel:Dobbelte omdirigeringer.
Jeg kan ikke med 100% sikkerhed sige om det var mellemrummet der var skyld i fejlen, eller om det blot var omdirigeringssiderne der skulle gen-gemmes.
Men lige så snart jeg gemte efter at have fjernet mellemrummet, blev artiklerne i Speciel:Dobbelte omdirigeringer markeret som "rettet".
Jeg lavede desuden en test med omdirigeringen Snehvide og de syv små dværge i går nat, og denne var her til morges væk fra listen Speciel:Ukategoriserede sider, efter at have været der i noget der efterhånden ligner et par uger.
~ Mads Ren`ai 16. mar 2009, 09:30 (CET)
Hmm, det lyder som om, at der er en mening med galskaben! ;-) Hvis det virker, er der jo fedt. --Harne 16. mar 2009, 09:36 (CET)
Når der sker ændringer på en side, vil det ofte vare et stykke tid før relaterede sider (herunder specialsider) opdateres pga. caching. Man kan nogle gange fremskynde processen ved redigering. Ændringen skyldtes ikke mellemrumet, man det at siden blev berørt. En tom redigering (dvs. at man trykker gem i redigeringsvinduet uden at have ændret noget overhovedet) ville højst sandsynligt have haft samme effekt, men den bliver ikke registreret i historik og seneste ændringer. Byrial 16. mar 2009, 11:15 (CET)
Okay, så var min (senere) konklusion alligevel ikke helt hen i vejret. :-)
Jeg vil dog sige at "ofte vare et stykke tid" virker som lidt af en underdrivelse, når der i den ovenstående eksempel var gået 36 dage. Så jah..
Jeg var dog ikke klar over, at den rent faktisk registrerede når man klikker "Gem side" uden at have foretaget ændringer. Dette vil jeg bestemt huske for fremtiden.
~ Mads Ren`ai 16. mar 2009, 11:21 (CET)
Det bliver skam registreret. De kalder det null edit på engelsk. Byrial 16. mar 2009, 11:33 (CET)

Mere oprydning[rediger kildetekst]

Hej Mads Ren`ai! Kender du denne kategori? Kategori:Sider med fejl i fodnoter. Check Wikipedia er jo snart tømt ;-) --MGA73 19. mar 2009, 09:28 (CET)

Haha. Man når knap at blive færdig med det ene, før man får smidt det næste i hovedet, hva'?
Men lidt mere seriøst; nej, den kategori kendte jeg ikke.
Det bliver nok en af de lidt sværere at tømme ud i, men jeg er selvfølgelig klar til at tage del i udfordringen. :-)
~ Mads Ren`ai 19. mar 2009, 10:03 (CET)

Tusmørke (bog)[rediger kildetekst]

Du må gerne slette Tusmørke (bog) --Ainsha 19. apr 2009, 18:14 (CEST)

Nu er jeg jo sådan set ikke administrator, og har derfor ikke rettigheder til at slette sider.
Men jeg kan da omdanne den til en omdirigering til den artikel den er foreslået sammenskrevet med. :-)
~ Mads Ren`ai 20. apr 2009, 09:19 (CEST)

Tak for den fine kritik :-) --MGA73bot 4. sep 2009, 21:28 (CEST)

Skabelon:Infoboks Naruto-figur, kategori fjernelse[rediger kildetekst]

Hej Mads Ren'ai.

Du fjernede min [[kategori:Figurer fra Naruto]] på siden her, hvilket jeg ikke er tilfreds med. Meningen med det var nemlig, at alle de artikler der er skrevet om Naruto figurer, der indeholder skabelonen, automatisk blev vist på kategori:Figurer fra Naruto. Hvorfor må den ikke blive?
Limro 24. okt 2009, 16:40 (CEST)

Hvis det var det der var meningen må du meget gerne huske at putte kategorien i <includeonly>-tags, da selve skabelonen ikke bør være placeret i den omtalte kategori.
~ Mads Ren`ai 24. okt 2009, 21:55 (CEST)
Det lyder som en go' idé :D Det gør jeg ^^
Limro 25. okt 2009, 11:51 (CET)

lidt information[rediger kildetekst]

Hej mads ren'ai.
Jeg vil sige at dine projekter ser meget fornuftige ud ;D
det jeg vil sige er at du har lavet en artikel/ændret på en artikel der hedder Byer ved Vadehavet, der vil jeg bare sige at du mangler den lille by tjæreborg...
Hilsen Geofreak (Skrev Djf925 (diskussion • bidrag) 25. nov 2009, 23:04. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Geofreak,
Nu har jeg ikke været utrolig aktiv på den seneste, men jeg takker. :3
Jeg kan ikke selv huske den omtalte artikel, og ser sjovt nok heller ikke ud til, at være i stand til at finde den igen.
Men hvis du mener at Tjæreborg bør tilføjes til artiklen, så er du altid mere end velkommen til selv at tilføje den. :)
~ Mads Ren`ai 26. nov 2009, 09:26 (CET)

Oversættelse fra Naruto[rediger kildetekst]

Hej Mads Ren'ai

Jeg har brug for lidt hjælp angående et "Naruto-ord". Hvis du har læst nogle af de sidste Naruto manga'er ved du måske hvad det er, men jeg spørger nu lige rundt omkring, hvilket jeg også har gjort på Mirob's brugerdiskussion. Hvad hedder "The Five Kage Summit" på dansk?
Limro 14. dec 2009, 15:04 (CET)

Jeg må indrømme at jeg aldrig læst en eneste af Naruto mangaerne, og kun set meget få afsnit af anime'n.
Et "summit" ville jo umiddelbart bliver oversat til et "topmøde". Men dette vil sandsynligvis ikke lyder specielt godt i Naruto-sammenhæng.
Hvis vi går ud fra, at "The Five Kage" hedder "De Fem Kage" på dansk, så ville jeg måske foreslå "De Fem Kage's forsamling/møde".
Jeg ved godt mit forslag er lidt tamt, men jeg er bange for at jeg ikke på stående fod kan komme på et bedre alternativ.
~ Mads Ren`ai 14. dec 2009, 16:09 (CET)
Oh - synd og skam. Kunne blot se, at du havde redigeret i en masse artikler om Naruto, så jeg tænkte... Det kunne jo være.
Limro 14. dec 2009, 23:20 (CET)

Vil du slette den?[rediger kildetekst]

Hej Mads

Har jeg trådt dig meget over tæerne eller har du en bedre løsning til Skabelon:Bruger:Limro/Infoboks, siden du har lagt {{slet}} ind på den?
Limro 6. jun 2010, 12:56 (CEST)

Bare rolig, du har skam ikke "trådt mig over tæerne".
Jeg opdagede blot, at du på din brugerside bruger Bruger:Limro/Infoboks, og ikke Skabelon:Bruger:Limro/Infoboks.
Normalt placere man "personlige skabeloner/sider" i bruger-navnerummet, hvilket også er det du har gjort med en af dem.
Sletningsforslaget var udelukkende baseret på, at du allerede har en anden du bruger, at den ligger i det forkerte navnerum, og at der ikke bliver henvist til den fra andre sider.
Men hvis du er uenig, så sig da endelig til. Det var trods alt blot et forslag fra min side. :3
~ Mads Ren`ai 6. jun 2010, 14:20 (CEST)
Mmm... true, true. Den skal da vist bare ud og væk. Hvordan opdagede du den?
Limro 6. jun 2010, 16:02 (CEST)
Præcis min pointe.
Den lå under Ukategoriserede skabeloner. Ganske simpelt. XD
~ Mads Ren`ai 6. jun 2010, 19:21 (CEST)