Brugerdiskussion:Masz/Arkiv 5

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aktuel diskussion
Arkiver
123456789

{{ubrugt fil}}[rediger kildetekst]

Hej Masz.

Du satte i går {{ubrugt fil}} på to ulicenserede filer. En anden gang må du mægtig gerne vente med det, indtil vi har fundet ud af, om licensen kan reddes (normalt efter 7 dage).

mvh Bilindustrien (Christian Giersing) [ disk + bidrag + e-mail ] 23. aug 2009, 11:56 (CEST)

Det synes jeg ikke. Der er to problemer med billedet, og begge problemer skal fixes. Hvis du nu var administrator, og så, at jeg lagte en ophavsretsligt beskyttet fil op, ville du ikke vente med at slette det fordi jeg ikke havde indsat det på nogen artikel, vel?. --Masz () 23. aug 2009, 12:03 (CEST)
Men jeg vil nu sige at licensen kommer i første række. At billedet så er ubrugt er en helt anden sag. mvh Bilindustrien (Christian Giersing) [ disk + bidrag + e-mail ] 23. aug 2009, 12:07 (CEST)
Efter min mening er begge sager lige så vigtige, men sagen der skal fixes hurtigst, skal fixes først :-) --Masz () 23. aug 2009, 12:09 (CEST)
Men hvis licensen reddes inden for 7 dage, kan vi jo smide filen på commons. mvh Bilindustrien (Christian Giersing) [ disk + bidrag + e-mail ] 23. aug 2009, 12:11 (CEST)
Ja, det er rigtigt. Jeg holder dog stadig fast på det jeg mener :-) Desuden er der ikke længere noget problem at filerne er ubrugte. Nu er de brugte :-) --Masz () 23. aug 2009, 12:13 (CEST)

Generalguvernør[rediger kildetekst]

Du overså pointen. Den pågældende "artikel" indeholdt udelukkende een påstand, og den var faktuelt forkert, da titlen "generalguvernør" ikke pr definition krævet at vedkommende har andre guvernører under sig. Det gælder fx ikke i dansk sammenhæng, og det fremgik tydeligt af mit edit. Nu har jeg lavet en ultrakort omskrivning, men når en "artikel" kun indeholder noget, der er faktuelt forkert, så kan man lige så godt slette i stedet for at fejlinformere læserne. 80.163.68.22 23. aug 2009, 23:44 (CEST)

Da artiklen ikke var hærværk, burde den enten omskrives, eller der skulle indsættes en anden informationsskabelon. --Masz () 24. aug 2009, 18:40 (CEST)


Kommentar[rediger kildetekst]

EB er måske ikke, men den pågældende nyhed blev bragt af flere aviser! Og bloggen har brugt et af googles egne værktøjer. Du er velkommen til selv at brugle google adwords søgemaskineværtøjet!

Så bør googles kilde angives, og ikke bloggen. Jeg gider ikke ligefrem sniffe mig frem til googles statistikker. --Masz () 24. aug 2009, 18:40 (CEST)

Slet venligst[rediger kildetekst]

Hej Masz.

Nu er artiklen Ringkøbing - Skjern bibliotekerne‎ blevet oprettet af skiftende nye brugernavne siden det på Wikipedia:Sider der bør slettes/Ringkøbing - Skjern bibliotekerne‎ blev vedtaget at slette den. Kan du være så sød at slette den og sætte den på Wikipedia:Beskyttede titler? PFT mvh Christian Giersing [ disk + bidrag + e-mail ] 26. aug 2009, 20:57 (CEST)

Yes check.svg Gjort - Lad os se om 3 måneder hjælper på sagen. --Masz () 26. aug 2009, 21:05 (CEST)
Tak Masz. En anden gang må du gerne huske, at du kun behøver enten at trykke "beskyt" eller sætte den på Wikipedia:Beskyttede titler − begge dele er lige effektive. mvh Christian Giersing [ disk + bidrag + e-mail ] 26. aug 2009, 21:06 (CEST)
Det vidste jeg godt i forvejen. Jeg valgte dog begge dele, da jeg gerne vil have at de ansatte ser hvorfor den er beskyttet. --Masz () 26. aug 2009, 21:08 (CEST)

Glemsomhed?[rediger kildetekst]

Jeg har lavet en skabelon

Disambig.svg Dette er en artikel med en flertydig titel . Hvis du fulgte et internt link opfordres du til at vurdere om referencen er korrekt, og eventuelt rette linket .

som du har slettet d.29/8 . På diskussions-siden fremgår det at [Bruger:Amjaabc] pr.21/8 kommenterer 1) han kan ikke se skabelonen har nogen nytte 2) den er mindre en {{flertydig}} . Jeg er ikke helt klar over om du har slettet skabelonen ifølge den kommentar, eller om du rent faktisk også har kikket på skabelonen .

Jeg vil snarest muligt genoprette skabelonen, og håber fremover på en lidt mere sagtmodig (tålmodig) indstilling overfor sletning af skabeloner fra din side . Sechinsic 29. aug 2009, 23:38 (CEST)

Jeg har slettet den, da hverken jeg eller Amjaabc kunne se hvad den skulle bruges til. Det må du meget gerne lige forklare :-). Desuden var den kun brugt på to sider, og jeg mente at den mest brugte {{flertydig}} ville være bedst, for at undgå at der kom alt for mange skabeloner til samme formål. Du er velkommen til at oprette den igen, og så lige forklare hvorfor den skal bruges frem for {{flertydig}}. Hilsen Masz () 30. aug 2009, 08:35 (CEST)
Jeg har på min diskussionsside kommenteret på Sechinsics noget større kommentar om denne sletning mm. Jeg er enig i, at sletningen er sket uden ordentlig behandling, så jeg har gendannet den. Jeg opretter den efterfølgende på WP:SDBS, så der bliver mulighed for formelt at diskutere dens mulige sletning, for jeg forstår fortsat ikke skabelonens berettigelse. --Arne (Amjaabc) 30. aug 2009, 08:41 (CEST)
Ah ja, det er en god ide. --Masz () 30. aug 2009, 08:44 (CEST)


TAK for Barnstar[rediger kildetekst]

Den er jeg meget glad for, men rigtig glad bliver jeg, når jeg får taget mig sammen og får rykket på artiklen om Vilnius, så den ikke bare er lovende men god eller hvorfor ikke fremragende som den om Riga ;)
--Per (PerV) 30. aug 2009, 12:37 (CEST)

mIRC[rediger kildetekst]

Hey hey... nu har jeg fedtet rundt i uger nu med at finde ud af hvordan jeg kommer på IRC. Jeg har downloadet mIRC, men jeg kan bare ikke hitte ud af det. :-) Kender du et godt sted, et andet program eller lign. hvor der findes en idiot-sikret vejledning. ;-). God aften fra Lars - --Pusleogpixi 26. aug 2009, 21:26 (CEST)

Jeg har også prøvet mig lidt frem med mIRC, og jeg fatter heller ikke en pind af den. Se denne seje hjælpeside; der burde det stå beskrevet. --Masz () 26. aug 2009, 21:28 (CEST)
. Takker meget for svaret. Vil kigge på det nær jeg kommer til privat com.
 • Noget andet er - efter jeg fik den der patroller-ting er der kommet en sindssyg irriterende side. - efter at jeg lige har "søgt" på ændringen og trykker på "Marker som.." kommer der en overflødig side der lyder: "Den valgte redigering er nu markeret som patruljeret. Tilbage til Speciel:Seneste ændringer." Hvorfor er den der? Jeg er så træt af den - at det er meget tæt på at jeg ikke gider at trykke på patrol-linket, da den har forringet mine hygge-kig på seneste ændringer. Når jeg har trykket på "Patrol" vil jeg direkte tilbage. :-) Hygge fra --Pusleogpixi 26. aug 2009, 23:23 (CEST)
Vippede den lige videre her... Wikipedia-diskussion:Patroller#Efter_Marker_som...-klikket. --Pusleogpixi 27. aug 2009, 00:23 (CEST)
Helt simpel ordre! ;-) Fortæl mig hvilket program jeg skal bruge til IRC, da hjælpesiden ikke rigtig hjælper mig... - jeg er typen der bare skal have det til at fungere, uden alt for meget bøvl. :-) Hygge fra Lars / --Pusleogpixi 31. aug 2009, 23:31 (CEST)
Stnes dy skulle starte med at gå ind på webchat.freenode.net; når du så er på IRC, kan du få yderligere instrukser... --Masz () 1. sep 2009, 06:53 (CEST)


Nyheder[rediger kildetekst]

Hej Masz ... hjælp til oversættelse ???[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne høre om du har en "klog" oversættelse af det engelske hillfort. Jeg har forsøgt i flere timer at hitte ud af hvad dert hedder på dansk!
På svensk kalder de det "Fornborg" på norsk "Bygdeborg", på tysk "Wallbourg".
Jeg har ikke kunnet finde noget på Den Store Danske Encyklopedi, eller andre mulige opslag på Google. Og da der er en række borge af typen i Litauen, og i øvrigt så vidt jeg ved både i det vestlige Rusland og det nordlige Hviderusland, ville jeg gerne finde det rigtige ord for borgene!
For at komme videre, har jeg valgt at oversætte Hillforts med min egen private "fordanskning" bakkefort, som overenstemmer med Engelsk og iøvrigt, så vidt jeg kan forstå også det hollandske: "heuvelforten". Men en præcis, korrekt oversættelse ville være at foretrække!
tak på forhånd--Per (PerV) 1. sep 2009, 18:59 (CEST)

"... ofte valgt på klippeknuder ..." som der jo ikke er mange af i Danmark: Hammershus?
Fra Salmonsens artikel "Borg": http://runeberg.org/salmonsen/2/3/0746.html
Forløbere for de egl. Stormands- ell.
Adelsborge er utvivlsomt de saakaldte Bygde-B. ell.
Bonde-B., der findes over hele Nordeuropa
baade hos Kelter, Germaner og Nordboer. De
primitive Anlæg er ofte vanskelige at tidsfæste;
adskillige  stammer sikkert fra  Middelalderen,
men andre gaar tilbage til den ældre Jernalder.
Ofte  er  deres  Plads  valgt paa  Klippeknuder
ell. Højder, som paa de lettest tilgængelige
Steder  afspærres  med  kyklopiske  Stenmure  ell.
lave Jordvolde og tørre Grave. ...
Den norske artikel hedder Bygdeborg, (en:Hill fort)
-- Mvh PHansen 1. sep 2009, 19:42 (CEST)
Hej PerV. Jeg kan lige så godt fortælle dig at det ikke er mig du skal spørge ang. oversættelser, dem er jeg simpelthen dårlig til. Nu har PHansen måske svaret på dit spørgsmål, men Metalindustrien plejer at være supergod til den slags (i hvertfald i nogle genrer). --Masz () 1. sep 2009, 20:32 (CEST)
Denne Google-søgning bygdeborg site:dk kunne godt tyde på at "bygdeborg" kan bruges?
En tillægssøgning: bygdeborg site:da.wikipedia.org
-- Mvh PHansen 1. sep 2009, 21:06 (CEST)
Ifølge Ordborg over det danske sprog bruges bygdeborg især om norske forhold ([1]), mens bondeborg synes at være det danske udtryk, idet bygdeborg henviser til det. Begge udtryk betegnes dog som forældede. --Sir48 (Thyge) 1. sep 2009, 22:38 (CEST)


Re:blandet[rediger kildetekst]

Jeg skal love for der findes korte sider her på Wikipedia, når jeg ser på listen med for korte artikler, så jeg mener at der kun skal være en (musik)stub på siden, hvis du ikke allerede har rettet det. Når man ser på Bruger/Wegge/Sand's side synes jeg det er underligt at der er alle de skabeloner på siden, men jeg kunne så se at det er hans "sandkasse", da du skrev til mig. Tak for de gode råd :-) mvh. --87.48.0.130 1. sep 2009, 21:33 (CEST)


Præmie[rediger kildetekst]

Hey... hvorfor stod artiklen om Præmie som N - når den er oprettet for laaaaang tid siden? Underligt :-) --Pusleogpixi 2. sep 2009, 17:34 (CEST)

Ja, det undrer jeg mig lidt over når jeg slettede den, og kiggede i den slettede historik for at finde frem til "gerningsmanden". Men det må være pga. at den blev slettet inden den nuværende sletningslog eksisterede (underligt nok, så stod artiklen heller ikke i den ældgamle sletningslog?!) --Masz () 2. sep 2009, 17:38 (CEST)

skara brae[rediger kildetekst]

tænk før du handler

læs hvad der står - hvis du ellers mener det har noget relevans

argumenter ved at benytte anden parts synspunkt - på den måde kan en gensidig diskussion opstå

84.238.88.6 2. sep 2009, 20:18 (CEST)

Altså helt ærgeligt, så simpelt er det. Wikipedia kan ikke være en kilde. Problemet er løst, og vi behøver ikke pille ved "sårene". --Masz () 2. sep 2009, 20:20 (CEST)

Hey Masz[rediger kildetekst]

Jeg har spurgt Sir48 om han mente det var en god idé at oprette et "Projekt Litauen", jeg ved ikke hvad et projekt medfører, hvilke fordele det giver, og om det er en god idé, men det kunne være analogt til "Letlands-projektet"???
Jeg vil meget gerne høre din mening!--Per (PerV) 3. sep 2009, 09:59 (CEST)

Hmm, måske kunne man oprette en portal istedet for et projekt; nogle lande har en portal, men endnu færre har et projekt. Og så skal man vist også lade portalen/projektet køre, medmindre der er meget få der rent faktisk gider være med. Hvis det ender med at du opretter en portal/et projekt vil jeg såmænd gerne være med til at holde det kørende (altså mest med at holde portal/projektsiden opdateret) --Masz () 3. sep 2009, 16:14 (CEST)
Tal til mig i almindeligt dansk ( :) I am slow): hvad er fordelen/bagdelen ved et projekt, hvad er fordelen/bagdelen ved en portal?
Jeg er STADIG novice på de fleste områder!
Jeg har faktisk forestillet mig at Litauen, præcist som Letland, fortjener et projekt, men ved så ikke mere!
--Per (PerV) 3. sep 2009, 20:44 (CEST)
Hehe, ok. Projekter opdeler artikler i forskellige niveauer, og stræber efter at forbedre artiklerne. Portaler stræber LIDT mindre på at forbedre artiklerne, men bare prøver på at lave en forside for alle artikler vedr. givent emne. Så det korte af det lange: Start et WikiProjekt for at forbedre, og lave nye artikler (emner der ikke er skrevet meget om) - Start en portal for at gøre dem mere populære (emner der er skrevet meget om). Det er dit valg, jeg er både med på det ene eller andet hvis det bliver oprettet. --Masz () 3. sep 2009, 21:18 (CEST)
U SPEAK EVEN DANISH ;)
Ok ... jeg har set et par portaler med forside og ... sorry crap ... jeg gider iikke sidde og redigere en forside om Litauen, men kunne godt tænke mig at være med til at opstille normer og retningslinier for artiklerne om Litauen, og ... probaly skrive de fleste artikler selv, det er HELT ok, så ved jeg de bliver som jeg vil ha det ;) ;) ... men altså, jeg kunne tænke mig at oprette et PROJEKT ... men helt ærligt ... uden DIG går det nok ikke ;)
--Per (PerV) 3. sep 2009, 23:09 (CEST)

Nyhedsbreve[rediger kildetekst]

Salve. Jeg blev lige nostalgisk da jeg sad og læste WP:AATF/N, og så fik jeg lidt lyst til at genoplive projektet. Men WP:AA-TF er da vist dødt... Måske man kunne flette noget 'reklame' for AA-TF, á la det der var i nyhedsbrevene, ind i den nye Wikipediaavis? Såsom hvilke artikler der arbejdes på i øjeblikket, og hvor der kunne bruges hjælp til gennemlæsning og afstemninger. Og kan vi så ikke evt. udgive det noget oftere? F.eks. to gange om måneden? der kan jo ske meget på en uge :) --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 3. sep 2009, 11:05 (CEST) (PS undskyld retorikken. Jeg er lidt blæst lige nu)

Jo det lyder som en god ide, men hvis der kommer lige så få nyheder som det gør nu, synes jeg ikke at nyhederne skal udgives oftere (hvis der kommer flere er det naturligvis fint med mig). Der er ikke nogen regler om hvorvidt man må lave "reklamer" i WP:NY, men ofr min skyld er det ok, især når juliudgaven indeholdt "reklame" for Minimalistisk musik.--Masz () 3. sep 2009, 16:14 (CEST)

Tak[rediger kildetekst]

Tak for den fine kritik :-) --MGA73bot 4. sep 2009, 21:24 (CEST)

WOW, når du rykker, så kan man se det ;)[rediger kildetekst]

Kunne du ikke lave en skabelon for litauisk ala lang-pl, jeg ved ikke hvordan man gør, og ærligt, jeg bliver irriteret over altid at skulle lave den engelsk skabelon om til et link, når jeg oversætter fra Engelsk ... pls :)
Og så har Thyge arbejdet med en {{Infoboks kommuner i Litauen2}}, jeg skal have chekket den op, jeg ville gerne indsætte et par ekstra "if-kostruktioner". Når det er gjort, skal den vel sættes ind på projekt siden nederst?--Per (PerV) 4. sep 2009, 21:14 (CEST)

Hm, jeg er ikke helt sikker på om det er det du mener, men er det {{Bruger lt}}? --Masz () 4. sep 2009, 22:01 (CEST)
Nej jeg tænkte på at undgå at skulle skrive litauisk og i stedet bare skrive litauisk: xxx
Undskyld jeg kan ikke huske hvordan man bruger nowiki, så du bliver nødt til at gå på rediger for at se hvad jeg mener!
--Per (PerV) 4. sep 2009, 23:57 (CEST)
Hej PerV. Jeg har lavet den nu efter dit ønske. Mvh. Arne (Amjaabc) 5. sep 2009, 00:02 (CEST)

Tak ... kan jeg lige få lov at lave indlæget færdigt INDEN du opfylder ønsket Arne (Amjaabc) ;)

Og så må du faktisk gerne kigge Ypatingasis Būrys igennem (jeg gemmer den om 5 minutter). Artiklen er SELVFØLGELIG ikke færdig, men alle de der noter har taget mig 4 timer at få til at virke ... så altså, prøv at kigge på noterne, resten af teksten kommer en af dagene, nok imorgen!--Per (PerV) 5. sep 2009, 00:06 (CEST)
Hvilken af de to skabeloner skal bruges {{Infoboks kommuner i Litauen2}} eller {{Infoboks kommuner i Litauen}} ? -- Mvh PHansen 5. sep 2009, 07:47 (CEST)
{{Infoboks kommuner i Litauen2}} Og Thyge har faktisk foreslået, at den døbes om til {{Infoboks kommune i Litauen}}, det betyder selvfølelig, at {{Infoboks kommuner i Litauen}} skal slettes, den benyttes ikke nogen steder og er oprettet af mig. Og hvis du er ved det, skal {{BydeleLitauen}}, måske omdøbt til {{Infoboks Bydel i Litauen}}, så ikke OGSÅ være på projekt-siden?
Jeg har nu slettet den gamle doublet ({{Infoboks kommuner i Litauen}}), flyttet {{Infoboks kommuner i Litauen2}} til {{Infoboks kommune i Litauen}}, og flyttet {{BydeleLitauen}} til {{Infoboks bydel i Litauen}}. Da der er kommet en omdirigering til de nye skabeloner, kan de gamle koder stadig bruges, selvom det er bedst at bruge de nye. --Masz () 5. sep 2009, 09:07 (CEST)
Jef ved ikke hvordan standarden for Projekt sider er, men er det ikke en god idé, at der linkes til Infoboksene på Wikipedia:WikiProjekt Litauen#Skabeloner--Per (PerV) 5. sep 2009, 09:18 (CEST)
Jo selvfølgelig :-) --Masz () 5. sep 2009, 09:19 (CEST)
Og til sidst, hvad er standarden for farver på Infobokse, jeg har tidligere tænkt på, at det måske var en idé, at Infoboksene havde forskellig farve, afhængigt af hvilket niveau i den administrative opdeling de dækkede: {{Infoboks etnisk/historisk region i Litauen}} én farve, {{Infoboks amt i Litauen}} én farve, {{Infoboks kommune i Litauen}} én farve og {{Infoboks bydel i Litauen}} én farve.
Jeg ved ikke, nåske bliver det for "Tivoli-agtigt med de mange farver?
Hvis de alle bør være blå som {{Infoboks by}}, skal farven på {{Infoboks bydel i Litauen}} vel skiftes???
--Per (PerV) 5. sep 2009, 09:33 (CEST)
Ja det er et godt spørgsmål som jeg aldrig havde tænkt på. Jeg tror ikke der er en farvestandard, men jeg synes det er en god idé at give alle infobokse om et givent emne de samme farver, for så kan man se en eller anden sammenhæng. --Masz () 5. sep 2009, 09:43 (CEST)
Jeg tænkte oprindeligt på at benytte farverne i Litauens flag, men de slipper jo op, der er ikke engang til de 4 hoved Infobokse, regioner, amter, kommuner og bydele, og så kommer der jo helt sikkert fodbold, seværdigheder og You name it, så???--Per (PerV) 5. sep 2009, 10:04 (CEST)

autopatrol[rediger kildetekst]

Hvad betyder det?--Per (PerV) 5. sep 2009, 10:52 (CEST)

At administratorerne og patruljanterne ikke behøver at sidde og tjekke alle dine bidrag for hærværk; du har nemlig bevist at det ikke er nødvendigt. --Masz () 5. sep 2009, 10:54 (CEST)
OK - tak for tilliden! ;)--Per (PerV) 5. sep 2009, 10:57 (CEST)

Breaking[rediger kildetekst]


Kategorisering mv.[rediger kildetekst]

Tireless Contributor Barnstar.gif Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar
Masz, du gør en utrættelig indsats med alt muligt. Senest har du ryddet op i ukategoriserede artikler. Det er altid en fornøjelse at se dig arbejde... Hårdt og grundigt... Du fortjener en lille tak. MGA73 5. sep 2009, 13:50 (CEST)


Wiiiii, takker! :-) --Masz () 5. sep 2009, 13:53 (CEST)

Kategori:Provinser i Litauen[rediger kildetekst]

Hej Masz
Når Vilnius (provins) er slettet, skal [[Kategori:Provinser i Litauen]] vel også slettes?
--Per (PerV) 6. sep 2009, 17:01 (CEST)

Slettet --Masz () 6. sep 2009, 18:56 (CEST)
Fint, tak!--Per (PerV) 6. sep 2009, 19:06 (CEST)

Og så lige, om oprettelse af skabeloner[rediger kildetekst]

Hvis jeg vil oprette [[Skabelon:Kommuner i Alytus amt]], hvordan gør jeg så?
Jeg har prøvet at skrive Skabelon:Kommuner i Alytus amt i søgefeltet, i håb om at søgningen så kom ud og sagde: "findes ikke, vil du oprette", men nej, den foreslog bare Skabelon:Kommuner i Århus amt
;)
Ja ja, hvis jeg spørger dumt, kan søgningen vel også kun gi et ubrugeligt svar ;)--Per (PerV) 6. sep 2009, 19:25 (CEST)

Neders i søgeresultaterne står der "Opret siden Skabelon:Kommuner i Alytus amt i denne wiki." (du kan bare bruge dette røde link jeg giver dig... --Masz () 6. sep 2009, 19:28 (CEST)