Brugerdiskussion:Mike Palitzsch

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Mike Palitzsch!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Broadbeer, Thomas 12. feb 2008, 23:48 (CET)


Hej, jeg kan se at du har oplevet at folk er "på nakken" af dine redigeringer her på Wikipedia. Problemet er at din beretning fra den ægte vare dels har karakter af en "blogside" snarere end et leksikonopslag, og dels at titlen ikke siger ret meget om hvad det er der berettes, og hvad det er for en "ægte vare" der beretter.

Specielt har vi et princip om at vi ikke skriver om egenforskning; ting vi selv har fundet ud af. Det bedste du kan gøre for f.eks. artiklen om Aspergers syndrom er at finde nogle gode, såkaldt autoritative kilder (dvs. folk, bøger m.v. som de fleste med forstand på sagen "stoler på"), og "fylde" oplysningerne herfra ind i Wikipedia-artiklen om emnet.

Tag det ikke tungt; der er ingen her der vil ringeagte dig fordi du måske laver nogle begynderfejl. Tag dig derimod gerne god tid til at studere linksne i den gule boks herover; der er en masse tips og vejledninger til hvordan en god artikel skrues sammen – og er der noget der virker uklart eller du vil have "levende menneskehjælp" til, så er du velkommen til at skrive uddybende spørgsmål på min diskussionside.

Med lidt øvelse og læring finder du let til rette som med-skribent her på Wikipedia – og folk med Aspergers syndrom går for at være gode "klæbehjerner", så der er sikkert masser af gode artikler "i" dig ;-)

Venlig hilsen Peo 13. feb 2008, 00:04 (CET)

Hej. Jeg har været nødsaget til at slette din artikel. Prøv at sætte dig ind i, hvad wikipedia-leksikonnet er for noget, og prøv så måske igen. mvh --Rasmus81 13. feb 2008, 02:18 (CET)