Brugerdiskussion:MiriamKongstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, MiriamKongstad! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen  Rodejong  💬 ✉️ 20. jan 2017, 12:30 (CET)

Redigering af billedkunstner Yvette Brackmans wikipediaside[redigér wikikode]

(flyttet fra min diskussionsside)

Hej Rodejong, som du åbenbart har bemærket sidder jeg i øjeblikket og arbejder på wikipedia-siden til Yvette Brackman. I den forbindelse har jeg uploadet et foto af et af hendes kunstværker til siden. Jeg er ny på wikipedia og er igang med at forstå hvordan det fungerer med ophavsret og licens. Det ville være en stor hjælp for mig, hvis du ville oplyse mig om hvordan jeg får rettighederne korrekt på plads i stedet for blot at slette billedet. Det gør det ikke nemt for mig at fortsætte arbejdet, hvis det jeg prøver at lægge op blot forsvinder med det samme. Din hjælp vil blive værdsat! Venlig hilsen Miriam Kongstad

Hej Miriam Kongstad. For det første, er det vigtigt at få talt med ejeren af billedet. Han eller hun kan derefter vælge at uploade billedet selv, eller sende en mail til permission-commons@wikimedia.org der håndterer forespørgsler, licensinformationer vedrørende Wikimedia Commons og medier herpå (mere info om OTRS på Commons).
Alle billeder skal frigives under en licens der sørger for at man må anvende det kommercielt, og det er derfor jeg har slettet den. Jeg kan ikke forstille mig at hun vil have den billedet brugt, uden at hun selv kan tjene på den. Så det er for hendes beskyttelse, jeg slettede filen.
For det andet, er det måske en god ide at læse de informationer ovenfor, så du vil hvad man kan og ikke kan på Wikipedia. Dermed får du et bedre ide hvad Wikipedia håber du kan bidrage med.
Du har ret i at jeg skulle have forklaret det på en bedre måde, det tager jeg til efterretning.
Til sidst.. afslut et kommentar på en diskussionsside altid med 4 ~~~~ så udfyldes der dit brugernavn og tidspunktet hvornår du skrev dit kommentar, som jeg nu har gjort her: ►  Rodejong  💬 ✉️ 20. jan 2017, 12:30 (CET)
Tilføjet
Min kollega har tilføjet følgende på min diskussionsside:
Hvis billeder skal kunne bruges på wikipedia, skal der være en tilladelse fra billedets opretshaver. Indsætning af oplysning herom fremkommer automatisk, når et billede oplades. Hvis der er tale om billeder på et museum, er det en repræsentant fra museet, der skal give tilladelsen. Hvis det er et billede i privat eje, er det ejeren, der skal give tilladelsen. Desuden gælder generelt, at maleren skal have været død i 70 år (ellers har familien som regel copyright). Det kan således være et problem at få styr på, om alle rettigheder er overtaget. Du kan eventuelt tage kontakt til Bruger:Villy Fink Isaksen, som har arbejdet meget med kunstartikler. (med tak til Rmir2).  Rodejong  💬 ✉️ 20. jan 2017, 12:39 (CET)
Det er godt at vide at man i selve teksten, aldrig placerer http:// links kun interne links [[tekst]]Hvis du vil skrive externe links der, så skriv dem mellem <ref>[http://nl.wikipedia.dk Wikipedia]</ref>. på forhånd tak.  Rodejong  💬 ✉️ 20. jan 2017, 13:04 (CET)