Brugerdiskussion:Moj1948

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Moj1948! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen en bruger der glemte at signere velkomsten

links[redigér wikikode]

Hejsa, når du har en kilde til noget skal du bruge cite knappen, eller <ref>kilde her</ref> til at indsætte dem, så du ikke linker ud af wikipedia i selve teksten. God fornøjelse med redigeringerne. Mvh. Vrenak (diskussion) 13. nov 2016, 00:53 (CET)

Henstiller lige en gang til at du bruger cite knappen eller <ref>kilde her</ref> til kilder senest her og her går det galt med kilderne, da der linkes væk fra wikipedia i selve artiklen, de skal altså indsættes som kilder, man linker ikke væk fra wikipedia. Du må meget gerne svare på beskederne her, det gør du ved at trykke på "Redigér wikikode" i toppen, og så indsætte dit indlæg under det seneste her du kan bruge kolon til at rykke ind så indlæggene nemt kan adskilles fra hinanden, f.eks. 0 i første indlæg, 1 kolon ved svar til det, 2 koloner til det næste svar og så fremdeles, husk at underskrive dit indlæg ved at afslutte med at skrive 4 ~'er (~~~~). Mvh. Vrenak (diskussion) 14. nov 2016, 21:51 (CET)
Er det bedre nu? - se ny kendt student Eivind Larsen fra 1916. Mvh Moj1948 (diskussion) 17. nov 2016, 14:08 (CET)
Smukt :) Mvh. Vrenak (diskussion) 19. nov 2016, 21:28 (CET)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:40 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:38 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:47 (CEST)

Lille Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Det hører med til god skik på Wikipedia at underskrive sine beskederdiskussionssiderne, da det hjælper andre med at forstå, hvordan en diskussion har udviklet sig. For at underskrive et indlæg automatisk skal man blot klikke på signaturknappen ovenover redigeringsfeltet:
Enten eller

Alternativt kan man tilføje fire tilder (~~~~) i slutningen af indlæg. På forhånd tak, Zoizit (diskussion) 15. dec 2018, 11:08 (CET)

Jeg prøver her for at se hvordan det ser ud. Mvh Mogens Jørgensen 17. dec 2018, 12:15 (CET)

Om kategorier[redigér wikikode]

Hej Moj1948. Artikler om danske fægtere skal ikke direkte være i kategorien "Fægtning i Danmark". Artiklerne er nemlig allerede indirekte i den kategori fordi de er i kategorien "Fægtere fra Danmark" som har "Fægtning i Danmark" som overkategori. Kategorierne udgør et hierakisk system hvor de enkelte artikler generelt kun er i de mest specialiserede underkategorier som er relevante. Ellers kunne alle sportsfolk f.eks. være i kategorien Sport som ville blive totalt uoverskuelig. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. mar 2019, 22:44 (CET)

Tak for anvisningen. Jeg sletter kategorien "Fægtning i Danmark" de steder, hvor jeg har indsat den. Mvh Mogens Jørgensen 30. mar 2019, 23:02 (CET)

Kilder skal kunne verificeres[redigér wikikode]

Hej Mogens. Du kan ikke anføre "Eksamensbevis udstedt 20. juni 1974 af Handelshøjskolen i København angående den erhvervsøkonomiske kandidatuddannelse" som en kilde, da læserne af Wikipedia ikke har adgang til eksamensbeviset, og derfor ikke kan verificere dets indhold. Derfor skal kilder være pålidelige og offentliggjorte. Mvh. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. dec 2019, 09:47 (CET)

Tak for din kommentar, som giver mig anledning til følgende bemærkninger. For det første: Pålideligheden er der ingen tvivl om – jeg er i besiddelse af en scannet kopi af eksamensbeviset og skal gerne sende dig en kopi, hvis det kan hjælpe. For det andet: Jeg er fra anden side – af ”Batmacumba”, se under Brugerdiskussion:Batmacumba – blevet mødt med den indvending, at jeg ikke blot kan oplyse, at han er cand.merc. uden en kildehenvisning. Når jeg så nu har genindsat oplysningen med angivelse af kilde, så bliver jeg mødt med den indvending, at kilden skal være offentliggjort. Men da realiteten jo er, at ingen offentliggør deres eksamensbeviser, så er resultatet et rent ”Catch 22”. For det tredje: Der er i forvejen en sand vrimmel af Wikipedia-artikler om personers baggrund, gøren og laden, hvor oplysningerne ikke er offentliggjort – men formentlig alligevel fuldt korrekte. Wikipedias administratorer vil utvivlsomt få ganske travlt, hvis der konsekvent skal luges ud i det. Wikipedia vil eksempelvis ikke kunne tillade, at det om en person oplyses, at vedkommende tog studentereksamen fra X-gymnasium i 19YY, i og med at studentereksamensbeviset ikke er offentliggjort – og bare den slags oplysninger er der utallige af. For det fjerde: Wikipedias egne kriterier synes indirekte at anerkende, at der ikke nødvendigvis altid stilles krav om angivelse af verificerbare/offentliggjorte kilder til enhver oplysning, herunder ukontroversielle oplysninger. Se eksempelvis udsagnet ”Man bør tilstræbe at angive kilder for størstedelen af en artikels indhold … Især skal udsagn der med rimelighed kan drages i tvivl være dokumenteret med kildehenvisninger” (Wikipedia:Referencer) og udsagnet ”Ved kontroversielle oplysninger skal der altid angives kilder …” (Wikipedia:Kriterier_for_biografier). I det foreliggende tilfælde er der oven i købet angivet en kilde, som blot ikke er offentliggjort. For det femte: Den fuldt pålidelige oplysning om Jens Tage Nielsens eksamen kan formentlig – hvis nogen måtte have behov for det – verificeres ved henvendelse til Handelshøjskolen (nu: CBS). Med venlig hilsen Mogens Jørgensen 7. dec 2019, 15:47 (CET)
En kilde til en bestemt uddannelse behøver ikke at være eksamensbeviset. Oplysningen kan f.eks. stå i en biografi om personen eller i en avsisartikel eller et tidsskrift. Der er også andre muligheder. Du har ret i også andre artikler mangler henvisninger til pålidelige og offentliggjorte kilder, men betyder ikke at de ikke skal være der. Mvh. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. dec 2019, 16:06 (CET)

We sent you an e-mail[redigér wikikode]

Hello Moj1948,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (diskussion) 25. sep 2020, 20:48 (CEST)