Brugerdiskussion:Mooncry

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Begrundelse for sletning af Stone's TextTool[rediger kildetekst]

Jeg har slettet Stone's TextTool da den lader til at være hentet her. I tilfælde af der ikke står noget om rettigheder på siden, er der normal ophavsret, det betyder at man skal have rettigheder til at lægge teksten ud under GFDL. Du skal altså selv have skrevet teksten eller fået lov til at lægge den ud under denne licens. Dette skal anføres på sidens diskussionsside.

Du skal være velkommen til at oprette artiklen igen med dine egne ord, evt. med den nævnte side som kilde. Med venlig hilsen Broadbeer, Thomas 24. jan 2008, 11:02 (CET)

  Svar:
  Har genoprettet, med tilladelse fra Stone's Software

Jeg kan se at du har fået slettet velkomsten. Den indeholder meget god vejledning så den kommer igen herunder. Og jeg vil bede dig om at bruge knappen forhåndsvisning så du ikke redigerer den samme artikel mange gange. det fylder nemlig op i loggen over de seneste ændringer. Med venlig hilsen --Jørgen 24. jan 2008, 12:02 (CET)

   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Mooncry!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Jørgen 24. jan 2008, 12:02 (CET)


Jeg vil lige tilføje at det normalt ikke er god skik at slette indholdet på sin brugerdiskussionsside - hvis du vil markere at du har læst det, er det bedre at svare eller kommentere indlægget. Når det er sagt, er det dog fair nok at droppe mit afsnit om ophavsret, eftersom Broadbeer har skrevet ca det samme herover (jeg havde ikke set hans indlæg da jeg skrev mit). Velkommen, også herfra. Hvis der er noget du er i tvivl om, skal du bare spørge - enten her på din egen side, på Hjælp:Nybegynderforum eller ved at henvende dig på en anden brugers diskussionsside. --JGC 24. jan 2008, 12:11 (CET)
  Svar:
  Har hermed forstået at bruge forhåndsvisning, vidste ikke det var dårligt skik at slette sin
  brugerdiskussion, og vil jeg selvfølgelig ikke gøre fremover. Dertil vil jeg sige tak for hjælpen   
  til alle der gider hjælpe mig :)

Tip (Lær at bruge forhåndsvisning)[rediger kildetekst]

Hej Mooncry, er du ikke sød at prøve at lære at bruge forhåndsvisning?

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

-- Danielle 24. jan 2008, 12:55 (CET)

  Svar:
  Jo, selvfølgelig, kigger på det lige nu. :)

Hey, kan se du er gået igang med et par psykologi-relaterede artikler, og det er fedt at se ;) Jeg har netop rettet to af dine artikler, med bl.a. det vi kalder "wikify." Se evt. skyldfølelse og søvnighed. Desuden, hvis du bruger eksempler, så kunne du evt. bruge noget mere "jordnært," end osteallgeri. Bare at par tip ;) - Mark Jensen 24. jan 2008, 19:05 (CET)

  Svar:
  Ja, kunne godt være, men kunne ikke lige komme på noget mere jordnært.

Velkomster til nye brugere[rediger kildetekst]

Hej Mooncry. Jeg kan se du byder nye brugere velkommen, hvilket i sig selv er rigtig fint, eftersom vi godt kan lide at hjælpe nye brugere godt på vej, men du må meget gerne vente til den første redigering er indtruffet så man kan se, om det er en "god" eller "dårlig" bidragsyder. --CarinaT 28. jan 2008, 13:19 (CET)

Ohh, undskyld :), skal nok lade være :), ville bare være venlig. Og så linke den der hjælpe guide, da jeg enlig syntes den er ret dækkende og god for alle at starte med at læse.
--Mooncry 28. jan 2008, 13:51 (CET)
Du har helt ret, den er god at starte med, men efter blot en enkelt redigering er det ret let at se om man skal give en test-velkomst eller en rigtig velkomst. Men fortsæt endelig med at byde de nye velkommen.--CarinaT 28. jan 2008, 13:56 (CET)
Test-velkomst/rigtigt, hvad mener du med det, hvad er forskellen? :O
--Mooncry 28. jan 2008, 14:05 (CET)
{{Test (gammel)|~~~~}} giver en anden velkomst til brugere, der laver hærværk og den slags (se dem på Wikipedia:Skabeloner/Brugersider).--CarinaT 28. jan 2008, 14:18 (CET)
Ohh, nice, havde ikke set det andet der :), tak for link til skabeloner :)
--Mooncry 28. jan 2008, 14:39 (CET)
Ville bare sige, at jeg også af og til giver velkomster til helt nye brugere, der er ingen fastlagte "regler" for sådan noget. Hvis en bruger har oprettet sig med sit eget navn (f. eks. Bruger:ThomasJensen) er det sandsynligvis en seriøs bidragsyder, dem giver jeg nogle gange en velkomst med det samme. Hvis en bruger hedder Bruger:ScrewYouAll, skal man nok lige afvente situationen...hehe :-) --Rasmus81 5. feb 2008, 09:45 (CET)
Hørt
--Mooncry 5. feb 2008, 09:46 (CET)

Solens livscyklus[rediger kildetekst]

Hej Mooncry, det var dejligt, at du oversatte den illustration. Der er dog et par ting, jeg ønsker rettet:

  • Rød "giant" skal være Rød kæmpe på dansk (og så forsvinder stavefejlen giant samtidig :))
  • "Nabula" skal være tåge - altså planetarisk tåge
  • Størrelses forholdende skal ændres til det korrekte: Størrelsesforholdene

--Sir48 (Thyge) 5. feb 2008, 11:39 (CET)

Arbejder på det med det samme. Undskylder det ikke er korrekt oversat, kender ikke meget til de danske navne for astronomi. Og der skulle selvfølgelig have stået gigant
--Mooncry 5. feb 2008, 11:41 (CET)
Størrelses forholdende skal ændres til det korrekte: Størrelsesforholdene?
Tekstens størrelse?
--Mooncry 5. feb 2008, 11:45 (CET)

Nej, udtrykket "størrelsesforholdene" nederst til venstre skal være i et ord - og det hedder ikke forholdende, men forholdene :)--Sir48 (Thyge) 5. feb 2008, 11:51 (CET). PS! Nederst til højre, er det selvfølgelig.

Sådan, nu er det rettet, smider den nye ind i stedet. Den er oppe inden for mellem 5-10min. Så kan du tjekke den igen, smider et link på din diskussion.
--Mooncry 5. feb 2008, 11:54 (CET)

Rigtig flot, takker. --Sir48 (Thyge) 5. feb 2008, 12:34 (CET). PS! Hvis du har nogen mulighed for at konvertere filformatet til .svg, foretrækkes det format. Det er lettere at ændre. --Sir48 (Thyge) 5. feb 2008, 12:37 (CET)

SVG er jo bare et vektor format, jeg ved ikke hvordan man laver noget fra et, ikke vektor format, til et vektor baseret format, men kan lave den til jpg, gif, eller lignende. Har desværre ingen programmer til at lave det til SVG
--Mooncry 5. feb 2008, 12:50 (CET)
PS. er ved at hente sådan en til at gøre det, så vil jeg forsøge igen.
Uden held. Den forbliver nok desværre på pågældende form.
--Mooncry 28. feb 2008, 12:33 (CET)

Forkert wiki[rediger kildetekst]

Hej Mooncry

Udfra mange af dine bidrag ser det ud som om du ville have fordel af at oprette en bruger og bidrage på den danske wiktionary (ordbog). --Broadbeer, Thomas 5. feb 2008, 17:03 (CET)

Det ved jeg godt, men oprettede dem primært i håb om at folk ville udvide dem, eller jeg selv kunne når jeg får tid.
--Mooncry 5. feb 2008, 17:15 (CET)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at wikificere dem. Det vil sige at du sætter relevante opslag i [[ og ]]. Sådan kan læseren også hurtigt slå op i andre relevante artikler.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--CarinaT 5. feb 2008, 17:30 (CET)

Ja selvfølgelig :)
--Mooncry 5. feb 2008, 17:32 (CET)

Du har lagt dette billede af Ry Kirke op og angivet dig selv som fotograf, men kirkens hjemmeside har et identisk billede - endda i samme opløsning - liggende under deres beskrivelse af kirkens historie. Dette bedes du venligst uddybe. --|EPO| 8. feb 2008, 12:11 (CET)

Må indrømme det var det forkerte billed jeg fik oploaded, så har oploaded to nye, der er mine egne.
--Mooncry 29. feb 2008, 10:10 (CET)

Hvad er formålet lige med den artikel? -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 27. feb 2008, 11:38 (CET)

At nye wikipedia'enere forstår udtrykket. Første gang jeg stiftede bekendskab med det, forstod jeg ikke hvad det var.
OK. Så skal den nok snarere ligge under Wikipedia: eller Hjælp: Hovednavnerummet er udelukkende beregnet på leksikale artikler, og et internt brugt begreb har næppe relevans for andre end bidragyderne. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 27. feb 2008, 11:54 (CET)
Vil du flytte den for mig, er pt. i gang med hårdt arbejde, på at udbejdre min fejl på wiktionary.
Den er nu flyttet til Hjælp:Wikify. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 27. feb 2008, 12:01 (CET)
Mange tak, har endnu ikke fået flyttet artikler endnu, røg af nettet ude på skolen.

Om den redigering, jeg har fjernet[rediger kildetekst]

Hej Mooncry. Jeg har lige fjernet din redigering på Kemisk ligevægt (husk i øvrigt at bruge forhåndsvisning), hvilket skyldes, at den slags informationer ikke hører til i en encyklopædisk artikel. Du kan i stedet tilføje sådan noget til en wikibooks eller prøv [www.wikihow.com wikiHow]. --CarinaT 28. aug 2008, 09:16 (CEST)

Iorden, hørte blot nogle venner manglede tegnet og tænkte det var et oplagt sted at placere det, så folk ser det.
--Mooncry 10. sep 2008, 12:38 (CEST)

Hej Mooncry. Ovennævnte billede er ikke (længere) brugt i nogle artikler. Ubrugte bileder kan normalt slettes efter tre dage, hvis ikke du eller andre finder en anvendelse til det eller uploader det til commons. Blot til orientering. --MGA73 30. jan 2009, 14:58 (CET)