Brugerdiskussion:Nico/Arkiv6

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Se arkiverede diskussioner  : Arkiv 1 november 2003 - marts 2006.

Frems amtskort[redigér wikikode]

Hej Nico. Regner med at det er dig som har lagt alle de gamle kort på commons? Det er nemlig super, for jeg kan virkelig godt bruge det til en opgave. Det drejer sig dog om selve bykortene. Der er mange som er blevet forstørret til selvstændige filer, men der mangler stadig en del. Kunne du tænke dig at færdiggøre dem?? Eks. er Frederikshavn, Hjørring, Aalborg, Helsingør, Svendborg, Odense, Næstved + mange flere. Det er vel nærmest alle de købstæder der var på den tid. Hvis du i øvrigt har andre gamle bykort er jeg også interesseret i dem. Håber at du vil tage dig den ulejlighed :) Rekf 29. okt 2010, 15:35 (CEST)

Hej - godt at nogen kan bruge dem; jeg troede egentlig jeg havde været rundt, men må være kommet fra det før jeg var færdig ;-) jeg vil godt kigge på det, men hvis du er utålmodig kan du jo også selv prøve. Der er et fortrinligt værktøj til at lave udsnit af billeder, eller som her kort: http://toolserver.org/~luxo/cropbot/login.php?action=login Det kræver at man opretter eller har en TUSC brugerkonto, som også anvendes i andre programmer som Flickr2Commons ol. - Nico 29. okt 2010, 16:01 (CEST)
Er allerede i gang med at bruge det, så det er bare super. Tusind tak for hjælpen :) --Rekf 30. okt 2010, 11:47 (CEST)

Gorleben[redigér wikikode]

Aktuelt er Gorleben, hvor der igen skal opbevares Radioaktivt affald fra Frankrig, pt er det på vej med tog under stort sikkerhedsopbud. Kan du måske lokkes til at lave en artikel om Gorleben. --Villy Fink Isaksen 6. nov 2010, 20:26 (CET)

Så er der lidt at starte på - Nico 7. nov 2010, 12:21 (CET)

Psykiatriens historie[redigér wikikode]

Hej Nico. Jeg har nu lavet et nyt gennemarbejdet udkast til en særlig artikel om psykiatriens historie. Det er indsat på diskussionssiden for Psykiatri som et nyt afsnit. Kommentarer er velkomne. Jeg vil gerne have din accept af, at det kan bruges. venligst --Rmir2 8. nov 2010, 19:10 (CET)

Hej Nico, nu er jeg tilbage. Jeg har nu oprettet artiklen Psykiatriens historie. Jeg håber, at du kan se, at jeg at bestræbt mig på at imødekomme dine og andres bemærkninger. venlig hilsen --Rmir2 14. nov 2010, 15:18 (CET)

OpenStreetMap[redigér wikikode]

Hei,

Tenkte jeg skulle gi et hint til en på da-wp som har tatt seg bryet med å redigere på geohack-siden, om OpenStreetMap-funksjonen som vi på no-wp har tatt i bruk (etter mønster av de-wp). Ta en titt fx på siden no:Sankt Peders kirke (Slagelse). Bak koordinatene kan du se (kart), forsøk å klikke der. Det som skal til finner du på no:MediaWiki:Common.js/OpenStreetMap.js samt et importsript av den - se nederst i no:MediaWiki:Common.js. Det finnes en hjelpeside som det også vil være lurt å oversette, min norske versjon er på no:Hjelp:OpenStreetMap, men originalen finner du på de:Hilfe:OpenStreetMap. Jeg synes dette er en svært nyttig funksjon som bringer noe nytt inn i alle artikler som har koordinater. Haros 12. nov 2010, 20:11 (CET)

Hej og tak for tippet - jeg har set misundeligt på den nye funktion hos jer, men jeg er vist ikke nok inde i MediaWiki til at implementere det - håber andre er. - Nico 12. nov 2010, 22:08 (CET)
Du skal bare kopiere hele den ene siden, og legge en linje nederst i den allerede eksisterende Mediawiki:common,js siden. Haros 12. nov 2010, 23:31 (CET)
Ja jeg har lige testet det på min egen monobook.js, og et fungerer fint, men vi må nok hellere lige vende det på landsbybrønden først, så jeg flytter lige denne diskussion der over. - Nico 12. nov 2010, 23:42 (CET)

Jeg ser du har lagt det inn, fint. Imidlertid tok du med secure.js også når du la det inn i common.js. Den trenger en mediawiki:coomon/secure.js som ligger tilsvarende sted hos oss på no. Haros 13. nov 2010, 10:25 (CET)

Jeg er ikke lige med; så vidt jeg kan se er MediaWiki:Common/secure.js en tom side hos dere (???) - Nico 13. nov 2010, 10:36 (CET)
Jeg skrev det feil, men det ser ut til at du har funnet ut av det :-) Haros 13. nov 2010, 11:28 (CET)
Jeps - Tak for hjælpen :) - Nico 13. nov 2010, 11:31 (CET)

{{Notabilitet}} på Soffie[redigér wikikode]

Hej Nico. Du har ved denne ændring i artiklen Soffie tilføjet skabelonen {{Notabilitet}}. Idet du indsatte skabelonen har du samtidigt markeret at artiklen foreslået slettet og tilføjet den til kategorien Sletningsforslag. Desværre har du ikke oprettet et tilhørende sletningsforslag og du bedes derfor besøge Wikipedia:Sletningsforslag og oprette et tilhørende sletningsforslag. Med venlig hilsen Henrik (heb) 19. jan 2011, 15:25 (CET)

Jeg mener det er fuldt legalt at sætte {{Notabilitet}} på en artikel uden at oprette et sletteforslag - i første omgang efterspørger man i mine øjne bare en second opinion. Hvis nogen vil gå videre er de velkomne, hvis ikke, er der gjort opmærksom på at der er et problem. - Nico 19. jan 2011, 15:45 (CET)
Skabelonen var egentligt lavet således at den i udgangspunktet var en sletteskabelon, og at der skulle anvendes {{Notabilitet|SDBS=nej}} for ikke at indsætte den som sletteskabelon. For fremtiden er det omvendt; der skal nu anvendes {{Notabilitet|SDBS=ja}} for at oprette et sletteforslag via {{Notabilitet}}, mens den i udgangspunktet kun er en del af kvalitetsoffensiven. Beklager de misforståelser som min besked måtte have givet anledning til. --Henrik (heb) 19. jan 2011, 17:31 (CET)

Hej Nico

Jeg har genindsat bogen Without the guru på Prem Rawat siden ,jeg syntes at den fortjener opmærksomhed også , især når sektens egen bog " Fred findes " fornyligt er blevet tilføjet artiklen - to bøger med hver deres modsatrettede synspunkt , dette er vel mere fair end kun en bog der kun viderer giver sektens ideologi ? (skrev 83.92.176.59 (diskussion • bidrag) 22. jan 2011, 12:42. Husk at signere dine indlæg.)

Den er fjernet fordi det en salgsreklame. Det andet link starter med noget information, før det linker videre til en salgsside - Nico 22. jan 2011, 13:05 (CET)

Ikke enig , Begge link har information , og Begge link indeholde information om køb

Sletning[redigér wikikode]

Hej Nico.

Jeg kom til at ændre Sønder Lem Sogn til Lem Sogn (Ringkøbing-Skjern Kommune).

Kan du annullere dette? (det er faktisk Lem Sydsogns Sogn, der har skiftet navn)

Mvh Preben--Kort til kirken 24. feb 2011, 10:06 (CET)

Hej - har efter bedste evne lagt det på plads, - håber det er OK nu ? - Nico 24. feb 2011, 15:30 (CET)
- du har gode evner. Så kan jeg komme videre, undskyld.--Kort til kirken 24. feb 2011, 16:17 (CET)

Amtshenvisninger[redigér wikikode]

Hej Nico. Sidder her og funderer lidt.

Ved alle sogne står det amtslige tilhørsforhold nederst: ”Sogne i xxx Amt”, og så vidt jeg kan se, er det amtsbetegnelsen fra før 1970, ret mig, hvis jeg tager fejl.

En anden ting går på de steder, hvor der er sammenfald i Amtsnavne før og efter 1970 (Vejle, Ringkøbing etc), det er der (stort set) ikke taget hensyn til i grundteksten ved sogneartiklerne, jeg retter til efterhånden som jeg når frem, http://da.wikipedia.org/wiki/Vejle_Amt rettes til http://da.wikipedia.org/wiki/Vejle_Amt_(f%C3%B8r_1970) men hvad nu ved Ejby? Skal henvisningen efter Ramsø Herred hedde http://da.wikipedia.org/wiki/K%C3%B8benhavns_Amt_(f%C3%B8r_1970) eller http://da.wikipedia.org/wiki/Roskilde_Amt_(f%C3%B8r_1808) , da der ikke var noget Roskilde Amt mellem 1808 og 1970. Som der står nu, er det jo helt forkert henvisning ”indtil 1970 lå sognet i (Roskilde Amt efter 1970)”. Mvh Preben--Kort til kirken 26. feb 2011, 11:02 (CET)

En del af forklaringen er fandtes i artiklen Lokalhistorie, men jeg ser nu at det er blevet slettet. :
Lokalhistorie på wikipediaen
På wikipediaen er lokalhistoriske artikler, f.eks om sogne, kirker og herregårde kategoriseret under Kategori:Danmarks amter (1793-1970) som traditionelt bruges i lokalhistoriske og slægtshistoriske sammenhænge; f. eks bruger topografiske værker som Trap Danmark, ældre folketællinger, og storværket Danmarks Kirker denne opdeling.
Samtidig er kirkerne kategoriseret kirkeorganisatorisk i stifterne.
At det ikke er helt konsekvent skal jeg selvfølgelig beklage, men en del af fejlen ligger i de løbende og stadige forandringer i den administrative inddeling, samt måske forskellige brugeres prioritering af brugen af betegnelserne. De stadige forandringer er for mig at se fortsat et godt argument for i lokalhistorisk sammenhæng at fastholde inddelingen med sogn, herred, amt i den historiske beskrivelse, og så kommune og koordinater til den geografiske placering . Roskilde Amt gav mig en del hovedbrud da jeg i sin tid arbejdede med det, og jeg har desværre ikke lige noget svar på den problematik her og nu. - Nico 26. feb 2011, 11:24 (CET)
Umiddelbart ser det ikke ud til, at der er sket noget med herrederne fra 1808 til 1970, og da der i http://da.wikipedia.org/wiki/Roskilde_Amt_(f%C3%B8r_1808) er henvisning til Københavns Amt, tør jeg godt vove med Roskilde Amt, så passer det jo også med amtshenvisningen nederst.--Kort til kirken 26. feb 2011, 11:38 (CET)

Århus Kommune/Aarhus Kommune[redigér wikikode]

Hej Nico.

Bliver alle sogne- og kirkeartikler med Århus Kommune på et tidspunkt automatisk rettet til Aarhus Kommune, eller er det håndarbejde?--Kort til kirken 28. feb 2011, 17:51 (CET)

Jeg ved ikke umiddelbart noget om det, men jeg vil gætte på at en bot-operatør vil kaste sig over det på et tidspunkt; det er jo heller ikke noget der umiddelbart haster; Kommunen regner med at bruge op til 10 år på omstillingen, så Å'et bliver nok ikke helt glemt lige med det samme ;-) - Nico 28. feb 2011, 18:03 (CET)
- så boller jeg videre indtil da.--Kort til kirken 28. feb 2011, 18:09 (CET)

korttilkirken.dk-links[redigér wikikode]

Hej Nico.

Blot en forespørgsel:

Jeg gider ikke spilde min tid med yderligere nytteløse diskussioner med Bruger:Pixi Uno, selv om denne er begyndt at fjerne links til korttilkirken.dk fra kirkeartiklerne, Dollerup Kirke 11/3, Sortebrødre Kirke 14/3, Viborg Domkirke 14/3 og Gerskov Kirke i dag.

Jeg er ikke bekendt med, at der er opnået enighed på landsbybrønden om at fjerne mine links, og anken den gang gik på, at jeg lagde næsten tomme kirkeartikler på, hvilket ikke mere er tilfældet; men der er måske i wikipedia en skjult dagsorden, jeg ikke er ved noget om?

- mit spørgsmål går blot på, om Bruger:Pixi Uno i sin gode ret?

Mvh Preben--Kort til kirken 15. mar 2011, 16:32 (CET)

Jeg vil ikke være dommer i jeres strid. Personligt finder jeg links til din hjemmeside nyttige, men jeg har også været/er i tvivl om din dobbeltrolle - om hovedformålet i dit arbejde her, er at generere trafik til din egen side, eller at udbygge Wikipedia - Din holdning omkring sognekortene tyder på det første. - Nico 15. mar 2011, 16:50 (CET)
Intentionen med min tilstedeværelse på wikipedia står helt klart, og har gjort det siden jeg startede, nemlig at rydde op på hele området omkring de danske folkekirker. Da Bruger:PHansen startede med at lægge links ind til korttilkirken.dk, bl.a. Knebel Kirke og Hejls Kirke tog jeg dem med i mit videre arbejde. Det undrer mig noget, når du mener, at mit arbejde med opdateringer på stifter, provstier og sogne skulle være for at promovere korttilkirken.dk??
Min modstand mod at bruge sognegrænsekortene gik mest på en frustration over alle de kloge mennesker på wikipedia, der var helt sikre på, at der ikke kunne være copyrigt på et koordinatsæt – hvilket der jo faktisk er, og så måtte jeg advare om at bruge dem uden kildeangivelse, ellers måtte disse samme mennesker jo være nødsaget til at fyre en copyvio af!!
Men som før sagt, brug dog de sognekort, hent dem på korttilkirken.dk, men for ikke at falde i copyvio-fælden, så ret det sidste ciffer i de to tal. Skulle der slippe et link igennem uden ændringer, så er jeg nok ikke den, der vil lægge mærke til det.--Kort til kirken 16. mar 2011, 06:53 (CET)

Geografi - Nordvestpassagen[redigér wikikode]

Hej Nico,

Jeg har opdaget at der mangler en del geografiske artikler omkring Nordvestpassagen, bla. her John Ross (polarforsker), William Edward Parry, James Clark Ross, Gjøa-ekspeditionen. --Villy Fink Isaksen 15. mar 2011, 19:30 (CET)

Måske er det noget for dig, desuden synes jeg at kortmaterialet kunne være bedre, et eller flere oversigtskort kunne være dejligt, så man kan se hvor i verden kortudsnittet er fra. (bare et suk) --Villy Fink Isaksen 15. mar 2011, 19:36 (CET)
Feks. er det IKKE let på kortet her at se hvad der er hvad. --Villy Fink Isaksen 15. mar 2011, 19:44 (CET)
Kunne godt være interessant, men der er jo også meget andet, ... (og et løbende efterslæb i patruljeringen). Synes forøvrigt ikke Smith Sund kortet umiddelbart giver mening ;-) - Nico 15. mar 2011, 23:10 (CET)
Ok - men nu er der blevet gjort opmærksom på det. --Villy Fink Isaksen 16. mar 2011, 04:12 (CET)

Kortkoordinater[redigér wikikode]

Tak for hjælpen med Unalaska (ø); jeg har eksperimenteret lidt med kortet og fundet frem til dette her. Men det giver overhovedet ingen mening med 63° Ø ! Kan der være kuk i den bagvedliggende {{Kortpositioner}}, måske fordi dette Alaska-kortet går over datolinjen? Mvh. Arne (Amjaabc) 16. mar 2011, 21:56 (CET)

Ja det er mystisk. Kortopsætningen ser ud som på tysk og engelsk, men det er nok et eller andet med datolinjen der trickker det. Koordinaterne er til vestlig længde, og kortcentrum er til Øst. - Nico 16. mar 2011, 22:38 (CET)

Hadsten[redigér wikikode]

Hej Bruger:Nico, jeg vil godt se noget dokumentation for at Over og Neder Hadsten Sogn (Over Hadsten Kirke) skulle have været en del af Galten Herred. Det gælder ihvertfald ikke ifølge Nicolay Jonge.

Derimod må sognet og kirken have været en del af Sabro Herred. Tænk sig at Wikipedia har stået inde for denne oplysning siden 2004!

--Ribe 19. mar 2011, 14:56 (CET)

Se svar på Diskussion:Galten Herred - Nico 19. mar 2011, 15:42 (CET)

Sletning af fuldblodsaraber...[redigér wikikode]

Undskyld mig, men hvorfor sletter du artiklen jeg lige har skrevet?

For det første er jeg i en dialog med pugilist, som du kunne se på artiklens diskuddions side. For det andet er der ikke ophavsret på teksten (jo af mig, da det er mig der har forfattet den), dog med hjælp fra denne side; http://www.dsah.dk/avl/araberen.htm , men jeg har rettet teksten og gjort den til min egen.

Så den bedes gendannet, eller gives en forklaring på hvorfor den trods dialog med pugilist, slettes???

Mvh Alina-Arabians

Hej - har lige svaret på Brugerdiskussion:Pugilist#Fuldblodsaraber - Nico 28. mar 2011, 17:41 (CEST)

Har lige svaret tilbage :-)


Sletning af side om Klintebjerg Efterskole[redigér wikikode]

Hej Nico, du har slettet en side jeg lige har lavet, den bedes du genskabe hurtigst muligt. Teksten på www.klintebjerg-efterskole.dk er også skrevet af mig, så jeg ejer teksten. (jeg er ansat ved skolen og er samtidig webmaster) (skrev 77.243.36.42 (diskussion • bidrag) 19. apr 2011, 14:03. Husk at signere dine indlæg.)

Hej - det rejser jo så et andet problem, om at du nok er for tæt på til at skrive neutralt om skolen, se venligst: Wikipedia:Selvbiografier. I almindelighed accepterer vi ikke at folk skriver om deres arbejdsplads, og den tekst du havde sat ind fra skolens hjemmeside, kan ikke leve op til Wikipedias neutralitetsnorm, og ville være faldet som reklame, selv om det ikke var en ophavretsovertrædelse, hvilket vi kun har en henvendelse fra en anonym ip-adresse der siger at det ikke er. - mvh. Nico 19. apr 2011, 15:09 (CEST)

Notabilitet på artiklen tørødskolen[redigér wikikode]

Hej Nico Jeg kan se at du har indsat (Notabilitet - hvad adskiller denne fra landets øvrige folkeskoler?) på artiklen Trørødskolen. Skolen er i første omgang jo ikke speciel over for alle andre skoler. Men den er omkring danmarks største skoler (vistnok som nummer 2). Det har jeg beregnet ud fra Undervisningsministeriets database Jeg har trykket på + ud for vær region og igen + ud for hver kommune og til sidst havdet jeg alle skolerne i danmark. Jeg copy-paste'ede det og så sorterende jeg hele bunken, husk dog lige at sortere alle andre end folkeskolerne fra. Men pointen er at jeg kan ikke dokumetere det lige ud. Hvad skal jeg så gøre for at dokumentere at det er en af danmarks største skoler?


Her er top 5 elevtal


PladsSkolenavnHvorBørn på skolen
1Herstedvester SkoleHovedstaden 26201010
2TrødrødskolenNordsjælland 29501008
3Herstedøser SkoleHovedstaden 26201004
4MølleskolenMidttjylland 8680944
5Virum skoleNordsjælland 2840s933
Indlægget er flyttet til Diskussion:Trørødskolen - Nico 19. apr 2011, 21:19 (CEST)

Christian H. Grosch[redigér wikikode]

Hei! Jeg har oversatt denne artikkelen fra norsk til dansk. Kunne du være så snill å rette på språket for meg? På forhånd tusen takk! Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 26. apr 2011, 11:20 (CEST)

Hej Anne-Sophie Ofrim, det ville jeg gerne, men jeg har ikke tid i denne uge, så måske er det bedre at finde en anden, - ellers kigger jeg på den i næste uge - mvh. Nico 26. apr 2011, 11:33 (CEST)
Takk, det går bra. :-) Vennlig hilsen --Anne-Sophie Ofrim 27. apr 2011, 13:20 (CEST)

Bekræftelse[redigér wikikode]

Bekræfter hermed at det er mig der forespørger på sv:Wikipedia:Byte av användarnamn - vh. Nico 15. maj 2011, 00:39 (CEST)

Sletning[redigér wikikode]

Hej Nico. Jeg ser, at du har slettet den korte stub om Sonja Åkesson med begrundelsen "Hærværk/nonsens". Stubben var kort, men dog lidt over substub-niveau, og taget i betragtning, at den kun havde stået ganske kort tid, så kunne der måske nok være mulighed for, at nogen kom forbi med lidt mere. Jeg er da også lidt ked af, at artiklen betragtes som hærværk/nonsens, da jeg havde brugt et par minutter på at rette artiklen op til hvad jeg selv betragtede som overlevelses-standard :-) Åkesson er - så vidt jeg ved - en af de helt store forfattere/poeter i Sverige, og det gør vel næppe noget, at vi har en artikel om hende. Pugilist 27. maj 2011, 16:35 (CEST)

Sorry - jeg var lidt for hurtig så kun den første version som var ren chikane; Jeg genopretter. - Nico 27. maj 2011, 16:57 (CEST)
Helt OK :-) Den første version var da også lidt flosset i kanten. God weekend. Pugilist 27. maj 2011, 17:15 (CEST)

BARNSTAR (flyttet)[redigér wikikode]

Konsortiet[redigér wikikode]

Hej Nico - tak for din interesse vedrørende artiklen om konsortiet i Holbæk. Ville bare skrive, at det er et helt kurrant navn for kvarteret, og ikke opfundet her på wikipedia. Har et par historiebøger som belæg - finder sidetallene inden længe. --Kaare Dybvad 1. jun 2011, 23:52 (CEST)

Hej Kaare , jeg undrede mig bare over at jeg ikke fandt det på nogle søgninger overhovedet, så navnet kan ikke være meget udbredt, men hvis du kan finde en kilde skal jeg ikke brokke mig mere - jeg hører til dem der går ind for at at vi også har plads til kuriositeterne. - Nico 2. jun 2011, 00:00 (CEST)
Hej Nico - kilder er der nok af, og jeg skal nok gøre det mere præcist når jeg kommer forbi biblioteket næste gang. Som indfødt holbækker skal jeg også gerne indrømme, at det nok mest er blandt den ældre del af befolkningen man bruger betegnelsen. --Kaare Dybvad 2. jun 2011, 08:50 (CEST)

Ørsted[redigér wikikode]

Så vidt jeg kan se, er det dig, der i artiklen Ørsted (Norddjurs Kommune) engang i tidernes morgen har skrevet: "Under en vejrenovering i starten af 1970'erne blev der fundet rester af et gammelt bolværk." Kan du huske, hvor du har det fra? Jeg er af egen nysgerrighed ved at kigge lidt på den nærmere placering af Ørsteds "vandforbindelse", men er ikke umiddelbart stødt på oplysningen om bolværkerne andre steder, hvorfor jeg er lidt nysgerrig. En kildehenvisning i artiklen kunne jo nok også være godt. --Heelgrasper 24. jun 2011, 21:58 (CEST)

Hej Heelgrasper - Desværre kan jeg ikke svare på det. Det var Wegge der i sin tid skrev det (han stammer vist der oppe fra), på det der senere blev den flertydige side om Ørsted :Version fra 10. apr 2005 ; Jeg flyttede det blot derfra til Ørsted Rougsø ->Norddjurs. - Nico 24. jun 2011, 22:21 (CEST)

Copyright[redigér wikikode]

Hej Nico,

Du har ændret rettelser vedr. Hortons Hovedpineforening pga. copyright. Imidlertid repræsenterer jeg Hortonforeningen (kan bevises via en mail fra formanden, vel?), der ikke har nogle problemer med at informationen også fremgår af Wikipedia.

Kan vi finde en praktisk løsning hurtigst muligt? Kontakt mig evt. på farsoee@waterfront.dk.

/Lars Farsøe

Hej, jeg blander mig lige ind:
Det er kun, dem der ejer materialet, der har lov til at lægge det op på Wikipedia og ejerne skal give lov til at andre må bruge f.eks. tekst og billeder til alle formål.
Dette åbner op for alle mulige problemer rent juridiskt, hvis tilladelserne ikke er 100% i orden og det er derfor at de billeder eller tekst du lægger op bliver slettet med det samme.
Du skal indsende tilladelsen i en mail til info-da@wikimedia.org, og du kan bruge dette som skabelon: Wikipedia:Kilder/Tekstskabelon#Svar.--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 27. jun 2011, 12:49 (CEST)
Nu er der jo også et link til teksten fra foreningens side, og hvis i lader det være med det slipper i også for konflikter om at være for tæt på til at det kan anses for neutral redigering; Anyway, hvis i indsender tilladelsen, og den bliver godkendt, skal i være forberedt på at andre redigerer i teksten - mvh. Nico 27. jun 2011, 18:25 (CEST)
Tilladelsen er modtaget og accepteret, jf. Diskussion:Hortons hovedpine. --MGA73 6. jul 2011, 23:32 (CEST)

JoshDK[redigér wikikode]

Så kan du godt blokere ham! --Rmir2 30. jun 2011, 20:06 (CEST)

Han har vist ikke lavet noget efter den sidste advarsel, så vi ser lige tiden an. - men med den type vandalisme skal han ikke ha' ret lang snor. - Nico 30. jun 2011, 22:07 (CEST)

OK. Tak for meldingen. Det var kun fordi jeg opdagede, at samtlige "redigeringer" bestod i omfattende sletninger af ellers gode tekster. --Rmir2 1. jul 2011, 06:17 (CEST)

Skabelon:Infoboks by og Bratislava - og andre byer med skabelonen.[redigér wikikode]

Hej Nico. Jeg vil gerne udskrive Bratislava. Når jeg tjekker Vis udskrift kan jeg se, at der i skabelonen i artiklen vises koder i stedet for en del af oplysningerne. Nu har jeg siddet og prøvet at genindsætte skabelonen efter alle anvisningerne på skabelonsiden. Det hjælper på den måde, at der ikke vises koder; men til gengæld vises der andre fejl ved Vis udskrift/udskrivning. Er der fejl ved skabelonen? Kan du - eller en anden - gøre noget ved det? M.v.h. Brams 17. jul 2011, 19:36 (CEST)

Uff ja, det ser ikke godt ud, men umiddelbart har jeg ikke noget bud på det. Håber andre kan, for det er da et reelt problem du rejser, men skabelondesign er ikke noget jeg er god til, det lidt jeg har lavet har været med klippe/klistre-metoden. - Nico 17. jul 2011, 22:23 (CEST)
Jeg tror jeg har fundet en løsning, så skal den bare indarbejdes i skabelonen, men det bliver ikke i aften . - Nico 18. jul 2011, 00:01 (CEST)
Jeg har gjort en del forsøg med det, men må desværre se i øjnene at det ligger ud over min formåen, og man skal være lidt forsigtig med at lave noget man ikke har tjek på i en skabelon som bruges på flere tusinde sider; Håber andre vil prøve - Nico 22. jul 2011, 15:51 (CEST)

Oxholm Kirke i Øland Sogn[redigér wikikode]

Hej. Jeg kan se du har kaldt Oxholm Kirke i Øland Sogn for Øland Kirke. Men jeg kan bare ikke en reference til Øland Kirke - hvad er det for en kilde du bruger til at omdøbe kirken i Øland Sogn. De kilder jeg har fundet www.sogn.dk, som er den officielle kirkeside og www.korttilkirken.dk kalder kirken for Oxholm Kirke. --Steen Th 30. aug 2011, 00:37 (CEST)

Hej Sten Th - Det er i henhold til de officielle kort fra Kort og Matrikelstyrelsen. - men det efterlader jo stadig et spørgsmål om hvad der er korrekt - sogn.dk får oplysninger fra kirkeministeriet. Nico 30. aug 2011, 07:39 (CEST)
Blot en kommentar: Begge navne optræder nogenlunde ligeligt, men alle kirkelige instanser (Kirkeministeriet, stiftet etc.) bruger Oxholm Kirke – vel meget naturligt, da kirken er sammenbygget med Oxholm Slot – og er ejet af slottet.--Kort til kirken 30. aug 2011, 08:01 (CEST)
Jeg har fundet både en 4 cm kort og et 1:200.000 - så begge navne bruges. Jeg har ikke kunne finde noget svar i stednavneudvalgs base. Jeg har lavet en henvisning fra Oxholm Kirke - i første omgang bør begge navne findes.
En lille bonus: Jeg har lave en liste over de kirker, hvor der ikke er oprettet en artikel: Bruger:Steenth/Kirkeartikler ikke oprettet. --Steen Th 1. sep 2011, 10:09 (CEST)
Fint; ja jeg har set listen, - et nyttigt redskab. - Nico 1. sep 2011, 16:53 (CEST)

Afsnit flyttet til Diskussion:Helle_Thorning-Schmidt#Flyttet_fra_diskussionsside - Nico 10. sep 2011, 15:13 (CEST)

Naturvårdsverket[redigér wikikode]

Hej, Har du en begrundelse for hvorfor du har fjernet en stubskabelon fra artiklen Naturvårdsverket? Philaweb 12. sep 2011, 15:48 (CEST)

Én stubskabelon er vel rigeligt, ellers kan vi jo plastre artiklerne til med unødvendige (grimme) skabeloner. Jeg så helst at stubbene helt blev udfaset, da de egentlig er selvindlysende på en wiki, og jeg har aldrig hørt om nogen der seriøst bruger de specificerede stubkategorier til noget. - Nico 12. sep 2011, 16:45 (CEST)
Jeg havde nu forventet at du kunne komme med en begrundelse der er baseret på en WP:NORM. Selvom jeg påskønner din mening, så synes jeg ikke den bør holde mig tilbage fra at forbedre Wikipedia, så jeg genindsætter stubskabelonen, da de to stubskabeloner ikke er relaterede. Philaweb 12. sep 2011, 17:34 (CEST)
Ser du nogen stede noget om at sætte flere stubbe på da ? -Nico 12. sep 2011, 17:37 (CEST)
Hvorfor finder du det relevant? Du har fjernet noget af mit bidrag til en artikel, og giver din personlige observans som grund. Og for at besvare dit spørgsmål: Nej, jeg ser ikke noget om at sætte flere stubskabeloner på - ergo, det er okay, og jeg forstsætter ifølge WP:VIB. Philaweb 12. sep 2011, 18:00 (CEST)
Det var ikke for at træde dig over tæerne, men ud fra en holdning om ikke at bruge flere skabeloner end højst nødvendigt - det er indholdet der er vigtigt. Vi har diskuteret at nedlægge stubprojektet (Wikipedia:Sletningsforslag/Skabelon:Stub), hvilket der desværre ikke var konsensus om, selv om der var mere modstand mod at bevare stubbene, end egentlig begejstring; den generelle holdning var at de jo ikke gør skade, og et forslag om at usynliggøre dem som også vandt en vis tilslutning, men aldrig blev gennemført. - men din måde at bruge dem på er nærmere en selvbestaltet udvidelse. Jeg vil ikke lave redigeringskrig på det, men bliver det en udbredt tendens må vi tage det op på brønden, og høre hvad andre siger. - Nico 12. sep 2011, 18:14 (CEST)
Okay, fair nok. Nu er det sådan, at jeg udelukkende opretter stubbe i forbindelse med WP:365's semi-stræberliste. Langt de fleste artikler kan dækkes af eksisterende stubskabeloner, og med tiden kan de gøres specialiserede, hvor to eller flere stubskabeloner kan fusioneres. Problemet med stubkategorier og skabeloner generelt set er, at den danske Wikipedia for en stor del består af artikler om danske emner, og dermed er det svært at få én stubskabelon til at dække flere emner når vi kommer til artikler om udlandet.
Du må endelig sige til, om mine stubskabeloner bliver for marginelle; men, den seneste jeg oprettede er den eneste under top-kategorien politik, og den dækker ligesom ikke helt. Og ja, griber det om sig bør vi nok hellere høre hvad andre siger. Philaweb 12. sep 2011, 18:27 (CEST)

Nuværende folketingsmedlemmer fra Enhedslisten[redigér wikikode]

Jeg har fjernet dine opdateringer af nuværende folketingsmedlemmer fra de Enhedslisten, idet det nye folketing endnu ikke er tiltrådt (det sker først d. 4. oktober), selv om valget er afholdt. Efter dine ændringer havde vi således 182 nuværende folketingsmedlemmer på Wikipedia hvilket er lige i overkanten :) MVH Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 17. sep 2011, 09:55 (CEST)

Tja..bumbum - der er selvfølgelig en overgang (også på Wikipedia), men i praksis tror jeg nok de afgående har rykket ud af deres kontorer, og de nye er ved at flytte ind, og blive introduceret til arbejdet; men hvis du bare tænker på kategorien, skal jeg da ikke brokke mig, men om antallet overskrider de 175 i overgangsfasen synes jeg er mindre væsentligt - Nico 17. sep 2011, 10:05 (CEST)
Der er nu godt nok 179 medlemmer af folketinget... Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 17. sep 2011, 10:11 (CEST)
:-) - Nico 17. sep 2011, 10:12 (CEST)
Tak (jeg burde have husket den - det kom til at virke lidt hårdt uden, hvilket jeg beklager). --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 17. sep 2011, 10:32 (CEST)
Det nye folketing tiltræder tidligere for at godkende valget - den 4. oktober er åbningen af det nye folketingsår. Ellers burde Kategori:Nuværende folketingsmedlemmer erstattes af en kategori Kategori:Folketingsmedlemmer valg i 2011 - så skal man ikke diskuttere om det er nuværende, kommende og forhenværende folketingsmedlemmer. Og jeg er i dette tilfælge det ligegyldig om det formelle er helt på plads - de arbejder allerede som om det var på plads. --Steen Th 17. sep 2011, 11:16 (CEST)

Dansk Center for Organdonation[redigér wikikode]

Hej Nico
Angående min artikel om Dansk Center for Organdonation har jeg skrevet lidt til Trade på hans diskussionsside. Han fjernede artiklen, efter at du gav den et "Tæt på".
Du må også meget gerne kommentere på det, men lad os holde det samlet ét sted.
Jeg håber, vi kan finde en god løsning.
SStidsen 21. sep 2011, 10:48 (CEST)

Hej , Jeg har svaret på Brugerdiskussion:Trade#Dansk_Center_for_Organdonation - Nico 21. sep 2011, 11:02 (CEST)

Den arbejdende Wikipedianer-Barnstar[redigér wikikode]

Hej Nico - Jeg har givet dig en Den arbejdende Wikipedianer-Barnstar nederst på din brugerside. Jeg synes det er bedre dér end på brugerdiskussionssiden. Du kan evt. læse om Wikipedia Barnstars her og her. --Glenn 9. okt 2011, 12:46 (CEST)

Takker :-) - Nico 9. okt 2011, 12:48 (CEST)

Brugerdiskussion:90.184.154.70[redigér wikikode]

Godaften Nico, kan du ikke lige træde i kraft, og fortælle brugeren at man ikke sletter sin diskussion - Brugerdiskussion:90.184.154.70. --Pelle Hansen 11. okt 2011, 20:29 (CEST)

Kan du ikke give brugeren en "tænkepause" tak. --Pelle Hansen 11. okt 2011, 20:36 (CEST)
Jeg har blokeret brugeren i 2 timer og frataget muligheden for at redigere egen diskussionsside. --Thomas 11. okt 2011, 21:06 (CEST)

Livsstilsiværksætter[redigér wikikode]

Hej Nico, jeg har skrevet inde på artiklen 'Livsstilsiværksætter's diskussionsside, men har ikke fået svar. Derfor får du også lige kommentaren herinde: "Nu har jeg rettet i teksten, så den udelukkende er faktuel. Ligeledes har jeg fjernet første kilde og tilføjet kilde fra Væksthus Midtjylland. Jeg har derudover tjekket at linksne virker. Er det muligt at få godkendt artiklen nu?" - Mette, d. 13. okt 2011

Hej Mette - jeg har svaret på Diskussion:Livsstilsiværksætter - Nico 13. okt 2011, 12:30 (CEST)

Fascisme[redigér wikikode]

Hvorfor skriver du om nationalsocialisme i artiklen om fascisme? der er kæmpe forskel mellem fascisme og nationalsocialisme, fascisme handler om et stærkt statsstyre (lidt ligesom nationalisme) hvorimod nationalsocialisme handler om et totalitært klasseløst samfund udelukkende med folk der tilhører den nordiske etnicitet. Disse to politiske ideologier kan ikke sættes i samme ketegori det er ligesom at sætte nationalisme og fascisme i samme artikel.

Mine udsagn er baseret på ordnet.dk/ddo og selveste dnsb.info.--Rusty Nail 13. dec 2011, 02:32 (CET)

Diskussionen kan med fordel føres på Diskussion:Fascisme, for at indgå flere parallelt løbende diskussioner. --Medic (Lindblad) 13. dec 2011, 04:36 (CET)

Wrecking Ball[redigér wikikode]

Hvad?? Hva' skulle det til efter? Jeg har lige tilføjet lidt mere omkring albummet, så lad venligst være med at rulle tilbage. --Pelle Hansen 11. mar 2012, 15:24 (CET)

Hej Pelle Hansen , jeg beklager det skete som selvfølgelig er en fejl. Jeg kan ikke forklare hvordan det er sket - jeg har slet ikke set på den pågældende artikel. - Nico (diskussion) 11. mar 2012, 16:16 (CET)
Helt i orden, fejl sker jo. God søndag. --Pelle Hansen 11. mar 2012, 20:14 (CET)

Det Økumeniske center[redigér wikikode]

Hvordan mener du, at teksten i forhold til dialogcenteret virke forkert? Ejendommen på Katrinebjergvej er solgt og deres aktiviteter er lukket ned? mvh Orwell123 (diskussion) 30. mar 2012, 09:26 (CEST)

Der står : Det økumeniske Center er grundlagt i 1966 i Aarhus og grundlagt af Johannes Aagaard, som var centerets første formand[1]. Centeret er det sidste, af en række kirkelige institutioner i området omkring Kløvermarksvej, efter at dialogcentret blev nedlagt.; Det læser jeg som om at dialogcenteret lukkede før eller i 1966, mens der i artiklen om dialogcentret står at det lukkede 2011 (med kilde) - Nico (diskussion) 30. mar 2012, 15:23 (CEST)

Dialogcentrede lukkede som forening i 2011. Deres ejendom blev solgt et par år før, men det er også ligemeget. Det er rettet således at det ikke kan misforstås i artiklen om det Økumeniske center. Orwell123 (diskussion) 30. mar 2012, 15:32 (CEST)

Jeps så er det forståeligt - Nico (diskussion) 30. mar 2012, 17:08 (CEST)

Grønland som stift[redigér wikikode]

Hej Nice - Jeg er meget i tvivl om, hvordan man skal tolke Grønland som stift. Da jeg arbejder en del med Kirkeret til dagligt, kunne jeg huske denne artikel af Grønlands biskop http://groenlandsstift.dk/fileadmin/filer/Biskoppen/Groenland_GRUNDLOVEN_og_GEJSTLIGHEDEN_1005_2009_laast_til_ado.pdf . Hvis du ikke har tid til at læse det, så angiver Sofie Petersen, at Grønland efter hjemmestyret/selvstyrer skal opfattes som et selvstyrende stift i Danmark og at grundlovens paragraf §4, stadigvæk er grundlaget for folkekirken på grønland og Færøerne. Folkekirken er en Rigskirke. Hvordan dette skal fremgå af en tekst, er jeg lidt i tvivl om og spørgsmålet er juridisk sikkert i en gråzone. mvh Orwell123 (diskussion) 31. mar 2012, 17:41 (CEST)

Den formulering jeg lagde ind er stort set lig den nuværende fra kirkeministeriet; Det er vel også mere et geografisk spørgsmål end et forfatningsmæssigt i denne sammenhæng, og jeg ser ikke de to seneste redigeringer som værende i modstrid med hinanden; I (det geografiske) Danmark er der 10 stifter; Grønland er vel nu et land, der er en del af rigsfællesskabet. Forøvrigt er din kilde fra 2009, synspunktet kan måske også ha' udviklet sig, efterhånden som selvstyret udvikler sig ? - Nico (diskussion) 31. mar 2012, 18:29 (CEST)
Det kunne det, men det er det ikke såvidt jeg er orienteret ikke endnu i hvert fald. Jeg er ikke stødt på andre artikler om emnet siden. Jeg tror artiklen er et godt grundlag sålænge Sofie Petersen er biskop. mvh Orwell123 (diskussion) 31. mar 2012, 18:49 (CEST)

Hootenany Singers[redigér wikikode]

Hej, jeg kan se du ikke er enig med at hendes havn er "Hootenanny Singers". Jeg kikkede lidt rundt på google og der søgte jeg navnet Hootenany Singers og googel rettede det til "Hootenanny Singers". Jeg har fundet nogle links til at støtte mig, her! og her!. Mvh Simeondahl (diskussion) 5. apr 2012, 20:05 (CEST)

Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar ( flyttet)[redigér wikikode]

Brug af Infoboks by[redigér wikikode]

Hej Nico. Der foregår i øjeblikken en diskussion under Brug af Infoboks by, som du måske er interesseret i at bidrage til. venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 19. apr 2012, 19:08 (CEST)

Hej Rmir2 - tak for at gøre mig opmærksom på det, - jeg har fulgt diskussionen fra sidelinjen, men de indvendinger jeg har haft, har i vist fået løst hen af vejen, så jeg har ikke lige noget at tilføje - Nico (diskussion) 20. apr 2012, 07:37 (CEST)

Kvalitetsbarnstar (flyttet)[redigér wikikode]

Mellemrum[redigér wikikode]

Hej, hvad mener du med at jeg ikke skal fjerne mellemrum? Mvh Simeondahl (diskussion) 22. maj 2012, 16:14 (CEST)

Ikke mellemrum, men ved at sætte en skabelon på hver side af én linje tekst i substubben Frihedsberøvelse gør man det da endnu vanskeligere for læseren at få bare en lille smule ud af den; Hvad med at forbedre/udvide den i stedet? - Nico (diskussion) 22. maj 2012, 16:19 (CEST)
Nåår, det skal jeg nok lade være med :) Mvh Simeondahl (diskussion) 22. maj 2012, 16:28 (CEST)

Verdensarven i Afrika[redigér wikikode]

Hei, Nico. Jeg ser at du arbeider med verdensarv-artikler. Det er et meget spennende stoff, og bidrager til å utvide vår viten om Afrika. De fleste av de norske artiklene om verdensarvstedene i Afrika er opprettet av meg, jeg arbeidet med det høsten 2007 (jfr God liste-prosessen). Det er hyggelig å se at du har nytte av dem nå.

Jeg tror at de fleste artiklene er nokså gode, men at alle kunne vært laget bedre, og jeg håper at du gjør noen selvstendige undersøkelser også, i tillegg til å oversette fra norsk. Jeg vil tro at antallet gode kilder på web har blitt bedre siden 2007. Mvh --Morten Haugen (diskussion) 17. jun 2012, 12:31 (CEST)

Hej Morten - Det er gode småartikler du har lavet, og virker generelt ret dækkende. Jeg sonderer selvfølgelig om der er væsentlige ændringer og retter links mv, men jeg går ikke ind i en større research omkring dem i denne omgang. Oversættelserne fra norsk er nærmest lidt overspringshandling/afslapning, når jeg bliver for træt i hovedet/trænger til pause i arbejdet med at researche skrive og dokumentere artikler om Danmarks natur og geografi, som er mit primære område for tiden (ud over den altid aktuelle hærværksbekæmpelse). - vh. Nico (diskussion) 17. jun 2012, 12:46 (CEST)

Erik Jensen (maler)[redigér wikikode]

Hej Nico,

Jeg har oprettet opslaget "Erik Jensen (maler)" på vegne af kunstnerens barnebarn Erik Axel Wessberg (wess.dk) , som er indehaver af rettighederne. Så fotoet af maleriet jeg har lagt på er helt clearet rettighedsmæssigt, men jeg kan tilsyneladende ikke finde ud af at gøre dette klart.

mvh (skrev Sonojohn (diskussion • bidrag) 12. jul 2012, 21:26‎. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Sonojohn - det er noget med at der skal sendes en tilladelse fra arvingen, til enten til info-da@wikimedia.org, eller noget tilsvarende på Wikimedia Commons: permission-commons@wikimedia.org , som er billedarkivet; se også commons:Commons:OTRS/da. Jeg har efterlyst nogen der kan give en præcis vejledning på chatkanalen, så jeg håber der kommer et svar, eller du kan løse det selv ud fra disse henvisninger, så vi kan få billedet på artiklen - Det er et fint billede :-) I må være klar over at det skal lægges op som frit indhold/ publiv domain, hvilket vil sige at hvis det kommer på Wikipedia giver i også tilladelse til at andre kan bruge billedet - vh. Nico (diskussion) 12. jul 2012, 23:46 (CEST)

Hærværk[redigér wikikode]

Antallet af hærværkssiedr er nærmest eksploderet (sletningsloggen), idag. Jeg, har en mistanke om at det sandsynligvis, er blevet kordineret i forvejen, (af en person?) eller at der ligger noget andet bag det. Tror, du det er sandsynligt?--Trade (diskussion) 17. aug 2012, 20:47 (CEST)

Det er formentlig én person der keder sig meget, og har lært sig nogle tricks - Nico (diskussion) 17. aug 2012, 23:06 (CEST)

Mikroencefali[redigér wikikode]

Hej Nico. Du skriver under en ændring d. 30. august 2012 omkring Mikroencefali "Påbegyndt rettelse". Skal det tolkes som A)Det jeg har ændret er blot en start, så nu er det jeres andres tur eller B) Jeg sidder med en halvfærdig stor opdatering, så det er måske spildt arbejde hvis andre retter i teksten nu? ...Kogt ned: Skal jeg tage mine tykke patologi bøger ned fra hylden søndag/mandag (2. eller 3. september 2012) eller skal jeg vente. Mvh. Jakob

Hej Jacob - nu er jeg lidt i tvivl, men formoder Du er identisk med brugeren med IP'nummeret 90.184.130.236; Mine rettelser var en beskeden start på at tilrette teksten, til wikiformatet for at redde den fra at blive slettet, hvilket den risikerer efter at en bruger har markeret den som maskinoversættelse. Jeg ved intet om Mikroencefali, men syntes at teksten umiddelbart så fornuftig ud, bortset fra at den er helt uden wikitilpasning, og ligner noget der er kopieret andet steds fra. Jeg synes absolut du skal arbejde videre med teksten, men prøv lige at kigge på vejledningerne om wikiformatering jeg har lagt på din brugerdissussion (Brugerdiskussion:JakobSteenberg), men jeg skal gerne hjælpe med tilpasning af referencer og lignende . vh. Nico (diskussion) 1. sep 2012, 09:04 (CEST)
Nej, jeg er ikke brugeren du nævner. Jeg har intet tilføjet eller redigeret i artiklen om mikroencefali. Jeg faldt blot tilfældigt over den og tænkte at her havde jeg både den nødvendige viden og kilderne til at forbedre den. Jeg ville blot sikre mig, at du ikke sad og arbejde med nogle ændringer offline (jeg skriver fx selv i Word først), så jeg endte med at spilde min tid så at sige. Men jeg er ny mht. til at skrive artikler på wiki, så du må hjertens gerne kigge på formatering og om referencer er skrevet rigtigt ind, når jeg engang har fået skrevet noget. ...Men jeg plejer vist at gøre det en lille smule bedre (ikke meget) end ham/hende der har lavet oversættelsen. Mvh. Jakob 1. sep 201, 11:54 (CET)
Fint nok, men vær opmærksom på at på wikipedia foregår artikelskrivningen som en proces, hvor man arbejder videre på hinandens bidrag; Hvis du helt vil udskifte artiklen bør det diskuteres på artiklens diskussionsside først - men sig til hvis der er noget jeg kan hjælpe med - Nico (diskussion) 1. sep 2012, 15:33 (CEST)

Evaluering Naturtyper i Danmark[redigér wikikode]

Hej Nico,

Jeg har tilladt mig at foreslå Naturtyper i Danmark som en fremragende listeartikel. Da jeg ved, at du tidligere har interesseret dig for den, og da jeg synes at vi har forsømt biologien her på dansk wiki, vil jeg være taknemmelig, hvis du kan finde tid til at give din vurdering. venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 4. sep 2012, 19:42 (CEST)

Hej Nico,
Jeg er tilbage. Først og fremmest tak for din deltagelse i afstemningen om listeartiklen Naturtyper i Danmark. Dernæst: Jeg har genåbnet diskussionen om kategori:naturtyper. Jeg håber, at du vil deltage, så at vi kan opnå bred enighed om det fremtidige kategorisystem. venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 17. sep 2012, 17:26 (CEST)

Naturtyper i Danmark[redigér wikikode]

Hej Nico,
Jeg retter denne henvendelse til dig da du er administrator, og EPO ikke har reageret på nub henvendelse om udfaldet af afstemningen om listen Naturtyper i Danmarks ophøjelse som fremragende liste.
På afstemningssiden kan du se resultater. Efter min vurdering opfylder afstemningen netop kravene: mindst 6 registrerede deltagere, mindst 5 for (1 neutral, 0 imod). Da jeg ikke føler mig 100% sikker, vil jeg bede dig om at afgøre, om jeg har ret og i givet fald drage konklusionen (eller få en anden administrator, der selv er neutral, til at gøre det). venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 26. sep 2012, 14:24 (CEST)
Hej Rmir2 - jeg er ikke lige den rette til at afgøre det - det er (vist) første gang jeg stemmer i en sådan afstemning; generelt er systemet med at klassificere artiklerne mig lidt imod, og der er også problemer i forhold til wikiens funktionsmåde når enhver kan gå ind og ændre på artikler der har opnået en eller anden status, uden at denne ændres. - Nico (diskussion) 26. sep 2012, 17:00 (CEST)
Tak for svaret. I og for sig kan jeg godt følge din tankegang. Mit problem er, at jeg skal finde en administrator til officielt at drage en afstemningskonklusion. Jeg vægrer mig ved selv at gøre det, da jeg dels var initiativtager til afstemningen, dels vil anses for at være forudfattet, dels (bevidst) har holdt mig fra administratorrollen. Jeg har i anden sammenhæng givet udtryk for, at det bør være en administrator, der drager konklusionen i afstemninger, og det vil jeg helst holde fast i. venlig hilsen --Rmir2 (diskussion) 27. sep 2012, 18:04 (CEST)

Illustration[redigér wikikode]

??. Det var da et meget pænt relief :-) Særlig årsag til tilbagerul ? Pugilist (diskussion) 1. okt 2012, 23:36 (CEST)

Sorry - det var et utilsigtet og ubemærket klik :-( det er nu tilbageført - Nico (diskussion) 1. okt 2012, 23:44 (CEST)
No problemos :-) Pugilist (diskussion) 1. okt 2012, 23:46 (CEST)

Schatzalp-Bahn[redigér wikikode]

Hej. Jeg kan se, at du har omgjort de ændringer, som jeg havde foretaget på artiklen om Schatzalp-Bahn. Hvorfor? mvh BKP (diskussion) 9. okt 2012, 21:03 (CEST)

Hmm.- jeg har det åbenbart med at ramme tilbagerulningsknappen uden at være klar over det. ikke godt, og jeg beklager - det er nu rettet . - Nico (diskussion) 9. okt 2012, 22:12 (CEST)
No hard feelings, - det er jo den slags ting der sker når musikken spiller :-) Ellers er det da normalt flot arbejde, det du laver, tak for det. Mvh BKP (diskussion) 9. okt 2012, 22:37 (CEST)

Slaget ved Wien[redigér wikikode]

Hej Nico

Vil du kigge på Slaget ved Wien. Her kan du se, at Bruger:Amjaabc har nomineret den til LA. Inden den skal være Ugens artikel i uge 42, håber jeg den kan blive udvalgt som LA.

Jeg har arbejdet ihærdigt på artiklen, så det vil være fint med en evaluering af artiklen, men jeg kan ikke finde ud af at sætte proceduren igang :(. Jeg håber at artiklen efter evaluering kan blive WP:GA. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. okt 2012, 10:06 (CEST)

Det er en flot artikel som fortjener meget ros, og jeg bifalder i høj grad at den bliver ugens artikel; - men jeg stemmer normalt ikke om LA og lignende, da jeg finder det er et problem at give en kvalitetsbetegnelse til en artikel som er åben for redigering, uden at det tjekkes at kvalitetsvurderingen holder. Jeg er i det hele taget ikke meget for at karaktergivning til artiklerne, men hvis det skal være, må et minimumskrav være at nogen påtager sig at overvåge at standarden opretholdes. og det tror jeg ikke der er nu. - Nico (diskussion) 10. okt 2012, 10:18 (CEST)

Musik[redigér wikikode]

Hej!

Jeg syntes lige, jeg ville gøre dig opmærksom på WikiProjekt Musik. Det er et mega-stort emne, så jeg forestiller mig at det kun bliver de allerbredeste aspekter, der vil blive koordineret i dét projekt, mens andre, mere specialiserede, projekter kigger på detaljerne. --Palnatoke (diskussion) 11. okt 2012, 15:01 (CEST)

Alderslyst Kirke Billeder[redigér wikikode]

Hej Nico. Det er helt i orden at du har fjernet billeder fra artiklen, da de åbenbart bryder nogle regler. Hvis jeg selv tager over til kirken og tager billederne, går jeg ud fra det ikke bryder nogle regler? --Wafamde (diskussion) 30. okt 2012, 16:14 (CET)

Hej Wafamde - Nu er det ikke mig der har fjernet billederne, men det er korrekt det er gjort. Selv om du tager biller af skulpturene Er de stadig under Erik Heides ophavsret, og kan ikke bringes, men det vil være fint med billeder af kirken og kirkerummet - vh. Nico (diskussion) 30. okt 2012, 16:17 (CET)
PS skabelonen jeg satte på gælder teksten; Man må ikke kopiere en tekst direkte, men man må gerne bruge informationerne i en tekst man selv formulerer - Nico (diskussion) 30. okt 2012, 16:19 (CET)
Det giver mening :) Jeg får rettet op på det asap.--Wafamde (diskussion) 30. okt 2012, 16:21 (CET)

juletræ[redigér wikikode]

Kunne du ikke prøve at omforme dine ord om tækkemandens juletræ. For mig at se virker det lidt uforståeligt hvordan det fungerer. ;:-)) --Vrai Basque (diskussion) 5. nov 2012, 10:23 (CET)

Det kan jeg desværre ikke, - det er ikke mine ord ;-) jeg flyttede bare tilføjelsen og lavede et link til tækkemænd. Jeg har aldrig set det pågældende redskab. Tror du det er en and ? - Nico (diskussion) 5. nov 2012, 15:36 (CET)

Nej det tror jeg ikke, men jeg kender ikke begrebet eller instrumentet. --Vrai Basque (diskussion) 6. nov 2012, 13:14 (CET)

Flytningsforslag[redigér wikikode]

Jeg vil gerne have din respons på mit flytningsforslag af Bydele i London, da du i sin tid har oprettet artiklen. Se artiklens diskussionsside. --Patchfinder (diskussion) 6. dec 2012, 22:45 (CET)

Tja.. det er længe siden og jeg oversatte den vist bare fra norsk, så jeg har ikke nogen specielle præferencer ... men når jeg nu kigger på det (på en.wiki) er det lidt forvirrende; De regner London boroughs som districts samtidig med at de (nogle steder) inddeler de enkelte boroughs i distrikter. Det er sammenlignet med danske forhold nærmest kommuner : The boroughs are the principal local authorities in London and are responsible for running most local services in their areas, such as schools, social services, waste collection and roads. ((en:London_borough#Functions) ... sååå - jeg har ikke lige noget klart svar - Nico (diskussion) 6. dec 2012, 23:30 (CET)

Brugerdiskussion:Heb#Skabelon:Dagens_skandinaviske_artikel-menu[redigér wikikode]

Jeg har svaret dig der :) MVH Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 27. dec 2012, 11:46 (CET)

Ublu reklamefremstød fra design firma[redigér wikikode]

Hej Nico

Jeg har lagt mærke til at der i øjeblikket sker i et koordineret reklame fremstød fra firmaet Stine Lang. Det indvolverer artiklernene Stine Lang, Thetaske, tetaske samt et afsntittet Serveringstemperatur i te. Jeg ved ikke lige hvad jeg skal gøre ved uden at strø om mig med skabeloner.

Mvh Savfisk (diskussion) 4. jan 2013, 23:48 (CET)

Ja der er desværre nogen der ikke lige fanger vores principper om ikke at reklamere og om neutralitetet. Jeg tror der er ryddet op nu. - Nico (diskussion) 4. jan 2013, 23:58 (CET)
Tak for hjælpen. Jeg ville faktisk foreslå at hele afnittet om serveringstemperatur slettes fordi temperaturangivelser ikke er korrekte i henhold til den engelske og tyske udgave af wiki og det øvrige er uencyklopædisk. Hvis det slettes er der måske mulighed for at nogen skriver et merer encyklopædisk og korret afsnit om temperatur. Savfisk (diskussion) 5. jan 2013, 00:25 (CET)

Hej Nico, tak fordi I gør en indsats for at holde Wikipeida ren, men jeg forstår ikke helt de principper I håndhæver.

Jeg syntes jeg havde skrevet en meget brugbar artikel om designeren af Thetasken servering temperatur mv.

Thetasken er et unik design og jeg satte relevante links ind så det var virkelig informativt.

Hvis du ser på andre artikler om design og brugskunst virksomheder:

http://da.wikipedia.org/wiki/Margrethesk%C3%A5len

http://da.wikipedia.org/wiki/Jacob_Jensen_%28designer%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Lego

http://en.wikipedia.org/wiki/Verner_Panton

http://da.wikipedia.org/wiki/Illum_%28stormagasin%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Bridgewater

og der er tusinder andre eksempler så forstår jeg ikke helt hvorfor du slettede mine artikler og billeder

Kunne du ikke venligst forklare mig hvor det gik galt. Jeg kan se fx. at du i det billede jeg havde lagt på af thetasken kaldte den en tehætte.... det er forkert og jeg har rettet det igen.

HJÆLP! Please, for jeg vil gerne gøre det rigtigt og bare fordi at Thetasken ikke er lige så kendt som Margretheskålen er det jo ikke ensbetydende med at den slet ikke skal med.

Jeg har oprettet ordet Thetaske i ordbogen.

Vedr. bemærkningen om at slette hele afsnittet om temperatur så syntes jeg faktisk det er lidt af en spids bemærkning. Hvis I ser på hvad der står om te og om serveringstemperatur så er der jo meget meget mere på de engelske Wikipeida. Danmark er et lille sprogområde og det er super godt at nogen skriver en dansk wikipeida for det skal vi jo have, men vi er bare relativt få mennesker til at skrive hvorfor man må acceptere at artiklerne sjældent bliver så dybtgående som en wiki i på Engelsk eller Tysk etc.

På den engelske giver de som eksempel forskellig temperature for de enkelte teer! Det er jo iøvrigt nok en smagssag.

Der var intet om serveringstemperatur før jeg skrev om det det og det er jo den måde de udvikler sig på. Hvis der er en der har lyst til at lave en flot tabel så kan de jo gøre det, men at slette noget der er relevant for nydelsen af te forstår jeg ikke. (skrev Grebart (diskussion • bidrag) 5. jan 2013, 01:01. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Grebart, det er selvfølgelig et vurderingsspørgsmål, men der er flere problemer med de artikler du har oprettet, dels virker du for tæt på emnet til at leve op til Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt, og artiklen om Stine Lang var klart reklamerende (f.eks. sætningen: ...Stine’s sans for lækkerhed og stil designede thetasken til noget, man rigtig gerne ville sætte på bordet... ). Se også artiklerne Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er Wikipedia:Kriterier for virksomhedsartikler. I øvrigt er thetaske kun et ord der findes i markedsføringssammenhænge, men ikke i ordbogen eller andre encyklopædier. Hvad angår de andre virksomhedartikler du sammenligner med, handler de alle om virksomheder som på forskellige måder påkalder sig almen interesse, der går ud over at lave en artikel som del af et markedsføringsprojekt - Nico (diskussion) 5. jan 2013, 10:35 (CET)

Skulderklap (flyttet)[redigér wikikode]

Administratorhjælp[redigér wikikode]

Jeg var lige en tand for hurtig til at flytte Årøsund (by), en skabelon med henvisning til flertydig kunne gøre det. Vil du flytte den tilbage igen. --Patchfinder (diskussion) 9. jan 2013, 23:58 (CET)

En mere, vil du flytte Det Sydfynske Øhav til Sydfynske Øhav, jeg betragter flytningsforslag som overflødigt, da det er det korrekte navn ifølge Nudansk Ordbog. Flyt også skabelonen. --Patchfinder (diskussion) 10. jan 2013, 00:22 (CET)
Så er Årøsund flyttet, men de andre kan jeg ikke nå lige nu - kigger på det i eftermiddag - Nico (diskussion) 10. jan 2013, 07:51 (CET)
Jeg vil foreslå, at du en anden gang henvender dig på Wikipedia:Anmodning om administratorassistance, der netop er beregnet til sådanne opgaver. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. jan 2013, 08:49 (CET)

Mange tak :-). Når jeg henvendte mig direkte til Nico, så var det fordi 1.: Han har oprettet Årø Sund og sandsynligvis også selv havde en holdning til artikelnavnet. 2.: Fordi han havde været online kort tid før, så jeg forventede at kunne fange ham med det samme. Den anden henvendelse kunne i princippet godt have været på anmodning om administratorassistance, som jeg vil benytte af og til. --Patchfinder (diskussion) 10. jan 2013, 15:13 (CET)

Bruger(e) genopretter slettet artikel Shiny Darkly[redigér wikikode]

Hej Nico

EPO slettede artiklen tidligere idag, men bruger Fryland (ny) har oprettet den igen. Kan du hjælpe og hvordan forholder vi os til den ny bruger?

Mvh Savfisk (diskussion) 16. jan 2013, 16:50 (CET)

Tjaa - Jeg er ikke i stand til at vurdere notabiliteten, men den ligner lidt tætpå. EPO og Trade ser lidt strammere på notabiliteten end jeg gør, men jeg kender intet til gruppen, men iflg. Google er de rimelig bredt omtalt. Noget andet er kvaliteten af artiklen, f.eks er det at starte med et facebooklink langt fra wikistilen. - Nico (diskussion) 16. jan 2013, 17:08 (CET)
Jeg er ved at lære hvordan tingene gøres her på Wiki, og dit svar hjælper mig. Jeg har sat en reklame skabelon på, og lader det blive ved det. Mvh Savfisk (diskussion) 16. jan 2013, 17:22 (CET)
Fint - jeg ser frem til at du er klar til at patruljere - jeg støder tit på dine rettelser og de ser generelt ud til at være i orden, så det er lidt dobbeltarbejde at de skal patruljeres igen når du har været der :-) - Nico (diskussion) 16. jan 2013, 17:28 (CET)
Jeg vil gerne bidrage til Wiki, dels med artikler jeg interesserer mig for og dels med at fjerne uheldige redigeringer og prøve at rette op på dem er ikke er gode. Men jeg troede ikke jeg var til "besvær" når jeg er autopatruljeret. Mvh Savfisk (diskussion) 16. jan 2013, 17:47 (CET)
Du er bestemt ikke til besvær - (hurtige) rettelser er vigtigere end patruljeringen, der ofte først kommer efter nogle dage; - men jo flere vi er til at patruljere, og jo mindre dobbeltarbejde, jo mere tid bliver der for alle til mere spændende ting. - Nico (diskussion) 16. jan 2013, 17:54 (CET)

Hej[redigér wikikode]

Hej, behage kan hjælpe mig til at forbedre disse artikler, mange tak: Basilikaen Vor Frue af Candelaria, El Chicharro.--79.152.178.66 1. feb 2013, 19:09 (CET)

Hej[redigér wikikode]

Tak for at hjælpe til at korrigere denne artikel: Basilikaen Vor Frue af Candelaria. Kan du hjælpe os med at forbedre dette, tak: El Chicharro.--81.32.234.103 2. feb 2013, 10:13 (CET)

Desværre nej - den kræver et lokalkendskab jeg ikke har - Nico (diskussion) 2. feb 2013, 10:18 (CET)
Jeg kan lægge information på engelsk, og du kan oversætte til dansk? Tak: Escultura alegórica al Chicharro or El Chicharro is a bronze sculpture depicting a Hestemakrel, located in the city of Santa Cruz de Tenerife (Canary Islands, Spain). The statue is a symbol of the city and the island of Tenerife, honors the adjective of the inhabitants of the city: "Chicharrero".

Originally the sculpture was donated to the city by a Venezuelan cultural grouping in 1979. But this sculpture was stolen in 2000, later was found in very poor condition. For this reason a replica was formed was placed in 2003.--81.32.234.103 2. feb 2013, 10:28 (CET)

Nej - det kræver at jeg interesserer mig for emnet, men jeg har rigelig andet jeg føler er mere presserende. - Nico (diskussion) 2. feb 2013, 10:33 (CET)

Pudsigt sammentræf[redigér wikikode]

Mens jeg har siddet og uploaded et billede, jeg har taget af Flinterup kirke (Kirke Flinterup.jpg), har du fundet et andet på commons og indsat det! Det er dog et pudsigt statistisk tilfælde i en artikel, som har ligget som stub i årevis.--Ramloser (diskussion) 20. feb 2013, 11:33 (CET)

Tja -ikke helt tilfældigt , jeg så din første redigering kl 10:56‎ og syntes der manglede en infoboks, og lidt stedpræcisering, og i den forbindelse tjekkede jeg lige commons for et billede. Du er velkommen til at skifte det ud - det er ikke fordi jeg er så vild med de billeder med gule navneskilte. - vh. Nico (diskussion) 20. feb 2013, 11:39 (CET)
Egentlig ærgerligt, at der er en naturlig forklaring; jeg troede lige, at jeg havde fundet en anledning til at hengive mig til spirituelle åbenbaringer!

Spøg til side: I forbindelse med denne "sag" har jeg været inde over "Skyd en kirke"; noget tyder på, at dette projekt ligger mere eller mindre brak. Kender du nogen af entusiasterne bag dette projekt?--Ramloser (diskussion) 20. feb 2013, 11:50 (CET)

Jeg var ret aktiv med kirkerne for 5-7 år siden, og har oprettet mange kirkeartikler, men trængte til lidt afveksling; Hvad angår Skyd en kirke synes jeg det var for tidskrævende at holde de skabeloner opdateret - tid der var bedre anvendt på artikelredigering. - Nico (diskussion) 20. feb 2013, 12:00 (CET)

Mø (musiker)[redigér wikikode]

Er det nu også for tidligt at tale om et gennembrud? Du kan selvfølgelig have ret i, at der måske ikke har været tale om et bredt gennembrud hos hele befolkningen - MEN de store amerikanske musikmagasiner, såsom Pitchfork, roser hendes arbejde og igennem længere tid har været populær i USA, fører en placering som P3s uundgåelige til en form for gennembrud i Danmark. --Mvh Jonas Søby 21. mar 2013, 23:27 (CET)

Lige nu er det kun nogle journalister der har besluttet at hun skal ha' en chance her, men det er reaktionerne, og om det afspejler sig i salg og download, der vil vise om det er et gennembrud. - Nico (diskussion) 21. mar 2013, 23:35 (CET)

Tak - Sangstrup Klint-artikel[redigér wikikode]

Hej NICO, Bare lige for at sige tak - så vidt jeg kan se (jeg er grøn ud i Wikipedia-software, m.m.)er det dig, der har været inde og få de fotos til Sangstrup Klint-artikel, som jeg har taget og lagt på (her i eftermiddag) til at stå på en god måde i forhold til sidens grafiske og tekstmæssige helhed. MVH Sebastian Nils/ SNS (diskussion) 2. apr 2013, 19:58 (CEST)SNSSNS (diskussion) 2. apr 2013, 19:58 (CEST)

Selvtak - du skal bare spørge hvis du ellers har brug for hjælp. Som regel er det bedste sted på den aktuelle artikels diskussionsside. - Nico (diskussion) 2. apr 2013, 21:46 (CEST)

United States Bridge Federation[redigér wikikode]

Could you translate in Danish en:United States Bridge Federation and help me to write this article Amerikansk Bridgeforbund , please ? I'd like to write me a message. 109.215.166.150 3. apr 2013, 16:57 (CEST)

United States Bridge Federation USBF Amerikansk Bridgeforbund

Normally we dont translate names, but if, it maybe must be Det Amerikanske Bridgeforbund or USAs Bridgeforbund. Anyhow i'm not good in english and have no interest in the subject, so i'm sorry to pass here. - Nico (diskussion) 3. apr 2013, 17:11 (CEST)
Dette er en sokkedukke med lang historikk, se nl:Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Olha . - mvh 4ing (diskussion) 4. apr 2013, 09:03 (CEST)
Sokkedukke eller ej; nu er de væsentligste passager oversat fra engelsk wiki af bl.a. undertegnede. Men hvorvidt artiklen overhovedet bør være på da wiki er vel tvivlsomt; og i så fald bør vi vel have de fleste større Bridgeorganisationer, starte med Danmarks Bridgeforbund og Det internationale Bridgeforbund (IBF); endvidere er jeg af den opfattelse, at navnet ikke skal oversættes til dansk. --Ramloser (diskussion) 4. apr 2013, 12:39 (CEST)
Ramloser: Hvorfor i al verden skulle det danske bridgeforbund komme før det amerikanske? Danmark har ingen særstatus her. Byrial (diskussion) 4. apr 2013, 12:52 (CEST)
Det kan vel ikke kaldes "særstatus", at en dansksproget encyklopædi bringer artikler om danske organisationer - især ikke, hvis de parallele organisationer i andre lande er beskrevet?--Ramloser (diskussion) 4. apr 2013, 18:57 (CEST)
Nej, det er ikke særstaus at have artikler om notable danske organisationer. Men det er særstatus hvis du kræver at danske organisationer skal have artikler før tilsvarende ikke-danske organisationer får det. Og bruger Wikipedia efter min opfattelse absolut ikke. Byrial (diskussion) 4. apr 2013, 19:07 (CEST)

Wikidata weekly summary #53[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
 • Development
  • Got some external professional review of our code and architecture and started working on their feedback
  • Worked on reducing the dispatch lag (the time it takes for changes on Wikidata to be sent to the Wikipedias for display in watchlist, recent changes and to purge affected pages)
  • Worked on using Redis for job queue to improve the lag situation even further
  • Created new Wikibase Query extension for phase 3 functionality
  • Autocomments & Autosummaries for SetClaim module
  • Worked on the GeoCoordinate parser
 • Events/Press
  • right now: GLAM-WIKI 2013
 • Discussions
 • Other Noteworthy Stuff
  • Deployment of phase 2 on the remaining Wikipedias was delayed because of a high lag of changes being propagated to the Wikipedias. The lag has been reduced considerably now and is going down even more. The new date for deployment will not be next week because there are other large changes on Wikimedia infrastructure scheduled that we do not want to interfere with. It will hopefully happen very soon after that though.
  • Next code update on wikidata.org is planned for Wednesday. This should include qualifiers and bugfixes.
  • There will probably be a short outage/read-only for wikidata.org on Tuesday (database is being switched to MariaDB)
  • If you're a student and interested in coding on Wikidata consider applying for Google Summer of Code.
  • There is a new user right: property creators
  • There is now a page to request deletion of a property
  • We now have Bureaucrats
  • Reasonator was improved and extended (1 2)
 • Open Tasks for You

Based on feedback for last week’s call for comments we will continue this newsletter. However more community help will be needed. From now on they’ll be drafted at d:Wikidata:Status updates/Next and your help is very welcome.

Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 13. apr 2013, 01:21 (CEST)

Wikidata weekly summary #54[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
 • Development
  • Dispatch lag is now down to 0 so changes should show up very quickly on the Wikipedias in watchlists and recent changes
  • wikidata.org now always redirects to www.wikidata.org. This should among other things solve the issue where people were not able to edit when on wikidata.org (bugzilla:45005)
  • Fixed weird blocked-user/protected-page handling in UI (bugzilla:45140)
  • Final meetings for the external professional review of our code and architecture. They were quite happy with the quality of the codebase and gave useful tips for improvements
  • Worked on automatic summaries for editing claims
  • Investigation of different JavaScript frameworks dealing with date and time
  • Worked on using Redis and the job queue for change notifications to clients
  • Work on the storage code for answering queries
 • Events/Press
  • GLAM-WIKI 2013
  • upcoming: office hour on IRC about sources
  • upcoming: Opensource Treffen
  • upcoming: intro to Wikidata at the British Library
 • Discussions
 • Other Noteworthy Stuff
 • Open Tasks for You
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 20. apr 2013, 00:46 (CEST)

Wikidata weekly summary #55[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 26. apr 2013, 23:46 (CEST)

Kort[redigér wikikode]

Hej Nico du sagde på et tidspunkt det ikke var meningne jeg skulle erstatte kort over norge og sverige med kort over deres lan og fylker. Men, syntes du jeg skal rette dme alle tilbage? og hvad med svenske byer? --Trade (diskussion) 28. apr 2013, 15:13 (CEST)

Hej Trade, Det har mig bekendt ikke været diskuteret, og jeg er heller ikke helt afklaret omkring det, ... - men jeg ville egentlig foretrække at bruge landekortet i infoboksene (kortpositioner) og så ha' det mere detaljerede på de zoombare kort fra geohack/toolserveren. Problemet med fylkes- /läns-kort ved possitionskortene er at der er så få detaljer at det nærmest kræver lokalkendskab at tolke dem. Jeg har dog selv brugt dem nogle steder med let genkendelige kystkonturer som f.eks omkring de store fjorde i Norge. - Nico (diskussion) 28. apr 2013, 23:23 (CEST)

Wikidata weekly summary #56[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 4. maj 2013, 06:56 (CEST)

1864[redigér wikikode]

Hejsa!

Du er på top-20 over aktive bidragydere, så jeg tænkte at du måske kunne have lyst til at deltage i Edit-a-thon 1864, der afholdes lørdag den 8. juni på Rigsarkivet (i København). Hvis du ikke kan den dag, kan du på arrangementets diskussionsside komme med forslag til områder, som fagfolk og wikipedianere kan uddybe. Hvis du har tid på dagen, men det er et problem at deltage fysisk, kan du deltage i snakken via IRC. --Palnatoke (diskussion) 8. maj 2013, 09:22 (CEST)

This Month in GLAM: April 2013[redigér wikikode]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Unsubscribe · Global message delivery 8. maj 2013, 23:46 (CEST)

Wikidata weekly summary #57[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 10. maj 2013, 17:21 (CEST)

Wikidata weekly summary #58[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 18. maj 2013, 00:16 (CEST)

Wikidata weekly summary #59[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
 • Events/Press
  • Linked Data in Business
  • currently: Hackathon in Amsterdam
 • Other Noteworthy Stuff
 • Did you know?
  • Newest properties: catalog code (P528), runway (P529), diplomatic relation (P530), diplomatic mission sent (P531), diplomatic mission sent (P531), port of registry (P532), target (P533), streak color (P534), Find a Grave (P535), ATP id (P536), twinning (P537), fracturing (P538), Museofile (P539)
  • Newest task forces: Ship task force
  • d:Template:Constraint:Item allows to check if items using a given property also have other properties. To find items to fix, it links to one of Magnus' tools and to a daily report. Sample: items with property mother should also have main type (GND) with value person.
 • Development
  • A lot of discussions and hacking at the MediaWiki hackathon on Amsterdam
  • Worked on content negotiation for the RDF export
  • Bugfixing for editing of time datatype
  • Added validation in the api for claim guids. This also resolves bug 48473, an exception being thrown in production, whenever a bot or api user requested a claim with an invalid claim guid
  • Improved error message popup bubbles to show HTML and parse the links correctly
  • Fixed bug 48679, to hide the view source tab for item and property pages
  • Testing on Diff extension and SQLstore
 • Open Tasks for You
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 25. maj 2013, 23:21 (CEST)

Wikidata weekly summary #60[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 31. maj 2013, 22:06 (CEST)

Wikidata weekly summary #61[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 7. jun 2013, 21:01 (CEST)

Wikidata weekly summary #62[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 14. jun 2013, 22:41 (CEST)

Svensksproget Wikipedia[redigér wikikode]

Antallet af artikler fordoblet på under et år [1]. Kender du historien bag? --Patchfinder (diskussion) 16. jun 2013, 00:22 (CEST)

De producerer en mængder af autogenererede stubbe tidligere om fugle og vist også mineraler, og nu om insekter: The Swedish Wikipedia has reached 1,000,000 articles, as the bot has started again to add thousands of stubs about species of insects - Nico (diskussion) 16. jun 2013, 00:26 (CEST)

Aha, de har sat bot'er i arbejde :-). Det har jeg også bemærket, at de har benyttet på hollandsk Wikipedia. Måske nogle af vores bot-kyndige brugere også kunne lave noget på dansk Wikipedia! --Patchfinder (diskussion) 16. jun 2013, 00:39 (CEST)

Det har været oppe at vende på brønden på et tidspunkt, men jeg ved ikke om nogen er gået videre med det. Palnatoke lavede vist nogle runestensartikler på et tidspunkt.-Nico (diskussion) 16. jun 2013, 00:44 (CEST)

Ok, jeg har ikke meget forstand på botter, så jeg vil ikke foretage mig yderligere, men nu kan andre lade sig inspirere af denne diskussion. --Patchfinder (diskussion) 16. jun 2013, 00:49 (CEST)

Billeder fra træf[redigér wikikode]

Har du ikke billeder fra træffet du kan upload? Jo flere vi samlet uploader jo bedre. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 19. jun 2013, 11:39 (CEST)

Jeg tog ikke så mange billeder den dag, men jeg skal prøve at kigge - Nico (diskussion) 19. jun 2013, 15:33 (CEST)

Wikidata weekly summary #63[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
 • Discussions
 • Events/Press
 • Did you know?
  • Newest properties: E number (P628), edition of (P629), Paris city digital code (P630), structural engineer (P631), cultural properties of Belarus reference number (P632), Répertoire du patrimoine culturel du Québec identifier (P633), captain (P634), ISTAT ID (P635), route of administration (P636), Protein ID (P637), PDB ID (P638), RNA ID (P639), Léonore ID (P640), sport (P641), of (P642), Genloc Chr (P643), Genloc Start (P644), Genloc End (P645), Freebase identifier (P646), drafted by (P647), Open Library identifier (P648), NRHP (P649), RKDartists (P650), BPN (P651), UNII (P652), PubMed Health (P653), direction relative to location (P654)
 • Development
  • Worked on site-link group editing to make it possible to link to sisterprojects
  • Further work on input validation
  • Further work on handling invalid data gracefully
  • Use Serializers for generating API results
  • Finished selenium tests for TimeUI and CoordinateUI
  • Changed globe coordinate value input to use backend coordinate parser
  • Fixed issues with data type definitions not being available in the frontend
  • Wrote a little hack so that on statements with a long list of values you will always be able to see the name of the property of the current section you are in (since the label moves when scrolling the page)
 • Open Tasks for You
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 21. jun 2013, 23:36 (CEST)

Den gymnasiale uddannelse i Grønland[redigér wikikode]

Hvor læser du at offentlige aktstykker falder uden for ophavsretten?? --Trade (diskussion) 28. jun 2013, 08:11 (CEST)

Jeg ved ikke, hvor Nico har læst det, men jeg har læst det i Ophavsretslovens § 9. Pugilist (diskussion) 28. jun 2013, 10:55 (CEST)
Ja - Nico (diskussion) 28. jun 2013, 15:47 (CEST)

Wikidata weekly summary #64[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 29. jun 2013, 01:31 (CEST)

Se lige denne diskussion:[redigér wikikode]

Søren1997 flytter Lyngby til Lyngby (flertydig).
mvh Per (PerV) (diskussion) 4. jul 2013, 00:39 (CEST)

Wikidata weekly summary #65[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 5. jul 2013, 18:36 (CEST)

Wikidata weekly summary #66[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 12. jul 2013, 16:36 (CEST)

et spørgsmål om omdirigering og flytning af en side[redigér wikikode]

Kan man fjerne en omdirigering og flytning af en side? Hvis det er muligt, kunne Eske Lavesen Brock, så blive flyttet tilbage til Eske Brock?
grunden findes på: Diskussion:Eske Lavesen Brock --- Zoizit (diskussion) 14. jul 2013, 14:44 (CEST)

Jeg kigger lige på det. og svarer på nævnte diskussionsside - Nico (diskussion) 14. jul 2013, 14:51 (CEST)

Kobbermølle[redigér wikikode]

Kobbermølle er dog stadig på hverken Mølle eller Mølle (flertydig) nævnt som by. TherasTaneel (diskussion) 15. jul 2013, 22:30 (CEST)

Den hører vel heller ikke hjemme der, det er jo ikke en liste over møller, men over forskellige typer og betydninger.
Helt korrekt, men skulle den så ikke have sig et postfix? TherasTaneel (diskussion) 15. jul 2013, 22:38 (CEST)
postfix? - Nico (diskussion) 15. jul 2013, 22:40 (CEST)
erm, ja, fandt ud af at det hedder suffiks på dansk... så at typen kobbermølle ikke linker til byen. TherasTaneel (diskussion) 15. jul 2013, 22:42 (CEST)
Aha - som f.eks. kobbermølle (mølle) ? - ja det vil være relevant, dervar der en del vandmøller der var/kaldtes kobbermøller. - Nico (diskussion) 15. jul 2013, 22:46 (CEST)
Yeps. Uh, hvorfor kaldte man vandmøllerne det - benyttet til materiale eller produktionen, måske? TherasTaneel (diskussion) 15. jul 2013, 22:51 (CEST)
De drev maskiner, som bearbejdede kobber. --Palnatoke (diskussion) 15. jul 2013, 23:10 (CEST)

Wikidata weekly summary #67[redigér wikikode]

Wikidata-logo-en.svg
Here's your quick overview of what has been happening around Wikidata over the last week.
Read the full report · Unsubscribe · Global message delivery 19. jul 2013, 17:11 (CEST)

Wikidata weekly summary #68[redigér wikikode]

Wikidata weekly summary #69[redigér wikikode]

Wikidata weekly summary #70[redigér wikikode]

Urolighederne i Kairo[redigér wikikode]

Der henvises til min diskussionsside. --Morten Haagensen (diskussion) 15. aug 2013, 14:06 (CEST)

Fanny Selmer[redigér wikikode]

Hej

Er du mon istand til af skaffe flere oplysninger om Fanny Selmer? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 16. aug 2013, 10:01 (CEST)

Hej Villy - der er en artikel her. - Nico (diskussion) 16. aug 2013, 15:08 (CEST)
. Tak, mon nogen kender hendes dødsdato? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 16. aug 2013, 15:45 (CEST)
Det fremgår ikke i artiklen, men det må være omkring 1910-11 - jeg skal se om jeg kan finde det mere præcist på mandag. - Nico (diskussion) 16. aug 2013, 16:18 (CEST)

Can you help with the VisualEditor rollout?[redigér wikikode]

Hi there! I am contacting a few active member of this wiki because the new editing interface, VisualEditor, will be activated here next Tuesday, Sep 24th (I helped the Italian Wikipedia when the new software arrived there a few months ago, and in my experience users benefited a lot from having some explanation and help pages ready in their language about that new Edit tab they were seeing!) Here is a sort of "checklist" of major tasks. It is important to know that right now only 7 messages are left to translate for the interface, congratulations! And for translations, you can improve those started at mw.org (user guide - portal main page - TemplateData), for a start, or work locally. Your feedback about VE is welcome at mw:VisualEditor/Feedback. Thanks for what you will do! --Elitre (WMF) (diskussion) 21. sep 2013, 08:55 (CEST)

Wikipedia:Landsbybrønden/Referencer/Henvisninger/Kilder. Hvad skal det hedde?[redigér wikikode]

Se ovenstående. --Kontoreg 1. nov 2013, 14:03 (CET)

Trap?[redigér wikikode]

Hej Nico!

Jeg forstår ikke helt denne redigering og dens venner: Hvad er det, Trap er kilde til i artiklen? --Palnatoke (diskussion) 27. nov 2013, 22:37 (CET)

Du har ret, det kan godt virke misvisende; Tilføjelsen bør nok følges af en ændring af overskriften til Eksterne kilder/henvisninger - Nico (diskussion) 27. nov 2013, 23:13 (CET)
OK. --Palnatoke (diskussion) 27. nov 2013, 23:46 (CET)
Vi kunne overveje at tilføje det til infoboksen i stedet, sammen med sogn.dk linket. --Steen Th (diskussion) 28. nov 2013, 09:18 (CET)
Lyder som en god ide. ... men det er nok bedst lige at sætte en bot på lige at rette dem der er indsat i kilder ( ==Kilder== til == Eksterne kilder/henvisninger == ; - er det noget du kan lokkes til Steenth? Det drejer sig om sognene i Århus Amt og Bornholms Amt samt Lynge-Kronborg Herred, Lynge-Frederiksborg Herred og Strø Herred i Frederiksborg Amt - Nico (diskussion) 28. nov 2013, 15:21 (CET)

Dagens skandinaviske artikel[redigér wikikode]

Hej Nico,

Så er der lavet Dagens skandinaviske artikel-arkivsider for 2014. Jeg har også opdateret menu-skabelonen, så de optræder der. Idet jeg nok engang var nød til at lave scriptet, der laver siderne (ligesom i 2012 og 2011 - jeg skal huske og gemme det til 2014 :)), opdagede jeg et par ting:

 • Oversigten på (se på svensk Wikipedia) er så vidt jeg kan se for 2013 og skal måske opdateres (jeg er lidt i tvivl :()
 • se på nynorsk Wikipedia-linkstrukturen ser ud til at være i stykker. Se eksempelvis linket for 2. november 2013.

Jeg har desuden konverteret dags-"overskrifterne" til rigtige overskrifter og indsat en indholdsfortegnelse i højre side af alle sider, således at der nu kan linkes direkte til den enkelte dato i arkivsiderne :) Endnu engang: Godt nytår :) Med venlig hilsen, Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 30. dec 2013, 09:51 (CET)

Hej Heb - Tak skal du ha', både for skabelonen og stjernen :-)
Det norske link har været i stykker i et stykke tid, men jeg har ikke rigtig undersøgt hvad der er galt, men bar fisket artiklen hvor jeg faldt over den først på norsk eller nynorsk wiki, men det er vist ikke til at gå nærmere ind på, før de får opdateret til 2014.
Jeg ved ikke med linket til de svenske artikler, om det ikke var lidt lettere med det link vi kørte med sidste år sv:Wikipedia:Dagens_skandinaviska_artikel/svenska, da vi som regel kører med to svenske om ugen ? Også (Endnu engang) Godt nytår til dig - Nico (diskussion) 30. dec 2013, 10:18 (CET)

Flidspræmie-Barnstar[redigér wikikode]

Barnstar of Diligence.png Flidspræmie-Barnstar
For dit store vedholdende arbejde med Wikipedia:Dagens skandinaviske artikel :o) --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 30. dec 2013, 09:54 (CET)


90.184.190.233[redigér wikikode]

Kære Niko

Hvad er det helt præcist jeg har gjort som er "hærværk"?

Måske kan det være at din viden om emnet ikke er tilstrækkelig?

--90.184.190.233 14. jan 2014, 09:33 (CET)

Jeg er ikke fagperson, men jeg har aldrig kaldt det hærværk, men fejlinformation. Når jeg slår op i autorisationsregisteret (som du selv har angivet linket til: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/ds/opslagautreg.aspx ) får jeg oplysningen: AutorisationsID: 00ML4 Autorisationsstatus: Autorisation gyldig. det tolker jeg som at hun har ret til at arbejde som læge. - Nico (diskussion) 14. jan 2014, 15:47 (CET)

Skabelon til benyttelse i oversigt over verdensarv:[redigér wikikode]

Kan jeg få dig til at se på Skabelon:WHCID}. Jeg har forsøgt at oprette den som skabelon til linkning til f. eks. [2] på lister over verdensarvsområder bl.a. her UNESCOs Verdensarvsliste (Europa). Det gik imidlertid ikke lige, vil du evt. kigge på den. mvh Per (PerV) (diskussion) 19. jan 2014, 08:24 (CET)

Hej Per , jeg er ikke skrap til skabeloner, men gi'r det et forsøg
Jellingstenene: ID697
 - Nico (diskussion) 19. jan 2014, 11:31 (CET)
Det ser ud til at virke, så kan du finpudse teksterne, som du synes de skal være - Nico (diskussion) 19. jan 2014, 11:36 (CET)
Jeg havde egentligt regnet med den skulle fungere lidt som lang-skabelonerne, hvor vi bare skiverordet på fremmedsproget, og har link direkte til WHC via ID-nummeret! Men tak for forsøget!
Det kan selvfølge gøres manuelt sådant [http://whc.unesco.org/en/list/697 697] 697. Jeg regnede bare med, at det kunne gøres nemmere med en skabelon! mvh Per (PerV) (diskussion) 19. jan 2014, 11:44 (CET)

IC4-sagen evalueres[redigér wikikode]

Hej Nico. Hvis du har tid og lyst, må du gerne give dit besyv med her. Mvh. Morten Haagensen (diskussion) 1. feb 2014, 10:23 (CET)

Lapis lazuli[redigér wikikode]

Hej Nico

Kunne du ikke tjekke geografiske oplysninger i Lapis lazuli. Jeg synes de måske er lidt uldne, gammeldags, artiklen er jo fra Salmonsens så den har adskillige år på bagen. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. feb 2014, 12:04 (CET)

Ved et hurtigt kig ser det ud til at de nævnte steder stort set er de samme på de andre wikier. - Nico (diskussion) 3. feb 2014, 15:13 (CET)
Ok - syntes bare at kortudsnit ikke matchede hinanden. Tak! --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. feb 2014, 16:19 (CET)
Hm .. mener du kortene på Badachschan og Amu Darja ? Dem havde jeg ikke tjekket, men det er samme område i den nordøstlige spids af Afghanistan. - Nico (diskussion) 3. feb 2014, 17:04 (CET)
Ja! --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. feb 2014, 17:21 (CET)

Ændring af artikeloverskrift[redigér wikikode]

Hej Nico Kan du ændre en artikeloverskrift for mig (nybegynder)? Nygård (slot) vil jeg gerne have rettet til Nygård (jagtslot), da det er misvisende at kalde Nygård for et slot. Det er blevet kaldt jagtslot, men var nærmere en jagthytte. Alternativt kunne det være skovridergård. Det vil også være fint. --Broesby (diskussion) 14. feb 2014, 11:56 (CET)

Oversætte en tysk wikiartikel til dansk?[redigér wikikode]

Hej Nico Der findes ikke en dansk artiekl om "Baronens Høj" men en tysk Den vil jeg gerne oversætte - hvordan gør jeg?--Broesby (diskussion) 14. feb 2014, 12:16 (CET)

Hej Broesby. Jeg så lige dit spørgsmål (før Nico), og det kan jeg godt svare på. Du opretter simpelt hen en dansk artikel med det ønskede navn, og så skriver du løs på samme måde, som du vil gøre, hvis du skrev den "fra bunden", og det har du jo prøvet før, kan jeg se. At du så her bruger den tyske artikel som forlæg, betyder ikke noget. Man kobler de to artikler sammen ved at følge henvisningerne på Hjælp:Henvisninger til andre sprog. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. feb 2014, 13:05 (CET)
PS. Jeg rettede lige din henvisning til den tyske artikel til herover, så den rent faktisk henviser til den. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. feb 2014, 13:05 (CET)

Peters projektion[redigér wikikode]

Stødte forleden ind i kortprojektionen Peters projektion, men kunne ikke finde noget på dansk wiki derom. Men engelsk og tysk har noget. Var det ikke noget for en geografimand? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 26. feb 2014, 18:08 (CET)

Må vist melde pas her - mine matematikkundskaber er begrænsede, og står vist ikke til at kombinere med fremmedsprog. - Nico (diskussion) 26. feb 2014, 18:14 (CET)

Kortpositioner[redigér wikikode]

Hej, jeg synes det er en god ide at oprette artikler om natura 2000-områder som du har gjort. Jeg har selv lige oprettet Bøjden Nor og Natura 2000-område nr. 123 Bøjden Nor, fordi jeg personligt kender det sted. Da jeg oprettede Bøjden Nor opdagede jeg et problem med skabelon:Kortpositioner. Den røde prik blev placeret forkert på kortet (nede på Als). Jeg begyndte at kigge på de artikler, hvor skabelonen tidligere er brugt. Alle røde prikker lader til at være forkerte (f.eks. Æbelø) bortset fra når skabelonen bruges indirekte i en infoboks som i København. Jeg kan ikke gennemskue, hvad der går galt, men fandt måske en løsning ved at bruge Skabelon:Infoboks by/Kort indsat i en tabel (se Bøjden Nor). Har du andre ideer til hvad man kunne gøre?--Weblars (diskussion) 26. mar 2014, 12:10 (CET)

Du kan læse lidt om problemer med den røde prik her:
-- Mvh PHansen (diskussion) 26. mar 2014, 13:00 (CET)

Tak for oplysnigerne. Det lader til at jeg har fundet årsagen til de forkerte røde prikker (i det mindste nogle af dem, ikke Marseille). Jeg sammenlignede html-koderne for de to kort over Bøjden Nor i min sandkasse, dannet med henholdsvis skabelon:Infoboks by/Kort og skabelon:Kortpositioner. Den afgørende forskel var koden: line-height: 0;, der manglede i linjen height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;"><div style="position: relative; text-align: center; {{#if: {{{marksize|}}} efter padding: 0; og før "> i skabelon:Kortpositioner. Jeg har kun brugt forhåndsvisning, så der er ikke ændret noget endnu. Jeg har testet med f.eks. Hirtshals Fyr, hvor prikken stadig var rigtigt placeret, mens prikken for Æbelø var kommet på plads. Hvis man retter koden, så kan man måske risikere at nogle prikker flyttes til en forkert placering, fordi man har justeret længde- og breddegrad, for at prikken skulle sidde rigtigt trods fejlen.--Weblars (diskussion) 26. mar 2014, 19:19 (CET)

Som du kan se her, har jeg gjort en del øvelser med de engelske udgaver af Location map - og deres undersider. Jeg prøvede at identificere forskelle til de danske og indføje hvad jeg mente manglede. Det endte dog med at der altid var noget galt. Jeg tror de danske er lavet af en del forskellige brugere hen over en periode. Man har så plukket noget og lavet en undersige til en infoboks; en anden bruger har så måske senere haft brug for en anden infoboks og fundet og plukket noget andet. Det er mit indtryk at den engelske har en fast struktur gennem alle anvendelser.
Man skulle tro det ville være en let sag blot at importere de engelske, men her vil de fleste gå ind for danske betegnelser, og da de her ting er i anvendelse mange steder, vil det være et stort arbejde at rette igennem alle steder - og ikke mindst at udtænke en plan for afprøvning i alle hjørner, så man ikke blot flytter rundt på aben. Jeg vidste af Byrial er/var en af de bedste til den slags, desværre var han kun aktiv igen i en kort periode sommeren 2013, hvor han gjorde et bravt forsøg.
Første gang jeg så at der kan gå lang tid før noget utilsigtet dukker op, var i 2007 ved en taksoboks der skulle henvise til en anden portal nederst som på de svenske. Der var også gode kodere involveret, men flere måneder efter fandt Glenn en afledt fejl, så det måtte rettes tilbage. Se hertil Portaldiskussion:Botanik.
Derfor, hvis du går i gang i den store stil, så vær indstillet på at det måske ikke er sådan ligetil. -- Mvh PHansen (diskussion) 27. mar 2014, 07:55 (CET)
Hej Weblars - fin artikel ! dejligt at andre tager fat på Natura 2000-områderne. Jeg undrer mig bare over ovenstående - På min skærm viser den prikken korrekt på kortet i infoboksen, og ligeledes på kortet i toppen, og så vidt jeg kan se er der ikke ændret noget i Skabelon:infoboks Natura 2000-område . Måske PHansen har ændret noget på et højere niveau? - Nico (diskussion) 27. mar 2014, 10:31 (CET)
Ja, det kunne være rart at vide. Jeg tror nok jeg overlod alle rettelser til den mere kompetente Byrial og begrænsede mine redigeringer til egne undersider. Du kan måske opspore noget interessant via Byrials bidrag fra begyndelsen af maj 2013 og et stykke frem.
Jeg har affundet mig med at disse ting virker bedst på dansk Wikipedia ved ikke for detaljerede kort kombineret med passende store røde prikker. Man kan så bruge Googles koordinater for en præcisere visning. Jeg tror der er for få folk til at vedligeholde så komplicerede ting her: lap på lap over længere tid og en skøn og vist ikke konsistent blanding af danske og engelske betegnelser. Det ville dog være fint hvis Weblars havde udholdenhed til at løse den røde priks problemer. -- Mvh PHansen (diskussion) 27. mar 2014, 13:04 (CET)
Enig - possitionskortene fungerer bedst som overblikskort, så man kan se hvor i landet det handler om , og så kan man vælge sin foretrukne kortløsning i toppen af artiklerne. - Nico (diskussion) 27. mar 2014, 13:46 (CET)

Hej Nico, ja du har ret i at der ikke er noget galt med de røde prikker i hverken min artikel om natura 2000-området eller Bøjden Nor. Fejlen kommer ikke, når man f.eks. bruger skabelonerne infoboks by eller infoboks Natura 2000-område. Fejlen kan ses i Æbelø, hvor skabelonen Kortpositioner bruges.

Selv om jeg mener at have fundet en forklaring, så har jeg ikke rettet noget endnu. Som PHansen skriver er det noget som jeg nok kommer til at bruge meget tid på, hvis jeg går i gang. Jeg har allerede siddet flere timer i dag, men er heldigvis blevet klogere på, hvad der går galt. Det er ikke kun skabelonen Kortpositioner, der mangler at få indføjet koden line-height: 0;, men også Kortplan (der bruges af kortene til de franske kommuner, deriblandt Marseille) og Kortpositioner~ (der bruges i bl.a. Bilka og McDonald's).

Jeg har indsat den manglende kode i de tre skabeloner og brugt forhåndsvisning til at lave cirka 23 stikprøver. Heraf var 10 franske kommuner, hvor alle kort i øjeblikket havde prikken forkert (sammenlignet med fransk wiki). Med rettelsen ville den komme på plads. Desuden testede jeg 9 danske kort, hvoraf de 8 har prikken forkert i øjeblikket (kun København, der bruger infoboks by var rigtig). Alle 8 forkerte ville få prikken på plads, hvis jeg indføjer koden (og københavnerprikken ville ikke flytte sig). Desuden testede jeg Bilka, McDonald's og Eurovision Song Contest, der har mange prikker på hvert kort (skabelon Kortpositioner~). De to første havde vistnok alle prikker forkert (og rigtigt efter indsættelse af kode), mens Eurovision Song Contest vist havde alle prikker rigtigt i sit nuværende kort, men ville blive forkert efter indsættelse af koden. Det sidste skyldes både at længde- og breddegrader var blevet tilpasset, for at det skulle se rigtigt ud og at skabelonen Kortpositioner Europa2 skal rettes, fordi den vist ikke tager højde for at Jorden er rund (eller noget i den retning).

Skabelonerne bruges i flere tusind artikler og der er nok flere end den ene som jeg fandt, der vil blive negativt påvirket af at rette fejlene. Derfor vil jeg nævne det på Landsbybrønden, inden jeg retter noget.--Weblars (diskussion) 27. mar 2014, 16:55 (CET)

Jeg har også et andet eksempel, hvor der bruges negative værdier for den sydlige (og vestlige) halvkugle - fx Great Zimbabwe, som konflikter med brugen af {{Coord}}. Det kunne være rart at rydde op i det også. --Steen Th (diskussion) 27. mar 2014, 17:07 (CET)
Ja, det ser da frygteligt ud med alle de fejlmeldinger, men jeg må hellere gøre det andet færdigt først.--Weblars (diskussion) 28. mar 2014, 11:56 (CET)

Se Diskussion:Sevastopol[redigér wikikode]

mvh Per (PerV) (diskussion) 27. mar 2014, 16:21 (CET)

Se venligst Diskussion:Intelligent design[redigér wikikode]

mvh Per (PerV) (diskussion) 6. apr 2014, 20:15 (CEST)

Koordinater[redigér wikikode]

Hej Nico. Jeg kan se, at du har indsat koordinater på en del artikler, som jeg har oprettet og mange tak for det! Nogle gange kan man jo glemme det, men på min seneste artikel om Vestvågøya tænkte jeg faktisk over det, men blev i tvivl, for hvordan afgør man hvilke koordinater, der bruges til større landområde som f.eks. en ø? Koordinater er jo et meget præcist sted, og det fungere fint til en statue eller et museum, men øer eller landområder kan jo være ganske store. Mvh. Toxophilus (diskussion) 23. apr 2014, 13:24 (CEST)

Hej Toxophilus, et godt spørgsmål, som jeg ikke har et klart svar på. Jeg har brugt parameteren :isle, som viser kortet i forholdet 1:100,000. Så vidt jeg kan finde ud af virker parameteren:scale ikke i den danske opsætning, men alternativ kunne man bruge type:adm2nd der viser kortet i forholdet 1:300,000. Se også Skabelon:Coord. - Nico (diskussion) 23. apr 2014, 14:47 (CEST)

Tak for hjælpen :-)[redigér wikikode]

Hej Nico, og tak fordi du hjælper med sø-kategoriseringen. Det er et større arbejde. :-) Venlig hilsen --Hubertus (diskussion) 19. maj 2014, 23:17 (CEST)

Det bliver vist ikke til så meget mere lige nu (var igang med noget andet, og det er snart sengetid) men jeg synes vi skal holde fast i kommunetilknytningen, så kategori:Søer i Xx Kommune også peger til kategori:Lokaliteter i Xx Kommune - Nico (diskussion) 19. maj 2014, 23:30 (CEST)
Enig. Stopper også for i aften. --Hubertus (diskussion) 19. maj 2014, 23:41 (CEST)

Danmarks historie som FA[redigér wikikode]

Hej Nico. Jeg har nomineret Danmarks historie til anbefalet emne, men jeg kan se, at den lille boks med kandidater til forskellige kvalitetsniveauer under seneste ændringer ikke har opdateret det, da der stadig står '(0)' ud for Anbefalet emne. Kan du se, om jeg har lavet en fejl i nomineringen, siden den ikke bliver vist i boksen? På forhånd tak. Mvh. Toxophilus (diskussion) 23. maj 2014, 23:30 (CEST)

Desværre , hus forbi :-) Jeg kender intet til teknikken i (og går forøvrigt ikke ind for) det karaktersystem, som jeg ikke mener harmonerer med wikiprojektets ånd, og indebærer mange problemer f.eks. med redigeringer efter en udnævnelse. - Nico (diskussion) 23. maj 2014, 23:47 (CEST)
Nuvel jeg prøver at se, om der er andre, som kan hjælpe. Tak for et hurtigt svar. Toxophilus (diskussion) 23. maj 2014, 23:57 (CEST)

Brundby Stubmølle[redigér wikikode]

Hej. Kunne du gøre mig en tjeneste at slette Brundby Stubmølle, som blot var ment som et skelet, et udkast til deres edit-session, så de ikke skulle bruge tid på garnituren. De små udkast jeg laver skal blot ligge i sandkassen som et tilbud. -- Mvh PHansen (diskussion) 28. maj 2014, 10:18 (CEST)

Du skal jo nok oprette en eller flere sandkasse til Edit-a-thon-projektet, - Hjælp:Sandkassen bliver gendannet hver dag af en bot. - Nico (diskussion) 28. maj 2014, 10:24 (CEST)

Jeg siger tak for hjælpen. Jeg gendanner selv sandkassen hver gang. Meningen er blot at de tager koden ind i deres egen editor og tilføjer mere tekst, som de blandt andet kan finde i de eksterne henvisninger. Så kan de oprette artiklen. Det var pointen − Jeg vil lave lidt flere udkast hvis jeg mener de er notable nok til at overleve.
Jeg kan godt se din skepsis, men det er jo ikke dem selv der bestemmer hvad der skal overleve. Der er også en pædagogisk side af projektet. Der er ikke andet end at se hvordan det spænder af. -- Mvh PHansen (diskussion) 28. maj 2014, 10:34 (CEST)

Jeg kæmper heller ikke imod, - lufter bare mine betænkeligheder, men følger projektet med interesse. - Det er jo også mit eget lokalområde - Nico (diskussion) 28. maj 2014, 10:37 (CEST)

Gyldensteen Strand[redigér wikikode]

Hvis du har mod på det, har COWI udarbejdet en VVM-redegørelse på 252 sider: http://www.avjf.dk/avjnf/files/2012/10/VVM_Gyldensteen_Strand.pdf

Men det er en lidt tung sag. --|EPO| COM: 8. jun 2014, 12:13 (CEST)

Tak for i går, og for linket - jeg lægger det lige ind i artiklen i første omgang - Nico (diskussion) 8. jun 2014, 12:16 (CEST)

Middelaldercentret som FA[redigér wikikode]

Hej Nico. Jeg har nomineret Middelaldercentret til at blive FA, og jeg ville sætte pris på din stemme, hvis du kan støtte forslaget. Mvh. Toxophilus (diskussion) 13. jun 2014, 08:59 (CEST)

Det er da en flot, grundig og veldokumenteret artikel, men jeg går stadig ikke ind for det karaktersystem, som jeg ikke mener harmonerer med wikiprojektets ånd, og indebærer mange problemer f.eks. med redigeringer efter en udnævnelse. - Nico (diskussion) 13. jun 2014, 15:02 (CEST)

Sletningsforslag[redigér wikikode]

Hej. En bruger har foreslået sletning af Skabelon:Hønsedesign300pxWikipedia:Sletningsforslag/Skabelon:Hønsedesign300px‎. Da du har oprettet skabelonen vil det være interessant at høre hvad dit formål med den var, og hvordan du forholder dig til sletningsforslaget. Mvh. 94.191.188.155 3. jul 2014, 15:53 (CEST)

Den er oprettet til brug ved formatproblemer, f.eks. kan Hønsedesign-skabeloner hvis de ikke ligger i top eller bund give store hvide felter. Forøvrigt mener jeg hønsdesignskabelonerne er grimme og alt for dominerende, og bør erstattes af skabeloner i stil med {{commonscat}} , men det er det desværre ikke lykkedes mig at få stemning for.
- Nico (diskussion) 3. jul 2014, 16:03 (CEST)

Mols-Linien[redigér wikikode]

Hej Nico

Tak for din henvendelse.

Jeg har lidt svært ved at se, hvilke regler som jeg ikke har overholdt?

Vh,

Lasse Janerka

Hej Lasse Janerka , det var blot en venlig påmindelse om at man skal afholde sig fra at redigere artikler for steder eller projekter man selv er involveret i. Der er egentlig ikke noget galt i dine redigeringer, ellers var de blevet rullet tilbage eller rettet, men det er et princip vi prøver at fastholde, for at sikre Wikipedias neutralitet og status som reklamefrit opslagsværk. - Nico (diskussion) 14. jul 2014, 15:13 (CEST)

Ang. brugeren du lige har blokeret[redigér wikikode]

Hej, du har lige blokeret brugeren Anushovedet for hærværk, men bør personen ikke blokeres permanent da det er et uacceptabelt brugernavn? Mvh. InsaneHacker (diskussion) 20. aug 2014, 09:18 (CEST)

jo det kann du ha' ret i - jeg forholdt mig sådan set kun til redigeringerne - Nico (diskussion) 20. aug 2014, 09:21 (CEST)

Så er de da vist oprettet ;)[redigér wikikode]

Bergpark Wilhelmshöhe og Schloß Wilhelmshöhe ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 18. sep 2014, 19:13 (CEST)

Lægge filer op, Vejviser til oplægning af filer?[redigér wikikode]

Wikimedia Commons logo

Hello! Sorry for writing in English. As you're an administrator here, please check the message I left on MediaWiki talk:Licenses and the village pump. Thanks, Nemo 18. sep 2014, 21:22 (CEST)

Forespørgsel[redigér wikikode]

Kan du venligst oprette den oprindelige, slettede version af Siciliansk? Også Carl Johannes With må oprettes på ny. Tostarpadius (lediskussion) 29. sep 2014, 13:48 (CEST)

Den slettede version af Siciliansk redirecter til Sicilien, men jeg mener det må være bedre med den flertydige. Carl With burde måske flyttes til Carl Johannes With i stedet ? - Nico (diskussion) 29. sep 2014, 15:25 (CEST)
Det er alene for historikkens skyld jeg vil ha den oprindelige version fra 25. august genoprettet. Den står nu som slettet artikel i min liste. Hvad Carl With anbelanger var han kendt under det navn, så det fuldstendige må stå som omdirigering. Tostarpadius (diskussion) 29. sep 2014, 17:06 (CEST)
Det der med at flette historik kan jeg ikke huske, det er længe siden vi har brugt det; Du står jo også som opretter af den nuværende, så hvad er forskellen? - Nico (diskussion) 29. sep 2014, 17:45 (CEST)
Se her for at forstå problemet. Den forskel mellem dansksprogede og svensksprogede Wikipedia havde jeg glemt. Tostarpadius (diskussion) 29. sep 2014, 18:31 (CEST)
Det var også derfor jeg ville have Carl Johannes With gendannet med historik og henvendte mig til en administrator. Hvorfor det ikke er mulig at se listen uden de slettede ved jeg ikke. Det er meget upraktiskt efter min mening. Tostarpadius (diskussion) 29. sep 2014, 18:34 (CEST)

Gendanne venligst Claus Nils Holtzrod Daae og Paul Hasse også! Tostarpadius (diskussion) 29. sep 2014, 18:36 (CEST)

Som nævnt ovenfor:Det der med at flette historik kan jeg ikke huske,... , og det er ikke rimeligt at jeg skal til at bruge tid på at finde ud af det for at pynte på en personlig statistikside. Måske andre har det i hovedet, men jeg melder pas her. - Nico (diskussion) 29. sep 2014, 22:18 (CEST)
Det er kun at gendanne versionen. Hvad de andre anbelanger findes der ingen historik at flette. Tostarpadius (diskussion) 29. sep 2014, 23:13 (CEST)
Som nævnt ovenfor:... jeg melder pas her. Vi har Wikipedia:Anmodning om administratorassistance til den slags - så byder folk ind hvis de kan se en mening med det. - Nico (diskussion) 29. sep 2014, 23:40 (CEST)

Andersen råber om hjælp.[redigér wikikode]

Det følgende er fra en ældre udveksling:

"Det billede, der ankes over, er mit eget - har selv ophavsretten. Når det står på Gyldendals website er det simpelthen fordi jeg har leveret det til dem.(skrev Lotjak (disk. • bidrag) 11. sep 2014, 17:14‎ . Husk at signere dine indlæg.) Hele artiklen er direkte kopieret fra Gyldendal.dk så hvis Du har skrevet den og har ophavsretten bedes du dokumentere det på en mail til info-da@wikimedia.org. - vh. Nico (diskussion) 11. sep 2014, 17:28 (CEST)".

Nu har jeg skrevet en ny side (og gemt den), men efter at jeg har lukket browseren, kan jeg ikke genfinde den. Er det forkert, at brugernavnet er lotjak? Artikeltitlen er "Jakob Andersen". Jeg har også haft meget forgæves bøvl med at uploade flere billeder til siden. Hvad er det nemmeste?

Jakob Andersen (skrev Lotjak (diskussion • bidrag) 14. okt 2014, 03:44‎ . Husk at signere dine indlæg.)

Det er både billedet og teksten der for os at se er en overtrædelse ef ophavsretten. Hvis du er ophavsrethaver skal Du stadigvæk dokumentere det på en mail til info-da@wikimedia.org, men der er også andre problemer: En bruger mener du skriver om dig selv, og det gør vi, af hensyn til kravet om objektivitet, ikke på Wikipedia, og Wikipediastilen fordrer også en tekstmæssig gennemskrivning i stedet for et CV-opremsning. Se også :ErIkke. Ariklen ligger her: Jakob_Andersen, og billedet ligger på Wikimedia Commons: File:Jakob Andersen i Zefat.jpg, og andre billeder skal også uploades der. - vh. Nico (diskussion) 14. okt 2014, 07:53 (CEST)

Admins Barnstar[redigér wikikode]

Administrator Barnstar Hires.png Admin-Barnstar
Ud over dit store arbejde på dawiki, så udviser du et stort engagement og udfylder administratorrollen meget fint. Man kan altid bede dig om hjælp og dine henvendelser til brugere er præget af ro og overskud. Desuden er du modig.
Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 2. nov 2014, 19:32 (CET)


Tak for de pæne ord - det varmer :-) - Nico (diskussion) 2. nov 2014, 22:24 (CET)

26 Jazz[redigér wikikode]

Du slettede min side, men jeg kan ikke se, hvad jeg har gjort forkert ( skrev CrusherN, 5. nov 2014, 09:13‎ )

 • På din brugerside, Brugerdiskussion:CrusherNK, har jeg indsat en tavle om hvad wikipedia ikker er, - der kan du bl.a. se at : vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er: ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide ,, og det må man sige din artikel falder ind under . -Nico (diskussion) 5. nov 2014, 09:20 (CET)

Anmodning om input[redigér wikikode]

Hej Nico, hvis du har tid vil jeg gerne høre dit input til et forslag på en ny revision af WP:POINT. Du kan finde forslaget og skrive kommentarer på Wikipedia-diskussion:Forstyr ikke Wikipedia for at fremføre en pointe. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 11. nov 2014, 10:36 (CET)

Bakkebro[redigér wikikode]

Hej Nico. Jeg kan se, at du har oprettet artiklen Bakke Bro i Trondheim fra no:wiki. Jeg oprettede dog Bakke bru (Trondheim) allerede tilbage i maj 2014 og har foreslået en sammenskrivning af de to artikler. Fortsæt dit i øvrigt meget imponerende arbejde med at oprette geografiartikler. Mvh. Toxophilus (diskussion) 30. dec 2014, 16:45 (CET)

Hej , jeg har oprettet den med navn efter Kategoridiskussion:Broer i Norge/Ønskeliste, men jeg kan se du også har oprettet Elgeseter bro med en blanding af dansk og norsk stavning, og det gør det lidt svært at bruge ønskelisten når der ikke er lavet redirects. Men tilbage til Bakke Bro, - selvfølgelig skal de sammenskrives, men under hvilket navn så ? - Nico (diskussion) 30. dec 2014, 16:59 (CET)
Godt spørgsmål. Jeg synes ikke, at den skal hedde "... i Trondheim", men blot "... (Trondheim)", ligesom i den artikel, som jeg har oprettet. Det kan godt være, at Bakke Bro (Trondheim) er det bedste valg, da de fleste andre broer på din liste er oversat til det danske Bro og ikke det norske "bru". Toxophilus (diskussion) 30. dec 2014, 17:05 (CET)
Ja i Trondheim er vist en smutter ift. navnekonventionen, men jeg synes vi skal beholde det store B så det bliver Bakke Bro (Trondheim). - Nico (diskussion) 30. dec 2014, 17:12 (CET)
Udmærket. Jeg har netop flyttet Elgeseter Bro så den også står med det store B. Hvordan skal flytningen foregå? Bakke bru (Trondheim) har den længste historik, så det er vel den der skal flyttes og så indskive Bakke Bro i Trondheim i den? Mvh. Toxophilus (diskussion) 30. dec 2014, 17:19 (CET)
Ok - Nico (diskussion) 30. dec 2014, 17:21 (CET)

Why do you delete my page?[redigér wikikode]

Why do you delete my page Opret user you little bitch? It should be used for information for important admins on www.wikia.com

This is danish wikipeia in danish, and there was nothing important there. Please talk kindly and stop trolling. - Nico (diskussion) 30. dec 2014, 18:04 (CET)

Tak[redigér wikikode]

Tak for hjælpen. Jeg har nærmest ikke lavet andet end at rulletilbage i en halv time. Der har jo ingen administrator være på før nu. Mvh --Søren1997 (diskussion // projekter // bidrag) 28. jan 2015, 13:38 (CET)

Selv tak. Det kan jo ske der ikke lige er nogen, vi er jo frivillige og der er ingen vagtplan, men som regel er der da nogen i nærheden. - Nico (diskussion) 28. jan 2015, 13:47 (CET)

Luffe1810[redigér wikikode]

Godaften Luffe1810 bruger nu hans IP til at rediger med på Wikipedia. Se Wikipedia:Anmodning om administratorassistance/Blokering af 90.184.93.137. Mvh --Søren1997 (diskussion // projekter // bidrag) 28. jan 2015, 23:00 (CET)

IP'en blev blokeret for 1/2 time siden ;-) - Nico (diskussion) 28. jan 2015, 23:03 (CET)
Nå for katten det er den da også, syntes bare ikke jeg har set noget i seneste ændringer med det, men selvfølgelig kan jeg have overset det. Mvh --Søren1997 (diskussion // projekter // bidrag) 28. jan 2015, 23:06 (CET)

Poul F. Kjær[redigér wikikode]

Flyttet til artiklens diskussionsside

Spørgsmål om Dagens billede på forsiden - ønske om at opdatere "Dagsins mynd" på færøsk wp[redigér wikikode]

Hej Nico. På færøsk Wikipedia har vi "Dagsins mynd" dvs. Dagens billede på forsiden, men det er de samme og de samme billeder som ses hele tiden, jeg tror at det er en måned der bliver ved med at køre hele året igennem og år efter år. Nu har jeg sat mig for at korrigere det, men har svært ved at finde ud af, hvordan jeg gør. Under "se historik" på den danske side Skabelon:POTD kan jeg se, at du vedligeholder siden. Er det såden, at den side skal vedligeholdes hver måned? Og hvor finder man så nye billeder fra? Er der andre der har valgt billederne eller skal man selv til at udvælge billeder blandt commons feature pictures? Jeg er ret alene om det hele på færøsk Wikipedia for tiden, så jeg håber, at det er andre der udvælger billederne og at man bare kan nøjes med "copy/paste". Det som jeg serlig er i tvivl om, nu når jeg er i gang med at oversætte den danske POTD side til færøsk, er at der står ret langt nede på siden, at denne side som hører til brugeren Sir48 skal opdateres hver måned. Men når jeg ser efter der, så er den kun opdateret to gange. Så, er den tekst bare ikke opdateret eller hvordan skal det forstås? Jeg har oprettet Commons:Dagsins mynd på Commons, jeg vil skifte skabelonen på den færøske forside ud, når jeg har fundet ud af, hvordan det nu er, at det fungerer. Hvis du kan forklare mig, hvordan det hænger sammen, så vil jeg være meget taknemmelig :) På forhånd tak! EileenSanda (diskussion) 16. feb 2015, 16:09 (CET)

Hej, det er ikke mig der har lavet opsætningen, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Billederne hentes på Commons ved hjælp af Sir48's script, men jeg ved egentlig ikke rigtig hvordan proceduren er med udvælgelsen der. Sir48's script kører automatisk, og kan formentlig bruges af jer også. De engelske billedtekster kopierer vi over manuelt, og hjælpes ad med oversættelserne. Jeg prøvede at kigge på fo.wiki, men der er ikke noget redigeringslink på dages billede. Prøv evt. at opretter Skabelon:POTD og Skabelon:POTD undertekst og se om du kan få forsiderubrikken til at hente dem - Nico (diskussion) 16. feb 2015, 17:26 (CET)
Hej, tak for svaret. Jeg har nu oprettet de to skabeloner, som du nævner. Jeg skal prøve at udskifte skabelonen til Dagens billede på den færøske forside, det er en ældre skabelon som er brugt, jeg tænkte at jeg ville udskifte den, men ville være sikker på, at det kommer til at fungere, før jeg gik i gang med det. Men jeg må bare prøve, hvis det ikke fungerer, så kan jeg fortryde det igen og rulle ændringen tilbage. EileenSanda (diskussion) 16. feb 2015, 17:33 (CET)
Blot for at stille en eventuel nysgerrighed: Billederne til "Dagens billede" vælges på denne projektside på Commons. Der udpeges løbende et "Dagens billede" (Featured picture) på Commons, og det er disse billeder, der kopieres over på dawp. --Pugilist (diskussion) 16. feb 2015, 17:41 (CET)
En lille tilføjelse: Alle kan faktisk udpege sådanne billeder, hvis man kan finde en ledig dato. På et tidspunkt var der faktisk huller i den aktuelle måned, og da lagde jeg nogle stykker ind, hvilket gik fint igennem, idet jeg fulgte reglerne herom. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. feb 2015, 21:08 (CET)
Tak for oplysningerne Pugilist og Amjaabc, det er da godt at vide. Jeg har nu opdateret skabelonen til Dagens billede på den færøske Wikipedias forside ved at kopiere og oversætte fra den danske og ved at oprette manglende skabeloner. Det ser ud til at virke :) Vh. EileenSanda (diskussion) 16. feb 2015, 21:58 (CET)

10-årsklubbben[redigér wikikode]

Ten Year Society.svg

Hei,Nico/Arkiv6,

Jag vill gärna bjuda in dig att bli medlem i Wikipedia:10-årsklubben.

10-årsklubben er en uformel gruppe af brugere, der har været aktive på Dansk Wikipedia i ti år eller mere.

Klubben er en dansksproget del af Ten Year Society.

Medlemskabet er frivillig og åbent for alle, der har bidraget på Wikipedia i mindst ti år.

Den som ønsker at markere sit medlemskab på sin brugerside kan gøre det med skabelonen:

{{Medlem i 10-årsklubben}}

Medlemmer med denne skabelon på brugersiden vises også i Kategori:Wikipedia:Medlemmer i 10-årsklubben

Velkommen! Dan Koehl (diskussion) 8. mar 2015, 03:32 (CET)

slette forbehold[redigér wikikode]

Hej Kan du hjælpe mig med at få slettet de forbehold, der er sat på siden om komponisten Mogens Christensen (øverst) Jeg har været inde og rette (op) og mener ikke, de er nødvendige mere. Venlig hilsen Anne--Anne Holm (diskussion) 1. apr 2015, 12:10 (CEST)

Jeg har lavet lidt wiki og fjernet den ene skabelon. Jeg går ud fra at du, når du spørger, ikke har relation til Mogens Christensen, men spørger lige bruger:Savfisk om han har nogen speciel begrundelse for skabelonen. - vh. Nico (diskussion) 1. apr 2015, 12:22 (CEST)
Sådan, - se Brugerdiskussion:Savfisk#Tætpå-skabelon - Nico (diskussion) 2. apr 2015, 15:13 (CEST)

Translating the interface in your language, we need your help[redigér wikikode]

Hello Nico, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
For at tilføje eller ændre oversættelser for alle wikier, skal du bruge translatewiki.net, der er MediaWikis lokaliseringsprojekt.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 26. apr 2015, 16:06 (CEST)

Galleri i Neuschoo[redigér wikikode]

Hej Nico! Med henvisning til min galleri-opsætning i Neuschoo, er en af grundene fra min side at inspirere vore bidragsydere til at indsætte flere billeder. Med venlig hilsen --Ultraman (diskussion) 8. maj 2015, 11:56 (CEST)

Tjaa - jeg synes ikke rigtig det giver mening når ikke er flere relevante billeder at sætte ind, og det giver en for mig at se grim og primitiv sideopsætning. - Nico (diskussion) 8. maj 2015, 17:11 (CEST)

Hej Nico[redigér wikikode]

Vil du slette Venta. Jeg skal flytte Venta (flod) dertil. Venta (flod) er uden tvivl hovedbetydningen. Byen (Venta (by)) er opkaldt efter floden ikke omvendt. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. maj 2015, 08:37 (CEST)

øhm.. . Hvis floden er hovedbetydningen, ligger den vel hvor den skal, og skal vel ikke flyttes? Det er længe siden jeg har været omkring det, og jeg kan heller ikke finde nogle regler om det. Som jeg husker det skal hovedbetydningen ha' navnet (her Venta) med en henvisning til flertydigsiden i toppen, og de øvrige ha navnet med en parrentes. I så fald skal der ikke slettes noget, men flertydigsiden rettes, så Venta sættes i toppen som primær og Venta (flod) fjernes fra flertydigsiden. ... men som sagt: jeg er ikke sikker. Nico (diskussion) 12. maj 2015, 10:21 (CEST)
... og så vil det være en god ting at rette artikelhenvisningerne i Speciel:Hvad_linker_hertil/Venta_(flod). - Nico (diskussion) 12. maj 2015, 10:26 (CEST)

Overholdelse af retningslinjer Nico selv henviser til[redigér wikikode]

Hej Nico

Jeg har nu læst retningslinjerne for Wikipedia, som du henviser til i din besked til mig. Jeg gør derfor opmærksom på, at de formentlig også gælder dine bidrag på Wikipedia? Du ændrer et bidrag og efterlader en artikel, som ser sjusket ud, og en del senere forbedringer er gået tabt - kunne du ikke lige vente lidt længere, inden du overskriver andres arbejde? Det nævnes jo i retningslinjerne.

Vh Jesper (skrev Jesper Bøtker Mortensen (diskussion • bidrag) 14. maj 2015, 10:46‎. Husk at signere dine indlæg.)

Beklager, men det er svært at undgå når der er rettelser efter en gendannelse. Men jeg orkede altså ikke at fjerne alle de youtubelinks manuelt mere end en gang, så hvis du havde læst beskeden på din diskussionsside tidligere kunne det have været undgået. - Nico (diskussion) 14. maj 2015, 13:44 (CEST)

Hej igen

Men orker du at læse de retningslinjer, du selv påberåber dig? Der fremgår det, at man lige skal give forfatteren lidt tid - du skrev til mig kl. 00:04, hvorefter du demonstrativt slettede links næste morgen kl. 09:46. I øvrigt kiggede du ikke på, om det var links til Youtube med ikke-beskyttet materiale. Det fremgår jo af de retningslinjer, du henviser til, at der gerne må være links dertil såfremt det er til ikke-beskyttet materiale. Dem slettede du også.(skrev Jesper Bøtker Mortensen (diskussion • bidrag) 14. maj 2015, 17:19‎ ‎. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Jesper. Meget kort. I en almindelige tekst har vi kun links til andre artikler. Fx til vores egne artikler om albums og de sange, som relevant at skrive en artikel om. Eksterne links er kun i noterne eller i det afsluttede afsnit med eksterne henvisninger og kilder. Og kun i et omfang, det er relevant for indholdet. Vi er ikke en linksamling - se Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er#Hvad_Wikipedia-artikler_ikke_er pkt 11. Og om artiklen opbygning: Wikipedia:Stilmanual#Artiklens_opbygning. --Steen Th (diskussion) 14. maj 2015, 17:44 (CEST)
(redigeringskonflikt) Ok, men du fortsatte med at redigere, uden at svare elle forholde dig til det jeg gjorde dig opmærksom på. Desuden handler det problem du påpeger hvad der skete efter du selv havde gendannet mine rettelser.
Jeg plukker lidt fra ovennævnte sider:
 • ... men Wikipedias formål er ikke at indeholde en udtømmende liste over eksterne henvisninger til ethvert emne...
 • Eksterne henvisninger må ikke anvendes i selve artikelteksten;
 • Antallet af henvisninger i afsnittet "Eksterne henvisninger" skal være minimalt. At der er ingen eller kun få eksterne henvisninger, er ikke en god grund til at tilføje eksterne henvisninger. - Nico (diskussion) 14. maj 2015, 17:48 (CEST)

Familiesammenføring efter EU-retten[redigér wikikode]

Du har dags dato gendannet en reprimande, jeg har givet på diskussionssiden til Familiesammenføring efter EU-retten. Vedkommende har for længst slettet det jeg henviser til. Og dermed kan det vel være svært at forsvare, at noget skulle være "omstridt".

Jeg vejleder på daglig basis både danske, norske, engelske og irske statsborgere om disse regler og har gjort det siden 2008, så der er faktisk ikke så meget at diskuterer. Det, der står på siden nu, er de faktisk gældende regler på området.

Med venlig hilsen

Kim Pedersen Nyberg (Kim P. Nyberg) Kim Pedersen Nyberg (diskussion) 13. jun 2015, 22:37 (CEST)

Hej, du har åbenbart ikke set det jeg skrev på din Brugerdiskussion (?). Der er almen konsensus på Wikipedia at vi ikke sletter diskussioner, selv om de har mistet aktualitet. Jeg vil foreslå at du forklarer det ovenstående på diskussion:Familiesammenføring. - vh. Nico (diskussion) 13. jun 2015, 22:56 (CEST)

CSS mystik[redigér wikikode]

Er du tilfældigvis i stand til at forklare dette eller henvise mig til nogen som kan: Wikipedia-diskussion:Panoramafrihed#CSS til blå knap dur ikke. Mærkeligt nok virker det i forhåndsvisningen, hvilket indikerer at koden som sådan er fin nok, men at noget er slået fra i artikelvisningen, der får det til at holde op med at fungere.--Anders Feder (diskussion) 28. jun 2015, 01:04 (CEST)

blok 94.144.63.208[redigér wikikode]

Kan du ikke lige se på 94.144.63.208 .. er ret sikker på at hans reg. er imod nogen en eller anden norm Frits063 (diskussion) 8. jul 2015, 22:55 (CEST)

Folkebevægelsen (flertydig)[redigér wikikode]

Hey Nico, kan du ikke se om Folkebevægelsen (flertydig) er korrekt efter normerne og om de flertydig skabeloner jeg har indsat på artiklerne er ok? mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jul 2015, 22:57 (CEST)

Det er vist ok  :-) Nico (diskussion) 26. jul 2015, 23:00 (CEST)

Dine angivelige Dash8 crash i Kastrup den 10. september 2007[redigér wikikode]

I denne ændring fastsætter du datoen til den anden landingsstelskollappsulykke til den 10. september: [3]. Jeg mener først den foregik i oktober, og har ændret datoen. Hvad mener du? --Ysangkok (diskussion) 7. aug 2015, 13:19 (CEST)

Jeg må indrømme at jeg ikke husker hvad baggrunden for min redigering i 2011 var (der var en hel stime af fejl den 9-10 september også), men iflg. artiklen om flyveren var kollapset af landingsstellet i KBH den 27. oktober 2007. - Nico (diskussion) 8. aug 2015, 00:09 (CEST)

Semibeskyttelse[redigér wikikode]

Hej Nico. Du er velkommen til at kommentere dette forslag: Wikipedia:Landsbybrønden/Semibeskyttelse. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 9. aug 2015, 10:01 (CEST)

Updated scripts[redigér wikikode]

Hi Nico. I updated your user scripts to the latest version of ajax sysop, and merged everything into common.js so your scripts work in all skins. Let me know if anything breaks. :) Pathoschild (diskussion) 21. aug 2015, 04:53 (CEST)

Thanks for all your help![redigér wikikode]

I really tried hard to make these United States articles. Most people would just use Google Translate, but I actually often used Den Danske Ordbog, which has grammatical examples, to help me out, as well as Google search, Wiktionary, and Wikipedia itself to track down Danish articles if they existed. I understand I make a lot of mistakes, because I'm not a native speaker and I don't live in Denmark and have never been there. But I really appreciate your help. It means a lot! Thanks! Philmonte101 (diskussion) 31. okt 2015, 16:26 (CET)

You are welcome :-) We dont have many articles about USA in danish Wikipedia. - As we say in danish, making fun about it: "Den danske sprog er en svær én" (correct: det danske sprog er svært) - Nico (diskussion) 31. okt 2015, 16:34 (CET)

Lone Landmand[redigér wikikode]

Hei, kan du slette denne artikkelen? Den er åpenbart bare vås. Jon Harald Søby (diskussion) 31. okt 2015, 16:39 (CET)

Hej Jon - Indholdet er faktisk korrekt (hun bor på min egn) og hun bruger selv det navn. Om hun er notabel er en anden sag, men jeg synes hurtigslet er drastisk her. - Nico (diskussion) 31. okt 2015, 16:47 (CET)
Jaha, da tok jeg feil... Hva med «Søren Sørøver»? Det var dét som fikk meg til å tro at det bare var tull. Jon Harald Søby (diskussion) 31. okt 2015, 16:56 (CET)

Bekendtgørelser[redigér wikikode]

Hej Nico. Du har skrevet at en-wiki rundede 5 millioner artikler 1. oktober. Men ifølge en-wiki var det i november. Tager jeg fejl? Mvh Savfisk (diskussion) 1. nov 2015, 17:02 (CET)

Ups - Nico (diskussion) 1. nov 2015, 17:04 (CET)

Message to all users who helped me with fixing errors on my pages:[redigér wikikode]

I have a new plan. Instead of me immediately posting articles, I have proposed that I first create articles in a subpage of my user page. I make a template (skabelon) for this specific plan, that says [[User:(your username here)]] for each user who agrees to help me fix articles, and place it at the top of each subpage (future article). I am notifying several users about this, so I'll have several volunteered helpers that will be pinged about each subpage. Do you agree to be pinged every time I make a new one of these articles, and you could possibly come help? Philmonte101 (diskussion) 3. nov 2015, 01:35 (CET)

Enhedslisten / Kommunisme[redigér wikikode]

Jeg har lidt svært ved at se hvori fejlen består. Baggrund og dokumentation for at tilføje Enhedslistens profiler under 2000-tallets kommunister: "Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen bekræfter, at målet er et kommunistisk samfund. »Når Enhedslistens program taler om en kommunistisk utopi, så betyder det et samfund, hvor ingen mennesker tjener på andres arbejdskraft. Hvor alle bidrager til samfundet, og hvor den rigdom, der skabes, fordeles ligeligt. Det synes jeg er en smuk utopi«, siger hun." [4] Venstrefløjspolitikere fra partier som fx SF er netop ikke tilføjet. (Thorvald Launing (diskussion) 22. nov 2015, 10:32 (CET))

Alle partier har tankesgods hentet fra historien. For mig at se går det der et klart skal mellem udemokratisk kommunisme og demokratisk socialisme, og dér er der ingen tvivl om at Enhedslisten står for det sidste. Derfor mener jeg ikke der er belæg for at rubricere dem som kommunister. - Nico (diskussion) 22. nov 2015, 10:44 (CET)
Det har du ret i, men det ændrer ikke ved at Enhedslistens repræsenterer en form for "demokratisk" kommunisme. Visse profiler er direkte medlem af underafderlinger/partier som er erklærede kommunistiske og se i øvrigt Frank Aaen[5]. Det er der ikke noget galt i, men wiki bør reflektere dette. (Thorvald Launing (diskussion) 22. nov 2015, 10:52 (CET))
Taget i betragtning, at Johanne Schmidt-Nielsen åbenbart har udtalt sig som hun har, synes jeg, at benævnelsen "kommunister" virker berettiget. Kommunisme findes som bekendt i mange forskellige afskygninger, og det vil være et brud på wikipedias neutralitetsprincip og et udtryk for fordom at mene, at den ene erklærede kommunist har ret til at kalde sig sådan, den anden ikke. Jeg betragter Enhedslisten som et konkret udslag af selverklærede kommunisters organisering. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 22. nov 2015, 10:56 (CET)
Jeg er enig i at Frank Åen er relevant på skabelonen, men jeg finder ikke noget belæg for at Jørgen Arbo-Bæhr og Pernille Skipper er der. At Johanne Schmidt-Nielsen udtrykker sympati for en utopisk vision gør hende ikke automatisk til en del af en 'isme. Jeg har også sympati for mange kristne visioner og værdier, men anser mig ikke for kristen i kirkelig forstand. Sådan kan det vel også være i politik. - Nico (diskussion) 22. nov 2015, 11:11 (CET)
Både Jørgen Arbo-Bæhr og Pernille Skipper er direkte medlemmer af Socialistisk Arbejderparti (SAP), som er et trotskistisk parti og en retning som har sit navn efter revolutionæren Lev Trotskij. Han ledte Oktoberrevolutionen og var næstkommanderende efter Lenin. Så ligesom hvis der var tale om medlemmer af et stalinistisk parti bør de pågældende også kategoriseres under kommunisme. Jeg synes diskussionen bør stoppe nu og så kan vi tage den op igen hvis du har sat dig bedre ind i emnet og ikke blot redigerer ud fra dine personlige meninger. Det er ikke ment nedladende. (Thorvald Launing (diskussion) 22. nov 2015, 11:38 (CET))
Pas nu på med at beskylde folk for at bryde WP:NPOV uden at have decideret belæg for det. I princippet redigerer alle Wikipedia ud fra deres personlige meninger. Når vi diskuterer om en artikel skal slettes er det personlige meninger om fortolkning af vores notabilitets-principper, og når vi diskuterer hvorvidt noget er neutralt eller ej er det også vores personlige meninger om hvad der er neutralt. Det er derfor vi diskuterer hvad der er bedst, så vi kan opnå et konsensus. Mvh. InsaneHacker (🗪) 22. nov 2015, 12:55 (CET)
Det var nu ikke så meget neutralitet jeg tænkte på, men mere at de to personer blev fjernet fra kategorien tilsyneladende uden at have nærmere kendskab til emnet og at der endda under deres biografier her på wiki allerede stod at de var medlemmer af et erklæret trotskistisk parti. Selvfølgelig er der forhold som er vurderinger, men visse ting er svært at være rigtig uenige om. Det håber jeg er tilfældet her. Jeg laver også fejl, det er slet ikke det - og det var ikke arrogant ment. Thorvald Launing (diskussion) 23. nov 2015, 23:04 (CET)
Til Nico: som jeg læser Johanne Schmidt-Nielsens udtalelse er det en helhjertet tilslutning til kommunisme, hverken mere eller mindre. Med hensyn til Socialistisk Arbejderparti, så er det klassificeret som et kommunistisk parti. Så der burde ikke være tvivl om, at betegnelsen kommunist også er berettiget i fx tilfældet Pernille Skipper. Efter min opfattelse gør vi disse mennesker uret (således som det også skete i tilfældet Johannes Hecht-Nielsen, se hans diskussionsside) ved at forsøge at neddæmpe de holdninger, disse mennesker står for ud fra en egen (forudfattet) opfattelse af, at det ikke er "populært" netop nu. Vi skal være neutrale = objektive, det vil sige, at vi skal tage disse mennesker på ordet. Alt andet er POV efter min opfattelse. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. nov 2015, 07:45 (CET)
Jeg har ikke foretaget mig yderligere i den sag, men jeg er ikke enig med jer, (Rmir2 og Thorvald Launing), og jeg kan se at det er jeg ikke ene om. Jeg synes netop det POV at blive ved med at cykle rundt i nogle diskussioner fra forrige årtusinde, i stedet for at forholde os til nutidens politiske virkelighed. For mit vedkommende stopper diskussionen her, - tag den venligst andet sted hvis i vil fortsætte. - Nico (diskussion) 24. nov 2015, 07:51 (CET)

Geobox[redigér wikikode]

Jeg kan se at du benytter Skabelon:Geobox blandt andet på Fraserfloden, hvor jeg ville have brugt Skabelon:Infoboks flod. Jweg er åben for at benytte Geobox, men hvad er argumenterne for og imod? mvh Per (PerV) (diskussion) 20. dec 2015, 15:10 (CET)

Jeg bruger den når jeg oversætter artikler om vandløb og naturområder. Hovedgrunden er den lettelse i arbejdet der er ved at den med småændringer kan hentes direkte fra engelsk eller svensk wikipedia, og den kan også håndtere flere forskelligartede informationer. Man skal dog være opmærksom på at ikke alle betegnelser er oversat. Specifikt ved Frasersfloden var jeg i gang med en oversættelse under det engelske navn Fraser River, da jeg opdagede en version under et oversat dansk navn, og sammenflettede så de to versioner. - Nico (diskussion) 20. dec 2015, 15:20 (CET)