Brugerdiskussion:PHansen/Arkiv 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
 • Arkiv 1, 2005-2017 (3. marts)

Indholdsfortegnelse


Flytninger[redigér wikikode]

Når du opretter flertydige artikler og skal flytte indhold fra en artikel til en anden, så brug funktionen "flyt". På denne måde bevares artiklens historik. --|EPO| 15. jul 2006 kl. 13:43 (CEST)

Gamle digte[redigér wikikode]

Du skriver i din redigeringskommentar til Foråret kommer til cafeen: "Hvis det er fra 1922 og derfor ældre end 70 år, kan det vel blot indtastes direkte ?" - og nej, det er ikke digtets udgivelsesår, der er vigtigt, men forfatterens dødsår, så der er mange år til. --Palnatoke 26. sep 2006 kl. 08:25 (CEST)

Tak, ja det burde jeg vel have vidst, jeg må repetere Ophavsret -- Mvh PHansen 26. sep 2006 kl. 09:14 (CEST)

Plantebeskrivelser[redigér wikikode]

Hej PHansen!

Jeg er rigtigt glad for, at der er andre end Maitch og jeg, som er interesseret i planteartiklerne. Så tak for din indsats. Men det, jeg egentlig ville, var at svare på dit spørgsmål i Strand-Vejbred. Du kan se svaret i diskussionssiden under Vild Hør, men i al korthed betyder det første tal altid "højde", mens det sidste tal altid betyder bredde. Derfor er 20 x 15 m (35 x 20 cm/år) altså en angivelse af maksimal højde og bredde og - i parentesen - af årlig tilvækst i henholdsvis højde og bredde. At det så kan være besværligt at finde disse talstørrelser, det er en anden sag.

Jeg håber, det kan hjælpe dig videre? Mvh. --Sten Porse 6. okt 2006 kl. 11:56 (CEST)

Tak for svaret. Det jeg kan bidrage med vil jo kun blive et oplæg i ny og næ, især hvis jeg finder et forlæg som nu Almindelig Hør for Vild Hør - forsynet med {{Eftersyn}} fra fødslen. Så bruger jeg Google og de par floraer jeg har.
Jeg var usikker på om der var noget areal med i spillet på grund af 'x' mellem de to tal. Jeg vil prøve at følge den måde at angive på, ellers lader jeg den tom og håber eftersyn-markeringen vil virke efter hensigten. -- Mvh PHansen 6. okt 2006 kl. 12:46 (CEST)

Adsker som variant af Asger[redigér wikikode]

Du har givetvis ret, at der er tale om en variant til. Jeg er i gang med at oprette en lang række navneartikler og prøver at gruppere dem lidt, men jeg tillader mig at udelukke varianter, der anvendes i meget små antal - min reference er: www.b-a-b-y.dk's navnedatabase, der ser ud til at være godt opdateret, og hvis man ser efter her, er Adsker slet ikke brugt i disse år, lige som der ikke er nogen referencer i wikipedia til det. Så jeg var ikke opmærksom på det. Hvis du synes, kan du godt tage det med. Mvh. Arne 29. okt 2006 kl. 14:18 (CET)

Da Asger dukkede op på 'Seneste ændringer', kom jeg i tanke om at jeg havde siddet i selvsamme Adsker Nielsens stuer og røget hans Obels Melange tobak [1] - mens han endnu levede. Nu er hans fornavn tillige sikret et efterliv på Internettet, thi Google vil nok også finde det på Diskussion:Asger, for ikke at sige her :) -- Mvh PHansen 29. okt 2006 kl. 17:17 (CET)

Infoboks til danske aviser[redigér wikikode]

Hej. Jeg så den skabelon, du havde sat på Dagbladet Holstebro-Struer. Det ser rigtig flot ud. Jeg kunne ikke selv finde ud af at lave én. Kan du ikke tage den ud af sandkassen, så vi kan begynde at bruge den? Ved du i øvrigt, om det ville være lovligt at tage et foto af avisens forside og bruge det som illustration? --ThomasMaxe 20. jan 2007 kl. 11:43 (CET)

Den skulle være køreklar og indsat i Dagbladet Holstebro-Struer pr kl. 11:36, Skabelon:Infoboks avis hvor der er forskellige henvisninger til vejledninger som du kunne bruge lidt tid på at læse. Den bygger på en ny fleksibel skabelon hvor man kan føje nye felter til i skabelonen uden at man behøver udfylde dem når de er indsat på den pågældende side - feltet vises blot ikke. Du kan altså tilføje eller slette med copy&paste metoden så det passer med de oplysninger du synes der skal med; jeg brugte blot ukritisk den engelske – du kan se at udgiver ikke er udfyldt og altså heller ikke bliver vist. Det er det fine ved dette nye skabelonforlæg.
Mht til billeder er det Bruger:EPO som ved hvad der gælder. Hvis der bliver noget med skabelonen, så spørge blot på Skabelondiskussion:Infoboks avis. – Bruger:Sir48 og Bruger:Wegge ser ud til at have haft en finger med i spillet ved udarbejdelsen af den nye Skabelon:Ny_skabelon der ligger til grund for denne; det er vist også dér den lille skønhedsfejl kommer fra i overskriften: farven når ikke helt ud til venstre kant. -- MvhPHansen 20. jan 2007 kl. 12:44 (CET)
Du må gerne fotografere avisen, men det skal ikke være så tæt på, at man kan læse artiklerne, da disse er ophavsretsligt beskyttede. Hvis du fotograferer så tæt på, kan du risikere det sidestilles med uretmæssig kopiering. Det er også et spørgsmål om, hvor meget af billedet avisen fylder. Fordi hvis avisen fylder hele billedet svarer det også til at kopiere den.
Med andre ord vil det i praksis være yderst kompliceret at tage et brugbart og lovligt billede. --|EPO| 20. jan 2007 kl. 12:53 (CET)
Ok. Så kan jeg evt. tage et foto af en avisforside, hvor jeg selv har skrevet tophistorien. Det skulle vel løse problemet med ophavsret ;-) --ThomasMaxe 20. jan 2007 kl. 12:57 (CET)
I princippet ja. Men du skal så bare huske at klippe fotografens billede og eventuelle andre tekster, som du ikke har ophavsretten til væk. :P --|EPO| 20. jan 2007 kl. 13:01 (CET)

The Red Screen of Death[redigér wikikode]

Det er det samme, blot med rød baggrund.

--Grey-Fox 23. feb 2007 kl. 19:18 (CET)

OK, tak. 'Dsv.' var måske 'Dvs.' "Det vil sige" ? - Jeg skrev det lidt om, men ville lige sikre mig at det ikke var en special-mening som jeg derved ville komme til at forkludre. - Desuden: skal artiklen skrives sammen med BSOD ? -- Mvh PHansen 23. feb 2007 kl. 19:35 (CET)

Det kan den vel godt, istedet for der er 2 aritikler, der handler om det samme. --Grey-Fox 23. feb 2007 kl. 19:38 (CET)

Mange tak[redigér wikikode]

Sådan, nu virker det :-) Mange tak for hjælpen. - apw 21. mar 2007 kl. 17:11 (CET)

Adam Malysz[redigér wikikode]

Hello. Would you like to write sth about Polish ski jumper, Adam Malysz in da.wiki? You can based it in en.wiki. I can write sth for you in pl.wiki (about your city etc.) I'll be really grateful. Best regards, Szoltys

Mange tak (angaaende Eiríksson)[redigér wikikode]

Mange tak for artiklen om Eiríksson! Gecko78 (3. maj 2007 - 12:47)

Selv tak. - Jeg så det var en måde at løse problemet med disse links på. Nu er der er en ramme fra DBL, og du er naturligvis velkommen til at udvide artiklen med mere om Eiríkssons kritik af Martensen, hvis du synes.-- Mvh PHansen 3. maj 2007 kl. 13:11 (CEST)

Tip[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg så lige at du har sat {{Subst:clear}} ind i en artikel. Du er muligvis klar over det i forvejen, men jeg vil bare lige fortælle at {{-}} kan gøre præcis det samme (klik på stregen for at se beskrivelsen af skabelonen) - her skal man blot taste 5 tegn. -- JGC 18. sep 2007, 10:03 (CEST)

Tak for tippet; det er jo unægtelig nemmere.-- Mvh PHansen 18. sep 2007, 10:17 (CEST)

Vedr. din Karl Barth tilføjelse[redigér wikikode]

Til info. Jeg har fjernet (se ændring) den del af teksten i din tilføjelse fra den 23. jan 2007, hvor du henviser til den tyske wiki frem for (den korrekte måde) en ekstern kilde som begrundelse for at Karl Barth kaldes det 20.århundredes kirkefader.--Froztbyte 18. sep 2007, 13:01 (CEST)

Nu er en ekstern kilde jo netop kun en kilde og vel ikke nogen begrundelse, så måske skulle du have fjernet hele den pågældende passage hvis vægten skal være på begrundelsen – så det ikke ser ud som noget du har fundet på? (det var såmænd blot for at godtgøre at det netop ikke var noget jeg selv havde fundet på) – Da jeg siden den redigering er slået en del ind på systemet med <ref>xyz</ref> og {{reflist}}, var det nok sådan jeg ville gøre nu, men tak for den lille information. -- Mvh PHansen 18. sep 2007, 14:06 (CEST)

Lydklip[redigér wikikode]

Hej PHansen, fint lydklip du har tilføjet til NASA artiklen, og jeg kunne høre det da templaten blev sat på. Den er desværre væk nu ! Jeg sletted et afsnit Media (som jeg selv har oprettet), men det var ikke meningen ad det du har lavet skulle forsvinde, det virker ikke længere, håber ikke det er mig der har ødelagt det, jeg har prøvet med gendan, men det er stadig væk !! Zilotte 22. sep 2007, 19:36 (CEST)

Kl. 19:37 : Skulle være i orden her ét minut senere. Jeg skulle lige bruge lidt tid på at oversætte den engelske skabelon til dansk ( {{Lyt}} ), og kontrollere at den nu kunne virke: NASA#Hør også -- Mvh PHansen 22. sep 2007, 19:45 (CEST)

Billedproblemer[redigér wikikode]

Hej PHansen/Arkiv 1

Angående [2] så se venligst: Wikipedia:Landsbybrønden/Billedeproblemer. --Broadbeer, Thomas 25. sep 2007, 15:35 (CEST)

Botaniktaxoboksene[redigér wikikode]

Hej PHansen, Du efterlyser, om den portalansvarlige er tilfreds med din bearbejdning af texoboksene for botanik. Det er jeg i høj grad! Det er en rigtig god idé at gøre opmærksom på portalen i hver eneste af de beskrivende artikler, og du viser dermed også, at du værdsætter mit arbejde med at oprette og vedligeholde portalen. Så tak for det. Mvh.--Sten Porse 31. okt 2007, 12:06 (CET)

Ja selv tak - jeg fik jo ideen fra den svenske og så at det i et enkelt greb kunne erstatte de mange enkelte {{portal|botanik}}-skilte. Skønt jeg efter mange forsøg selv måtte give op over for den "esoteriske" kode, lykkedes det jo til sidst med hjælp fra kyndige. -- Mvh PHansen 31. okt 2007, 12:27 (CET)

Tak![redigér wikikode]

Tak til for flere stavekontroler (jeg er ikke nogen ørn til skriftsprog). --Villy Fink Isaksen 19. dec 2007, 10:24 (CET)

OK, efter bedste evne til et godt formål -- Mvh PHansen 19. dec 2007, 11:59 (CET)

sorry er min første artikel, så skrev bare lige om noget jeg vidste lidt om... skal nok huske det næste gang (skrev A-frihed (diskussion • bidrag) 15. feb 2008, 20:34. Husk at signere dine indlæg.)

Hvornår skal man bruge Portal[redigér wikikode]

Hej, Jeg synes det er nogenlunde klart hvornår man skal bruge botanikstub eller de forskellige kategorier, men hvornår bør man bruge: Portal|Botanik? Den bruges jo langt fra i alle botanik-artikler... MvH --Honymand 23. mar 2008, 18:51 (CET)

De udelukker ikke hinanden; {{Portal|Botanik}} indsættes blot som en service for folk der måske ved et tilfælde kom ind på den pågældende side, og som så på den måde kan få en let vej til et centralt sted om botanik.
En anden skabelon der er god at supplere med er materiale fra Commons - et eksempel kunne være commons:Category:Cupressaceae (hvis den er rigtigt ramt med denne søgning: Taxodiaceae site:commons.wikimedia.org) Så vidt jeg kan se, indsættes den således: {{Commonscat|Cupressaceae|Cupressaceae}} (altså en Category fra Commons)
Fra Gul Anemone har jeg fundet dette eksempel vedrørende materiale andre steder fra:
{{søsterlinks
|commons=Anemone ranunculoides
|species=Anemone ranunculoides
}}
Gul Anemone kan man også se den opdeling Bruger:Sten ofte bruger: "Ikke-synlige træk", "Størrelse", "Hjemsted"
Hvis de mange skabeloner vil lægge sig oven i hinanden, kan man bruge denne {{-}} ( Skabelon:- ) til at holde dem adskilt.
-- Mvh PHansen 23. mar 2008, 19:39 (CET)
Det er jo 2 gode idéer, men begge dele lyder som noget der skal gøres af en bot - i hvert fald hvis alle de eksisterende artikler skal rettes op.
Portal|Botanik kunne vel sættes ind automatisk alle steder hvor der er kategori:Planter; det fanger ikke alle artikler, men rigtigt mange.
links til commons er lidt mere tricky, men jeg ville tro man skulle lave en bot der gik ud fra en: linket, checkede om der fandtes materiale med det navn der står under en: på commons, og i så fald indsatte linket til commons.
Men jeg aner selvfølgelig ikke om det overhovedet kan lade sig gøre på den måde.
En anden ting, står alle disse anbefalinger mon et samlet sted, f.eks. på Botanikportalen (som jeg har overset)
 • Brug Botanikstub hvis man ikke synes man leverer en fuld artikel
 • Husk at bruge taksoboks (det har jeg vist set et sted)
 • Brug Kategori:Planter, desuden andre kategorier hvis relevant: træer, stedsegrønne, ...
 • Brug Portal|Botanik
Burde der evt. være en Botanik-template, der indeholdt de ting der skal være på alle botanik-artikler - måske - måske ikke...

MvH --Honymand 23. mar 2008, 23:05 (CET)

Hov, en ting mere. Kunne taksobokse for Rige:Planter evt. udvides så hvis den "ender" med en art, så kom Kategori:Plantearter automatisk på, hvis den endte med en slægt så automatisk Kategori:Planteslægter o.s.v. MvH --Honymand 23. mar 2008, 23:08 (CET)

Det med bot'ene kan jeg ikke overskue, men denne side Wikipedia:Botformidlingen må være den rigtige at gå videre med den del af dine spørgsmål.
Med hensyn til {{taxobox2}} kan du læse her Link fra {{taxobox2 ... til Portal:Botanik at det ikke er så let at pille ved den boks; hvis du på et tidspunkt skulle få lyst, så husk at bruge Skabelon:Sandkassen til tests, eller find måske en fra historikken at spørge.
Jeg tror ikke de forskellige anbefalinger vedrørende botanik er samlet på ét sted, men du kunne jo eventuelt gøre dig notater og så på et tidspunkt dukker det rigtige sted at placere dem vel op – måske som en underside til portalen: Portal:Botanik/Værktøjskasse eller lignende ?
-- Mvh PHansen 24. mar 2008, 10:03 (CET)
God idé. Se Brugerdiskussion:Sten#Botanik Værktøjskasse
MvH --Honymand 24. mar 2008, 11:30 (CET)

Hjælp til formatering[redigér wikikode]

Der er i øjeblikket 18 artikler i Kategori:Artikler der bør formateres. Det betyder at en masse artikler fremviser Wikipedia fra sin dårlige side. Hvis vi er nogen stykker der hjælper til kan vi nå langt. Meld dig til arbejdet: Landsbybrønden.--MortenKristensen 13. jun 2008, 19:08 (CEST)

Jeg vil se forbi kategorien en gang imellem --- foreløbig en ned. -- Mvh PHansen 13. jun 2008, 20:24 (CEST)

Mht. til kategorien om de palæstinensiske landsbyer[redigér wikikode]

Nu har jeg fundet på at skrive henh. Akko- og Baysan-distriktet efter efter kategorihenvisningerne inde i artiklerne, således at landsbyerne bliver sorteret efter distrikt. Altså A står nu for Akko-distriktet, og B for Baysan-distriktet. Er der nogen måde, hvorpå vi kan skrive Akko og Baysan i stedet for A og B, således at folk kan få et overblik over hvad det drejer sig om? Iøvrigt har jeg set den skabelon, du har sat ind. Men jeg foprstår ikke hvordan jeg kan bruge den. Kan du prøve at fylde de 4 artikler om byer, som er skrevet, ind i den skabelon?Med venlig hilsen John Peters 16. jun 2008, 08:22 (CEST)

 • Først nu forstår jeg hvordan den skabelon virker - og har flyttet den op under info-boksen. Jeg regner med det er tilladt? Det er en god løsning, og brugervenligt, således at folk dels kan se hvor mange flere landsbyer der er ialt(når de er skrevet) og i dette distrikt, dels hurtigt kan navigere videre. Desværre så tror jeg at mange som er mindre 'computer'literate' end mig --og jeg regner mig ellers som en der har nogenlunde styr på det-- ikke vil kunne finde ud af at trykke på 'vis'. Er der nogen måde, hvorpå du kan skrive: 'Tryk her for fuld list' eller noget i den retning? Eller lade listen være udfoldet fra begyndelsen af, således at man kan tilvælge at 'collapse' den? Men selvfølgelig , efterhånden som det bliver almindeligt med den slags 'collapseable tables' så vil folk være vænnet til hvordan de virkerJohn Peters 16. jun 2008, 09:44 (CEST)
Jeg har tilføjet et nyt distrikt Baysan og byen Jabbul til skabelonen. Du ser let i koden hvordan nye distrikter tilføjes.
Jeg har også indsat skabelonen i den tilhørende kategori så man let kan se hvilke distrikter de enkelte landsbyer hører til. Jeg vil mene at det ikke virker rigtigt at Jabbul er placeret under B; den bør være under J, og skabelonen kan så give den oplysning du efterlyser. På den måde virker skabelon og kategori sammen.
Mht. 'collapsed' eller ej, så fortrækker jeg 'collapsed', men det er vel en smags sag. Det styres af "|state = collapsed" øverst i skabelonen. -- Mvh PHansen 16. jun 2008, 10:02 (CEST)

Okay du har nok ret med hensyn til at byerne er nødt til at blive ordnet efter begyndelsesbogstav i kategori-listen. Det gør heller ikke så meget, for med denne skabelon, som er virkelig prima, og faktisk bedre end de lister, som jeg var sur over ikke at måtte bruge, så vil kategorien blive sekundær, og folk vil første gang stifte bekendskab med de mange landsbyer umiddelbart under info-boksene. Jeg kan bare sige: prima arbejde, og tak for det.John Peters 16. jun 2008, 10:22 (CEST)

  • Kunne jeg få dig til at hjælpe med at sætte dette billede ind i Jabbul:

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Jabbul.jpg Der er nogle rettigheder under Creative Commons Attribution 3.0, som jeg ikke helt forstårJohn Peters 16. jun 2008, 15:48 (CEST)

Den der ved noget om licenser er Bruger:EPO. Jeg bruger kun billeder fra Commons, som ser ud til at have de samme skrappe krav som her på den danske.
Hjælp:Valg af billedlicens#Billeder fra andre Wikipedia-sprogudgaver står noget om at det ofte er den engelse Wikipedia der er problemer med - bla. deres "fair use". Da "Creative Commons Attribution 3.0 images" vist ikke er omtalt på hjælpe-siden, er det nok bedst at spørge EPO -- Mvh PHansen 16. jun 2008, 16:47 (CEST)

Tak for hjælpen![redigér wikikode]

Dine kommentarer på brønden og dit udemærkede eksempel på Skabelon:Bib var lige det der manglede for at jeg fik knækket nødden :-)

Tusind tak for hjælpen!! - Resultatet kan ses på Skabelon:Retsinfo - VicVal 2. jul 2008, 01:44 (CEST)

Johan Ernst Gunnerus[redigér wikikode]

Fra Nicolai Edinger Balle som du har oprettet er der et rødt link til Johan Ernst Gunnerus Jeg er ved at bearbejde artiklen fra DBLBruger:Villy Fink Isaksen/værkstedet/kladde2 - spørgsmålet er om det skal kortes ned, artiklen i DBL er meget lang, jeg har forsøgt at lave de versinoer en kort og den fulde længde, jeg arbejder stadig derpå, men du er velkommen til at kigge med og redigerer på mit værksted. --Villy Fink Isaksen 15. jul 2008, 18:44 (CEST)

Ja, Balle var en af de mange biskopper over Sjælland jeg oprettede dengang, og ikke altid efter stilmanualen, hvad du jo har opdaget. Mange af dem var lange, og jeg forsøgte altid at lave nogle overskrifter til afsnit så det ikke skulle føles så tungt at komme igennem. – Jeg vil se forbi og om ikke andet så læse korrektur. -- Mvh PHansen 15. jul 2008, 19:28 (CEST)
Mange tak - men sæt lige en skabelon "ibrug" på, når du laver noget, så vi ikke "slås om det". --Villy Fink Isaksen 15. jul 2008, 19:42 (CEST)
Jeg har nu besluttet at lave en lang artikel om Johan Ernst Gunnerus (DBLs fulde version). Er meget tæt på at være færdig, men der er flere spørgsmål som er fremhævet med fed skrift og ( ? plus evt. kommentar), vil du hjælpe med at afklare disse spørgsmål ved at skrive din kommentar i parentesen (jeg beder jer tre om hjælp: Sten Porse, PHansen og Saddhiyama). Værkstedet ligger her: Bruger:Villy Fink Isaksen/værkstedet/kladde2. --Villy Fink Isaksen 16. jul 2008, 16:28 (CEST)
TAK for hjælpen. --Villy Fink Isaksen 16. jul 2008, 21:45 (CEST)

Den danske Guldalder[redigér wikikode]

Tak for hintet. Du er meget velkommen til at bidrage med hvad du kan og har lyst til. --Villy Fink Isaksen 14. aug 2008, 10:31 (CEST)

Ja, jeg ved dog ikke meget om perioden, men det er et fint projekt man kan lære noget af; jeg har jo set at der er sket redigeringer i artikler jeg tidligere har oprettet i forbindelse med de mange biskopper og andet. Foreløbig vil jeg prøve at samle lidt i hvad der indtil videre blot er en "værktøjskasseskabelon" primært baseret på det jeg kan se på din kladdeside. Skabelonen vil jeg så indsætte nederst på kladdesiden. Hvis den ender med at give et vist overblik, vil den måske kunne bruges rundt om på de forskellige sider. --- Jeg så det som en mulighed for at erstatte den lange opregning af persongalleri med noget der måske alligevel kunne få nogle af dem med rundt på de relevante sider.
Jeg håber der er nogen der kan forbedre {{Navbox}} så den lidt bedre egnet til netop dette (jf. brønden og disk.) -- Mvh PHansen 14. aug 2008, 10:55 (CEST)

Jeg er ved skrive om Valdemar Vedel (fra DBL) som i 1890 i den filosofiske Doktorgrad «Studier over Guldalderen i dansk Digtning» bruger ordet Guldalder - formentlig er det første gang ordet bruges i sammenhæng om Den danske Guldalder. En dejlig skabelon du har lavet - tak. --Villy Fink Isaksen 14. aug 2008, 13:51 (CEST)

Jeg er begyndt at udvide Meïr Aron Goldschmidt i min kladde 4 med tekst fra DBL, har du lyst til at tjekke det og evt. komme med korrektioner og rettelser (der mangler pt overskrifter, sammenfletning med oprindelig tekst og billeder - dette må du meget gerne bidrage med). --Villy Fink Isaksen 22. aug 2008, 15:19 (CEST)

Den ser lidt stor ud, men nu er jeg opmærksom på den. — Din forbedring af {{DBL}}-skabelonen ser nu ud til at være brugbar. -- Mvh PHansen 23. aug 2008, 10:35 (CEST)

Ja den er stor. Bruger:Saddhiyama har været forbi og bl. a. sat overskrifter ind og redigeret en smule, se hans kommentar på min diskussionsside. Har du ikke ændringer sætter jeg artiklen ud i "det offentlige rum". --Villy Fink Isaksen 23. aug 2008, 14:28 (CEST)

Læg den blot ud; jeg har sat den på til "alm. korrektur" (og hvad der måtte falde af). -- Mvh PHansen 24. aug 2008, 10:51 (CEST)
Jeg er nu igang med at udvide Henrik Hertz med teksten fra DBL. Angående skabelonen {{Den danske Guldalder}} - her mener jeg at personer der er omtalt som hovedpersoner i skabelonen, bør have en tekst der viser at de er en del af den danske guldalder og hvorfor de hovedpersoner. Desuden mener jeg der bør der være adskillige links til andre personer fra guldalderen fra hovedpersonerne. --Villy Fink Isaksen 25. aug 2008, 22:40 (CEST)Er oversigtartiklen om Den danske Guldalder ved at være så langt fremme i forbedringsprocessen at den kan offentliggøres?
Jeg har flyttet arbejdslisten over biografier til min kladde5, i listen har jeg markeret med fed skrift status for artiklerne som jeg ser dem (det drejer sig om mere tekst, billeder og overskrifter mm), du er velkommen til at tilføje eller ændre hvad du finder nødvendigt.
Jeg er blevet opmærksom på at vi skal have tilføjet begivenheder med mere under dato og år, jeg har lige gjort det for Corsaren, her er første udgivelsen sæt under den 8. oktober og 1840. --Villy Fink Isaksen 30. aug 2008, 13:09 (CEST)


Til emnet og perioden ser der ud til at være i det mindste disse fire indgange, som der gerne på længere sigt skulle bringes en sammenhæng imellem, så man kunne blive nogenlunde godt orienteret:

 • To oversigtsartikler: 1) Danmarks historie (1814-1848) giver den samfundsmæssige baggrund, og 2) Den danske Guldalder skulle gerne placere de enkelte personer og værker ind i en helhed (hvis der er en sådan ud over årstallene).
 • 3) Artiklerne om de enkelte personer og værker, hvor detaljerne er.
 • 4) En skabelon {{Den danske Guldalder}} som en slags stikords-oversigt til orientering, og for potentielle bidragydere til at se hvad der eventuelt mangler.

Der er måske et lille problem med periodiseringen, idet kunsthistorikere og litteraturhistorikere tilsyneladende ikke ser eller har set helt ens på skillelinjerne.
Et par citater:
Kunsthistorien:

"[...] etikette på perioden, der kan klammes ind af forskellige årstal, men bedst lader sig isolere i sin hele fylde i tiden 1815-1848. ..." (Hans Edvard Nørregård-Nielsen: Dansk guldaldermaleri s. 7, Indledning, 1995)
"... Den danske guldalder indenfor billedkunsten dateres gerne ca. 1815-50. Epoken indledtes med C.W.Eckersbergs arbejder fra opholdet i Rom 1813-16, specielt de romerske prospekter; men strengt taget kan man først tale om en egentlig blomstringsperiode fra ca. 1825, da en lang række unge kunstnere trådte frem på kunstscenen. Epoken ophørte omkring 1848, da flere at de betydeligste kunstnere enten døde eller holdt op med at udøve deres kunst. ..." ( "Om guldalderen" - en introduktion, af Kasper Monrad)

... en egentlig blomstringsperiode fra ca. 1825 ... altså ser det ud til at der snævres ind til 1825-1848/50.

Litteraturhistorien: Inden for litteraturen arbejdes der dog med andre inddelinger, se fx Perioden fra Adl.dk ved Flemming Conrad.

Jeg er stødt på udtrykket centralforestilling. (se Organismetanken#Litteratur). Hvis det er denne centralforestilling der deles i "netværket", hvordan kommer det så til udtryk hos de enkelte personer og i deres værker. Endvidere: de åbninger der peger ud over perioden.

Da en sådan indarbejdning er både omfattende og langsigtet og desuden ville være godt tjent med specialister på hvert område, kan det vel lige så godt foregå i selve artiklen som i kladden.

Et eksempel fra tidligere:
Jeg kom i tanke om udtrykket "agreeredes": og 1797 agreeredes han til at gøre medlemstykker. (Diskussion:C.D. Fritzsch) - For at kunne accepteres til at gøre disse medlemsstykker i 1790'erne måtte man givetvis overholde visse retningslinjer eller "paroler" for god kunst på dette tidspunkt. Hvordan er disse ændret da Eckersberg i perioden "DdG" bliver direktør for Kunstakademiet. Det var jo godt om man kunne få sådan noget besvaret. -- Mvh PHansen 31. aug 2008, 12:41 (CEST)

Ang. periodiseringen, så er der i intro i kladden to henvisninger til en start ca. 1800/1802(3) og jeg har lige fundet 2 andre nemlig forord i Krydsfeltet - Ånd og natur i Guldalderen, forordet er skrevet af Mogens Bencard, her skriver han "... Guldalderen tog sin begyndelse omtrent med, at Danmark tog sin største nedtur nogensinde. ... 1801 kastede englanæderne sig over København ...", ISBN 87-00-47552-1 og Guldalderhistorier med undertitlen 20 nærbilleder af perioden 1800 - 1850, ISBN 87-00-19052-7 - undertitlen siger det.
men vi kan jo nævne de forskellige forslag på årtallene i introduktionen i oversigtsigartiklen Den danske Guldalder - det må vel være løsningen. --Villy Fink Isaksen 31. aug 2008, 13:32 (CEST)En kort status over projektet ”Den danske Guldalder”, som jeg ser det:

Biografier
 • En del biografier trænger til udvidelse, pt er jeg i gang med fin pudsning af Bertel Thorvaldsen og redigering af H.C. Ørsted fra DBL. Derefter forsætter jeg med A.S. Ørsted.*En del biografier trænger til billeder og/eller overskrifter.
 • En del biografier mangler links til andre biografier, dette mener jeg er vigtigt pga det fremhæver datidens netværk – hvem der stod i forbindelse med hvem osv.
 • Hovedpersoner skal nok have en kommentar i introen om hvorfor de er hovedpersoner i den danske guldalder.
 • se evt. : Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde5
Oversigtsartikler

Ja ... PHansen projektet er et langvarig projekt! --Villy Fink Isaksen 4. sep 2008, 20:08 (CEST)

Er påbegyndt at redigerer DBLs biografi om A.S. ØrstedBruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde3, her er nogte om trykkefrihed og De ørstedske straffelove 1833-1841. --Villy Fink Isaksen 9. sep 2008, 22:04 (CEST)
[ et lidt forsinket svar ]:
Efter denne mere intensive periode har jeg droslet lidt ned og forsøger at tanke op og fordøje for at se hvor jeg kan bidrage med lidt mere – der er jo nok at tage fat på.

Vil du gerne se på denne skabelon[redigér wikikode]

Skabelon:U.S. angreb i Bajour/Waziristan

Jeg har konstrueret den på engelsk wiki, og det er en kombination af noget jeg så under 'US Army', som havde subgroups og 'MacDonnel Douglas' som havde navbox childs. Jeg er glad for at det var på eng.wiki at jeg lavede det, for her ser det ud til at være mere kompliceret. Hvorfor bruger I ikke bare samme kode som dem? Som du kan se på det færdige resultat på eng.wiki, er den meget elegant, http://en.wikipedia.org/wiki/Template:U.S._strikes_in_Bajour/Waziristan

-sådan som der kan skydes flere lag ud (childs) og jeg er ved brug af subgroups lykkedes med at adskille pakistanske og amerikanske angreb (som er vigtigt for at danne sig et overblik over hvad der er foregået, og i hvilken rækkefølge det er sket. Jeg ville være glad hvis du kunne få det til at virke her også. Med venlig hilsen.John Peters 24. sep 2008, 09:36 (CEST)

Jeg har lavet et forsøg på http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Sandkassen&oldid=2437267
Det er den engelske der bruger depricated kode
-- Mvh PHansen 24. sep 2008, 11:09 (CEST)

Kan du gøre teksten sort på denne[redigér wikikode]

Skabelon:Statslige overtagelser af finansinstitutioner Jeg har lært meget ved at arbejde med disse skabeloner. Jeg synes den hvide tekst står flot på den blå baggrund. Men det eneste problem er, at teksten bliver usynlig på den side man er på. F.ex er Teksten "Fannie Mae" usynlig (det er klart når den er hvid) når man er på Fannie Mae. Er der en måde, at gøre den sort på - for det er en af de gode ting ved disse skabeloner, at siden man er på normalt vises i fed sort skrift. Ud fra et navigationssynspunkt bør det jo markeres hvor man er i en navigationsboks. Men er det muligt at få begge dele: Både hvid tekst på den blå aggrund, og sort tekst inde?John Peters 29. sep 2008, 09:44 (CEST)

Ja, det er en meget anvendelig skabelon, men lige det her problem tror jeg ikke jeg har en god løsning på - kun et par forslag til at eksperimentere videre med.
1) Det ene er at afprøve "Style parameters"liststyle sammen med den farve teksten skal have. Da skabelonen i øjeblikket ikke har nogen liststyle, var det måske muligt at finde en der afviger lige så tilpas meget fra farven på teksten at den er til at se dér hvor du ville forvente sort.
Altså et eller andet her: |liststyle = background-color:#?????? (se en:List of colors)
2) Den anden er at afprøve noget jeg så for et halvt års tid siden "Farver i sammenklappelige skabeloner" og som jeg lavede et forslag til her. Pointen er at hele teksten i bjælken er hvid, men kun første del er et link som jo så normalt ville være blåt. Men ved brug af dette tag <span style="color:white; "...</span> bliver det hele hvidt.
Fx: med maroon: teksten her skulle gerne være maroon
Her er en anden måde at bruge det på, samlet op tidligere: SeahenNeonMerlin
-- Mvh PHansen 29. sep 2008, 12:52 (CEST)
[ Noget senere ]
Jeg forsøgte noget andet, og det ser ud til at virke (Fannie Mae)
Noget af koden kan ses her: http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon:Sandkassen&oldid=2449431
-- Mvh PHansen 29. sep 2008, 21:57 (CEST)
Anna og Joakim mødes udenfor den gyldne port i Jerusalem, malet af Giortto

Ja, det ser godt ud, du. Her har du et billede, som jeg ved, du vil synes om. Jeg skal en gang ved lejlighed se om jeg selv kan sætte koden ind i skabelonen om de arabiske landsbyer, hvor den gule skrift også er svær at se. Og tak for denne liste over farvekoder. John Peters 1. okt 2008, 17:02 (CEST)

Vil du hjælpe?[redigér wikikode]

Du har foreslået at slette Skabelon:Navbox subgroup. Så vidt jeg kan se, så skal disse 2 sider rettes før sletningen kan ske, jf. Speciel:Henvisningsliste/Skabelon:Navbox_subgroup:

Vil du rette? --MGA73 29. sep 2008, 19:15 (CEST)

Jeg mener at have rettet nu. -- Mvh PHansen 29. sep 2008, 21:57 (CEST)
Tak. Sidstnævnte bruger vist stadig skabelonen. Men hvis siden slettes, så skulle Navbox subgroup være fri for indgående links af betydning. --MGA73 29. sep 2008, 22:03 (CE

Navboks[redigér wikikode]

Hej PHansen -- super med det store arbejde, du har lagt i {{navbox}}. Først og fremmest vil jeg informere dig om, at vi er igang med at oversætte skabelonen (eller, er færdige med det), så den nu hedder {{navboks}} med danske navne på parametrene.

Derefter ville jeg høre, om {{Navbox/core}} er noget, der stadig bruges? Jeg kan nemlig ikke helt overskue, om den bruges til visningen af navboksene.. mvh, --Hockeyindustrien 14. okt 2008, 14:09 (CEST)

Jeg mener den er overflødig nu.
Den blev tilsyneladende oprettet sammen med Navbox da koden var skruet anderledes sammen:
10. okt 2007, 17:02 Mads Ren`ai (diskussion | bidrag) (5.987 bytes) (Opretter Navbox/core ud fra den Engelske model)
10. okt 2007, 16:57 Mads Ren`ai (diskussion | bidrag) (2.961 bytes) (Opretter Navbox ud fra den Engelske model)
Englænderne gik så senere over til den nye udgave af Navbox og gjorde derved en:Template:Navbox/core deprecated (se en:User:CapitalR/Navbox/test) hvor der lidt nede står:
Obsoletes the {{Navbox/core}} template and gets all the code in one place.
Jeg fik problemet fordi jeg ikke kunne få {{Navbox subgroup}} til at virke, men kunne så læse mig til at ny kode + evt. ny css (en:MediaWiki:Common.css) ville løse problemet, som Bruger:CarinaT så hjalp med. (Skabelondiskussion:Navbox#Opdateret kode og dokumentation)
Jeg tror derfor det ville være en velgerning at slette disse forældede skabeloner så de ikke ligger og frister.
Altså disse: Navbox/core/doc - Navbox/doc - Navbox subgroup - Navbox subgroup/doc
{{Navbox generic}} bruges stadig en del steder og skal så omlægges hvis den skal slettes; jeg kan ikke lige se om det er problematisk blot at slette "generic" hvor den bruges. Den engelske en:Template:Navbox generic er også markeret deprecated
-- Mvh PHansen 14. okt 2008, 17:42 (CEST)

Anders Sandøe Ørsted[redigér wikikode]

Efter kritik af artiklen om Anders Sandøe Ørsted, er jeg begyndet at forbedre den på Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde4. Der er nu foretaget en sammenskrivnbing af den oprindelige og DBLs tekst. Men der mangler overskrifter (det er ikke min store force at lave overskrifter). Har du lyst at kigge forbi og give dit besyv med, der er en del om trykkefrihed og jura (De ørstedske straffelove 1833-1841) . --Villy Fink Isaksen 18. okt 2008, 11:51 (CEST)

Ja – og da jeg arbejder bedst i en lille editor på min harddisk, vil jeg tage afsnittet "Vor moderne retsvidenskabs fader" over i en uges tid. Jeg kan sætte et {{IBrug}}-skilt på afsnittet -- Mvh PHansen 18. okt 2008, 13:51 (CEST)

Aletsch-gletcheren[redigér wikikode]

Gider du se på koden bag skabelon:Infoboks verdensarvsområde. Se f.eks på Aletsch-gletsjeren, hvordan den viser '1037' oppe i venstre hjørne af artiklen.John Peters 18. okt 2008, 13:35 (CEST)

Nu er disse infobokse med alle deres {{#if...}} ikke min livret efter dårlige resultater med {{Taxobox2}}. Desuden kan jeg kun finde '1037' ét sted i selve skabelonen ved 'Reference' (ID) og ikke oppe i venstre hjørne af (selve?) artiklen som du skriver. (Min browser er Opera). Drejer det sig om at dette tal er fejlplaceret? -- Mvh PHansen 18. okt 2008, 14:13 (CEST)
Nej undskyld det er mig der kører rundt i det.På Greenwich kan du se 795 op i venstre hjørne af artiklen. Det er bare en eller anden dum syntaks fejl, som du kan se med et halvt øje, og løse. Men jeg er kørt lidt træt i det. Det er en af dens slags situationer hvor et par friske øjne kan løse det så let som ingenting, er jeg sikker på.John Peters 18. okt 2008, 14:51 (CEST)
Fixet. --Broadbeer, Thomas 18. okt 2008, 17:19 (CEST)

Bib[redigér wikikode]

Hej PHansen

Prøv at kaste et blik på {{Bib}}. Den bruger {{Sandkassen}}, som er en testskabelon. Derfor ser det mildest talt ikke godt ud nede i tabellen. --Broadbeer, Thomas 30. okt 2008, 21:39 (CET)

Ja, tak for et vågent blik. Det var et muntert syn, en rest af vejledning fordi Bibelselskabets nye opbygning forekom mig lidt inkonsekvent på det punkt - så vidt jeg husker. Jeg må prøve at rekonstruere problemstillingen og se om noget andet skal erstatte det - noget, der ikke sådan kan skifte fra den ene gang til den anden. -- Mvh PHansen 31. okt 2008, 11:17 (CET)

Grønlandsk Wikipedia[redigér wikikode]

Hej PHansen, i går måtte jeg lave denne ændring på grønlandsk wikipedia for at fjerne mystiske tegn på forsiden. Derved fjernede jeg også tilsigtet indhold, men jeg kunne ikke se, hvorfor disse tegn optrådte. Hvis du har tid, må du gerne se på det. På forhånd tak. --Sir48 (Thyge) 26. nov 2008, 10:10 (CET)

Jeg prøver. En midlertidig, fastholdt ved pause er at se her:
http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Sandkassen&oldid=2606609
Så vidt jeg kan se skal {{NUMBEROFARTICLES}} og inputbox begge være der, men uden de underlige tegn. -- Mvh PHansen 26. nov 2008, 14:50 (CET)
[ lidt senere ]
Jeg tror det var/er afsnittet med '''Article #{{NUMBEROFARTICLES}} :''' {{Special:Newpages/1}} der skaber problemet, så jeg har forsøgt en løsning med input-boksen uden for wiki-table'n. -- Mvh PHansen 26. nov 2008, 18:02 (CET)
Tak for ændringerne til jer begge. Det var mig der opdagede problemet i går, men havde ikke energi til selv at kigge på det. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 26. nov 2008, 18:05 (CET)

Henvisninger[redigér wikikode]

Hej PHansen. Bemærk at vi henviser ikke til andre versioner af Wikipedia. Ellers en flot artikel :-) --Lhademmor 25. dec 2008, 18:10 (CET)

Gundestrup sagaen[redigér wikikode]

Tak for din hjælp.--Gundestrup 3. jan 2009, 14:10 (CET)

Selv tak; der vil vel nærmest i sagens natur altid opstå den slags diskussioner. Den der ofte med held har kunnet løse lignende tilfælde er Brandsen, som altid går efter "de kolde facts" som kan dokumenteres, og da jeg hverken kender dig eller ved noget om glaciologi, forsøgte jeg mig som snedkermesterens lærling efter samme recept. -- Mvh PHansen 3. jan 2009, 17:29 (CET)
Det er jo også bare det jeg ville have, men når ingen (undtagen dig), ville kigge på det kilder/fakta, så er det svært at komme igennem. Hvis du interesserer dig for Grønland og evt. forskning, kan vi evt sammen oversætte nogle artikler fra den engelske udgave. mvh --Gundestrup 4. jan 2009, 17:35 (CET)
Jeg er i gang med en serie ledsageartikler til en tysk artikel jeg er ved at oversætte (hvor der er for mange røde links endnu) – og det tager længere tid end jeg havde regnet med; men jeg synes absolut du skulle begynde at lave de artikler du synes mangler – jeg vil så holde øje med det og se om der er noget jeg kan hjælpe med. -- Mvh PHansen 5. jan 2009, 17:29 (CET)

Minimalistisk musik[redigér wikikode]

Hej kunne du ikke tjekke Minimalistisk musik: konkret hvad betyder: konsonant harmoni (formentlig: dissonant harmoni). --Villy Fink Isaksen 19. jan 2009, 19:43 (CET)

Jeg kunne prøve at oversætte et lille afsnit i den tyske de:Minimal_Music#Charakterisierung og sætte det ind på Diskussion:Minimalistisk musik, hvor der bl.a. står Sie bewegt sich meistens im Rahmen einer modalen Tonalität und verwendet Dissonanzen nur sehr sparsam (og anvender kun sparsomt dissonanser) – det går altså lidt imod din formodning -- Mvh PHansen 19. jan 2009, 20:33 (CET)
Ja tak - se forøvringt min diskussionside her er lidt mere om emnet. --Villy Fink Isaksen 19. jan 2009, 20:38 (CET)

Tak for info[redigér wikikode]

Til PHansen.
Tak for din information. Det er da meget bedre med din metode. Den er da væsentlig mere dominerende end versaler.
Jeg har haft en diskussion, hvor nogle administratorer deltog. De skrev direkte, at de ikke kunne se, hvad problemet var. Lidt underligt, at nogle deltager i en diskussion, når de selv er klar over, at de ikke ved, hvad det diskuterede problem er... Det medfører, at diskussionen desværre bliver meget dårlig. Og ja, så kan det efterhånden knibe med at blive hørt og forstået.
Jeg gemmer din metode, for mon ikke jeg kan få brug for den i fremtiden. (Lidt bemærkelsesværdigt, at det ikke er en administrator, der informerer mig om denne metode - især når det ville være så oplagt, som det var i denne situation).
Zxcv 19. jan 2009, 14:41 (CET)

Måske fordi I begge to helt har misforstået hvad en administrator er, men det er jo så jeres problem. --Broadbeer, Thomas 20. jan 2009, 13:18 (CET)

Jeg tvivler på, at vi skulle have misforstået, hvad en administrator er. Men når en administrator fortæller en bruger, at man ikke må skrive med versaler, er det god skik, at administratoren fortæller den pågældende bruger, hvilke alternativer der findes. Det er oplagt at fortælle dette, og en bruger der har et godt kendskab til Wikipedia (som f.eks. en administrator bør have) er vel klar over dette alternativ. Zxcv 27. jan 2009, 21:10 (CET)
Ikke at skrive med versaler (store bogstaver) har været god netetikette de sidste 15-20 år, så det er nu ingen nyhed, og alternativ? Du må ikke stjæle, men politiet kan vel ikke give dig et alternativ af den grund? --Broadbeer, Thomas 28. jan 2009, 01:25 (CET)
Lad mig udtrykke det klarere: Når en bruger informeres om, at der ikke må skrives med versaler, vil det være god skik, at brugeren samtidig informeres om flg. alternativ:
<span style="font-size: 300%; line-height: 2ex;">zxy</span>
Det må formodes, at når en bruger benytter versaler, skyldes dette, at den pågældende bruger ønsker at skrive med en dominerende skrift. Alternativet nævnt ovenfor må betegnes som en dominerende skrift. Zxcv 28. jan 2009, 22:40 (CET)

Christian Winther[redigér wikikode]

Hej Bruger:PHansen og Bruger:Saddhiyama

Vil I give en hånd med ved udvidelsen af artiklen om Christian Winther, som jeg har udvidet med materiale fra DBL, dette er stort og med mange afsnit. Det drejer sig om alt hvad I kunne finde på at rette (jeg er jo ikke god til det sproglige) og overskrifter, samt om den gamle tekst skal flettes ind i DBLs tekst. Der hvor jeg har arbejdet med udvidelsen er Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde3. Med denne udvidelse er der kommet mange nye link fra Christian Winther til andre artikler fra Den danske guldalder – det synes var tiltrængt. Spørgsmålet er om artiklen er for lang (men det mener jeg ikke efter at have haft denne mellem hænderne i nogle dage). Men der kunne selvfølgelig godt tilføjes nogle referncer! --Villy Fink Isaksen 6. feb 2009, 22:14 (CET)

Btw hvad er Sedezbog som er nævt i artiklen. --Villy Fink Isaksen 6. feb 2009, 22:29 (CET)
Det er nogle frygtelig lange artikler du finder frem, men der er vel ingen vej udenom. – Jeg synes som regel man kan beholde indholdet fra disse DBL-artikler hvis man blot letter overblik og læsning med afsnit og eventuelle underpunkter; så kan læseren jo nemt vælge det vedkommende finder interessant. Ved så lange artikler bruger jeg et andet princip for linkning, idet jeg nærmest betragter hvert afsnit for sig og prøver at udvælge de holdepunkter i teksten der gør det hurtigt at se det væsentlige. Det lærte jeg af en af "de lange tyskere".
Med hensyn til den gamle tekst kan den vel bruges som en slags resumerende indledning – i det mindste til en begyndelse.
Sedezbog ser ud til at have at gøre med bogens format: 16o. Se de:Buchformat -- Mvh PHansen 7. feb 2009, 08:46 (CET)

Mange tak for informationen[redigér wikikode]

Mange tak for informationen angående Filosofiens historie. Jeg vil give dig helt ret i at en google-oversættelse langt fra er tilstrækkelig, og en advarsel er nu tilføjet på diskussionssiden.--Schønning 2. mar 2009, 15:25 (CET)

Holgerfejden[redigér wikikode]

Jeg bestilte noget materiale om Holgerfejden på biblioteket og har fået kopi af en artikel af P. Hansen: Holgerfejden. En litteraturhistorisk Skildring, i Nytaarsgave, udgiven af Foreningen "Fremtiden". Anden Aargang, 1867, side 163-200. - Desværre er det med gotisk skrift og det magter jeg ikke at læse jeg er villig til at sende det til dig hvis du sender din adresse til villy.isaksen@mail.dk. --Villy Fink Isaksen 5. mar 2009, 17:54 (CET)

Jeg er bange for at vi er i samme situation på det punkt og at det nok ikke er værd at bruge tid på det (jeg vil næsten sige at hvis du lider af søvnløshed, så kunne du jo have det liggende i beredskab på natbordet :)   Måske er det nemmeste at gå videre med en af dem du har indsat i artiklen og på diskussionssiden. -- Mvh PHansen 5. mar 2009, 21:30 (CET)

Kandidater til EU-Parlamentsvalget Den 7. juni 2009[redigér wikikode]

Hej PHansen, du har oprettet starten på Skabelonen Kandidater til EU-Parlamentsvalget Den 7. juni 2009, så nu har jeg gjort den færdig inden der kommer nyt sand i sandkassen. Jeg håber ikke at det er noget som du selv havde lyst til at gøre. Skabelonen kan ses her --Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 11. mar 2009, 15:41 (CET)

Det er helt i orden. -- Mvh PHansen 11. mar 2009, 17:57 (CET)

Brøðrasamkoman[redigér wikikode]

Hej PHansen

Tak for din besked til mig.

Jeg har dog brug for din hjælp til at finde "beskrivelsesfeltet". Du skrev til mig:"... du ikke gav nogen orientering i beskrivelsesfeltet ..." og muligvis var dette årsagen til at forfatteren til artiklen fjernede min ændring.

Jeg har over 20 år indgående kendskab til den færøske Brøðrasamkoman, og ved at linket til den danske Hernhutter Brødremenighed ikke er berettiget. Derfor må dette link fjernes.

Mvh. Jan Áki Andreasen --Jan Áki Andreasen 16. mar 2009, 12:44 (CET)

Når du har redigeringsvinduet åbent, er der to linjer med rødt og lige under den nederste: "LÆG ALDRIG MATERIALE HER ... " er det felt hvor man kort beskriver hvad det er man har redigeret; det er til stor hjælp for andre brugere så hensigten ikke misforstås. Beskrivelsen optræder så i diverse oversigter: Speciel:Seneste_ændringer; her mangler de dog: Speciel:Bidrag/Andreasen69.
Med hensyn til menigheden synes jeg simpelthen du skal oprette en artikel Brøðrasamkoman, så vil det vel give sig selv at det er den der skal linkes til fra Færøerne#Religion og ikke den herrnhutiske Brødremenigheden. -- Mvh PHansen 16. mar 2009, 13:29 (CET)

Vil du hjælpe med at få denne skabelon til at virke?[redigér wikikode]

PHansen. Vil du være behjælpelig med at få Skabelon:For år måned dag til at virke. Koden er taget direkte fra norsk wiki, og selvom skabelonen ikke bruges nogensteder deroppe, så virker den, idet jeg har prøvet at sætte den ind på en side og få den forhåndsvist; den skriver så f.eks: '6 år 2 måneder 3 dage'. Jeg kan ikke forstå den ikke virker. Den er jo i princippet ikke mere kompliceret end Skabelon:Dato og alder ; det er nøjagtig samme slags regnestykke den udfører - med udgangspunkt i en dato regnes det ud hvor lang tid der er gået indtil idag. Men kan det være at norsk wiki benytter en anden grundliggende kode end dansk wiki, som jo nu vistnok mere følger den engelske?Med venlig hilsen John Peters 23. mar 2009, 08:59 (CET)

Efter en lille omvej i Sandkassen dukkede det op at der blot manglede en side: Skabelon:For år måned dag/Exp. Så vidt jeg kan se, virker det nu (Ørsted-satellitten). Der er en dansk skabelon der bruger den samme kode: Skabelon:Bruger Wikipedia For. -- Mvh PHansen 23. mar 2009, 10:31 (CET)

Skabelon:Guldalderens musik[redigér wikikode]

Flot arbejde - og ikke mindst alle de artikler der ligger bag hvoraf du har lavet mange, måske flertallet. --Villy Fink Isaksen 27. mar 2009, 21:04 (CET)

Jeg prøver at lave baggrunden til afsnittet om musik i Den danske guldalder, men der er meget at holde styr på, så det her er et trin på vejen. Du er selvfølgelig velkommen til at rette og kommentere. -- Mvh PHansen 27. mar 2009, 21:21 (CET)
Det tænkte jeg nok! (det med afsnittet om musik i Den danske guldalder) --Villy Fink Isaksen 27. mar 2009, 21:25 (CET)

Kirkemusik er jeg ved at udvide her Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde6 - jeg kan desværre ikke lave noget de næste 2 - 4 dage så du er meget velkommen til at forsætte ellers gør jeg det når jeg igen har tid. --Villy Fink Isaksen 13. apr 2009, 19:04 (CEST)

Det var en god ide at tage den ind; jeg vil bringe den lidt fremad. -- Mvh PHansen 13. apr 2009, 21:13 (CEST)
Tak for dit bidrag - men jeg synes at henvisninger til et andet leksikon (den store danske) er lidt problematisk, et leksikon er vel ikke nogen kilde. --Villy Fink Isaksen 16. apr 2009, 18:51 (CEST)
Den henvisning er ikke ment som en kilde, men hænger sammen med at jeg gik ud fra at et opslag på Wikipedia om kultus ikke ville få lang levetid, men hurtigt blive til en omdirigering til enten kult eller kultur, mens folkene bag Den Store Danske tilsyneladende opretholder en skelnen. Det er nok Bruger:Ktp72 der kan lave et opslag om kultus der har chance for at overleve. -- Mvh PHansen 16. apr 2009, 19:22 (CEST)

Albert Speer[redigér wikikode]

Hej PHansen. Der er sket en del ændringer siden du valgte ikke at støtte nomineringen af artiklen Albert Speer. Støtter du stadig ikke nomineringen? og hvad skal i givet fald til for at få dig til at ændre mening? Kinamand 1. maj 2009, 09:08 (CEST)

"Kvalitative røde links"[redigér wikikode]

Jeg vil ændre til "neutral", som det faktisk straks burde have været hvis overhovedet noget, da min kommentar blot handlede om røde links og om en god sprogretter, hvis man havde brug for det. Min erfaring med røde links stammer fra "oprustningen" af Færøerne og Martin Luther (Diskussion:Martin_Luther/Arkiv_1#Røde links) for nogle år siden; dem var jeg kun involveret i som en af dem der gik praktisk til sagen og fjernede et stort antal røde links, som åbenbart dengang blev anset for en hindring; nu ser det ud til at man kan operere med konceptet "kvalititative røde links", og det gør jo det hele noget lettere. Det kunne se ud til at man ikke har indoptaget dette koncept udenlands, men opererer med nogle få procent:

Cscr-featured.svg Speer, portugisisk 198/0 — Cscr-featured.svg Speer, engelsk 285/1 — Speer, tysk 163/2 — Speer, norsk 53/1 — Speer, fransk 155/16

De to omtalte danske: Symbol support vote.svg Færøerne, dansk 434/8 — Artículo bueno-blue.svg Luther, dansk 214/4

Og Albert Speer: Speer, dansk 219/46 - minus vel omkring 20 for skabelonen

Jeg mener man bør skelne mellem en artikel om hvilken man kan sige: "den er såmænd ganske god" og så en artikel der skal opad til "GOD" og "FREMRAGENDE". Hvis en artikel farvemæssigt er rød-forskudt, er det svært ikke at få det indtryk at man har tænkt lidt vel rigeligt på sildesalaten og ikke været villig til at gå det sidste skridt. Jeg ved fra især artiklen om Luther at det kan tage adskillige uger hvis man nærmest er ene om det. Kunne man tænke sig ligefrem at forøge antallet af kvalitative røde links når artiklen skal videre til "FREMRAGENDE"?

PS: hvor læser man om den procedure, der kan bruges til at pille udmærkelser af artikler; jeg tænker på Den frie vilje der blev "GOD" uden at behandle striden mellem Erasmus og Luther (Diskussion:Fri_vilje#Erasmus vs. Luther); nye læsere kunne jo finde det en mangel – især da Luther jo nærmest er skrevet ind i Grundloven – og ønske at artiklen gik tilbage til blot "LOVENDE". Hvordan gør man det i praksis? -- Mvh PHansen 1. maj 2009, 12:06 (CEST)

Tak for dit svar :-) De er røde links er så vidt jeg har forstået nu kun relevant når en artikel skal være fremragende. Jeg kender ikke proceduren for at fratage en artikel status god men du kan jo rejse spørgsmålet på landsbybrønden som du kan finde her. Kinamand 1. maj 2009, 13:11 (CEST)

Tak for opmuntringen[redigér wikikode]

Hej!

Det står alstså ikke så slet til som jeg frygtede. Jeg må desværre rebe sejlene lidt i den kommende tid, men jeg arbejder altså videre uden bekymringer når jeg har tid til det. Det er blot det med Wikipedia, at den er ligesom øl, har man fået en bajer får man lyst til en anden, og når man sætter sig hen for at skrive 1-2 tilføjelser, så er aftenen pludseligt gået. :-) Men jeg fortsætter altså og jeg ser allerede på horisonten, at jeg bliver nødt til at splitte artiklen op. Men i alle fald har vi nu en plan som den ses på overskrifterne. Jeg begyndte på dem da man ikke kan skrive planløst og tilfældigt, hvis man da ikke er en postmodernist, og dét er jeg altfor konservativ til. Men en tilfældig læser kan da se, hvad der vil komme og hvis han eller hun har kendskab og lyst til, er det lettere at fylde ud på denne måde. Jeg håber forresten at artiklen allerede på dette stadium giver en vis ide om, hvordan sproget ser ud og hvad der forefindes af konstruktioner i det. Hvordan det fungerer bliver desværre ikke afsløret før vi får skrevet syntaksen. Men jeg er tilfreds nok, hvis du mener at den har en vis udbildningsværdi. Det er jo det Wikipedia drejer sig om og ideelt skulle en artikel kunne tilfredsstille dem, som kigger på den af en flygtig interesse, men der skulle jo også findes lidt uddybende stof, skønt en artikel naturligvis aldrig kan erstatte en lærebog. Nå, dette er blevet temmelig langt, men jeg takker for moralsk understøttelse. Alt det bedste Io 24. maj 2009, 19:49 (CEST)

Minimalistisk musik[redigér wikikode]

Hej, ... den franske artikel om Minimalistisk musik har fået stemplet: Fremragende! Kan du fransk og har lyst til at oversætte? Jeg har stærkt på fornemmelsen du elsker musik - ligesom jeg. (villy håber det bedste) --Villy Fink Isaksen 12. jun 2009, 12:59 (CEST)

Tak for tilliden. 80 kB fra fransk ligner opskriften på problemer, men du har ret i at det ville være en fin artikel at få ind, så jeg vil se om jeg kan få "åbnet" den, dvs. afprøvet at mængden af dunkle passager ikke viser sig at blive for stort. Jeg har fundet en side hos Google, og hvis den blot kunne oversætte nogenlunde til fx engelsk eller tysk, så er der måske en vej frem – meget er jo opremsning af navne og titler.
Her er siden fra Google http://translate.google.dk/ som man dog skal bruge kritisk; jeg har indsat et eksempel i sandkassen på sort tale hvis man ikke passer på. -- Mvh PHansen 13. jun 2009, 17:30 (CEST)
Ja - artiklen er stor! Fransk er et stort problem for mig! Google har jeg prøvet at arbejde med, men maskinoversættelse er ikke "den bedste løsning" ligenu - det er ofte sort tale. Jeg har sat en opfordring på artiklens diskussionsside, så måske der kommer en fransk kyndig forbi og laver arbejdet. --Villy Fink Isaksen 13. jun 2009, 21:38 (CEST)
Jeg er faktisk gået i gang: Bruger:PHansen/Sandkasse01, så må vi se hvordan det udvikler sig.-- Mvh PHansen 13. jun 2009, 21:45 (CEST)
Minimalistisk musik er nu uden skabelonen "Eftersyn" efter at Bruger:Danmuz har gennemlæst og rettet artiklen - og til sidst fjernet skabelonen. Mange tak for dit fine arbejde med oversættelsen! --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. aug 2012, 19:41 (CEST)
Det var rart at der omsider dukkede en op der gad gennemgå den, så den fik fjernet nogle af de usikre oversættelser. -- Mvh PHansen (diskussion) 13. aug 2012, 20:00 (CEST)

Kunne du gøre mig en tjeneste?[redigér wikikode]

Hej igen!

Da du ifølge din brugerside helst beskæftiger dig med ting, som du ikke aner noget om, så er du den helt rigtige til at hjælpe mig her. Kunne du igen kigge på islandskartiklen og korrigere det danske? (Igen, men jeg har ændret den ret drastisk, først og fremmest ved at splitte den op.) Denne bøn strækker sig også til underartiklerne. Og så ville jeg gerne høre fra en intelligent Wikipedianer, som netop ikke er ekspert på området, hvad jeg kan gøre for at emnet bliver forståeligere (hvis det allerede er det, desto bedre), og hvad (og dette er mit vigtigere spørgsmål) vil en tilfældig læser, måske med marginal interesse for stoffet, men som dog læser artiklen eller dens underartikler, da han/hun lige tilfældigvis er stødt på den, ønske sig til uddybning - eller klarere sagt: Hvilken rækkefølge mener du ville være rigtig, hvad burde være det næste, hvad ville en typisk dansker savne? Bedste hilsener Io 18. jun 2009, 21:43 (CEST)

P.S: Jeg kom i tanker om, at afsnittet Nydannelsesteknik er min egen opfindelse. Jeg har i hvert fald ikke læst noget i den henseende. Kunne du kigge på det og give saglig kritik? Bedste hilsener Io 18. jun 2009, 23:25 (CEST)

Hej! Jeg ser at du har taget mit sidste spørgsmål alvorligt og er i færd med at forbedre artiklerne. Jeg kan ikke gøre meget til gengæld, men dog har jeg et spørgsmål. Hvad ønsker du at jeg skulle tage fat på den næste gang jeg sætter mig ned, forudsat at emnet interesserer dig? (Jeg håber det, islandsk er også en lille smule dansk kulturhistorie, skønt de færreste nok opfatter det så. :-) Jeg har tabt pusten for i dag, men jeg vil fortsætte når tid og inspiration tillader. Hav mange tak og alt det bedste Io 20. jun 2009, 21:18 (CEST)

Hej igen! Jeg kom i tanker om et spørgsmål, som du måske kan give svar på. Som du måske har set, har jeg den vane at tilføje øjeblikkets indfald til fodnoterne og i enkelte tilfælde indkorporere dem i hovedteksten. Nogle, måske mange af dem, ser ud og er dumvittigheder, men jeg tror dog, at jeg har holdt mig til den regel, at disse dumvittigheder virkelig har noget med stoffet at gøre (hvis en eller anden "vits" er dårlig, så betyder det kun at jeg har en dårlig smag). Kunne du sige mig, da du nu har læst mit påbegyndte "opus magnum" ;-) (det bliver næppe færdigt det første år eller så), hvis du finder mine digressioner usmagelige og hvis kun nogle, så hvilke? Jeg skriver som jeg tænker og min stil i dette tilfælde kan måske betegnes som "populærvidenskabelig". Hvis jeg morer mig ved at skrive noget, så lader jeg det ofte flyde med, men enhver har jo sin smag, så at jeg ville være taknemmelig for hvis man peger på usmageligheder eller usømmeligheder. Igen, mange tak og bedste hilsener Io 20. jun 2009, 23:03 (CEST)

Ja, jeg har nu blot lavet et par skabeloner til overblikket, som jeg vil sætte ind efterhånden som jeg når igennem artiklerne. — Med hensyn til dit næste projekt kunne det jo være en Portal:Island som du kunne arbejde på efter dine interesser og tid – og selv om du sikkert ville have det for dig selv i begyndelsen, kunne der jo på et tidspunkt dukke folk op der ville bygge videre på dit grundlag. Det var da en måde at holde dit velsmurte tastatur i gang :) -- Mvh PHansen 21. jun 2009, 10:26 (CEST)
Da jeg spurgte, hvad der skulle følge næst, mente jeg nu inden for det islandske sprogartikelkompleks' rammer. Før jeg er nogenlunde tilfreds med det, overstiger det tid og kræfter at begynde på et nyt projekt. Men som sagen står nu, tror jeg, at jeg har oprettet en forholdsvis logisk struktur. Vel skal artikler nok splittes op igen (lydlæren og syntaksen er iøjnefaldende). Men ingen "ejer" en artikel eller artikler. Det kan godt ske, at en eller anden islænding til melder sig med interesse for sagen, men helt andre ideer om, hvordan det skal se ud. Og din hårfine ironi ("...store projekt med at bringe det islandske sprogs mange former til danskerne") blev opfattet og højt skattet. I det mindste havde jeg vanskeligt med at undertrykke et latterudbrud, thi hvad skal en normal dansker gøre med alle disse former? ;-) (Dansk humor er i grunden ikke væsensforskellig fra islandsk.) Men planen er nu at det ikke kun skal blive ved bøjningstabeller, som du sikkert har set. Der findes allerede et par tilføjelser i form af sammenhængende tekst. Men jeg ville være meget tilfreds, hvis jeg har lov til at plage dig med spørgsmål fra tid til anden. Bedste hilsener Io 22. jun 2009, 16:00 (CEST)
Hej igen! Et spørgsmål, som jeg har glemt. Hvorfor tilføjede du et <!-- ? --> i underartiklen om navneordene, hvor jeg behandler maður? Hvad var der, som var uklart? Jeg ville gerne skrive så gennemskueligt som muligt, så du kan måske føje dette til min liste af bønner: Pege på, når jeg skriver dunkelt. :-) Bedste hilsener Io 26. jun 2009, 18:25 (CEST)
Jeg havde lidt vanskeligt ved at rekonstruere meningen med denne <!-- ? -->
Sætningen var:
Den måske overraskende bøjning for maður med ð i nominativen men n overalt ellers forklares af det oldislandske lydfænomen, at kombinationen -nr- tenderede til að gå over til -ðr-.
Jeg har sikkert følt at konstruktionen "tenderede til p gå over til q" ikke virker helt rigtig, og at 'að' var en slåfejl for 'at' som føles som det der skulle komme: "tenderede til at 'að' ville/skulle gå over til/i -ðr-.
Men målgruppen ville måske slet ikke have studset over det, og under alle omstændigheder er der jo ikke problemer med det danske. (PS: vi bruger "jo" og ikke "ja" - jeg kunne ikke lige finde det nu, men det var i en note inden for de sidste dage – så du kan vel se at det er bagateller.) -- Mvh PHansen 26. jun 2009, 20:32 (CEST)

Belæring og underholdning[redigér wikikode]

Hej igen og undskyld denne syndflod af spørgsmål!

Som det måske er klart, har jeg sat mig for at skrive så meget jeg kan om mit valgte emne. Der findes sikkert ikke mange danskere som interesserer sig brændende for det, men et par stykker findes der nok - måske i en så bogstavelig betydning at de ikke overskrider et hundrede. Men det er for dem - og mig, det morer mig at skrive - at jeg gør dette. En islandsk grammatik eller sproghistorie vil aldrig findes på samme hylde som Verdens 1000 bedste vitser. Men jeg forsøger så godt jeg kan at undgå et akademisk Sahara. Mine mange fodnoter er spontane indfald, som ikke netop er vittige, men jeg tror at enkelte af dem giver en adspredelse fra et tørt emne. Det bør tilføjes, at jeg, lige så lidt som nogen anden, kan skrive for klogere folk end jeg selv er, og hvis en læser (forhåbentlig ikke) er mindre klog, så kan jeg ikke gøre meget for det heller. Så mit spørgsmål nu er: Hvordan bør det nuværende resultat i dets ufuldstændige form vurderes pædagogisk? Keder jeg læseren til døde og hvis det er tilfældet, hvad ville du foreslå for at forhindre en epidemi af til døde kedede læsere? Alt det bedste og mange tak for sympati og hjælp. Jeg ville i øvrigt gerne at du svarede på dette, thi jeg sidder nu engang her nær den arktiske cirkel og skriver i et vakuum. Igen, tak, og hav det godt Io 26. jun 2009, 19:18 (CEST)

Jeg synes du blot skal fortsætte i eller med den stil der gør at du har glæde ved at fortsætte, og noterne er det måske alligevel kun os korrekturlæsere og dine hundrede forestillede der kommer til at læse, og vi får da det indtryk at du vil os det bedste: at vi ikke må fortvivle over at det ser værre ud end tysk at gå om bord i.
Jeg er kommet i tanke om at der jo er lydfiler som en mulig uvidelse af dit projekt, men jeg ved dog ikke hvordan man laver disse ogg-filer. -- Mvh PHansen 26. jun 2009, 20:32 (CEST)
Tak for det. Hvis du støder på et ð midt i en dansk tekst, så kan du nok uden videre ændre det til d. I visse tilfælde udtales ordene til og med ens, f.eks. með og med (det islandske með dog uden stød). Jeg vil tænke på det med lydfilerne, men selv har jeg ikke det tekniske udstyr, som behøves. Alt det bedste og hav en dejlig helgi (stærkt femininum som betyder weekend, plural helgar :-). Io 26. jun 2009, 21:37 (CEST)

Thank you![redigér wikikode]

Hi Hansen, thank you for your help regarding my Sandkasse and for the advice to contact Carbenium!--Ornig 13. jul 2009, 19:26 (CEST)

Dear Peter Hansen, I have worked hard to add the pictures to Helmut Pfeiffer's article and to move the finished article on public space. I do not want to annoy anybody but did not succeed in building links from my article due to my lack of knowledge of the Danish language. I am very grateful if you could help me. Furthermore I'd be glad to get my Bruger-page back (which has been used for linking Helmut Pfeiffer into Sandkasse and further on into its own page. Then I could add relevant informations on my person. Can you please help me with this? Thanks--Ornig 14. jul 2009, 22:44 (CEST)

I have tried to clean up. You used "Verschieben" (flyt) instead of what you asked for: "Sandkasse anlegen" (vgl. Brugerdiskussion:Brandsen#Mentor). Now you know the difference :) --Mvh PHansen 15. jul 2009, 09:27 (CEST)

Kan du få denne skabelon til at virke[redigér wikikode]

John Peters 22. jul 2009, 09:47 (CEST)

Jeg har indsat en redigering på grunlag af {{Paver}}. Du kan eksperimentere videre, hvis det ikke er helt godt. -- Mvh PHansen 22. jul 2009, 10:20 (CEST)

Procesmusik[redigér wikikode]

Vil du give min klade om procesmusik en overhaling? Sproget er ikke alle steder godt. --Villy Fink Isaksen 28. jul 2009, 22:59 (CEST)

Circuit bending[redigér wikikode]

Hej Peter ang. Circuit bending tjek lige dette ud, en perifer bekendt fra digte.dk lavede sjove ting med legetøj.

http://www.johannesson.dk/bending.htm

--Villy Fink Isaksen 31. jul 2009, 18:03 (CEST)

Og her en lille video om at ændre legetøj: http://blip.tv/file/225438 --Villy Fink Isaksen 31. jul 2009, 18:42 (CEST)
Ja, man kunne knap ønske sig bedre "Eksterne henvisninger" til et lille opslag om Circuit bending end de to links; så jeg vil se at gøre den smule færdig jeg har til en lille stub. Videoen er jo helt munter at se, og den første er en meget flot hjemmeside med mange lydprøver og forklaringer; det kan næsten ikke være bedre. -- Mvh PHansen 31. jul 2009, 20:12 (CEST)

Skabelon:BydeleLitauen[redigér wikikode]

Hej Peter, jeg syntes du fortjener en småkage til søndags-kaffen for din SUPER indsats med skabelonen, sorry at forstyrre dig med det.


FUCK DU ER GOD

Det er RIGTIGT FEDT, det du har lavet på Paneriai ;) ;) ;)

TAKKKK

Nu vil jeg lige kigge på den, og se om jeg forstår ;)

Men prøv lige at se på Trakai jeg tror jeg har fundet ud af at få by-Skabelonen til at fungere der ;)))) Borset fra at der er nogle koordinater der hænger oppe øverst på side :( WHERE THE FUCK kommer de fra :( :(

OG ... så lige, ved du hvordan jeg underskriver, når jeg henvender mig til en bruger på WIKI fra litauen, der skal kunne svare mig, jeg kan ihvertfald ikke bruge knappen :(

OG FORRESTEN, er det dig der også kan hjælpe mig med noget formatering? På Paneriai-massakren, har jeg indsat et digt, og det skulle selvfølgelig have været delt op i verselinier, men det kan jeg ikke finde ud af :(

Jeg har i en eller anden artikel set et digt, der var i verselinier, i fed, kursiv, indrykket noget i retning af 2 cm, og startende og sluttende med anførselstegn, og i en svag grå tone, det så SKIDE GODT UD, jeg ville gerne ha at digtet på Paneriai-massakren stod sådan ;)

--PerV 2. aug 2009, 18:04 (CEST)

Selv tak – jeg har indsat lidt vejledning på Skabelon:BydeleLitauen til disse små fakta-bokse, som du kan bruge næsten direkte fra de litauiske – der skal fjernes et "m." og skrives "Fil:" i stedet for "Vaizdas:" ved billedet og evt. ændres på pixelstørrelsen.
 : Koordinater kommer fra nederst i infoboksen til Trakai; ellers se Wikipedia:Geografiske koordinater for koordinater i øvrigt.
 : Til underskriften kan du førsøge med Speciel:MergeAccount – så kommer du til at hedde det samme overalt; den er også i fanebladet "mine "indstillinger" øverst oppe; ellers er det Bruger:Kaare du skal spørge hvis du ikke kan få det til at virke.
 : Verset kan formateres på forskellig måde: med {{citat}} eller manuelt; jeg har indsat et par prøver i sandkassen.
 : Her er et par tip til søgning når du ellers leder efter noget – her blot eksempler:
Dem kan man komme langt med. -- Mvh PHansen 2. aug 2009, 20:20 (CEST)

Det Tekniske Fakultet[redigér wikikode]

Hej PHansen

Nu har en anden bruger / administrator redigeret i Bruger:Madsgormlarsen/Sandkasse2 institutter er med kursiv osv, kan jeg få dig til at tage en kig på den og se om den kan godkendes?

Mange hilsner Mads Madsgormlarsen 6. aug 2009, 15:23 (CEST)

Ja, det er såmænd mig der lavede en lille ændring med især billedernes placering. Du kan let se den slags ved at bruge "historikken"; det kan også ses i "Seneste ændringer". I beskrivelsesfeltet kan man placere en lille melding om hensigten med den redigering man er i gang med.
Jeg vil lige rette et par skønhedsfejl: man linker sædvanligvis kun første gang en henvisning er mulig – især i så korte opslag som dette.
-- Mvh PHansen 6. aug 2009, 17:10 (CEST)

Kan du få denne skabelon til at virke?[redigér wikikode]

Det er samme problem, som vi havde forleden dag. Der må da være et eller andet galt i den tilgrundlæggende kode? Jeg har prøvet med 'tricket' du brugte sidste gang. Uden at forstå hvordan det virkede dengang, så virker det ikke her, - og spørgsmålet er om det ikke er mere rationelt at rette den tilgrundlæggende kode, også af hensyn til kommende brugere afskabelonen:Navboks med kolonner?.John Peters 12. aug 2009, 13:31 (CEST)

Det kan godt være du har ret – det vil så være en større operation. Jeg har ikke prøvet med disse |col1header = før, så der skal måske findes et engelsk forlæg :en:Template:Prophets in the Qur'an er ikke helt dækkende. Det bliver nok via opbygning i sandkasse (mangler der ikke en |liste1= ? ) :-- Mvh PHansen 12. aug 2009, 14:31 (CEST)
Hvad skal den liste gøre godt for, det er det jeg aldrig har forstået. Den bruges jo ikke på den engelske: http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Navbox_with_columns. Jeg vil håbe du gider at få den til at virke. John Peters 12. aug 2009, 14:37 (CEST)
OK. tak for du fik det lavet. En lille smule klamphuggerløsning - if you will excuse the expression - har det karakter af, men bare det virker, det er det vigtigste lige nu - eftersom ingen af os har administrator-adgang så vi kan foretage en ændring af den bagvedliggende kode. Men jeg har lagt mærke til at din løsning har medført en forstørrelse af det hvide felt umiddelbart under Carl-Eilert Wivel. Det har ikke gjort skabelonen pænere, så måske jeg vil helt fjerne Carl-Eilert Wivel. John Peters 12. aug 2009, 15:40 (CEST)

[redigeringskonflikt

Det ser ud til at det var listen; jeg havde glemt at afslutte den næstnederst. Jeg tror blot man skal betragte denne | liste1 = som den container i {{Navboks}} der holder disse "children", næste gang i hierarkiet er det | col1 =, | col2 = osv. der holder følgende "children". Kan du finde et eksempel fra den engelske der bruger en:Template:Navbox_with_columns direkte så der er noget at se på -- Mvh PHansen 12. aug 2009, 15:45 (CEST)

Else Marie Pade[redigér wikikode]

Du er velkommen til at tjekke min udvidels af Else Marie PadeBruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde1, du må rette komme med forslag osv. --Villy Fink Isaksen 15. aug 2009, 19:26 (CEST)

Ja, jeg vil læse den igennem. -- Mvh PHansen 15. aug 2009, 21:08 (CEST)
Tak! dejligt du har lyst at hjælpe en "sprogspasser". --Villy Fink Isaksen 16. aug 2009, 12:17 (CEST)
Jeg har stadig litteraturen/kilder hjemme, derfor har du forslag til forbedringer eller uddybninger, kan jeg sikkert lave det. --Villy Fink Isaksen 17. aug 2009, 18:47 (CEST)
Det bedste ville være nogle direkte lytteeksempler, men det gælder jo for alle musikartikler. Til det realistiske er der måske det lille afsnit Pioner hvor det kunne være rart at vide lidt om hendes placering blandt de andre der er nævnt; var hendes musik trods alt så forskellig fra deres at hun måtte vente længere på at tiden så at sige nåede til hende: det er vel næsten med børnebørn-generationen at hun fik sin anerkendelse og måske endda fra kredse uden for den klassiske musik sædvanlige cirkler. Det sidste ved jeg ikke om der er dækning for, men har der ikke været et interview et sted hvor hun taler om at det især er fra unge musikere hun har fået den mest positive respons? -- Mvh PHansen 17. aug 2009, 21:43 (CEST)
Har lavet nogle ændringer, er det noget i den retning du mener: tjek Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde1? --Villy Fink Isaksen 19. aug 2009, 19:20 (CEST)
Ja, det er en god tilføjelse; det svarer til noget jeg må have hørt i et radiointerview for noget tid siden, og det bekræfter jo fint det med at det faktisk springer en generation over. Jeg ledte forleden efter det jeg mente at have hørt på dr.dk uden at finde noget.
Prøv den her søgning "else marie pade" site:youtube.com og se om der ikke er et par links der kan bruges,
måske: http://www.youtube.com/watch?v=VCX0or43lv0 og http://www.youtube.com/watch?v=R52bn0yrHog .
-- Mvh PHansen 19. aug 2009, 21:27 (CEST)

Tak for hurtig hjælp[redigér wikikode]

med rettelse af kategorier ;) Det lykkedes --Per (PerV) 15. aug 2009, 22:25 (CEST)

Hvilke af disse to bokse er pænest ?[redigér wikikode]

Jeg mener at den blå-- som også Broadbeer var fortaler for -- er pænest. Se den her på Achille Lauro hvor der er noget næsten mytisk, sagnomspundet over den, medens din er alt for firkantet og regelret. Den passer til et containerskib, men ikke til et gammelt skib med sjæl. Også på Kongeskibet Dannebrog virker din boks malplaceret, medens denne blå ville gøre sig godt. Men måske kan vi i bedste Wikipedia-ånd udvirke et kompromis, hvor navnet 'Infoboks skib' bevares fra din skabelon, men hele layoutet med den bredere skabelon og billede og den blå baggrund bruges?. John Peters 21. aug 2009, 15:18 (CEST)

Et kompromis, som jeg tror alle kunne være tilfredse med, var hvis vi sagde at din skabelon bruges til alle skibe efter 1950 og den med blå baggrund bruges på alle skibe før 1950. Selve skillelinjen kan blive genstand for diskussion - nogle vil mene 1960.John Peters 21. aug 2009, 17:11 (CEST)
Jeg vil umiddelbart argumentere kraftigt imod at man bruger to forskelligt udseende infobokse til skibe - uanset hvornår de er fra. Hele pointen med infobokse (og skabeloner generelt) er (bl.a.) at give dansk Wikipedia et ensrettet udseende, for at forvirre mindst muligt. Blandt andet herfor konverterede vi alle {{Navboks}}-skabeloner så de så ens ud, i stedet for den farvelade der var engang. Hvilken af de to infobokse der så bør vælges vil jeg i øvrigt ikke blande mig i. Endnu :) --83.94.226.136 21. aug 2009, 17:17 (CEST) Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. aug 2009, 17:18 (CEST) (glemte at logge ind)
Jeg kan godt se hvad du mener; jeg lavede den efter et ønske her: Hjælp:Nybegynderforum/Arkiv2#Ny type Infobox? og hentede den fra den svenske sv:Mall:Fartyg. Hvis ikke andre protesterer, kan du frit eksperimentere dig frem til en med den rette aura. Den hvide tekst går dog dårligt igennem her. -- Mvh PHansen 21. aug 2009, 17:16 (CEST)
M/S Selandia (1915-1936)
Norseman (1936-40)
Tornator. (1940-43)
300px
Karriere
Land Flag of Denmark eac.png  
Navn M/S Selandia (1915-1936)
Norseman (1936-40)
Tornator. (1940-43)
Historie
Køl lagt 1911
Søsat 4. november 1911
Taget i tjeneste 22. februar 1912
Skæbne Sank den 30. januar 1943 nær Yokohama, Japan
Tekniske data
Deplacement 7.410 Tdw.
Længde 112,78 m
Bredde 16,15 m
Dybgang 9,14 m
Fremdrift 2 stk. Burmeister & Wain 8-cylinder 4-takt dieselmotorer, i alt 2.500 ihp
Hastighed 11 knob
Kapacitet 39 passagerer
Besætning 22
M/S Selandia
250px
Karriere
Navn M/S Selandia
Type Passager- og fragtskib
IMO 276
Historie
Værft Burmeister & Wain, Danmark
Bestilt formodentligt 1911
Planlagt formodentligt 1910-11
Søsat 4. november 1911
Skæbne grundstødt og sænket 1943
Tekniske data
Tonnage 4.964 Brt.
Deplacement 7.410 Tdw.
Længde 112,78 meter
Bredde 16,15 meter
Dybgang 9,14 meter
Hastighed 11 knob
Maskine 2 stk. Burmeister & Wain 8-cylinder 4-takt dieselmotorer, i alt 2.500 ihp
Besætning 39
Passagerer 22


Jeg foreslår at {{Skib infoboks}} udgår og slettes.--Ribewiki (diskussion) 20. sep 2014, 16:16 (CEST)

Hej Ribewiki. Ja, det er jo fem år siden, og min rolle var blot at bearbejde så der var noget at sammenligne. Det er ganske rigtigt bedst med kun én infoboks.
De to bokse er:
{{Infoboks skib}} >70 stk venstre
{{Skib infoboks}} o. 6 stk højre
{{Skib infoboks}} er der vist kun seks artikler der har, så den kan du jo lave et sletningsforslag for, så andre kan give deres besyv med, hvis de har stærke følelser for den.
-- Mvh PHansen (diskussion) 20. sep 2014, 17:24 (CEST)

Collapsible list fungerer ikke[redigér wikikode]

Jeg faldt lige over denne Skabelon:Collapsible list, som jeg ville bruge i infoboksen på Sèvres-traktaten, men den fungerer ikke. Jeg kan se at Gorbi også har brugt den i nogle infobokse - også uden resultat. Jeg kan ikke se, der har været nogle diskussioner om den, og tænkte derfor at det var smart at koble dig på - også fordi jeg ved du interesserer dig for disse syntaksproblemer. Det er jo sikkert et banalt problem -- eller har det OGSÅ noget at gøre med den måde koden i sin tid blev overført til dansk wiki?John Peters 23. aug 2009, 13:26 (CEST)

Der er indtil videre et par øvelser at se på i sandkassen:
http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Sandkassen&oldid=3376221
Det er CarinaT der har oprettet den, og den bygger på det der blev brugt i "Nyhedsbreve" tidligere (Wikipedia-diskussion:AA-TaskForce/Nyhedsbrev).
Prøv i første omgang at se på øvelserne i sandkassen, om de er til nogen hjælp. -- Mvh PHansen 23. aug 2009, 14:31 (CEST)
OK, glem alt om Sèvres-traktaten (det havde du godt nok fået helt galt fat i - se den tilsvarende side på en-wiki). Se istedet på D-mark eller Euro. Her har Gorbi brugt skabelonen, og det er muligt at se direkte hvor han har brugt den: alle de steder i skabelonen, som har fed skrift -- her er det meningen at een skal kunne folde listen ud, jvf. de tilsvarende sider på en-wiki. Det er vigtigt at du bruger noget tid på det, for så vidt jeg kan se er der ingen andre på da-wiki som er istand til at løse opgaven. Og det er da et ret væsentligt problem at få løst, og det er som sagt interessant at vide om problemet skyldes den måde koden i sin tid blev overført til da-wiki. I så fald skal du udarbejde en 'ønskeliste' med alle de ting som trænger til at blive ændret i koden. Denne liste indeholder allerede punktet med hensyn til at |liste er nødvendigt i Skabelon:Navboks med kolonner - og måske har du også andre punkter på en sådan liste John Peters 23. aug 2009, 15:35 (CEST)
Nej, det er det samme som i øvelserne i sandkassen, se selv:
Øvelserne i sandkassen viser jo blot at det virker.
Jeg indsætter en prøve på den sidste i Sèvres-traktaten -- Mvh PHansen 23. aug 2009, 17:35 (CEST)

[ lidt senere ]

Med hensyn til de forskellige ting med Navboks-serien har jeg såmænd været i gang med nogle prøver, men er strandet ved en
{{Navbar}}/{{Tnavbar}} der dukker op som rød i venstre side hvor der skulle stå noget i retning af vis-diskutér-ret (v-d-r).
Jeg lagde den engelske kode fra deres en:Template:Navbox her: Bruger:PHansen/EngelskNavbox. Den ligger bare passivt og skal bruges til testen af deres en:Template:Navbox_with_columns som inde i koden bygger på en:Template:Navbox – ikke at forveksle med måden vi anvender den på i praksis.
Afprøvningen foregik her: Bruger:PHansen/Skabelontest02. Du kan se hvor tæt den er på at kunne bruges direkte og ikke indlagt som
|liste=, men altså ikke helt: den lyser stadig rødt i venstre side: Skabelon:Navbar
Da det er let at løbe sur i i alle disse tuborg-klammer, er det kun noget jeg har mod på en gang imellem.
-- Mvh PHansen 23. aug 2009, 20:30 (CEST)
Bravo, det ser godt ud. Jeg skal studere det lidt nærmere i detalje i de kommende dage.[men sig mig. Hvordan har du gjort? Hvordan kan det være, at jeg ikke kunne se nogen 'Vis' knapper' før på f.eks D-mark. Der var ingen liste at folde ud, men nu virker det? Har jeg ikke ret i at den ikke virkede før?]] Idag har jeg oprettet Operation Nickel Grass. Ingen europæiske lande ville være med, - og med god grund. Vi fik den værste recession siden 30'erne da araberne gjorde alvor af deres trussel. I 1974 havde vi ingen statsgæld. Og arbejdsløsheden begydnte også at vokse præcis på det tidspunkt for ført i -- jeg tror det var 2006 - at være tilbage på 1973 niveau.John Peters 24. aug 2009, 16:50 (CEST)
Neon Din side er jo en hel Treasure trove af løsninger på forskellige problemer. Lidt højere oppe fandt jeg løsningen på at lave en gul firkant, som jeg har brugt på Danmarks statsgæld og Influenzapandemien 2009‎. Men sig mig lige, om jeg ikke havde ret i, at før jeg rejste emnet, da virkede Collapsibel list ikke? Og hvad har du gjort siden at den nu virker. Jeg kan ikke se i historikken noget sted at du har gjort noget.Tilføjelse: Det kan være et browserproblem. Lige nu kan jeg ikke se 'Vis'-kannaper i Mozilla Firefox, men de vises OK med IE. Den dag, jeg henvendte mig til dig, brugte jeg Opera, og jeg mener bestemt ikke jeg kunne se nogen 'Vis' knapper, men efter du havde gjort forskellige ting, kunne jeg godt se dem.John Peters 29. aug 2009, 11:01 (CEST)
Jo, jeg er ret overbevist om at den har virket hele tiden. I begyndelsen kunne jeg heller ikke se nogen "Vis"-knap, men havde overset at den ikke er let at se dér helt ude til højre; derfor den forbedrede vejledning. (Den med flere inden i hinanden kan vel bruges på et tidspunkt?)
Du skrev "... glem alt om Sèvres-traktaten ...", men det var dér du kunne have set svaret: i koden. Du havde blot overset at der skal bruges "vertical line", "|", og at <br /> indsættes af koden i Collapsible list (Jeg skrev endda: "Jeg indsætter en prøve på den sidste i Sèvres-traktaten")
Se versionen &oldid=3376712
|signatories     = {{flag|Frankrig}}<br />{{flag|Kongeriget Italien}}<br />{{flag|Kejserriget Japan}} <br />{{flag|Storbritannien}} <br />
{{collapsible list |title=Andre Alliede Magter
|{{flag|Armenien|1918}} 
|{{flag|Belgien}} 
|{{flag|Tjekkoslovakiet}} 
|{{flag|Grækenland|gammel}} 
|[[Fil:Flag of Hejaz 1917.svg|border|22px]] [[Hejaz]]
|{{flagikon|Polen}} [[Anden polske republik|Polen]] 
|{{flag|Portugal}} 
|{{flagikon|Rumænien}} [[Kongeriget Rumænien|Rumænien]] 
|{{flag|Jugoslavien|kongerige}} 
}}
<!--'''Andre Alliede Magter'''
{{flag|Armenien|1918}} <br />
{{flag|Belgien}} <br />
{{flag|Tjekkoslovakiet}} <br />
{{flag|Grækenland|gammel}} <br />
[[Fil:Flag of Hejaz 1917.svg|border|22px]] [[Hejaz]]<br />
{{flagikon|Polen}} [[Anden polske republik|Polen]] <br />
{{flag|Portugal}} <br />
{{flagikon|Rumænien}} [[Kongeriget Rumænien|Rumænien]] <br />
{{flag|Jugoslavien|kongerige}} <br /><br />

NB: Englænderne har ikke Osmanniske Rige med i denne liste
Når listen vises tror man fejlagtigt at de hører med; det bør vel rettes?

-->
-- Mvh PHansen 29. aug 2009, 11:28 (CEST)
Jamen jeg vidste/ved godt det der med |. Ovenstående var blot en måde at komme ud over at 'Collapsible list' ikke virkede. Mht. til Osmanniske Rige, så er det dét som englænderne kalder Ottoman Empire, et langt bedre udtryk. Typisk for englænderne så anvender de udtryk som genstanden for beskrivelsen selv anvender. Det gælder ordet 'muslim', hvor trykket på engelsk lægges på første stavelse og udtales på samme måde som vi siger 'mus', men udtalt hurtigt, ligesom i 'musefælde', og 'lim' udtales som vi udtaler 'Danalim', men igen udtalt hurtigt, ligesom vi siger 'lem'. Amerikanere, og f.eks Anders Fjogh Rasmussen, siger 'MÅslem' [Skal lige have checket om han har fået lært at sige det på engelsk, nu efter han er blevet NATO-chef]. Det er naturligvis på alle måder dårligt diplomati, ufølsomt og arrogant --og derfor kontraproduktivt hvis man ønsker indflydelse -- at anvende andre udtaler eller beskrivelser end genstanden for beskrivelsen selv bruger. Vores beskrivelse af Ottoman-riget kommer helt sikkert fra tysk, idet tyske embedsmænd har været overrepræsenteret i København. Her viser det hollandske Ottomaanse Rijk en langt bedre forståelse, som også er i tråd med hollændernes omdfattende kontaktnet til resten af verden, med deraf følgende behov for at have et smooth forhold til forskellige befolkningsgrupper, medens tyskerne har været afskåret fra oversøisk aktivitet.Tilføjelse: Nu kan jeg igen se 'Vis'-knappen i Mozilla-Firefox. Nogen gange kan man altså se den, andre gang ikke. Og det var det som skete hin dag med min Opera-browser.John Peters 29. aug 2009, 14:15 (CEST)

Prøv lige at dyrk denne graf][redigér wikikode]

[3]

Fil:Statsgæld 1975-2008.PNG
Danmarks statsgæld 1975-2008. Kilde: Danmarks Nationalbank.

Opdatering: Blev fjernet efter kun ganske få timer, efter min mening overdrevet, fordi ganske vist siger Nationalbanken at man ikke må ændre deres filer, men hvem i udlandet vil gøre det, og herhjemme - hvor skal den bruges efter ændringen, og vil evt. folk med hensigt om at ændre den den ikke bare selv kopiere den direkte fra Nationalbankens side og så ændre den lige så meget de lyster? Jeg mener, VI er jo her til at forhindre at en ændring skulle dukke op på da-wiki.John Peters 3. sep 2009, 11:15 (CEST)

Og inden 2010 er omme er Danmarks statsgæld steget til 437,5 mia. kr. John Peters 30. aug 2009, 14:42 (CEST)

Kan du forbedre denne skabelon[redigér wikikode]

Den bruges indtil videre kun 2 steder, og jeg vil nok vente med at sætte den ind, indtil du (evt.) har forbedret den, således at den fonetiske udtale kan indsættes mellem de 2 streger ||, od sådan at det hele automatisk bliver med lille skrift. (small)

Kode: ([[Hollandsk (sprog)|Hollandsk]] udtale: ˈneːdərlɑnt {{Hør||Nl-Nederland.ogg}})
Kode: <small>[[Norsk (sprog)|Norsk]] udtale: ɡruː hɑːɭɛm brʉntlɑnː</small>{{Hør||Gro Harlem Brundtland.ogg}})

Med venlig hilsen John Peters 3. sep 2009, 11:15 (CEST)


Koden til Skabelon:Hør:
<onlyinclude><small>{{#if:{{{2|}}}| ([[Fil:Speaker Icon.svg|13px|link=:Media:{{{2|}}}]] [[:Media:{{{2|}}}|hør]])}}</small></onlyinclude>
Hvis koden så sådan ud (altså {{{1|}}} i stedet for {{{2|}}})
<onlyinclude><small>{{#if:{{{1|}}}| ([[Fil:Speaker Icon.svg|13px|link=:Media:{{{1|}}}]] [[:Media:{{{1|}}}|hør]])}}</small></onlyinclude>

behøvede der sikkert kun være én lodret streg, da der så kun var én parameter

Men du vil have mulighed for en parameter som udtale: fx ˈneːdərlɑnt. Skabelonen bør så have en vejledning der viser mange mulige udtaler der kan placeres hvor det nu bliver. (Jeg skal finde et egnet forlæg i det jeg har lavet tidligere, evt forarbejdet til {{Bib}}, der først havde navngivne parametre der til sidst blev reduceret til nummererede parametre)
{{Hør
|lydfil=
|udtale=
|???=
}}
Her har parametrene navn; når det virker, kan man lave det om til nummerede parametre:

{{Hør|1|2|3|osv}}

Jeg har brug for lidt opklaring:
 • Er der et entydigt forlæg, eller er det du vil opnå stykket sammen flere steder fra? Skal det ligne noget du har set andre steder, fx på engelsk Wikipedia en:Template:pron-en og/eller {{IPA-sv|ɡruː hɑːɭɛm brʉntlɑnː|no|Gro Harlem Brundtland.ogg}} en:Wikipedia:IPA for Swedish and Norwegian
 • Hvor kan jeg se hvordan andre har gjort det du ønsker
 • Er det som eksemplet ovenfor med Brundtland, hvor du formodentlig manuelt har indsat <small>
 • Den engelske for Brundtland ser sådan ud {{IPA-sv|ɡruː hɑːɭɛm brʉntlɑnː|no|Gro Harlem Brundtland.ogg}} og er vel en helt anden skabelon som jeg ikke tror findes her
-- Mvh PHansen 3. sep 2009, 12:38 (CEST)
Nej, ikke noget med parametre.Bare gør det sådan at vi kan sætte den fonetiske udtale ind mellem de to streger og gør det sådan at det hele vises med småt. At skulle tilpasse pro-en hertil virker lidt uoverskueligt, og jeg har ihvertfald ingen ide om hvordan det skal gøres, men det andet vil være en forbedring. Så skriver man simpelthen bare Skabelon:Hør, hvergang man har en konkret fonetisk udtale, og hvor der samtidig findes en ogg.fil. Det er en væsentlig forbedring i forhold til at der kun kan skrives en fonestisk udtale, sådan som det er nu. Og det var derfor jeg overførte denne skabelon til da-wiki.John Peters 3. sep 2009, 12:48 (CEST)
" Det hele med småt": Når "Norsk udtale" er med småt, er det fordi det kommer fra en helt anden skabelon.
Med Hør-skabelonen: hvordan i alverden skal den kunne gætte at det drejer som om hollandsk med indgivelse af ˈneːdərlɑnt (som jo netop bliver parameter nummer ét, og lydfilen bliver parameter nr. to.) Hvis der ikke skal indgives "Hollandsk udtale" (som du vil have med småt?) i skabelonen, så skal der etableres en sammenhæng mellem hieroglyfferne ˈneːdərlɑnt og at der før skabelonen skal stå "Hollandss udtale" osv...
Men måske kan dette bringes til at fungere:
{{Hør|Polynesisk|?????|Polynesian???.ogg|}} osv
{{Hør|Hollandsk|ˈneːdərlɑnt|Nl-Nederland.ogg}} og koden skulle modificeres så det ender med at give:
(Hollandsk udtale: ˈneːdərlɑnt ) - er det rigtigt forstået at det skal se sådan ud?
-- Mvh PHansen 3. sep 2009, 14:06 (CEST)
Ja, det er rigtigt. Det er sådan jeg havde tænkt mig.John Peters 3. sep 2009, 14:11 (CEST)
Fint, jeg vil så senere forsøge med en test efter dette mønster: {{Hør|Hollandsk|ˈneːdərlɑnt|Nl-Nederland.ogg}}
-- Mvh PHansen 3. sep 2009, 14:31 (CEST)

Opdatering:Carl von Linné havde jeg ikke brug for at få vist forskellige ting om parametre som ikke var der, derfor slog jeg det fra i skabelonen. Jeg håber du er enig, og vil rette eksemplerne i dokumentationen. Der er også nogle problemer på boksen på Carl von Linné. Efter at jeg har øget billedstørrelsen til 225 px, kan den øverste bjælke ikke helt dække. Hvis du kan få det til at virke så sæt størrelsen til 250 px som er meget normalt. Der er også den mærkværdighed at een er nødt til at bryde linierne i billedteksten op i flere (korte) linier, ellers bliver boksens bredde trukket ud til at fylde hele siden!John Peters 22. sep 2009, 16:48 (CEST)

PHansen/Arkiv 1
Andet
Den øverste bjælke med navn vises kun rigtigt i IE-browseren
Det eneste jeg har haft med den skabelon (Skabelon:Infoboks forsker) at gøre var december 2007
13. dec 2007, 20:34 PHansen (diskussion | bidrag) m (1.926 bytes) (+Hvis denne skabelon udviser problemer i Opera-browseren, kan man afprøve et alternativ: Skabelon:Forsker --se Skabelondiskussion:Forsker --- +kategori +"andre sprog") (fjern redigering)
hvor jeg indsatte en bemærkning om at man kunne bruge en anden lignende skabelon (Skabelon:Forsker) hvis man ikke kunne lide den afsats var vistes/vises i de to browsere Opera og Firefox i bjælken med navnet: den når ikke helt ud til venstre; imidlertid så/ser det ud til at det er i orden i IE-browseren, så det er ikke noget jeg vil bruge tid på, men det har vist ikke noget med antal pixel at gøre. -- Mvh PHansen 25. sep 2009, 21:43 (CEST)

Region Hovedstaden[redigér wikikode]

Tuuuusind tak for hjælpen :-) --Brandsen 4. sep 2009, 19:47 (CEST)

Selv tak. -- Mvh PHansen 4. sep 2009, 19:54 (CEST)

Kurt Schwitters[redigér wikikode]

Forleden hørte jeg om en:Kurt Schwitters (eller de:Kurt Schwitters) i radioen og hørte blandt andet noget af hans Ursonate ( http://www.youtube.com/watch?v=55Bi1VxtC4g&feature=related ), jeg søgte på den danske wiki men fandt intet. Måske kunne vi i fællesskab lave en oversættelse (eller måske vil du hellere selv arbejde med det). --Villy Fink Isaksen 7. sep 2009, 13:27 (CEST)

Vi kan fint arbejde sammen om det, og den engelske er vel mest velegnet. Jeg arbejder bedst i en editor med lidt større fonte, så hvis du går i gang med en råoversættelse i en af dine sandkasser, så kan jeg hente et afsnit ad gangen over og sætte dem tilbage efterhånden. -- Mvh PHansen 7. sep 2009, 18:20 (CEST)
Fint - jeg er begyndt i Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde6, men pt er jeg meget optaget af andet så jeg erbejder langsomt på artiklen. --Villy Fink Isaksen 7. sep 2009, 19:05 (CEST)

Gravefri have[redigér wikikode]

Det er helt sært at gense ét af mine første bidrag. Sådan ville jeg bestemt ikke gøre det i dag. Nu har jeg været artiklen igennem og forsynet den med noter, billede og henvisning til relevante artikler. Dermed skulle den vist være i orden? Men i øvrigt: tak for din interesse og opmærksomhed. Mvh.--Sten Porse 2. okt 2009, 16:32 (CEST)


Jeg regner med din støtte[redigér wikikode]

Jeg ser først i dag at de, som prøvede at få Koalitionsstyrke-tab i Helmand og Kandahar 2009 slettet - og troede at de havde vundet diskussionen - men som efter min indsats blev gendannet, nu fordøger at få mig bandlyst.

Det følgende indlæg fjerner Wegge hele tiden. Men hvor står det skrevet at man ikke må forsvare sig, -- om sin egen sletning, så at sige. Hvor er vi så henne? Der er for mig inmgen tvivl om at de er på et tyndt grundlag og de ønsker at fjerne alle antydninger af det modsatte.John Peters 4. okt 2009, 10:14 (CEST)


'---Allerførst: Jeg ønsker mere tid så at mine støtter,
som måske er fraværende pga. weekenden
kan deltage
Derfor er klokken 16 i dag ikke acceptabeltBruger:John Peters.

Jeg ser først dette nu, idet jeg faktisk troede, jeg var blokeret af Bruger:Broadbeer [ ligesom han gjorde det den 29. september - og det var grunden til at jeg var afskåret i at skrive om Superbest kødfars-skandalen, da den brød ud, sådan at danskere kunne havde kunnet nå ,siden når de søgte på google efter info om den. (Begundelsen for blokeringen var "Utilstedelig opførsel", noget som kun er anden gang i mit liv at noget siger til mig. Første gang var i begyndelsen af året under de ophedede diskussioner i forbindelse med Gaza-krigen 2008-09, da Palnatoke anvendte udtrykket. Forhistorien var at Bruger:Broadbeer efter at min artikel Koalitionsstyrke-tab i Helmand og Kandahar 2009 var blevet slettet, ligesom ønskede at gnide salt i såret ved også at fjerne tabellen over de danske døde. Det fik mig til at udbryde: "Hvad bilder du dig ind. (Engelsk: What are you building yourself in; Tysk: Was sind Sie im moment im Begriff Ihren Selbst hinein zu bauen). Der ligger altså i udtrykket en formodning om at en eller anden form for indbildning må være til stede, i og med at man få timer efter at Koalitionsstyrke-tab i Helmand og Kandahar 2009 var blevet slettet også ønskede at rydde helt op så at sige, ved også at fjerne tabellen over de danske tab.

Husk på, på dette tidspunkt troede mine modparter i diskussionen jo at de havde vundet. Da så via mine bestræbelser sletningen er anuleret, finder de nu på disse personangreb mod mig, og de har også fået min brugerkonto på en-wiki blokeret] Truslen om blokering pga et påstået personangreb på siden Wikipedia:Landsbybrønden/Der er begået procedurefejl i forbindelse med en sletning blev åbenbart ikke effektueret, måske blev han overbevist om at der ikke var tale om noget personangreb. I stedet har de folk, som var ved at tabe diskussionen om min artikel Koalitionsstyrke-tab i Helmand og Kandahar 2009's relevans, og derfor fik den slettet, efter hvad der på engelsk hedder a sham -afstemning - altså en afstemning gennemtrumfet i strid med alle Wikipedias regler, som netop sigter mod at arbejde hen imod konsensus. Der var klare tegn på at personerne arbekjdede sammen og koordinerede deres stemmer, bl.a ved at chattte på IRC. Det er forkert at chatte/sladre om andre mennesker/brugere. Selv har jeg aldrig gjort det. Jeg er selv ked af al den tid som der åbenbart skal bruges på alt dette her - men det hele er igangsat af Metalindustrien. Jeg har aldrig indstillet nogen eller noget til sletning --(Undtagen daLladammor skulle udnævnes til Admin)-- for alle skal være velkomne, og hvis nogen mener at jeg har een indfaldsvinkel til en artikel, så kam amdre nemt gå ind og tilføje deres. Det er hele ideen med Wikipedia, at der er mange, der arbejder på en artikel. Det er ikke meningen at vi alle sammen skal være nogle 100 pct. objektive politiks korrekte mennesker uden en holdning til nogen ting. Sådanne mennekser er sjældne, men jeg vil ikke afvise at netop et sted som her kunne der være mange af dem samlet. Men stadig er det da os suveræne, individer med evne til selvstændig tænkning - (som udgør selve rygraden i vort Folkestyre) - som udgør dén sunde basis, for alt hvad som er værd at bygge på. Derfor skal folk som os passes godt på, og Wikipedia bør være glade for at have os. Det som ikke skal belønnes er folk som samler sig i flok om at lyse enkelte i band. Det er noget som hører den mørke middelalder til - før oplysningstiden.John Peters 4. okt 2009, 09:56 (CEST)

Jeg må tilstå at jeg faktisk ikke orker at sætte mig ind i det alt sammen; jeg har tidligere antydet at mange af skærmydslerne kunne skyldes sammenstød af forskellige temperamenter, og måske er det den ilt du ånder ved? Uanset hvordan, så lægger det beslag på megen tid. Jeg synes du skulle tage en pause og lægge en strategi for hvad du vil bruge Wikipedia til; at bruge den til ideologisk kampplads fører blot til at det meste af tiden går med det. Din styrke ligger jo i evnen og lysten til at finde materiale frem; hvis du gav det en form til omkring de 90% i stedet for de 110% som du ikke kan dy dig for, og som åbenbart får mange til at se rødt, så ville meget mere overleve, og den tid du derved vandt ind, kunne så gå med at finde endnu mere nyttigt materiale frem. Hvis Wikipedia ikke er en døgnflue, har du jo flere årtier foran dig til et sådant projekt. -- Mvh PHansen 4. okt 2009, 11:20 (CEST)

Hej Peter[redigér wikikode]

Vil du prøve at kigge på det skema jeg har indsat her, der er 4 ting jeg gerne vil have rettet, hvis det er muligt:

 1. Jeg vil gerne have ===Anslået indbyggertal i Storfyrstendømmet Litauen=== til at være overskrift INDE i boksen, så note(1) kommer til at stå i boksen.
 2. Jeg vil gerne have skemaet gjort bredere, så det fylder pladsen ud mellem billederne og vestre side af artiklen
 3. Jeg vil gerne have teksten centreret i kollonnerne
 4. Jeg ville MEGET gerne have skemaet "skrumpet" i højden (det kan nok ikke lade sig gøre), men hvis

Hele afsnittet er tænkt som erstatning af ==Demografi og sprog== afsnittet i Storfyrstendømmet Litauen, se evt. diskussionen dér.
På forhånd tak! --mvh Per (PerV) 17. okt 2009, 12:48 (CEST)

Ja, jeg sætter en prøve ind på Brugerdiskussion:PerV/sandkassen6.
Med hensyn til højden kan du prøve at regulere på:   height:80% -- Mvh PHansen 17. okt 2009, 14:07 (CEST)
[ lidt senere ]
Det der kan regulere højden ser ud til at være fx
style="line-height: 0.6em;"
Se et par øvelser i sandkassen : "line-height" -- Mvh PHansen 17. okt 2009, 17:48 (CEST)

Flot, prøv at se skemaet her ;)
Tak du er en "knag" ;)--mvh Per (PerV) 17. okt 2009, 19:07 (CEST)

Hvis du er tilfreds, er der måske kun bredden tilbage: her skal jeg scrolle mod højre, så det bedste er nok at bruge width:100%; i stedet for den fastlåste width:870px; -- Mvh PHansen 17. okt 2009, 20:06 (CEST)

Browser[redigér wikikode]

Hej Peter tak for din hjælp, men dit sidste indlæg Brugerdiskussion:PerV/sandkassen6#Alternativ opstilling til afsnittet om demografi i Storfyrstendømmet Litauen#Demografi forstår jeg simpelthen ikke!
Jeg tror de der "store" hvide felter du taler om er browser afhængige?
Eller måske afhænger det af browser indstillingerne?
Jeg har åbnet Storfyrstendømmet Litauen i Morzilla Firefox, Internet Explorer og Google Chrome, i INGEN af disse browsere er der "store" hvide felter i artiklen!
Iøvrigt skulle jeg heller ikke scrolle da skemaet var 870px!
Lige nu ønsker jeg IKKE at redigere i layoutet på siden eftersom den står perfekt i mine browsere. Men problemet ER interessant, og jeg vil gerne høre hvad du tror er årsagen til at du ser store hvide felter i din browser?
--mvh Per (PerV) 18. okt 2009, 12:21 (CEST)
PS: Hvis du synes, kan jeg uploade skærmdump fra mine browservinduer med artiklen!--mvh Per (PerV) 18. okt 2009, 12:31 (CEST)

Min skærmopløsning er 1024x768 – så det er nok dér det ligger. Hvis der indløber flere indsigelser, kan du studere det nye skema for anvendelsen af forskellige linjehøjder og skriftstørrelser. Det var blot ment som noget du kunne plukke i, når/hvis der skulle indløbe flere klager.
Hvis man fjerner width:80% smutter skemaet op under teksten, men det bliver derved så smalt at der sker en ombrydning ved noterne, og fidusen men de smalle linjer forsvinder; intet af det jeg afprøvede kunne undgå ombrydning det ene eller andet sted; derfor gik jeg tilbage til fuld bredde.
Altså, du tager det du kan bruge af kode fra det nye skema hvis det skulle blive nødvendigt, indtil du er tilfreds. -- Mvh PHansen 18. okt 2009, 13:04 (CEST)

Skabelon om valg[redigér wikikode]

Hej PHansen.

Jeg kunne forestille mig en navigationsskabelon om valg, Folketingsvalg, Kommunalvalg (Dette link blev automatisk rettet af MaszO'Bot den 25. okt 2009, 16:04 (CET)), Regionrådsvalg og Europa-Parlamentsvalg og emner der berører disse valg som regler og udvælgelsesmetoder: Partiliste, Sprænge partilisten, Tillægsmandat, Mandat, Spærregrænse, Opgørelse af folketingsvalg osv.

--Villy Fink Isaksen 25. okt 2009, 14:20 (CET)

Der er nu lavet et forslag på min kladde6: Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde6 --Villy Fink Isaksen 25. okt 2009, 16:05 (CET)
Ja – jeg lavede en lille opvarmningsøvelse her, hvor der er plads en "over" og en "under", samt mulighed for billede og valg collapsed/uncollapsed i udgangspunktet (se kode) - ellers efter behov. (bygger på denne) -- Mvh PHansen 25. okt 2009, 18:38 (CET)

Baskemölla[redigér wikikode]

Hej PHansen

jag janghus som skriver om Baskemölla och försöker översätta texten till danska går inte så särskilt bra, vore bra om du kunde översätta texten till danska efterhand vore jag mycket tacksam ---- Mvh janghus 6. nov 2009, 9:05 (CET)

Jeg synes du skulle "råoversætte" resten, så skal jeg gerne læse korrektur og rette lidt ad gangen og efterhånden.
-- Mvh PHansen 6. nov 2009, 09:36 (CET)
PS: Jeg vil springe over afsnit der ikke har et tilsvarende og identisk afsnit i den svenske sv:Baskemölla. -- Mvh PHansen 10. nov 2009, 11:48 (CET)

Sociologisk teori[redigér wikikode]

Kære P. Hansen.

Det fremgår klart af den nævnte hjememside, at teksten er skrevet af Steen Just, dvs. mig. I øvrigt har jeg ikke kopieret fra denne side, men fra en omarbejdet version på min hard-disk. Siden på Kdassem er i øvrigt "død" på serveren, idet kdassem er nedlagt.

Mvh. Steen Just Lektor i samfundssvidenskab ved UCC, Storkøbenhavn.

PS: Mine artikler er blot et forsøg på at hjælpe med lidt sagkundskab i en periode, hvor jeg er sygemeldt.

--Ramloser 12. nov 2009, 09:55 (CET)

Det er helt i orden. Hvis du nu – på trods af din sygdom – får lidt rutine i at sætte et opslag op (hjælp hertil bl.a. Hjælp:Kategorier,   Hjælp:Henvisninger til andre sprog og Hjælp:Stub og stilmanualen i øvrigt), kan du fint sætte en bearbejdet version op igen. Husk imidlertid at Google let finder din hjemmeside, som du så jeg fandt, med ét klik. –
God bedring. -- Mvh PHansen 12. nov 2009, 10:17 (CET)
PS: se Wikipedia-diskussion:Støbeskeen/Sociologisk teori‎ med et første forslag.-- Mvh PHansen 12. nov 2009, 10:51 (CET)

Hej PHansen: Endnu engang om infobokse ;)[redigér wikikode]

Vil du prøve at se her om infoboks herregårde og Infobox Former Subdivision på engelsk wikipedia, jeg har brugt den danske [[Skabelon:Infoboks tidligere land]] i artiklen Fyrstendømmet Litauen, men det er ikke helt det samme, som er gjort på en:wiki i en:Duchy of Lithuania, "Infoboks tidligere land" giver jo ingen mulighed for at skrive at Fyrstendømmet var en del af Storfyrstendømmet Litauen. Jeg vil blive MEGET glad hvis du vil prøve at kigge på begge infobokse.
Hvis jeg skal gøre mine forslag til infoboksen om Herregårde klarere, gør jeg gerne det!--mvh Per (PerV) 1. dec 2009, 18:23 (CET)
PS: "Infobox Former Subdivision" kan jo sikkert også bruges på f. eks. danske herreder, danske amter og for den sagsskyld de gamle kommuner i DK.--mvh Per (PerV) 1. dec 2009, 18:23 (CET)

Jeg er bange for at Skabelon:Infoboks tidligere land er for stor en mundfuld for mig. Jeg kan prøve om Skabelon:Infoboks kirke kan bruges til en infoboks med herregårde, som du skriver om her: Wikipedia:Landsbybrønden/Kategori:Herregårde I Viborg Amt:
{{Infoboks herregård
|billede = 
|tekst = 
|først nævnt/oprettet = 
|region = 
|kommune efter 2007 = 
|amt før 1970 = 
|herred = 
|sogn = 
|areal = 
|areal år = 
|første kendte ejer = 
|første kendte ejer (år)= 
|nuværende ejer = 
|nuværende ejer (år)= 
|adresse = 
|websted = 
|landkort=(region) 
|label= 
|korttekst = 
|bredde_grad= 
|bredde_min= 
|bredde_ret=N 
|længde_grad= 
|længde_min= 8
|længde_ret=E 
|landiso = DK
}}
Jegt har ganske vist kun udvidet kirkeboksen med adresse-feltet, men jeg vil prøve at udvide en herregårdsboks med de ekstra felter du nævner, så må vi se om det kan komme til at virke.
-- Mvh PHansen 1. dec 2009, 21:53 (CET)
Jeg har lavet et udkast her Bruger:PHansen/Infoboks herregård. Du kan eventuelt tage det over i en af dine egne sandkasser og tilpasse yderligere som du synes, og afprøve om det er stabilt. -- Mvh PHansen 2. dec 2009, 14:05 (CET)
Hej PHansen, Godt initiv med herregårdsboksen - den ser ud til at virke nu :-) - Nico 2. dec 2009, 18:36 (CET)
Ja, men så vil jeg lægge den op, så kan der rettes videre dér, Skabelon:Infoboks herregård -- Mvh PHansen 2. dec 2009, 20:11 (CET)

Musikafsnittet i Den danske guldalder[redigér wikikode]

Hej PHansen

Jeg mener at du engang lavede en udvidelse af musikafsnittet til Den danske guldalder. Skulle (vi) du ikke lægge det på plads i artiklen, men du syntes, som jeg husker det, at det var lidt for langt. Skal (vi) du ikke bare lægge det på plads og se hvad der sker, måske vil andre rette det til.

med venlig hilsen og tak for det gode samarbejde.

--Villy Fink Isaksen 13. dec 2009, 16:04 (CET)

Selv tak; ja, udkastet ligger stille og roligt her i en sandkasse, og jeg synes stadig det er noget for langt til at passe ind i artiklen, men jeg har ikke det overblik der skal til at finde det væsentlige. Der dukkede jo på et tidspunkt et par folk op fra Musik- og Teaterafdelingen på Det Kongelige Bibliotek, som jeg havde håbet uden det store besvær kunne lave noget – jeg skrev til en af dem, men desværre skete der ikke noget. Jeg vil lægge det op, så må vi se hvad der sker. -- Mvh PHansen 13. dec 2009, 18:10 (CET)
Fint - vi må se hvad der sker. --Villy Fink Isaksen 13. dec 2009, 18:21 (CET)

Udtryk der forældes[redigér wikikode]

Hej PHansen:

Vedrørende læreruddannelsen.

Jeg lægger henvisningerne ind under kategorien uddannelsesinstitution.

Sammenfletning kunne herefter ske således: (forslag)

NY hovedside: Læreruddannelsessted, henviser til læreruddannelse (i Danmark), hvortil lærerseminarium omdirigeres.

Begrundelse: Ifølge Undervisningsministeriet hedder det nu læreruddannelsessted officielt.

Vedr. udtryk, der forældes: Jeg skal gerne holde øje med, hvad der sker i lukningssagerne dag for dag (Senest var der et indslag i Nyhederne på DR1 i går aftes) og opdatere.

Hilsen Steen/ --Ramloser 16. dec 2009, 07:49 (CET)

Nu drejede min kommentar på din diskussionsside sig kun om "Udtryk der forældes"; det var Bruger:Brandsen der indsatte forslaget om sammenskrivning
Jeg har lavet et forslag til oplysninger om de nye De nye læreruddannelsessteder på siden Lærerseminarium. Det er en side om den periode i Danmarkshistorien hvor der fandtes lærerseminarier, den bør derfor ikke omdirigeres andre steder hen, men bestå.
Læreruddannelsessteder ser ud til at være en betegnelse der skal knyttes til professionshøjskolerne. Hvordan du nærmere har tænkt dig det, er det nok bedst at foreslå på Diskussion:Læreruddannelsessteder. Det er ikke velset med eksterne henvisninger oppe i teksten som du har lavet det til hver enkelt, det nås lettest via http://www.emu.dk/sem/generelt/seminarier/index.html (desuden er meldingen ved et par prøver: "Siden kan ikke findes")
PS til andre diskussioner: det er almindeligt blot at svare der hvor et indlæg blev åbnet; man ser svaret via "overvågningslisten".
-- Mvh PHansen 16. dec 2009, 12:00 (CET)

Johanne Luise Heiberg[redigér wikikode]

Jeg arbejder med at udvide Johanne Luise Heiberg med tekst fra DBL, vil du hjælpe jeg ahr bla. problemer med hvilke ord der skal være med stort bogstav, har rettet de fleste, desuden er der jo de sædvanlig med tekst fra DBL. link til mit værksted Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde8.

Med venlig hilsen og god jul --Villy Fink Isaksen 20. dec 2009, 12:14 (CET)

Tak for det, og i lige måde. Jeg vil tage den ind i en editor for at få en større font og så ellers arbejde mig langsomt ned gennem artiklen, noget i stil med Christian Winther (digter) tidligere. -- Mvh PHansen 20. dec 2009, 14:18 (CET)

Pas på nålen, for[redigér wikikode]

CopyeditorStar7.PNG Perfektionistens Barnstar
her får du en stjerne for din sans for detaljer og for at nogle ting virker, og andre ikke. Palnatoke 22. dec 2009, 20:31 (CET)


Tak – og lidt held, jernbaneskabeloner er som kinesiske æsker. -- Mvh PHansen 22. dec 2009, 22:12 (CET)

Går dette an?[redigér wikikode]

Hej og glædelig jul!

Kunne du gøre mig en lille tjeneste og se på artiklen islandske verber, og her har jeg specielt de svage verbers 3. klasse i tankerne? Jeg har dér gjort et førsøg med at lænke nogle verber til den bøjningssamling, som jeg, i hovedartiklen om det islandske sprog, har flyttet fra en fodnote til selve hovedteksten. Du kunne iøvrigt more dig med at taste nogle af de ord som jeg allerede har givet i de forskellige artikler og se på resultatet.

Mit spørgsmål er egentlig, er det godt "wikipediansk" at lænke eksternt i den grad, som jeg har i sinde. Det ville lette mit liv væsentligt, hvis man kunne affærdige de mange mønstre, som man behøver for en nogenlunde gennemført beskrivelse af morfologien med henvisning til en allerede eksisterende database.

Det ville også spare læseren (mine sider er for tiden kedsommelige opremsninger af tabeller) og også ville det frigøre en hel del af min tid for at sige noget konkret, sproghistorie, de lidt finere punkter osv.

Bøjningssiden er på islandsk, så jeg vil nødvendigvis måtte oprette en side for fagordene, når tid og lyst tillader. Men hvor meget forstår du af det hele, hvis du smælder på en af lænkerne?

Et andet spørgsmål, som måske er en gentagelse, om end jeg ikke tror det. Jeg har en tilbøjelighed til at benytte fodnoterne i ret udstrakt grad, undertiden som virkeligt uddybende stof, men jeg er også skyldig i at have vandret temmelig langt uden for emnet og også indskudt et par dumvittigheder for min egen morskabs skyld. Går jeg for langt i det sidste henseende? Alt det bedste Io 27. dec 2009, 17:46 (CET)

PS: Her går jeg udfra, at der virkelig findes en "læserkreds". Jeg har på fornemmelsen, at den er meget begrænset (men, tilstået, det er jo et ret begrænset specialsubjekt), i hvert fald har jeg fået lov til at husere som jeg vil og meget få, 1-2 stykker, har haft noget om indeholdet at sige. ;-) Kærlig hilsen Io 27. dec 2009, 18:19 (CET)

Jeg tror du er nødt til at gøre nogle fagfolk interesseret så du kunne have nogen at udveksle synspunkter med. Selv om dit projekt måske vil være i konkurrence med deres bogsalg, så er det nok alligevel de rette folk at få med på ideen:
"... studievejlederen i islandsk, Christoph Schepers, [...] chsc at ..." [4]
Med hensyn til hvilken form materialet skal tilrettelægges i, kunne det være en idé at forsøge at kombinere de forskellige projekters særlige styrker: Wikipedia, Wiktionary, Wikibooks, Commons ..., således at noget af det du kalder kedelige tabeller kunne gøres til en Wikibook, se fx:   Wikibooks-logo.svg Læs den relaterede bog: "Historiska berättelser från Baskemölla"Wikibooks (svensk) – hvor en mængde ekstra materiale er lagt ud fra Baskemölla. Det der behandles på Wikipedia kunne så være det du kalder "... noget konkret, sproghistorie, de lidt finere punkter osv."
Det med noterne har jeg svaret på længere oppe – Apropos lydfilerne skulle du lytte til denne indtaling som er denne artikel indtalt af Bruger:CarinaT der sikkert kan give dig et tip om hvor lidt man kan klare sig med til indtaling.
Hvis du betragter det hele som et længerevarende projekt, var det måske en god ide at tænke over spredningen af materialet? -- Mvh PHansen 27. dec 2009, 21:36 (CET)
Hej og tak for svaret!
Jeg troede jo at jeg havde fået et svar angående fodnoterne. Jeg var blot ikke sikker.
Jeg betragter det hele som et længerevarende profekt, som jeg vil beflitte mig med, så som tiden tillader. Jeg betragter projektet ikke som mit eget i én forstand, dvs. alle bidragere har deres del. Men nu har det varet en tid, og den eneste som tilføjer noget af substans er mig. Det betyder, at hele konstruktionen nu er nogenlunde fast forankret og den konstruktion er min.
Jeg står altså overfor et problem — for mange kokke fordærver maden — og på den anden side er stoffet noget omfangsrigt. Jeg tror jeg lader lydoptagelser ligge for tiden.
Men du nævnte at jeg havde omtalt mine tabeller som kedsommelige, med dine ord &#132;således at noget af det du kalder kedelige tabeller&#147;. Betyder det virkelig at du kan læse mine artikler uden at kede dig? De er jo den ene tabel efter den anden. Jeg ved ikke hvad du blev uddannet som, men et dannet menneske er du. Går det an at føje tabel til tabel? Der må jo være noget kød. Der må være historie, noget menneskeligt, f.eks. hvilke mennesker foretrækker den og den sprogbrug.
Du siger du er pensionist. Jeg går ud fra at du er gammel nok til at have læst Saxo i den eneste skønne oversættelse, dvs. Winkel Horn. Det har jeg også for lang tid siden og jeg må sige at endskønt dansk poesi ikke har meget at give mig, så er denne oversættelse skøn. Med dette vil jeg sige at jeg tror du forstår hvad jeg mener med at man skal gendive et sprog på den bedste måde jeg kan. (Om mig, så er jeg 40-50 år gammel, ingeniør af uddannelse — og for at bryste mig, en ret god stilist på islandsk.)
Men skelettet er der altså, og der vil komme nogle tabeller til. Men ét personligt spørgsmål, og nu beder jeg om et ærligt svar. Hvis jeg nu begynder at fylde tomterne mellem tabeller ud, især sproghistorisk og så naturligvis med interessante særtilfælde, tror du — husk, at dette er et ærligt ment spørgsmål, jeg holder næsten så meget af dansk som islandsk — hvor mange vil finde det hele læseværdigt. Subjektet er mig kært, men &#132;Guds spildte ord på Balle-Lars&#147; bør undgås. Med andre ord, blandt de sikkert millioner dannede mennesker i Danmark, hvor mange vil anslå som læsere. Jeg skriver af lyst, men ingen kan skrive ud i det tomme rum. Jule- og nytårshilsener Io 28. dec 2009, 19:58 (CET)
Jeg er ked af at jeg ikke kan give dig et kvalificeret svar; jeg tilhører ikke din målgruppe som må være danskere der vil lære sig islandsk, derfor min henvisning til studieskolen, hvis du vil have en kvalificeret vurdering. Jeg tror dit problem er at du på et tidspunkt får en eller flere på nakken for netop disse mange tabeller der vel hælder til det uencyklopædiske hvis de dominerer helhedsindtrykket. Derfor mit forslag om at sende det lærebogsagtige over i en Wikibook så genrerne ikke blev blandet så meget.
En anden mulighed kunne være at du lærte dig at håndtere sammenklappelige skabeloner og andet af den slags; se eksemplet herunder.
-- Mvh PHansen 28. dec 2009, 21:48 (CET)
Tak for svaret. Målgruppen er ikke de, som vil lære sig islandsk. Målgruppen er de, som kunne ønske at skaffe sig en oversigt. Men jeg vil gruble over det, jeg melder mig næppe igen før næste vår, så vi har tid nok. I mellemtiden er jeg, som altid, taknemmelig for korrekturer. Bedste hilsener Io 28. dec 2009, 22:00 (CET)
Hej igen. Fin opfindelse, disse skabeloner. Kunne du give mig lænken til dem i Wikipedias hjælp, det være sig engelsk eller dansk? Som jeg sagde så er det ikke meningen at skrive en lærebog, men kun at skaffe en oversigt. Men da jeg begyndte var islandskartiklen (kun én på det tidspunkt) ca. 5 kB stor. Nu har vi ca. 200 kB. Min sørgelige historie er, at jeg fandt den daværende tilstand uantagelig, så føjede jeg en ting til, så en anden og før man ved det, befinder man sig i det nuværende morads — jeg kan jo ikke forlade halvgjort arbejde. Jeg har gjort hvad jeg kunne og vil blive ved med at gøre det som tiden tillader. Og et personligt spørgsmål: Du har ingen speciel interesse for faget og det forstår jeg godt. Men du er et venligt menneske som har læst mine artikler. Og det leder til et "samvittighedsspørgsmål": Synes du, at den tid var spildt, da du læste artikler, som egentlig ikke interesserer dig, men dog siger noget du ikke vidste før? Selv er jeg af den mening, at lidt ekstraviden aldrig kan skade, og jeg tror nok jeg har sagt det allerede. Men kær hilsen og tak for hjælpen. Jeg vil sikkert søge dine råd en eller mange gange til. Det jeg behøver nu er en god dansk stilist. Io 29. dec 2009, 19:31 (CET)
Ja, jeg synes de er værd at overveje til løsning af særlige opgaver, som her med de eksterne henvisninger der ikke hører hjemme i løbende tekst. Skabelonen ligger her: {{Collapsible list}}; {{Navboks}} er en anden mulighed, måske til andre opgaver. De kan jo som billeder justeres i bredden og "float:right" som små ledsagende bokse efter behov.
Det der fik mig til at bruge karakteristikken lærebog var egentlig blot de mange skemaer der trækker helhedsindtrykket i den retning. Desværre er mange af skemaerne lige lidt for brede til at man kunne have teksten flydende nedad i venstre side og de illustrerende skemaer nedad i højre side, og her altså eventuelt en og anden i en skabelon hvis det passede ind. Det var noget i den retning jeg tænkte mig, men ved et gennemsyn af de forskellige artikler, kan jeg ikke lige se at det vil virke – og det er ikke en opfordring til at begynde lægge det hele om, blot en mulighed til overvejelse.
Den artikel der er lettest at fravriste lærebogspræget er oversigtsartiklen Islandsk (sprog) som jeg rettede lidt i tidligere på dagen, og det er den man kan læse med størst udbytte hvis man ikke i forvejen kan sproget eller er i gang med at lære det; stilen med eksempler og noter virker fint. Med hensyn til sproget har du ikke brug for nogen stilist, og den smule korrektur er knap værd at tale om. Jeg mener opgaven er i gode hænder, og at du blot skal fortsætte når du har tid og lyst – og dertil godt nytår. -- Mvh PHansen 29. dec 2009, 22:02 (CET)
Hav tusinde tak og et par til. Jeg må nok sætte mig ind i de forskellige skabeloners "biologi", og er nødt til at forsvinde fra Wikipediaen for en tid, jeg har en eksamen om 2 uger, men jeg tager tråden op når der gives tid til. Da vil jeg også være interesseret i at finde ud af, hvordan man laver sidenoter eller rammer med farvet (sikkert lysegrå) baggrund, da løbende historiske oplysninger nok ser bedst ud på den måde — foruden, at jeg virkelig har for at skrive en særlig artikel om sproghistorien, som nok bliver kortere end emnet fortjener, men den skal dog være der. Iøvrigt fik mit ego et lille klap, da nogen foreslog hovedartiklen som lovende. Det blev ganske vist afvist af grunde som jeg er enig med, men der findes altså læsere som forvilder sig til den artikel og synes ikke ilde om den. Og du, for at gentage det, hav mange tak for udvist hjælpsomhed. Jeg tror klappeskabeloner er den rigtige løsning. Når jeg engang har tid til, tager jeg fat igen, og håber at finde dig her frisk og munter. Glædeligt nyt år. Io 30. dec 2009, 17:52 (CET)

Skabelon[redigér wikikode]

Hei! Takk for at du fikk rettet det til: Den danske guldalder. Jeg hadde rotet det til, beklager. Ønsker deg et godt nytt år der du er! Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 31. dec 2009, 14:53 (CET) i Norge.

Hav selv et godt nytår – det er glædeligt at I kunne bruge skabelonen, og en og anden af artiklerne deri. Vi henter mange nordfra. -- Mvh PHansen 2. jan 2010, 17:47 (CET)

Mange tak[redigér wikikode]

Mojn Mojn PHansen! Mange mange tak for de kompletterende redigeringer af artiklerne Radio Kampus, ARD og Užupis. Jeg iagttager nøjagtigt mine fejltagelser og lover forbedring. Mvh --Nordmensch 18. feb 2010, 21:53 (CET)

Selv tak – hvis du ikke fylder dansk Wikipedia med alt for store tekstmassiver (!), vil jeg holde lidt øje med dine opslag, der jo ikke har brug for ret meget korrektion. -- Mvh PHansen 24. jan 2010, 17:37 (CET)

Lag[redigér wikikode]

Du har ett svar på en av dina frågor här sv:Diskussion:Baskemölla#Spørgsmål i forbindelse med korrekturlæsning af den danske udgave. Lag på svenska kan även användas som hold i danskan (holdsport->lagsport, arbejdshold->arbetslag). Ett fiskelag har alltså inget att göra med Lov (jura), utan är en gruppe af fiskare som fiskar tillsammans.--Ankara 25. jan 2010, 12:12 (CET)

Tak for henvendelsen. Det drejede sig blot om at finde den rigtige danske formulering til den svenske sætning:
"Fiskelagen bestod av fyra till fem personer och de flesta båtarna ägdes av åborna". (I afsnit Fisket och ...)
som Bruger:Janghus (sv:Användare:Janghus) havde oversat til:
"Fiskeloven bestod av fire til fem personer og de fleste bådene agdes af åborne"
Længere oppe i den svenske står:
"Den som fyllt 18 år blev intagen i fiskelaget för en avgift av 3 riksdalar".
Man betalte altså for at blive optaget i dette fiske"hold". Da fiskelov ikke kan bruges på dansk i denne sammenhæng, foreslog jeg derfor lav (norsk: Laug - svensk: Skråväsen)
-- Mvh PHansen 27. jan 2010, 18:20 (CET)

din profil[redigér wikikode]

Kære PHansen, Tak for dine bemærkninger i diskussion:Romantikken. Jeg læste lige din brugerside, og undrer mig over det du skriver om dig selv: Cit: " Jeg vil især bidrage med stof jeg ikke på forhånd ved noget videre om." Lidt komisk hvis du spørger mig (!?!) Er det virkelig dig der skriver det? Eller er det hærværk? --David Hein Bach 5. feb 2010, 14:01 (CET)

Jeg prøver at finde udenlandske artikler at oversætte; derved lærer jeg meget uden at vide noget særligt om emnet. Ved at sætte dette skilt på er det mit håb at der måtte dukke en kyndig person op til at gennemgå det jeg har oversat – skønt der går lang tid imellem. Som du kan se, er der forskellige måder at bidrage på. -- Mvh PHansen 5. feb 2010, 14:24 (CET)

Glimrende PHansen, jeg undrede mig bare. I øvrigt virker du ganske kompetent! Og så er det en ædel mission du har valgt, at hjemtage viden og udbrede det på vores eget modersmål - tak for det, og bliv da endelig ved!
Angående gennemgang af oversættelser har jeg faktisk posted yderligere i diskussion:Romantikken, idet jeg mener, at der kan strammes op i oversættelsen fra Svensk. Det er ikke en kritik at din forsåelse af den svenske artikel (jeg har heller ikke forsøgt mig med nogen tekstkritisk sammenligning). Det er bare noget med sætningskonstruktionerne, som bærer præg af det svenske... Jeg forsøger at lave et forslag til ændringer i næste uge, og poster det på artiklens diskussion...--David Hein Bach 5. feb 2010, 14:51 (CET)

Jeg synes du skal tilføje det du finder frem til af forbedringer. -- Mvh PHansen 5. feb 2010, 19:44 (CET)

Kunstnerisk nødvendighed[redigér wikikode]

Kunne du give Kunstnerisk nødvendighed et eftersyn? venlig hilsen --Villy Fink Isaksen 17. feb 2010, 18:34 (CET)

Jeg har rettet et par slåfejl og en formulering. – Det sidste afsnit om bestillingsarbejder lægger op til en artikel om "kunstnerens rolle i samfundet gennem tiderne" eller lignende titel, hvor den enkelte kunstners indre følelse vel først bliver af afgørende betydning med opkomsten af det borgerlige samfund hvor der især fremstilles til et marked og ikke til en mæcen? -- Mvh PHansen 17. feb 2010, 20:04 (CET)
Ang. "kunstnerens rolle i samfundet gennem tiderne" så se lige dette blogindlæg: http://detligner.blogspot.com/2010/02/kunstnerisk-trods.html ! --Villy Fink Isaksen 17. feb 2010, 20:19 (CET)
Artiklen: "kunstnerens rolle i samfundet gennem tiderne" vokser ikke hurtigt, jeg har svært ved at komme igang og ved at skaffe materiale om det. --Villy Fink Isaksen 10. mar 2010, 16:05 (CET)
Det er muligt at emnet er for omfattende, da det jo ud over kunstneren selv må indeholde noget om kunsten i de forskellige samfund til de respektive tider.
Det kunne se ud til at du er begyndt på en slags serie med "Kunstnerisk ..." - og det kan du jo fortsætte med som en slags nedslag eller opvarmning (virkemidler, selvdisciplin, selvcensur, ..?)
Ellers er der vel blot at håbe at der melder sig en kyndig kunsthistoriker der kan sætte noget op at bygge videre på. Bruger:Sangild er en kandidat, der vist desværre ikke har tid (jf. Diskussion:Kunstner og "Eftersyn af musik-artikler")
Indtil der dukker et mere synligt sted op, kan din kladdeside vel bruges til at opsamle materiale.
-- Mvh PHansen 13. mar 2010, 12:36 (CET)

Barnstar[redigér wikikode]

Hej PHansen, Jeg har tildelt dig en Barnstar for din hjælpsomhed og lagt den på din brugerside. Og en stor tak fra mig da jeg var ny. - Zilotte 20. feb 2010, 02:35 (CET)

Det var venligt gjort; mange tak. -- Mvh PHansen 20. feb 2010, 07:59 (CET)

Den danske guldalder[redigér wikikode]

Hej PHansen

Jeg er blevet bedt om at tjekke Den danske guldalder efter bruger 77.215.89.49's redigeringer, jeg har gjort det efter bedste evne, men jeg er ikke god til at fange fejl. Kan du ikke også tjekke?

med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen 17. apr 2010, 15:24 (CEST)

Jeg har læst det igennem og rettet et par småting. Lad os håbe "CASA" / 77.215.89.49 har lyst til at arbejde sig videre ned gennem artiklen. -- Mvh PHansen 17. apr 2010, 17:40 (CEST)
Tak og ja. -- mvh --Villy Fink Isaksen 17. apr 2010, 17:44 (CEST)

Kunne du tjekke disse ændringer: http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Den_danske_guldalder&diff=prev&oldid=4081839 og http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Den_danske_guldalder&diff=prev&oldid=4080295 og http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Den_danske_guldalder&diff=prev&oldid=4080273 og http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Den_danske_guldalder&diff=prev&oldid=4080029 . Samt efter se mine patruljeringer. --Villy Fink Isaksen 20. apr 2010, 18:48 (CEST)

Jeg har netop fået forkludret en længere gennemlæsning af redigeringerne fra den 19, da denne nye kom til. Jeg vil derfor ændre fremgangsmåde og gennemlæse hele artiklen for de småting, der under alle omstændigheder kun er tale om (stort set kun slå- og andre småfejl), til der igen er faldet lidt ro over artiklen. -- Mvh PHansen 20. apr 2010, 20:52 (CEST)
Ja - det er jo nok sådan det gøres bedst. -- med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen 20. apr 2010, 20:55 (CEST)

Galleri og dets placering i artikler om især billedkunstner[redigér wikikode]

Jeg har flyttet galleriet i artiklen Charles Demuth og mener også dette bør ske i artikel om Alfred Stieglitz, de er jo begge billedkunstner og derfor mener jeg at billeder skal rykkes frem før eksterne link, referencer med mere. --Villy Fink Isaksen 26. jun 2010, 15:06 (CEST)

Det foregår på den måde at jeg placerer billeder så helhedsindtrykket af artiklerne bliver nogenlunde. Det har blandt andet noget at gøre med størrelsen af de infobokse jeg har fået øje på fra de engelske versioner. Når man har set på tekst med mere, kan man fordybe sig lidt i billederne, som jeg har gjort lidt større for at læseren dog kan få et lidt bedre indtryk end de små frimærker – det er jo trods alt billedkunstnere. Det er min skabelon indtil videre, og hvad andre gør siden hen, vil jeg næppe blande mig i. Jeg må nok tilstå at jeg har tænkt mere på læseren end på stilmanualen, så derfor kan det vel ikke undre at jeg mener din placering i Charles Demuth ikke er særlig pæn med den store hvide tekstløse klump; det er en ubalance jeg søger at undgå. -- Mvh PHansen 26. jun 2010, 17:50 (CEST)
Ok - jeg er ikke helt enig, men har nu rullet tilbage. --Villy Fink Isaksen 26. jun 2010, 18:03 (CEST)
Du kunne jo også fylde lidt mere tekst i :) -- Mvh PHansen 26. jun 2010, 18:12 (CEST)
Hensynet til læseren besværliggøres en del af at forskellige læsere har forskellige computere, browsere og skærmstørrelser. På denne maskine vises artiklen Charles Demuth således med mere hvidt i første version end i anden... --Palnatoke 26. jun 2010, 18:16 (CEST)

Kilder[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg ser, du, ganske berettiget, har sat {{Kilde mangler}} på en oplysningen, jeg har føjet til artiklen Antikken, så derfor kunne jeg godt tænke mig, at en erfaren bruger som du reagerer på et spørgsmål, jeg for nylig har stillet på Wikipedia-diskussion:Kilder. Hvis du ikke vil, vil jeg også gerne have, du skriver det, så jeg ikke skal vente i tvivl.

På forhånden tak. Inc 12. jul 2010, 12:30 (CEST)

Redigeret af Inc 12. jul 2010, 12:34 (CEST)

Jeg må tilstå at jeg ikke er voldsomt inde i emnet. Jeg navigerer i praksis ved at holde mig til Commons, hvad billeder angår, og runeberg.org til tekster. Jeg har af og til været inde på denne side Wikipedia:Kilder/Tilladelser. Der står ganske vist at den er forældet, men den er da ret fyldig, skønt måske ikke opdateret.
Da Bruger:MGA73 og Bruger:Nico har indlæg på diskussionssiden Wikipedia-diskussion:Kilder/Tilladelser, var det måske en idé at spørge dem direkte. -- Mvh PHansen 12. jul 2010, 13:04 (CEST)
Det vil jeg så gøre. Tak for hjælpen. Mvh. Inc 12. jul 2010, 14:03 (CEST)
Der er kommet svar i diskussionen, hvis du er interesseret. --Inc 13. jul 2010, 16:11 (CEST)
Tak. Jeg har kommenteret her og på diskussionssiden – i håb om opdatering. -- Mvh PHansen 14. jul 2010, 12:35 (CEST)

Angående det danske sprog[redigér wikikode]

Hej igen!

Jeg lever stadigvæk og jeg fik lyst til at læse om det danske sprog. Nå ja, hvis du kigger på artiklen, så bliver du sikkert enig med mig, at det er en skam og skændsel, at det danske sprog bliver så grusomt behandlet på den danske Wikipedia. Kunne du finde en eller anden, helst flere, som kunne oplyse de læselystne?

Tak for alt gammelt og godt. Jeg har skrevet en smule, siden du hørte fra mig sidst, men &#132;det store projekt&#147; islandsk må nok blive liggende endnu en tid. Materialet der som det er, er sikkert nok til at opfylde de flestes nysgerrighed. :-) Jeg håber du har det godt. Kærlig hilsen. Io 18. jul 2010, 20:09 (CEST)

Tak for den fine hilsen. Ja, artiklen om det danske sprog er mager; tysk og engelsk har fyldigere artikler, uden at jeg kan bedømme kvaliteten. Jeg tror ikke der i øjeblikket er folk med tilstrækkelig interesse og indsigt til at der er udsigt til en udbygning – med mindre der for eksempel skulle komme en sproginteresseret udlænding forbi og hjælpe danskerne med oplysning om deres eget sprog ;-)   Hav det selv forsat godt. -- Mvh PHansen 19. jul 2010, 10:40 (CEST)
Hej, endnu en gang!
Det forholder sig nu engang sådan, at sprogartiklers forfattere helst skulle være indfødte. De har ja sprogfornemmelsen og har gennemgående, eller skulle have, en større viden om emnet, om ikke andet så gennem deres skoling.
Hvad denne her skrivende udlænding angår, som ganske vist interesserer sig for sprog, så hæmmes jeg for det første af en alvorlig mangel på kilder (jeg ejer ikke engang en dansk grammatik - jeg lånte min gymnasiegrammatik til en eller anden og så den ikke igen) og for det andet af, at mine sproghistoriske danske kundskaber har et enormt hul mellem oldnordisk og nutidens dansk. Nok kan jeg læse gamle danske tekster, men jeg kunne ikke skrive systematisk om udviklingen. Og hvis jeg skulle skrabe en nudansk grammatik sammen fra hukommelsen, er katastrofen nær. (Sprogbrugen har jeg nogenlunde i hovedet, men jeg kunne ikke systematisere den uden skriftlig støtte.)
Jeg finder det iøvrigt ret tragisk, at danskere udviser en så ringe interesse for deres eget sprog. Måske dansk skulle sættes på listen over sprog i udryddelsesfare - engelsk synes at blive anset for &#132;finere&#147;, hvordan man end har fået den idé, og nye ord er også overvejende engelske. Måske ender jeg med at blive den sidste som forsøger at skrive et nogenlunde klassisk dansk. :-( Men enhver har jo sin smag. Bedste hilsener. Io 19. jul 2010, 17:24 (CEST)
Herren tilgive mig, men jeg kunne ikke dy mig for at begynde på det danske morfologikapitel. Jeg har kun skrevet om artiklen, men tror du ikke nok en eller anden vil føle sig fristet til at udvide det? Hvis ikke må jeg opgive alt håb om danskerne og deres forhold til modersmålet. Kærlig hilsen. Io 19. jul 2010, 20:28 (CEST)
Det går jo fint; det er bare at fortsætte og ikke sætte for store forhåbninger til danskerne. Jeg ser her at udlændinge fint kan beskrive andre folkeslags sprog, så der ingen grund til at du holder dig tilbage. -- Mvh PHansen 19. jul 2010, 20:39 (CEST)
Rask var et geni uden lige. Vi mindreværdige væsener må nøjes med det vi har. Artiklerne var lette, men jeg er ude af stand til at forfatte en komplet sprogbeskrivelse baseret på hukommelsen alene. Hav tak for opmuntringen, men jeg hverken kan eller vil tro, at der ikke forefindes en eneste dansk Wikipædianer med skrivelyst og kundskaber. Det er deprimerende at se på diskussionssiden. Man anvender en masse krudt på triviale ting uden at sige et ord i selve artiklen. Mit lille bidrag var kun for at hjælpe andre af sted. Kærlig hilsen. Io 19. jul 2010, 20:56 (CEST)
Hej igen!
Måske kunne du gøre mig den tjeneste at kigge på danskartiklen igen, for at se om jeg har begået alvorlige fejl. Jeg tilføjede et par ord om nutidens danske ordforråd og satte desuden et lille skelet op. Kritik er velkommen, nej, kærkommen, som altid, men jeg tror nok jeg har ydet hvad jeg kan for tiden. Der er ingen dansk grammatik faldet i mit skød, siden jeg nævnede, at jeg desværre ikke ejer en. Kærlig hilsen. Io 19. jul 2010, 21:45 (CEST)

Og hej igen!

Jeg tror nok jeg har skrevet hvad jeg kan uden støtte i skriftlige kilder. Hav tak for rettelserne. Tror du ikke nok, at det lige påbegyndte skelet skulle due til at give en eller andet et "spark" til at fortsætte? :-) Nå ja, jeg håber det i hvert fald, og det er lidt for meget for én person at skrive om to sprog på samme tid. I øvrigt får det islandske ligge en tid. Jeg har i sinde at gøre noget for mig selv i stedet, nemlig at lære i det mindste et sprog til - hvilket sprog det er fortæller jeg ikke med det samme - det er meget svært og det vil koste al min hukommelse at tilegne mig det. Kærlig hilsen. Io 23. jul 2010, 17:33 (CEST)

Hvis det er meget svært, er det jo nok kinesisk. Sven Burmester, som vist har boliger i Kina, Ægypten og USA, sagde i radioen forleden at kinesisk (skrift) er svært at lære, selv for kinesere – så det vil nok lægge beslag på en del tid. Men der nok ikke stor fare for at dine artikler her løber løbsk, mens du kæmper med penslen. Held med projektet. -- Mvh PHansen 25. jul 2010, 21:47 (CEST)
Hej!
Det er meget svært, men dog ikke kinesisk. Men jeg har altid ønsket mig at kunne i det mindste et baltisk og et slavisk sprog, før jeg går over i det hinsides. Mit projekt er litauisk, som nok er det sværeste af alle indo-europæiske sprog. Jeg har bladet gennem grammatikken. Men, hvis det lykkes, og det vil tage 1-2 år, så har jeg bevist en ting og tilegnet mig en anden.
Beviset ville være, at min hjerne stadigvæk funktionerer, noget som jeg er frygtsom for - at den ikke gør. [Indskud: Dette er ikke et påkald for smigren. Dette er noget som jeg ærligt sagt, er bange for. Jeg ældes og hukommelsen forbedrer sig ikke i tidens løb.]
Hvis dette lykkes, så findes der meget få islændinger, som kan det sprog. Jeg anslår tallet til ti, og er måske for meget. Men tæmk på arbejdsmulighederne. Vi har ca. 1000 litauere her i landet og vi kunne vel bruge islændinger, som kan deres sprog. Vi har ja handelsforbindelser med Litauen. Og for at være ærlig, så kom min far med den idé at begynde med litauisk. Han tænkte på vores tarv for kvalificerede (islandske) oversættere tolke på netop det sprog, og han har ret. Alt det bedste Io 26. jul 2010, 19:13 (CEST)
Ud fra den smule jeg har set om det, lyder det ganske rigtigt vanskeligt, og er tilsyneladende mere relevant end kinesisk. Wikipedia kan måske endda med lidt planlægning og hjælp bruges til skriftlige øvelser – først fra, siden til? — En bruger har tidligere udbygget afdelingen om landet her. -- Mvh PHansen 30. jul 2010, 10:54 (CEST)
Hej igen og tak for dine fingerpeg!
Jeg har lige oprettet en konto på den litauiske Wikipedia og pudsigt nok havde ingen taget brugernavnet Io, så der er jeg også Io.
Jeg har spurgt V4idas om hvordan man bærer sig ad med at skrive litauisk i LaTeX, men trafikken hos ham (eller hende) ser ikke ud til at være stor, så jeg stiller det samme spørgsmål her: Kender du nogen, som ved hvor man kan få fat i en vejledning?
Det kan godt tænkes, at koderingen kunne forvolde vanskeligheder og jeg ville gerne vide, hvordan man indtaster de specielle bogstaver, helst også accenterne og tilden, som viser tonaliteten. De sidste bliver ganske vist ikke normalt brugt på tryk - undtagen netop i lærebøger og ordbøger, og jeg ville gerne først løse opgaverne håndskriftligt og så taste det igen i LaTeX. Det giver en dobbelt gennemgang, jeg har dermed en bedre chance for at tilegne mig stoffet og så ser jo alting så godt ud i LaTeX. Den LaTeX-distribution jeg bruger er iøvrigt MiKTeX.
Jeg ville være taknemmelig hvis du kunne hjælpe mig, men indtil da, hav tak for altid udvist hjælpsomhed og opmuntring. Kærlig hilsen Io 31. jul 2010, 19:00 (CEST)

Jeg har ikke beskæftiget mig med Latex, men har nu læst lidt om det.
Måske drejer det sig om at finde (og få til at virke) : 'Lithuanian Language Support for LaTeX' - Jeg kan kun videregive et par links jeg er faldet over:

Hav tak som altid. Jeg har spurgt nogle, deriblandt LinasLit (han har ikke svaret endnu), men jeg tror jeg kan tage det roligt nu. Jeg kan med lidt hjælp fra de mange, mange pakker, som følger med LaTeX skabe ethvert symbol - det eneste jeg ikke kan er at skifte ord mellem linjer på de de to sprog i det samme dokument. Det er underordnet lige nu. Først skal man jo lære sproget. Iøvrigt er der påfaldende mange ligheder mellem litauisk og islandsk - begge to konservative indo-europæiske sprog, skønt litauisk naturligvis er meget sværere (lighederne ser man dog kun hvis man kender i det mindste et af sprogene godt, altså kan se lidt under overfladen). Kærlig hilsen Io 3. aug 2010, 21:10 (CEST)
Hej!
Om du nu tror det eller ej, så har jeg fundet en litauer, som gider!!! Der er så mange som trættes af mine talrige mails, men denne var (og bliver forhåbentlig igen) aktiv i det litauiske LaTeX-projekt. Jeg tror endda at jeg har kunnet hjælpe ham en smule, da jeg har fundet ud, hvordan man kommer klar med samtlige ekstrabogstaver og accenter på samme tid med en normal LaTeX-distribution. Da han sjældent tænker på ekstrabogstaverne og accenterne samtidigt (det gør indfødte ja ikke), siger han mig sågar, at han nok vil sende min løsning til det litauiske projekt. Det forholder sig sådan, at litauisk besidder tre tonalitetstegn, som normalt ikke bruges i tryksager, men for en som vil lære sproget er de nødvendige. Hvordan ord deles mellem linjer er dog stadigvæk et problem. Det er et koderingsproblem og min nyfundne kammerat vil sikkert blive en god støtte. I hvert fald sagde han ja, da jeg spurgte ham, om han ville at jeg skulle sende ham stikprøver af de forbavsende mange ligheder mellem litauisk og islandsk. Han kan i øvrigt en smule dansk. Der er selvfølgelig ligheder i ordforrådet, men der er også mange ligheder i bøjning, brugen af kasus og lignende. Alt i alt - jeg fryder mig, det ser ud til at jeg vil have det sjovt og hvis du vil, kan jeg sende dig nogle krummer, hvis du ellers bryder dig om denslags. (Et eksempel er genitivens brug med numeralier. På baltiske og de fleste slaviske sprog er dette en grundfæstet regel - på islandsk kan man bruge den selvsamme regel hvis man vil, det er kun et spørgsmål om stil. Da disse sprogs veje skiltes for, tja, jeg ved ikke, 3000 år siden, finder jeg det fascinerende at støde på sådanne grundlæggende ligheder. Eksemplerne er mange.)
Hav tak for råd, støtte og venlighed. Jeg melder mig igen før eller senere. Kærlig hilsen Io 4. aug 2010, 22:43 (CEST)

Tak[redigér wikikode]

Tak fordi du orker at vedblive med at læse korrektur på mine elendige oversættelser. --Villy Fink Isaksen 23. aug 2010, 20:42 (CEST)

Selv tak. Systemet med de forskudte sprog gør det let at sammenholde. -- Mvh PHansen 23. aug 2010, 21:48 (CEST)

ang. korttilkirken.dk på brønden[redigér wikikode]

Hej Peter. Blot lige en hilsen med tak for dit meget præcise indlæg på brønden. Efter Palnatokes første indlæg, luftede jeg lige hunden og konen, mens jeg gennemtænkte et svar, men ved hjemkomsten havde du svaret på mine vegne - med samme argumenter, som jeg havde fundet frem til. Det er korrekt, at sir48 har været meget omkring mine indlæg, og også Palnatoke har direkte opfordret mig til visse redigeringer ang. afskaffelsen af begrebet kirkedistrikter. Rigtig mange af de "store" har været på banen, uden at de har rynket et bryn. Derfor lidt undren over så sene reaktioner. Mange julehilsener, Preben Gøssing.--Kort til kirken 16. dec 2010, 17:48 (CET)

Selv tak – Opdelingen i de tre punkter – der alle gør det nærliggende at svare nej – gør det let for det indre blik at genkalde sig historien om Khrusjtjov der for 50 år siden i FN truede med, eller faktisk bankede sin sko i bordet: njet, njet, njet' ?
Lad os imidlertid håbe på et konstruktivt udfald. Glædelig jul. -- Mvh PHansen 17. dec 2010, 07:50 (CET)
Du skal være velkommen til at formulere de tre punkter anderledes, hvis du mener at det kan føre frem til et andet resultat end "det må anses som stridende mod vore normer at man opretter en masse næsten tomme artikler med det ene formål at linke til sit eget website, men korttilkirken.dk er muligvis en af de meget få undtagelser". --Palnatoke 17. dec 2010, 08:04 (CET)
til bruger:palnatoke: du er i din gode ret til at skrive "med det ene formål at linke til sit eget website", hvis du har belæg for dette. Har du det?--Kort til kirken 17. dec 2010, 08:48 (CET)
Mit ærinde har kun været at tilkendegive at jeg støtter at projektet køres til ende på en måde der i det mindste ligner det der foregår nu; samt redegøre for baggrunden så det er klart at Kort til kirken ikke har påbegyndt linkspam som antydet, men blot overtaget en praksis der var indledt, og som jeg havde del af "skylden" for. Det er vel også en tanke værd at Bruger:Sir48 brugte tid på det uden at finde anledning til en slettekampagne? -- Mvh PHansen 17. dec 2010, 10:27 (CET)
Det var for firkantet formuleret - lad mig i stedet sige "næsten uden andet indhold end et link til sit eget website" - jeg har ingen grund til at gætte på formålet. --Palnatoke 17. dec 2010, 11:08 (CET)

Trackliste[redigér wikikode]

Hej PHansen et problem med en skabelon du måske kan løse se Brugerdiskussion:Z33k#Trackliste en skabelon der ikke folder sig sammen. --Villy Fink Isaksen 7. jan 2011, 22:01 (CET)

Jeg tror der er noget her der skulle være forblevet på engelsk: måske "sammenfoldelig sammenfoldet" skulle måske være forblevet "collapsible collapsed" da det ikke vedrører skabelonen, men class=...

<table class="trackliste {{#ifeq: {{{sammenfoldet}}}|ja|sammenfoldelig sammenfoldet}}" cellpadding="0" style="width: 100%;border-width: 0px; border-collapse: collapse;">

Jeg vil se på det. -- Mvh PHansen 7. jan 2011, 22:38 (CET)


Det ser ud til at virke. For hukommelsens skyld sætter jeg lidt om det:
{| class="wikitable collapsible collapsed"
 |A normal cell in the header row
 ! colspan="2"| Header cell spans two cols
 |-
 | colspan="2" | Lorem ipsum dolor sit amet
 | Separate body cell
 |}
Da den ikke ser ud til at virke her på en brugerdiskussionsside, er den i sandkassen - en:Help:Collapsing#'collapsed' -- Mvh PHansen 8. jan 2011, 11:00 (CET)
Kune der ikke etableres en lyseblå bjælke lige som i mange andre sammenklappet skabeloner? Det ville være med til at gøre opmærksom på at her er noget mere! Ellers mange tak! --Villy Fink Isaksen 8. jan 2011, 11:06 (CET)

Jeg tror godt jeg kan se hvad du mener, fx er det ved Delta_Cross_Band#Albums lidt forvirrende med både vis- og rediger-knapper, og den samme tekst to gange for hver. Så det ville være godt med en eller anden markering af at der er noget mere.
Det bedste ville jo være med en ekstra parameter som fx herunder

{{trackliste
| farve        = xyz
| sammenfoldet    = ja
| overskrift     = Rave On 
| ekstra_kolonne   = Kor
| total_længde    = 

...
}}

Der er et eksempel her på en markering af rammen der viser at der er noget at lægge mærke til. Jeg vil se om der kan hentes kode derfra. Det vil tage lidt tid. -- Mvh PHansen 8. jan 2011, 12:49 (CET)

Det er lykkedes mig at tilføje en grå ramme omkring listen så man kan se der er noget mere. Man kan vælge andre farver via denne side: http://html-color-codes.info/ -- Mvh PHansen 8. jan 2011, 17:58 (CET)

Ok - det ser fint ud! TAK! --Villy Fink Isaksen 8. jan 2011, 18:13 (CET)
Hej. Jeg synes ikke det ser pænt ud med en permanent lysegrå ramme. Igen, på den engelske er der således kun en ramme når den er sammenfoldet.--z33k 8. jan 2011, 20:38 (CET)

Den fjernes let ved at gendanne denne version. -- Mvh PHansen 8. jan 2011, 20:45 (CET)

Diskussionen om "en lyseblå bjælke" er videreført her Skabelondiskussion:Trackliste#Layout -- Mvh PHansen 9. jan 2011, 08:50 (CET)

Bindestreger[redigér wikikode]

Hej Peter. Jeg kan ikke rigtig regne ud, hvilket tegn du har brugt i Goterkrigen 535–554, for jeg kan ikke genskabe det, bortset fra ved en copy/paste. Er det en speciel bindestreg? Jeg synes, at jeg har prøvet med nogle forskellige uden held. Det er i hvert fald upraktisk, når man søger. Jeg gætter på, at dit valg skyldes en kopiering fra den norske goterkrigsartikel og måske den anden danske goterkrigsartikel. Men argumentet er det samme her, og hvis du ikke har noget imod det, vil jeg flytte dem begge. I øvrigt er normal konvention vist også at sætte årstallene i parentes, så det bliver Goterkrigen (535-554). --Arne (Amjaabc) 8. jan 2011, 13:24 (CET)

Årstallene kunne måske helt udelades? --Palnatoke 8. jan 2011, 13:30 (CET)
Der er flere goterkrige ifølge en:Gothic War, så det var måske udmærket at beholde årstallene.
Bindestregen er ganske rigtigt en copy&paste fra den nynorske, så jeg vil også foreslå flytning til Goterkrigen (535-554). -- Mvh PHansen 8. jan 2011, 13:42 (CET)
Jeg har flyttet begge artikler og laver en flertydig. --Arne (Amjaabc) 8. jan 2011, 17:44 (CET)
Fint. -- Mvh PHansen 8. jan 2011, 17:58 (CET)

Bøvl i Litauen artikel, Vilnius artikel og Palanga International Airport[redigér wikikode]

Kære Peter: Jeg har bøvl med:

 1. "wikitable" i Litauen om "Befolkningen fordelt på etnicitet 1979-2010" noterne er sat til "small", men det virker kun på den første note?
 2. "wikitable" i Litauen med "Liste over større byer i Litauen" hvor der er uorden i rammerne?
 3. "Infoboks_lufthavn" i Palanga International Airport, den vises ikke?
 4. {{Hovedstæder i EU|autocollapsed}}, {{Europæisk kulturhovedstad|autocollapsed}}, {{Kommuner i Vilnius amt|autocollapsed}}, {{Seniūnija i Vilnius|autocollapsed}} i Vilnius, ingen af dem er øjensynligt collapsed hos mig?

Jeg håber du vil prøve at kigge på det, jeg aner ikke hvordan, jeg skal løse det, men vil MEGET gerne vide hvad jeg har gjort forkert. mvh Per (PerV) 14. jan 2011, 22:03 (CET)

Jeg har vist klaret disse småting
Nr. 1,2 og 3 anser jeg for Yes check.svg Gjort. Den første skyldtes, at du havde sat en kildeskabelon ({{cite web}}) ind i en note. Kilder til en note er lige i overkanten. Den anden skyldtes, at du havde specificeret et længere rowspan, end der var, og den tredje, at du havde uorden i kantparenteserne i URL'en.
Nr. 4: Navboksene er kollapsede hos mig (IE). Mon du ikke bare skulle have tømt cache - for du er vel ikke bare kommet til at trykke på vis? :-)
Mvh --Sir48 (Thyge) 15. jan 2011, 03:24 (CET)
Jeg siger tak. Alt ser rigtigt ud hos mig. -- Mvh PHansen 15. jan 2011, 07:49 (CET)
Ja sådan går det når en tillært ledvogter blander sig i fremførelsen af tog ... hmmm ... det var vist bare TÅBELIGE fejl, vil prøve at være mere vågen!!!! Tusind tak til PHansen for at lægge diskussions side til og TAK til Thyge for hjælpen! mvh Per (PerV) 16. jan 2011, 09:59 (CET)

Listen over almene fejlopfattelser[redigér wikikode]

Hej PHansen!

Du var så venlig at hjælpe mig med min nyoprettede artikel/oversættelse, hvor jeg som nybegynder prøvede at opdele reference listen i to kolonner som i den originale tekst, men det lykkedes mig ikke. Imedens jeg gør mig klogere på korrekt "Redigeringsopsummering", kan du så hjælpe med selve opdelingen af referencer?

Mvh, Dextline

I øjeblikket ser den sådan ud {{Reflist|2}} og er den jeg plejer at bruge;
{{Reflist|3}} gør den måske lidt kortere, men listen af referencer er stadig lang.
Jeg har prøveindsat denne kode for at reducere længden:
<div style="height:290px; overflow:auto; font-size:100%; margin-left: 1em; margin-bottom: 0.5em; padding:0em; border: Opx">
{{Reflist|3}}
</div>
Du kan eksperimentere med det til du synes det ser pænt ud.:
(Hjælpesiden til noter er Hjælp:Redigering#Referencer/Fodnoter)
Det er ellers nydeligt arbejde at lægge ud med. -- Mvh PHansen 20. jan 2011, 19:57 (CET)


Silkeborg Arkiv[redigér wikikode]

Hej PHansen.

Tak for din kommentar ang. artiklen om Silkeborg Arkiv. Artiklen er næsten en fuldstændig kopi af den samme artikel på WikiSilkeborg, som er vores lille lokalhistoriske opslagsværk, hvis indhold egentlig burde være frit tilgængeligt for alle, men måske skal der kigges lidt nærmere på formuleringerne omkring ophavsret. Under alle omstændigheder er vi selv oprindelige forfattere, samt 'ejere' (upassende udtryk) af WikiSilkeborg, så det burde være ok at publicere artikel på den danske Wikipedia under de ophavsretsmæssige betingelser som I opstiller.

--EArkivaren 28. jan 2011, 09:17 (CET)

Det sker ofte af der benyttes "copy&paste" ved oprettelsen af nye artikler. Det kan ordnes enten ved at skrive artiklen helt om, eller - som andre foretrækker - at indsende en tilladelse så licensforholdene passer til Wikipedias krav - som jeg foreslog. Nu er jeg ikke juridisk orienteret, men jeg forestiller mig at I har en jurist der kan afgøre om I kan acceptere teksten i de skabeloner jeg henviste til.
Den letteste løsning ville være til en begyndelse at skære artiklen ned og ændre teksten så der ikke længere var brug for skiltet {{copyvio}}. Som landets ældste lokalarkiv er opslaget uden tvivl "notabelt" som det hedder her, så jeg har her i "sandkassen" indsat et forslag til en begyndende omskrivning af artiklen.
Et par administratorer, der ved mere om disse licensforhold, er Bruger:Knud Winckelmann og Bruger:EPO, hvis I vælger at gå den vej. -- Mvh PHansen 28. jan 2011, 11:01 (CET)
Sidebemærkning: Jeg antager at EArkivaren også er i dialog med Victor fra Wikimedia Danmark, netop om denne slags emner. --Palnatoke 28. jan 2011, 15:14 (CET)

Ålsø Kirke[redigér wikikode]

Hej Peter. Er du nu sikker på koordinater og adresse til Ålsø Kirke? Du kunne kontrollere på korttilkirken.dk. Mvh Preben --Kort til kirken 3. feb 2011, 07:08 (CET)

Nej, du har ret. Jeg overtog Bruger:Heelgraspers adresseangivelse, som formodentlig er hentet fra sogn.dk/aalsoe
I "gamle dage" - dvs. da jeg lige havde lært at bruge Bruger:Penguins tilpasning af Findvej.dk til Wikipedia - ville jeg have brugt denne enkle Google-søgning "Ålsø Kirke" adresse og i de fleste tilfælde straks have adressen til indsættelse i Findvej.dk. Når adressen fundet på den måde som oftest var rigtig, var det vel fordi det var dine oplysninger på Den Store Danske der kom op øverst.
Jeg kan godt huske at jeg antog den halvbue, der er at se lige over "Ålsø" (56°22′16.59″N, 10°50′44.53″E), for at at være kirken - Lidt ude til højre står der dog "Ålsø Kirke", så jeg burde have fanget fejlen. -- Mvh PHansen 3. feb 2011, 10:56 (CET)

Mange Tak.[redigér wikikode]

Mange tak for din hjælp med skabeloner. Men det lader til at jeg desvære har gjort sådan med de fleste af mine skabeloner... :( Især en stor fejltagelse ved manchuriet hvor jeg lavede en gigantisk infobox.

Åh forresten så begik jeg også en fejl med luftfotoet. Så indtil min anmodning bliver verificeret hos skolens ledelse så kan jeg ikke vise det offentligt... (skrev VladikVP‎ (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Selv tak. Jeg har indsat en vejledning og en omdirigering så man kan nøjes med at indsætte {{Skoler i Esbjerg}} ved Skabelon:Skoler i Esbjerg -- Mvh PHansen 3. feb 2011, 12:23 (CET)

Foreslået omskrivning[redigér wikikode]

Hej PHansen. Du har sat spørgsmålstegn ved min objektivitet, og markeret min tekst med "foreslået omskrivning". Du har rettet en del i teksten, så den nu fremstår præcis og objektiv, men du har fastholdt mærkatet med omskrivningen. Hvordan kommer jeg videre herfra? Og er det her, jeg skal kontakte dig? (skrev Kpa (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Igen PH. Gider du ikke forholde dig til det faktiske indhold, der er skrevet om foreningen, før du mistænkeliggør teksten? Objektivitet og interesse sammenfald, udelukker jo ikke hinanden, omend du har ret i at man bør være på valgt. Hvis du ikke selv vil forholde dig til det faktiske indhold, kunne du jo pege på ´en, der ville stille dig tilfreds, sådan at du ikke bliver ved med at mistænkeliggøre teksten om foreningen.(skrev Kpa (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

(Vedr kunst på arbejdspladsen)
Som du kan se på siden for historik er dette er min redigering der ikke har noget skilt. Jeg har ikke "mistænkeliggjort teksten om foreningen"; snarere anså jeg det for en "redning" af artiklen som jeg forudså ellers ville få det pågældende skilt "{{tæt på}}". Det gjorde jeg dig opmærksom på på din side: Brugerdiskussion:Kpa#kunst på arbejdspladsen. Skiltet kom kun på fordi du fortsatte med at sætte ny tekst ind. Skiltet blev indsat af Bruger:Knud Winckelmann, som er administrator. Jeg kan indsætte min oprindelige redigering og fjerne skiltet.
Du kunne også spørge Bruger:Villy Fink Isaksen om han kan være behjælpelig.
Med hensyn til placering af indlæg er det i bunden af en side, og normalt hvor den første behandling af et emne finder sted for at holde diskussionen samlet. På diskussionssider signerer man med fire tilder, således: ~~~~
Du kunne vel lave andre artikler om kunst?
-- Mvh PHansen 7. feb 2011, 17:28 (CET)
Hov, jeg havde slet ikke set denne diskussion. Ja, det er korrekt at jeg indsatte tætpå-skabelonen, netop af ovenstående årsager. Når hovedparten af en artikel er skrevet af artikelemnet, så bør den læses igennem og det er skabelonen med til at sikre. Mvh Knud Winckelmann 7. feb 2011, 17:32 (CET)

sognesammenlægning[redigér wikikode]

Hej Peter.

Hvordan gør man lige det med de enkelte sogneartikler:

Rent kirkemæssigt er Ebeltoft, Dråby og Handrup sogne pr 1/1 2011 blevet sammenlagt til ét sogn: Ebeltoft-Dråby-Handrup Sogn.--Kort til kirken 11. feb 2011, 07:18 (CET)

Kunne det ikke gøres som du allerede har gjort ved Handrup Sogn og samtidig ændre til "... var et sogn ...", linke til de to andre sogne — og så oprette artiklen til Ebeltoft-Dråby-Handrup Sogn ? -- Mvh PHansen 11. feb 2011, 09:53 (CET)

Det var også min tanke, men hvad med alle stednavnene, skal de blive stående ved de gamle og samtidig kopieres til det nye, eller skal de kun være med hos det nye?--Kort til kirken 11. feb 2011, 11:13 (CET)

Jeg ville lade stednavnene være i de gamle artikler og evt. rette til datid dér. Så kan man måske sætte en bemærkning om stednavnene i artiklen for de sammenlagte. Det er min umiddelbare vurdering, men måske kan det gøres med tre kolonner, så det ikke bliver for dominerende. -- Mvh PHansen 11. feb 2011, 11:29 (CET)

Det ser rigtig flot ud. Var ikke klar over, hvordan man gjorde, men regnede med, at det jo nok skete "automatisk" :-)--Kort til kirken 11. feb 2011, 16:26 (CET)

Jeg har lavet skabelon:Sogn3 til brug ved nedlagte sogne/kirkedistrikter. De anførte oplysninger må jo blive historiske og derfor uændrede, og der er tilføjet en dato for ændringen og en beskrivelse af ændringsbegivenhed. Skabelonen er let at indsætte, fordi den er kompatibel med skabelon:Sogn2 som beskrevet på skabelonsiden. Se anvendelsen på Dråby Sogn. Mvh --Sir48 (Thyge) 12. feb 2011, 01:24 (CET)

Maleriets historie[redigér wikikode]

Hvordan kan jeg hjælpe dig med denne artikel? Jeg er jo ikke nogen ferm oversætter! --Villy Fink Isaksen 11. feb 2011, 18:36 (CET)

Jeg så din henvendelse til Rune X2 for en måneds tid siden, men da han ikke så ud til at reagere, tænkte jeg det kunne være et langtidsprojekt med et menupunkt en gang imellem. Jeg regner med at der vil dukke en del røde links op hen ad vejen, så det kan du jo holde øje med. Under alle omstændigheder kommer det at tage en rum tid. -- Mvh PHansen 11. feb 2011, 22:03 (CET)
Jeg vil kigge after røde links når du bringer nye "afsnit". --Villy Fink Isaksen 12. feb 2011, 17:59 (CET)

Provstiskabelon[redigér wikikode]

Hej Peter.

Vedr. provstiernes infoboks.

Jeg er pludselig blevet i tvivl om, hvilken "infoboks", der skal benyttes til provstierne. Jeg kunne ikke umiddelbart få "websted" til at virke i formen som ved Bornholms Provsti, men ser her, at den faktisk virker. Har nok prøvet med stort W.--Kort til kirken 12. feb 2011, 12:09 (CET)

Jeg tror kun der er én infoboks til provstierne {{Infoboks provsti}}. Den hyppigste fejl ved "websted" i en del infobokse er at man glemmer at fjerne "http://". Jeg prøvede WWW.bornholmsprovsti.dk/ i infoboksen og det virkede fint. -- Mvh PHansen 12. feb 2011, 12:41 (CET)

Der er faktisk brugt mindst to forskellige infobokse, se Fredericia Provsti og sammenlign med Bornholms Provsti, men det er kun den sidste, der en egentlig skabelon, og vel den, der skal bruges. Mht. stort W var det i ordet "Websted=...", det virker i skabelonen kun med "websted=..."--Kort til kirken 12. feb 2011, 13:47 (CET)

Ja, du har ret i at der bruges noget andet ved Fredericia Provsti, men det er hverken en skabelon eller en infoboks som du også skriver. Det er en håndlavet wiki-tabel der ligner en infoboks. Alle den slags bør vel udskiftes. -- Mvh PHansen 12. feb 2011, 14:06 (CET)

Det er den "håndlavede", der gennemgående er benyttet fra start og stadig findes de fleste steder, derfor min forvirring. Skabelonen er først kommet til langt senere (Helsingør Domprovsti, rettelse 17 maj 2008), så den retter jeg ind efter.--Kort til kirken 12. feb 2011, 15:19 (CET)

- og så lige til sidst (håber jeg): i {{Infoboks provsti}} er en rubrik til kommuner, den kan jeg ikke få til at virke, intet kommunenavn dukker op. Og hvad med geostub/kirkestub, de skal vel fjernes?--Kort til kirken 12. feb 2011, 15:55 (CET)

Jeg har repareret {{Infoboks provsti}}. Der var to stk af nr. 5, så kommunen blev sprunget over (hvis du ser i koden). - Ja, stubbe fjernes vel når et opslag har en rimelig størrelse. -- Mvh PHansen 12. feb 2011, 17:25 (CET)
Tak for hjælpen - jeg starter forfra. Hvordan ser jeg koden?--Kort til kirken 12. feb 2011, 18:19 (CET)
Selv tak. Det med koden var blot til orientering, den ses her. De to sidste label/data-par havde begge nr 5, derfor var kun den sidste med websted virksom - og altså ikke kommunen. De steder jeg har set efter virker nu. -- Mvh PHansen 12. feb 2011, 18:35 (CET)

Wikimedia Danmark[redigér wikikode]

Kære PHansen/Arkiv 1.

Vi er mange, som sætter pris på dine bidrag til den dansksprogede Wikipedia. Men som bekendt kan projektet altid bruge flere kræfter til at udvikle encyklopædien og gøre den endnu bedre. Wikimedia Danmark arbejder bl.a. med at udbrede kendskabet til og forståelsen af Wikipedia - og de øvrige søsterprojekter. Dette sker bl.a. ved at deltage i lokale, regionale og nationale arrangementer, samt gennem erfaringsudveksling fra Wikimedia-foreningerne i hele verden.

Som bekendt vil en forening stå stærkere, hvis den er bredt repræsenteret blandt sine interessenter. Derfor håber jeg rigtig meget, at du har lyst til at støtte dette arbejde gennem at melde dig ind. Naturligvis bestemmer du selv, hvor meget arbejde du ønsker at lægge i foreningen. Foreningen skal bruge såvel passive støttemedlemmer som aktive fodfolk.

Hvis du har nogen som helst spørgsmål, er du naturligvis hjertelig velkommen til at kontakte enten mig eller skrive direkte til foreningen.

Med mange venlige søndagshilsener |EPO| COM: 13. feb 2011, 12:18 (CET)

Tak Peter[redigér wikikode]

and sorry, for i am actually an American who married a Swede and is trying to learn Swedish while apparently overestimating the effectiveness of google translate. i have been helping in the struggle to ensure this breed's survival and success for more than ten years and only wanted to information about them so the the horses can have a chance to prove for themselves their worth. Hopefully more will come to Europe this year to strengthen the population here and make its future more secure, and it seems crazy to haul them on through Denmark from Amsterdam to northern Sweden without anyone even knowing what is happening. So your assistance is greatly appreciated.
(skrev seth zeigler (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Selv tak, det var jo kun en lille ting med tabellen. Jeg ønsker dig held med bestræbelserne og vil lidt efter lidt rette artiklen igennem, luge det værste Google ud. -- Med venlig hilsen PHansen 21. feb 2011, 10:57 (CET)

Sletning[redigér wikikode]

Hej Peter.

Jeg kom til at ændre Sønder Lem Sogn til Lem Sogn (Ringkøbing-Skjern Kommune).

Kan du annullere dette? (det er faktisk Lem Sydsogns Sogn, der har skiftet navn)

Mvh Preben--Kort til kirken 24. feb 2011, 08:29 (CET)

Hvis det hænger sådan sammen at Lem Sydsogns Sogn nu skal være Lem Sogn (Ringkøbing-Skjern Kommune), må det kunne laves som en omdirigering, mens du så fylder indhold i Sønder Lem Sogn hvis den skal bevares.
Hvis der skal slettes noget for at dette kan lade sig gøre, skal du have fat i en administrator.
--Mvh PHansen 24. feb 2011, 09:58 (CET)

Samarbejde[redigér wikikode]

Hej. Du er en af flere brugere, som ofte arbejder med artikler, jeg også har været inde over; flere af os har også bidrag, hvor vi har ydet envæsentlig del af arbejdet. Jeg vil foreslå, at vi danner en lille, mere eller formel gruppe, der samarbejder om projekter, som vi hver især gerne vil have afpudset til lovende eller gode artikler (hvis de allerede er lovende).

Hertil kommer, at en række vigtige artikler om hostorie, filosofi, samfundsforhold m.v. trænger til formattering, sprogret, noter og andre justeringer; dette kunne måske også være et samarbejdsprojekt, da vi naturligvis har hver sine stærke sider. Hver deltager kunne f.eks. udpege 3-5 områder for samarbejde.

Hvis du synes, dette er en en god ide, bedes du markere det på min diskussionsside. Henvendelsen leveres til flg.

PHansen, Lena Dyrdal Andersen, Villy Fink Isaksen, Rmir2 Ramloser 24. feb 2011, 17:10 (CET)


Villy (Fink Isaksen) bidrager ofte med artikler om kunst; hvis du har brug for bistand til dit oversættelsesprojekt, kan du jo spørge ham. Jeg bidrager også gerne med korrekturlæsning, hvis du ønsker det.Ramloser 25. feb 2011, 09:21 (CET) --- Tak for tilbagemelding. Se mit forslag på Ramloser Skabelon velfærd hjælper en del på overblikket; jeg vil prøve at sammenskrive nogle af de artikler, der tangerer hinanden. Det tager nok en del tid.Ramloser 27. feb 2011, 16:41 (CET)


Reklame[redigér wikikode]

Hej Peter. Ved du hvad jeg gøre for at at wiki Dantherm siden ikke virker reklamerne? Jeg har fjernet deres produkt billeder.

MVH Thor.(skrev Thk (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er jo et berettiget spørgsmål da jeg nu har sat skiltet på.
Jeg mente at have set en tendens til at blot man fik et OTRS-mærkat, så var der langt videre spillerum. Men det man kan læse her under "typer af selvbiografier" gælder vel stadigvæk.
Det drejer sig ikke om at lave et slags prospekt, men om et nøgternt opslag i en encyklopædi. For eksempel optræder ordet Dantherm 57 gange. Det giver et fingerpeg om retningen.
Hvad er så et nøgternt opslag. Jeg prøvede at se på nogle virksomheder via kategorisiden: Kategori:Virksomheder efter type. Jeg ledte efter danske virksomheder af en vis størrelse og betydning. Her er nogle stykker:
Du kunne gennemse disse eksempler og eventuelt flere fra andre kategorier for at få et indtryk af omfang, stil og opsætning. Der er også nævnt nogle i denne skabelon OMXC20
Man kunne vel kort sige: find en du synes ser pæn ud og brug den som forlæg?
-- Mvh PHansen 28. feb 2011, 17:55 (CET)

Mange tak Peter, det gav mig lige en lille ide om det tror jeg.

Our Sincere Appreciation[redigér wikikode]

Thank you so very much Mr. Hansen! i do not know much about wikipedia, but i do know both that you have helped us immensely and that you donate tremendous amounts of time to helping others and spreading information... a true philanthropist :-) i wish that we could return the favor some day, and if you ever find yourself anywhere near Örnsköldsvik, Sweden, we hope that you will let us know so we can try! Happy trails in your quest for knowledge, & med venlig hilsen--Seth zeigler 28. feb 2011, 19:06 (CET)

You're welcome – og tak for de pæne ord; jeg håber I har held med projektet. -- Mvh PHansen 28. feb 2011, 20:30 (CET)

Præfekturer i Japan.[redigér wikikode]

Hej,

Jordskælvet ved Sendai 2011 har jeg et oversigt af præfekture, som skal skrives. Noget for dig måske?

Præfektur Udført
Miyagi Yes check.svg Done
Fukushima Yes check.svg Done
Ibaraki
Tochigi
Iwate
Gunma
Saitama
Chiba
Aomori
Akita
Yamagata
Tokio
(også på Niijima)
Kanagawa
Yamanashi
Niigata
Nagano
Shizuoka

--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 14. mar 2011, 15:25 (CET)

De to første havde jeg allerede lavet, men som projekt er det måske lidt et udkantsområde? De tjener tilsyneladende kun det japanske postvæsen. Vi får se. -- Mvh PHansen 14. mar 2011, 17:19 (CET)

Adresse skabelon[redigér wikikode]

Hej. Jeg kan se at jeg kom til at træde på din stolthed, da jeg fjernede en skabelon indsat af dig.. nu har du så indsat den på Maarslet skole, uden at følge din egen opstartede diskussion til dørs med anklager mod undertegnede. Gider du ikke forklare mig hvorfor artiklen om en lille skole i Skagen og nu den ved Århus skal være anderledes end alle de mange mange andre artikler om samme emne. - og hvorfor du ikke for laaaaaaaaaang tid siden er begyndt at indsætte den på samtlige artikler, i stedet for at blive pigesur over at jeg fjerner skabelonen i én af mange redigeringer om emnet... Jeg fatter heller ikke hvorfor du ikke bare har annulleret min redigering, hvis problemet er så kæmpe stort for dig. Hvis du gider at svare, kan det gøres det sted hvor du selv har tændt ild.

PS. Skabelonen på artiklen om Maarslet skole har jeg fjernet igen... så kan vi evt. tage den derfra. De bedste hilsner --Pixi Uno 25. mar 2011, 02:41 (CET)

Mit svar kommer her (nu også med opskrift); jeg skal lige have justeret stillejet lidt ned, så det ikke bliver for patetisk.
PS. Er det ikke dumt at indblande Maarslet skole som ligger før? Du kender vel til brug af historikken - Du skriver:
nu har du så indsat den på Maarslet skole, uden at følge din egen opstartede diskussion til dørs med anklager mod undertegnede.
En af dine kolleger trak også løgnekortet om mine aktiviteter for et par år siden. Det er ikke godt for en betroet brugers troværdighed.
-- Mvh PHansen 25. mar 2011, 14:19 (CET)


NÆRMEST INAKTIV


Danmarks historie[redigér wikikode]

Kære PHansen

Du har bidraget til Wikipedias dækning af danmarkshistorien, så måske vil det interessere dig, at Wikimedia Danmark er gået i dialog med Nationalmuseet og Statens Arkiver. Kast et blik på runestensprojektet og WikiProjekt Arkivernes Skatte.

Glæd dig også til flere nyheder i de kommende uger. --Palnatoke 10. apr 2011, 18:36 (CEST)

Hej igen og kære ven[redigér wikikode]

Jeg har ikke haft tid til at forøge mine bidrag til islandsk, men jeg så, at du gav en Alexander Remus det råd at kontaktere mig. Jeg har lige rettet hans fejltagelse angående verbet "að sakna". Det er den anden gang, såvidt jeg husker. Er Remus dansker? Kan han en del islandsk? Hans "korrektur" var i hvert fald ikke rigtig. Men jeg har skrevet 2 kommentarer på hans brugerside. Tror du han vil svare? Jeg så, at hvad islandsk angår, pegede du på mig, så Remus er nok en person. Jeg er altid taknemmelig for, hvis jeg bliver korrigeret, men i så fald bør korrekturen være, tja, korrekt, og det var hans ikke. Alt det bedste og jeg håber vi bliver i kontakt fra tid til anden. Io 18. maj 2011, 19:14 (CEST)

Hej igen!
Efter en del hovedkradsen kom jeg til det resultat, at Remus og jeg begge tog fejl. Jeg håber han er venlig nok til at yde støtte, i det mindste er han intelligent og ser ud til at kunne en del islandsk. Men jeg har lige taget en omgang angående de islandske sprogartikler - du kan let nok slå op hvad jeg har været op til de sidste par dage. Ville du være så venlig at kigge på hvad jeg har skrevet siden den 18. maj og korrigere det, som korrigeres bør, og ellers iøvrigt fortælle mig om du synes jeg styrer i den rigtige retning, eller om jeg burde lave noget om?
Kærlig hilsen og tak for godt og gammelt Io 21. maj 2011, 22:53 (CEST)

Projekt Nederlandene[redigér wikikode]

Jeg har / er i gang med at oprette et projekt for at udvide artikler om Nedelandene og at samle alle relevante sider i et projekt. Der er efterhånde mange og jeg ser dit navn regelmæssig komme forbi.

Hvis du har lyst, så kom og hjælp med: Wikipedia:WikiProjekt Nederlandene! --
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 3. jul 2011, 20:02 (CEST)

Maleriprojekt[redigér wikikode]

Hej!

Du har bidraget til Den hollandske guldalder, så måske er WP:Maleri et relevant projekt for dig, når/hvis du vælger at blive aktiv igen? --Palnatoke (diskussion) 13. apr 2012, 10:45 (CEST)

Dejligt at se at du nu er rykket lidt nærmere med hensyn til din aktivitet. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 2. aug 2012, 18:44 (CEST)

Barnstar :-)[redigér wikikode]

BoNM - Denmark Hires.png

Som tak for hjælpen til at lave bydelsinfobokse tildeles du hermed denne danmarksbarnstar. Du har gjort et flot stykke arbejde. Håber vi ser endnu mere til dig på wikipedia fremover, for du løfter virkelig kvaliteten. :-) De bedste hilsner --Hubertus (diskussion) 13. aug 2012, 18:11 (CEST)

Tak for det. - Jeg har i går sat en kommentar, moderation, ind på Skabelondiskussion:Infoboks bydel
-- Mvh PHansen (diskussion) 13. aug 2012, 19:47 (CEST)

Kortproblem[redigér wikikode]

Hej PHansen

Jeg har et problem med Skabelon:Kortpositioner Hadsund, koordinaterne passer kun til 1 ud af 4 jeg bruger billedet. Jeg har fundet nogle koordinater til Hadsund Huse, Molhøj (Visborg Sogn) og Søndergårde (Hadsund Sogn) men koordinaterne passer kun på Hadsund Huse som nu ligger det sted på kortet som den skal. Hvorfra Søndergårde den ligger nu samme sted som Hadsund Huse ligger og det kan jeg ikke forstå når det er to forselige koordinater. Ved du hvad der er galt siden Søndergårde, Molhøj, Visborg (by) ikke ligger rigtigt. Mvh --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion, Projekter og Billedeopslag) 1. dec 2012, 15:15 (CET)

Hej Søren1997.
Ja, det ser lidt mystisk ud. Jeg nøjes med Hadsund Huse og Søndergårde - Jeg har dog ikke umiddelbart kunnet gennemskue det; men her er et par bemærkninger:
 • Du skal have bekræftet at de koordinater der afgrænser Kortpositioner Hadsund er korrekte, ellers vil GeoHack-positionen næppe passe med den røde priks position på "Kortpositioner Hadsund"
 • Så kan du lave en test med alle de positioner du har vedrørende lokaliteter Hadsund og sætte dem ind på dette kort - i stil med disse to:
{{Kortpositioner+|Hadsund|width=400|float=right
 |alt=
 |billedtekst=
 |steder=
{{Kortpositioner~|Hadsund|bredde_grad=56|bredde_min=43|bredde_sek=22|længde_grad=10|længde_min=6|længde_sek=13|label=Hadsund Huse}}
{{Kortpositioner~|Hadsund|bredde_grad=56|bredde_min=43|bredde_sek=34|længde_grad=10|længde_min=6|længde_sek=58|label=Søndergårde}}
{{Kortpositioner~|Hadsund|bredde_grad=56|bredde_min=43|bredde_sek=30.55|længde_grad=10|længde_min=8|længde_sek=20.00|label=Molhøj}}
{{Kortpositioner~|Hadsund|bredde_grad=56|bredde_min=44|bredde_sek=16||længde_grad=10|længde_min=8|label=Visborg}}
{{Kortpositioner~|Hadsund|bredde_grad=56|bredde_min=42|bredde_sek=33|længde_grad=10|længde_min=7|længde_sek=9|label=Sønder Hadsund}}
{{Kortpositioner~|Hadsund|bredde_grad=56|bredde_min=44|bredde_sek=51|længde_grad=10|længde_min=6|længde_sek=14|label=Glargårde}}
{{Kortpositioner~|Hadsund|bredde_grad=56|bredde_min=43|bredde_sek=6|længde_grad=10|længde_min=7|længde_sek=6|label=HADSUND}}
{{Kortpositioner~|Hadsund|bredde_grad=56|bredde_min=41|bredde_sek=54.5|længde_grad=10|længde_min=7|længde_sek=24.34|label=Haderup}}
{{Kortpositioner~|Hadsund|bredde_grad=56|bredde_min=42|bredde_sek=24.39|længde_grad=10|længde_min=4|længde_sek=00.04|label=Østergårde}}
}}
PHansen/Arkiv 1 (Hadsund)
Red pog.svg
Hadsund Huse
Red pog.svg
Søndergårde
Red pog.svg
Molhøj
Red pog.svg
Visborg
Red pog.svg
Sønder Hadsund
Red pog.svg
Glargårde
Red pog.svg
HADSUND
Red pog.svg
Haderup
Red pog.svg
Østergårde
Så ser du efter om du er tilfreds med dem alle. Måske kan du endda bruge det på hovedartiklen om Hadsund ?
 • En anden test kunne være at øge koordinaterne i Kortpositioner Hadsund lidt ad gangen - fx lægge lidt til Hadsund Huses bredde_sek=22 - indtil du kan se en tydelig forskel, og hvor mange sekunder der skal til.
-- Mvh PHansen (diskussion) 1. dec 2012, 20:14 (CET)

Jeg vil prøve og se om jeg kan finde ud af det ellers kan det være at du vil hjælpe med det. Koordinaterne stammer fra http://www.openstreetmap.org/# hvor kortet også stammer fra. MVH --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion, Projekter og Billedeopslag) 1. dec 2012, 23:21 (CET)

Vedrørende at bekræfte de koordinater, der afgrænser Kortpositioner Hadsund - som jeg skrev som det første punkt ovenfor - så viser det sig at du har "pyntet" på de koordinater som kaldes kortafgrænsningskoordinater og som kommer fra denne fil Omkring Hadsund map.png. Du har rettet alle fire koordinater for top, bottom, left og right:
Fra N: 56.7502 Til 56.75
  S: 56.6996   56.69
  W: 10.0695   10.06
  E: 10.1728   10.17
Jeg tror det er det man kalder "asking for trouble" ;)
Prøv om det ikke har en gavnlig virkning at bruge de tal der står på kortet, så "Sønder Hadsund" kommer ind på land og ikke ligger ude midt i fjorden.
Her er en metode til at indsamle koordinater fra et Google-kort, så du kan sætte alle dine lokaliteter fra Hadsund ind på et kort fra din liste - hvis de da ikke allerede har koordinater.
Jeg håber din kommende rettelse af afgrænsningskoordinaterne virker - ellers er der alvorligere problemer.
-- Mvh PHansen (diskussion) 3. dec 2012, 20:06 (CET)

Nu har jeg rettet koordinaterne ind på Kortpositioner Hadsund og det ser også rigtig fint ud nu på nær Visborg (by) som ikke ligger rigtigt men det kan være koordinaterne er sat forkert ind. Prøv at gå ind på Søndergårde, Hadsund Huse og Molhøj (Visborg Sogn) og se kortet i infoboksen de passer ikke i nu og det er jo meget mærkeligt når det er samme koordinater som det kort har på din diskussionsside. MVH --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion, Projekter og Billedeopslag) 4. dec 2012, 08:46 (CET)

Ja, der er så tilsyneladende alvorligere problemer, og det har jeg søgt at illustrere med denne test i sandkassen.
Koden til Skabelon:Infoboks bydel kommer fra Skabelon:Infoboks fyr der bruger Skabelon:Infoboks by/Kort som ser ud til at indeholde de beregninger der placerer den røde prik.
Derimod kommer koden til kortet her på siden fra Skabelon:Kortpositioner+, og det er underskabelonen Skabelon:Kortpositioner~ der har de beregninger, der ser ud til at placere de røde prikker - og altså tilsyneladende rigtigt som her på siden.
Problemet er så først blevet åbenbart da du brugte et mere detaljeret kort.
Jeg har ikke lige mod på at gå i lag med kompliceret kode - men du kan jo bidrage med at kortlægge problemets omfang på en af dine egne undersider eller sandkasser; det ville være nyttigt arbejde. Og med kortlægning mener jeg røde prikker på detaljerede kort med forskellige infobokse du kan finde rundt om der kan placere røde prikker på et kort. Min test i sandkassen kan illustrere idéen.
Når det er gjort og man kan se hvilke infobokse der gør det rigtigt og hvilke forkert, kan du poste et indlæg på Landsbybrønden og efterlyse friske kodere til yderligere udredning og løsning. Var det ikke noget her i vintermørket. -
Men det er under alle omstændigheder fint at du har peget på et problem.
-- Mvh PHansen (diskussion) 4. dec 2012, 18:17 (CET)
Fejlen var at Skabelon:Infoboks bydel, Skabelon:Infoboks fyr, Skabelon:Infoboks by alle smed sekunderne i længde- og breddeangivelser væk, og derved flyttede positionen mod sydvest. Jeg har rettet det. Byrial (diskussion) 10. maj 2013, 12:15 (CEST)
Mange tak for det - nu er Søren1997s Molhøj endelig kommet ind på land ;)
Hvad siger du til Rmir2s efterlysning af "... et mere arealtro Grønlandskort". Jeg har forsøgt at beskrive problemet her på Diskussion:Mount Erebus. -- Mvh PHansen (diskussion) 10. maj 2013, 12:50 (CEST)
Yes check.svg Gjort – Rettet Skabelon:Kortpositioner og Skabelon:Kortpositioner~ så de kan behandle andet end kvadratiske kortprojektioner hvis der angives beregningsformler i kortskabelonen. Har også rettet formlerne i Skabelon:Kortpositioner Antarktis og skiftet kort i Skabelon:Kortpositioner Grønland. Byrial (diskussion) 10. maj 2013, 17:01 (CEST)
Yderligere tak - det var en brav indsats. Sammenligningen på "Grønland smal" viser den fine virkning, Nuuk sidder rigtigt. -- Mvh PHansen (diskussion) 10. maj 2013, 17:11 (CEST)

Markør[redigér wikikode]

Okay :D. Kan man ændre faven på den røde prik så den bliver grøn, så havde jeg nemlig tænkt at byer,bydele og bebyggelser kan være røde. Kirker,parker,stationer og så vidre kunne få en grøn prik. MVH --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion, Projekter og Billedeopslag) 4. dec 2012, 18:40 (CET)

Kan man ændre faven på den røde prik så den bliver grøn, så havde jeg nemlig tænkt at byer,bydele og bebyggelser kan være røde. Kirker,parker,stationer og så vidre kunne få en grøn prik. MVH -- Se årets julequiz her Bruger:Søren1997/Julequiz 2012 og svar på de 5 spørgsmål om julen. God JulSøren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion) 8. dec 2012, 09:58 (CET)

Jeg har været ved at forberede lidt materiale, som du kan se her. Du kan se på kortet at der nu er forskellige markører - og desuden links til de enkelte artikler.
I lignende situationer kunne du med fordel lede efter vejledning - og blandt andet have læst lidt her: Skabelon:Kortpositioner#Brug
-- Mvh PHansen (diskussion) 8. dec 2012, 10:34 (CET)

Hvad kan man gøre så man kan se alle navnene på kortet se her: Bruger:Søren1997/sandkasse. MVH --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion) 8. dec 2012, 11:56 (CET)

Der står i vejledningen til Skabelon:Kortpositioner+#Brug :
 |position  = left eller right eller top eller bottom,
       Etiketten vises til højre for markøren som standard.
Prøv at arbejde lidt med at placere label-teksten til markøren på de forskellige positioner, så kan du sikkert få dem til at stå så de ikke går ind over hinanden.
PS: Jeg kan se du trykker lidt vel hårdt på tasterne, så det bliver helt sort her. ;) - Husk at jeg ikke arbejder så hurtigt som du gør, og at vejledningerne er din ven.
-- Mvh PHansen (diskussion) 8. dec 2012, 17:13 (CET)

Infoboks posthus[redigér wikikode]

Hej igen PHansen. Vil du hjælpe med at lave en infoboks til et posthus fx. Hadsund Posthus. Det skal bare være en gang du har tid. MVH --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion) 16. dec 2012, 13:19 (CET)

Hej.
Du kan se om der ikke allerede er en infoboks du kan bruge. Led her: Kategori:Infoboksskabeloner
Måske kunne Skabelon:Infoboks virksomhed eller Skabelon:Infoboks myndighed bruges? - Ellers byg noget op i en af dine sandkasser - eller fx i Bruger:Søren1997/Infobox_posthus, hvor du evt. udskifter eller tilføjer linjer til koden i en infoboks der allerede er næsten god. Endelig se om nogle af de andre wikipedia-afdelinger har noget at få ideer af. -- Mvh PHansen (diskussion)
Fint det prøver jeg :D. God jul herfra --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion) 17. dec 2012, 14:42 (CET)

Skabelon:Runeberg.org[redigér wikikode]

Hej PHansen

Det ville være rart om Skabelon:Runeberg.org automatisk tilføjer "Kategori:Salomons" ved anvendelse, kategorien er feks. i artiklen om Oscar Björck tilføjet manuel bagefter. Jeg tror du er den rettet til at lave en sådan ændring, jeg har forsøgt uden held. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 27. dec 2012, 22:16 (CET)

Hej.
Jeg har lavet et par fejlslagne forsøg med <includeonly>, så det må hvile lidt til der måske dukker en idé op. En anden vej at gå - da koden "är något krånglig" som der står - kunne måske være en bot der kører rundt en gang imellem og sætter den rigtige kategori på hvis der ikke var en i forvejen? Det ville vel ganske vist svare til en manuel indsætning, men bedre end ingenting. -- Mvh PHansen (diskussion) 28. dec 2012, 11:10 (CET)

Tak, jeg følger med fra sidelinjen. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. dec 2012, 13:04 (CET)

Måske er det bare mig der har brugt skabelonen forkert. Jeg ser at denne ændring har tilføjet kategorien: http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Lorenzo_di_Credi&curid=686153&diff=6668523&oldid=6668402 --Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. dec 2012, 16:44 (CET)
Næh ... kategorien er nok tilføjet manuel. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. dec 2012, 16:48 (CET)
Jeg tror også den er indsat manuelt.
Jeg har øje på #ifeq - om noget i den retning kan bruges. Altså hvis første parameter er 'salmonsen', så gælder ... ({{runeberg.org|salmonsen|2|12|0891.html Jena}}) :
{{#ifeq: {{{1|}}} | salmonsen | <includeonly>[[Kategori:Salmonsens]]</includeonly> | }}
men skal have fundet en måde at teste på - måske en meget lidt brugt eller harmløs kategori, fx Kategori:Forældede skabeloner eller lignende, så det er let at se om det virker, da alle artikler der allerede har skabelonen vel også har kategori.
{{#ifeq: {{{1|}}} | salmonsen | <includeonly>[[Kategori:Forældede skabeloner]]</includeonly> | }}
- og desuden: skal en sådan tilføjelse være nederst uden for skabelonen eller hvor skal den være.
-- Mvh PHansen (diskussion) 28. dec 2012, 20:48 (CET)

Nyt kortproblem[redigér wikikode]

Hej igen PHansen. Jeg har lavet et nyt kort over den nedlagte Hadsund Kommune men det er det helt mod satte end kortet Hadsund Området som virker uden infoboks men ikke i en infoboks, kortet over Hadsund Kommune virker ikke uden infoboks men det virker godt i infoboks se mere her Søren1997/Kort/Kommune. syntes det er meget mærkeligt at det er omvendt med dette kort. MVH --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion, Projekter) 5. jan 2013, 16:17 (CET)

Hej.
Jeg ved fra sidste gang at du godt kan lide at rette på tallene for kortets grænser:
  N: 56.867
  S: 56.689
  W: 9.947
  E: 10.349
... som du kan se her
 {{#switch:{{{1}}}
 | name  = Hadsund Kommune
 | top  = 56.86.7
 | bottom = 56.68.9
 | left  = 9.94.7
 | right = 10.34.9
 | image = Hadsund Municipality map.png
}}<noinclude>{{Kortpositioner/Info}}
Du har formentlig tænkt grader, minutter og sekunder? Prøv at bruge kortets tal som de er. -- Mvh PHansen (diskussion) 5. jan 2013, 17:31 (CET)

Jeg havde også skrevet dem sådan fra starten af men jeg prøvede at flytte ledt rundt på det. Prøv at se det sidste kort i bunden af Søren1997/Kort/Kommune det passer langt fra. --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion, Projekter) 5. jan 2013, 17:40 (CET)

Ja, nu så jeg markøren for den lille by Als ved at scrolle til højre - helt ude i Kattegat. Visborg ligger vist også forkert. Du skal bruge samme kort Danmark Hadsund Municipality både ved Kortposititioner+ og Kortposititioner~ (de to "steder") så retter det sig. -- Mvh PHansen (diskussion) 5. jan 2013, 18:03 (CET)

Visborg ligger meget forkert den skal ligge nede ved Hadsund. Jeg forstår ikke hel hvad du mener med Kortposititioner+ og Kortposititioner~. MVH --Søren1997 i Hadsund city sign.png (Diskussion, Projekter) 5. jan 2013, 18:42 (CET)

Sangstrup Klint stoffet[redigér wikikode]

Tak fordi du redigerede første del af mit Sangstrup Klint bidrag. Det blev det ikke ringere af. Og for din opmuntrende bemærkning om, at det er en god ide at skrive mere fra min egn. Jeg kom også med nogle tips til anvendelse af området, som du deletede, begrundet med at de er uleksikale.

Paradokset er jo, at det er objektivt set nyttige oplysninger. Jeg har tænkt lidt over problematikken, og man kan sige, at det uleksikale måske dybest set består i at disse tips vanskeligt er egnet til at blive dokumenteret med gode skriftlige kilder. En anden tanke er, at selvom disse oplysninger er relevante i min specifikke sammenhæng om Sangstrup Klint, så vil en generel åbning for den kategori af tips-oplysninger, måske kunne føre til en forringelse af Wikipedia, fordi de i andre tilfælde ville være løs snak. Disse ting er jeg noget i vildrede med.

Men ud fra en praktisk vinkel, m.h.t. til at undgå delete af mit fornuftige tips-indhold, spekulerer jeg på, om en løsning kunne være at indføje et link i artikler med en standardordlyd i stil med:

”Klik evt. www//xxxz.zxcv.\xcvxcv for tips og ideer knyttet til brug af Sangstrup Klint.”

Her mener jeg, at jeg kan få områdets turistforening til at stille sådan tips-side til rådighed, som del af deres hjemmeside.

Tror du, at dette ville kunne føre mig (og ikke mindst det indhold jeg gerne vil formidle) uden om problemer med delete? Eller vil linket hurtigt blive deletet, efter din mening? Kan man undgå dette, rent teknisk, og var det en mulighed her?

En anden tanke var også, at siden du virker erfaren inden for at redigere Wikistof... om jeg så nogle gange kunne vælge at lade det jeg skriver, gå omkring dig for kommentar. En anden model kunne fx også være, at jeg briefede dig, når jeg publicerede, med henblik på at det var din hånd, der checkede først.

Hvad gør den kloge?

Med venlig hilsen, Sebastian Nils

SNSSNS (diskussion) 29. jan 2013, 11:52 (CET)

Tak for tilliden; min redigering var dog kun et bud på hvordan en del af dit indlæg kunne sættes op. Det var min vurdering at afsnittet med "tips" ville forsvinde før eller siden.
Jeg har læst din beskrivelse og vil mene at du bør tage tyren ved hornene og oprette et indlæg på Landsbybrønden; så vil du efter et stykke tid se hvordan landet ligger. Hvis der ikke sker noget, kan du bede om en konklusion, så din forespørgsel ikke bare hænger i luften.
Hvis du har tænkt dig at bidrage her over en længere periode, kunne du lægge ud med 'almindelige' artikler og få en øvelse i den basale opsætning af artikler; du kan så udvide når du har set hvordan diskussionen forløb. Der er dog et par muligheder: referencer i <ref> Ulykker på ...</ref> og afsnittet 'Eksterne henvisninger' der måske kunne bruges; du er inde på noget lignende. (Var der ikke nogle turister der kom af dage på Stevns Klint. I den forbindelse vil jeg mene at det er helt uproblematisk med en reference.) Det der sikkert vil give modstand, er brug af vendingen 'tips' og direkte henvendelse i du-form, men det skulle være til at undgå.
Der er en bruger (Bruger:Søren1997) der også interesserer sig for at bidrage med materiale om den egn han bor i : området omkring Hadsund (hans undersider ses her). Hans erfaringer og den 'modstand' (2) han mødte i begyndelse, kunne måske være nyttig. Vi kunne alle lære af hvordan han uforknyt fortsatte mod sit mål.
Men altså: Sæt problemet ind på Landsbybrønden, fx som Wikipedia:Landsbybrønden/Sangstrup Klint stoffet eller lignende (tryk blot på det røde link) - og se om dit projekt har en mulighed som Wikipedia fungerer i øjeblikket.
PS : At det ikke er så ligetil at lave om på en etableret praksis, kan ses på denne diskussion for et par år siden. - Og: Jeg kan forholdsvis let følge med i let følge med i dine redigeringer. Hvis du bruger idéen med undersider, forsvinder en artikel ikke helt ud i det blå, hvis den skulle blive slettet i hovednavnerummet. -- Mvh PHansen (diskussion) 29. jan 2013, 18:27 (CET)

Maleri-projekt[redigér wikikode]

Dejligt, at du er tilbage med mange nye bidrag om bl.a. malerkunst. Du skal være velkommen i Wikipedia:WikiProjekt Maleri. Mvh. --KLN (diskussion) 11. feb 2013, 16:09 (CET)

Tak - Den står her i øjeblikket på 'havekunst', og det viser sig at malerne har haft en finger med i spillet, så jeg har ledt efter egnede billeder til ledsagelse; derfor også tak for svaret på Diskussion:Søren L. Lange - Jeg skal have et øje på WikiProjekt Maleri. -- Mvh PHansen (diskussion) 12. feb 2013, 20:11 (CET)

WikiProjekt Odense Bys Museer[redigér wikikode]

Hej PHansen, Tak for din henvendelse. -Jeg har skrevet et foreløbigt svar til dit indlæg på min diskussionsside. -Danand (diskussion) 22. feb 2013, 12:09 (CET)

Hej, Så er der kommet et svar angående J.F. Clemens' billeder afSanderumgaards have: WikiProjekt Odense Bys Museer/Forespørgsler

Skabelon:Brugerkontakt (brugernavne der ender på s, x eller z)[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg ville indsætte Skabelon:Brugerkontakt på min brugerside, men opdagede at det gav nogle grimme dobbelt-s'er når éns navn ender på et "s" i forvejen. Nu har jeg så forsøgt mig med denne skabelon Skabelon:Brugerkontakt (brugernavne der ender på s, x eller z) hvor jeg har ændret fra (s) Nuvola apps filetypes red.svgDu kan bruge PHansen/Arkiv 1s diskussionsside. til (') - se eksemplerne nedenunder.

Nuvola apps filetypes red.svgDu kan bruge PHansen/Arkiv 1' diskussionsside.

Der sker imidlertid ikke noget når jeg prøver at anvende skabelonen på min brugerside, idet der fortsat står "Hubertuss". Har du nogen idé om hvad der kan gøres? Venlig hilsen --Hubertus (diskussion) 10. mar 2013, 18:06 (CET)

Hej. Jeg tror faktisk den virker - hvis den altså bruges ;-)
Kontakt Hubertus?
Du kan kontakte Hubertus på følgende måder:
Nuvola apps filetypes red.svgDu kan bruge Hubertus' diskussionsside.
Jeg så det først da jeg spurgte hvor pokker kommer det s fra når det ikke er i koden ? -
Måske var det mere elegant hvis grundskabelonen {{Brugerkontakt}} selv kunne reagere korrekt på sidste bogstav i PAGENAME og tilføje en apostrof. Men de to løsninger udelukker jo ikke hinanden. Der dukker måske på et tidspunkt en bruger op der har lyst til at afprøve noget fra herfra: en:Category:String manipulation templates - Jeg har afprøvet en enkelt, men den så ud til at betragte {{{PAGENAME}}} som en streng og ikke som en variabel (Senere opdagelse: med to klammer som variabel {{PAGENAME}} ).
Ideen var noget i denne retning: {{str mid|{{PAGENAME}}|-1}} (Se test i engelsk sandkasse og den engelske skabelon en:Template:Str mid - desuden Bruger:PHansen/Str mid hvor der måske mangler et "modul" til #invoke ? {{#invoke:String|len ... for at få det til at virke ?)
-- Mvh PHansen (diskussion) 11. mar 2013, 10:08 (CET)
Du har ret, den ser ud til at virke. Jeg tænkte først på om problemet lå i, at den nye skabelon baserede sig på grundskabelonen "Brugerkontakt" og derfor ikke ville reagere på en variabel. Men det har åbenbart løst sig selv. Tak for hjælpen. :-) mvh. --Hubertus (diskussion) 11. mar 2013, 16:31 (CET)

Etnocentrisme[redigér wikikode]

Hej PHansen. Tak for, at du gjorde opmærksom på kopieringen fra DSD (den var jeg ikke opmærksom på, da jeg aldrig bruger DSD selv). Jeg vil prøve at omskrive artiklen helt på grundlag af den kilde, jeg har henvist til, samt andet stof. Der kan højst gå 2-3 dage, så jeg håber, at tålmodigheden rækker så langt. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 19. mar 2013, 18:33 (CET)

Ja, selvfølgelig. -- Mvh PHansen (diskussion) 19. mar 2013, 19:29 (CET)

GeoPark Odsherred[redigér wikikode]

Tak for oplysningen - "jeg" er Odsherred Kommune, og det er vores egen tekst og side der er copy/paste fra. Men vi kan ikke helt se hvad vi skal gøre med samtykkeerklæringen når den er udfyldt, kan du evt. også henvise til det? (skrev Rasfs (diskussion • bidrag) 3. jul 2013, 21:50‎. Husk at signere dine indlæg.)

Svar indsat hvor diskussionen begyndte, hos Brugerdiskussion:Rasfs -- Mvh PHansen (diskussion) 4. jul 2013, 07:59 (CEST)

Et stykke grafik til dig[redigér wikikode]

CopyeditorStar7.PNG Perfektionistens Barnstar
For at fange mølleinfoboks-tudsen. Palnatoke (diskussion) 6. aug 2013, 17:33 (CEST)


Jeg siger mange tak. -- Mvh PHansen (diskussion) 7. aug 2013, 07:34 (CEST)

Problem med Skabelon:Infoboks sang[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg er stødt på et problem med linket til wikisource på artiklerne, der benytter Skabelon:Infoboks sang. Jeg har beskrevet det på skabelonens diskussionsside. Jeg har ikke selv kunnet gøre noget ved det. Jeg har lagt mærke til, at du arbejder med skabeloner. Kunne du kigge på det? Venlig hilsen --Brams (diskussion) 25. jan 2014, 18:38 (CET)

Hej Brams.
Ja, det er koden.
| below = {{#if:{{{Source|}}}|<span />
{{{!}} style="width:100%; background: transparent; text-align: center; line-height: 1.4em; vertical-align: top"
{{{Source}}}

men i det skema man sætter ind står der:

{{Sang |
 | Titel = Barn Jesus i en krybbe lå
 | Forfatter = [[H.C. Andersen]] 
...
 | source = Barn Jesus i en Krybbe laae

}}
Altså pludselig er source med lille s. Den ser derfor aldrig teksten 'Barn Jesus i en Krybbe laae', og hvis den gjorde, ville den blot stå almindeligt, det vil sige uden link.
Nu afhænger det af hvor mange af de knap 250 steder skabelonen er brugt på, der har rettet så det virker alligevel. Det ville den gøre hvis man havde været opmærksom på kodefejlen og i det skema man satte ind havde skrevet:
 | Source = [[:s:Barn Jesus i en Krybbe laae|Barn Jesus i en Krybbe laae]]
Men mon ikke de fleste blot ville tage det forlæg der opgives. Derfor har jeg forsøgt at rette koden

fra:

| below = {{#if:{{{Source|}}}|<span />
{{{!}} style="width:100%; background: transparent; text-align: center; line-height: 1.4em; vertical-align: top"
{{{Source}}}

til:

| below = {{#if:{{{source|}}}|<span />
{{{!}} style="width:100%; background: transparent; text-align: center; line-height: 1.4em; vertical-align: top"
[[:s:{{{source}}}|{{{source}}}]]
Det ser ud til at virke på de par stykker jeg har testet via "Hvad linker hertil" - for eksempel Barn Jesus i en krybbe lå -- Mvh PHansen (diskussion) 26. jan 2014, 08:05 (CET)

Ja, linket virker rundt omkring. Når man ser på skabelonen i sangartiklerne, f.eks. Barn Jesus i en krybbe lå, står der imidlertid ikke Wikisource ud for, ligesom der står f.eks. Tekstforfatter(e), så man kan ikke se, hvor det går hen. Jeg har været inde og kigge i skabelonens indre, men turde ikke. Kan der gøres noget? --Brams (diskussion) 26. jan 2014, 15:02 (CET)

Nej, den del af koden har jeg ikke pillet ved; den er født med centreret tekst uden tilføjelse som du kan se på kodestumpen lige ovenfor. Jeg vil forsøge med tilføjelsen (Wikisource). Hvis titlen er lang, bliver det måske ikke så kønt at linjen brydes, så man kunne lade det stå på linjen under. Du kan nemt lave det om hvis du synes. Du skal huske at opdatere (purge) skabelonen, hvis du tester en anden variant.
Purge: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon:Infoboks_sang&action=purge
-- Mvh PHansen (diskussion) 26. jan 2014, 17:21 (CET)

Tusind tak, så har jeg fået mine ønsker opfyldt med hensyn til denne skabelon B^) Venlig hilsen --Brams (diskussion) 26. jan 2014, 17:38 (CET)

Nødager Kirke[redigér wikikode]

Hej PHansen,

Tak for din besked. Jeg har ikke kopieret fra Sogn.dk, men blot hentet tekstafsnit herfra med nogle gode faktuelle oplysninger - som grundlag for det videre arbejde med stubben/artiklen. Jeg er ved at udbygge og redigere, men det meste af arbejdet med Nødager Kirke forsvandt inklusive de fotos, tekstboks kildehenvisning, jeg har lagt op, da jeg ville gemme - Samtidigt kom der en besked om at jeg brugte copyrightet materiale fra Sogn.dk - Jeg ved ikke lige hvad der skete, men hvis du kan hjælpe med at rekonstruere formiddagens arbejde, vil jeg være taknemmelig. Sig endelig til, hvis du mener, der stadig er et problem i fremgangsmåden. MVHOld Dane (diskussion) 11. feb 2014, 10:36 (CET)

Hej - Jeg har svaret hvor diskussionen begyndte: Brugerdiskussion:Old_Dane#Nødager_Kirke -- Mvh PHansen (diskussion) 11. feb 2014, 11:09 (CET)

Skabelon:Infoboks regeringsagentur[redigér wikikode]

Hej Peter, har du mulighed for at kigge på Skabelon:Infoboks regeringsagentur, som jeg har rettet en del i, afsnittet noter står som spalteskrift, jeg ved ikke hvordan jeg slipper af med det. Der ud over vil jeg gerne vide, hvorfor de noter jeg har sat ind i infoboksen i artiklen Ukraines sikkerhedstjeneste ikke kun ender nederst i infoboksen, men også vises øverst i artiklen ;( mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2014, 00:03 (CET)

Hej.
Jeg har kun kunnet løse det med "spalteskriften" ved hjælp af en "colspan=2"
Det med noternes placering har jeg ikke kunnet løse. Men det har muligvis noget med konstruktionen
{{#tag:ref|Fungerende siden 23. februar 2014|group=nb}} at gøre
Prøv en:Help:Footnotes#Footnotes: embedding references der har noget om det : The use of the magic word #tag:ref is valid, but the sequence of parameters is invariant and nonintuitive. {{refn}} and its variants use this markup internally.
Der er også noget her: mw:Help:Magic_words#Miscellaneous
Jeg har laves en {{Refn}} - se en:Template:Refn - Men det er måske noget helt andet der er galt ?
-- Mvh PHansen (diskussion) 9. mar 2014, 09:51 (CET)
[ Lidt senere ]
Jeg har lavet et forsimplet forsøg her i en sandkasse: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Sandkassen&oldid=7529593
Idéen er at bruge <references /> inde i infoboksen i stedet for {{reflist}}
-- Mvh PHansen (diskussion) 9. mar 2014, 11:58 (CET)
Ok kigger på dit eksempel, men kom i tanke om, at jeg tidligere havde løst i demografien i artiklen Vilnius, så nu virker det, tusind tak for hjælpen. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2014, 12:12 (CET)

webCRM[redigér wikikode]

Hej PHansen,

Tak for at du oplyste mig om selvbiografier - det var jeg ikke klar over. Undskyld! Jeg har rettet i teksten og indsat et kildelink til gazellevirksomhed. Håber det er OK nu?

Mvh. Mikkel Bording--Mikkelbording (diskussion) 1. apr 2014, 11:07 (CEST)

Hej. Det fungerer som regel sådan, at personer der er "for tæt på" en artikel altid kan rette faktuelle fejl der måtte være, og det vil du også kunne gøre, hvis artiklen forbliver her. -- Mvh PHansen (diskussion) 1. apr 2014, 12:34 (CEST)

Bjorli Station[redigér wikikode]

Kære PHansen.

Kan du være sød at hjælpe mig med at indsætte koordinaterne: {{coord|62.258076|8.201745|region:NO}} korrekt på min nyoprettede artikel Bjorli Station? Du kan evt. se dem i korrekt brug på en:Bjorli Station og no:Bjorli stasjon.

På forhånd tak, mange hilsner fra Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. jul 2014, 18:05 (CEST)

Og kan du ikke også lige være sød at hjælpe med {{coor title dms|59|54|60.0|N|15|3|0|Ø|display=title|region:SE}} i Gillersklack? Hilsen og god sommer Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 3. jul 2014, 18:19 (CEST)
Jeg har netop lavet den norske med {{coord|62.258036|8.201745|display=title|type:landmark}}
Det er blevet meget lettere efter at Steenth har repareret Skabelon:Coord så man kan kopiere fra fx engelsk -- Man kunne også have brugt {{coord|62.258036|8.201745|display=title|scale:3000}}, hvis det skal være tydeligere. Regionerne plejer jeg ikke at bruge. Den svenske giver en fejlmelding, så den ser jeg på i morgen. Også god sommer til dig. -- Mvh PHansen (diskussion) 4. jul 2014, 09:58 (CEST)
Hej igen.
Til den svenske Gillersklack:
{{coor title dms|59|54|60.0|N|15|3|0|Ø|display=title|region:SE}} gav fejlmelding fordi grader-minutter-sekunder tæller 1 op når sekunderne når 60, så det skulle være 55 minutter: {{coor title dms|59|55|00|N|15|3|0|Ø|display=title|region:SE}} - Jeg har fået koordinaterne bekræftet her, som svarer til det du fandt, justeret til de 55 minutter.
Jeg vil anbefale at gå over til at bruge decimaler efter at Steenth har gjort det muligt med {{coord}}
Det skulle blive så blive til {{coord|59.916667|15.050000|display=title|region:SE_scale:300000}} som jeg har indsat.
Tests med 'display=inline'
Du kan justere skalaen hvis du synes:
-- Mvh PHansen (diskussion) 4. jul 2014, 09:58 (CEST)

Hej du[redigér wikikode]

Hej du.

Da jeg ved at du er rigtig god til det med wikikoder, har jeg noget som du måske kunne være sød at (forsøge at) hjælpe mig med:

Jeg har lige lavet en tilføjelse til artiklen Volkswagen Passat B4 på baggrund af den tyske de:VW Passat B4#Sicherheit.

Men uanset hvad jeg gør, kan jeg ikke få baggrundsfarverne i tabellen til at matche det tyske forbillede.

Er det muligt at du kan hjælpe mig?

På forhånd tak og med venlig hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 25. jul 2014, 18:20 (CEST)

Hej. Jeg prøver i morgen. -- Mvh PHansen (diskussion) 25. jul 2014, 18:25 (CEST)
Yes check.svg Gjort. Det virkede som stilklasser i dewiki fordi klasserne der er defineret i de:MediaWiki:Common.css. Vi har mig bekendt ikke tilsvarende definitioner, så jeg indsatte CSS-koden direkte i tabellen. Kartebolle (diskussion) 25. jul 2014, 18:54 (CEST)
Tusind tak. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 25. jul 2014, 19:50 (CEST)

tRANSLATION OF ARTICLE;[redigér wikikode]

Hello. Could you translate this article in Norwegian , please ? Argentinas bridgeforbund and Brasils skakforbund and Frankrigs bridgeforbund. I need somebody to do it. Thanks. James Churchward (diskussion) 30. jul 2014, 19:35 (CEST)

Enrique Simonet[redigér wikikode]

Hello PHansen

I would like to create Enrique Simonet but I cannot speak Danish

I see you did a great job with Juan Gris, will you please make Enrique Simonet?

Maybe you can copy/translate from Enrique Simonet at Spanish wikipedia

Thank you very much

Best regards --188.86.157.155 3. aug 2014, 17:17 (CEST)

Testskabelon i Skabelon:Infoboks herregård[redigér wikikode]

Hej. jeg kan se en testskabelon i {{Infoboks herregård}}, som ligger under din brugerkonto. Kunne du få ryddet op i det? Ellers er mit formål med at bruge {{Coord}} i stedet for {{Coor title dms}}, som jeg vil fase ud.. Og din skabelon bruger den gamle skabelon. Derudover bruger lejligheden til at flytte dokumentation egen side. Så referencen til dit ligger nu i dokumentationssiden --Steen Th (diskussion) 24. aug 2014, 12:17 (CEST)

Jeg har fjernet henvisningen til min underside. Billedet vises dog ikke godt nu i eksemplerne. -- Mvh PHansen (diskussion) 24. aug 2014, 12:29 (CEST)
Jeg har set du efterfølgende fik fixet billederne også. Så det er nu meget fint. --Steen Th (diskussion) 24. aug 2014, 18:27 (CEST)

Besvarelse fra Horsens Kunstmuseum[redigér wikikode]

Hej PHansen, Jeg beklager at jeg har trådt nogen over tæerne - det har bestemt ikke været min hensigt! Wiki siden blev oprettet af en af vores praktikanter, derfor var jeg så naiv at jeg troede at det var hende der havde lagt billederne op. Jeg har snakket med hende over telefonen og det var derfor jeg forleden dag forsøgte at erstatte dem(dog uden held). Jeg er nu klar over opbygningen og kan godt se at det ser mærkeligt ud af jeg har slettet noget.

Jeg har nu læst retningslinjerne og er glad for at du reagerede på mine handlinger.

Mit spørgsmål til dig er så hvad jeg nu gør hvis jeg gerne ser at siden får et mere opdateret udseende, f.eks. billeder af nogle af de nyere værker som vi har i samlingen og som faktisk er vores hovedområde, en liste over vores udstillinger ect. - altså kunsten efter 1980? Fakta er at wiki siden dukker op som nr. 4 når man googler Horsens Kunstmuseum og det billede siden viser stemmer ikke overens med det skønne kunstmuseum som jeg repræsenterer. Det var udelukkede derfor jeg forsøgte at opdatere lidt - dog var det langt svære end jeg havde forudset.

Håber at du vil bruge 5 minutter på at besvare dette.

Med Venlig Hilsen Julie Horne Møller

Jeg tillader mig at svare på dit spørgsmål her.
Det er ikke altid er så nemt at navigere i alle de mange retningslinjer og politikker, men der er ingen skade sket med dine redigeringer, så lad dig ikke afskrække. Konkret bør man være tilbageholdende med at skrive om sin arbejdsplads, da det er svært at forholde sig neutralt, og da det viser sig, at sådanne bidrag meget nemt får et reklamerende præg. Som du selv bemærker, vægter Google Wikipedia-artikler højt, og det frister mange til at benytte Wikipedia som marketingafdelingens naturlige forlængelse.
Med hensyn til at lægge bedre billeder op, så kan disse lægges op ved at klikke på linket til venstre "læg fil op" og følge instruktionen. Du skal dog være opmærksom på, at billedet skal være uden ophavsrettigheder tilknyttet (eller også skal den, der uploader kunne give en licens til fri benyttelse af billedet). I praksis betyder det for kunstværker, at ophavsmanden skal have været død i +70 år. Det gør det lidt svært med nutidig kunst. Når billederne er uploadet til Commons (Wikimedias billedarkiv), kan de indsættes i artiklerne. Du kan læse mere, hvis du følger hjælpesiderne. Er du i tvivl, så spørg.
Er der faktuelle ting, der er forkert i artiklen, kan du rette dem, men vær ellers tilbageholdende med bidrag til artiklen. Du er til gengæld særdeles velkommen med bidrag til alle andre artikler, det være sig om kunst, kunstnerbiografier eller andet, hvor du med sikkerhed ville kunne tilføre spændende viden. Pugilist (diskussion) 17. okt 2014, 09:56 (CEST)
[redigeringskonflikt
Svar var under udarbejdelse - og vil komme hvor diskussionen begyndte : på Brugerdiskussion:Julie Horne Møller -- Mvh PHansen (diskussion) 17. okt 2014, 10:09 (CEST)

Fejl i infoboks[redigér wikikode]

Hej

Kan du greje hvad der er galt med denne infoboks se denne redigering: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=1864_%28tv-serie%29&curid=703264&diff=7847751&oldid=7847742 --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. nov 2014, 05:05 (CET)

For at få få titel i kursiv skulle der placeres ' og underlige/forkerte steder. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. nov 2014, 05:07 (CET)
Ja, det ser kringlet ud. Din manøvre gav fed tekst, fordi den første apostrof gav tre i parameteren ''{{{billedtekst}}}''
Jeg vil tror den enkleste og mest langtidsholdbare løsning ville være at fjerne den automatiske kursiv i parameteren for billedtekst, at rette de steder skabelonen er brugt med billede OG billedtekst, og dertil lave en kommentar i vejledningen på skabelonen om manuelt at formatere billedteksten efter de sædvanlige metoder. Og evt. lave formateringen på 1864 (tv-serie) som et eksempel.
Skabelon:Infoboks tv bruges på godt 200 sider, men langtfra alle har billede og endnu færre billedtekst.
Jeg har gennemset omkring halvdelen til og med The Classdenne side for linkninger, og af dem er det kun Rejseholdet, Big Brother (tv-serie) og MythBusters der skal rettes lidt på. - Det skulle altså være overkommeligt at gennemføre også for resten af siderne.
-- Mvh PHansen (diskussion) 13. nov 2014, 10:15 (CET)
Jeg går meget indfor den mest langtidsholdbare løsning, håber du iværksætter løsningen, måske først efter annoncering på skabelonens diskussionsside. Jeg hjælper gerne med at rette siderne hvor den er anvendt. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. nov 2014, 15:51 (CET)
Jeg har lavet ændringen med eksempel og vejledning. Du kan prøve at gennemløbe resten fra The Classdenne side for linkninger og se om det er nødvendigt at formatere. Jeg synes det egentlig ikke for de tre jeg nævnte herover.
Du kan blot tilpasse teksten i 1864 (tv-serie) med de sædvanlige koder som du synes. -- Mvh PHansen (diskussion) 13. nov 2014, 17:59 (CET)
Har været listen igennem, men fandt ikke noget der skulle rettes, tak for hjælpen. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. nov 2014, 18:42 (CET)

Hey[redigér wikikode]

Jeg er medicinkyndig, men ikke så kyndig i brugen af wikipedia på andet niveau end at skrive tekst. Formatering m.v. er jeg ikke så skarp på. Mit forsøg med infoboksen var at kopiere den engelske skabelon, men jeg fik det aldrig helt gennemskuet.

Dysp (diskussion) 2. dec 2014, 17:53 (CET)

[ Vedr. Skabelon:Infobox muscle ]
Det er helt i orden, og var ikke nogen kritik, blot at det ikke er så ligetil at hente infobokse og skabeloner fra andre sprogversioner. Hvis der skal laves en infoboks som den engelske en:Template:Infobox muscle, kunne du måske få Bruger:Medic til at hjælpe med at fastlægge den danske terminologi. Det kan være et større arbejde end du har lyst til, og så er der ikke andet end at vente til der dukker brugere op der kan arbejde sig frem til en brugbar dansk version. At skrive tekst er også fint.
For en anden gangs skyld: at "... diskussioner helst skal fortsættes der, hvor de er begyndt. Skriver nogen på din brugerdiskussionsside, svarer du også der - ikke på den andens brugerdiskussionsside. ..." for at holde tingene samlet, altså her på Brugerdiskussion:Dysp#Skabelon:Infoboks muskel
Se Hjælp:Diskussionssider#Brugerdiskussionssider.
-- Mvh PHansen (diskussion) 2. dec 2014, 18:22 (CET)
Som PHansen foreslår stiller jeg mig naturligvis gerne til rådighed i forhold til artikler af medicinsk eller generelt sundhedsfaglig karakter. Du er meget velkommen til at lægge en besked på min diskussionsside, hvis noget volder dig kvaler. For en god ordens skyld lægger jeg undtagelsesvist en besked lignende denne på din egen diskussionsside, indtil vi får søsat kommunikationen (og måske samarbejdet) mellem os ordentligt. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 9. dec 2014, 20:52 (CET)

Rugård (Rosmus Sogn)[redigér wikikode]

Vil du prøve at kigge på hele det lange afsnit Bruger:Old Dane har indsat i Rugård (Rosmus Sogn). Eftersom teksten er citat fra en udgivelse fra 2012, regner jeg ikke med vi kan have det på wikipedia? mvh Per (PerV) (diskussion) 10. jan 2015, 00:16 (CET)

Ja, der er jo en masse tekst der godt kunne være mere eller direkte fra den omtalte bog fra 2012 (”Folk og Liv 2012” 1 - 2).
(her ses redigeringsopsummeringen på de +10.140 bytes "(Suppleret eksisterende med tekst fra historiker Vilfred Friborg Hansen, og nye fotos.)"
Men ligger problemet ikke snarere i, at ingen af forfatterne har været døde i 70 år (Vilfred Friborg Hansen). Hvis de havde været det, kunne bogen godt være fra senere. Man skal næsten have bogen i hånden for at vurdere om wikipediateksten faktisk er citat eller er for tæt på at være afskrift. Du kunne spørge ham hvad han selv vurderer. -- Mvh PHansen (diskussion) 10. jan 2015, 10:55 (CET)

Problemer med Kortpositioner Esbjerg[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg er ved at sætte Infoboks bydel alle bydele i Esbjerg men der problemer med den "røde" plets placering på kortet. Se eventuelt Hjerting (Esbjerg) hvor den røde plet er plaseret nord for Esbjerg (midt på en mark). Det er bare sådan at Hjerting i virkeligheden ligger længst mod venstre på kortet over Esbjerg. Går vi så videre til Sønderris så ligger den også forkert, men det er dog ikke så slemt som Hjerting. Jeg er bange for at der er noget i vejen med Skabelon:Kortpositioner Esbjerg, men så alligevel ikke da der er nogle af bydelene der næsten er plaseret rigtig på kortet. Kan du hjælpe? Mvh --Søren1997 Hadsunds våben.png (diskussion // projekter // bidrag) 10. jan 2015, 17:20 (CET)

Det var Bruger:Weblars der løste kortproblemerne (o. marts 2014) da også Byrial havde prøvet. Det havde forgreninger flere steder. Prøv at høre hvad han siger.
Men prøv først at finde et kort hvor alle bydele kan ses sammen, og hvor de også ligger rigtigt. -- Mvh PHansen (diskussion) 10. jan 2015, 17:52 (CET)

Søndagsskole[redigér wikikode]

Jeg har et par gange taget tilløb til at tilføje noget til Søndagsskole, men har ikke kunnet finde nogen kilder udover Salmonsens http://runeberg.org/salmonsen/2/22/1042.html, har du ideer til hvordan man komme videre? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 11. jan 2015, 20:25 (CET)

Der kan måske plukkes lidt fra nogle af dem her på wikidata d:Q661513. Ellers har jeg ingen særlige idéer, men fandt lidt spredt - Rmir2 er altid god for en håndfuld artikler. (Jeg søgte på https://tidsskrift.dk/index.php/index/search/search men fandt kun om en 'søndagsskolelærerinde')
* DSD http://www.denstoredanske.dk/index.php?sideId=168947 "søndagsskole"
* DSD http://www.denstoredanske.dk/index.php?sideId=122753 "Massmannske søndagsskoler"
* "Søndagskolerne fejrer 125-års-jubilæum i år". (2008) - Her omtales en udgivelse "... Der arbejdes på at udgive Søndagsskolernes 125-årige historie i to bøger. For nogle år siden kom bogen »100 år i tjeneste«, der skildrer de første 100 år af Søndagsskolernes historie. ..."
* "Søndagsskoler i 130 år" (18. september, 38, 2014) "I anledning af jubilæet udkommer en bog på 400 sider om kirkens børnearbejde. ..."
* Uddrag af bog, måske den ovenfor
* http://soendagsskoler.dk/ - Der kunne jo godt have været en underside "historie", men jeg kunne ikke finde en (Google: søndagsskolernes historie site:soendagsskoler.dk
-- Mvh PHansen (diskussion) 12. jan 2015, 10:02 (CET)

Jeg vil gerne forsøge at bidrage med nogle muligheder:

Det var lidt af hvad jeg fandt via "Runeberg.org" men der er mere.

Lad dette være en inspiration. Det hele skal naturligvis stykkes sammen til en artikel, men nu er der da noget at starte med. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 12. jan 2015, 19:04 (CET)

TAK til jer begge. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. jan 2015, 09:43 (CET)

Mindrebilleder i Infoboks bydel[redigér wikikode]

Hej, se venligst dette spørgsmål, som Hubertus har bedt mig gå videre til dig med:

https://da.wikipedia.org/wiki/Brugerdiskussion:Hubertus#Mindrebilleder_i_Infoboks_bydel

Mvh. Beethoven (diskussion) 12. jan 2015, 12:52 (CET)

Svar er på Skabelondiskussion:Infoboks bydel#Mindrebilleder i Infoboks bydel, hvor diskussionen videreføres.
-- Mvh PHansen (diskussion) 12. jan 2015, 18:06 (CET)

Musiker infoboks[redigér wikikode]

Hej, der er problemer med infoboksen. Håber du, eller andre, har tid til at se på den, på forhånd tak. Mvh, TherasTaneel (diskussion) 14. jan 2015, 04:30 (CET)

Sørgebind[redigér wikikode]

Jeg mindes at der i forbindelse med skyderier på Euromajdan blev nedskudt en ung ukrainer, der havde været aktiv bidragsyder på uk wiki. Vil du tænke over, om vi skal have et tilsvarende sørgebind/sørgerand på denne artikel, og evt. lave det. Jeg ville have gjort det, hvis jeg ikke var på vej ud af døren til arbejde! mvh Per (PerV) (diskussion) 16. feb 2015, 08:16 (CET)

Du kan prøve dig frem med noget i denne retning:
<div style="padding:2em; border:solid 6px black;">

.. artiklen her ...

</div>
Du kan regulere på de 2em og 6px til du synes det ser pænt ud.
Jeg har set det tidligere hos en:User:GeorgeMoney
-- Mvh PHansen (diskussion) 16. feb 2015, 09:37 (CET)
tak mvh Per (PerV) (diskussion) 16. feb 2015, 13:29 (CET)

Skabelon:Skagensmalerne[redigér wikikode]

Hej

Kunne du ikke være rar og tjekke skabelonen "Skagensmalerne", den er oprettet efter engelsk forbillede. Du gjorde jo et godt stykke arbejde i forbindelse med skabelonen til den danske guldalder. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. feb 2015, 13:45 (CET)

Jeg har kun ændret småting, bl.a. skal man bruge | status = {{{state|collapsed}}} hvis man bruger {{collapsible option}}, ellers virker vejledningen ikke. Jeg har forsøgt at gøre venstre side lidt smallere, det er måske ikke helt godt, og du kan blot lave det om.
-- Mvh PHansen (diskussion) 20. feb 2015, 18:30 (CET)
Mange tak skal du have. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. feb 2015, 18:50 (CET)

Oprettelse af artikel[redigér wikikode]

Hej jeg ved ikke, hvodan oprette Esben Larsen i kategoruet " Arkitekter fra Danmark" eller i kategoriet " Biografi". Kan du fortalle mig hvordan! Tak (skrev SamsonLarsen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har indsat førstenævnte kategori. Nederst i artiklen er der i skabelonen et link til Hjælp:Kategorier, som giver vejledning, men artiklen skal stadig omskrives. TherasTaneel (diskussion) 1. mar 2015, 19:50 (CET)

Certifikationsskabelon[redigér wikikode]

Hej PHansen. Du virker til at være mere kyndig ud i skabeloner, end jeg er. Kan du eventuelt se hvor problemet ligger i Certifikationsskabelonen? Jeg har prøvet at overføre den (er ikke færdig med oversæt og sådan noget), men synes ikke jeg kan finde fejlen som du kan ser her. Måske du kan? mvh Tøndemageren (diskussion) 4. mar 2015, 10:28 (CET)

Hej. Jeg arbejder med det. Dine eksempler virker i en engelsk sandkasse. Jeg har øje på om det kan være manglende undersider for salg. Se fx den engelske for undersider : Certification Table Entry/Sales. Tallene skal komme et sted fra. -- Mvh PHansen (diskussion) 4. mar 2015, 13:01 (CET)
Austria, Belgium, Denmark, Germany, Japan og Sweden er blandt de lande der fejler ved udregningen af number x antal for awardtype (som måske kommer herfra en:List of music recording certifications)
Hvis man fx sætter Australia ind i stedet, så forsvinder fejlmeldingen "Udtryksfejl: Manglende operand til". Men hvorfor har jeg ikke kunnet se.
Hvis du blot har hentet de engelske ind, skulle det jo gerne virke. Jeg kan ikke se en vej ud af problemet - om der er hentet nok undersider ('nødvendige og tilstrækkelige')
Her er en demo der viser at den tilsyneladende er i orden for andre måder at bruge den på - færre kolonner, men udregningen af salg går galt for nogle lande, men hvorfor.
-- Mvh PHansen (diskussion) 4. mar 2015, 18:24 (CET)
Det var åbenbart de engelske undersider jeg ikke havde fået overført fuldstændig. Det skulle gerne være gjort nu. Det ser i hvert fald ud til at virke. Tusinde tak for hjælpen :) mvh Tøndemageren (diskussion) 4. mar 2015, 21:52 (CET)

Infobokse[redigér wikikode]

Hej, måske du kunne gøre noget ved infoboksen for bøger, basketballspillere og singler, måske også månedsdato? På forhånd tak. TherasTaneel (diskussion) 5. mar 2015, 20:53 (CET)

Hej. Kunne du måske på de respektive skabeloners diskussionssider indsætte nogle illustrative eksempler, så det er lettere at se om rettelser har en gunstig virkning på de forskellige problemer.
Til {{Infoboks bog}} : class="hiddenStructure" er 'deprecated' - se mit svar på Brugerdiskussion:TherasTaneel#Infoboks-skabeloner og på skabelonen Bioinfo
Du kan muligvis forsøge at indarbejde <!-- --> som fx her:
...
| label37 = {{#if:{{{native_wikisource|}}} |Translation |{{#if:{{{native_external_url|}}}|Translation|Text}} }}
| data37 = {{#if:{{{wikisource|}}} <!--
   then:-->| ''[[s:{{{wikisource|}}}|{{{name|{{PAGENAME}}}}}]]'' at <!--
       -->{{#if:{{{native_wikisource|}}} |Wikisource |[[Wikisource]]}}<!--
...
og se om det hjælper. Jeg har også set det på danske skabeloner, og måske er det for netop at undgå de uønskede whitespaces - ellers kan næste vinters mørke aftner måske bruges på en omlægning med denne metaskabelon Skabelon:Infoboks-en, der bruger samme opbygning med label og data ;)
-- Mvh PHansen (diskussion) 6. mar 2015, 09:46 (CET)

"ved at skrive det i en editor på din harddisk"[redigér wikikode]

Det aner jeg ikke en dyt om, kan du forklare en novice hvordan man gør? Jeg synes at kunne huske, at man kan sætte klammer "[" + "]" eller noget tilsvarende om bogstaverne her på wikipedia! Er jeg helt galt fat? Husk når du svar jeg ER fatsvag eller måske bare evnesvag! ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 15. mar 2015, 11:11 (CET)

Jeg havde tidligere samme problem "oe" blev til "ø" osv. det var forbi jeg var kommet til at slå et eller andet til. Men nu kan jeg ikke finde det? desværre ? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 15. mar 2015, 11:24 (CET)
Den har gjort sådan - måske kun af og til ? - det sidste stykke tid, adskillige uger tror jeg. Jeg ved ikke hvorfra det stammer, men jeg så en dag at hvis jeg skrev en kladde i en simpel editor og derpå kopierede det ind, så var det ok. Beklager den ufundstændige beskrivelse. -- Mvh PHansen (diskussion) 15. mar 2015, 11:31 (CET)

Takker[redigér wikikode]

Hej PHansen jeg vil bare lige smutte forbi, for at sige tak for din redigering på Børnenes Jord (Vrå), jeg er vokset på mere eller mindre på Børnenes Jord og Scharnberg kom i mit barndomshjem, så jeg kan huske hvordan Børnenes Jord kom til verden og så videre, så endnu en gang tak --Zoizit (diskussion) 28. mar 2015, 18:32 (CET)

Selv tak – Jeg læste lidt i specialet om Aarhus og tænkte jeg kunne sætte det ind som en note, så interesserede kunne læse lidt om baggrunden. -- Mvh PHansen (diskussion) 29. mar 2015, 09:48 (CEST)

Wikipedia:WikiProjekt Maleri[redigér wikikode]

Hej PHansen, jeg vil lige gøre dig opmærksom på dette projekt, hvor vi forsøger at samle udviklingen på dansk wiki indenfor emnerne maleri og malere. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 15. apr 2015, 13:02 (CEST)

Hej. Tak for oplysningen – nu laver jeg kun en malerartikel en gang imellem, så det glider måske ud af den nære hukommelse, men jeg vil prøve at komme siden i hu. -- Mvh PHansen (diskussion) 16. apr 2015, 09:50 (CEST)

sejlbåds skabelon[redigér wikikode]

Hej PHansen

Jeg har forsøgt mig med at oprette en skabelon til kapsejlsbåde lig den der findes på de engelske sider: en:Star (sailboat) og en:29er (boat). --Villy Fink Isaksen (diskussion) 16. apr 2015, 15:08 (CEST)

Fandt endelig den engelsk skabelon en:Template:Infobox Sailboat Specifications --Villy Fink Isaksen (diskussion) 16. apr 2015, 15:40 (CEST)
De to du har indsat på Starbåd og 29'er er vist hvad de kalder hård kode, altså ikke en generel skabelon, men 'skræddersyet' kode til hver enkelt artikel. Mit bedste bud er at forsøge med {{Infoboks kirke}} som model, og udskifte label/data nedefter og se hvordan det arter sig. Den begynder også med {{Infobox ... som den engelske Infobox Sailboat Specifications som du henviser til. -- Mvh PHansen (diskussion) 16. apr 2015, 17:08 (CEST)
Jeg har ikke indsat skabeloner i de to artikler, men jeg vil gerne have noget mere håndterligt - ja, det er hård kode og det magter jeg ikke. Men vil prøve via {{Infoboks kirke}}, men har ikke store forhåbninger. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 16. apr 2015, 19:15 (CEST)
Jeg har "oversat" den engelske infobox til Skabelon:Infoboks sejlbåd, men der er helt at der skal rettelser til og dokumentation skal tilføjes. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 16. apr 2015, 20:11 (CEST)
Jeg har oprettet Skabelon:Infoboks sejlbåd/doc, hvor du kommer til at udfylde den tomme skabelon (små bogstaver) der skal indsættes i de enkelte artikler. Nedenunder kan du udfylde eksemplet med Starbåd og allernederst et eksempel med alle parametre, evt. med 'dummy'.
Så må vi se hvor meget der er kommet til at virke, og evt. lede efter bedre løsninger. -- Mvh PHansen (diskussion) 17. apr 2015, 10:12 (CEST)
Jeg har indsat skabelonen i 29er men finder at billedet burde være større. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 18. apr 2015, 17:40 (CEST)
Løst med https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=29%27er&diff=8105768&oldid=8083193 -- PHansen

Infoboks filminstruktør[redigér wikikode]

Hej - når du får tid, kunne du så ikke fjerne kolonet beskrevet på diskussionssiden? På forhånd tak. TherasTaneel (diskussion) 23. apr 2015, 07:49 (CEST)

Det ser ud til at virke fint efter rettelsen, måske du også kunne gøre noget ved {{Infoboks film}}; der er både tomme felter, kode og apostroffer, når parametrene ikke er udfyldt eller indsat, se f.eks. her. Jeg kan forsøge, at lave en liste over hvilke det drejer sig om på skabelonens diskussionsside, hvis det hjælper? TherasTaneel (diskussion) 24. apr 2015, 06:29 (CEST)
{{Infoboks filminstruktør}} havde kun én "hiddenStructure", hvorimod {{Infoboks film}} er bygget op med den konstruktion. Jeg har indsat et svar på Skabelondiskussion:Infoboks_film#Mangler_oprydning. -- Mvh PHansen (diskussion) 25. apr 2015, 11:47 (CEST)

Infoboks togstation[redigér wikikode]

Hej. Jeg kan se, at du prøver med en ny udgave af {{Infoboks togstation}}. Der er nogle passagertal, som giver problemer. Kig på Klampenborg Station som eksempel. Andre stationer er det tal ankomme og afrejse - se Kildedal Station. En anden skabelon er {{Infoboks lufthavn}}, som giver problemer. Jeg hoppe den over i første omgang, da jeg så det problem med passagertal.

Andet jeg kan se, at den skabelon, du arbejder med, kalder du {{Infoboks togstation2}}. Det kunne være bedre at kalde den fx Skabelon:Infoboks togstation/sandkasse el., så man kan se at det er en skabelon, som man arbejder på og ikke skal bruges, som jeg har set i på et par andre skabeloner. --Steen Th (diskussion) 30. apr 2015, 11:26 (CEST)

Tak for de forskellige tip. Ja, der er meget der skal passe, så det kommer til at gå lidt langsomt. OK, jeg vil skifte til fx underside 'sandkasse'.
Jeg har set på det engelske modul, men kan ikke se hvordan man tester det danske. De har forskellige undersider: 'prefix giver en:Module:Infobox - en:Module:Infobox/config - en:Module:Infobox/doc - en:Module:Infobox/sandbox - en:Module:Infobox/testcases. Er det metaskabelonen der testes eller er det de skabeloner der bygger på den? Og er der parametre der skal fordanskes. -- Mvh PHansen (diskussion) 30. apr 2015, 11:38 (CEST)
Fint. Jeg vil senere kigge Infoboks togstation.
Module:Infobox/config kan jeg ikke se i brug. Den andre undersider er doc mest relevant. Jeg har tjekket nogle enkelte skabeloner med at rette en skabelon til bruge Skabelon:Infoboks/sandkasse og bruge forhåndsvisning på nogle udvalgte sider. Og jeg har endnu ikke fundet parametre, som skal fordanskes - det gører det lettere at vedligeholde - dvs her kan man bare kopiere den engelske udgave direkte over. --Steen Th (diskussion) 30. apr 2015, 12:13 (CEST)

Skabelon:Infoboks bil[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg har lige modificeret {{Infoboks bil}} med den nye {{Infoboks}}.

Når den vises på f.eks. Peugeot 406, vises overskriften ikke selv om jeg har angivet koden som {{{overskrift|{{PAGENAME}}}}}.

Kan du være sød at hjælpe mig? Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 2. maj 2015, 08:31 (CEST)

Jeg har ændret lidt på koden:
{{#if:{{{overskrift|}}} | {{{overskrift|}}} | {{PAGENAME}} }}
Husk at hvis noget ønskes i kursiv, skal man af hensyn til mobilvisning bruge fx
{{#if: {{{originaltitel|}}} | ''{{{originaltitel}}}''| }} :
-- Mvh PHansen (diskussion) 2. maj 2015, 09:31 (CEST)

Tusind tak og god weekend fra Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 2. maj 2015, 11:39 (CEST)

Hej igen. Kan du ikke lige være sød at ændre den, så de forskellige overskrifter kun vises hvis mindst én af parametrene under dem udfyldes? Se f.eks. Mazda 121. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 4. maj 2015, 08:21 (CEST)

Hej. Så vidt jeg kan se, havde den gamle kode ikke den betingelse, men jeg vil se om jeg kan få det til at se ud og virke som på den engelske en:Template:Infobox automobile. Det kan tage lidt tid, men nu ved jeg hvad det går ud på. -- Mvh PHansen (diskussion) 4. maj 2015, 10:22 (CEST)
Jeg har indsat rettelserne og et eksempel. Du kan ændre farven, hvis du synes. Jeg håber det virker også på andre biler. -- Mvh PHansen (diskussion) 4. maj 2015, 11:31 (CEST)

Skabelonerne Infoboks kunstner og Infoboks maleri[redigér wikikode]

I forbindelse med "Edit-a-thon, Bidrag til kunsthistorien" kunne jeg tænke mig at der tilføjes følgende emner i skabelonerne "kunstnerens højeste auktionspris" og "maleriets højeste pris opnået på auktion", dette kunne evt. gøres samtidig med at du gennemførte et serviceeftersyn på skabelonerne. Med venlig hilsen og undskyld jeg påfører dig arbejde. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 8. maj 2015, 16:31 (CEST)

Jeg kiggende hurtig på {{Infoboks maleri}} og fik den konverteret til {{Infoboks}} - den er ret simpel. Det er mere hvordan det nye oplysninger skal formateres, da alt tekst er centreret.
{{Infoboks kunstner}} ser også simpel ud.
Men fokus er mere på skabeloner, som giver problemer med mobilvisning. Og de her er i orden. Og du kan godt hurtig lære hvordan man gør, da skabeloner baseret på {{Infoboks}} er relativ nemt at arbejde med og overskuelig hvis det er simpel. --Steen Th (diskussion) 8. maj 2015, 17:14 (CEST)
Til Villy Fink Isaksen : jeg har tilføjet parameteren {{{højeste_auktionspris|}}} med forspalteteksten "Højeste auktionspris" til de to skabeloner. De skal nu afprøves. Måske skal udseendet af {{Infoboks maleri}} ændres til centrering? -- Mvh PHansen (diskussion) 8. maj 2015, 17:59 (CEST)

Ny skabelon[redigér wikikode]

Hej PHansen. Nu har jeg siddet og kigget på en skabelon de er begyndt at bruge på en.wiki, som jeg rigtigt godt kunne tænke mig at oversætte. Desværre er jeg på helt bar bund i forholdt til at gøre det, og det var så her jeg håbede du kunne hjælpe. Det drejer sig om den skabelon der er brugt til stillingstabellerne i eksempelvis en:2015 UEFA Women's Under-19 Championship, da det vist er den foretrukne skabelon i øjeblikket derovre. Det vil gøre det nemmere at oversætte en hel del artikler om sportskonkurrencer. Håber du kan hjælpe. Mvh Tøndemageren (diskussion) 21. maj 2015, 16:26 (CEST)

Hej. Jeg arbejder i øjeblikket med forbedring af skabeloner til mobilvisning. – Hvis det drejer sig om det der findes under Group A, så ser det ud til at dette modul en:Module:Sports table er involveret. Så første trin kunne være blot at importere det modul og de nødvendige undermoduler – fx require('Module:No globals') osv – og se om det kan bringes til at fungere uden at rette i noget kode.
Altså at genskabe fx dette i en dansk sandkasse, så kan en evt. fordanskning følge efter.
-- Mvh PHansen (diskussion) 22. maj 2015, 07:55 (CEST)
Tusind tak for det - har nu næsten fået det til at fungere. Kan dog stadig ikke hitte ud af hvorfor den sidste kolonne stadig hedder "qualification" (se her) - eller rettere, kan ikke finde stedet at rette det. Måske du hurtigt kan finde det? mvh Tøndemageren (diskussion) 22. maj 2015, 09:17 (CEST)
Ja, det ser lovende ud. Prøv at se omkring linje 50:
	results_header = {Q='Qualification', QR='Qualification or relegation',
		P='Promotion', PQR='Promotion, qualification or relegation',
		PR='Promotion or relegation', R='Relegation'}
Mvh PHansen (diskussion) 22. maj 2015, 09:25 (CEST)
Aha, ja der kan man bare se - sad vist også og kiggede i et af de andre moduler der skulle til, så klart jeg ikke kunne finde netop det. Men tak for hjælpen - tror det fungerer nu. mvh Tøndemageren (diskussion) 22. maj 2015, 09:52 (CEST)


Hej igen. Kan godt være jeg stiller et dumt spørgsmål, men hvis du kigger på Skabelon:UEFA Euro 2016 Kval-gruppe I og Bruger:Tøndemageren/sandkasse, kan du se at der bliver refereret til gruppen "lower-alpha", selvom de to steder egentlig skulle give samme besked som note_SRB. Kan du se hvor det går galt henne? Jeg har oplevet samme problem i andre skabeloner, og har forgæves søgt efter løsningen. mvh Tøndemageren (diskussion) 14. jun 2015, 12:18 (CEST)

Hej. Jeg tror nøgleordet til forståelse er "reserved group names": "... However, by using certain reserved group names, it is possible to make the labels appear in a different form,..." fra siden en:Help:Cite link labels
Jeg vil tro du skal oprette en side svarende til denne: en:MediaWiki:Cite link label group-lower-alpha; det skulle så blive
da:MediaWiki:Cite link label group-lower-alpha. Men om det er tilstrækkeligt, får vi vel se. -- Mvh PHansen (diskussion) 14. jun 2015, 12:57 (CEST)
Tusind tak for det - jeg vil teste det, så snart jeg får tiden til det. På forhånd tak - og fortsat god søndag. mvh Tøndemageren (diskussion) 14. jun 2015, 15:21 (CEST)
Nu har jeg siddet og nørklet lidt med det, og det har ikke rigtigt gjort så meget desværre. Er det muligt du kan se hvor problemet finder sted nu? Synes igen jeg har været igennem det jeg har forstand på nemlig. mvh Tøndemageren (diskussion) 2. jul 2015, 16:47 (CEST)
Jeg ved ikke om der er en løsning via CSS som der tales om på denne side :
en:Help:Cite_link_labels#Classes and templates (nær bunden).
Hvis det heller ikke virker, er det måske bedst at høre Bruger:Steenth – om han kan gennemskue hvordan det aktiveres. -- Mvh PHansen (diskussion) 2. jul 2015, 18:11 (CEST)
Jeg prøver at høre ham - for det ser stadig ikke ud til at virke korrekt. Men tak for hjælpen indtil videre. mvh Tøndemageren (diskussion) 6. jul 2015, 10:30 (CEST)

Diskussion:Finlands landskaber#Landskaber/Landskap/Provins[redigér wikikode]

Jeg har bemærket, at du altid er vældig hurig til at hitte rund i diverse arkiver. Prøv at se mit indlæg på Diskussion:Finlands landskaber. Vil du prøve om du kan finde diskussionen om ukrainske stednavne. Den foregik i løbet af 2014, så vidt jeg husker før sommeren 2014. mvh Per (PerV) (diskussion) 23. maj 2015, 22:07 (CEST)

Det er nu Steenth der har det rigtige værktøj til den slags: søgning i datadump med tilpasset kode. - Jeg bruger mine egne kommentarer i opsummeringsfeltet, det er ofte til stor hjælp ved en genfinding.
Jeg har herunder sat det sparsomme ind jeg fandt, der måske har noget med det at gøre.
* 2500 af dine bidrag - du kan så gå 2500 længere tilbage, og desuden indsnævre navnerummet og ændre årstal
* stednavne ukraine site:da.wikipedia.org med Google
* Wikipedia:Flytteforslag/Kharkiv fra juli 2014
* Hjælp-diskussion:Translitteration
* Brugerdiskussion:Steenth#DSN_og_translitteration
* ukraine stednavne (wikisøgning)
* Om stednavne/navne generelt
* https://da.wikipedia.org/wiki/Brugerdiskussion:Patchfinder/Arkiv_7
* Skabelondiskussion:Navboks Ruslands geografiske administrationsinddeling
-- Mvh PHansen (diskussion) 24. maj 2015, 08:11 (CEST)

signatur i infoboks kunstner[redigér wikikode]

Jeg har forsøgt at indsætte signatur i Carl Bloch men det fejler - kan du hjælpe? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 5. jun 2015, 18:07 (CEST)

Jeg prøver i morgen. Der skal være en billedfil at indsætte. -- Mvh PHansen (diskussion) 5. jun 2015, 18:25 (CEST)
Åh - det var Harald Slott-Møller det handler om, hvor jeg har forsøgt med en billedfil. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 5. jun 2015, 18:45 (CEST)
Har næsten løst problemet, men en finpudsning er nok mulig. Byd endelig ind med forbedringer. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 5. jun 2015, 20:47 (CEST)
Jeg har forsøgt en forbedring af billedhåndteringen med den fleksible konstruktion {{#invoke:InfoboxImage ... }} og en løsning på dit forslag til teksten under. Den virker endnu ikke efter hensigten for personer hvis navn ender på s. Der er en skabelon til det, måske kan den bruges.
Her er et tip til afprøvning af skabeloner: Nederst på skabelonsiden står der: 'Forhåndvis en side med denne skabelon' - Sidetitel: -- Her skriver man så den side man gerne vil have en mindre ændring vist på. Det er ganske nyttigt. -- Mvh PHansen (diskussion) 6. jun 2015, 10:37 (CEST)
Mange tak! Tippet, kan jeg ikke på Skabelon:Infoboks kunstner - desværre. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. jun 2015, 10:46 (CEST)
Åh - har nu fundet det, tak for tippet! --Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. jun 2015, 10:49 (CEST)

Walter Crane[redigér wikikode]

Jeg har oprettet artiklen Walter Crane, som måske kunne interessere dig, da han var bogillustrator og inspireret af Prærafaelitterne begge dele har du jo beskæftiget dig med.

Med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 11. jun 2015, 21:45 (CEST)

Danish language[redigér wikikode]

I just read much of the content that you put in y discussion page, thanks for the welcome--Linda fletcher (diskussion) 2. sep 2015, 03:38 (CEST)

linket til den romantiske skole i Frankrig er rødt[redigér wikikode]

Hej PHansen, en opgave jeg tror du måske kan løse, du har før vist gode evner i den retning. Linket er fra Léon Jongen.

med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 16. sep 2015, 17:47 (CEST)

Hej. Tak for tilliden. Jeg kan dog ikke finde noget om musik ved søgning. Det drejer sig formodentlig om noget andet end blot 'fransk romantisk musik' eller '1800-tallets romantiske musik i Frankrig'. Hvis det var et etableret udtryk, burde der være noget på et af de andre europæiske sprog, så der skal nok en fagmand til en artikel med den titel. I stedet kunne der måske linkes til for eksempel Romantikkens musik#Højromantikken (ca. 1820 til 1850) hvor 'Anden fase' omtaler Frankrig og Cesar Franck.
PS. 'den romantiske skole i Frankrig' giver inden for litteraturen Brandes' bind 6 "Hovedstrømninger. Den romantiske skole i Frankrig" (1882 - link til Runeberg)
-- Mvh PHansen (diskussion) 17. sep 2015, 18:21 (CEST)
Tak! --Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. sep 2015, 18:37 (CEST)

religiøs kunst / religiøst maleri[redigér wikikode]

Hej PHansen

Er stødt på begrebet religiøs kunst i forbindelse med wikidata, hvor jeg har indtastet data for adskillige malerier.

Jeg vil mene at vi bør have en artikel om et sådant emne i lighed med landskabsmaleri, arkitekturmaleri osv. Hvad emnet skal hedde ved jeg ikke måske "religiøs kunst", "religiøst maleri" eller noget andet.

Du har ofte været en god hjælp, håber også der er hjælp at hente denne gang.

med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 1. okt 2015, 09:06 (CEST)

Hej – Ja, jeg foreslår Religiøs kunst til wikidata:Q3320548 og har lavet en stub med en meget lille intro, der bør udbygges eller helt omskrives, eventuelt i forbindelse med tilføjelsen af nye afsnit, der kunne komme fra andre artikler. Det må være en artikel der kan tage en del billeder.
Forskellige stikord til inspiration: "... kunstens historiske rødder grundes i en religiøs-mytisk verdensorden ..." (fra DSD) – forhistorisk 'religiøs' kunst – buddhistisk kunstislamisk kunstkristen kunstmkirkekunstkalkmalerier – kunst i klostrene (miniatur) – 'religionen i kunsten' (stikord fra bl.a. Kunstens Verden 1962, der skriver: 'mindre uddrag tilladt under kildeangivelse') – ikonerikonoklasme/billedstorm – billedforbudtydninganalfabetisme (Biblia Pauperum) – opdragelse/indoktrinering (JV's billedbrug, 1) m.m.
-- Mvh PHansen (diskussion) 3. okt 2015, 10:07 (CEST)

Hej Peter[redigér wikikode]

Har du noget begreb om opdatering/nyskabelse af svg-filer? Rmir2 vil gerne have opdateret dette kort: Fil:FA GA LA lande.svg. Det benyttes på Wikipedia:WikiProjekt Verdens lande og skulle gerne vise den aktuelle fordeling af FA- GA- LA-artikler på projektet. Bruger:Hejsa, som jeg ikke har set længe, var oprindeligt involveret i skabelsen af kortet. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. okt 2015, 18:15 (CEST)

Hej – Nej, desværre. Jeg ved kun at Inkscape er et frit program (her er en sammenligning af flere), men jeg har aldrig arbejdet med det. -- Mvh PHansen (diskussion) 5. okt 2015, 18:25 (CEST)
Jeg har nu fundet en løsning, omend den er kringlet: først kopierer jeg det gamle kort fra skærmen til "Paint" (det er et billedprogram i pc'eren). Så retter jeg kortet ved at omfarve felter. Så "saver" jeg det på min egen computer. Derefter "uploades" kortet til Wikipedia Commons. Derfra kan det så kopieres til projektet. Det er næppe den letteste løsning, og kortet blev "saved" under et andet navn end før (jeg kunne ikke få systemet til at virke med den "lette" løsning). Men nu er der i hvert fald fundet en metode. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 5. okt 2015, 20:01 (CEST)
Det var godt fundet på. Det med navnet skyldes nok at endelsen i 'Paint' er ændret fra *.svg til *.png, vel fordi Paint ikke kan arbejde med svg. - Jeg har tilpasset kategorierne på Commons og ladet de to versioner have kendskab til hinanden via "Andre versioner" (png - svg)
-- Mvh PHansen (diskussion) 6. okt 2015, 09:42 (CEST)

Moses og Sinaibjerget[redigér wikikode]

Hej PHansen

Jeg har på fornemmelsen at du endnu engang er min redning. Hvad mon den danske titel til denne fresko er eller kunne være?: --Villy Fink Isaksen (diskussion) 27. dec 2015, 21:39 (CET)

Hej. Før jeg så Holcks betegnelse via din sandkasse , var mit eget bud "Moses og lovtavlerne på Sinaibjerget". Men måske kan Alex Holcks betegnelse "Lovgivningen på Sinai" fint bruges. Der er jo forskellige scener på freskoen som beskrevet her på den engelske en:Descent from Mount Sinai (Sistine Chapel): modtagelse, fremvisning, knusning af tavlerne. Det drejer sig ikke kun om 'nedstigningen' (descent). Måske var det en idé også at medtage inskriptionen: 'PROMULGATIO LEGIS SCRIPTE PER MOISEM'; det kan jo inspirere til at nogen kan komme på en bedre betegnelse.
-- Mvh PHansen (diskussion) 28. dec 2015, 10:42 (CET)
Tak, mine tanker var om "Guldkalven" skulle med eller måske "de ti bud". Tror jeg holder mig til Holcks betegnelse, så må vi se om andre retter senere. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. dec 2015, 11:21 (CET)

Håber du kan hjælpe mig[redigér wikikode]

Hej.

Hvordan kan det være, at url'en ikke skjules i Peugeot 607#Noter, note nr. 8?

Håber du kan hjælpe. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 10. jan 2016, 09:17 (CET)

Hej. Jeg oplever af og til det samme, og så leder jeg efter et linjeskift at fjerne:
Hdi
"Guinness-Buch"-Eintrag 
Med {{URL}}
{{URL|1=http://www.presseportal.de/story.htx?nr=344650&firmaid=6984&action=bigpic&att=14500#bigpic|2= Peugeot 607 Hdi "Guinness-Buch"-Eintrag für 500.000-km-Weltrekordfahrt}}
.. giver : Peugeot 607 Hdi "Guinness-Buch"-Eintrag für 500.000-km-Weltrekordfahrt
Almindeligt link
[http://www.presseportal.de/story.htx?nr=344650&firmaid=6984&action=bigpic&att=14500#bigpic Peugeot 607 Hdi "Guinness-Buch"-Eintrag für 500.000-km-Weltrekordfahrt]
.. giver : Peugeot 607 Hdi "Guinness-Buch"-Eintrag für 500.000-km-Weltrekordfahrt
-- Mvh PHansen (diskussion) 10. jan 2016, 09:48 (CET)

Tusind tak for hjælpen, det er hermed fixet. Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 11. jan 2016, 06:41 (CET)

Ny opgave med wikidata[redigér wikikode]

Hej, så plager jeg dig igen. Jeg har lige oprettet Jean-Jacques Henner, derved så jeg at den franske artikel får overført data fra wikidata til infoboks, nemlig kunstnerens hovedværker. Det kunne være dejlig om det også kunne ske på den danske wiki, men hvem kan lave det? Kan du? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 12. jan 2016, 12:50 (CET)

Hej. Ja, jeg har fået øje på det og er begyndt at opsamle eksempler, men har ikke indsat noget endnu.
Det er Fnielsen, der har indsat dem, se oversigten
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon:Infoboks_sang&action=history
Et eksempel fra 31. august 2015
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon:Infoboks_sang&curid=86564&diff=8269170&oldid=8244900
...
| label15  = [[Tekstforfatter]](e)	
| data15   = {{#if: {{{Forfatter|}}} | {{{Forfatter}}} | {{#if: {{#property:676|}} | {{wikidata|P676}} }} }}
...
Men der er flere hvis du ser på koden for {{Infoboks sang}}:
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon:Infoboks_sang&action=edit
Der er en lang og nyttig liste her:
https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:List_of_properties/all
-- Mvh PHansen (diskussion) 12. jan 2016, 17:13 (CET)
Din test ser fin ud, Idyl er nævnt to det skyldes sikkert at den er en dublet i wikidata, jeg retter det. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. jan 2016, 10:26 (CET)
Jeg har ikke gjort noget, men nu er problemet løst. En ide er om der kan tilføjes årstal for værkerne? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. jan 2016, 10:56 (CET)
Det var mig der havde sat for meget ind på denne side for 'Stående ...' wikidata:Q17491470. Der skal tilsyneladende være en label på dansk for at den henter den.
En anden ting er at hvis man bruger
 {{#if: {{{Forfatter|}}} | {{{Forfatter}}} | {{#if: {{#property:676|}} | {{wikidata|P676}} }} }}
vil den danske infoboks gå før wikidata.

Hvis man bruger

 {{#if: {{{Forfatter|}}} | {{#if: {{#property:676|}} | {{wikidata|P676}} }} }}
vil den kun hente fra wikidata.
Måske vil dette også virke, så den lokale indsættes hvis der ikke er noget på wikidata
 {{#if: {{{Forfatter|}}} | {{#if: {{#property:676|}} | {{wikidata|P676}} }} | {{{Forfatter}}} }}
Det er altså et spørgsmål om hvor den bedste opdatering er.
Jeg ved ikke hvordan man altid vil få den bedste løsning, lokalt eller wikidata
PS. om årstal på værkerne: prøv at tilføje på 'labels', fx på wikidata:Q17491470. Det er tilsyneladende derfra titlen kommer.
-- Mvh PHansen (diskussion) 13. jan 2016, 11:06 (CET)
Ok - jeg synes ikke at der skal tilføjes årstal i "labells", det undlader jeg at ændre. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. jan 2016, 11:29 (CET)
Kunne "| kendte_værker_wikidata = ." ikke udskiftes med "| hovedværker = " eller ""| hovedværk(er) = " ? Det passer bedre også med label på wikidata. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. jan 2016, 12:46 (CET)
Jeg har forsøgt med "|hovedværker = ". Lad os videreføre diskussionen på Skabelondiskussion:Infoboks kunstner#Wikidata hvor jeg har indsat den sidste kode diff=8415468&oldid=8415457 14. jan 2016, 10:06. -- Mvh PHansen (diskussion) 14. jan 2016, 10:33 (CET)

Godt at se dig[redigér wikikode]

Vær hilset!

I mit forrige Wikipedia-liv kendte du mig som Io, men en systemændring tvang mig til at finde på et andet navn. Jeg ville kun sige, hvad der står i overskriften. Du tog en pause for en overgang, men det glæder mig at se, at du er rask og munter. Bedste hilsener 85.220.22.139 18. jan 2016, 18:10 (CET)

Mea culpa, jeg var ikke „logget på“ som det vist hedder. Stadig de bedste hilsener, og du behøver vel ikke at spekulere meget på, hvem inspirationen for mit nye navn er. :-) Sorte Slyngel (diskussion) 18. jan 2016, 18:12 (CET)

Tak for hilsenen. Ja, jeg bidrager igen lidt, dog i et langsommeligt tempo.
PS. Din gamle brugerside findes her dog stadig som Bruger:Io_usurped~dawiki.
-- Mvh PHansen (diskussion) 19. jan 2016, 09:48 (CET)
Ja, min sandten den er der sammen med mine bidrag. Jeg skriver næppe mere om det emne. I min høje alder studerer jeg igen, denne gand islandsk og lingvistik. Denne kombination valgte jeg fordi jeg kunne vælge så meget som muligt af mine interesser, d.h. sammenlignende grammatik, etymologi, sproghistorie osv. og undgå Chomsky og litterær teori vidt muligst. Jeg har intet imod litteratur, hvad du sikkert nok ved. Jeg har et kursus, Islands litteraturhistorie indtil 1900 og den er meget underholdende. Det er teorien jeg ikke kan fordrage. :-) Men jeg har i hvert fald begyndt et nyt liv siden sidst. Jeg håber det går dig godt og bedste hilsener Sorte Slyngel (diskussion) 3. feb 2016, 01:23 (CET)
Held og lykke med den nye fase. -- Mvh PHansen (diskussion) 10. feb 2016, 07:40 (CET)

I need help[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg har kastet mig ud i et projekt med at opdaterer Verden Befolkning-artiklen - eller i hvert fald listen over befolkningsantallet. Her har jeg lavet en sandkasse, men har muligvis kastet mig ud i en for står opgave, da jeg rammer ind i nogle problemer omkring {{Data Kina}} (og lign), samt omkring population i Pakistan. Kan dog ikke helt se hvori fejlene består. Måske du kan? mvh Tøndemageren (diskussion) 20. jan 2016, 11:51 (CET)

Hej. Som du kan se på sandkassen hjalp det på mange at ændre 'Age in days' til 'Alder i dage', men jo ikke Kina. Måske skal jagten sættes in på andet der indgår i {{formatnum: ...}} som er et 'Magic word'
(https://www.mediawiki.org/wiki/Help:Magic_words#Formatting)
Jeg tænker det måske kan findes via en undersøgelse af eksemplerne i Skabelon:Show data
-- Mvh PHansen (diskussion) 20. jan 2016, 18:11 (CET)
Jeg så på Skabelon:Poptoday at den også bruger {{Age in days}}, så jeg lavede en redirect, der havde en god virkning på Kina. -- Mvh PHansen (diskussion) 20. jan 2016, 18:25 (CET)
Du er jo det jeg vil kalde et geni! Og så er jeg lidt skuffet over at jeg ikke selv fangede den der - lidt dumt af mig synes. Men tusind tak for hjælpen. mvh Tøndemageren (diskussion) 20. jan 2016, 20:01 (CET)

Hjerting Sogn[redigér wikikode]

Hej PHansen. Der er noget galt! jeg rettede pastoratnavnet i Hjerting Sogn så det passede til rammen (tilføjede |Lintrup-Hjerting-
Sønder Hygum Pastorat) en halv time før du tilføjede {{mellemrum|7}}. Jeg har prøvet at fjerne |Lintrup-Hjerting-
Sønder Hygum Pastorat og så er vi tilbage med pastoratnavnet på én lang linie. Hvordan skulle dit {{mellemrum|7}} fungere?--Kort til kirken (diskussion) 9. feb 2016, 11:50 (CET)

se på koden, da noget af min skrevne tekst forsvinder.--Kort til kirken (diskussion) 9. feb 2016, 11:52 (CET)
Hej. Det er interessant at din browser ikke kan vise forskel på disse to versioner, hvor min version har teksten inden for infoboksens ramme, mens din efterfølgende version har bogstaver uden for rammen: 'orat'.
Det er svært for mig at kommentere da jeg ikke ved hvordan din browser viser det.
Da det hele jo dog kun er en lille æstetisk detalje som folk vel ikke hæfter sig ved hvis ellers det der står er opdateret, er der vel ikke grund til at røre mere ved det. Det var kun ment som et tip hvis du alligevel var inde at rette andre ting.
-- Mvh PHansen (diskussion) 10. feb 2016, 07:40 (CET)
Så er det mig, der må spørge: hvilken browser bruger du? Jeg har prøvet ovenstående links både med IE og Crome, og der er ingen forskel, alt er inden for rammen. Du har ret, det er blot æstetikken, jeg går efter, det ser sjusket ud på en ellers professionel side, og når jeg nu alligevel retter lidt ejerlav.--Kort til kirken (diskussion) 10. feb 2016, 07:53 (CET)
Ja, ved afprøvning i min Chrome-version 'Chromium' vises det pænt efter PerV's metode fra Ramme Sogn, altså efter opdeling på flere linjer. I Firefox som jeg bruger, var der dog stadig bogstaver uden for højre kant i infoboksen efter PerV's tilpasning. Derfor ledte jeg efter et eller andet der på en enkel måde kunne reparere det.
Jeg har lavet en lille demo af metoden med mellemrum på den version der stadig havde det lange pastoratnavn. Det var nødvendigt med tre gange 30 : {{mellemrum|30}}{{mellemrum|30}}{{mellemrum|30}} for at udvide infoboksen tilstrækkeligt mod højre. Men det skulle så gerne tydeligt vise hvad det drejede sig om. Du kan også kaste et blik på sammenligningen her : Skabelon:Infoboks_sogn/testcases#Ramme_Sogn
Det ser altså ud til at det kun er brugere af Firefox der kan få et eller flere bogstaver uden for højre kant i den nye infoboks. Det er nok bruger 'Laketown' der skal modificere hvis du mener det er nødvendigt.
-- Mvh PHansen (diskussion) 10. feb 2016, 10:17 (CET)

Kort[redigér wikikode]

Kære Peter.

Kunne jeg overtale dig til at hjælpe mig med at indsætte kort på følgende artikler Kopparberg og Bjorli, ud fra kort-parametrene i {{Infoboks by}} og koordinaterne på Wikidata?

På forhånd tak. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 13. feb 2016, 17:24 (CET)

Yes check.svg Done -- PHansen

Skabelon:Danmarks kongerække[redigér wikikode]

Hej. Jeg kan se, at du har oprettet Skabelon:Danmarks kongerække. Havde du en bagtanke med den? Ellers vil jeg gerne slette den, da den ikke bliver brugt. Steen Th (diskussion) 19. mar 2016, 17:43 (CET)

Jeg kan godt huske det:
* 12. aug 2010, 13:14‎ PHansen . . (27.013 bytes) (+27.013)‎ . . (Opretter på grundlag af den ny tabel i Kongerækken, ver 4342437 som er tilpasset mht overskrifter -- Opr. fra norsk af Bruger:Anne-Sophie Ofrim)
* https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Diskussion%3AKonger%C3%A6kken&type=revision&diff=4340467&oldid=4340202
Det var i forbindelse med den norske bruger Bruger:Anne-Sophie Ofrims henvisning til en tilsvarende liste på den norske artikel om Kongerækken at jeg lave den til en dansk skabelon. Selve listen er i artiklen, men indsat i bearbejdet form. Så der er vel ikke brug for en separat skabelon.
-- Mvh PHansen (diskussion) 19. mar 2016, 18:05 (CET)
Fint. Jeg kan se du har kopiere Skabelonen - kunne være ide at jeg flytte den nuværende skabelon over i din arbejdskopi - så får vi historik bevaret. --Steen Th (diskussion) 19. mar 2016, 18:24 (CET)
OK. -- Mvh PHansen (diskussion) 19. mar 2016, 18:26 (CET)

Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse[redigér wikikode]

Vil lige gøre opmærksom på Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. mar 2016, 17:41 (CEST)

Tak - Yes check.svg Done -- PHansen

Infobokse[redigér wikikode]

Hej Phansen. Tænkte på, om du måske kan finde ud af at ændre designet på {{Cycling race/infobox}}, sådan at den passer ind i det generelle design for da.wiki? Pt. falder det markant udenfor. mvh Tøndemageren (diskussion) 30. mar 2016, 18:40 (CEST)

Hej. Det bygger tilsyneladende på et centralt udviklet modul, som de fraråder at man piller ved, og mit kendskab til moduludvikling er ikke tilstrækkeligt til at jeg kan modificere det og føre en dialog med dem om eventuelle rettelser. De skriver lidt om det her:
wikidata:Module:Cycling race:
"... Don´t rename the copy or change the code, since this makes it difficult or even impossible to update your language version. A better way is to directly improve this module or to come to the talk page of this module in Wikidata (wikidata:Module talk:Cycling race) to ask for improvements or to show us your improvements. But if you decide to go it alone, no problem, since this code is open source. ..."
Du kunne høre Steenth om hvad han mener om et sådant projekt.
-- Mvh PHansen (diskussion) 31. mar 2016, 07:44 (CEST)
Kan jo aldrig skade at høre Steenth om hvad han mener? :) og tak for svaret forresten. mvh Tøndemageren (diskussion) 13. apr 2016, 20:19 (CEST)

Hej Peter[redigér wikikode]

Vi l du kigge på Skabelon:Ikke flere links, jeg har forsøgt at oprette den med inspiration fra en wiki en:Template:No more links. Der benyttes den bl.a. i artiklen Lebanon. Jeg ønskede at benytte skabelonen i den danske Libanonsartikel. Efter at have været igennem knap hundrede landeartikler, har jeg fundet at skabelonen ville være passende på 20-30 af dem, og indsættelse af skabelon, skal jo nok liste artiklen i en eller anden kategori? Men lad mig høre din mening. mvh Per (PerV) (diskussion) 31. mar 2016, 09:03 (CEST)

Hej Per. Det kunne være, at du skal også oversætte dokumentationssiden - for her er svaret på hvordan skabelonen bruges. Det er en substitution-skabelon - se Hjælp:Skabelonssubstitution. Og bør også tage Template:Z148 med over, da det er den skabelon, som kan bruges at spore hvor Skabelon:Ikke flere links er blevet brugt. --Steen Th (diskussion) 31. mar 2016, 10:57 (CEST)
Er der også brug for en Skabelon:Prone to spam fra en:Template:Prone to spam?
Den står i første linje, og modulet findes allerede Modul:Unsubst.
Så vidt jeg har forstået, indsættes der noget tekst i redigeringsvinduet som PerV allerede har lavet og desuden {{Prone to spam}} - noget i denne retning måske
.. eller hvordan. -- Mvh PHansen (diskussion) 31. mar 2016, 11:32 (CEST)

Infobokse som ikke bruger Skabelon:Infoboks[redigér wikikode]

Hej. Jeg har lavet en oversigt over infobokse, som ikke bruger {{Infoboks}} - det kunne være et projekt at få dem kigget igennem og evt konverter dem efterhånden. Listen er på Bruger:Steenth/Liste20 - jeg flytter den nok på et tidspunkt. --Steen Th (diskussion) 8. apr 2016, 12:07 (CEST)

Hej. Ja − jeg har af og til fra toppen omdannet en fra Bruger:Steenth/hiddenStructure.
Skal de to lister slås sammen? -- Mvh PHansen (diskussion) 9. apr 2016, 10:54 (CEST)
De 2 lister har forskellig fokus. Jeg vil helst få afviklet dem på Bruger:Steenth/hiddenStructure. Jeg har slette nogle skabeloner og har kig på flere. Derudover er der falske positive pga. fx du har referere til det og føromlægning-versioner, som vel nu kan slettes. Så kunne vi få nogle færre på listen. --Steen Th (diskussion) 9. apr 2016, 11:31 (CEST)
Prøv at se på {{Infoboks Kemi/testcases}} om min begrundelse for {{Infoboks Kemi/føromlægning}}, først med den sidste får man en ægte sammenligning. Infoboks Kemi/testcases viser blot det samme, og kan ikke bruges til evt. fejlfinding, hvis skabelonens opretter skulle dukke op med spørgsmål (historik).
{{Infoboks Kemi}} var en stor om kompliceret skabelon. Hvis der skulle vise sig problemer, er det rart at kunne sammenligne. Når man lægger en /sandkasse ind som den nye kode, forsvinder fidusen med /testcases vel - Eller er der en anden metode?
{{Infoboks land}} udfases; skal den omlægges alligevel, eller er det tidsspilde?
-- Mvh PHansen (diskussion) 9. apr 2016, 11:52 (CEST)
Ok - notere det med føromlægning. Jeg er enig i at Skabelon:Infoboks land udfases. --Steen Th (diskussion) 10. apr 2016, 09:46 (CEST)

Infoboks maleri (serie)[redigér wikikode]

Hej PHansen jeg er stødt på en begrænsning i "infoboks maleri". Det jeg ønsker er en infoboks der kan vise mere end et maleri (evt. valgfri antal). Problemet fik jeg her Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde1. Jeg tror du er vores redning på dette felt. Håber på et godt resultat og ønsker dig god arbejdslyst.

med venlig hilsen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. apr 2016, 18:19 (CEST)

Jeg har indsat en test på din side. Det kan nok forbedres efter model af Skabelon:Infoboks sogn, men det bliver først i morgen. -- Mvh PHansen (diskussion) 28. apr 2016, 18:26 (CEST)
Måske er det en overvejelse værd om billederne skulle kunne bringes side om side. Desuden bør billedernes forskellige data står under hvert billede og fælles data derunder igen. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. apr 2016, 09:24 (CEST)
Der kommer i første omgang et udtast med tre ekstra billeder, der går ud fra at de ekstra billeder kan være varianter, skitser eller kopier af det der er øverst. Du kunne forberede et eksempel med sådanne tre til dokumentationssiden - indtil videre er eksemplet med en dummy. -- Mvh PHansen (diskussion) 29. apr 2016, 09:34 (CEST)
Burde der ikke være mulighed for at indtaste date under billederne under at bruge <br>? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. apr 2016, 11:38 (CEST)
Hvis jeg forstår spørgsmålet rigtigt, er det du efterspørger at de tre ekstra fungerer som den øverste.
Det kræver vist tre gange så mange parametre for at kunne skelne - og bliver det ikke en meget lang infoboks, hvis de skal være under hinanden? -- Mvh PHansen (diskussion) 29. apr 2016, 11:47 (CEST)
Ja - det bliver en lang infoboks med fire billeder, men den kommer vel sjældent i brug. Pt. havde jeg brug en infoboks til to billeder. Men infobokse ved siden af hinanden er en meget fin løsning. Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. apr 2016, 12:10 (CEST)
Igen -igen beder jeg om din hjælp! Kan du flytte de infobokse til højre side i Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/kladde1 - på forhånd tak! Synes det er fænest med bokse ved siden af hinanden - tak for den mulighed. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. apr 2016, 12:31 (CEST)
Har nu fået infoboksene højrestillet via hjælp fra irc-chatten. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. apr 2016, 14:53 (CEST)
OK. Har indsat højrestillingen i vejledningen. -- Mvh PHansen (diskussion) 29. apr 2016, 17:00 (CEST)

Har simpelthen ingen idé om hvordan man gør!!!![redigér wikikode]

Jeg har planlagt at skrive en række artikler om jernbanestationer i Moskva, der er ni af dem, og er begyndt med Moskva-Smolenskaja banegård. Men jeg fatter ikke hvordan jeg bruger de der {{s-rail-start}} skabeloner, i den engelske artikel står linje inde i {{Infobox station, det ville jeg også gerne have, men fatter ikke hvordan man gør. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 00:20 (CEST)

Hej. Ja, det skulle så placeres {{Infoboks togstation}} nederst under "Passagertal", som jeg havde en del problemer med at få omlagt til label/data (vedr. mobilvisning)
Jeg kan forsøge om jeg kan få anbragt noget dér nederst og få det til at se pænt ud − det kan godt tage lidt tid.
-- Mvh PHansen (diskussion) 4. maj 2016, 07:37 (CEST)
Taaaaaaaak ... Jeg har ihvertfald overhovedet ingen idé om hvordan man gør. Det ser ud som om man skal have oprettet en striiiiiibe skabeloner, det fatter jeg ikke!!!! mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 09:16 (CEST)
Og hvis jeg ikke fatter det i forhold til Moskvasstationer (ni stk), kan jeg jo heller ikke anvende {{s-rail i artikler om øvrige stationer i Rusland, og der er vist en del ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 4. maj 2016, 09:16 (CEST)
Med denne redigering har EileenSanda tilsyneladende bragt orden i de skabeloner der er placeret under teksten.
Er opgaven nu at den type information skal ind i infoboksen?
Tekststrengen "Zamoskvoretskaya Line", som står i midten, vil måske skabe problemer med infoboksens bredde, og især hvis der er lige så lange navne til venstre og højre. Så man skal overveje om det man sætter ind i infoboksen skal fylde mindre end som det er nu i de selvstændige skabeloner under artiklen.
Kør videre med EileenSandas model, så kan det senere afgøres om der kan sættes noget fornuftigt ind i infoboksen.
-- Mvh PHansen (diskussion) 4. maj 2016, 10:11 (CEST)

Sandkasse problem med koordinater[redigér wikikode]

Hej. Jeg har problemer med Bruger:PHansen/Location map Danmark Helnæs som kommer på Kategori:Sider med fejlagtige koordinatmærker, da infoboks fyr er brugt 2 gange. Behøver du dem begge? --Steen Th (diskussion) 14. maj 2016, 12:08 (CEST)

OK. Koden erstattet af henvisning og kategorien er p.t tom. -- Mvh PHansen (diskussion) 14. maj 2016, 17:20 (CEST)
Fint. Det var den sidste obs. i kategorien. Så den er tømt. --Steen Th (diskussion) 14. maj 2016, 17:21 (CEST)

en:Template:Transform-rotate[redigér wikikode]

Har du mulighed for at kigge på Template:Transform-rotate, vi har den ikke på dansk, og den indgår i en artikel om Kertjbroen som jeg er ved at oprette. I artiklen benyttes skabelonen til at definere "retningen" af broen på kortet over broens beliggenhed. I den artikel har jeg iøvrigt også problem med denne linje: |t9=<span style="{{rotate|-37|display=block}}; font-size:75%;">[[Kertjstrædet|<span style="color:white">Kertjstrædet</span>]]</span>, på en wikis og ru wikis kort får den "Kerch Strait" til at stå med hvidt. Når jeg af<!-- --> får jeg bare en hvid boks, hvad gør jeg forkert? mvh Per (PerV) (diskussion) 18. maj 2016, 10:43 (CEST)

Her er et forsøg. Det er med rødt fordi baggrunden her er hvid:
<span style="{{Transform-rotate|-37}}">[[Kertjstrædet|<span style="color: red; font-size: 75%;">Kertjstrædet</span>]]</span>


Kertjstrædet


-- Mvh PHansen (diskussion) 18. maj 2016, 11:21 (CEST)

Kirkeskabelon[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg så din test for kirkeskabeloner. Personligt finder jeg dem til højre pænere at se på. Dem til venstre virker selvfremhævende. Desuden svarer dem til højre også bedste til dem vi bruger indenfor andre emner. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. maj 2016, 10:45 (CEST)

Ja, venstre side er med {{Infoboks kirke2}} der kun bruges på disse fire Roskilde DomkirkeStavanger DomkirkeRøldal stavkirkeUmeå bys kirke.
Det er min hensigt at teste videre så der kun bliver én kirkeskabelon {{Infoboks kirke}} med mulighed for alle parametre, altså den til højre på versionen
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon:Infoboks_kirke&oldid=8576632.
-- Mvh PHansen (diskussion) 20. maj 2016, 10:52 (CEST)
Efter min mening et udmærket initiativ og et flot resultat. Så må vi håbe, at selve artikelteksterne vil følge efter. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. maj 2016, 12:10 (CEST)
Generelt om layoutet, det er meget pænere end den "gamle" infoboks, men jeg undrer mig over, at du har beholdt "gitteret" (de der linjer lodret og vandret), selvom de er "tonet ned", men hvorfor skal de være der? Vi har dem ikke i Skabelon:Infoboks by. I Skabelon:Infoboks land2 er enkelte af de vandrette linjer bevaret. Der ud over vil jeg høre, om vi ikke kan integrere et kort i infoboksen, tilsvarende i Skabelon:Infoboks herregård, så vi ikke skal have en Skabelon:Kortpositioner hægtet efter. Angående kortet, tror jeg der i Skabelon:Infoboks herregård er fastsat at kortet skal være 300 px, eller måske større, jeg synes, vi burde gå ned til 225 px, som jeg tror kortet er i Skabelon:Infoboks by. Som det er Infoboks herregård bliver boksen meget bred. Men udkastet er en klar forbedring af layoutet. mvh Per (PerV) (diskussion) 20. maj 2016, 14:51 (CEST)
Nu skal jeg først se om koden er stabil og dernæst have opdateret vejledningen til de mange nye parametre.
Linjerne har jeg fra {{Infoboks kemi}} som var brugt på den gamle før omlægningen som skete af hensyn til mobilvisning. Ved meget tekst er det lettere at se hvor den ene parameter slutter og den næste begynder.
Skabelon:Infoboks land2 bygger på en anden type kode, mens {{Infoboks kirke}} bygger på metaskabelonen {{Infoboks}}, som er den eneste jeg har fået lidt kendskab til.
Med hensyn til kort i bunden er det ikke let at få det til at se pænt ud, dvs. sikre at kortet vises centreret; se fx kortet på Roskilde Domkirke som bruger {{Infoboks verdensarvsområde}}.
Prøv selv at afprøve forskellige størrelser til kortet i bunden på {{Infoboks herregård}}, så tror jeg du kan se at det rykker bort fra midten; det ser i det mindste ikke pænt ud her, og jeg har endnu ikke fundet den sikre metode. De 300 'spænder området ud' så man næppe ser at det måske ikke er helt centreret. Problemet skal nok 'i udvalg' for at blive løst.
-- Mvh PHansen (diskussion) 20. maj 2016, 17:31 (CEST)
Beklager jeg ikke fatter halvdelen af hvad du skriver ;(, men jeg nedsatte kortstørrelsen til 250 px, det kan jeg ikke se giver nogen problemer! Gider du at kigge {{Infoboks herregård}}. mvh Per (PerV) (diskussion) 20. maj 2016, 17:48 (CEST)
PS:Købt med de vandrette linjer, men er de lodrette nødvendige? mvh Per (PerV) (diskussion) 20. maj 2016, 17:50 (CEST)
En bruger har uden kommentar fjernet linjerne, så er det jo løst som du ønskede.
På {{Infoboks herregård}} ser det ikke pænt ud her, men det kan jo være Firefox der ikke kan vise det pænt; kortet har nu mere luft i venstre side end i højre. Der skal vist klogere folk til ;-)
-- Mvh PHansen (diskussion) 20. maj 2016, 18:05 (CEST)
Fuck valgfrie browsere, med Google Crome ser det perfekt ud, vi skriver bare en popup, skift til Crome browser ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 20. maj 2016, 18:58 (CEST)
Ja ok, det er fint, at Royal Expo løste det, men er du tilfreds? mvh Per (PerV) (diskussion) 20. maj 2016, 19:00 (CEST)
Du ser bedst hvad jeg mener med kortet i bunden ved at se dette eksempel:
Skabelon:Infoboks herregård#Eksempel med lille billede og lille kort (50px) som selv Chrome/Chromium må give op overfor. Dine 250 er dog OK i Googles browser og er stadig default.
-- Mvh PHansen (diskussion) 21. maj 2016, 09:48 (CEST)
Ja med 50 px kan selv jeg se det ;) Men hvorfor kan billedet centreres, når kortet ikke kan, det undrer mig. Jeg forstod ikke om de 250 var ok i Firefox? Og hvad mener du med at 250 px er default? Ja jeg er meget indskrænket! mvh Per (PerV) (diskussion) 21. maj 2016, 11:07 (CEST)
Det kører blot med din rettelse til de 250 som er OK i Google, men knap så god i Firefox. Begge er under alle omstændigheder bedre end det {{Infoboks verdensarvsområde}} viser på Roskilde Domkirke. Også her er Googles browser dog bedre med kun en lille hvid bræmme i højre side.
Men det er måske til at leve med, så jeg vil lade det hvile indtil videre.
-- Mvh PHansen (diskussion) 21. maj 2016, 11:18 (CEST)

Skabelon:Infoboks dyrepark og zoo[redigér wikikode]

Stort tak skall du ha, at hjælpe mig med Skabelonen med at indsætte parameter før koordinaterne. Du kan se dem i brug nu. Med venlig hilsen. Dan Koehl (diskussion) 18. jun 2016, 13:52 (CEST)

OK. -- Mvh PHansen (diskussion) 19. jun 2016, 10:32 (CEST)

Problem med Skabelon:Infoboks sprog[redigér wikikode]

ISO 639-3 koden linkede tidligere til Documentation for ISO 639 identifier, den linkning virker ikke mere jeg håber du, EileenSanda eller Steen vil kigge på det. Jeg opdagede det på Afrikaans, og troede der var noget galt i udfyldelsen af infoboksen, men desværre var det ikke det der var galt. Jeg har kigget på et par sprogartikler mere, hvor problemet var det samme. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. jun 2016, 14:37 (CEST)

I artiklen engelsk stod der før parametret SIL, det rettede jeg til iso3 så virkede linket rettelsen, tror du ikke vi kan få en bot til at rette det i artiklerne, eller kan det rettes i skabelonen? mvh Per (PerV) (diskussion) 18. jun 2016, 18:25 (CEST)

Jeg har indsat vedr. problemet på Skabelondiskussion:Infoboks_sprog#Fejl_i_url.
Efter Bruger:EileenSandas rettelse på undersiden er det måske ikke nødvendigt at rette eller tilføje noget i artiklerne.
-- Mvh PHansen (diskussion) 19. jun 2016, 10:32 (CEST)

Infobokse[redigér wikikode]

Hej PHansen

Vil høre dig, om du lige havde fem minutter til at gå igennem Skabelon:Infoboks anatomi og Skabelon:Infoboks knogle, da der er fejl i dem, men jeg kan ikke umiddelbart finde dem. Det drejer sig blandt andet om at GraySubject/GrayPage ikke fremkommer i skabelonen, samt at den mangler pageID ifb noget WikiData (se eksempelvis Sternum). Håber du vil hjælpe, for jeg er lidt lost lige nu. mvh Tøndemageren (diskussion) 21. jun 2016, 11:32 (CEST)

Hej. Jeg så på den da jeg satte et eksempel ind på /doc-side, men afstod fra mere da det jo er en stor og kompliceret skabelon som kun blev brugt et par steder. Men jeg har sat resten af den engelske kode ind på Modul:WikidataUtils og rettet tilsvarende de få steder i Skabelon:Infoboks anatomi så fejlmeldingerne er forsvundet. Prøv at se om du kan teste videre på det grundlag indtil Steenth måske på et tidspunkt får tid til at få Modul:Wikidata til at fungere tilfredsstillende.
PS. GraySubject/GrayPage har jeg ikke set på.
-- Mvh PHansen (diskussion) 21. jun 2016, 17:43 (CEST)
Opfølgende til GraySubject/GrayPage
Så vidt jeg kan se på Sternum, henter den korrekt selv uden de to linjer i infoboksen:
| GraySubject  = 27
| GrayPage   = 119
som er en opspaltning af d:Q8481#P1323 ("Terminologia Anatomica 98")
via p.getTAValue = function(frame) i Modul:WikidataUtils
-- This is used to get the TA98 (Terminologia Anatomica first edition 1998) values like 'A01.1.00.005' (property P1323)
-- Mvh PHansen (diskussion) 22. jun 2016, 09:41 (CEST)

Om {{Opdater efter}} og {{Fremtidigt info}}[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg kan se at det var dig der oprettede {{Fremtidigt info}}. Men som jeg læser det ser det umiddelbart ud som om den gør præcis det samme som {{Opdater efter}} gør hvis man ikke indsætter nogle dato-parametre? Altså at {{Fremtidigt info}} = {{Opdater efter}}. Er det rigtigt forstået? Og hvis det er tilfældet, hvorfor så overhovedet have to forskellige skabeloner? Så ville jeg umiddelbart foreslå at vi får {{Fremtidigt info}} til at omdirigere til {{Opdater efter}} :-) --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 23. jun 2016, 21:43 (CEST)

Lidt baggrund: Glenn oversatte 'dated info' som det der skulle vises i artiklerne til 'fremtidigt info' som jeg så brugte til at lave en inline-skabelon der var lettere at huske, baseret på metaskabelonen {{fix}} og efter model af {{bør uddybes}} − som jeg et par år før havde gjort mere brugbar til danske forhold efter oprettelsen af Bruger:藍蒼 (2933498) og derfor kendte.
Nu bruges 'Opdater efter' i øjeblikket kun i tre artikler og 'Fremtidigt info' slet ikke, så der er næppe risiko for at ret mange brugere overhovedet finder frem til de to skabeloner, så med eller uden dato forbliver den oprydningskategori artiklerne ender i nok lille.
Så ja, uanset forhistorien lyder det fornuftigt med en forenkling i form af en omdirigering.
-- Mvh PHansen (diskussion) 24. jun 2016, 09:45 (CEST)

Skabelon:Infoboks folkeafstemning/kort[redigér wikikode]

Når du nu alligevel roder med det f...... kort, vil du så prøve om du kan lave legend (farverne) valgfrie? mvh Per (PerV) (diskussion) 24. jun 2016, 17:56 (CEST)

@PHansen: Du får svar her: Nej det kort er ikke bedre, men fint ja/nej står på én linje, men farverne er forkerte, det skal være gul (#ffc010)/blå (#0069b5), og det burde hedde forlad/forbliv, undskyld jeg er besværlig!!!
Jeg venter lidt, til der er mere ro på. En mulighed I kunne vælge er at bruge det EileenSanda har lavet med Skabelon:Infobox referendum og så kopiere det hele fra engelsk som på den færøske, der for øvrigt bruger det samme kort. -- Mvh PHansen (diskussion) 24. jun 2016, 18:27 (CEST)

Petro Porosjenko[redigér wikikode]

@PHansen:@EileenSanda:@94.191.189.215:@Steenth:@Metalindustrien: Jeg har udbygget artiklen væsentligt, det betyder der er kommet omkring 150 kilder på, de udgør efterhånden et langt afsnit i bunden. Jeg kan huske jeg har set, at kilder i andre artikler er indsat således, at man kan scrolle ned i dem. Så der kun vises omkring 10 kilder ad gangen. Ved du hvordan man gør det? mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2016, 15:49 (CEST)

@PerV: tænker du på dette? Tilføjelse: For hvis du gør så bemærk at det ikke anbefales at bruge det i artikelnavnerummet, da det ikke kan vises på nogle mobile enheder, der dermed ikke kan se kilderne på artiklen --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. jun 2016, 16:59 (CEST)
@Metalindustrien: Ja det var det, jeg tænkte på, jeg anede ikke at det ikke anbefales. mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2016, 18:20 (CEST)
@PerV: jeg citerer bare fra siden jeg linkede til. Jeg aner ikke om vi har andre normer på området her på dansk WP - men problemerne med mobile enheder er der givetvis stadig --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. jun 2016, 18:26 (CEST)
@Metalindustrien: Om det kun er en en norm, er ligemeget for mig, hvis der er visningsproblemer, dropper jeg dén løsning, men kan jeg ikke gøre skiften mindre i refsafsnittet? mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2016, 18:30 (CEST)
@PerV: en mulighed er at gøre sådan her. Det har jeg set anvendt forskellige steder --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. jun 2016, 18:37 (CEST)
Jeg har sat en lille demo ind, som dog tilsyneladende visen OK her
https://da.m.wikipedia.org/wiki/Petro_Porosjenko
men måske ikke på alle mobile enheder.
-- Mvh PHansen (diskussion) 26. jun 2016, 18:09 (CEST)
@PHansen: Her (Google Chrome) ser det ud som om hele layouten tiltede? Men måske kan refs bare vises med mindre bogstaver? Jeg er sikker på det kan gøres, men ved ikke hvordan? mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2016, 18:20 (CEST)
@PHansen:Thumbup.svg Den seneste ændring i artiklen, var hvad jeg havde tænkt mig. Her med Goole Crome ser det perfekt ud, nu vil jeg bare høre fra @Metalindustrien:, hvad synes du? Kan du kontrollere det på en mobil enhed, sådan en dims har jeg ikke ;). mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2016, 18:41 (CEST)
@PerV: det er fint her på min iPhone. Igen, jeg aner ikke om bekymringerne om mobile enheder er korrekte eller ej - jeg ved bare at det er det de mener på engelsk Wikipedia er grunden til at de fraråder scroll-reflist. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. jun 2016, 18:57 (CEST)
@Metalindustrien:@PHansen: Ok, jeg prøver at lade det stå, indtil nogen brokker sig over det. Så kan vi evt. også fremtvinge en afgørelse her på da wiki. Om det bliver det ene eller det andet er ikke afgørende for mig, men hvis løsningen ikke giver problemer med visningen, er det vel ok at lade den stå åben. mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2016, 19:04 (CEST)
@PerV: Thumbup.svg --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 26. jun 2016, 19:08 (CEST)
@PHansen: Kan du gøre noten til samme skriftstørrelse som refsene, uden at den bliver scrollbar. Jeg synes det ser mærkeligt ud med de små refs og en note i fuldstørrelse. Jeg forsøgte, men så blev noten også scrollbar. mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2016, 19:26 (CEST)

Petro Porosjenko[redigér wikikode]

Vil du kigge på artiklen igen, den er nu oppe på mere end 100.000 bites, og jeg synes den fortjener at blive udnævnt som god. Det kan du være med til på Diskussion:Petro Porosjenko, hvor du kan se hvordan udnævnelsen er skredet frem. Hvis du vil hjælpe med endnu en lille ting til mit "projekt", vil jeg gerne have flyttet sommerbilledet af Ioninskij Klosteret overpå commons. Det findes her, og er bedre end det vinterbillede, der er på commons. Men TUSIND TAK FOR HJÆLPEN!!!! Thumbup.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jun 2016, 19:26 (CEST)

Hej. Jeg er holdt op med at deltage i nomineringer, men filen ligger i øjeblikket her:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Troitskiy_Ionin.jpg
Det du skal bruge en anden gang er dette værktøj:
https://tools.wmflabs.org/commonshelper/
Man udfylder de få felter, henter teksten med 'Get text', downloader filen hvis ikke 'Directly transfer file to Commons' virker, kører videre med https://commons.wikimedia.org/wiki/Special:Upload, vælger den nedhentede fil fra egen harddisk og indsætter teksten fra 'Get text' i stedet for de få uudfyldte linjer der var på siden. Derpå knappen 'Læg en fil op'. Til sidst kontrollerer man kategorier og håber på der ikke senere opstår licensproblemer.
-- Mvh PHansen (diskussion) 28. jun 2016, 07:45 (CEST)

Borgerjournalistik[redigér wikikode]

Hej, Jeg beklager, at jeg har overset en eksisterende artikel - jeg vil gerne foretage en sammenskrivning, men kan se, at der er en længere vejledning hertil, som jeg lige må sætte mig ind i. Jeg var heller ikke klar over, at jeg var kommet til at destruere en skabelon og er usikker på, hvordan jeg retter op på det. Nolibrarian (diskussion) 4. jul 2016, 09:34 (CEST)

Hej. Jeg har nu skrevet den smule tekst ind og rettet wikidata:Q848979 så den henviser til din artikel, som du så blot kan arbejde videre på. Blandt med at oversætte de to citater og evt. en omformulering af den smarsomme tekst om 'titlen' borgerjourmalist nederst.
For en anden gang: det er sædvane at svare på det oprindelige sted, altså her på Brugerdiskussion:Nolibrarian#Borgerjournalistik. Det vises via 'Overvågningslisten'
PS. Jeg glemte ganske rigtigt at indsætte Hjælp: Sammenskrivning.
-- Mvh PHansen (diskussion) 4. jul 2016, 09:55 (CEST)

Endnu en infoboksfix ... pls[redigér wikikode]

I Skabelon:Infoboks bygning er der ikke muligt at indsætte kort, vil du eller @EileenSanda: prøve at kigge på at der bliver mulighed for at indsætte kort som i Infoboks herregård. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. jul 2016, 18:50 (CEST)

Og endnu en Skabelon:Infoboks museum. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. jul 2016, 19:01 (CEST) Yes check.svg Gjort
Og endnu en Skabelon:Infoboks kirke. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. jul 2016, 20:05 (CEST) Det var der allerede, men var glemt indsat i vejledning. Yes check.svg Gjort --94.191.185.148 15. jul 2016, 20:18 (CEST)

Spørgsmål ang. kirkeadresser[redigér wikikode]

Hej PHansen.

Jeg ser, at bruger ‎94.191.185.148 er i gang med at indsætte "sted" i stedet for "Adresse" i flere kirkeartikler. Jeg mener, at det er en underlig ide, da adressen er den ultimative måde at finde frem til kirken på: se Roskilde Domkirke: Sted = Roskilde. Skal det ikke stoppes??--Kort til kirken (diskussion) 16. jul 2016, 12:37 (CEST)

-ser nu også, at kirkernes koordinater samtidig bliver fjernet, må vel nu betegnes som hærværk??--Kort til kirken (diskussion) 16. jul 2016, 13:16 (CEST)
@Kort til kirken: Var det ikke en idé at rejse spørgsmålet overfor bruger ‎94.191.185.148, han har faktisk gjort et stort arbejde med at rette diverse infobokse til så der kan indsættes kort. Også i infoboksen kirke. Du kan se på Budolfi Kirke, hvordan det ser ud. Hvis der i den forbindelse opstår fejl, er det vel bare at rette dem, det løses bedst ved at snakke pænt til brugeren. Jeg mener at man bør se redigeringen som et forsøg på at forbedre da wiki. Ikke hærværk. Jeg er sikker på, hvis du henvender dig venligt til brugeren om dit ønske at beholde adressen, vil han lytte til dig. Så kan i diskutere det, istedet for at diskutere om kort i infoboksen er hærværk. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jul 2016, 15:25 (CEST)

Jeg var skam inde og ville stille spørgsmålet på vedkommendes diskussionsside, men da den endnu ikke er oprettet, opfattede jeg ikke vedkommende som seriøs bruger. Jeg fokuserede på adressen og koordinaterne og bemærkede ikke koordinaternes flytning til kortet. Men stadig mener jeg, at adresserne er vigtige. Hvis du vil frem til en bestemt kirke via GPS, taster du vel ikke koordinater ind, men en adresse – eller??. Jeg prøver at stille spørgsmålet til vedkommende på dennes diskussionsside.--Kort til kirken (diskussion) 16. jul 2016, 15:41 (CEST)

@Kort til kirken: Så vidt jeg ved, logger brugeren ikke ind, men redigerer fra diverse dynamiske ip-adresser. Det gør det noget besværligt at kontakte ham, men jeg har skrevet til ham på den IP-adresse han benytter idag. Brugeren har indsat kort i et stort antal infobokse, som har hjulpet en del. Angående adresserne er jeg helt enig. Jeg undrede mig også, da jeg så det på Budolfi Kirke. Men brugeren plejer at være ret lydhør. Han lytter vist på vandrørene ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 16. jul 2016, 16:27 (CEST)
- så må man vel forvente hul igennem den modsatte vej på rørene.--Kort til kirken (diskussion) 16. jul 2016, 16:34 (CEST)

Hej kære PHansen! Jeg kender ikke det danske sprog, men du gør ordren: du kan gøre på din danske artikel om den tidligere sanger i gruppen Gorky Park Nikolai Noskov? Hvis du gør denne artikel, vil jeg være meget taknemmelig! Tak! Анна Озерова (diskussion) 6. aug 2016, 16:30 (CEST)

Dynt[redigér wikikode]

Hej!

Kunne jeg få dig til at kigge på Dynt hvor jeg netop har indsat en infoboks, og flytte kortet fra {{Kortpositioner}}-skabelonen op i infoboksen?

På forhånd tak og god weekend, hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 12. aug 2016, 15:09 (CEST)

Søvnbriller[redigér wikikode]

Hej P Hansen,

Tak for dit input. Jeg er interesseret i at få mit produkt som også er et begreb på Wikipedia.

Da jeg indsatte teksten og billederne i sidste uge var jeg nok ikke neutral nok. Det hele blev efterfølgende slettet.

Jeg har derfor indsat en meget kort tekst der informerer om søvnbriller på en neutral måde. Man kan på ingen måde udlede en producent eller forhandler i teksten.

Billedet har jeg indsat og jeg har den fulde ophavsret på dette.

Jeg har endvidere indsat links til videnskabelige forsøg som ligger til grund for søvnbriller. Her kan folk selv søge yderligere information.

Er der noget i teksten jeg kan gøre bedre, så er jeg meget lydhør?

Med venlig hilsen Henrik Sørensen

Svaret er på Brugerdiskussion:Melatoninexp#Søvnbriller, hvor diskussionen påbegyndtes. -- Mvh PHansen (diskussion) 19. sep 2016, 17:39 (CEST)

Pansermuseet i Oksbøl[redigér wikikode]

Du er en af dem, der er aktiv med månedens museumstema. Jeg har efterspurgt holdninger til nedenstående problematik, indtil videre uden reaktioner, så nu prøver jeg med denne direkte henvendelse. Måske kan du have en holdning?

Jeg kunne godt tænke mig at få input til mine overvejelser på Diskussion:Pansermuseet i Oksbøl. Det deler nu matrikel med Brandværnsmuseet, der tidligere lå i Aarhus. Så hvordan håndterer vi dette? Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. sep 2016, 18:15 (CEST)

Ny skabelon[redigér wikikode]

Hej

Kan du skrive en skabelon ala en:Template:Warning og de:Vorlage:Achtung, måske med titlen "Iagttag". Jeg skal brugen den her: i kladden Bruger:Villy Fink Isaksen/værksted/glam/Program og senere ved evt. offentliggørelse af GLAM-projektet. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 9. okt 2016, 11:54 (CEST)

Hvad med noget i denne retning:
Ambox important.svgIagttag
Nogle dele af de planlagte nedenstående kan ændres!!
{{Hønsedesign
|id = standard
|billede = Ambox_important.svg
|overskrift = Iagttag
|tekst = Nogle dele af de planlagte nedenstående kan ændres!!
}}
..eller
Ambox important.svgIagttag
Nogle dele af de planlagte nedenstående kan ændres!!
{{Hønsedesign
|id = standard
|billede = Ambox_important.svg
|overskrift = <span style="font-size:130%">Iagttag</span>
|tekst = <span style="font-size:110%; font-weight: bold; color:red; ">Nogle dele af de planlagte nedenstående kan ændres!!</span>
}}
-- Mvh PHansen (diskussion) 9. okt 2016, 17:39 (CEST)
Flot foretrækker den første- mange tak. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 9. okt 2016, 17:44 (CEST)

Infoboks[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg kan se, at du har afprøvet en ny infoboks i artiklen om Jugendstil. Selvom jeg synes, at du har gjort et arbejde for at få det til at se flot ud (og det anerkender jeg), så synes jeg alligevel, at den er uheldig. Efter min mening hører både billeder og tilhørende tekst hjemme i selve den løbende tekst, hvor den - efter min mening bedre - ville kunne indgå i en uddybende beskrivelse af jugendstilens gennembrud og udformning indenfor forskellige kunst- og håndværksområder. Jeg håber, at du kan følge min tankegang, og at du ikke tager denne kritik ilde op, da den er ment som et konstruktivt forslag. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 22. okt 2016, 13:19 (CEST)

Hej. Jeg har ikke nogen specielle planer med skabelonen, så du er velkommen til at gøre det på en anden måde eller blot stille tilbage. Jeg bruger normalt et galleri. Vi må se om nogen kan finde anvendelse for den på en fornuftig måde. -- Mvh PHansen (diskussion) 22. okt 2016, 17:02 (CEST)

fusion mellem museer[redigér wikikode]

Måske kunne fusion mellem museer indarbejdes i Skabelon:Infoboks museum se Skagens Kunstmuseer. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 24. okt 2016, 10:53 (CEST)

Dejbjerg Kirke - tak![redigér wikikode]

Hej Peter. Tak, at du har oprettet Dejbjerg Kirke. Jeg kom ikke længere end til billederne dengang, så det er dejligt at se dem i brug bl.a. her. M.v.h. Brams (diskussion) 13. nov 2016, 17:02 (CET)

Selvtak. Ja, Commons førte mig til din sandkasse hvor der jo nærmest lå billeder lige klar til genbrug.
-- Mvh PHansen (diskussion) 14. nov 2016, 07:30 (CET)
- og tak for linket, rettede lige adressen til den autoriserede. +Dejbjerg)--Kort til kirken (diskussion) 14. nov 2016, 16:32 (CET)
OK, jeg skal se efter den korrigerede adresse dér. -- Mvh PHansen (diskussion) 15. nov 2016, 07:37 (CET)
Jeg har lige oprettet kirken i Wikidata - et lille tip, hvis nogen af jer opretter flere kirker. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. nov 2016, 20:22 (CET)
Jeg må indrømme at jeg har overladt disse kirker til botten, der sikkert ville komme forbi på et eller andet tidspunkt. Det gælder artikler med kun lille chance for andre sprogversioner. Jeg møder dem af og til og bruger da 'merge' hvis der skulle vise sig en anden. Men det bedste ville ganske rigtigt være selv at oprette dem. -- Mvh PHansen (diskussion) 15. nov 2016, 07:37 (CET)
Det kan godt være, at der ikke kommer andre sprogversioner af mange af kirkerne, men sjovt nok er der to andre sprogversioner af selv de mindste sogne. Nu har du jo sat kortet ind med tilhørende koordinater og placering, så det mindsker jo behovet for at trække på Wikidata. Jeg har brugt {{coord wd}} uden parametre, som så hentes fra derfra. Men jeg kan da godt se, at kortet er en forbedring. Har du nogen ide, om kortet kan trække koordinaterne fra Wikidata? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. nov 2016, 07:51 (CET)
Siden Wikidata ville gennemtvinge en bokser som borgmester i Allerød (Diskussion:Allerød Kommune), har jeg begrænset min aktivitet på Wikidata til at indsætte artikler fra "Nyeste sider", fordi jeg mener det er vigtigt at læserne kan se hvad de andre sprogversioner mener om et emne. Det gælder selvfølgelig også kirker, men min iver er noget neddæmpet efter besværlighederne med bokseren og tilsyneladende tilsvarende for CVR-oplysninger. – Jeg ved ikke om kortet kan bringes til også at hente fra Wikidata, måske Steenth har en idé til hvordan det kunne gøres. -- Mvh PHansen (diskussion)

Hej Peter, tak for din respons på nicos side[redigér wikikode]

Hvis du vil hjælpe til kan du evt. se her: Brugerdiskussion:EileenSanda#Skabelon:Infoboks nationalpark, der har jeg forsøgt at forklare mig. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. dec 2016, 17:05 (CET)

Ja, jeg må dog først omlægge den til at bruge metaskabelonen {{Infoboks}} for at få noget kode jeg er mere vant til. Det bliver så også lettere at bruge kode fra {{Infoboks herregård}}. Jeg har indledt med en /doc-side, resten arbejder jeg med senere. -- Mvh PHansen (diskussion) 21. dec 2016, 18:33 (CET)
Takkkker Thumbup.svg, men forstod det var Skabelon:Infoboks nationalpark jeg talte om, ikke den geobox, eller hvad den hedder? mvh Per (PerV) (diskussion) 21. dec 2016, 18:40 (CET)

Skabelon:Infoboks nationalpark[redigér wikikode]

Tusind tak for hjælpen, jeg når desværre ikke at anvende den nye infoboks før i næste uge, idag presser familiepligterne sig på, anden skal jo steges, og med en russisk kone, går det vist ikke at overlade det til spindesiden. Jeg ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul, og et godt nytår, og håber vi kan fortsætte vores samarbejde i det nye år. Du har ihvertfald altid været behjælpelig, når jeg klynker over et problem. Tak for det. Thumbup.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 24. dec 2016, 11:20 (CET)

Skabelon:Location map og Modul:Location map[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg kan se, at du har testet Skabelon:Location map, som indtil nu har viderestillet til Skabelon:Kortpositioner. Den engelske bruger modulet med samme navn, og jeg oplever ofte, at der er ploblemer, når jeg forsøger at oprette en ny skabelon fra den engelske Wikipedia, hvor skabelone er afhængig af Skabelon:Location map. Jeg har som et forsøg prøvet at udfylde Skabelon:Location map, jeg har prøvet at undersøge, om det giver problemer. Der er problemer ved det at modulet jo viser til Location map i stedet for Kortpositioner, og kortene på dansk Wikipedia hedder jo allesammen noget med Kortpositioner. Jeg prøvede at korrigere i modulet, men det så ud til at give flere fejl, så jeg tilbagestilede. Jeg har ikke tilbagestillet Skabelon:Location map til at viderestille til Skabelon:Kortpositioner, men måske bør jeg gøre det. En af årsagerne til at jeg gik i gang med dette var, at jeg forsøgte at få Skabelon:Infoboks beskyttet område til at virke, men det viste sig bare at blive endnu værre, jeg havde fået den til at vise kortet, men nu melden den denne fejl: "Lua-fejl i Modul:Location_map på linje 353: Malformed coordinates value." Ved du, hvordan det kan være? Og skal vi bare fortsætte med at Skabelon:Location map viderestiller til Skabelon:Kortpositioner? Vi har flere andre skabeloner, der hedder noget med Location map, og de ser ud til at fungere fint, f.eks. Skabelon:Location map+, dog har disse skabeloner det problem, at kortene mangler, og de virker kun, hvis der lavet en omdirigering f.eks. fra Skabelon:Location map Australien til Skabelon:Kortpositioner Australien. Undskyld at jeg forstyrrer dig 1. juledag. @Rodejong: Du er hermed informeret om ændringen og problemerne i den forbindelse. Mvh. EileenSanda (diskussion) 25. dec 2016, 10:38 (CET)

Jeg må lige tilføje, at årsagen til at jeg fortsatte med at arbejde med disse problemer, selv efter, at jeg havde fået Skabelon:Infoboks beskyttet område til at vise kortet i infoboksen var den, at den røde prik, som skulle vise, hvor på kortet, det beskyttede område ligger, den lå helt udenfor infoboksen, til venstre for den, og jeg aner ikke, hvorfor den gjorde det. Men jeg godt set, at du har fået ændret/opdateret Skabelon:Infoboks nationalpark, således at den nu kan vise et kort inde i selve infoboksen, og det er jo super flot arbejde! Og det løser jo også det oprindelige problem, som Bruger:PerV rejste for nogle dage siden. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 25. dec 2016, 10:58 (CET)
En lille test at tænke over: embedded ==> child
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Hj%C3%A6lp:Sandkassen&oldid=8831721
Men hvorfor har det tilsyneladende en gunstig virkning på fejlmeldingen ?
-- Mvh PHansen (diskussion) 25. dec 2016, 14:59 (CET)
PHansen, ja det var mærkeligt, men tak for input, jeg har rettet det på dokumentationssiden. Mvh. EileenSanda (diskussion) 25. dec 2016, 16:14 (CET)
Jeg har indsat en kommentar på Skabelondiskussion:Infoboks_beskyttet_område#Malformed_coordinates_value, hvor diskussionen kan fortsætte.
-- Mvh PHansen (diskussion) 25. dec 2016, 18:01 (CET)


Hurtig hjælp[redigér wikikode]

Hej PHansen. Jeg har et mindre problem med en infoboks (se her). Har du en idé om hvad problemet er? Synes ikke jeg selv kan finde det. Ved ikke om det er skabelonen der bruges, eller om det er infoboksen der er problemet? mvh Tøndemageren (diskussion) 3. jan 2017, 08:31 (CET)

Hej. Hvis det er de lange urls, skal de altid indsættes manuelt
| ICD10     = {{ICD10|S|06|0|s|00}} 
| ICD9      = {{ICD9|850}} 
Jeg prøvede nu om det var bedre med {{Infoboks sygdom/sandkasse}} – som det var meningen skulle være efter model af {{Infoboks}} – men det var det ikke. Jeg tror jeg gik i stå med omdannelsen fordi det er ret detaljeret, og jeg ikke har føling med emnet. Du kunne jo ved lejlighed se på den videre omdannelse i sandkassen. -- Mvh PHansen (diskussion) 3. jan 2017, 09:22 (CET)
Tak fordi du gav et skud - jeg kigger på det ved lejlighed :D mvh Tøndemageren (diskussion) 3. jan 2017, 11:07 (CET)
OK. Jeg ser netop at Bruger:EileenSanda har oprettet Skabelon:EMedicine, til orientering hvis den skal indgå i en udvidet og evt. omlagt {{Infoboks sygdom}}. -- Mvh PHansen (diskussion) 3. jan 2017, 11:15 (CET)
Hej, ja, jeg så spørgsmålet her og ville bare se, om der måske manglede en skabelon. Men det hjalp ikke. Den danske skabelon ser ud til at hente kode fra en dansk hjemmside. De to skabeloner er meget forskellige, ser det ud til. Men den danske ser da ud til at virke på dokumentationssiden. Men der bruges jo ikke skabelonerne til ICD10 og ICD9, i stedet står der nogle tal. Jeg kan ikke lige se, hvilke tal du skulle sætte ind istedet for ICD10 skabelonen, kan I? Mvh. --EileenSanda (diskussion) 3. jan 2017, 11:25 (CET)
Pointen med ICD-skabelonerne, så vidt jeg orienteret, er at de skal henvise til version 9 og 10 af ICD. Tallene her, så vidt jeg kan se, skal henvise til et specifikt sted i hver af opslagsværkerne. Jeg tror problemet ligger i, som jeg lige kan se det nu (et eureka-øjeblik), er at da.wikis infoboks brugere en prædefineret udgave af ICD, mens en.wikis bruger en skabelon. Så det jeg har gjort, er at sætte en skabelon ind i en anden skabelon. Giver det mening? mvh Tøndemageren (diskussion) 3. jan 2017, 11:37 (CET)
Altså, du har jo løst problemet ved at fjerne skabelon:ICD9 og ICD10, ikke? Men der er problemer med linket til ICD10, det viser til en side hvor der står Not found. Jeg slettede det sidste nul (0) i ICD10 koden, det hjalp. Mvh. EileenSanda (diskussion) 3. jan 2017, 12:23 (CET)
Tak for hjælpen. Jeg har dog tilbageført det slettede "0", men dog med et "." mellem de to sidste cifre. Det slettede "0" skal med, da det er koden for hjernerystelse - ellers er det koden for noget andet. Svarer til at forkorte Danmark "D" - men det kan jo også betyde Deutschland, og gør det oftere. Men gav dog stadig muligheden for at tænke der skulle et ekstra "." med. Tak for hjælpen begge to so far. mvh Tøndemageren (diskussion) 4. jan 2017, 10:00 (CET)
Ups, undskyld, det var jeg ikke klar over, at det var en helt anden diagnose, ja så var det jo bedre at der slet ikke stod nogen diagnose end en helt anden. Fint at du fik det rettet. Mvh. EileenSanda (diskussion) 4. jan 2017, 10:31 (CET)

Patruljant[redigér wikikode]

Jeg vil foreslog at du bliver patruljant på "Dansk Wikipedia", du kan læse og ansøge om på https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Patruljanter#Vejledning_for_ans.C3.B8gning. Det behøver ikke at kræve særlig meget arbejde, idet lidt også har ret.

med venlig hilsen Villy Fink Isaksen

Hej. Jeg har en gang tidligere her på den danske set alle disse røde udråbstegn som man bl.a. kan se på den hollandske, og det bryder jeg mig ikke om. Jeg vil nøjes med at lave andre ting. -- Mvh PHansen (diskussion) 11. jan 2017, 10:46 (CET)
Ok - du laver også mange gode ting og tak for det. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 11. jan 2017, 10:49 (CET)

Ørnelund, Leif / Oslo Museum[redigér wikikode]


Foto: Ørnelund, Leif / Oslo Museum

Hvorfor bliver der sat sådanne krediteringer under billeder? Det er da allerede skrevet på Commons?  Rodejong  💬 ✉️ 17. jan 2017, 09:11 (CET)

Krediteringen var der allerede, men i en anden form. Du kan blot erstatte den med noget andet der virker. Det var blot min hensigt at vise Zoizit at hun selv kunne tilpasse 'nomineringer' og lignende manuelt indtil det virker via Wikidata, jf. Skabelondiskussion:Infoboks_person#Spørgsmål. ([5])
-- Mvh PHansen (diskussion) 17. jan 2017, 09:25 (CET)
Okay, thanks. Men jeg ser det på flere steder. Vi behøver da ikke at kreditere på Wikipedia?  Rodejong  💬 ✉️ 17. jan 2017, 10:52 (CET)
Det har jeg egentlig ingen mening om, men vil blot finde ud af hvordan Wikidata virker i praksis inden for bestemte områder.
Prøv om du kan få 'billedtekst' til at virke på Peter Laugesen, som har d:Q3363722, og P2096 er 'billedtekst' som lyder: 'Peter Laugesen i Ridehuset i Århus 15. marts 2009'. (Måske har jeg lavet en fejl ved tilføjelsen, så den ikke vises, eller måske er koden ikke indrettet til at hente den?)
Og {{byline}} eller ej : man burde vel på Wikidata kunne knytte en fotograf til et sådant billede?
-- Mvh PHansen (diskussion) 17. jan 2017, 11:12 (CET)
|billedetekst= skal være |billedtekst=! Det er en e for meget i den.  Rodejong  💬 ✉️ 17. jan 2017, 14:08 (CET)

Skabelon:Infoboks togstation[redigér wikikode]

Hej Peter, vil du prøve at kigge på skabelonen. Jeg har indsat tre nye parametre, dilettantisk, men jeg havde brug for dem. Der ud over, vil jeg høre dig efter, om du orker at indsætte det der i Skabelon:Infoboks jernbanestrækning hedder | kort = , så vi kan indsætte den samme linjeskabelon i stationsartiklerne, som i strækningsartiklerne. Som det er nu, skal vi oprette to linjeskabeloner for hver linje, hvis vi vil have dem med i stationsartiklerne. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jan 2017, 17:39 (CET)

Tusind tak! Så kan du se kort strækningsoversigten med i Park Pobedy (Moskvas metro). Det var lækkert ikke at skulle lave to linjeoversigter til hver af de 14 linjer i Moskvas metro. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jan 2017, 18:37 (CET)
Med din redigering af Skabelon:Infoboks jernbanestrækning patameteret "parkering" røg ikonet Skabelon:Parkering ud med badevandet, er det noget du kan fixe? Jeg benytter parametret i Strogino (Moskvas metro). mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jan 2017, 20:39 (CET)

Wikidata[redigér wikikode]

For your information: Der vil være en 3 timers udsendelse om Wikidata for begyndere torsdag 9. februar 2017 kl 20:00 til 23:00

Tech Talk: A Gentle Introduction to Wikidata for Absolute Beginners [including non-techies!]

Det er på livestream på Youtube på følgende link: https://www.youtube.com/watch?v=eVrAx3AmUvA

For alle der er interesseret om at vide hvordan Wikidata virker og hvordan man kan redigere på det anbefaler jeg at I følger denne udsendelse. Selv dem der ikke er teknisk anlagt ville have gavn af denne udsendelse.

Man er nødt til at forstå udtryk på engelsk da hele udsendelsen er på engelsk.  •   Rodejong   💬 ✉️ 9. feb 2017, 19:31 (CET)

Skabelon:Infoboks sø[redigér wikikode]

Endnu et skabelon-problem: I Infoboks sø vises teksten "billedtekst = " ikke. Istedet vises f.ex. "Saratovreservoiret (Rusland)". Du kan se det i Saratovreservoiret, hvor billedtekst er "Saratovreservoirets beliggenhed i Rusland". Er det noget du kan fixe? mvh Per (PerV) (diskussion) 11. feb 2017, 11:37 (CET)

@PerV: Jeg har rettet fejlen som var i Skabelon:Infoboks sø. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. feb 2017, 12:33 (CET)

Fokusmåned[redigér wikikode]

Hej Peter. Det er rigtig dejligt, at du også er gået ind i månedens fokus. Kan man lokke dig til at angive dine links udover at markere dem med Yes check.svg Gjort også at tilføje dem nederst på projektsiden i Forbedrede artikler-afsnittet? På den måde kan man nemmere se, hvor meget vi faktisk får lavet. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. mar 2017, 11:16 (CET)