Brugerdiskussion:Palnatoke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Skriv ikke om dit job![redigér wikikode]

Jeg får en del henvendelser fra folk, der finder det svært at forstå at vi ikke accepterer artikler, som de skriver om/for deres arbejdsgiver - typisk med vinklen "Er det ikke smart, at det er den der ved noget om virksomheden (læs: arbejder i virksomheden), der skriver artiklen?"

Svaret er nej - af en lang række grunde, men som jeg ser det, er denne grund central:

  • Wikipedia er et projekt, der aldrig bliver færdigt - og derfor er det også et projekt, der på ethvert tidspunkt skal forsøge at være så komplet som muligt. Derfor skal vi hele tiden bestræbe os på at have de "{{NUMBEROFARTICLES}}" (p.t. 221.557) vigtigste emner dækket. Dette gælder naturligvis for hele projektet og ikke for den enkelte bidragsyder, men det er vigtigt at vi i den sammenhæng deltager ærligt i projektet og ikke med en skjult dagsorden om at promovere vores arbejdsgiver, band eller fodboldklub - eller os selv, for den sags skyld. Selve tilstedeværelsen af en artikel er jo en indikator af at nogen har fundet emnet værd at skrive om, men læseren skal kunne stole på at denne nogen er en bruger som ham/hende selv, og ikke en, der prøver at sælge dem noget.

Bemærk at diskussionsindlæg indsættes nederst på siden. Placering i toppen betragtes som hærværk.

Arkiv[redigér wikikode]

Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 05. Dec 2016 05:31

WAM 2016 - kunne du mon tænke dig at være dommer?[redigér wikikode]

(kopieret fra Rmir2s diskussionsside)

Hej Rmir2. Jeg er den eneste, der er sat til organisator og derved dommer i Wikipedia:Asiatisk måned. Men jeg kan jo ikke bedømme mine egne artikler, det siger reglerne, så vi har brug for en anden dommer, og eftersom du er den mest aktive, så tænkte jeg, at jeg ville spørge dig. Hvis du svarer ja, så vil jeg bede AddisWang om at gøre dig til dommer. Jeg har oprettet tre artikler, hvis du nu bliver dommer, og hvis du mener, at en eller flere at de artikler, som jeg har skrevet, ikke opfylder kriterierne, kunne du så vælge "Skip" når du skal bedømme, og så bede mig om at forbedre artiklen? Jeg fandt langt om længe ud af, hvordan jeg kan bedømme (akseptere) en artikel i dette projekt. Jeg fandt selv ud at det, har spurgt AddisWang men endnu ikke fået svar (ikke sidste gang jeg så efter). Det sker samme sted hvor du tilføjer dine artikler. Der står Judge (mener jeg, jeg kommer ikke dertil igen, før jeg tilføjer en artikel) øverst, og når du klikker på det, så kommer du til en side, som viser de artikler som er tilføjet projektet, en for en, og øverst står der, hvem der har oprettet den og hvornår, og hvor mange bytes og ord den indeholder. Der er lige en ting man skal tænke på, det er at lister ikke tæller med. Og nederst har man som dommer så mulighed for at sige ja, nei, eller kommentere artiklen, og derefter er der to valgmuligheder neders til højre, du kan sige save, efter at du har sagt "Ja" til at du godkender en artikel, eller du kan vælge "Skip" og gå videre til den næste. Når du først har godkendt en artikel, så kommer den ikke tilbage til bedømmelsessiden. Jeg godkendte de fleste af dine artikler, dog havde to af dem mindre end 300 ord, og en havde over 300 ord men den indeholdt en liste. Jeg har ikke talt ordene endnu, som ikke er i listen, jeg kan altid vende tilbage til den og enten godkende den eller sige nej til den. Nå, men altså, vil du blive dommer og bedømme mine artikler og evtuelt andres, hvis der skulle komme flere bidrag? Jeg har godkendt de andre brugeres, de var tilstækkelig lange (meget lange endda, ligesom flere af dine er) og så ud til at være af god kvalitet og med kilder. Med venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 16. nov 2016, 21:37 (CET)

Kære Eileen,jeg har tænkt meget over din henvendelse og er nået frem til at måtte afslå den. Det skyldes, at jeg ser det som et problem, hvis der kan rejses tvivl om, at vi laver indbyrdes "vennetjenester" eller er ude i et forsøg på at omgå reglerne (selvom dette naturligvis er uberettiget). På den anden side vil jeg gerne hjælpe dig med at få dine egne artikler bedømt. Jeg vil stille dig to forslag: du kan rette henvendelse til Palnatoke, som også har tilmeldt sig konkurrencen men ikke ydet bidrag. Han har derfor ikke mit problem nemlig selv at være part i konkurrencen. Desuden har han mere erfaring, også med internationale wiki-arrangementer, så han er langt bedre kvalificeret. Alternativt kan du rette henvendelse til arrangøren på svensk wiki (norsk wiki deltager vist ikke i år), som også sprogligt har forudsætninger for at forstå det, du har skrevet. Det er måske egentlig dette, der er ment med den måde, reglerne er udformede på. Jeg håber meget, at en af disse to løsninger lader sig gennemføre. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. nov 2016, 08:23 (CET)
PS: hvis det går helt galt med mine to forslag og AddisWang siger OK for din løsning, vil jeg naturligvis gerne påtage mig opgaven. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 17. nov 2016, 08:27 (CET)
Ok, tak for svaret, ja, det kan måske opfattes som "vennetjenester" eller noget i den stil af andre. Det er fint, jeg spørger Bruger:Palnatoke - Hvad siger du Palnatoke? Vil du påtage dig opgaven? Jeg har godkendt næsten alle andre artikler, på nær mine tre (hidtil) og tre af Rmir2's hvor to er for korte indtil nu og en ligger på grænsen, har over 300 ord, men har også en liste, jeg har ikke talt ordene minus listen endnu. Det er meget nemt, når man først har fundet det rigtige sted, men man skal først få adgang til dommerværktøjet, og det kan AddisWang ordne, hvis jeg beder ham om det. Linket til siden, som viser bidragene og hvor man også finder "Judge" knappen (blå, øverst) er her. Mvh. EileenSanda (diskussion) 18. nov 2016, 01:03 (CET)
Jeg er gerne dommer. Jeg får ikke tid til at skrive alligevel. --Palnatoke (diskussion) 18. nov 2016, 11:21 (CET)
Tusind tak Palnatoke :) Du må gerne deltage og skrive artikler, selv om du er dommer, du skal bare ikke bedømme dine egne artikler. Jeg skal sige det til AddisWang og bede ham om at gøre dig til dommer og give dig adgang til dommerværktøjet. Mvh. EileenSanda (diskussion) 18. nov 2016, 13:29 (CET)
Jeg har spurgt AddisWang, om han kunne ordne det, han har svaret: "No problem! Will do in next a few hours." Mvh. EileenSanda (diskussion) 18. nov 2016, 15:20 (CET)

Palnatoke Det går jo fint med bedømmelsen her på dansk Wikipedia :) Kunnu du mon også være dommer på færøsk Wikipedia på samme projekt der: fo:Wikipedia:Asiatiskur mánaður? Jeg er den eneste bidragyder til projektet der indtil videre, og har kun skrevet 3 artikler, satser på endnu en. Jeg ved godt, at du nok ikke forstår ret meget af færøsk, men jeg ved ikke, hvem jeg kan spørge som forstår sproget, der er ikke rigtig nogen færøsk bruger, som er aktiv hele tiden, de fleste er kun aktive i perioder, og så holder de sig væk i flere måneder. Artiklen om fo:Yayoi Kusama skrev jeg først på da-wiki, hvor jeg oversatte en del af den engelske artikel, og nu har jeg oversat den danske til færøsk. Og så er der to andre artikler, fo:Taipei og fo:Tianjin hvor jeg har oversat fra andre Wikipediaer, nok mest fra den engelske. Hvad siger du? Har du tid og lyst til at påtage dig opgaven? Jeg har dommerværktøjet, men kan ikke bedømme mine egne artikler. EileenSanda (diskussion) 25. nov 2016, 14:07 (CET)

Jeg dømmer gerne på færøsk også. De generelle ting om hvordan artikler skal se ud og den slags er jo nogenlunde ligetil. --Palnatoke (diskussion) 25. nov 2016, 14:23 (CET) Thumbup.svg Rmir2 (diskussion) 25. nov 2016, 15:00 (CET)
Ok, fint, tusind tak :) Så skal jeg foreslå det for AddisWang :) Mvh. EileenSanda (diskussion) 25. nov 2016, 15:15 (CET)

Hej Palnatoke. Jeg vil bare lige minde dig om, at du nu har fået dommerværktøjet på færøske Wikipedia angående dette projekt. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 29. nov 2016, 16:32 (CET)

Redigering af Ulla Sandbæk[redigér wikikode]

Hej Palnatoke. Jeg fjernede kategorien, fordi det, så vidt jeg husker, er reglen, at artikler ikke skal placeres i både under- og overkategorien. Da den allerede er i kategorien folketingsmedlemmer fra Alternativet, er der ingen grund til, at den også er i kategorien politikere fra Alternativet. Er det forkert forstået af mig? Kongerækken (diskussion) 25. nov 2016, 15:17 (CET)

The Signpost: 26 November 2016[redigér wikikode]

Wikidata weekly summary #237[redigér wikikode]

Tech News: 2016-48[redigér wikikode]

28. nov 2016, 22:16 (CET)

Orientering om WAM 2016[redigér wikikode]

Hej Palnatoke. Addis Wang har skrevet nyt på min diskussionsside angående Wikipedia:Asiatisk måned og beder mig om at informere deltagerne. Det er hermed gjort :) Mvh. --EileenSanda (diskussion) 30. nov 2016, 15:34 (CET)

Blokering - er det chikane ikke at være logget ind?[redigér wikikode]

Hej Palnatoke. Jeg er blevet blokeret fra at redigere wikipedia fra min IP-adresse med følgende begrundelse: "Chikane - hvis du ønsker at redigere, må du logge dig ind.". Er det den gældende politik på den danske wikipedia, at man skal være logget ind for at redigere? Mine rettelser består hovedsageligt af tilføjelser af nutids-r eller mindre sproglige forbedringer af sætninger, så jeg undrer mig over, at jeg tilsyneladende har udført chikane. Der er tale om blokerings-ID 43188. Blokeringen gælder til 3. december 2017 kl 9.59, så den er måske foretaget her til formiddag. Jeg håber at høre fra dig. (skrev IP3301 (disk. • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Blokeringen vedrører IP redigeringer fra en bruger der gentagne gange og vedholdende chikanerer adskillige brugere groft på da.wiki fra 3's IP ranges, da vedkommende ikke kan tales til fornuft har det desværre været nødvendigt at blokere for IP redigeringer fra 3's dynamisk tildelte IP'er, det er stadig muligt at logge ind og oprette brugere fra IP'erne. Det anbefales iøvrigt at logge ind med en bruger, på den måde er det også nemmere at komme i kontakt med brugerne direkte. Den bruger det drejer sig om står for langt over 90% af redigeringerne fra IP-segmentet, så de få uskyldige det går ud over må desværre affinde sig med at de er nødt til at enten kreere en bruger, eller skifte internetudbyder. -- Vrenak (diskussion) 3. dec 2016, 13:53 (CET)
Tak for svar, Vrenak, jeg vil overveje at skifte min internetudbyder, benytte mig af denne konto til mine småændringer eller blot undlade at redigere wikipedia fremover. IP3301 (diskussion) 3. dec 2016, 13:58 (CET)
Jeg vil absolut håbe at du benytter den anden af de tre muligheder, og beklager at en enkelt brugers adfærd har nødvendiggjort blokeringen. --Palnatoke (diskussion) 3. dec 2016, 14:01 (CET)
håber du vil benytte din nye bruger, det giver mulighed for en del administrative ting m.v., f.eks. kan du blive autopatruljeret, (så alle dine redigeringer ikke hele tiden skal tjekkes igennem, hvilket er et enormt stort arbejde der udføres på wiki) hvis de konsekvent er gode, andre brugere kan sende dig en takkebesked for dine redigeringer, du kan steemme i afstemninger om mangt og meget, og som sagt kan andre brugere nemmere komme i kontakt med dig. -- Vrenak (diskussion) 3. dec 2016, 14:04 (CET)

Nyheder for december 2016[redigér wikikode]

Annoncer
Bliv Patruljant!

WikiProjekt Feminisme


Wikidata weekly summary #238[redigér wikikode]

Tech News: 2016-49[redigér wikikode]

5. dec 2016, 19:07 (CET)