Brugerdiskussion:Penguin

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Peter

Velkommen til Wikipedia :-) Jeg kan se du allerede er godt igang. Jeg fandt de sidste tre danske navne på DOFs side (der er link til siden på Projekt Danske Dyrenavne). Jeg har tilføjet dem på din liste på siden om pingviner. Mvh Malene Thyssen 21. jul 2004 kl. 14:00 (CEST)

Billedrettigheder?[rediger kildetekst]

Hejsa!

Du har lagt Billede:Fusion spil.jpg op, men ikke angivet rettigheder. Vær rar at gøre det snarest, så vi slipper for at slette det. --Palnatoke 27. sep 2005 kl. 08:49 (CEST)

Hvis du selv har scannet det, men ikke indhentet tilladelse fra forlaget, er det sandsynligvis en overtrædelse af ophavsretten. I USA regner Wikipedia med at det for tilladt under fair use. I Danmark har vi ikke det begreb. Det nærmeste er citatretten, og indtil videre regner det danske wikipedia med at indscannede forsider ikke er omfattet af citatretten.--Per Abrahamsen 27. sep 2005 kl. 10:20 (CEST)
Korrekt, mine tanker var umiddelbart i den engelske wiki i det øjeblik. Jeg vil sørge for at indhente tilladelse fra forfatteren (der også har illustreret forsiden). Jeg har brugt billeder fra forfatterens bøger før med hans tilladelse til andre webprojekter, men det betyder selvfølgelig ikke, at jeg ikke bør have en eksplicit tilladelse hertil --Peter Brodersen (penguin) 28. sep 2005 kl. 00:39 (CEST)
Er du sikker på at forfatteren ejer rettighederne? Jeg ville gætte på forlaget, eller evt. grafikeren.--Per Abrahamsen 28. sep 2005 kl. 07:41 (CEST)
Det er som nævnt forfatteren (Palle Schmidt), der også har stået for og illustreret forsiden, så det er jeg sikker på. --Peter Brodersen (penguin) 29. sep 2005 kl. 00:31 (CEST)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:44 (CET)

Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 00:53 (CET)

Rigtig god funktion til at hente koordinater, du har lagt på Find Vej - Tak for det -- Nico 4. mar 2007 kl. 17:42 (CET)

Der er lidt knas vest for Greenwich. Her melder den {{coor title dms|76|52|50.78|N|-39|54|8.43|E|type:landmark_region:DK}}, hvilket i stedet bør være {{coor title dms|76|52|50.78|N|39|54|8.43|W|type:landmark_region:DK}}.--C960657 5. mar 2007 kl. 00:37 (CET)
Ahja, en lille forglemmelse. Det er fixet nu. Peter Brodersen (penguin) 5. mar 2007 kl. 01:24 (CET)

Julefrokost[rediger kildetekst]

Hej Peter, Du har meldt dig til julefrokosten, som bliver d. 19. januar 2008. For at vi kan vide hvor mange der kommer, og evt. kan få nogen med fra ventelisten, bedes du bekræfte din deltagelse på Skabelon:Wikipedia:Træfplanlægning senest d. 6. januar kl. 20:00. Ved manglende bekræftelse bliver man slettet fra deltagerlisten. -- Danielle 30. dec 2007, 09:42 (CET)

Hi Penguin![rediger kildetekst]

Could you please help me add two or three sentences to this article so there is not so much difference between the Danish and English language versions?

Thanks so much!

Manuela Saenz 24. aug 2008, 00:15 (CEST)

Hej Penguin[rediger kildetekst]

Jeg er en udvandret (til Norge) dansker og er derfor mest på no:vp, men er også innenom her nogen gange. Og så fandt jeg (lykke) dit bidrag til at trække data ud fra infobokser og sætte det ind i en tabel. Og det har jeg gået og tænkt på om jeg kunne lave et stykke tid, men jeg er ikke særlig erfaren i syntax til at lave sådan noget. Så jeg prøvede at finde ud af hvad du har gjort, men det kan jeg heller ikke se! Så kunne du dele "hemligheden" med mig hvordan dette er gjort og evt hvor jeg kan finde ud af mere? Jeg går nemlig også med planer om at inportere en tabell til Wikipedia og autogenerere inholdet til infobokse og så manuelt lægge tekst ved - har du noget forslag til hvor jeg kan finde det? Mvh Prillen 29. sep 2008, 10:25 (CEST)

Hej Prillen, jeg har lavet en udgave på http://wikipedia.ter.dk/template , hvor man nu kan lave tabeller ud fra skabeloner - nu også for (en række) forskellige lande. Peter Brodersen (penguin) 7. okt 2008, 01:58 (CEST)

BMW Isetta i halvtresserne.[rediger kildetekst]

Hej Penguin, hvorfor fanger AWB ikke 'halvtresserne' i BMW Isetta? --Med venlig hilsen Necessary Evil 7. okt 2008, 01:14 (CEST)

I øjeblikket fanger den kun hele ordet "halvtres", og ikke bøjnings-varianterne. Men jeg retter den til om lidt :) Peter Brodersen (penguin) 7. okt 2008, 01:47 (CEST)

clean up, Replaced: kikker → kigger ved brug af AWB[rediger kildetekst]

Hej Penguin, hvorfor udskifter PenguinBot 'kikker' med 'kigger'? [1][2][3] Ifølge Retskrivningsordbogen kan det staves på begge måder. --Med venlig hilsen Necessary Evil 11. okt 2008, 01:55 (CEST)

Det var en utilsigtet fejl; jeg havde blot gang i en generel oprydning i de artikler (fx fjerne HTML, stort begyndelsesbogstav i kategori-navne, én kategori pr. linje, etc. som set på Wikipedia:WikiProjekt Check Wikipedia), og så havde jeg ikke fået deaktiveret en (defekt) regel, jeg testede lidt med internt. Ydermere skrev AWB så søg&erstat-ændringen som beskrivelse, så det kom til at fremstå som, at formålet var at rette "kikke" - hvilket altså ikke var tilfældet :) Peter Brodersen (penguin) 11. okt 2008, 02:24 (CEST)

Placering af stubbe[rediger kildetekst]

Hej Penguin. Din søde, lille, flittige bot sætter vist stubbene ned efter kategorierne [4]. Min lille, nye bot (som er en standard) sætter vist stubben før kategorierne [5]. Ved du hvad det rigtige er? --MGA73 15. okt 2008, 09:58 (CEST)

Jeg troede at stilmanualen havde noget, men det har den vist ikke... Jeg vil foretrække at det i artiklen synlige holdes sammen, altså:
  • Infoboks
  • Tekst
  • Noter/kilder
  • Navigationsboks
  • Stubskabelon
  • Koordinatskabelon
  • Kategorier
  • Interwiki
Måske skal vi diskutere det på Wikipedia-diskussion:Stilmanual? --Palnatoke 15. okt 2008, 10:08 (CEST)
Rigtig god idé. Håber så at den valgte løsning harmonerer med "min" bot :-) --MGA73 15. okt 2008, 11:10 (CEST)
Når man placerer stubben efter kategorierne i artiklerne, bliver den også vist sidst i kategorivisningen, hvilket den bør; - hvis den ikke helt skal skjules i kategorivisningen ? - Nico 15. okt 2008, 11:20 (CEST)
Man kan jo nemt sætte stubkategorierne til at være skjulte - det giver mening, og vil forøge incitamentet til at kategorisere artiklerne. --Palnatoke 15. okt 2008, 11:29 (CEST)
Jeg har ikke selv nogen idé om, hvad der er mest hensigtsmæssig. Det virker dog som om, AWB generelt er summen af en god del Best Practice på den engelske Wikipedia, så måske deres stilmanual anbefaler stubbe efter kategorierne? Jeg har dog selv lagt mærke til den opførsel, at den forskelsbehandler stubbe... Peter Brodersen (penguin)

Min bot har rettet nogle af dine sider[rediger kildetekst]

Hej Penguin. Jeg har bottet fra skabelon "Birth date and age" til "Dato og alder". Det har så også rettet Bruger:Penguin/AutoTabel/Test8, Bruger:Penguin/AutoTabel/Statsminister DK, Bruger:Penguin/AutoTabel/MF og måske også Bruger:Penguin/AutoTabel/Infoboks musiker. Hvis det ikke er ok, vil du så ikke gendanne? Håber ikke det ødelægger noget. --MGA73 17. okt 2008, 19:40 (CEST)

Det er helt fint. AutoTabel-siderne er mest af alt bare enkeltstående resultatsæt gennem tiden, og man kan bare lave nye med template-tabel-generatoren :-) Peter Brodersen (penguin) 19. okt 2008, 19:29 (CEST)

Den Halve Barnstar[rediger kildetekst]

Den Venstre Barnstar
Du får denne halve Barnstar for dit store arbejde med at rydde op og forbedre Wikipedia. Der er jo næsten ingen ting, der er for lille til at du vil rette det... MGA73 3. dec 2008, 10:21 (CET)


Den Højre Barnstar
...din bot får den anden halve. Sammen er I et godt makkerpar, der gør hverdagen lettere for mange. Tak for indsatsen til jer begge :-) MGA73 3. dec 2008, 10:21 (CET)


Din robot afvikles ikke korrekt i forbindelse med visse omdirigeringer, se eksempelvis Gunnar "Nu" Hansen -> Gunnar “Nu” Hansen, Palle "Banks" Jørgensen -> Palle „Banks“ Jørgensen. Artiklen erstattes korrekt nok med en omdirigering, men den ser ud til at fejle, såfremt der allerede eksisterer en destinationsartikel. Kunne du eventuelt finde en løsning (et ekstra check i koden), så der ikke er behov for at gendanne til en valid version af artiklen? --Froztbyte 4. dec 2008, 23:37 (CET)

Hm, spøjst. Jeg mente, at jeg netop havde kodet den til at tjekke, at der ikke fandtes en artikel i forvejen. Det var dog en engangs-operation, men hvis den skal lave den opgave igen, må jeg lige dobbelttjekke, at den rent faktisk ikke overskriver eksisterende artikler. Peter Brodersen (penguin) 5. dec 2008, 14:07 (CET)

Hej Penguin! Det er et fint billede, men hvis vi betragter det som et kunstværk, så må billedet ikke være her uden tilladelse fra skaberen. Hvis du er uenig i, at det er et kunstværk kan vi drøfte det på WP:SDBS - jeg er selv lidt i tvivl om hvorvidt det bare et "et legetøj" i stor størrelse. --MGA73 9. jun 2009, 23:05 (CEST)

Bum, det har jeg ikke den store holdning til. I artikel-konteksten betragter jeg det som et eksempel på forskellige Tivoli-temaer, og ikke så meget en fremhævelse af det enkelte værk - og da slet ikke i den givne opløsning. Omvendt set eksisterer billedet også uden for denne kontekst. Der er dog efterhånden også andre gode billeder af Tivoli i tilsvarende bedre kvalitet, så det kan også være fint nok at være på den sikre side og slette billedet. Jeg har dog ingen "affektion" over for billedet, så enhver beslutning er fin med mig :) Peter Brodersen (penguin) 10. jun 2009, 00:07 (CEST)
Efter min mening er snegloben et kunstværk (ikke omfattet af Commons:Commons:FOP) og udgør en betydelig andel af fotografiet. Konsekvensen er at filen som helhed ikke er fri. Der gælder mig bekendt ingen undtagelser for legetøj (snegloben er vel heller ikke legetøj?) og da slet ikke kunstnerisk udført af slagsen. Bruger:Nillerdk 10. jun 2009, 11:16 (CEST)
Min kommentar var affødt af, at det er tilladt at fotografere hverdagsting og vel herunder også legetøj. I min verden er sådanne "snebobler" legetøj. Hvis vi tager et fly (eller en måneraket) eller et modelfly, så kan det jo sagtens være mere kompliceret at lave end denne "sneboble" men alligevel må man gerne fotografere fly mv. Nu har man så lavet en stor version af et stykke legetøj, og så gik min overvejelse såmend blot på, om det så i stedet var et kunstværk. Da jeg selv var lidt i tvivl, så synes jeg at Penguin skulle have lov at kommentere inden vi slettede. --MGA73 10. jun 2009, 15:24 (CEST)
Billedet er nu flyttet til Commons, hvor der er et lignende billede. Det er nok smartest, at en evt. sletning diskuteres samlet. --MGA73 15. jun 2009, 20:02 (CEST)
Så er der lavet et sletteforslag så vi kan få det afgjort. Commons:Commons:Deletion requests/File:Tivoli jul 2006.jpg. --MGA73 13. jul 2009, 14:13 (CEST)

skjult kommentar[rediger kildetekst]

til hvem det måtte vedkomme, så blev Polemik redigeret uhensigtsmæssigt, ved flytning af html-markup for skjult kommentar . historik er :

21. sep 2009, 11:07 PenguinBot (diskussion | bidrag) m (3.839 bytes) (Typo fixing, typos fixed: idag \u2192 i dag)

84.238.88.17 8. okt 2009, 17:40 (CEST)

Det lyder rigtigt nok som en fejl i AWB. Jeg prøver at se, om den også er til stede i nyeste udgave, og indsender i så fald en bugrapport. Godt opdaget! Peter Brodersen (penguin) 9. okt 2009, 01:31 (CEST)
Fejlen er ikke længere til stede i nyeste betaudgave af AWB. Peter Brodersen (penguin) 9. okt 2009, 01:51 (CEST)

Placering af stubbe[rediger kildetekst]

Hej! Ser du har rettet lidt stubbe. Er det bevidst, at du sætter stubbene efter kategorierne? Jeg tjekkede 3 og de var alle som denne [6]? De plejer at være før. --MGA73 17. dec 2009, 08:32 (CET)

Hejdu! Ændringerne blev foretaget af min AWB-klient. Dens placering af stubbe er en del af den almindelige oprydning, og er et bevidst valg fra designernes side, sandsynligvis ud fra den generelle vejledning på en:Wikipedia:Stub:
This is placed at the end of the article, after the External links section, any navigation templates, and the category tags, so that the stub category will appear last.
Jeg har så ikke personligt nogen holdning til det :-) Jeg har sat min klient til kun at lave disse generelle, kosmetiske ændringer, hvis der i øvrigt også laves andre reelle rettelser i samme omgang. Mest for at undgå at støje til med en masse halv-ligegyldige ændringer. --Peter Brodersen (penguin) 18. dec 2009, 04:05 (CET)
".. so that the stub category will appear last."
Det er pænest som englænderne og Penguin gør: at kategorierne "Påbegyndte ... " optræder sidst og ikke trænger sig på allerførst til venstre. -- Mvh PHansen 18. dec 2009, 08:01 (CET)

folketinget -> Folketinget[rediger kildetekst]

Din bot har rettet folketinget til Folketinget i artiklen om Karen Elleman. Det er ikke korrekt stavning ifølge retskrivningsbogen. Kinamand 18. jan 2010, 22:24 (CET)

Jo - se http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=folketing - hvis det er et egennavn, skal det med stort. --Palnatoke 18. jan 2010, 22:27 (CET)
Som navneord generelt skal det ikke med stort (ligesom en rådhusplads og rådhuspladsen), men her bruges ordet som egennavn; som navnet på et bestemt sted ved navn Folketinget. Det samme vil være tilfældet for Rådhuspladsen som navnet for rådhuspladsen i København. --Peter Brodersen (penguin) 19. jan 2010, 10:14 (CET)

Fx. - regulær stavefejl[rediger kildetekst]

Hej mht. til stavefejl, vil jeg gerne be om at få indført "Fx." → "Fx" (og "fx." til "fx"). Der er cirka 700 af dem... Christian75 21. feb 2010, 15:56 (CET)

God idé. Jeg er dog lidt bange for at rette "fx." helt automatisk, idet det kan være gyldigt nok i slutningen af en sætning (med sætningsafsluttende punktum). Jeg tror, jeg vil lave en test, hvor jeg tjekker en god håndfuld af dem, om det overhovedet forekommer. Hvis det ikke er tilfældet kunne man meget vel indføre det som en generel typo-regel. Stavefejls-rettelser i AWB skal alligevel manuelt accepteres, så en enkelt fejl en meget sjælden gang i mellem burde alligevel blive fanget på den måde. --Peter Brodersen (penguin) 21. feb 2010, 19:46 (CET)
På IRC blev det foreslået at rette det til "f.eks." To kommentarer: Nogen vil sikkert bedre kunne lide den ene forkortelse fremfor den anden, og andre foretrækker, at forkortelsen bliver skrevet fuldt ud. Men vigtigst: Det er ganske tænkeligt, at der er andre fx som er skrevet korrekt i artiklen, og det er ikke pænt (forstyrrer), at på en linie står der "fx" og på næste linje "f.eks.". Ang. at have fx til sidst, kan det ikke være mange, men muligvis er min fantasi bare indskrænket. -- Christian75 21. feb 2010, 22:47 (CET)
Jeg er enig i at "fx." bør rettes til "fx" og ikke "f.eks.", idet den skriveform har været den oprindelige intention. Jeg tager et kig på det snart. --Peter Brodersen (penguin) 22. feb 2010, 18:06 (CET)
Jeg rettede løs i går aftes, og ændringerne så fornuftige ud. Eneste var en fejlændring ved FX, men det indgik også som en del af et ord (WinFX), så ved både at huske at tjekke for boundaries og kun søge efter Fx. og fx., så burde det fungere fint. --Peter Brodersen (penguin) 23. feb 2010, 15:27 (CET)
Hej igen! Har en til: "f. eks." → "f.eks"."f.eks.". Der er cirka 300 af dem. Hilsen Christian75 27. feb 2010, 14:43 (CET)
Det er nu ikke helt rigtigt. Ifølge Retskrivningsordbogen er det "f.eks." Altså uden mellemrum men med punktum i enden (i modsætning til fx). --Dannebrog Spy 27. feb 2010, 15:27 (CET)
Det var en smutter ;-) -- Christian75 27. feb 2010, 16:59 (CET)
Så er både fx. og f. eks. tilføjet til AWB-typo-listen. Jeg har rettet en håndfuld af dem. --Peter Brodersen (penguin) 27. feb 2010, 17:57 (CET)

Bot-hjælp[rediger kildetekst]

Hej Penguin

Jeg skal bruge noget hjælp, som en bot muligvis kan lette tjansen med; siden Pein blev i går rettet til Pain (Naruto) og nu har jeg en halvstor stak sider, hvor ordet "Pein" skal rettes til "Pain" (fra e til a). Kan du trylle noget sammen, der kan rette dette?
Limro 10. apr 2010, 23:15 (CEST)

Hej, det kan jeg snildt. Er det bare alle forekomster af ordet "Pein", der skal rettes til "Pain"?
Jeg skal lige tænke lidt over det - [[Pein]] skal vel så tilsvarende rettes til [[Pain (Naturo)|Pain]]? --Peter Brodersen (penguin) 12. apr 2010, 00:30 (CEST)
Ja alle foreskomster af "Pein" til "Pain"... Ved ikke hvordan det skal skrives, men hvis du gør det i den rækkefølge skal du være obs på, at den måske overser de kantede paranteser, så man skal skrive erstat _Pein_ til _Pain_, hvor _ er et mellemrum. Måske jeg kunne få en kort guide til, hvordan man gør? Jeg kan måske bruge det på et andet tidspunkt :)
Limro 12. apr 2010, 13:53 (CEST)
Så har jeg bottet løst. Jeg erstattede først [[Pein]] med [[Pain (Naturo)|Pain]], og derefter Pein med Pain. Jeg brugte programmet AutoWikiBrowser, hvor jeg blot søgte efter teksten "Pain" for at få en liste af artikler, og så brugte jeg de to ovennævnte søg&erstat-regler. Jeg kørte listen manuelt igennem, idet ordet "Pein" optrådte i enkelte artikler steder uden for Naruto-universet (som naturligvis ikke også skulle rettes med). --Peter Brodersen (penguin) 12. apr 2010, 16:52 (CEST)
Oh det lyder godt... men vil du så ikke rette '''tur'''o) (ctrl-click)">'''tur'''o) (ctrl-click)">[[Pain (Naturo)|Pain]] -> '''rut'''o) (ctrl-click)">'''rut'''o) (ctrl-click)">[[Pain(Naruto)|Pain]]
Limro 12. apr 2010, 22:27 (CEST)
Ups - jo :) Det er rettet nu. Tak for at være opmærksom. --Peter Brodersen (penguin) 13. apr 2010, 01:59 (CEST)
Jamen så takker jeg mange gange :D
Limro 13. apr 2010, 16:06 (CEST)

Langgade Station / findvej.dk[rediger kildetekst]

Langgade Station bliver ikke mærkeret på findvej.dk. Mit gæt til en årsag kunne være skabelonen {{Infoboks togstation}}, hvor koordinaterne for stationen bliver angivet i den. Google Maps kan godt håndtere det.. Hvad kunne en løsning på det problem være? Ellers har jeg til jernbane projektet lavet en liste for jernbanestationer, hvor der mangler geomærkning. --Steen Th 8. maj 2010, 12:41 (CEST)[svar]

Hm, der er vist andre artikler, der også driller på den konto. Jeg må lige dykke ned i det ved lejlighed. Tak for at pege på en konkret artikel; det vil hjælpe i fejlfindingen. --Peter Brodersen (penguin) 8. maj 2010, 14:13 (CEST)[svar]


Det følgende er flyttet fra toppen af siden for at bevare kronologien samt forsynet med en overskrift. --Arne (Amjaabc) 27. jun 2010, 12:33 (CEST)

Forespørgsel[rediger kildetekst]

Hej

Ved du hvordan man får uploadet sine artikler så de kan ses på Nearest Wiki, som er en spændende app. til i-phone

Mvh KMH (Skrev KMH (diskussion • bidrag) 26. jun 2010, 16:50. Husk at signere dine indlæg.)

Wikipedia og Layar[rediger kildetekst]

Hej.

Jeg har hørt at du måske kan hjælpe :o) Jeg har brug for at finde ud af hvordan forbindelsen er mellem Wikipedia og applikationen Layar fungerer. Jeg kan se, at det for eksempel ikke er alle de artikler som findes på Wkiki, som også kan ses via Layar? Ved du hvordan man kobler de artikler som i øjeblikket kun findes på Wiki så kan også kan se dem via Layar? Håber du kan hjælpe :o) Mvh Stine

re AWB bug report[rediger kildetekst]

Re your AWB sortkey bug report I am still waiting for you to get back to me on whether you want diacritic removal in Category sortkeys entirely disabled in AWB for da-wiki, or to continue as currently. Thanks Rjwilmsi 13. sep 2010, 19:53 (CEST)

Wikimedia Danmark[rediger kildetekst]

Kære Penguin.

Vi er mange, som sætter pris på dine bidrag til den dansksprogede Wikipedia. Men som bekendt kan projektet altid bruge flere kræfter til at udvikle encyklopædien og gøre den endnu bedre. Wikimedia Danmark arbejder bl.a. med at udbrede kendskabet til og forståelsen af Wikipedia - og de øvrige søsterprojekter. Dette sker bl.a. ved at deltage i lokale, regionale og nationale arrangementer, samt gennem erfaringsudveksling fra Wikimedia-foreningerne i hele verden.

Som bekendt vil en forening stå stærkere, hvis den er bredt repræsenteret blandt sine interessenter. Derfor håber jeg rigtig meget, at du har lyst til at støtte dette arbejde gennem at melde dig ind. Naturligvis bestemmer du selv, hvor meget arbejde du ønsker at lægge i foreningen. Foreningen skal bruge såvel passive støttemedlemmer som aktive fodfolk.

Hvis du har nogen som helst spørgsmål, er du naturligvis hjertelig velkommen til at kontakte enten mig eller skrive direkte til foreningen.

Med mange venlige søndagshilsener |EPO| COM: 13. feb 2011, 12:08 (CET)

Tak for i dag![rediger kildetekst]

Det var herligt at se dig på Nationalmuseet. For at vi kan holde lidt samling på dagens billedhøst, vil jeg foreslå at du sætter "{{nationalmuseet-license|License=Cc-by-sa-3.0}}{{Cc-by-sa-3.0|1=<<dit navn>>}}" på de billeder, du måtte uploade til Wikimedia Commons. Jeg har ikke helt fået syntaksen til at virke, så vi i den første skabelon kan tydeliggøre at det er dig og ikke Nationalmuseet, der har taget billederne, men det må vi klare henad vejen. --Palnatoke 14. maj 2011, 22:27 (CEST)[svar]

AWB og datoer[rediger kildetekst]

Jeg har bemærket, at en del artikler oversættes med en ikke-dansk skrivemåde af datoer - f.eks. 1 Januar, 2. Februar (pudsigt nok forekommer 3 marts sjældent). Kunne man ikke få AWB til at rette den slags til den korrekte måde (4. april)? --|EPO| COM: 1. aug 2011, 21:25 (CEST)

Skabelonrod[rediger kildetekst]

Parameteren,, Andre navne virker ikke i infoboks person. Ved, du hvad det er jeg har gjort, galt med skabelonen?? På forhånd tak. Trade (diskussion) 6. jun 2012, 13:39 (CEST)

Hej, vil du være vennelig at rette din bot lidt. Forklare lige om 2 sek. --Simeondahl (diskussion) 24. feb 2013, 17:46 (CET)

Du bedes på en måde rette din bots måde at flytte skabeloner på. Botten flytter alle skabeloner ned under "kategorier", og ifølge Wikipedia:Stilmanual, så skal alle stubbe ol. være over kategorierene. Håber du lige kan fix det ;) --Simeondahl (diskussion) 24. feb 2013, 17:49 (CET)
Tjek, jeg slår de generelle fixes fra i AWB-indstilingerne (de følger stilmanualen fra en: og ikke fra da:, tilsyneladende). --Peter Brodersen (penguin) (diskussion) 24. feb 2013, 17:52 (CET)
Du er velkommen til at reverte ændringerne, hvis det er lettest. Så kan jeg altid tage en ny omgang senere for at rette stavefejlene (og kun stavefejl) igen. --Peter Brodersen (penguin) (diskussion) 24. feb 2013, 17:54 (CET)
Jeg vil nu tjekke dem igennem for hvilke der har sat skabelonen forkert, og så skal jeg nok tage mig af det. Hav en forsat god aften. --Simeondahl (diskussion) 24. feb 2013, 17:56 (CET)

Om Skabelon:Quote[rediger kildetekst]

Jeg kan se du engang i har meldt dig til Skabelonudvikling, nu er det så lige lykkedes mig at splitte Skabelon:Quote ad :(.

Oprindeligt satte skabelonen citatet ind uden boks og baggrundsfarve og var således forskellig fra Skabelonen:Qutation. Efter jeg har pillet ved den er det nu ødelagt ... øv ... Hvis du har mulighed for det, vil jeg meget gerne have du kigger på skabelonen. mvh Per (PerV) (diskussion) 14. jul 2013, 19:16 (CEST)

Jeg har sat de ikke oversatte afsnit i <!-- -->, så de ikke fremgår af den synlige version af artiklen, men fortsat kan ses i redigeringstilstand. Jeg vil gerne hjælpe med oversættelsen imorgen. Godt du tog initiativ til at kopiere den engelske artikel. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. apr 2016, 23:54 (CEST)

God idé, og tak! Jeg tænkte selv lidt over, hvordan det var pænest at gøre med et stykke work in progress - specielt idet jeg nok nu så småt vil bruge mere tid på at de danske forhold --Peter Brodersen (penguin) (diskussion) 5. apr 2016, 00:37 (CEST)

Fremfor bør ikke rettes til frem for[rediger kildetekst]

Hej Penguin. Jeg ser at du har rettet nogle stavefejl i artikler sidste nat. Tak for det, men du bedes dog være opmærksom på at rettelsen "fremfor → frem for" ikke er korrekt, idet begge varianter er korrekte ifølge Retskrivningsreglerne § 19.1.a (link), hvorfor den valgte variant ikke bør rettes. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. jan 2017, 09:28 (CET)

Omkring rettelser[rediger kildetekst]

Hej. Jeg ville lige hurtig sige at du skal undgå at din bot retter stavefejl osv. i andres indlæg på diskussioner samt sletningsforslag. Det er imod Wikipedias politik at ret i andres indlæg, også ved stavefejl. Bare lige så det huskes næste gang :-) --SimmeD (diskussion, bidrag) 4. sep 2017, 08:31 (CEST)

Jeg har også opdaget det, da jeg så i min overvågningsliste. Penguin, med din erfaring kan du da vel godt se det problematiske i at lade en bot rette folks stavefejl på diskussioner. Jeg går ud fra, du er med på at få stillet de redigeringer tilbage? --Masz (diskussion) 5. sep 2017, 12:18 (CEST)
Hvis det ikke kan lade sig gøre at programmere botten til at skelne mellem, hvilke sider i Wikipedia-navnerummet, der er diskussioner og hvilke der ikke er (fx forskellen mellem Wikipedia:Sletningsforslag og Wikipedia:Sletningsforslag/xx), kan det måske blive nemmest at give botten midlertidigt patruljant-status, så man hurtigt manuelt kan logge ind på kontoen og trykke rul tilbage på det relevante ud fra bidragslisten for PenguinBot. Så bliver seneste ændringer heller ikke helt overmalet. Hvis det bliver nemmest, kan du jo bare sige til.. --Masz (diskussion) 5. sep 2017, 12:28 (CEST)
Hej, det er en klar fejl fra min side i en kørsel! Normalt er det naturligvis kun Main/artikel-namespacet, jeg retter i, men jeg fik for en gangs skyld medtaget et par ekstra Subject-namespaces. Jeg er meget ked af at jeg er kommet til at rette folks beskeder, hvilket jeg er helt enig i er dårlig stil og let kan opfattes arrogant. Jeg må lige få rullet de relevante ændringer tilbage, og jeg vil klart være mere opmærksom næste gang. --Peter Brodersen (penguin) (diskussion) 7. sep 2017, 14:06 (CEST)

Rettelse af ord i links[rediger kildetekst]

Hej Peter, super fint at din bot fanger mine typos [7]. Dog har den også rettet stavelsen af et ord i et link [8], i dette tilfælde havde det ingen effekt da det pågældende site åbenbart ikke differentierer mellem stort og småt, men det kan være et problem med andre links, så det er nok en god ide hvis URL-adresser ikke rettes. God aften, -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 7. feb 2018, 21:35 (CET)

Hejdu. Hm, det ser rigtig nok spøjst ud. Normalt plejer den netop fornuftigt nok ikke at rette inde i templates, så jeg må lige se, om jeg har klikket noget forkert til. Tak for info! --Peter Brodersen (penguin) (diskussion) 12. feb 2018, 03:20 (CET)

Bruger:Penguin/AutoTable/[rediger kildetekst]

Hej Peter. Jeg har kig på Bruger:Penguin/AutoTable/ som blev dannet for mange år siden. Det er sider, som ikke mere bliver vedligeholdt. Og wikidata har vel overtaget opgave med den slags oversigter. Så jeg kig på dem om de efterhånden burde afvikles og slettes. Jeg har nogle gange nogle bot-kørsler, hvor jeg retter nogle links - det kunne jeg godt tænke at slippe for at tage stilling til de links ved de kørsler. Hvad siger du? Jeg kan at Bruger:Palnatoke også har bidraget til de udtræk. --Steen Th (diskussion) 9. nov 2019, 15:41 (CET)

Hej, de kan godt slettes. Når jeg selv botter, prøver jeg at undgå hele Bruger:-namespacet (selv om det en enkelt gang eller to er glippet). --Peter Brodersen (penguin) (diskussion) 28. nov 2019, 11:40 (CET)
Godt så sletter jeg den over en periode. --Steen Th (diskussion) 28. nov 2019, 12:04 (CET)