Brugerdiskussion:Peo

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Peo

Det er nogle vældig flotte billeder du har fået lavet der, lav endelig flere af dem. Jeg har prøvet POV-Ray engang for længe siden, men det lykkedes mig nu aldrig at få sådan nogle flotte billeder ud af det :-)

-- Christian List 2. nov 2003 kl.15:22 (CET)


Hej skal der ikke enheder på y-aksen? MVH Jone 6. apr 2004 kl. 12:05 (CEST)

  • Jeg går her ud fra at der hentydes til Billede:pH-skala.jpg, som bruges på artiklen om pH: Y-aksen "måler" pH-værdier, og pH har ikke nogen måleenhed. Den "matematiske årsag" er den logaritmiske sammenhæng mellem koncentrationen (målt i mol pr. liter) og pH-værdien - der er, populært sagt, ikke noget svar på hvad logaritmen til "mol pr. liter" er, så derfor ingen måleenhed på pH - og heller ikke på omtalte Y-akse.

Smukt!

--Sten Porse 6. apr 2004 kl. 19:09 (CEST)


hvorfor har du flyttet Metylsufonylmethan?

Fordi ifølge retskrivningsordbogen skrives skal der ikke "h" i "met(h)yl" og "met(h)an". Ordbogen har ikke "Metylsufonylmethan" med, men andre ord der starter med eller indeholder de to dele, er der ikke de "h"'er med.
Hvis du alligevel prøver at slå "Metylsufonylmethan" op, er der en redirect der dirrigerer dig hen til "Metylsufonylmetan".

methan står under atiklen methan, men Metylsufonylmethan er et vinenskabeligt navn og ikke et dansk ord.


Vil du mok lave en forklaring og vejledning til Katorierne inden du laver nye?

17. jun 2004 kl. 21:41 (CEST)~


About CRT pictures I can't see them now on commons but it's always take 4-5days to be seeable. I'll use them soon. Thank you. fr:Utilisateur:Oliviosu

Forstærkertrin[rediger kildetekst]

Hej

Jeg har lige læst et par af dine artikler om forstærkertrin. De er alletiders! Jeg må bestemt finde ud af, om mit gamle elektroniksæt stadig ligger hjemme hos mine forældre. Tak for det fine arbejde. Bliv endelig ved. --Rune Magnussen 20. apr 2005 kl. 23:27 (CEST)

Så kan det da være jeg skulle skrive lidt om Wienbro-oscillatoren så du kan få nogle pæne sinussignaler at "fodre" de evt. forstærkertrin du bygger. Har du et oscilloskop, så skulle du være godt "klædt på" til lidt hygge- og lærerigt elektronik-pusleri! :-) — Peo 21. apr 2005 kl. 01:15 (CEST)

Hej Peo

Jeg har vist ikke før nu fortalt, at jeg også synes forstærkertrinsartiklerne (fælles-xxx) er gode.

Jeg har nogle forslag, som jeg tror vil supplere dem. Jeg er nysgerrig efter at høre din mening.

Mindre forslag 1 til alle tegninger: At de får en Rg i serie med den formodede (ac)-spændingsgenerator. Hvis det en ideel spændingsgenerator så indikerer det ved "Vg" ved siden af med en pilklamme for at vise at det er over spændingsgeneratoren er potentialeforskellen er Vg.

Forslag 2:

Det foreslås at alle bipolare artikler får en ekstra tegning med kun 2 modstande:

  • R1, R3 (R4 kortsluttet, R2 udeladt). Denne forklares før den med de 4 modstande.
  • Der indtegnes en DC-spændingsgenerator og en afkoblingskondensator over Ucc og 0 volt (argument d1...).

Argumenter:

  • 1) Det bliver lettere at forklare følgende:
  • 2) I forklaringen skrives at udgangen ved kollektor faktisk bestemmes af: a) R3||RL strømdeler og b) (R3||RL) i serie med transistor, udgør en spændingsdeler.
  • 3) At R1 har rollen af biasmodstand - biassen består i at transistoren bringes i det bedst mulige arbejdspunkt til det givne formål (f.eks. dc-mæssigt, men uden ac-signaler).
    • Her kunne linkes til arbejdstyperne klasse A, B, C), hvor klasse A anvendes til lineare forstærkere; klasse B til let forspændte forstærkere (dog ulineare - kun positive signaldele forstærkes (ren sinus: positiv halvperiode) negative dele kommer ikke igennem) - og klasse C er uden forspænding (ulinear og højeste virkningsgrad - dog ulineare - kun positive signaldele forstærkes (ren sinus: positiv halvperiode) negative dele kommer ikke igennem).
  • 4) R1 får hele forsyningsspændingen, minus Vbe (ca. 0,6 Volt) (Vbe er noget strøm og temperaturafhængig ca. 0,5...0,8 V).
  • d1) Formålet med spændingsgeneratoren (indre modstand 0 ohm) og afkoblingskondensatoren er:
    • at bringe de 2 dc-linier sammen ac-mæssigt.
    • dæmpe evt. støj og modulation fra andet, som er kan variere Vcc,0 volt spændingen. I det tilfælde at spændingsforsyningens indre modstand eksisterer og varierer med bl.a. frekvensen.
    • minske påvirkning af indgangssignalet eller udgangssignalet fra forsyningslinierne.

Forslag 3:

Følgende gælder både ac- og dc-mæssigt (frit valg, det skal blot indgå i beregningerne):

  • Fortælle at indgangssignalet valgfrit kan indkobles mellem Vcc og basis - eller 0 volt og basis.
  • Fortælle at udgangssignalet valgfrit kan udkobles mellem Vcc og kollektor - eller 0 volt og kollektor.

Dette benyttes meget i analoge og digitale integrerede kredsløb.

-

herudover (men ikke i samme rækkefølge):

Fortælle at den har været anvendt historisk i lineare forstærkertrin, da trinnene blev individuelt lavet og transistorer kostede 1000 2005-kroner stykket (1950erne og i rør før). Trinnet anvendes idag i dc-koblede lineare kredsløb. Trinnet er særligt egnet til digital brug (relæstyring) og anvendes i digitale (TTL)-kredsløb.

Fortælle fordele og ulemper:

  • Fordel - maksimal spændingsforstærkning.
  • Ulempe - forstærkningen er forskellig afhængig af transistorens hFE, som er forskellig fra eksempler til eksemplar (og temperatur). Dette skal der tages højde for i en serieproduktion.
  • Ulempe - da hFE vil variere med hvilken aktuel transistor man sætter i trinnet, vil trinnets arbejdspunkt variere fra eksempler til eksemplar (og temperatur). Derfor ikke anvendelig i serieproduktion, medmindre individuel justering foretages.

-

Hvis du synes om det forsimplede trin og du kan afse tid til at lave tegningen - evt. også til de andre typer.

Men jeg er især nysgerrig efter at høre din mening om forslagene.

mvh/Glenn


Hej Peo

Jeg har gjort det første forsøg på at forberede fælles emitter til tegningerne vi skrev om. Dog antager jeg at der i den "avancerede" tegning er 2 emittermodstande R4,R5, hvor R5 er afkoblet af C3.

Jeg er ikke færdig endnu, men du er velkommen til at komme med kommentarer og ændringer. Jeg tror sagtens du kan skimte hvad jeg sigter efter.

mvh --Glenn 12. maj 2005 kl. 01:14 (CEST)


Hej Peo

Jeg tror jeg nogenlunde er sluppet fra at samle den "gamle" artikel fælles emitter med tilføjelserne. Men der er stadig noget som trænger til at blive set på.

mvh --Glenn 13. maj 2005 kl. 17:26 (CEST)


Hej Peo

De tegninger du lavede er hårdt tiltrængt. Kig i fælles emitter.

mvh --Glenn 10. jun 2005 kl. 17:16 (CEST)


Your image about the hall effect was nominated for an excellent picture in the german WP. The discussion is here: de:Wikipedia:Kandidaten_für_exzellente_Bilder#Arbeitsweise einer Hallsonde - 27. Juli - 16. August.

It is criticized that it is not shown how the hall voltage is measured. But more important de:Benutzer:Gunfighter-6 states the electrons move into the wrong direction! --MlaWU 29. jul 2005 kl. 14:28 (CEST)

Saturnmåner[rediger kildetekst]

I skabelonen til Saturn-måner kan jeg næsten genkende navne på jætter, men de staves tilsyneladende ikke ens på dansk og engelsk. Jeg vil foreslå, at du retter navnene. Mundilfari -> Mundilfare, Ymir -> Ymer osv. Der er nok lidt inspiration i kategorien med nordisk mytologi. Vh. Rune Magnussen 24. aug 2005 kl. 22:25 (CEST)

Der er svar til dit svar på min side. Rune Magnussen 25. aug 2005 kl. 17:12 (CEST)

your cathode ray tube[rediger kildetekst]

impressive! --129.11.77.198 17. nov 2005 kl. 14:27 (CET)

Illustration af sfærisk aberration[rediger kildetekst]

Hej Peo. Jeg så din fine illustration til sfærisk aberration og jeg tænkte på om du ikke kunne fremstille en tilsvarende figur som forestiller kromatisk aberration? Jeg kunne godt bruge den i forbindelse med artiklen om objektiver hvor typiske optiske fejl burde nævnes. Hvis jeg selv forsøger mig vil resultatet næppe komme til at ligne din, og med to beslægtede fænomener kan vi lige så godt holde samme stil i illustrationerne. --Heje 1. mar 2006 kl. 23:51 (CET)

Jo-da — jeg har vist stadig "arbejds-filerne" til sfærisk abberation-billedet liggende, så nu jeg har fat i det, burde jeg lægge illustrationerne både den sfæriske og den kromatiske aberration op på Commons.
Jeg forestiller mig at vi for overblikkets skyld nøjes med den øverste og den nederste af de ni stråler i sfærisk aberration-billedet, og så viser hvordan de bredes ud til "regnbuer" (lidt i stil med det jeg har gjort på denne illustration), hvis farver fokuseres i forskellige afstande fra linsen ude til højre.
Jeg skriver en besked på din diskussionsside når jeg hat lavet illustrationen til kromatisk aberration...
Peo 2. mar 2006 kl. 12:00 (CET)
Glimrende! Det var nok også noget i den retning jeg selv ville have gjort hvis jeg skulle tegne det. Jeg glæder mig til at høre nærmere. --Heje 2. mar 2006 kl. 16:57 (CET)

plug illustration[rediger kildetekst]

I just stumbled across your "jack" plug/phone plug/TRS plug illustration. Very nice work. It shows the usefulness of 3-D rendering for illustration. -R. S. Shaw (en.wikipedia)

Billedlicenser[rediger kildetekst]

Her stod en række notifikationer om billeder Peo har uploadet, men ikke sat en "standard-licens-markering" på — det er rettet nu, og af pladshensyn er notitikationerne her samlet i følgende liste:

Your CRT is now Featured on en:wiki[rediger kildetekst]

A picture originally created by you has been promoted on the English Wikipedia
The nomination of Image:CRT color enhanced.png for featured picture status gained a consensus of support, and has been promoted. If you would like to nominate another image, please do so at en:Wikipedia:Featured picture candidates.

Congratulations & great pic! ~ VeledanTalk 12. maj 2006 kl. 21:55 (CEST)

Tillykke, Peo. Godt gået. --Sir48 (Thyge) 5. nov 2006 kl. 19:54 (CET)

Jeg har set at du står interesselisten under Billeder. Jeg tænkte på om du har tid og lyst til at lave et billede af to lyssværd der fægter, ligesom dette billede, der er et af mine hurtige forsøg i Adobe Photoshop. Det må gerne kunne ses i en høj opløsning, men mest af alt skal det også være flot nedskaleret til 50x50 pixels. Det bruges bl.a. som ikon på Portal:Portaler. Det nuværende ikon er da fint nok, men det kan helt sikkert gøres bedre. Jeg forestiller mig at selve "sværdet" ikke er hvidt indeni, men blot er halvgennemsigtig farvet f.eks. blå eller rød, eller grøn for den sags skyld. Denne lysstråle skal nok også være rimelig bred, så den kan ses nedskaleret. Tak. --Bjarke Walling 5. nov 2006 kl. 19:46 (CET)

Jeg skal gerne gøre forsøget, men jeg tror nu ikke mit "bud" på sådan et billede bliver så meget mere fancy. Men jeg fornemmer at du ikke synes dine egne lyssværd ser ud af så meget når man "skrumper" dem ned til et 50x50-pixel ikon. Drop lige et par ord om det, og hvad du evt. ellers ser af "fejl" ved din egen illustration, mens jeg prøver at pusle noget frem med POV-Ray... sa'e Peo 5. nov 2006 kl. 20:51 (CET)
EDIT! Og lige en vigtig detalje: Hvilken baggrund skal det have? Mørk? Lys? Hvilken farve?
Ja, problemet er rent faktisk bare at det ikke ser godt ud – både i ikon-størrelse og slet ikke stor :-) Mit billede er bygget på et andet billede. Det havde sort baggrund og gik derfor ikke som ikon, da den skal have hvid baggrund (som svar på dit andet spørgsmål). Jeg forsøgte at gøre baggrunden hvid, men den "halvgennemsigtige" farve i lysstrålerne var svær at håndtere og der kom således en sort skygge rundt om lysstrålerne (har så ikke gjort noget for at få den mindre kantet). Jeg tænkte at de så kunne ses tydeligt som ikon. Det kan de også, men jeg synes det får lysstrålen til at se meget bred ud i forhold til håndtaget og også for mørk. Et andet problem med det billede jeg byggede videre på er at selve lysstrålen er hvid inderst og med en farve strålende udenom. Jeg tror det vil være bedre at lave lysstrålen den farve som den nu skal være, helt igennem, og så ikke have en sort skygge omkring. Men det er blot min tanke om det, for det er svært bedømme uden rent faktisk at se et billede. Da det bruges som et ikon behøver du ikke at gøre så meget ud af detaljerne med håndtaget, medmindre du selv synes det er sjovt at nørde med :-) Du må sige hvis der ellers er noget. --Bjarke Walling 5. nov 2006 kl. 21:09 (CET)
Nu har jeg lavet et udkast, som du kan se i det lille 50x50-format og i en lidt større udgave. Var det noget i den dur du havde tænkt dig, eller har du ændringsforslag... spurgte Peo 5. nov 2006 kl. 21:48 (CET)
Se, det er meget bedre end den nuværende! Det var faktisk noget i den dur jeg havde forestillet mig. Måske kunne man "sænke" lyssværende lidt mere. Det var nok lidt dumt at jeg skrev 50x50 pixels, for så bliver lyssværdene i en 45° stilling, og de må godt være lidt sænkede. Men ikke nødvendigvis særlig meget. Jeg er godt tilfreds allerede. --Bjarke Walling 5. nov 2006 kl. 22:44 (CET)
Det er nemt at ændre, og nu har jeg gjort det og opdateret de to billeder — prøv at klikke på de to links igen (du skal måske tømme cachen i din browser for at se de "nye" versioner frem for de gamle; det gør man med Control+F5 i Internet Explorer) ... sa'e Peo 5. nov 2006 kl. 22:52 (CET)
Perfekt! Hvis du uploader det, så kan jeg sætte det på Portal:Portaler, eller du kan hvis du vil. --Bjarke Walling 5. nov 2006 kl. 23:15 (CET)
Jeg har sat POV-Ray (mit grafikprogram) til at lave billedet i høj kvalitet, og lægger det op på commons sammen med "sourcekoden", så andre POV-Ray-"kendere" evt. kan modificere billedet. Skal jeg "overskrive" dit krydsende-lyssværd-billede, eller oprette det under et andet navn? ... spurgte Peo 5. nov 2006 kl. 23:21 (CET)
Du kan jo blot overskrive mit billede commons:Image:Fighting lightsabres.jpg. Vil der i så fald være caching-problemer? Jeg synes at have oplevet at at billeder nemt bliver cachet på wikipedia. Altså på serverne, og ikke kun i min browser. Men uanset hvad, så må det nye billede slå igennem på et tidspunkt. --Bjarke Walling 5. nov 2006 kl. 23:58 (CET)
Så er det gjort, om end jeg endnu mangler at udbygge beskrivelsessiden lidt og inkludere POV-koden... sa'e Peo 6. nov 2006 kl. 00:03 (CET)
Tak for hjælpen! Glæder mig til at se hvornår ændringen slår igennem på Portal:Portaler. --Bjarke Walling 6. nov 2006 kl. 00:25 (CET)



Hej Peo!

Ja, jeg havde forsøgt at lægge en kommentar, men jeg kunne ikke helt finde ud af det, så jeg prøver igen!

Det er en superflot artikel du har fået lavet om plutonium! Den manglede noget fyld, men det gør den ikke mere!

Jeg vil meget gerne hjælpe med at lave flere artikler om de forsk. grundstoffer. Men hvordan laver man den "infoboks" der er til højre?

Hilsen Bruger:Niels M. 6. nov 2006 kl. 14:26 (CET)

Regelforenkling[rediger kildetekst]

Hej Peo, Som udløber af Wegges kritik på Wikipedia:Landsbybrønden/Instruction creep har jeg oprettet Wikipedia:Landsbybrønden/Oprydning i regler og procedurer, med en liste over regler og procedurer der kunne slettes eller forenkles. Da du også havde nogle indvendinger omkring regler ville jeg høre om du ville lægge vejen forbi og give dit besyv med, så vi kan få luget ud i reglerne og simplificeret de tilbageværende. Jeg erkender at dette kan virke som den "formelle" regelforenkling du vist ikke advokerede for, men jeg håber du vil give din mening til kende alligevel. --Martin Manscher 17. nov 2006 kl. 19:23 (CET)

Grundstoffer[rediger kildetekst]

Hej Peo, det er et prisværdigt stykke arbejde du har gjort med at implementere grundstofboksen og udvide grundstof-stubbe! Super! :) Mvh Danielle 19. nov 2006 kl. 23:08 (CET)

Mange tak, og i lige måde — du har vist også selv taget en ordentlig "tørn" med at sætte bokse på mange af grundstofferne i det "lette ende" af det periodiske system... sa'e Peo 19. nov 2006 kl. 23:17 (CET)

Super gode bidrag![rediger kildetekst]

Hej Peo Jeg har læst flere af de artikler og andre ting og sager du har bidraget med, mht. elektronik. Det er en god hjælp når jeg sidder og laver nogle småting! Jeg laver meget forstærkere, etc. så dine artikler om FET's o.s.v. har været en stor hjælp! Det er folk som dig der gør Wikipedia til et godt sted at søge viden :D --Chrown 26. dec 2006 kl. 13:16 (CET)

Mange tak for komplimenten, om end det nok bør indskydes at jeg bestemt ikke er alene om elektronik-artiklerne på dansk Wikipedia — eksempelvis har Glenn også været temmelig flittig på området (for eksempel satte han en overgang så mange fotos af på artiklerne om komponenter, at jeg var ved at frygte han havde splittet familiens TV ad ;-)... sa'e Peo 30. dec 2006 kl. 09:38 (CET)

Fortøjningstrick[rediger kildetekst]

Hej Peo, jeg ville ønske mig et billede, der illustrerer det lille trick, som anvendes, når flere skibes fortøjningsreb eller -trosser skal benytte samme fortøjningspæl. Hvis du ikke kender det, går det ud på, at rebet/trossen, der jo har et øje, som går ned over pælen, ikke bare lægges ned oven på det/de foregående, for det vil forhindre de allerede fortøjede i at kaste los, før de sidst ankomne har fjernet deres fortøjning. Derfor skal man som nyankommen stikke øjet af sin fortøjning nedefra og op igennem øjerne på de fortøjninger, som allerede findes og først derefter lægge det om pælen. Så kan alle frigøre deres egne fortøjning fra pælen i vilkårlig rækkefølge uden at genere andre.

Jeg forestiller mig en tegning af en pullert med tre fortøjninger (i hver sin farve/med hver sit mønster). De to er allerede placeret rundt om pullerten, og man kan se nr. 2 gå igennem øjet på nr. 1. Den tredje er ved at blive ført igennem øjerne på de to tidligere og dens øje "svæver" over pullerten, klar til at blive lagt ned over den. Med lidt visualiseringsevne skulle man så nok kunne se, at nr. 1 kan fjerne sin fortøjning uden at genere hverken nr. 2 eller 3 (og tilsvarende for nr. 2).

Ingen hast, men et ønske, hvis du har tid, lyst og lejlighed. Mvh --Sir48 (Thyge) 31. dec 2006 kl. 03:02 (CET)

Her er et udkast til den illustration du efterspørger: Jeg skal indrømme at den "sammensurring" dér hvor hvert reb er bundet fast i sig selv for at danne en løkke, er lidt stiliseret; men dels ved undertegnede landkrabbe ikke en brik om hvordan man binder sådan noget tovværk sammen, og dels har jeg en fornemmelse af at det helt korrekte knob vil give en noget mere kompliceret form at beskrive for grafikprogrammet, end de "kransekager" jeg har brugt her.
Lad mig høre om du har ændringsforslag eller andet. Selv hvis du synes det er OK som det er, går der lige lidt tid med at rendere billedet i høj detaljeopløsning, og kommentere den kode der danner billedet så andre POV-Ray-brugere på Commons kan bygge videre på det... sa'e Peo 31. dec 2006 kl. 12:08 (CET)

Hold da op Peo, du er da helt utrolig. Flot og hurtigt. Hvis jeg skulle ønske noget, er det kun en dæmpning af skyggerne (og hvilken side kommer lyset fra? Der synes at være to lyskilder). Måske kan der også lægges lidt "struktur" i tovene? "Kransekagerne" er helt ok :) --Sir48 (Thyge) 31. dec 2006 kl. 13:19 (CET) Et lille PS til landkrabben: Fortøjning i stedet for fortøjring... --Sir48 (Thyge) 31. dec 2006 kl. 13:54 (CET)

Så har jeg lavet et nyt udkast: Der var ganske rigtigt to lyskilder; det er noget jeg gør nærmest rutinemæssigt i mine computergrafik-illustrationer, da det hjælper til at fjerne skyggefulde områder der evt. skjuler væsentlige detaljer. Men da jeg godt kan indse at motivet er et udpræget "udendørs-fænomen", "nøjes" den nye version med én lyskilde, samtidig med at jeg har "skruet" på forskellige andre lys-parametre for at "dæmpe" skyggerne lidt.
Med hensyn til struktur i rebenes overflader, så har jeg i første omgang tyet til den "nemme" løsning, som består i blot at føje lidt "knudrethed" til overfladen. Jeg kan forestille mig at du ønskede dig at denne "knudrethed" til en vis grad fulgte den retning rebene løber i: Det kan nok lade sig gøre, i hvert fald de steder hvor rebene er strakt og følger en ret linje, men jeg er ikke sikker på at jeg kan få det til at se "overbevisende" ud langs de krumme segmenter, og dels bliver det med garanti langt mere tidskrævende end den nuværende løsning (Kort sagt: Jeg tror ikke selv på at effekten er besværet værd).
Bemærk iøvrigt, at nu hvor jeg har fastlagt scenariet, synsvinklen, lyset, og hvad et reb, en knude, en løkke osv. er, er det nemt at lave tilsvarende illustrationer; for eksempel et billede der viser et par reb hægtet på pælen på den forkerte måde, til at forklare ulempen derved. Så bare sig frem! :-) sa'e Peo 31. dec 2006 kl. 14:49 (CET)

Jeg er helt tilfreds nu, Peo. Du må da gerne lave en tegning af "forkert" fortøjning også. På Commons bør filen måske hedde "mooring" (fortøjning) eller "make_fast" (fortøje). Mange tak og godt nytår! --Sir48 (Thyge) 31. dec 2006 kl. 15:06 (CET)

Det er taget til efterretning. Imidlertid varer det ikke længe før jeg skal ud af døren og afsted til nytårsfest, så de endelige billeder bliver først klar i starten af næste år ;-) sa'e Peo 31. dec 2006 kl. 15:27 (CET)
Sådan -- første billede parat: Billede:Multiple mooring correct.png... sa'e Peo 2. jan 2007 kl. 02:57 (CET)

Billedet indsat i Fortøjning. --Sir48 (Thyge) 2. jan 2007 kl. 14:46 (CET)

Featured picture promotion![rediger kildetekst]

A picture originally created by you has been promoted on the English Wikipedia
The nomination of Image:Jack plug.png for featured picture status gained a consensus of support, and has been promoted. If you would like to nominate another image, please do so at en:Wikipedia:Featured picture candidates.

Additionally, it will be on the Main Page as Picture of the day on 2007-06-18. Congratulations! --User:Howcheng 18. maj 2007 kl. 20:53 (CEST)

Wimimania-konkurrence[rediger kildetekst]

Hej Peo, har lige sakset dette fra foundation-l og opfordrer dig til at deltage: Hello wikimedians, you will have a chance to win a prize cup and a WikiStick USB device which contains local Wikipedia database and context search software for free. See: http://wikimania2007.wikimedia.org/wiki/Wikimania_Awards

The winners will be announced in the Award Session of Wikimania in August 5, 2007. Want to win the prize? Submit your best graphics and join the contest! --Sir48 (Thyge) 1. aug 2007, 12:21 (CEST)

Tak for tilliden — for det er sådan jeg tolker din opfordring. Konkurrencen omfatter ting der er uploadet siden august sidste år, og problemet er at jeg ikke ligefrem har været voldsomt kreativ i denne tid; jeg har uploadet tre illustrationer, Den om fortøjring fra omkring nytår, en vandlås og en voltasøjle, som jeg ikke rigtig synes passer "hånd i handske" med temaerne for de forskellige konkurrence-kategorier der omtales på den foundation-side du linker til... sa'e Peo 2. aug 2007, 13:50 (CEST)

Hold da fast...[rediger kildetekst]

Hej Peo, du er da gået helt grundstof amok nu :P Skal se om jeg ikke kan få sat noget mere tid af til det, før du får dem alle fixet ;) Keep up the good work --Seekers 24. jan 2008, 00:47 (CET)

Tests efter hærværk[rediger kildetekst]

Hej Peo. Når du gendanner efter hærværk ville det være rigtig dejligt om du kunne give de behørige tests til vandalernes brugerdiskussioner. Mvh. --Sabbe 1. feb 2008, 10:02 (CET)

Det forsøgte jeg også på, men i "kampens hede" kunne jeg ikke lige hitte navnene på de relevante skabeloner. Indrømmet, det er sjældent jeg er til stede på de tider hvor hærværks-belastningen topper, så det er småt med min rutine som "hærværksbekæmper"... sa'e Peo 1. feb 2008, 15:37 (CET)

Hej Peo :-)[rediger kildetekst]

Hej Peo, lige et helt off topic wiki spørgsmål (hvis du har lidt forstand på det). En af mine venner er ved at lave et projekt i elteknik som går ud på at lave en eller anden form for parkerings sensor som registrere om en p-plads er ledig eller optaget. Han vil så gerne vide om du evt. havde et forslag til hvilken type sensor han skulle bruge?

Mht. til grundstofferne, så skal jeg nok få lavet noget så du ikke er helt alene om det ;-) Skolen tager bare for meget tid for tiden :/ God dag --Seekers 28. feb 2008, 08:54 (CET)

Hej Seekers – med hensyn til parkeringsplads-sensoren, ville jeg skele lidt til det system man bruger ved lyskryds til at "fortælle systemet" hvornår der holder biler ved stoplinjerne: En trådspole der er lagt ned i asfalten danner sammen med en kondensator svingningskredsen i en oscillator. Når godt et halvt ton metal, også kendt som en lille personbil, "indfinder" sig lige over spolen, stiger spolens selvinduktion (jfr. folkeskoleforsøget hvor en elektromagnet bliver lidt mere effektiv af at få en jernkerne), og dermed falder frekvensen i oscillatoren.
"Resten" af systemet virker lidt som detektorkredsløbet i en FM-radio, og den simpleste udformning jeg kan komme i tanker om her, er en "flankedetektor": Man bygger en afstemt forstærker med en ikke alt for stor godhed i svingingskredsen (så dens frekvenskarakteristik får nogenlunde brede flanker, eller "skrå sider"), og afstemt til en frekvens lidt under den frekvens, oscillatoren/spolen i parkeringspladsen svinger ved.
Meningen er, at når der holder en bil, sænkes oscillatorens frekvens, og "nærmer" sig derved den frekvens som den afstemt forstærker er "tunet" til; derfor vil signalet blive forstærket meget mere når der holder en bil, end når der ikke gør. Ved hjælp af en simpel AM-detektor (som iøvrigt også udgør "sidste trin" i alle former for FM-detektorer) får man dette omsat til en analog spænding der stiger når der holder en bil, og med en komparator der sammenligner dette signal med en referencespænding, får man atter omsat dette til et simpelt "ja-eller-nej"-svar på om der holder en bil eller ej...
Jeg går ud fra at din kammerat er så meget elektronikmand, at ovenstående ikke er helt "sort snak" – kniber det lidt, må du/I bare stille flere uddybende spørgsmål :-)
Og med hensyn til grundstofferne: Tag det roligt, og pas dine skolerapporter – modsat disse er der jo heldigvis ingen deadline på vores grundstofprojekt. Angående det projekt, har jeg nogle tanker og idéer til de næste fire faser – har du noget imod at jeg "tænker højt" f.eks. på en diskussionsside til en af dine oversigtssider over grundstofprojektet?
... sa'e Peo 28. feb 2008, 15:21 (CET)
Takker for svaret :) Det bliver han glad for ;-)
Du må redigere alt det du vil i grundstof projektets "status" sider, forklaringer osv :) Nye ideer er altid gode og hvad var projektet uden Peo (^_^) --Seekers 28. feb 2008, 23:14 (CET)

Hi Peo,

it seems you are the author of the picture mentioned above.

User:Ikar.us used the code for an alternative version in image:RainbowFormation LandscapeScheme.png.

Both pictures are released under under GNU Free Documentation License.

In german OTRS we have a request from a ZDF-journalist to use Ikar's version for a small TV-documentation on rainbows. It is hardly possible to do so using the GNU Free Documentation License, so I want to ask you for your e-mail address to pass it to that journalist or if you could imagine to release the picture under a CC-by-Licence additionaly. That would make it easier for the journalist to use it.

You can use Speciel:E-Mail/Superbass to contact me, if you want to.

Thanks for your cooperation,

--Superbass 3. apr 2008, 00:00 (CEST) (de:Benutzer:Superbass)

Ups, I just found your mail-address on Bruger:Peo :-) --Superbass 5. apr 2008, 13:48 (CEST)

Hej Peo. Jeg har set, du tidligere har deltaget i blandt andet skrivning af grundstofartikler og tænkte om du ville give en hånd med på et nyt taskforce-fokusemne. Om ikke andet så eventuelt gennemlæsning af artiklerne (vi oversætter primært fra engelsk). Hvis du får tid, så kig forbi projektsiden! --CarinaT 10. jul 2008, 15:17 (CEST)

Godt at se at der er flere der kerer sig om de grundstoffer – de er dødkedelige at sidde og "massefremstille" ene mand. Og desuden er det på høje tid jeg bliver lidt mere Wiki-produktiv... sa'e Peo 11. jul 2008, 08:34 (CEST)
God anledning så :) Håber at se dig på redigeringslisterne. --CarinaT 11. jul 2008, 08:51 (CEST)
:( Jeg er da også på grundstofferne Peo ;) Kunne være efter det her ædelgas projekt vi skulle dele det store grundstof projekt op i mindre dele, halogener, ikke-metaller osv og så kører alle faserne på dem, før man starter på en ny del, ved ikke hvad du siger til det Peo :P? Kunne evt skifte mellem to emner, så vi ikke går helt død i grundstofferne :) --Seekers 11. jul 2008, 22:18 (CEST)

Jeg tænkte, om du ikke lægger Neon ud i navnerummet. Jeg synes personligt den er klar til LAN. Hvis du har lyst, må du meget gerne give en hånd med på hovedartiklen: især de fysiske egenskaber er svært for mig og desuden Applications. Historien tager jeg gerne selv. --CarinaT 17. jul 2008, 10:43 (CEST)

Jeg mener nu stadig der er nogle småting der bør justeres på den artikel. For eksempel er jeg netop hoppet ind på Wikipedia for at få bedre styr på kildehenvisningerne rundt om i teksten; i enwikis Neon-artikel indeholder hver af kildehenvisningerne i bunden af artiklen en masse forfatternavne og andre oplysninger, men jeg kun har formået at få selve URL'en med.
Når jeg har fået lidt bedre styr på kunsten at lave ordentlige kildehenvisnings-links, skal jeg gerne gå løs på fysiske egenskaber og anvendelser i hovedartiklen om ædelgasser i almindelighed. Lad bare de afsnit stå og vente på mig... sa'e Peo 17. jul 2008, 15:52 (CEST)
Jeg havde slet ikke set det med kilderne, lidt pinligt, men dem kan jeg sagtens tage mig af. Vi har {{kilde www}}, som er ideel til den slags og ret nem at bruge synes jeg. Jeg skal gerne gøre det, hvis du ønsker. --CarinaT 17. jul 2008, 18:37 (CEST)

Hej igen. Jeg synes ædelgasserne er gået meget i stå, og vi fungerer ikke længere rigtigt som en taskforce. Derfor synes jeg vi skal nedlægge emnet, og så kan vi altid tage det op igen. Jeg håber ikke det er meget imod dine ønsker – hvis dette er tilfældet, så sig endelig til, og jeg finder den frem igen, men i så fald er du nok den eneste bidragsyder. Tak for samarbejdet ellers! --CarinaT 19. dec 2008, 11:28 (CET)

Lidt oversættelses problemer :([rediger kildetekst]

Hej Peo :) Long time no see :P

Jeg er ved at oversætte den engelske artikel om xenon og er stødt ind ordet "pumps" i følgende sammenhæng: "...the earliest laser designs used xenon flash lamps as pumps." har oversat det til: "...de tidligste laser konstruktioner brugte blitzlamper som pumps." Du skulle vel ikke tilfældigvis vide det ;-)? --Seekers 11. jul 2008, 04:14 (CEST)

I den danske fagterminologi på området bruger man navneordet "en pumpe" (ganske som i "cykelpumpe") om den lyskilde der exciterer lasermediet, og udsagnsordet "at pumpe" (ganske som "at pumpe sin cykel") om det at excitere lasermediet. Men da disse ord nok er lidt mere "fag-slang" end det formelle "at excitere", ville jeg nok formulere den passus omtrent sådan her:
...de tidligste laser konstruktioner brugte blitzlamper til at excitere, eller "pumpe" lasermediet.
By the way, er "laser konstruktioner" ikke en "sær skrivning"...? ;-)
... sa'e Peo 11. jul 2008, 08:34 (CEST)
Jo, laserkonstruktioner skal skrives i ét ord. --CarinaT 11. jul 2008, 08:51 (CEST)
Jaja, der er et par andre ord i også kan få lov til at skrive i et ord i den artikel som jeg pt arbejder på ;) Men skal nok se om jeg ikke selv kan fange dem når jeg engang læser artiklen igennem, hehe :) Tak for svaret Peo :P --Seekers 11. jul 2008, 22:18 (CEST)

Hej Peo, det påstås i billedteksten og i den artikel, der bruger billedet, at der er en ret vinkel mellem de to linjer. Den vinkel ser nu ikke rigtigt ret ud. Kunne du ikke "rette" lidt op på det? :-) --Sir48 (Thyge) 25. okt 2008, 18:00 (CEST)

Jeg må sige jeg har lidt svært ved at se problemet på min skærm (i to forskellige browsere). Når jeg holder en tegnetrekant direkte mod tegningen på skærmen, passer det tilsyneladende så vidt mine øjne kan vurdere det. Billedet er lavet i et kvadratisk format (lige mange pixels i højde og bredde) – kan det tænkes at du af uransagelige årsager får vist billedet i et andet forhold?
Hvis du insisterer, skal jeg gerne lave en ny udgave. Men jeg har lidt på fornemmelsen, at resultatet vil se lige så "skævt" ud for dig, som det ser "ret" ud for mig. I stedet vil jeg foreslå at opgaven overdrages til nogen der ejer et program der kan lave SVG-illustrationer: Som det ganske rigtigt er markeret med en skabelon på Commons-siden, er sådan nogle "matematiklærer-tegninger" bedst tjent med vektorgrafik frem for rastergrafik (pixels) som her... sa'e Peo 26. okt 2008, 11:24 (CET)
Billedet er "godtkendt" fra min side, her ser vinklen ret ud, den er markeret med tegn for retvinkel, og er i mine øjne ok. --Villy Fink Isaksen 26. okt 2008, 11:27 (CET)

Jeg ser det på en 22" skærm med opløsningen 1280x1024, og der er vinklerne ret skæve - noget i retning af 110/70 (uanset størrelsen af vinduet). Men det er der så ikke noget at gøre ved...--Sir48 (Thyge) 27. okt 2008, 06:15 (CET)

Jeg pønser på at lave en SVG-udgave der kan erstatte det omtalte billede (som er i PNG) – en udgave heraf kan ses her; som det kan ses har jeg et problem med at "styre" tekststørrelser, men jeg vender tilbage når jeg har fået teksten til at se ordentlig ud. I mellemtiden kan I jo melde tilbage om de to skrå streger ser behørigt vinkelrette ud for jer... sa'e Peo 27. okt 2008, 17:53 (CET)

Problemet er uændret på min skærm. --Sir48 (Thyge) 27. okt 2008, 18:44 (CET)

En blå og grøn linje vinkelret på hinanden -- Mvh PHansen 27. okt 2008, 19:45 (CET)

Hej igen, efter lidt snak på irc tyder det på, at det er min skærmdriver, som driller. Andre med samme skærm ser det rigtigt. Undskyld ulejligheden, så :-) --Sir48 (Thyge) 27. okt 2008, 21:16 (CET)

Ubrugte billeder af elektronskaller[rediger kildetekst]

Hej Peo! Du har lavet en stor bunke billeder af elektronskaller. Billederne ubrugte. Er det opgivet at bruge billederne? Skulle de evt. på commons? --MGA73 1. feb 2009, 21:02 (CET)

I håbet om at du ved mere om atomer end jeg, vil jeg gerne høre, om du har lyst at kigge på den engelske tekst her: Billede:Elektronskal 1.png
Hvis billedederne af elektronskaller skal uploades til commons er det en fordel med en engelsk tekst. Jeg tænkte derfor, at man kunne lave en standardtekst, som kunne indsættes på alle billederne med bot.
Hvis du har kommentarer til teksten må du gerne rette direkte på siden. --MGA73 2. feb 2009, 14:11 (CET)
Hej MGA73. Svarer lige for Peo her: Den bunke elektronskaller om er blevet uploaded, de bliver brugt i den nye grundstofinfoboks. Problemet er bare det går lidt slow med at opdatere alle grundstofferne ;) Er gået lidt død i xenon, hehe. Men, de skal nok blive brugt, det er bare et spørgsmål om tid. --Seekers 22. jul 2009, 02:17 (CEST)
Og jeg kan se dem der ikke er brugt er væk... :/ Peo! Vi skal have dem op igen :P Evt send dem til mig, så uploader jeg dem efterhånden som jeg får arbejdet mig igennem.... --Seekers 22. jul 2009, 02:19 (CEST)

Lokket lidt på IRC har jeg gendannet og flyttet til Commons. Billederne ligger nu her Commons:Category:Electron shell diagrams with orbital descriptions. --MGA73 22. jul 2009, 21:52 (CEST)

Begreberne relation/afbildning/funktion[rediger kildetekst]

Hej PEO. Jeg har lavet et indlæg i diskussionssiden om relationer, som jeg synes du bør læse. Dybest set er jeg ikke enig i den måde, de tre begreber anvendes i artiklerne om relationer og funktioner, og jeg kan se af historikken, at du er ophavsmand til det. Hvad siger du til det? Pkj61 (diskussion) 12. apr 2012, 10:18 (CEST)

Hej Peo - kunne du lave (afledte) tegninger, der passer bedre til artiklen højrehåndsregel i stedet for dem jeg har fundet? Der er brug for fire i alt. --Glenn (diskussion) 6. maj 2012, 09:32 (CEST)[svar]

Hej Glenn -- jeg kan fornemme at du gerne vil have en nogenlunde ensartet serie med en illustration for hver af de fire regler. Jeg skal lige have lært POV-Ray at tegne hænder lidt mere realistisk og ensartet end jeg selv kan, så laver jeg sådan et sæt... sa'e Peo (diskussion) 6. maj 2012, 10:05 (CEST)[svar]
God vind Peo - jeg har lige snuset til:
og lavet File:Transistor-stage-local-feedback-CE.png
--Glenn (diskussion) 16. maj 2012, 17:22 (CEST)[svar]

About the Hall effect 3D image[rediger kildetekst]

Dear collegue, https://en.wikipedia.org/wiki/File:Hall_effect.png I really appreciate the time you took to design the schematic, it's beautiful! I had to stop browsing/reading, look for the author and leave you a warm message. Thanks for providing the source code for replicating/learning more easily. You are making the world a better place! Thelichprince (diskussion) 8. dec 2020, 04:52 (CET)