Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 30. Aug 2015 05:32
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

materialet på Rigsarkivet om dansk-vestindien på UNESCOs liste over verdenskulturarv[redigér]

Hej PerV hvordan og hvorledes for man skrevet at materialet på Rigsarkivet om dansk-vestindien på UNESCOs liste over verdenskulturarv. www.sa.dk og hvor får man det lige skrevet?? -- Zoizit (diskussion) 3. jul 2015, 15:57 (CEST)

Vi har åbentbart ingen tradition for det, de eneste eksempeler jeg umiddelbart kunne finde på da wiki er i kategorien Immaterielle kulturarv, som jeg lige har oprettet.
Senere skal arven sikkert omtales på UNESCOs Verdensarvsliste med et særligt afsnit om immateriel kulturarv og listerene for diverse Verdensarvsområder.
Imidlertid har jeg opdaget et problem med oplyningerne på www.sa.dk. De fremgår ikke af unesco.org: Denmark - Intangible Cultural Heritage. Det bør vi vel få afklaret før vi indsætter dem på da wiki? Evt. ved henvendelse til: unesco@uvm.dk; linda.nielsen@jur.ku.dk eller Irene.holse@uvm.dk; Christina.Barfoed-Hoj@uvm.dk, se unesco.org, Institutions, organizations, contacts.
På en wiki har de en liste over immateriel kulturrav, hvor Danmark heller ikke er opført. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 15:15 (CEST)
Hej igen PerV der står her Derfor blev det i 1997 optaget på UNESCOs liste over den skriftlige verdenskulturarv, The Memory of the World Register. og hvis der skal skrive mail til nogle af de overstående, håber jeg en anden end mig vil gøre det ---Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 16:18 (CEST)
og det kan findes her Inscriptions of the documentary heritage in 1997 --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 16:21 (CEST)

Godt du fandt de oplysninger, så må vi jo nok have en kategori mere, ihvertfald er der denne liste på UNESCO alene for Danmark: [http://www.unesco.org/new/en/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/access-by-region-and-country/europe-and-north-america/denmark/ Memory of the World, Denmark. Jeg kiggwer på det en af dagene. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 16:29 (CEST)

Du er en skat PerV --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 16:33 (CEST)

Hovedartiklen på dansk er Memory of the World Programme, så skal vi jo baqre have en kategori ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 16:36 (CEST)

BIP BIP til Zoizit kategorien findes: Kategori:Verdensminde, kig på den inden du fortsætter! mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 16:55 (CEST)

det så jeg forsent, og jeg kan så også bedre lide navnet Skriftlig kulturarv, --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 16:58 (CEST)
Det kan jeg også, men at flytte kræver en flytte diskussion. Så jeg foreslår du fortsat lægger danske skritlige kulturvsminder i kategorien, hvis de ikke allerede er i Kategori:Verdensminde, så kan vi tage diskussionen derfra. OK? mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 17:03 (CEST)
jeg har lagt de artikler som er omtalt i afsnittet Memory of the World Programme og Danmark i kategorien Kategori:Skriftlig kulturarv --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 17:06 (CEST)

Hvis du flytter den til Kategori:Skriftlig kulturarv - Danmark som en del af den overordnede kategori Kategori:Verdensminde, og sletter artiklerne fra Kategori:Verdensminde, så kan vi diskutere navnet på Kategori:Verdensminde senere, og du kommer ikke i konflikt med flytningsreglerne. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 17:12 (CEST)

flyttet, omdøbt og rettet til --Zoizit (diskussion) 5. jul 2015, 17:22 (CEST)
thumbs up thumbs up thumbs up ;) takkkk mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 17:24 (CEST)

FBK Kaunas[redigér]

Thx. for your edditing of FBK Kaunas. I gues you are not danish, thats why I turn to you in english. Only about your last eddir, I want to say. we dont translate "S. Dariaus ir S. Girėno stadionas" from lithuanian. In danish wikipedia that gives no meaning. Either we choose to translate the whole name to danish or we leave the whole name in the original language. It means we prefer S. Dariaus ir S. Girėno stadionas not some quasiname. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 20:50 (CEST) PS:I see you now reversed your eddit. thx mvh Per (PerV) (diskussion) 5. jul 2015, 20:50 (CEST) en: Please i one paragraf we only link once to the same name. I will revert your eddit.da: Vær opmærksom på, at vi kun linker een gang til samme navn i hvert afsnit. Jeg ruller din redigering tilbage.en: Will you please answer on my writing here.da: Vil du være venlig at svare på min henvendelse her. mvh Per (PerV) (diskussion) 6. jul 2015, 15:29 (CEST)

Det er bare iorden PerV

de folkeslag[redigér]

Fra min overvågningsliste har jeg øjnet din flytnig af sarmater til Sarmatere, med noten "ubestemt flertal". Her skriver jeg kun (lidt galde) fordi jeg nyligen appelerede om hjælp til en flytning Wikipedia:Anmodning_om_administratorassistance/Kompleks_flytning. Du er såmænd velkommen til at læse min mening, som er dybt personlig. Men, hvad er så din mening om flytningen af sarmaterne? Er det en sådan hulter-til-bulter ikke-helt-koordineret fælles opdatering af dansk wikipedia, eller hvad. Ja, du må undskylde det vildråd der emmer ud af mit indlæg her, for det er som jeg aner der er noget råddent bagved disse flytninger - også cgt har nyligen flyttet rundt på goterne. Husk nu, det er bare ord. Det er muligt at tale og argumentere om temaet folkeslag som - for mig at se - virkelig er et interessant emne. Det er også et meget komplekst et af slagsen. Jeg kan vist ikke sige noget klogt her, men jeg græmmes lidt over den her flertals-fascination - det er jo helt subjektivt. Mit idealbillede af den tematisering der bør foregå af det reelt klassiske emne er at udgangspunktet nøgternt er en ord-konstruktion, så at noget der ligner en stamform giver det bedste indtryk som overskrift til de enkelte species der knytter sig til folkeslags-konceptet. Sechinsic (diskussion) 10. jul 2015, 17:38 (CEST)

Jellingmonumenterne[redigér]

Jeg ser at du har været aktiv på ovennævnte artikel. I den forbindelse vil jeg nævne, at Jellingpalisaden er designet over et 3-4-5 forhold, men at dette ikke er nævnt i artiklen. Måske der er gode grunde til at det ikke nævnes, for så snart man begynder at tale om denne kendsgerning kommer flippede personer ind og kører debatten ud i det blå. MEN: Jellingpalisadens form er et udtryk for pythagoræisk tankegang og dette er blevet anerkendt af Jellingarkæologerne i en publikation i et norsk tidsskrift. Venlig hilsen Mio Nielsen --86.221.110.237 16. jul 2015, 14:17 (CEST)

Jeg tilføjer, at grunden til at jeg ikke selv redigerer på artiklen er, at der sikkert straks - fra anden side - vil komme pseudomatematiske hypoteser om rombens form. Men hvis en person har energi og stædighed til at holde den slags nede, så synes jeg det ville være vigtigt at viderebringe ovennævnte kendsgerning. Det er jo overraskende at Jellingpalisadens bygmestre ønskede at sætte en form for græsk tankegang op i dette store format. --86.201.189.216 17. jul 2015, 21:51 (CEST)

ISO-Numre[redigér]

Hej Per. Jo du har fuldstændig ret i at der ikke skulle være en ekstra linje der. Er stadig en smule uerfaren omkring brugen af Wikipedia's redigerings værktøjer, og syntes ærlig talt at det virker alt for kompliceret, så koden kan hurtigt blive ret uoverskuelig. Men jo, du har fuldstændig ret og mange tak for hjælpen til at rette det, jeg skal nok gå igennem det igen og få det rettet ordentligt.

Mvh. Bjørn Henneberg Christiansen.

Ingen årsag! mvh Per (PerV) (diskussion) 20. jul 2015, 15:51 (CEST)

Født, død og kommaer i biografier[redigér]

Hej Per

Nu har du et par gange slettet bindestregen mellem fødselsår og dødsår i biografiske artikler jeg har arbejdet på og erstattet dem med kommmaer. Hvornår har I vedtaget ændret format på dette område? Har du en henvisning? Det er frygtelig grimt.--Batmacumba (diskussion) 30. jul 2015, 01:57 (CEST)

@Batmacumba: Jeg blander mig ikke i, hvad du snyes er grimt eller ej, jeg følger bare stilmanualen. Der foregår vist stadig en diskussion på landsbybrønden om at rulle ændringen af stilmanualen tilbage. Der kan du jo give din mening tilkende. Fødsels- og dødssted på Stilmanualen. Ok diskussionen på landsbybrønden blev arkiveret den 3. juli 2015, men her har du link til den: Wikipedia:Landsbybrønden/arkiv53#Fødsels- og dødsangivelser. I den diskussion blev der henvist til den oprindelige diskussion Wikipedia-diskussion:Stilmanual/Archive 7, der blev arkiveret den 17. mar 2015 efter en omfattende diskussion, der endte i konsensus. Så, hvis du synes det gramatisk korekte er grimt, må du rejse en ny diskussion på landsbbybrønden. Jeg fortsætter med at rette tankestreger iflg. stilmanualen, uanset om du synes det er grimt. mvh Per (PerV) (diskussion) 30. jul 2015, 02:25 (CEST)

Lad mig være i fred[redigér]

Det ville være hensigtsmæssigt, hvis du undlod at kommentere ting jeg gør - også selvom de irriterer dig, på nuværende tidspunkt er der igen basis for dialog. Jeg læser ikke yderligere beskeder fra dig.--Batmacumba (diskussion) 31. jul 2015, 20:08 (CEST)

Jeg vil under ingen omstændigheder undlade at kommentere dine brud på wikinormer. Der er helt sikkert MANGE af dine redigeringer, der er gode enda påkrævede, men vi har et sæt normer, som selv brugere der laver påkrævede redigeringer må følge, selvrådighed kommer man ikke langt med! mvh Per (PerV) (diskussion) 31. jul 2015, 22:02 (CEST)

Lidt til den søde tand :)[redigér]

lidt kaffe og kage til 10 minutters pause

--Zoizit (diskussion) 31. jul 2015, 23:03 (CEST)

Tak for hjælpen![redigér]

Kære Per,

Tusind tak for hjælpen! Ja, jeg rodede fuldstændigt rundt i det. Jeg vil gerne skrive om danske kunsthåndværkere, da jeg kan se at de ikke er voldsomt repræsenterede, og jeg ved at der er stor opmærksomhed omkring dem, så jeg synes at det mangler. Jeg begyndte med keramikeren Jacob Bang, da jeg troede at det var helt enkelt ( har skrevet et par indlæg om kunstnere for år tilbage), men puuh, det var slet ikke ligetil. Jeg vil jo gerne sætte billeder ind, da det er væsentligt i forhold til det der gør ham væsentlig, men det ser også vanskeligt ud. Er der en enkel/ overskuelig måde, man kan gøre det på? Er der noget du kan anbefale? Jeg har fået tilladelse til at sætte billederne ind. Men det ser meget vanskeligt ud.

Og så et sidste spørgsmål - er artiklen offentliggjort nu? Jeg forsøgte at søge på den, men den kom ikke frem. De bedste hilsener

Naja Pedersen. (Denne usignerede kommentar er skrevet af 87.72.108.157 (disk. • bidrag) 20. aug 2015, 08:31‎)

Endnu engang tak![redigér]

Kære Per,

Endnu engang tak! Jeg bevæger mig over i sandkassen næste gang!

Venlige hilsener Naja