Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 18. Apr 2016 05:30
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

Feminisme[redigér wikikode]

Hej Per,
Jeg kan godt se at mange feminister og feministiske organisationer udmelder og siger at de kæmper for alles retfærdighed og lighed, men det gør det altså ikke, ligesom Hitler (undskyld den onde sammenligning) også mente og udmeldte - samt overbeviste andre - at han kæmpede for det gode. Ganske få feministiske organisationer kæmper også for mænds rettigheder, og sådan har det altid været. Det ser jeg ikke ned på, det ligger jo ligesom i navnet, men det bør også fremgå i vores encyklopædiske artikler. Ja, der findes mange kilder til at oganisationer og feminister hævder at de kæmper for begge køns rettigheder, men der findes mindst ligeså mange kilder der siger det modsatte, endda akademiske. Man skal ikke forveksle at feministiske organisationer er åbne for mænd, med at feministiske organisationer kæmper for mænd. Hvis man for eksempel bruger en ordbog (som er kendt for den meget objektive beskrivelse af ord) vil den sige "ideologi som fremhæver kvinders samfundsmæssige og individuelle betydning" og "som kæmper for kvinders rettigheder", eller ved at kigge i Gyldendals egen encyklopædi/ordopslagsside Den Store Danske: "ideologi, der fremhæver kvinders samfundsmæssige betydning og individuelle værdi, og hvis mål det er at afskaffe diskriminering og undertrykkelse af kvinder og at bekæmpe mandsdominans i samfundet.". På trods af min åbenlyse holdning vil jeg gerne sige at jeg selv går ind for ligestilling mellem kønnene, og jeg mener blot at der er en bred misforståelse af feminismen. Jeg prøver ikke at ligge op til en diskussion, men vil blot høre din mening omkring det, og hvorfor du mener det modsatte. :)
Hilsen Pyrros (diskussion) 12. mar 2016, 19:06 (CET)

@Pyrros: Det er sikkert hverken tid eller sted for denne diskussion, men uanset det, vil jeg skitsere mit synspunkt: Uden fri kvinde kan der ikke eksistere en fri mand, det er helt grundliggende. Konkret udtrykker det sig f.ex. i at den feministiske kamp for mænds inddragelse i opfostringen af børn, netop har frisat manden fra den typiske rolle som "skaffedyr" og givet frit spillerum for faderens opbygning af et nært forhold til sine børn. Min far, jeg er fra 1952, arbejdede mellem 10 og 16 timer i døgnet, fem dage om ugen, samt 8 timer lørdag. I hele min barndom, oplevede jeg først og fremmest min far, liggende på sofaen, med avisen over hovedet. Da jeg blev født var det meget lidt velset at konen til en offentligt ansat (skattevæsenet) arbejdede. Således fik min far et løntillæg på 50% hvis min mor ikke arbejdede. Det var først op i 60'erne, som konsekvens af spredning af feministiske ideer i samfundet, at min mor kunne blive aktiv på arbejdsmarkedet, og min far derefter kunne skue ned for sine erhvervsmæssige aktiviteter. Det var min historie. Men principielt opfatter jeg situationen mellem de to køn således: sålænge mænd lulles ind i en patriarkisk rolle, er det umuligt at opbygge en åben, kærlig, ligeberettiget familie, mellem lige og ansvarlige personer. Du kan overveje, om nogle af de integrationsproblemer vi ser med folk fra tilbagestående feudale kulturer ikke både rammer mændene og kvindeerne fra de kulturer. Ser vi på det ekstremt, kan du se på æresdrab. Fra de kulturer er det uden tvivl faderens ansvar at tage livet af sin egen datter, for at opretholde familiens ære. At være tvunget til at dræbe sit eget barn pga. af feudale patriarkiske æresbegreber er vist den værdste undertrykkelse en mand kan blive udsat for. Den vigtigste kraft til afskaffelsen af feudale patriarkiske kulturtræk er uden tvivl kvinderne, som gennem en større forståelse for deres egen plads i samfundet, deres snusen til feminismen, kan sætte deres mand fri fra slaveriet under en feudal-patriarkalsk kultur. Vi må ærligt håbe på at feminismen kan sprede sig blandt flygtningene og sætte mændene fri ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 12. mar 2016, 19:48 (CET)
Jeg håber at min smørreri er bare et minimum forståeligt Pyrros. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. mar 2016, 19:48 (CET)
Det er skam ganske forståeligt. Jeg takker for dine forklaringer, og at du ihvertfald har givet mig en bredere indsigt i hvordan situationen så ud i gamle dage før jeg blev født. Det har ihvertfald givet mig et bedre indblik i situationen før i tiden, men på trods af det, har jeg det stadig væk på samme måde. God weekend, hilsen Pyrros (diskussion) 12. mar 2016, 20:07 (CET)
@Pyrros: Hov, jeg noterede mig ikke lige umiddeelbart din flabede bemærkning om "gamle dage"!!!! Jeg er født efter århundredeskiftet, nårhh, jeg må vist hellere præcisere, århundredeskiftet 1899/1900, barneunger tænker sikkert kun på 1999/2000 ... Så gamle dage, tsk tsk tsk!!! ;) ;) ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 13. mar 2016, 22:21 (CET)
Jeg plejer skam også at omtale mine forældre som nogle oldinge.. Da nu jeg er født i år 2000 er det vel et årtusinde mere end dem, på en måde? ;) Pyrros (diskussion) 14. mar 2016, 06:55 (CET)

Thor Lange[redigér wikikode]

Se Landsbybrønden om Thor Lange i Ukraine. (Jeg har på fornemmelsen du kan russisk) --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. mar 2016, 21:06 (CET)

@Villy Fink Isaksen: Hej Villy, jeg kigger på den der artikel om Thor Langes gods lidt senere, sandsynligvis i denne uge. Men kig evt. på de rettelser jeg har lavet i Thor Langeartiklen, og min forklaring på diskussionssiden, jeg ved ikke rigtigt om vi skal skrive at han døde i Napadivka eller Napadovka, og jeg aner ikke hvor Protopopov ligger, men eftersom det var "familiegraven" må Protopopov jo have ligget inden for en overskuelig radius. ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 13. mar 2016, 22:15 (CET)
Ok - ved ingenting om Thor Lange, men dejligt du kigger/har kigget på det. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 14. mar 2016, 05:21 (CET)

Patruljant[redigér wikikode]

Hejsa PerV. Kunne du ikke tænkte dig at blive patruljant, det gør det lidt nemmere at fjerne hærværk? --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 17. mar 2016, 12:49 (CET)

Det tillader dig at fjerne redigeringer hurtigt samt patruljer andres redigeringer, så det er brugbart da jeg kan se du er begyndt at hjælpe med hærværk :-) --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 17. mar 2016, 13:13 (CET)
Jeg gentager overstående: Jeg kan se du hjælper en del med hærværk, så at blive patruljant ville kunne hjælpe hvis du gerne vil have det. --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 28. mar 2016, 04:05 (CEST)

Algonet[redigér wikikode]

Hej PerV! Algonet startades 1994 och kom genom ett antal förvärv att så småningom ägas av Telenor. Enligt Internetstiftelsen i Sverige användes Algonet ännu 2014 av "något tusental" användare. Jag får inget svar när jag försöker kontakta Algonetdomänen. Enligt IIS, som administrerar .se-domänen, ägs Algonet fortfarande av Telenor. Du kan säkert få svar från dem om vad som hänt med Algonet om du kontaktar dem på domainmgmt@telenor.se. Hör gärna av dig om du får svar från dem! Riggwelter (diskussion) 19. mar 2016, 14:40 (CET)

Gigantium/ Jutlander Bank Arena[redigér wikikode]

Hej PerV.

Jo når Aalborg håndbold spiller hjemme hedder det Jutlander Bank Arena, til andre events hedder det så Gigantium :-)

god påske

@Michael-hoffmann-hansen: OK - sorry, godt jeg så ikke rettede!!! De flytter vel ikke også hallen fra gang til gang, når de nu alligevel skifter navn, for så må vi jo have begge adresser på. God påske!!! ;)

WFDY[redigér wikikode]

Hej Per! Du har jo redigeret en del i artiklen WFDY. Måske har du en kommentar til mit forslag om at ændre artiklens navn til Demokratisk Ungdoms Verdensforbund eller "World Federation of Democratic Youth (WFDY)"? Mvh. Lars --Madglad (diskussion) 25. mar 2016, 11:19 (CET)

Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse[redigér wikikode]

Vil lige gøre opmærksom på Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. mar 2016, 20:51 (CEST)

Links[redigér wikikode]

Hej PerV. Jeg har oprettet en ny diskussion på Landsbybrønden om links. Jeg synes, at det er det rigtige sted at tage en eventuel diskussion. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 31. mar 2016, 10:05 (CEST)

En ny lille runde med links med kyrillisk bogstaver[redigér wikikode]

Hej Per. Så kommer jeg igen med hvad jeg fundet.

  • JIUKEN # ЙЦУКЕН - et andet form for tastatur...
  • Mosjtjena # Верховна Рада України - det er nede i noter

Her er det en skabelon:

Men der del tekst i den note...

Jeg har fixet en simpel en selv. --Steen Th (diskussion) 11. apr 2016, 17:07 (CEST)

Yes check.svg Gjort mvh Per (PerV) (diskussion) 11. apr 2016, 17:38 (CEST)

Hærvejsmotorvejen[redigér wikikode]

Hej, jeg har tilbagestillet Hærvejsmotorvejen til min redigering, din tilbagestilling og efterfølgende redigering, efterlod artiklen med stort set alle de oprindelige sproglige fejl, samtlige upræcise beskrivelse af geografi, og uheldige formuleringer, artiklen kan sikkert sagtens forbedres yderligere, men synes ikke vi bør starte med at tage et stort skridt tilbage. Vrenak (diskussion) 12. apr 2016, 10:40 (CEST)

Afsnit "Noter/Kilder/Referencer/..."[redigér wikikode]

Kære Per.

Du har her skrevet, at det ved konsensus blev besluttet at det afsluttende afsnit "Noter/Kilder/Referencer/..." skal hedde "Noter". Men blev der opnået konsensus om, hvorvidt det skal stå inden eller efter de øvrige eksterne henvisninger? Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 15. apr 2016, 17:39 (CEST)

Problematic user[redigér wikikode]

Hi there! I see that you have had to tell User:Tostarpadius not to create "micro stubs" and articles that require extensive wiki formatting. When I look at this list, I wonder why you guys even bother with T. At de:wiki this would constitute a cause for blocking the account in question. After a quick check at sv:wiki, I realize that they have the same problem as you do: Tostarpadius is creating dozens of unformatted articles and loads of articles with hidden text. And I must say that he comes up with really lame excuses, when you confront him with this. Yours sincerely Stroop 90.183.44.252 28. apr 2016, 14:33 (CEST)

I agree totally with you, in my oppinion the user should have been blocked long time ago. Several times he have been asked to finnish his substubs, to wikify his copypaste artickles which comes from ancient danish encyklopedias with the language which was normal danish in the 1850ties. At least 4-5 spelling reforms ago. But you still can find artickles he started in 2010 which not yet are wikified. But as you probably noticed, I am not admin on wikipedia, and I am not in a possition where I can convince the admins on da wiki. So if you turn to them maybe it would change the situation. But thx for turning to me. Best regards Per (PerV) 28. apr 2016, 14:57 (CEST)

Stalinisme[redigér wikikode]

Hej PerV. Jeg har skrevet en kommentar på diskussionssiden til denne artikel om hvordan, denne artikel kunne udformes. Du må gerne kommentere den således, at vi er nogenlunde enige om præmisserne for udformningen af artiklen. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 29. apr 2016, 10:23 (CEST)