Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 19. Sep 2017 05:31
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

Protest[redigér wikikode]

Til orientering har jeg for et øjeblik siden sendt denne besked til bruger pugilist. Håber du vil støtte mere præcist op om at sletning af min artikel er en alvorlig fejl. På forhånd tak...."Jeg opfordrer dig til at revurdere sletningen af min artikel om Steen Svartzengren. Læs bemærkninger på sletningssiden. Det står tilbage at sletningen alene beror på en tætpå formodning. Det er urimeligt og uantageligt. Hvis en forfatter af egen fri vilje og uden vederlag opretter en artikel i respekt og sympati for blandt andet redning af menneskeliv, er vedkommende så for tætpå? En hel del artikler skulle i så fald slettes, når vi i øvrigt er ude over præmissen om notabilitet og neutralitet. Hvad er reelt problemet med lige netop den artikel? vh Kimaltmann (diskussion) 24. aug 2017, 22:35 (CEST)"

mvh Kimaltmann (diskussion) 24. aug 2017, 23:02 (CEST)

Jeg finder mig ikke i bomning af min diskussionsside, derfor har jeg streget indlægget ud! mvh Per (PerV) (diskussion) 24. aug 2017, 23:21 (CEST)

Barnstar for samarbejde med Rmir2[redigér wikikode]

Peace Barnstar 6.png Fredens Barnstar
Tildeles for at samarbejde med tidligere "modpart"

--Ramloser (diskussion) 26. aug 2017, 19:36 (CEST)

Tak! mvh Per (PerV) (diskussion) 27. aug 2017, 19:52 (CEST)

Nyheder for september 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 9 - udgivet 1. september 2017

Fasil Akhmetov[redigér wikikode]

Hej PerV, måske vil du lige kigge på denne redigering - jeg er ikke 100 % sikker udi translitteration. Vh. SorenRK (diskussion) 13. sep 2017, 20:17 (CEST)

@SorenRK: Hvor har du fået det stednavn: Saltyk-Yarykly fra, jeg kan ikke finde noget, hverken på ru wiki eller en. Har du den oprindelige tekst du har transliteret. Jeg kan iøvrigt heller ikke finde Fasil Akhmetov på nogle af de nævnte wikier? Og for at det ikke skal være nemt, er linket til www.musicweb-international.com forkert. Jeg tvivler faktisk på hele artiklen, når jeg ikke kan finde en af "de fremmeste komponister i Republikken Tatarstan" på hverken ru eller en wiki? mvh Per (PerV) (diskussion) 13. sep 2017, 20:46 (CEST)
@SorenRK: Fandt ham: ru:Ахметов, Фасиль Ахметгалиевич, betragt translit som løst! Face-smile.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 13. sep 2017, 20:53 (CEST)

[redigeringskonflikt

Hej @PerV: jeg vil bare sige at linket under kilder i artiklen Fasil Akhmetov åbner en pdf fil for mig (http://www.musicweb-international.com/Ntl_discogs/Russian_symphonies/Russian_symphonies_AP.pdf) og så jeg fandt denne side http://www.musicweb-international.com/Ntl_discogs/Russian_symphonies/Soviet_Symphonies.htm om ved ikke om det kan bruges til noget ---Zoizit (diskussion) 13. sep 2017, 20:56 (CEST)
@PerV: Herligt, tak for hjælpen! Saltyk-Yarykly er ikke skrevet ind af mig, men af den IP, der også har indsat Kategori:Komponister fra Rusland i en masse artikler. Nå, men godt at han dukkede op. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 13. sep 2017, 20:57 (CEST)

@Zoizit:, sorry, det var mig der var lidt langsomt fattende. Jeg forstod ikke man skulle scrolle ned i teksten, men når jeg gjorde det kom ham Fasil Akhmetov jo frem Face-smile.svg.

Og til @SorenRK:, tak for godt samarbejde. Det bedste ved at rette op på umulige tekster, er at man bliver tvunget til at sætte sig ind i ting, man absolut ikke har forstand på Face-smile.svg OG det lykkedes dig jo helt uden hjælp, at hitte ud af translit for hans mellemnavn, selvom udgangspunktet var håbløst. Jeg vil gerne høre om du er enig i at de forskellige komponister som ip'en klistrede Kategori:Komponister fra Rusland faktisk kun skal være i kategorien, hvis deres aktive år falder før 1917 eller efter 1991. Jeg er i tvivl, men eftersom vi har Kategori:Komponister fra Sovjetunionen bør de vel retteligt stå i den og ikke i Kategori:Komponister fra Rusland. Det vil efter min mening være dobbelt konfekt at have dem i begge, og faktisk ligner det historie forfalskning? mvh Per (PerV) (diskussion) 13. sep 2017, 22:08 (CEST)

Selv tak. Ja, man kan lære meget af at forsøge at luge småfejl ud på Wikipedia. Nu kender jeg f.eks. navnet på en tatarisk komponist. :-)
Mht. kategoriseringen er jeg enig. Der kan selvfølgelig være en gråzone, hvor det er vanskelige at afgøre, hvornår det aktive virke som komponist begynder eller slutter; men i de tilfælde, hvor de klart falder i perioden 1917-1991, må Kategori:Komponister fra Sovjetunionen være den rette kategori. I princippet kunne man selvf. have særskilte kategorier for Kategori:Komponister fra Det Russiske Kejserrige, Kategori:Komponister fra Den Russiske Republik og Kategori:Komponister fra RFSFR, men det er vist mere overskueligt bare at bruge sovjetkategorien for sovjettiden. Vh. SorenRK (diskussion) 13. sep 2017, 23:29 (CEST)

Kan du tjekke denne[redigér wikikode]

Da du beskæftiger dig med Rusland og de omkringliggende områder ville jeg høre om du lige kan tjekke denne redigering. Der er åbenbart noget uenighed om ordene besættelse/befrielse. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 17. sep 2017, 16:49 (CEST)

Redigeringen var klart mod Rusland. Men det der stod før, var klart for Rusland. Jeg har prøvet at lave en mere neutral tilgang. Håber den er mere i orden :) mvh Tøndemageren (diskussion) 17. sep 2017, 17:19 (CEST)