Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

Ang. Hav-nomader[redigér wikikode]

Tak for din opmærksomhed med wiki-link. Det var helt bevidst jeg linkede direkte til uskrevne "Urak Lawoi", da det er den specifikke gruppe af såkaldte Sea Gypsies, der er tale om, og direkte nævnes i de kilder jeg anvendte. Artiklen Hav-nomader nævner også, at det er de normader, der lever ved Thailands kyster. Mit personlige kendskab til området i dag er, at de såkaldte Sea Gypsies ikke længere er nomader i Krabi/Phuket området, men har slået sig fast ned i små muslimske fællesskaber, som fx. "Gypsy Village" – flere steder i området har dog denne betegnelse, men specielt pælelandsbyen ved James Bond Island er størst og mest kendt som besøgsværdigt turistmål. Jeg skal dog fiske referencer frem, for at tjekke min viden, før jeg kan tillade mig at skrive om det på Wikipedia. Måske du skulle indsætte begge wiki-links, så "Urak Lawoi" kommer som direkte (uskrevet) link ved "Sea Gypsies". Mvh. Per Meistrup (diskussion) 26. mar 2018, 10:05 (CEST)

Og så kunne jeg bare have set ordentligt efter, før jeg svarede, begge links er der, så det er helt perfekt i orden. Per Meistrup (diskussion) 26. mar 2018, 10:08 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:41 (CEST)

Reminder[redigér wikikode]

Hey, bare en venlig påmindelse om at man bør bruge "Fjern redigering", ikke "Rul tilbage" når det omhandler redigeringer der ikke er åbenlyst hærværk. Her tænker jeg på Speciel:Diff/9456369. Det kan ske at man gør det ved en fejl (det har jeg også, mange gange), men siden der har været en del palaver over brugen af patruljantværktøjer er det "better safe than sorry". -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 29. mar 2018, 22:02 (CEST)

OK! mvh Per (PerV) (diskussion) 29. mar 2018, 22:07 (CEST)

Nyheder for april 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 4 - udgivet 1. april 2018

Forvirret[redigér wikikode]

Der bruges Noter, Henvisninger, Referencer som overskrift ved {{Reflist}}.

Du retter nu Rmirs ændring tilbage. Kan du kort forklare hvornår man bruge hvilket overskrift?  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 5. apr 2018, 20:53 (CEST)

Der var noget palaver over hvad man skulle kalde sektionen med {{reflist}}. Man blev enige om at "Noter" skulle bruges til forklarende noter og referencer til kilder. Jeg synes personligt det er noget unødvendigt at topstyre på den måde, men det var vist det det endte med. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 5. apr 2018, 20:56 (CEST)
Ok. tak! •   Rodejong   ✉️ 👀 → 5. apr 2018, 20:59 (CEST)

[redigeringskonflikt]  x 2

@Rodejong: Der var en lang diskussion på landsbybrønden om overskriften. Rmir stod alene med synspunktet at overskriften skulle være "Noter". Jeg deltog kun sporadisk i diskussionen; men fulgte den, eftersom den blev meget højrøstet. Der var overvejende flertal for "Referencer" som overskrift for afsnittet, hvor "Noter" benyttes som overskrift til forklarende noter. Imidlertid endte diskussionen i en slags væbnet våbenhvile, ala Holland/Nederlandene diskussionen: Som jeg husker: På dansk wikipedia betragter vi "Referencer" for den korrekte overskrift: Folk der hidtil har benyttet "Henvisninger" eller "Noter" "lades i fred", for ud sat at de respekterer flertallet, og at vi altså ikke retter "Referencer"→"Noter". mvh Per (PerV) (diskussion) 5. apr 2018, 21:17 (CEST)
Takfor det. Jeg kanhuske at der havdeværet en debat om det, men kunne ikke finde det, og havde heller ikke sat mig ordentlig ind i det •   Rodejong   ✉️ 👀 → 5. apr 2018, 22:21 (CEST)
Et lille supplement til PerV's korrekte fremstilling. Det blev vedtaget, at hvis en artikel har både henvisende og forklarende "noter", så er den anbefalede fremgangsmåde en Overskrift: Noter og referencer og underoverskrifterne "referencer" (til links og værker) og "noter" (forklarende tekst). Se fx Jimi Hendrix. Men underoverskriften "henvisninger" accepteres også, når blot disse er separeret fra "Noter". Hvis der ikke er forklarende tekst, kan "noter" accepteres som synonymt med "referencer", Men det kræver så en ændring af overskriften, hvis en bruger tilføjer forklarende tekst. Håber ikke det er alt for uklart. Men da wiki er et samarbejdsprojekt vil jeg tilføje, at den "betingede frihed" kan skabe problemer, når andre brugere end opretteren tilføjer fx forklarende tekst--Ramloser (diskussion) 5. apr 2018, 23:40 (CEST)

Bologna[redigér wikikode]

Nu er det så for en gangs skyld mig, der skriver her i stedet for omvendt... Under arbejdet med forskellige byartikler stødte jeg lige på et lidt ufærdigt afsnit i Bologna#Middelalderen. Har du mon glemt det igen? :-) Vh. SorenRK (diskussion) 8. apr 2018, 15:57 (CEST)

HMMMM - ja - fuck Face-smile.svg, jeg forsøger at kigge på det. Min kone var i Bologna i februar, og bare for sådan lige at give hende et indtryk af historien kastede jeg mig over byen. Men hun nåede at komme hjem før artiklen blev færdig Face-smile.svg! mvh Per (PerV) (diskussion) 8. apr 2018, 16:05 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:39 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigér wikikode]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:49 (CEST)

Kig forbi[redigér wikikode]

Kære PerV. Kan jeg få dig til at smutte forbi denne afstemning, så den ikke falder på grund af for få stemmer? mvh Tøndemageren (diskussion) 20. apr 2018, 14:27 (CEST)