Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 28. May 2016 05:32
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse[redigér wikikode]

Vil lige gøre opmærksom på Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. mar 2016, 20:51 (CEST)

Links[redigér wikikode]

Hej PerV. Jeg har oprettet en ny diskussion på Landsbybrønden om links. Jeg synes, at det er det rigtige sted at tage en eventuel diskussion. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 31. mar 2016, 10:05 (CEST)

En ny lille runde med links med kyrillisk bogstaver[redigér wikikode]

Hej Per. Så kommer jeg igen med hvad jeg fundet.

  • JIUKEN # ЙЦУКЕН - et andet form for tastatur...
  • Mosjtjena # Верховна Рада України - det er nede i noter

Her er det en skabelon:

Men der del tekst i den note...

Jeg har fixet en simpel en selv. --Steen Th (diskussion) 11. apr 2016, 17:07 (CEST)

Yes check.svg Gjort mvh Per (PerV) (diskussion) 11. apr 2016, 17:38 (CEST)

Hærvejsmotorvejen[redigér wikikode]

Hej, jeg har tilbagestillet Hærvejsmotorvejen til min redigering, din tilbagestilling og efterfølgende redigering, efterlod artiklen med stort set alle de oprindelige sproglige fejl, samtlige upræcise beskrivelse af geografi, og uheldige formuleringer, artiklen kan sikkert sagtens forbedres yderligere, men synes ikke vi bør starte med at tage et stort skridt tilbage. Vrenak (diskussion) 12. apr 2016, 10:40 (CEST)

Afsnit "Noter/Kilder/Referencer/..."[redigér wikikode]

Kære Per.

Du har her skrevet, at det ved konsensus blev besluttet at det afsluttende afsnit "Noter/Kilder/Referencer/..." skal hedde "Noter". Men blev der opnået konsensus om, hvorvidt det skal stå inden eller efter de øvrige eksterne henvisninger? Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 15. apr 2016, 17:39 (CEST)

Problematic user[redigér wikikode]

Hi there! I see that you have had to tell User:Tostarpadius not to create "micro stubs" and articles that require extensive wiki formatting. When I look at this list, I wonder why you guys even bother with T. At de:wiki this would constitute a cause for blocking the account in question. After a quick check at sv:wiki, I realize that they have the same problem as you do: Tostarpadius is creating dozens of unformatted articles and loads of articles with hidden text. And I must say that he comes up with really lame excuses, when you confront him with this. Yours sincerely Stroop 90.183.44.252 28. apr 2016, 14:33 (CEST)

I agree totally with you, in my oppinion the user should have been blocked long time ago. Several times he have been asked to finnish his substubs, to wikify his copypaste artickles which comes from ancient danish encyklopedias with the language which was normal danish in the 1850ties. At least 4-5 spelling reforms ago. But you still can find artickles he started in 2010 which not yet are wikified. But as you probably noticed, I am not admin on wikipedia, and I am not in a possition where I can convince the admins on da wiki. So if you turn to them maybe it would change the situation. But thx for turning to me. Best regards Per (PerV) 28. apr 2016, 14:57 (CEST)

Stalinisme[redigér wikikode]

Hej PerV. Jeg har skrevet en kommentar på diskussionssiden til denne artikel om hvordan, denne artikel kunne udformes. Du må gerne kommentere den således, at vi er nogenlunde enige om præmisserne for udformningen af artiklen. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 29. apr 2016, 10:23 (CEST)

@Rmir2:: Jeg har set din kommentar på diskussionssiden, men igår måtte jeg jo fejre kongens fødelsesdag, idag er det russisk påske, og iøvrigt 1. maj. Den 9. maj skal jeg jo også fejre, så jeg vender tilbage, så snart jeg får tid. mvh Per (PerV) (diskussion) 1. maj 2016, 12:00 (CEST)
Det er helt i orden. Jeg har også fulgt med i påskefejringen i Rusland. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 1. maj 2016, 12:09 (CEST)

Mikalojus Konstantinas Čiurlionis[redigér wikikode]

Hej PerV

Ved du noget om Mikalojus Konstantinas Čiurlionis og hans værker især SONATA VI, så ville jeg og sikkert blive glade hvis du kunne bidrage der. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 30. apr 2016, 19:05 (CEST)

@Villy Fink Isaksen:: Jeg så godt, at du var igang med at skrive om Mikalojus Konstantinas Čiurlionis' værker, og har planlagt at skrive om Mikalojus Konstantinas Čiurlionismuseet i Kaunas, ud over det, har jeg kort "interviewet" min kone (hun er fra Litauen) om ham, hun kunne desværre ikke tilføje noget ud over det, du allerede har skrevet om ham ;( Men jeg vil kigge på hvad der står i den litauiske artikel og måske tilføje nogle småting til artiklen. Men altså, når jeg når det, skriver jeg om museet i Kaunas. mvh Per (PerV) (diskussion) 1. maj 2016, 11:55 (CEST)

@Villy Fink Isaksen:: Har så skrevet Det nationale Čiurlionis kunstmuseum, men det tilførte ikke megen yderligere viden om Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, jeg har sikret at linkene i artiklen om ham til Varėna og Marki nu er blå, og linker rigtigt. Jeg vil prøve at finde ud af noget om SONATA VI, men det bliver nok ikke i denne uge. mvh Per (PerV) (diskussion) 3. maj 2016, 21:42 (CEST)
Tak, PerV. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. maj 2016, 22:05 (CEST)

Kunstmuseer[redigér wikikode]

Hej, du oprettede på et tidspunkt Eremitagen (Sankt Petersborg), det kunne være "fedt" om du også fik tid til at oversætte noget om Музей изобразительных искусств имени А. С. Пушкина. Jeg bliver ved med at vade rundt i translit. TherasTaneel (diskussion) 11. maj 2016, 01:34 (CEST)

@TherasTaneel: Jeg vil kigge på artiklen i løbet af de næste par uger, men jeg kan se, at den engelske og russiske artikel indholdsmæssigt er meget sammenfaldende. Der er et historieafsnit i den russiske, en liste over museets navn og en liste over direktører for museet, der ikke er i den engelske. Jeg tror, jeg i første omgang vil tage udgangspunkt i den engelske artikel, den er på knapt 12.000 bites og indeholder et udmærket galleri. Senere kan jeg supplere med historieafsnittet på ru wiki. Listen over navne på museeet er vist knapt så interessant på da wiki, ligesom listen med direktører mest fylder bites mens informationsværdien er begrænset på da wiki.
Lyder det ok for dig? mvh Per (PerV) (diskussion) 11. maj 2016, 10:16 (CEST)
@TherasTaneel: Lavede lige en substub til at fortsætte ud fra Pusjkinmuseet. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. maj 2016, 11:27 (CEST)
Ah - fint nok, mange tak jeg kigger på den senere. TherasTaneel (diskussion) 11. maj 2016, 19:52 (CEST)
Jeg har tilføjet en noget forkortet udgave af historien af samlingens erhvervelse og indhold, venter og ser hvad der bliver skrevet af dig eller andre. TherasTaneel (diskussion) 11. maj 2016, 23:25 (CEST)
@TherasTaneel: OK - fint, måske når jeg at kigge forbi denne uge. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. maj 2016, 23:34 (CEST)

Hvad gør jeg så?[redigér wikikode]

Der var en journalist som spurgte hvorfor jeg ikke var på Wiki - hun kunne ikke finde mig her. What to do? Tak :) Mette Glargaard (diskussion) 16. maj 2016, 13:24 (CEST)

@Mette Glargaard: Nothing to do. Hvis journaliisten mener, at du er så kendt at der burde være en artikel om dig på wikipedia, kan hun sikkert oprette den. Men af hensyn til at sikre at artikler om personer på wikipedia er både neutrale og baserer sig på objektiv notabilitet, har vi en ufravigelig regel om at man ikke skriver om sig selv, men venter til andre gør det. Det gælder alle. F.eks. i forbindelse med valg, diverse kampagner osv. bliver wikipedia oversvømmet af selvpromoveringer. De bliver slettet med hård hånd. I tvivlstilfælde bliver der oprettet slettediskussioner, hvor alle aktive brugere kan udtale sig om artiklen skal slettes eller ej, men selvpromoveringer af cv-typen bliver slettet uden diskussion. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. maj 2016, 13:39 (CEST)
@Mette Glargaard: Enkelte gange er man heldig, og så kan det ske at nogen retter artiklen til inden sletterutinen går i gang. Det sker muligvis i dette tilfælde. Nu får vi se. --Palnatoke (diskussion) 16. maj 2016, 21:36 (CEST)

Davs[redigér wikikode]

Hej PerV

Ser at du stiller op som mentor. Jeg mangler en mentor så jeg tænkte at du vil du være min mentor.

--Benj5378 (diskussion) 16. maj 2016, 19:24 (CEST)

WPSE[redigér wikikode]

Mandela har det med Sverige at gøre, at han har modtaget en svensk orden og derfor er i en underkategori til Kategori:Sverige. Jeg indsatte i sin tid skabelonen med bot, og i dén situation er det lettere at kontrollere om en given tekst (konkret "WPSE") er på siden i forvejen end det er at håndplukke hvilke artikler, der er mest relevante at have med i projektet. Men sandsynligvis masseindmelder jeg ikke så mange artikler i projekter fremover - det giver for meget brok i forhold til gevinsten. --Palnatoke (diskussion) 17. maj 2016, 06:50 (CEST)

@Palnatoke: Jeg har ikke forholdt mig til hvorfor skabelonen er indsat, det er sikkert smart at indsætte sådanne skabeloner med bot, derefer kan vi jo rette fejl til! Men påstanden om at Mandela har fået "en svensk orden" er noget vrøvl. Fredsprisen uddeles af Den Norske Nobelkomite og arrangementet bliver afholdt på Oslo Rådhus, Sverige er overhovedet ikke forbundet med Fredsprisen, så botten har været forkert indstillet. Det betyder sikkert at vi skal fjerne Skabelon:WPSE fra samtlige fredsprismodtagere? Om vi skal indsætte Skabelon:WPNO mener jeg er værd at diskutere. Vi har jo heller ikke en Skabelon:WPDK, eller nogen tilsvarende skabelon på Alexander 1. af Rusland mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 09:55 (CEST)
Han fik også Serafimerordenen, men det er jo lidt arbitrært, hvilke wikiprojekter, vi har, så derfor skal man nok ikke forvente konsistens i den forbindelse. --Palnatoke (diskussion) 17. maj 2016, 10:03 (CEST)
@Palnatoke: Ja, det kan være, men fredsordenen skal vel ikke være grundlag for at indsætte folk i WPSE. Jeg har lige kontrolleret Diskussion:Martti Ahtisaari, han fik også Nobels fredspris, Serafimerordenen og Elefantordenen. Den diskussion er både påsat Skabelon:WPSE og Skabelon:WPNO, selvom der intet nævnes i artiklen om forbindelse med hverken Norge eller Sverige og der er ingen WPDK på diskussionssiden. Skal der være konsistens i påsætning af disse skabeloner, må et lands højeste udmærkelse enten berettige til indsættelse i WPXX, eller ikke. Jeg synes det er noget vrøvl at sætte disse WPXXere på for modtagelse af en orden. Diskussionssiderne for samtlige statsledere vil blot blive fyldt med diverse WPXXere. Bl.a. bør Nicolae Ceaușescu og Idi Amin vist have Skabelon:WPDK på for modtagelsen af Elefantordenen.[1] og Nicolae Ceaușescu endda WPSE for modtagelse af Serafimerorden.
At smide WPXX på for modtagelse af ordener vil totalt udvande indholdet. mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 10:51 (CEST)
@PerV: Jeg har også tidligere undret mig over besynderlige projekt-tilknytninger, men jeg har valgt at ignorere disse totalt. Med mindre der er et helt indlysende projekt at tilføje en artikel på, så sætter jeg ikke nogen på selv. Der er andre brugere, der tilsyneladende går en del op i det, men da det ikke er noget, der har betydning for selve artiklen, generer det ikke længere mig (uanset hvor mærkelige projekterne ser ud). Min anbefaling til dig er at gøre som jeg. Der er andre kampe, der er betydeligt vigtigere, også her på da-wiki :-) Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. maj 2016, 12:22 (CEST)
@Arne: Thumbup.svg Helt enig, jeg er bare sikker på, at jeg ville reagere hvis Nicolae Ceaușescu ville få en Skabelon:WPSE, så bliver det for besynderligt! En erfaren bruger som Palnatoke burde kunne se det, men jeg tror bare han snakker for sin syge moster - som "jeg har sat en skabelon på, altså det være rigtigt" mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 12:38 (CEST)
Og så at indlede en diskussion om det betimelige i at sættet WPSE på en diskussionsside med begrundelsen at personen fik nobels fredpris, efterlader mig i total forvirring, ved vi virkeligt ikke at fredsprisen bliver uddelt i Oslo ... så bliver det betænkeligt! mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 12:42 (CEST)
Det er vist kun dig selv, der bringer fredsprisen på banen, men lad det nu være. Jeg forklarede at der var en grund til WPSE, og det fik så åbenbart prikket til en masse. Og bemærk at en udkommenteret skabelon kun er synlig, hvis man begynder at redigere siden. For langt de fleste brugere er der ingen forskel på om skabelonen er udkommenteret eller helt fjernet. --Palnatoke (diskussion) 17. maj 2016, 13:04 (CEST)

mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 13:16 (CEST)

Sojuz[redigér wikikode]

Hej PerV, du har oversat Союз (Sojuz) med "union", men kan det ikke på dansk betyde "sammenslutning"? Jeg spørger, fordi CCCP (SSSR) da vil kunne oversættes til Sammenslutningen af Socialistiske Sovjet-Republikker. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. maj 2016, 21:14 (CEST)

@Rmir2: Hovedbetydningen er Union, men ærligt, jeg "oversatte" det af vane med union. Oversættelsen af sammenslutning giver hovedbetydningen russisk: ассоциация tr. assotsiatsija, men for mig er det mest en "smags sag", og vi siger jo Sovjetunionen i kort form, så det er vel passende at have union også i det lange navn! mvh Per (PerV) (diskussion) 24. maj 2016, 21:26 (CEST)
Tak for svaret. Det forstår jeg naturligvis godt. Vi har sikkert hentet det korte navn fra engelsk. Personligt synes jeg dog, at det var et interessant tilfælde, hvis vi kunne oversætte det kyrilliske til dansk og så få en forkortelse, der "opløst" havde samme betydning som på russisk. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. maj 2016, 21:33 (CEST)
Det kan være det så falder sammen med forkortelsen, men ærligt, vil du foreslå flytning af Sovjetunionen→Sovjetsammenslutningen, jeg tror ikke det flytningsforslag går igennem ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 24. maj 2016, 21:36 (CEST)
Nej, jeg tager til efterretning, at der er en nuanceforskel. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. maj 2016, 21:40 (CEST)

Hvad er "småret"?[redigér wikikode]

Hej, hvad er "småret"? ---Atcovi (diskussion - bidrag) 25. maj 2016, 16:21 (CEST)

@Atcovi: It means "small correction", if you see that comment, it swhould be uncontroversial corrections. Btw, did you see and understand my msg. on your talkpage? This about translitteration? mvh Per (PerV) (diskussion) 25. maj 2016, 16:31 (CEST)
Yes. I did. ---Atcovi (diskussion - bidrag) 25. maj 2016, 16:42 (CEST)