Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

Demokratisk centralisme[redigér wikikode]

Hej Per. Kunne I ikke tage en diskussion på Diskussion:Demokratisk_centralisme#Redigeringskrig ? Mvh Knud Winckelmann (diskussion)

Nyheder for november 2017[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
9. årgang, nr. 11 - udgivet 2. november 2017

Lenin statuen på Euromajdan i Kijev den 2. december 2013[redigér wikikode]

billede med denne tekst "Lenin statuen på Euromajdan i Kijev den 2. december 2013" vises ikke i artiklen om Petro Porosjenko, måske kan du hjælpe. Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. nov 2017, 07:55 (CET)

Yes check.svg Gjort mvh Per (PerV) (diskussion) 13. nov 2017, 13:31 (CET)

Amara Lakhous[redigér wikikode]

Kære PerV, tak for din besked. Jeg har oprettet en side om den italienske forfatter Amara Lakhous som mine studerende på Københavns Universitet skal redigere færdigt om et par timer. Derfor er siden helt ufærdig endnu. Ved 14-tiden er vi færdige. Det samme kommer til at gælde for to andre opslag, som jeg beder dem om at lave i timerne i dag. De har arbejdet med forfatterne i nogle måneder og er klar til at skrive et par gode opslag, som endnu ikke findes på den danske wikipedia. Det er meningen, at det ikke bare skal være en oversættelse fra den engelske. Mvh Pia --Lausten (diskussion) 14. nov 2017, 09:52 (CET)

@Lausten: Hej Pia, det lyder rigtig fint. Vil du oplyse, de andre startartikler, du måtte have oprettet, så vil jeg hjælpe lidt til. Lave det vi kalder iw, altså oprettelse af kontakt til wikipediårtikler på andre sprog og formatere indledningen. Btw tusind tak for din indsats! mvh Per (PerV) (diskussion) 14. nov 2017, 10:04 (CET)

Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svg Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter et nyt afsnit på en diskussionside, så husk sætte overskrift på afsnittet. Også selv om det er første afsnit i en ny artikel.

Diskussionssider vokser med tiden, og alle afsnit skal fremgå af indholdsfortegnelsen, og alle afsnit skal kunne autoarkiveres.
Overskrift kan du få ved at klikke på fanebladet "Nyt emne" eller ved at skrive overskriften mellem dobbelte lighedstegn, altså == (Overskriften) == på en linje for sig.

Med venlig hilsen Madglad (diskussion) 14. nov 2017, 12:20 (CET)

Fx Brugerdiskussion:Lausten --Madglad (diskussion) 14. nov 2017, 12:20 (CET)

Jeg anser overskrift for fuldstændigt unødvendig for første, og måske eneste indlæg, på en brugerdiskussionsside. For mig virker din rettelse som unødig regelryttreri; men dig om det! mvh Per (PerV) (diskussion) 14. nov 2017, 12:24 (CET)
Ikke regelrytteri. De praktiske årsager står at læse i boksen. Man kan ikke automatisk gå ud fra at brugere skræmmes væk allerede første dag. Har du lagt mærke på hvor rodede tidligt oprettet diskussionssiderne er, dem fra da-wikis første mange år? --Madglad (diskussion) 14. nov 2017, 12:34 (CET)
Helt enig; meget svært at læse diskussionssider hvor nogen afsnit ikke har overskrift. --Honymand (diskussion) 14. nov 2017, 22:11 (CET)

Magnitogorsk[redigér wikikode]

Hej PerV. Hvorfor er navnene på motorvejene M5 og M7 lavet med andet end normal skrift i teksten (hvid tekst på blå bund)? Jeg kan forstå, hvis det bruges i en skabelon, men i løbende tekster plejer vi at bruge "normal" skrift, der samtidig kan gøres til et link, hvis der skrives (eller bør skrives) en artikel om vejen, og jeg synes da, at det også kan være relevant i disse tilfælde. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 15. nov 2017, 08:55 (CET)

@Rmir2: Jeg har selv overvejet det, men indtil videre gør jeg det sådan, så må vi tage layoutet senere. Det vigtige for mig er at vi får indsat link til de vigtigste hovedveje, ligesom den historiske Sibirienvejen og Den Transsibiriske Jernbane, men du har sikkert ret det ikke skal være et vejikon vi bruger. Jeg tænker over det. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. nov 2017, 09:05 (CET)
Tak. Rmir2 (diskussion) 15. nov 2017, 09:08 (CET)

Lige et spørgsmål til Wikipedia danmark[redigér wikikode]

Til Per V. Wikipedia

Jeg kan forstå at at jeg har lavet noget skidt inde på wikipedia, da jeg for en hel del måneder siden lavede nogle ændringer på en side om Holger Danske og hans nye plads i Skjern. Jeg kan forstå at mine ændringer ikke lever helt op til jeres krav hos Wikipedia. ( og nej, det var bestemt ikke hensigten et lave noget ødelæggende på siden. Jeg benytter selv Wikipedia rigtig meget ).

Men vil i ikke lige være søde at skrive tilbage til mig, og fortælle mig hvad det er jeg har lavet forkert og som strider imod jeres regler.

I har sendt mig en besked med følgende sagsnummer: 62.44.135.3


Venlig hilsen Anders Damholdt

Du er nødt til at være mere præcis med hvilken dato og tidspunkt du foretog redigeringen. Du kan prøve at finde det i historikken for artiklen. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 15. nov 2017, 15:37 (CET)
Ingen grund til at spilde tid på en troll. Den omtalte redigering ligger her og genforsøges efter tilbagerulning her.
Man kan gætte på at det er samme person, som kort før lavede denne redigering på samme artikel.
--Madglad (diskussion) 16. nov 2017, 05:38 (CET)

Tak til Madglad for hurtigt og præcist at afdække sagens rette sammenhæng. "Anders Damholdt" (sikkert et alias) bør skamme sig.--Ramloser (diskussion) 16. nov 2017, 09:01 (CET)

Evt og E.v.t.[redigér wikikode]

Er disse omdirigeringer ikke forkerte? https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=E.v.t. til Anno Domini. Villy Fink Isaksen (diskussion) 17. nov 2017, 10:04 (CET)

Kære Villy, pls een gang til, så selv en dum Nordjyde forstår hvad du mener, skal "evt." redirecte til "Anno Domini" eller "e.Kr.", eller hvad mener du? mvh Per (PerV) (diskussion) 17. nov 2017, 10:11 (CET)
Jeg er sikker på, at Villy mener e.v.t. (linket fungerer ikke direkte, som det er angivet), der pt. omdirigerer til Anno Domini. Jeg kan heller ikke helt regne ud, hvad hans hensigt er, for jeg synes da, at omdirigeringen er ok. Der står jo netop i artiklen Anno Domini, at man i årsangivelser kan angive enten e.Kr. eller e.v.t. for år efter 0 (som dels i den forbindelse regnes som fødselsåret for Jesus, dels ikke eksisterer(!)). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. nov 2017, 10:28 (CET)

[redigeringskonflikt

Man kan evt. bruge RO som guide:
https://dsn.dk/?retskriv=evt.&ae=0
evt. (fork. for eventuel og eventuelt)
e.v.t. (fork. for efter vor tidsregning)
-- Mvh PHansen (diskussion) 17. nov 2017, 10:33 (CET)
OK - det betyder vel så, at vi ikke bør omdirigere "evt." til "e.v.t." Det kan man faktisk forstå, selv hvis hovedet er fyldt med sand fra Råbjerg Mile. Tak Peter! mvh Per (PerV) (diskussion) 17. nov 2017, 10:37 (CET)

Redirecten er nu sat til hurtigsletning, nok engang tak til Peter, Villy og Arne. mvh Per (PerV) (diskussion) 17. nov 2017, 10:47 (CET)

Sammenklappelige skabeloner[redigér wikikode]

Hej PerV, husk lige at sætte <noinclude></noinclude> uden om {{collapsible option}}; ellers kommer vejledningsteksten med alle steder, hvor skabelonen bruges. Vh. SorenRK (diskussion) 19. nov 2017, 17:08 (CET)

FUCK - TAK Soren. Går igang med at rette med det samme! mvh Per (PerV) (diskussion) 19. nov 2017, 17:13 (CET)
Tak for hjælpen SorenRK, du redede mig lige fra at skulle stå til spanking for knapt hundrede ødelagte artikler. Det er værdsat! mvh Per (PerV) (diskussion) 19. nov 2017, 21:29 (CET)
Thumbup.svg Det manglede bare. Vh. SorenRK (diskussion) 19. nov 2017, 21:34 (CET)