Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 21. Jan 2017 05:31
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

Hei[redigér wikikode]

Norge under 2. verdenskrigen; Angrepet på Norge i 1940? Med venlig hilsen Sju hav (diskussion) 26. dec 2016, 02:33 (CET)

Knut Hamsun? Mvh Sju hav (diskussion) 9. jan 2017, 21:20 (CET)
Cyperns historie? Mvh Sju hav (diskussion) 11. jan 2017, 18:17 (CET)
Delingen af Cypern? Mvh Sju hav (diskussion) 14. jan 2017, 03:54 (CET)
Chelsea Manning
Krigen i Afghanistan (2001-nutid) Mvh Sju hav (diskussion) 21. jan 2017, 21:18 (CET)
Krigen i Afghanistan (epoken siden 2015) Mvh Sju hav (diskussion) 21. jan 2017, 23:17 (CET)
International Security Assistance Force Mvh Sju hav (diskussion) 22. jan 2017, 00:26 (CET)

Nikola Grujevski[redigér wikikode]

Hej PerV

Hvordan kom du frem til at Никола Груевски skulle translittereres til Nikola Grujevski? Hjælp:Translitteration#Makedonsk --Hejsa (diskussion) 29. dec 2016, 13:20 (CET)

Hejsa Det ved jeg ikke :( Jeg skal vist ikke rette translitterationer klokken 06:02 om morgenen efter en lang nat med smårettelser, beklager! Tak for din opmærksomhed. mvh Per (PerV) (diskussion) 29. dec 2016, 13:42 (CET)
Helt i orden, det kan jo ske :) --Hejsa (diskussion) 29. dec 2016, 13:45 (CET)

God årsafslutning[redigér wikikode]

Hej PerV. Jeg bemærker, at du pt. inviterer en række brugere til at deltage i den nyeste diskussion. Det skal du ikke høre et ondt ord for. Personligt ser jeg også, at flest mulige aktive brugere deltager. Til gengæld håber jeg, at du vil støtte mig, hvis jeg gør noget lignende i fremtiden.

Ellers vil jeg blot benytte lejligheden til at sige tak for med- og modspil i det forgangne år. Uanset, at vi er uenige om mangt om meget, er vi enige om at gøre wikipedia til et forbilledligt opslagsværk for alle, og det er det vigtigste. Jeg håber stadigvæk, at du fortsat vil arbejde for, at artiklen om Rusland kan blive "lovende" eller endnu bedre. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 30. dec 2016, 13:47 (CET)

Jeg har aldrig angrebet dig, når du har opfodret folk til at deltage i demokratiet på da wiki. Demokrati opstår ikke spontant, det er noget man konstant må kæmpe for, jeg har tidligere gjort det, og vil fortsat gøre det. Jeg deltog heller ikke i kritiken da du senest gjorde det og blev kritiseret af Rodejong. Jeg syntes at din henvendelse til forfoskellige bidragsydere dengang var rettidig og velafbalanceret, så det har ihvertfald min blåstempling. mvh Per (PerV) (diskussion) 30. dec 2016, 13:54 (CET)
OG: @Rmir2: Btw rigtigt godt nytår til dig og dine, og - ja nu jeg endelig er gået på pension, får jeg nok lidt mere tid til den ruslandsartikel. Jeg skal bare lige omkring et skarpt hjørne den 9. januar 2017, og være ædru efter ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 30. dec 2016, 14:02 (CET)

Patruljant?[redigér wikikode]

Hej Per. Jeg har siddet og undret mig lidt over, at der efter dine hærværksfjernelser stadig er upatruljerede hærværksversioner af artiklerne. Til min store forundring kan jeg se, at du ikke selv kan markere dem som patruljerede. Jeg tror, at det kunne gøre det lidt nemmere for dig at få tilbagerulningsknappen og muligheden for selv at ordne patruljeringen. Synes du ikke, det ville være smart? Ansøg gerne på Wikipedia:Patruljanter. Der går sikkert ikke lang tid, inden du får flaget. --Masz 30. dec 2016, 16:16 (CET)

Hej Per. Du behøver faktisk ikke ansøge, du kan blot meddele interesse for patruljant status, så kan en administrator tildele den. Som Masz skriver, så vil det være en fordel med patruljant-status, da flaget efter rettet hærværk så kan fjernes til manges glæde. Så hvis du ikke har noget imod det, så kan du få værktøjet. --Pugilist (diskussion) 30. dec 2016, 16:21 (CET)
@Pugilist: Jeg har egentligt forsøgt at undgå at påtage mig administrative opgaver her på da wiki, men når jeg nu bliver pensionist, regner jeg for det første med, at jeg er blevet gammel og erfaren nok, der ud over får jeg vel mere tid, så ok. Hvis en er jer vil tildele mig patruljantflaget, tager jeg gerne imod det. Det bør vel egentligt være min mentor Masz, der tildeler mig det, det var jo også ham der i sin tid gjorde mig til autopatruljeret. ;)
Btw: Godt nytår til jer begge. Det har været dejligt at se jer tilbage på da wiki. Thumbup.svg Med venlig hilsen Per (PerV) (diskussion) 30. dec 2016, 16:37 (CET)
Tillykke, hermed er din Speciel:Seneste ændringer ændret for evigt. :-) --Masz 30. dec 2016, 16:39 (CET)
Tak, men jeg håber, du ikke løber fra pladsen som min mentor, når jeg nu skal lære de der nye administrative værktøjer. mvh Per (PerV) (diskussion) 30. dec 2016, 16:48 (CET)
Hjælp, skrig og skrål, hvor er min mentor! Eller nogen anden der kan guide mig. Jeg har lige patruljeret Big Bang, hvor jeg rullede tilbage, men på Speciel:Seneste ændringer står den stadig med !, hvad gør jeg galt???? mvh Per (PerV) (diskussion) 30. dec 2016, 18:52 (CET)
Rolig PerV. Det er vist nok midlertidigt, hvis du lige har fået rettighederne. Kig efter et sted, hvor du kan markere for afpatruljeret. Hvis du altid bruger sammenligning mellem den næstsidste og den sidste redigering dukker dette op for oven: "[Markér som patruljeret]". Det trykker du bare på. Som sagt: det er vist midlertidigt. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 30. dec 2016, 19:05 (CET)
Hej. Det ligner, at du har fjernet hærværket, men ikke brugt tilbagerulningsfunktionen. Det er knappen "rul tilbage", man skal bruge, ikke "fjern redigering". Den sidste vil ikke automatisk markere hærværk som patruljeret. Bare vær opmærksom på ikke at bruge "rul tilbage" til andet end åbenlyst hærværk, for den giver ikke mulighed for redigeringsbeskrivelse. --Masz 30. dec 2016, 19:20 (CET)
Jeg hopper bare forbi for at sige tillykke med at du er blevet patruljant og godt nytår --Zoizit (diskussion) 30. dec 2016, 20:24 (CET)

Far til fire - til søs[redigér wikikode]

Hej - Jeg forstår ikke hvorfor du nu 2 gange har fjernet min redigering af artikel "Far til fire - til søs" og endda skriver til mig "‪Undlad venligst at indsætte nonsens i artiklerne‬". Det må vist bero på en fejltagelse. Hvad er det, du er utilfreds med ved det link, jeg har tilføjet?? Gjensen (diskussion) 2. jan 2017, 10:35 (CET)

Fortsæt venligst diskussionen på Diskussion:Far til fire - til søs. --Cgt (diskussion) 2. jan 2017, 11:06 (CET)

Nyheder for januar 2017[redigér wikikode]

Annoncer
Ugens konkurrence

15-årsjubilæum 1. februar

Skriv til Wikipediajournalen!


Hærværk ??[redigér wikikode]

Hej Som helt ny her, kan man jo godt begå en fejl eller to - men at jeg ligefrem skulle udøve hærværk på andres ikke helt korrekte indlæg, kom noget bag på mig. Men jeg vil da tage ved lære af det :-) Dog vil jeg påpege, at de rettelser jeg lavede under Chefer for Flyvevåbnet (FLV), var et forsøg på at lave den korrekte liste over chefer. Betegnelsen Chef i FLV har skiftet ordlyd flere gange gennem årene. I dag er chefens titel "Chef for Flyverstaben" - Ikke chef for Flyvevåbnet. Maltvedgaard (diskussion) 5. jan 2017, 11:53 (CET)

Marina Tchebourkina[redigér wikikode]

Hejsa, jeg har lige løbet denne artikel igennem og foretaget en del sprogrensninger, men transliterationen trænger vist også til en omgang og det er vist mere dit bord, der er dog stadig nogle sproglige "a' hvad?" ting i den, du kan jo kaste et blik på dem og se om du kan tyde det. Mvh. Vrenak (diskussion) 5. jan 2017, 16:03 (CET)

Tillykke med det skarpe hjørne[redigér wikikode]

Tillykke med det skarpe hjørne. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 9. jan 2017, 15:31 (CET) Thumbup.svg

@Rmir2: Tusind tak, nu bliver der vel tid til den der Ruslandsartikel, og lidt mere skænderi med dig ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 9. jan 2017, 15:56 (CET)
Det første af dine løfter ser jeg frem til. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 9. jan 2017, 15:57 (CET)
Nå, du fylder år :) Stort tillykke med dagen, jeg har en veninde som også fylder år i dag. Ja, nu får du da mere tid til at skriver her, det lyder godt. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 9. jan 2017, 16:17 (CET)

@EileenSanda: Tak! :) Du fortalte aldrig om I fik brændt den der båd af Nytårsaften, eller i sparede på krudtet til bedre tider og fejringen af Ólavsøka? mvh Per (PerV) (diskussion) 9. jan 2017, 16:22 (CET)

Har du spurgt mig om det? Jo, vi brændte en båd her nytårsaften, det er altid en båd, der alligevel skal kasseres. I flere andre bygder brænder de også bål, men ikke en båd. Det er bare blevet en tradition her i Vágur. Ólavsøka fejres kun i Tórshavn, nytåret fejres over hele landet. Vejret var godt nytårsaften til alt held, vi havde jo mindst fire orkaner mellem 20. december og 29. december. --EileenSanda (diskussion) 9. jan 2017, 17:50 (CET)

Også til lykke med det halv-skarpe hjørne herfra :-) --Pugilist (diskussion) 9. jan 2017, 17:51 (CET)

Også tillykke fra mig --Zoizit (diskussion) 9. jan 2017, 21:23 (CET)

Skabelon:Infoboks_land2[redigér wikikode]

Kan vi ikke bare bruge systemet fra Skabelon:Infoboks_land2 og bruge det til inddeling af Skabelon:Infoboks by?  Rodejong  💬 ✉️ 19. jan 2017, 15:26 (CET)

Hvad mener du med "inddeling". mvh Per (PerV) (diskussion) 19. jan 2017, 15:28 (CET)
At man i stedet for {| Tabel |} bruger {{infoboks}}.  Rodejong  💬 ✉️ 19. jan 2017, 18:15 (CET)
Jeg ved ikke en skid om forskellen, men jeg ved, har hørt at flere synes vi skal gå over til infoboks, for at stømline skabelonerne. Jeg synes selvfølgelig al strømlining er en fordel. Jeg tror det er det Bruger:Gorbi har gjort med Skabelon:Infoboks land2. Jeg kan huske, det har været diskuteret et eller andet sted, og jeg sporadisk har læst med. Men det går uden tvivl over mit forståelsesniveau. Jeg er sikker på Bruger:PHansen, Bruger:Steenth og Bruger:Kartebolle (Dipsacus fullonum) har været aktiv i den diskussion, det er vel bedre at vende sig til dem. mvh Per (PerV) (diskussion) 19. jan 2017, 19:00 (CET)
Jeg har opgivet at beskæftige mig mere med denne skabelon. -- Mvh PHansen (diskussion) 19. jan 2017, 19:21 (CET)
Jo, Infoboks by er på listen over de infobokse som mangler at blive konverteret til at bruge Skabelon:Infoboks. Det er en af opgaverne for WikiProjekt Skabeloner. Jeg forstår bare ikke hvorfor emnet pludseligt tages op på PerV's diskussionsside, hvorefter jeg og andre pinges. Det diskuteres bedre på skabelonens egen eller evt. WikiProjekt Skabeloners diskussionsside. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. jan 2017, 19:42 (CET)

Vedr. Vladimir Pimonov[redigér wikikode]

Hej Per. Jeg undrer mig lidt over dine tilbagerulninger på Vladimir Pimonov. En bruger har forsøgt at opdatere en reference, og det tilbageruller du to gange og indsætter {{test}} på vedkommendes brugerdiskussionsside. Hvad er meningen? --Cgt (diskussion) 21. jan 2017, 13:02 (CET)

Fejlen er nu fundet og rettet, så "Skabelon:Infoboks beskyttet område" vises korrekt[redigér wikikode]

Hej Per. Kartebolle har nu fundet årsagen og løst problemet, der bl.a. viste sig i Skabelon:Infoboks beskyttet område. Det var noget med, at skabelon Coord kun godtog danske betegnelser for øst og vest, dvs. Ø og V og ikke E og W, som bruges på engelsk, han har rettet det, således, at skabelonen nu "forstår" både de danske og engelske forkortelser for øst og vest. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 21. jan 2017, 20:25 (CET)

Thumbup.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 21. jan 2017, 20:27 (CET)

Danmarks ambassadører i Rusland[redigér wikikode]

Hej. Jeg kan se du har redigeret meget i siden om Rusland, og mange andre relaterede artikler om området. Måske har du interesse i en artikel om Danmarks ambassadører i Rusland; når der nu findes en om Østrig og Danmarks ambassadører i Norge. Jeg har startet med Thomas Winkler. :-) --TorbenDK (diskussion) 23. jan 2017, 00:05 (CET)