Brugerdiskussion:PerV

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Dette er PerVs diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til PerV.

  1. Arkiv 2009
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 22. Nov 2015 05:31
Gtk-dialog-info.svg Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, PerV!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen --Pusleogpixi 29. jul 2009, 23:08 (CEST)

Translit[redigér wikikode]

Hej, erm... jeg tænkte på om du kunne hjælpe, for jeg laver bare en fejl eller to, Yul Brynner har brug for sit fulde navn. På forhånd tak :) TherasTaneel (diskussion) 26. sep 2015, 16:34 (CEST)

Ove Kronborg[redigér wikikode]

Blot til din orientering: jeg har gjort Ove Kronborg opmærksom på, at det er reklame, hvis han selv indsætter titler på bøger, som han selv har skrevet. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. sep 2015, 18:42 (CEST)

@Rmir2: Det så jeg, men efter at have slået både ham og forlaget op på Google er jeg blevet i tvivl om både hans og bøgernes notabilitet. Alle hans bøger er selvudgivelser, på eget forlag, både han og forlaget har til huse samme sted. Der ud over er jeg i tvivl om Bruger:John P. Mærsks bidrag, han virker umiddelbart som meget tæt på Ove Kronborg, ligesom Bruger:Anne Sørensen. Anne Sørensen overtog spamaktiviteten kort før du skrev indlægget på Ove Kronborgs diskussionsside. Jeg vil ikke råbe sokkedukke, men de tre brugere lugter for mig af meget tæt "familieskab". mvh Per (PerV) (diskussion) 27. sep 2015, 19:09 (CEST)
PS: Ingen af bøgerne har fået omtale i andet end lokalaviser på Als og Fyn og på historie online. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. sep 2015, 19:10 (CEST)
Jeg blev opmærksom på ham pga det du havde skrevet andetsteds. Vi er helt enige om, at han forsøger at promovere sit eget værk. Det strider imod både reklame- og originalforsknings-bestemmelserne på wiki, så der var ikke så meget at diskutere. Jeg er glad for, at vi to - der ellers nok kan være uenige om mangt og meget - i dette tilfalde er helt enige. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. sep 2015, 19:31 (CEST)
Var du i tvivl om det, at vi kunne være enige om dette? Selvom jeg synes du fusker med citater og laver POV redigeringer, er jeg sikker på du ikke går ind for selvpromoverende reklamespam ;), så det var jeg ikkew i tvivl om. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. sep 2015, 19:35 (CEST)

Steder i Harry Potter-universet som FL[redigér wikikode]

Hej PerV. Zoizit har nomineret artikel om Steder i Harry Potter-universet til at blive en Fremragende Liste. I øjeblikket har kun tre brugere afgivet deres stemmer. Det ville være ærgerligt, hvis afstemningen blev afsluttet med for få stemmer til en egentlig konklusion. Vil du tage et kig på artiklen og beslutte om du vil støtte udnævnelsen? Stemmer afgives her. På forhånd tak. Mvh. Toxophilus (diskussion) 30. sep 2015, 13:50 (CEST)

Marx[redigér wikikode]

Vi mangler en bedre artikel om Marx, jeg er begyndt at oversætte den norske til dansk, du må gerne hjælpe med, vil også gå i gang med at rette til efter den engelske således der kommer kilder med - hjælp gerne til ;) -- vh. BillyDK (diskussion) 12. okt 2015, 16:28 (CEST)

Måske torsdag og frem, jeg har godt set du er igang, og har dårlig samvittighed over bare at sidde og fuske med Dnepr og Tver oblast. ;) Jeg har ikke set på artiklerne, hverken på no eller en, men det er typisk, at er blank for kilder en-wiki er langt bedre dækket ind med kilder. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. okt 2015, 20:29 (CEST)

Tver guvernement[redigér wikikode]

Hej PerV. Jeg har indsat en liste med guvernører fra engelsk wiki. Den findes også på russisk wiki. Desværre giver "Google translate" ikke den korrekte translit på navnene, så hvis du har tid, må du gerne kontrollere navnene. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 13. okt 2015, 15:30 (CEST)

Det var udmærket at duu indsatte guvernørerne. Jeg vil kigge på translit torsdag/fredag. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. okt 2015, 15:55 (CEST)

Patruljant?[redigér wikikode]

Hej PerV, jeg kan se at du er ret aktiv med hærværksbekæmpelse, så det ville være en fordel for alle hvis du blev patruljant. Så kan du markere at de, især ip-redigerienger, Du kommer omkring, er set efter, og evt. tilrettet. - Så behøver andre ikke at dobbelttjekke. Med de nye regler kan patruljantflag tildeles uden afstemning efter disse regler, som du opfylder. Håber Du vil være med, jo flere vi er om tjansen, jo mere tid blever der til redigering i vores interesseområder. vh. Nico (diskussion) 21. okt 2015, 08:59 (CEST)

Indigirka[redigér wikikode]

Hej PerV. Jeg har oprettet nogle artikler om Indigirkas bifloder. Du må gerne kontrollere stavningen og evt. supplere med uddybende oplysninger. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 23. okt 2015, 08:58 (CEST)

Er igang! mvh Per (PerV) (diskussion) 23. okt 2015, 09:04 (CEST)

Fejlagtig rettelse af 500 => 5000 år i Romerriget[redigér wikikode]

Hej Per,

Jeg beklager meget den ulejlighed det gav dig med at skulle rette tilbage.

Årsagen var at min søns historielærer har sagt at man ikke kan stole på Wikipedia fordi alle kan rette på siderne, og jeg synes jeg ville vise ham hvor hurtigt direkte fejl bliver rettet tilbage, og at Wikipedia derfor bliver mere korrekt end sider hvor der kun er en person der har mulighed for at rette.

Din hurtige tilbagerettelse på kun 4 minutter ! vil blive brugt som eksempel i mange år fremover, og er med til, at jeg årligt donerer omkring 1000 kr til driften af Wikipedia.

Endnu en gang undskyld ulejligheden; det vil ikke ske oftere.

Mange hilsner, MortenZ

Valdaj[redigér wikikode]

Hej!

Min erindring fortæller mig at vi på dansk som regel taler om Valdajhøjderne, ikke -højene. Den Store Danske benytter også "højderne". Når jeg tjekker de to navne i Google, er det mit indtryk at en del af dem med "højene" er maskinoversatte. --Palnatoke (diskussion) 1. nov 2015, 13:39 (CET)

@Palnatoke: Det er måske rigtigt, ærligt, jeg undersøgte overhovedet ikke hvad der benyttes på dansk. Højderne lyder i mine øre netop "makinoversat" jeg kender simpelthen ikke til andre sammenhænge, hvor vi på dansk bruger "højderne" i stednavne, så jeg var sikker på det var en dårlig maskinoversættelse. Ordet возвы́шенность tr. vozvýsjennost, betyder "højhed" som i "høland", så det kan vel oversættes både højderne og højene, alternativt højlandet. For mig lyder "højderne" forfærdeligt, og er helt sikkert væsentligt mindre anvendt i stednavne om et hævet landområde end højland, høje eller for den sagsskyld højplateau. Når jeg slår højdder og høje efter på ordnet.dk bliver jeg endnu mindre i tvivl. Jeg er sikker på at "højene" er langt mere benytter på dansk end "højderne". Jeg tror simpelthen en dårlig oversættelse fra år tilbage er blevet institutionaliseret på dansk. Men fred være med det, jeg tager bare en par ekstra treo, for at fjerne pinen ved at benytte dårligt dansk, og vil i fremtiden benytte "højderne".mvh Per (PerV) (diskussion) 1. nov 2015, 15:38 (CET)
Jeg synes at -højderne er et udmærket ord der fint kan indgå i et navn på dansk, for et højland eller plateu, - det adskiller det netop fra min første association, nogle specifikke høje, f.eks kæmpehøje, og det er der vist slet ikke tale om her. - Nico (diskussion) 1. nov 2015, 17:01 (CET)
@Nico:Ja ok, jeg har også tilstrækkeligt treo, så det går nok. Men jeg mangler altså fortsat at høre om andre "xxxhøjder" end de i rusland! mvh Per (PerV) (diskussion) 1. nov 2015, 17:04 (CET)
Golanhøjderne ⋅kan jeg lige komme i tanker om. - Nico (diskussion) 1. nov 2015, 17:09 (CET)

Message to all users who helped me with fixing errors on my pages:[redigér wikikode]

I have a new plan. Instead of me immediately posting articles, I have proposed that I first create articles in a subpage of my user page. I make a template (skabelon) for this specific plan, that says [[User:(your username here)]] for each user who agrees to help me fix articles, and place it at the top of each subpage (future article). I am notifying several users about this, so I'll have several volunteered helpers that will be pinged about each subpage. Do you agree to be pinged every time I make a new one of these articles, and you could possibly come help? Philmonte101 (diskussion) 3. nov 2015, 01:35 (CET)

Ny runde med kyrilliske tegn i links[redigér wikikode]

Hej Per

Jeg har fundet nogle flere nye artikler med kyrilliske links:

Vil du kigge på:

Den har jeg rettet:

  • Kolyma (flod) # Кulu - kyrillisk:'К', det er jeg ked af, men på skærmen ser jeg ikke umiddelbart hvis der et kyrillisk:'К'

Dem har har vi kigget på før: - ... jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, så vidt jeg kan se er den eneste løsning at flytte artiklerne til den transliterede titel, eller den oversatte titel, og så slette alle [[ ]] om de russiske titler, skrevet med kyrillisk i artiklen Kaldrad Branislav, hvad synes du Steen Th? mvh Per (PerV) (diskussion) 4. nov 2015, 23:11 (CET)

Det var i denne runde. --Steen Th (diskussion) 4. nov 2015, 20:39 (CET)

Tjumen oblast[redigér wikikode]

Her PerV, jeg kan se, at du har kastet dig ud i at rette tabellen over befolkningsfordelingen, som jeg indsatte. Tabellen stammer fra tysk wiki. Jeg havde fejlagtigt skrevet, at det var inklusive de autonome områder, det skulle være eksklusive. Tabellen omfatter således kun det sydligste, mørkere område. Jeg nævner det for, at du ikke gør et stort men måske unødigt arbejde. Det vil sikkert være hensigtsmæssigt at opretholde en vis skelnen mellem oblastens tre dele. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 7. nov 2015, 09:13 (CET)

@Rmir2, Var det så ikke mere fornuftigt at opgive befolkningstallet sådan:
Befolkning i Tjumen oblast efter etnisk gruppe
Befolkningsgruppe folketælling i 1989 folketælling i 2002 folketælling i 2010
Tjumen oblast
>1.500 individer
Heraf Khanty-Mansíjskij Heraf Jamalo-Nenetskij Tjumen oblast Heraf Khanty-Mansíjskij Heraf Jamalo-Nenetskij Tjumen oblast Heraf Khanty-Mansíjskij Heraf Jamalo-Nenetskij
Antal  % Antal  % Antal  % Antal  % Antal  % Antal  % Antal  % Antal  % Antal  %
Russere 2.248.254 850.297 292.808 2.336.520
Ukrainere 260.203 148.317 85.022 211.372
Tatarer 227.423 97.689 26.431 242.325
Hviderussere 49.057 27.775 12.609 35.996
Basjkirere 41.059 31.151 6.830 46.575
Tjuvasjere 31.236 14.000 3.657 30.205
Nenets 29.569 8.929 20.917 27.196
Khanty 20.371 11.892 7.247 26.694
Aserbajdsjanere 19.455 12.846 3.418 42.359
Moldavere 17.718 10.406 5.570 17.938
Kasakhere 15.682 3.126 1.386 266
Mordvinere 11.159 7.107 1.979 9.683
Komier 10.912 3.436 5.746 10.555
Mariere 9.028 5.801 1.197 11.023
Mansij 7.268 6.562 216 10.561
Udmurtere 7.076 3.956 809 6.310
Armeniere 5.198 2.490 1.296 14.802
Tjetjenere 4.587 2.845 968 10.623
Jøder 4.081 2.053 1.091 1.724
Kumyker 3.854 3.077 672 12.343
Usbekere 3.791 2.052 685 7.730
Komi-permjakere 3.639 2.607 380 3.397
Polakker 3.485 1.958 870 3.427
Georgiere 2.781 954 633 3.237
Ossetere 2.240 1.020 684 1.829
Grækere 2.080 1.128 484 2.038
Litauere 1.951 1.116 413 1.080
Ingusjetere 1.861 682 203 2.391
Avarere 1.761 1.195 384 2.766
Selkupere 1.632 26 1.530 1.857
Andre 49.246[note 1] 1,59 15.903 1,24 8.709 1,76 130.019[note 2] 3,98
Ialt 3.097.657 100,00 1.282.396 100,00 494.844 100,00 3.264.841 100,00 100,00 100,00 100,00
Noter:
  1. Andre i 1989 er fordelt på 96 nationaliteter
  2. Andre i 2002 er fordelt på 126 nationaliteter

Med det skema passer tallene med kilderne, istedet for at man skal regne dem ud. Det nuværende skema betinger at man siger: Tjumen oblast (fra kilden) - (Khanty-Mansíjskij autonome okrug (fra kilden) + Jamalo-Nenetskij autonome okrug (fra kilden)) = tallet i skemaet på wikipedia. Jeg vil gerne rette skemaet, hvis du er enig. Så har vi jo også tilstrækkelige oplysninger til at lave demografiskemaer på Khanty-Mansíjskij autonome okrug og Jamalo-Nenetskij autonome okrug, med kildeangivelser. mvh Per (PerV) (diskussion) 7. nov 2015, 14:34 (CET)

Enig. Det giver et fornuftigt overblik. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 7. nov 2015, 15:03 (CET)


Problematic user[redigér wikikode]

Hi there! I see that you have had to tell User:Tostarpadius not to create "micro stubs" and articles that require extensive wiki formatting. When I look at this list, I wonder why you guys even bother with T. At de:wiki this would constitute a cause for blocking the account in question. After a quick check at sv:wiki, I realize that they have the same problem as you do: Tostarpadius is creating dozens of unformatted articles and loads of articles with hidden text. And I must say that he comes up with really lame excuses, when you confront him with this. Yours sincerely Jürgen 90.183.44.252 9. nov 2015, 02:32 (CET)

ISIS, IIS, IS eller Islamisk Stat[redigér wikikode]

Har lagt et lille debat indlæg på Diskussion:Islamisk Stat omkring hvad for en forkortelse og navn vi skal bruge om IS på dansk - kom gerne med din mening, da du også har arbejdet med artiklen -- vh.BillyDK (diskussion) 16. nov 2015, 15:26 (CET)

Russian State Library[redigér wikikode]

Hej PerV ... du "er sikker på at det ikke hedder Russian State Library" ... men det gør det faktisk! (du kunne evt. blot have checket på den officielle website!! ...samt alle henvisninger fra "autoritetsdate"!) ... please tilbagefør ændringen ... venlig hilsen og hav en god dag! --moeng (diskussion) 21. nov 2015, 11:24 (CET)

@moeng: Du har helt ret, biblioteket oversætter det russiske navn: Российская государственная библиотека til det engelske Russian State Library, men det er altså en oversættelse. Hvis vi forsøger at finde ud af hvad dumaen har vedtaget biblioteket hedder, er jeg sikker på at de ikke har vedtaget et engelsk navn. I det mindste er biblioteket ikke et nationalbibliotek, men netop et statsbibliotek. Et statsbibliotek i Rusland er et samlet bibliotek for saamtlige nationalitetter. Rusland er ikke en nationalstat, og har derfor et statsbibliotek ikke et nationalbibliotek. OG nej, jeg flytter ikke biblioteket tilbage til et engelsk navn. I lighed med no og sv wikipedfia er det nu placeret under den danske oversættelse af det russiske navn. Generelt mmener jeg du skal undlade at benytte engelske navne om russiske entiteter. I hele artiklen har du benyttet de engelske navne. Det gør vi ikke på da wiki. Iøvrigt kan du kontrollere iw. Ingen andre wikier, ud over den engelske benytter et engelsk navn for det russiske bibliotek. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. nov 2015, 11:43 (CET)
Hej Per V ... du virker ganske "sikker", men hvorfor tror du egentlig deres website hedder www.rsl.ru ?? ...prøv lige at spørge den internationale biblioteksverden! ...og biblioteket ER faktisk et NATIONALBIBLIOTEK (de har faktisk 3 i Rusland! - et hedder "State Library", et andet hedder "National Library" og et tredje "Presidential Library" - det er ikke bibliotekets navn, men dets funktion, der afgør det!) ...skulle vi så ikke ifølge din logik ændre "British Library" til "Det britiske bibliotek" ??? ...der er masser af regler, men ofte endnu flere undtagelser, også på den danske wikipedia! ...do as you like, jeg gider ikke slås, men du har IKKE "ret"! ...slut herfra, og hav en fortsat god dag, venlig hilsen --moeng (diskussion) 21. nov 2015, 13:00 (CET)
@moeng: Man får overskriften Российская государственная библиотека, når man går indgår ind på www.rsl.ru - tror du ikke at du har slået noget oversætter eller sprogvalg til i din browser? Man får også en engelsk oversættelse ved at klikke på EN oppe i højre hjørne. At der findes en engelsk oversættelse er jo ikke ensbetydende med at oversættelsen er bibliotekets navn. Enig med PerV, kun wikierne på engelsk benytter en engelsk betegnelse for biblioteket.Madglad (diskussion) 21. nov 2015, 17:21 (CET)