Brugerdiskussion:PerV/Arkiv 19

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:PerV.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

Svar på rette sted[rediger kildetekst]

Angående dit svar her, så har jeg aldrig skrevet at du bragte Rmir2 på banen. Jeg skrev du ikke skulle have så stor fokus på Rmir2. Nico bragte rigtigt nok brugeren på banen, men det var i konteksten "blokering af Maunus og længden heraf" - du havde ensidigt fokus på Rmir2. Dette er der INGEN grund til i en diskussion der ikke omhandler brugeren. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. jan 2018, 13:17 (CET)

Nej, men det har absolut med elastik i metermål at gøre, og længden af blokeringen af f.ex. Maunus og Rmir2 bør entydigt være målt med samme målebånd. Hvad angår Rmir har målebåndet indeholdt meget elastik. Hvis administratorernes ageren skal omgærdes med respekt far andre wikipedianere er det nødvendigt, at de opfattes som ærlige/fair af de involverede brugere, og det får jeg sværere og sværere ved at gøre. F.ex. har ingen adm. påtalt at Rmir kaldte Maunus og Cayrouses for provokatører på trods af at adskillige adm. fulgte diskussionen. En sådan omtale af andre brugere burde efter min mening have udløst en blokering af anseelig længde; men elastikket var vist igen i brug! mvh Per (PerV) (diskussion) 17. jan 2018, 13:32 (CET)
To ting vil jeg så gøre dig opmærksom på: 1) Hvis ingen har omtalt det, er det muligvis fordi de er enige heri 2) "Elastikken" har også været gavnlig for dig selv, da du også flere gange har stået på kanten af en pause.
Og med de to ting sagt, så hørte dit svar stadig ikke hjemme der. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. jan 2018, 13:43 (CET)
Så giv mig da en "pause", jeg er alligevel tæt på at droppe dansk wikipedia!!!! mvh Per (PerV) (diskussion) 17. jan 2018, 13:47 (CET)
Jeg ønsker bestemt ikke at give dig en pause - ej heller at se dig droppe da.wiki (og begge dele tror jeg også du er klar over). Jeg gør dig blot opmærksom på, at "elastikken" altså har gjort sig gældende for mange brugere :) mvh Tøndemageren (diskussion) 17. jan 2018, 13:51 (CET)
Jeg har tygget længe på denne her. Blokeringer er ikke en straf, men længden kan naturligvis reelt fungere som en straf. Vi har set to brugere forlade wiki, fordi de følte deres langvarige blokering som en straf, der ikke matchede forseelsen. Personfnidder bør stoppes, men fortrinsvis med kortvarige pauser til brushaner. Her kommer det også i betragtning, at man som admin ikke skal tilgodese brugere, man i hovedsagen er enige med, og straffe hårdere mod dem, man er uenig med. I stedet skal man søge at se det hele udefra, hvilket er ganske svært. Jeg er meget enig med Tøndemageren både vedrørende, at du ikke skal have pause og at jeg ikke ønsker, at du skal droppe dawi, da du er en af de mest seriøse bidragydere. Men jeg håber, at du kan lukke øjnene for Rmir2, når han virker provokerende, især fordi I jo faktisk har et bemærkelsesværdigt samarbejde om masser af artikler. Langvarige blokeringer bør være forbeholdt personer, der vandaliserer artiklerne, kortvarige kan komme på tale, når man ikke kan kommunikere ordentligt indbyrdes.--Ramloser (diskussion) 25. jan 2018, 23:54 (CET)
@Ramloser og Tøndemageren: Jeg har set dit indlæg, og har også set Rmirs indlæg i diskussionen om blokeringen af Maunus. Og det indlæg tyder ikke på han har lært noget som helst!!!! Han har adskillige gange skyldt mig for at ødelægge dansk wikipedia, være kommunistisk lejesven, være Putin lakaj, ligesom han har kaldt to brugere for provokatører, kaldt den ene af dem trold, og iøvrigt forfulgt andre brugere han ikke er enig med. Jeg undgår ham og for den sags skyld Zoizit og Rodejong. Når eller hvis de henvender sig til mig på en civiliseret måde får de et civiliseret behandling; men jeg vil hverken finde mig i at de forfølger mig eller andre brugere, slå klapper hammeren!!! mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jan 2018, 00:12 (CET)
Btw: Jeg er sikker på Maunus nu har forladt dansk wikipedia, hovedsageligt på grund af kontroverser med Rmir og Glens tåbelige blokering af ham. Og jeg er sikker på at i BillyDKs overvejelser også har været det umulige klima Rmir skaber. Men vær sikker på, jeg kaster ikke den første sten; men jeg finder mig ikke i at blive kaldt kommunistisk lejesven eller Putin lakaj!!! mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jan 2018, 00:12 (CET)

Hvorfor finder denne diskussion sted på PerV's side og ikke på brønden? Men enig med Ramloser - vi straffer ikke - blokeringer finder sted for at beskytte W og brugeren. --Madglad (diskussion) 26. jan 2018, 01:03 (CET)

Madglad - fordi det omhandlede PerV til at starte med.
PerV - i store træk er vi ikke uenige faktisk. En overgang blev vi endda anklaget for altid at stå sammen (hvilket for øvrigt er noget værre vrøvl), men jeg vil dog sige at den bedste måde du kan agerer i forhold til de anklager der nævnes her, er at udfordrer de påstande som brugeren kommer med - eventuelt ved at spørge hvad den påstand har med diskussionen at gøre. Hvis jeg skulle kalde dig "røvhul" nu, så kan det jo i princippet godt være sandt, men hvis det ikke ændrer fakta og du stadig har ret, hvorfor er det så relevant for diskussionen? Når der kommer "personangreb" kan du gøre to umiddelbare ting: 1) skriv til en neutral administrator om hvor du har oplevet et problem med en anden bruger og 2) pointerer over for pågældende bruger, at det ikke er konstruktivt for debatten, og at du ikke vil svare så længe du bliver kaldt for diverse ting og så ellers ignorere brugeren. Håber mine rablerier giver mening? mvh Tøndemageren (diskussion) 26. jan 2018, 09:06 (CET)
Jeg er personligt ret hårdhudet overfor diverse tilsvininger, og har da heller ikke valgt at forlade projektet endnu; men udviklingen gør mig betænkelig. Ikke på egne vegne; men først og fremmest på projektets vegne. Bare siden nytår har tre seriøse bidragsydere forladt dansk wikipedia. Den slags "ro" har vi faktisk ikke brug for. Og i den udvikling har Rmir og et par administratorer haft en væsentlig indflydelse. Jeg angriber ikke administrator-institutionen som sådan; men enkelte administratores handlinger. Jeg vil fortsat poientere overfor de pågældende brugere, når deres personangreb ikke er konstruktive for debatten. Specielt når andre seriøse bidragydere bliver angrebet. Og ja, dine "rablerier" giver mening. mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jan 2018, 11:31 (CET)
1) Glen bør ikke klandres for blokeringen af Maunus. Det var på min foranledning eftersom jeg oprettede en AOA. At ikke alle var enige betyder ikke at det var Glen der tog initiativ - derfor er det mit ansvar, og det er ikke noget jeg tager let på eller personligt er hårdhudet overfor.
2) Jeg mener ikke du skal lukke øjnene for Rmir2 eller andre brugere. Men jeg vil opfordre dig til ikke at tage handsken op, specielt når det gælder Rmir2, og i stedet følge Tøndemagerens råd. Det giver ikke rigtig nogen mening at uenigheder og uciviliseret sprog mellem dig og Rmir2 bliver løst på AOA, for det har vi prøvet før. Jeg vil også opfordre til at prøve at se fremad efter Rmir2’s blokering og undgå at tage de beskyldninger op som du nævner ovenfor. Ikke fordi historikken skal glemmes, for det bliver den ikke på Wikipedia, men fordi de involverede skal have en chance for at forbedre sig.
3) Jeg tror helt klart tolerancen for uhensigtsmæssig opførsel er blevet mindre på da-wiki. Det være sig ubehagelige formuleringer og vildfarne diskussioner. Men det tager tid at ændre holdningen, vi skal til stadighed sørge for at vi agerer med baggrund i vores regler og politikker og de intentionerne der ligger til bag.
Jeg vil også gøre det klart at ingen her, heller ikke undertegnede, synes det er godt at Maunus, Cayrouses og BillyDK har forladt projektet, og det har bestemt ikke været tilsigtet af administratorer som du mener er ansvarlige. Hvorvidt administratorernes handlinger er korrekte har været diskuteret meget og bliver det sikkert fremover. Det siger sig selv at det også vil være skidt hvis du eller Rmir2 forlader projektet. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 26. jan 2018, 14:19 (CET)

Stub om Arkæologi i Sameland[rediger kildetekst]

Hallo! Denne stub er ny. Mvh Sju hav (diskussion) 27. jan 2018, 20:37 (CET)

Din hørt[rediger kildetekst]

Hej Per. Jeg læser først, hvem har skrevet et indlæg inden jeg læser resten. Men når du sætter et hørt bag efter et indlæg, så skal der bruges tid på at finde den reelle skribent er. Kunne du ikke efterlade det i særskilt linje. --Steen Th (diskussion) 29. jan 2018, 17:02 (CET)

Jo! Det vil jeg gøre! mvh Per (PerV) (diskussion) 29. jan 2018, 17:19 (CET)

Bruger:124.239.251.20[rediger kildetekst]

Jeg har oversat teksten på Brugerdiskussion:124.239.251.20 til engelsk da beskeden er vigtigt, men brugeren nok ikke forstår dansk. (udenlandsk IP, og sortlistet på udenlandske Wikipedia) - samtidig ændrede jeg skabelonen {{velkommen}} til {{welcome}} så han får den engelske version. Jeg håber på at det er i orden med dig. VH,  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 31. jan 2018, 13:56 (CET)

Nyheder for februar 2018[rediger kildetekst]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 2 - udgivet 2. februar 2018

Template:OSM Location map[rediger kildetekst]

Hej. På engelsk findes en kort skabelon der hedder Template:OSM Location map. Hvad hedder den på dansk? For så vil jeg bruge den om flystyrtet i Rusland. Hilsen 87.49.146.218

@87.49.146.218: Vi har ikke Template:OSM Location map. Det kan du se ude i venstre spalte på den engelske template. Der hvor der står "På andre sprog". Men vi kan sikkert løse det på en anden måde. Hvad vil du vise med kortet? Flyveruten, eller nedstyrtningsstedet? mvh Per (PerV) (diskussion) 12. feb 2018, 21:49 (CET)

Tak for svaret. Jeg vil gerne have en kort der viser ruten fra Moskva til Orsk. Er ved at finde ud af hvor mange kilometer de flyver på den rute. Jeg vil også gerne have et kort i lufthavnen i Moskva og Orsk så man kan se geografien i Rusland.

Jeg har skrevet i artiklen kl. 14.00. Men jeg ved simpelthen ikke hvad tidszone det klokkeslæt er fra. Kan du beskrive klokkeslæt i Rusland og Danmark for styrtet? Hilsen 87.49.146.218

Vi har Skabelon:Kortpositioner Central Moscow, men der er Moskva-Domodedovo Internationale Lufthavn ikke med på. Vi har også Skabelon:Kortpositioner Moskva oblast. Der vil Domodedovo kunne vises, men jeg tror ikke crashsite ligger indenfor det kort. Har du koordinaterne for crashsite? Hvis du skal have et kort hvor både Domodedovo lufthavnen og crashsite er på tror jeg kortet skal laves specielt Det er jeg ikke nogen ørn til; men vi kan sikkert finde en på dansk wikipedia!
PerV/Arkiv 19 ligger i Moskva oblast
Domodedovo Lufthavn
Domodedovo Lufthavn
Nedstyrningssted
Nedstyrningssted
PerV/Arkiv 19 (Moskva oblast)

Nå det viser sig crashsite lå indenfor Moskva oblast, hvis koordinaterne på en wiki er korrekte! Vi kan sætte to prikker på kortet, jeg skal bare lige hitte ud af hvordan! mvh Per (PerV) (diskussion) 12. feb 2018, 22:52 (CET) Hej. I teksten er et billede som viser ruten fra lufthavn til crash. Kan man ikke lave et hvor hele Rusland er med og så med streg fra lufthavn-crash-lufthavn? Hilsen ~~

Om 14:00 - tiden er opgivet i Moskva tid. På ru wiki opgiver de at styrtet skete kl 14:27 i Ramenskij rajon i Moskva oblast. Jeg forstår bare ikke at det tog, hvad var det 2½ time for redningsmandskabet at komme frem? mvh Per (PerV) (diskussion) 12. feb 2018, 23:10 (CET)
Jeg forstår ikke helt hvad du mener med kortet? Men hvis du skal have specialkort, bør du nok snakke med Bruger:Kirkgaard, Bruger:PHansen eller Bruger:EileenSanda. Hvis det derimod er import af Template:OSM Location map tror jeg du skal have fat i Bruger:Gorbi. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. feb 2018, 23:10 (CET)

Undskyld jer er uklar. Det er faktisk 2 ønsker. På siden om styrtet ønskes et kort for hele Rusland hvor der er en streg med den planlagte rute med 3 punkter. Et for start lufthavn - et for crash og et for Orsk Lufthavn.

Det andet ønske er at man i lufthavnen kan indsætte et kort så man kan se hvor i Rusland den er. Jeg har prøvet men den kommer med rød fejlkode. Hilsen (Skrev Bruger:87.49.146.218 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Yes check.svg Gjort mvh Per (PerV) (diskussion) 12. feb 2018, 23:35 (CET)

Jeg har slettet den med 2/12 time. Noget fra engelsk. Jeg skal sove nu så gør ikke mere. (Skrev Bruger:87.49.146.218 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

PerV/Arkiv 19 ligger i Europæisk Rusland
Domodedovo Lufthavn
Domodedovo Lufthavn
Orsk lufthavn
Orsk lufthavn
Nedstyrningssted
Nedstyrningssted
PerV/Arkiv 19 (Europæisk Rusland)
Problemet, som jeg ser det, med det kort du omtaler som "kort for hele Rusland hvor der er en streg med den planlagte rute med 3 punkter. Et for start lufthavn - et for crash og et for Orsk Lufthavn" er at de to prikker for Moskva-Domodedovo Internationale Lufthavn og nedstyrtningsstedet vil falde oven i hinanden, du vil ikke kunne se to prikker. Se evt. det kort der er på en:Saratov Airlines Flight 703. Vi kan have to prikker for Domodedovo og Orsk lufthavn på et kort. Kortet kunne være Skabelon:Kortpositioner Europæisk Rusland. Det vil se sådan ud med Orsk lufthavn
Men stregen du taler om, må nogen anden finde ud af! mvh Per (PerV) (diskussion) 13. feb 2018, 00:11 (CET)

Jeg har nu oprettet Skabelon:OSM Location map, men den viser fejl, så kortene i eksemplerne vises ikke, der står at der er fejl i længde- og breddegraderne, "Attribute "latitude" has an invalid value". Jeg ved ikk, hvordan det så skal skrives. Bruger:Steenth ved du, hvad der er galt med skabelonen, eller hvordan koordinaterne skal skrives? Skabelonen bruger Coord skabelonen. Mvh. EileenSanda (diskussion) 13. feb 2018, 14:25 (CET)

Modtagelse af tak[rediger kildetekst]

Tak igen :-) Venlig hilsen --Arvid-S (diskussion) 16. feb 2018, 10:46 (CET)

Vladimir Melanin[rediger kildetekst]

Wikidata i artiklen Vladimir Melanin - kan jeg ikke klare men du kan sikkert. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 20. feb 2018, 10:10 (CET)

Yes check.svg Gjort mvh Per (PerV) (diskussion) 20. feb 2018, 10:37 (CET)


Skabelon[rediger kildetekst]

Den engelske udgave af Kejser Franz Joseph Fjord har en infoskabelon. Hvis du kan lave en dansk udgave (det dur jeg ikke til), ville jeg være taknemmelig. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. feb 2018, 15:14 (CET)

Du læste mine tanker. Tak for det. Rmir2 (diskussion) 20. feb 2018, 15:16 (CET)
@Rmir2: Jeg har brugt vores infoboks til floder, det eneste jeg er utilfreds med er ar der står "Udmunding" på kortet istf "Kejser Franz Joseph Fjord‎". Det kan jeg ikke gøre noget ved, efter skabelonen er blevet ændret. Men det synes jeg man kan leve med? mvh Per (PerV) (diskussion) 20. feb 2018, 15:20 (CET)
Det er fint. Thumbup.svg Rmir2 (diskussion) 20. feb 2018, 15:22 (CET)

Anastas Stojanov[rediger kildetekst]

Hej jeg har oversat artiklen om Anastas Stojanov fra den bulgarsksprogede Wikipedia. Kunne du eventuelt checke den for mig? Russisk og bulgarsk er ikke de sammen med dog i samme sproggruppe, så du forstår det i hvert fald bedre end mig ;) på forhånd tak.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 26. feb 2018, 22:22 (CET)

Nyheder for marts 2018[rediger kildetekst]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 3 - udgivet 2. marts 2018

wikidata Emil Hácha[rediger kildetekst]

Atter wikidata jeg ikke kan løse Emil Hácha. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. mar 2018, 22:26 (CET)

Også denne Juri Lotman --Villy Fink Isaksen (diskussion) 4. mar 2018, 08:44 (CET)

Din mening[rediger kildetekst]

Hej PerV. Jeg vil værdsætte din mening om dette: Wikipedia:Landsbybrønden/Et problem og en løsning. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 7. mar 2018, 08:00 (CET)

Ramloser (diskussion) 9. mar 2018, 18:28 (CET)


Anerkendelse[rediger kildetekst]

Barnstar of Reversion2.png Vandalismebekæmperens Barnstar
Denne anerkendelse giver jeg dig for din ihærdighed med at påvise "POV" og andre former for angreb på dawikis troværdighed. Ramloser (diskussion) 9. mar 2018, 18:06 (CET)


TAK Ramloser, det var ikke derfor, jeg skrev mit indlæg på din diskussionsside! Men den kontroversielle barnstar er forsat den til Madglad! mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 18:24 (CET)
Jeg gav ham den før du fik den. I har begge fortjent den.--Ramloser (diskussion) 9. mar 2018, 18:28 (CET)

FYI[rediger kildetekst]

Indstillingen for en ny version af DBL Skabelonen er placeret i Brønden.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 9. mar 2018, 18:37 (CET)

@Rodejong: Jeg aner faktisk ikke hvad "FYI" betyder, kan du brugere lidt flere bogstaver? mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 18:39 (CET)
Nå.. Den er internationalt kendt som For Your Information. På dansk ville det hedde: Til Din Orientering men den ser jeg aldrig blive brugt :)  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 9. mar 2018, 19:05 (CET)


Blokeret[rediger kildetekst]

Stop x nuvola.svgDu er blevet blokeret i 1 uge på grund af utilstedelig opførsel.
Du vil ikke kunne foretage nogen redigeringer før denne blokering er udløbet. Slet ikke denne advarsel på denne side, da dette også vil blive betragtet som hærværk.

Hvis du mener at blokeringen skyldes en fejl, kan du rette henvendelse til den administrator der har blokeret dig; se blokeringsloggen. --Cgt (diskussion) 9. mar 2018, 20:16 (CET)


Du bedes holde en sober tone, når du skriver på Wikipedia. Hvis der er nogen, du er utilfreds med, så ret en høflig henvendelse til dem i stedet for at hidse dig op. --Cgt (diskussion) 9. mar 2018, 20:16 (CET)

Det er dog den mest tåbelige blokereing jeg har oplevet. En bruger spammer alle aktive brugeres diskussionssider, han går fri, han bruger engelske forkortelser i sin spsamming. Jeg gør insiggelse mod både spamming og angliscimen (hvis det er stavet korrekt): JEG LIVER BLOKERET. Det er håbløst! Uanset o det er utilstedeligt pinger jeg niu @Tøndemageren og Ramloser:. Dette kan bare ikke være korrekt! mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 20:26 (CET)
Hvis denne blokering står ved magt, forlader jeg dansk wikipedia - jeg har fået nok, hyg jer med Rmir2 og Rodejong. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 20:41 (CET)
Bruger:Sarrus se venligst her! Det er for meget! mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 20:53 (CET)
Bruger:Vrenak. Jeg ved vi ofte er uenige; men synes du denne blokering er OK? mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 21:05 (CET)
Jeg kontrollerer min diskussionsside imorgen, hvis blokeringen ikke er opohævet må i have det godt. Jeg gjorde det bedste jeg kunne; men det var åbenbart ikke godt nok for Cgt, så må han jo gøre det bedre! mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 21:14 (CET)
Jeg har appelleret til Cgt om at revurdere sin beslutning. Så må vi se, hvad der sker.--Ramloser (diskussion) 10. mar 2018, 17:18 (CET)
Jeg har tilladt mig at ophæve blokeringen. Men jeg vil appellere til PerV om at moderere sin sprogbrug, der til tider kan provokere folk. Nogle gange er det en god ide at læse det igennem, man skriver i affekt, inden man offentliggør det. Jeg har selv kasseret en hel del ophidsede indlæg på den måde. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. mar 2018, 18:03 (CET)

Bruger:Batmacumba[rediger kildetekst]

Jeg er blokeret nu fordi jeg skrev "Forhelvede" - så enten kommer jeg tilbage, meget snart, ellers må I leve med at der ikke er nogen artikel om AKP! mvh Per (PerV) (diskussion) 9. mar 2018, 21:21 (CET)

Selv om jeg har forladt dette projekt, følger jeg med. Til min store glæde blev Rmir2 fanget i at begå brud på reglerne og blokeret. Jeg var tæt på at vende tilbage. Men så bliver du hidsig og blokeret, hvorefter du brokker dig så meget, at en blødsæden administrator ophæver den. Det giver så en anden administrator (formentlig tilhørende Rmir2,s fraktion mulighed for at ophæve den fortjente blokering af vandalen. Jeg fik tre måneders karantæne for at påvise manden som vandal. Endelig så jeg en mulighed for oprejsning, og så træder du i spinaten. Så jeg vender ikke tilbage, blandt andet fordi du, som jeg ellers har stor respekt for, ødelægger hele mit oprindelige projekt, at få den håbløse bruger bandlyst.(Sterhard) Jeg kan ikke finde min signatur længere--- (Skrev Sterhard‎ (diskussion • bidrag) 11. mar 2018, 18:02. Husk at signere dine indlæg.)
Følge nu Wikipedia de næste uger Sterhard. Det virker som om der er et opbrud på vej, der kan bringe os videre. Det kan være at du også vil føle at der er en rolle at spille for dig i genopbygningen. --Madglad (diskussion) 11. mar 2018, 18:35 (CET)
Rodejong, vær venlig ikke at redigere andres indlæg, på min diskussionsside. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. mar 2018, 21:04 (CET)


Arkaisk[rediger kildetekst]

Arkaisk er et godt dansk ord. og jeg føler at din rettelse mere har at gøre med plageri om det danske, end om Wikipedias indhold. Så lad venligst være.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 12. mar 2018, 11:27 (CET)

Arkaisk er faktisk ikke "et godt dansk ord", men et meget gammelt dansk ord, som stammer fra græsk ;) Med det sagt, så er forældet bedre end arkaisk, da det er mere nutidig og formentlig forstås af flere dansktalende :) mvh Tøndemageren (diskussion) 12. mar 2018, 11:32 (CET)
Fint. Så retter jeg det.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 12. mar 2018, 12:03 (CET)

Ja Tøndemageren (dette er ikke et svar til Rodejong, men en opsang til folk med dansk som modersmål). Men det er jo ikke det forældede danske ord, der hentydes til, når folk skriver "arkaisk". Der er derimod tale om et undersættelseslån fra engelsk, et fænomen som adskillige brugere åbenbart synes er smartere end at skrive på dansk. Hvis folk vil skrive på engelsk, findes der også en engelsksproget wikipedia. --Madglad (diskussion) 12. mar 2018, 12:07 (CET)

Madglad
Stop så!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 12. mar 2018, 12:10 (CET)
Har du ikke andet at give dig til end at hidse dig op over andre brugeres helt korrekte indlæg på min diskussionsside Rodejong. Så synes jeg du evt. skal åbne dit vindue og opdage foråret er på vej. Vi får sommertid den 25. i denne måned. Vi er allerede på vej ind i en lysere tid. Det bør vi fejre, altså sommertid ikke summertime! mvh Per (PerV) (diskussion) 12. mar 2018, 12:15 (CET)

Hvad skal jeg stoppe med, Rodejong? Du er velkommen til at svare på min diskussionsside, der er ingen grund til at belemre PerV's diskussionsside med det, hvis du synes at jeg har gjort noget forkert. --Madglad (diskussion) 12. mar 2018, 12:25 (CET)

  • Symbol comment vote.svg Kommentar Den Danske Ordbog skriver ved .1: som er eller virker forældet især om sprog og kunst - af græsk archaios 'gammel, fortidig'. Det bliver anført som 1. beskrivelse, og er dermed et godt dansk ord. Jeg har ikke noget imod brugen af "forældet". Men jeg er efterhånden godt træt af jeres klager over hver eneste ord der ikke lige falder i jeres smag. Jeg har min måde at tale på, og det har i bare at respektere. •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 12. mar 2018, 13:03 (CET)
Ja jeg vil gerne acceptere dit knapt så danske sprog, når vi sidder på værthus sammen næste gang; men når vi skriver på dansk wikipedia, må du i al fremtid acceptere, at jeg retter dig, hvis dit sprog ikke er gængs dansk. Vi har nemlig en dansksproget wikipedia, for at indholdet uden besvær skal kunne læses af dansktalende, altså de der har dansk som modersmål. Derfor sletter vi konsekvent artikler, der er oversat via google translate, ligesom jeg i fremtiden vil sætte {{forældet}} på DBL-artikler, der ikke er rettet til. Så kan du være træt af det eller ej! mvh Per (PerV) (diskussion) 12. mar 2018, 13:20 (CET)
Jeg er enig i at der "I" artikler udelukkende skal bruges forståeligt dansk. Men du skal ikke lægge vægt på de fejl jeg laver, eller brugen af ord der ikke falder i din smag i diskussioner, skabeloner, forslag på brønden eller AOA, osv. Så er det udelukkende forfølgelse af en kollega. Der er der ingen tjent med. Det gælder både dig og Madglad.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 12. mar 2018, 13:51 (CET)
Endnu mere vrøvl fra din side! Du skrev i skabelonen {{forældet}} at sproget var arkaisk. Det er i høj grad offentlig sproganvendelse i artikler. Forventeligt flere hundrede artikler. Det rettede jeg til det mundrette danske "forældet", som jeg håber du også forstår. Og ja, jeg er ikke interesseret i at modtage dine smartnes anglisistiske abriviationer i diskussionsindlæg på min diskussionsside. Hvis du vil kommunikere med mig, må du acceptere at jeg er langt bedre til dansk end dine smartness forkortelser! Og ja, jeg vil blive ved med at rette arkaisk til forældet i alle artikler, du måtte skrive det i! Og så gider jeg altså ikke at vrøvle mere med dig, om hvad du er træt af! mvh Per (PerV) (diskussion) 12. mar 2018, 14:05 (CET)
I to bør stoppe lige her og nu! Arkaisk er meget sjældent brugt - vi bruger de ord der er mest brugt. Forældet er i denne sammenhæng meget bedre, og det ved du også godt Rodejong. Og PerV - ingen grund til at true med konflikteskalerende adfærd - og det ved du også godt. Så kom nu videre begge to. mvh Tøndemageren (diskussion) 12. mar 2018, 14:18 (CET)