Brugerdiskussion:PerV/Arkiv 5

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Per, som vi snakkede om, har jeg nu gjort følgende:

  1. flyttet artiklen "Karelen" til Karelen (landskab) som du foreslog
  2. oprettet en ny artikel: Karelens historie og flyttet historieafsnittet dertil
  3. oprettet skabelon "Navboks Karelens historie" og samlet artikler der (der mangler sikkert nogle).

Jeg har indføjet et oversigtsafsnit om Karelens befolkningsforhold og vil forsøge at tilføje yderligere afsnit til artiklen om landskabet Karelen. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 19. sep 2014, 17:31 (CEST)

@ Rmir2: Jeg taget et hurtigt kig på dine redigeringer, og synes du er på vej i den rigtige retning. Imidlertid er jeg i tvivl om afsnittet Befolkning bør stå i artiklen Karelen (landskab). I hvert fald er jeg sikker på, at befolkningsstastikken er misvisende. Så vidt jeg kan se, dækker statistikken kun Østkarelen eller Karelske ASSR. Karelen (landsskab) bør vel omfatte såvel (navne fra kortet): Vita Karelen, Norra Karelen, Södra Karelen, Karelske näset, Ladoga Karelen og Aunus (?). Hvis vi er enig om det, er jeg sikker på at skemat er misvissende om befolkningssammensætningen. Først og fremmest er antallet af karelere og vepsere undervurderet og antallet af russere overvurderet. Jeg mener vi med fordel kunne flytte befolkningsstatistikken til de enkelte artikler om de forskellige officielle administrative enheder eller til Karelens historie og koncentrere Karelen (landskab) om geografi, natur og tidligere historie, f. eks. til 1700 eller noget i den retning. Der er iøvrigt ikke overensstemmelse mellem dawiki og enwiki om hvad Svensk/Finsk karelen omfatter. I flg. en wiki omfatter Svensk/Finsk karelen, ud over Karelske näset også Norra Karelen og Södra Karelen? Skal vi rette, eller er enwiki forkert? mvh Per (PerV) (diskussion) 20. sep 2014, 10:44 (CEST)
Du har en pointe. Hvis jeg husker rigtigt, er det muligt at opdele befolkningsstatistikken på mindre områder. Måske vil det være rigtigst at præcisere hvilket område, der refereres til (Karelske ASSR før 2. verdenskrig, Finsk-karelske Republik, Karelske ASSR efter 2. verdenskrig og med andre grænser end før krigen osv.). Hvis det er muligt at opdele på mindre delområder synes jeg bestemt, at det vil være arbejdet værd. I og for sig er jeg også enig i, at der måske kan være en pointe i at flytte afsnittet til Karelens historie som et oversigtsafsnit i tillæg til historien og i afsnittet om landskabet kun give en kortere og mere almen beskrivelse. Desuden mangler der noget om fx fordelingen på byer og landområder, religiøse forhold samt om fordeling på hovederhvervsgrupper (hvis der findes oplysninger om det). En sådan fremstilling vil nok gøre artiklen om Landskabet Karelen mere læsbar og samtidig er den mere relevant i en artikel om landskabet og landskabets variationen, fordi fx befolkningsfordeling og fordeling på erhverv i høj grad knytter sig til tilstedeværelsen af råstoffer, transportforbindelser samt de udpegede administrative centre. Med hensyn til Svensk/Finsk karelen kan det kontrolleres via finsk wiki. De (om nogen) må vel have styr på det. Det samme gælder Karelens inddeling i delområder. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. sep 2014, 11:21 (CEST)
Et anden hængeparti fra ferien. I kategori Kategori:Byer i Rusland har du skrevet "republikken Xx" altså med lille r, det vil jeg mene skal være med stort R, eftersom der er valgt at skrive "Republikken Xx" og ikke "Xx (republik)". --Patchfinder (diskussion) 19. sep 2014, 21:29 (CEST)
@ Patchfinder Du har helt ret. Der er total kaos i Kategori:Byer i Rusland. Republik står både med stort om småt. Jeg tror det var bogstaveringen oblast/kraj, der fik mig til at "vakle". Du har sikkert ret, at republik bør stå med stort. Det bør rettes. Fejlen findes i en anden variant i Kategori:Floder i Rusland, hvor "Republikken" ikke indgår i f.eks. Kategori:Floder i Tatarstan, der burde hedde "Floder i Republikken Tatarstan". Det tager nok lidt tid, inden jeg når at få alle disse fejl rettet :( mvh Per (PerV) (diskussion) 20. sep 2014, 10:44 (CEST)
Det kommer vel an på om republikken betragtes som en del af navnet og om det betragtes som et egennavn. Hvis ikke republikken betragtes som en del af navnet og et egennavn, så er det lille bogstav korrekt. Og hvis ikke republikken er en del af navnet så er Xx (republik), den korrekte navngivning. I tilfældene med oblaster betragtes det som egennavn, men der benyttes lille o i egennavnet på modersmålet, hvorfor det er korrekt at angive dem med lille o. --Patchfinder (diskussion) 20. sep 2014, 18:48 (CEST)

@Patchfinder i kapitel 1, 2. afsnit i "Forfatningen for Republikken Tatarstan 6. november 1992 (med senere ændringer)" står der: Наименования Республика Татарстан и Татарстан равнозначны, (dansk: Navne Republikken Tatarstan og Tatarstan er ækvivalente). Det betyder efter min mening, at når vi bruger "Republikken Tatarstan" skal Republikken være med stort, eftersom, det i følge forfatningen er en del af navnet, når det benyttes.

PS: Jeg har ikke været inde og læse alle de andre republikkers forfatning, men forventer de på det punkt er standardiserede. mvh Per (PerV) (diskussion) 8. okt 2014, 23:23 (CEST)

@PerV ja hvis republikken oversættes til russisk giver noget i stil med "respublika", men det kun aktuelt, hvis det betragtes som en del af navnet. Det er helt ok at skrive Republikken Tatarstan, når du har den kilde til det, jeg vil dog foretrække et har kilder mere til andre republikker, før der laves en generel regel om, at der skrives med stort R og Republikken som en del af navnet. --Patchfinder (diskussion) 9. okt 2014, 16:01 (CEST)
@Patchfinder: Ok jeg vil finde forfatningerne for et par republikker mere ... det tager lidt tid ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 9. okt 2014, 16:08 (CEST)

Hello! Could you translate an article about boycott of Russian goods in Ukraine for the Danish Wikipedia? Thanks for the help. --Trydence (diskussion) 11. okt 2014, 02:14 (CEST)

PerV: Jeg har lavet en start, som du kan fortsætte på, hvis du har lyst: Du skal ikke købe russisk!. --Laketown  (disk) 11. okt 2014, 15:49 (CEST)

Nye kategorier[rediger kildetekst]

Hej Per. Jeg har lavet en liste med nye kategorier, som endnu ikke er kommet ind i wikidata (med interwiki-links): Bruger:Steenth/Nye kategorier ikke i wikidata. Der mange af de nye kategorier, som du har oprettet. Kunne du finde en marker til dem? Specielt de russiske enheden. Jeg ser af de svenske kategorier er nogen, som ikke findes på den svenske. Overvej om det er vær at uddybe dybere i kategori-struktur end svwiki gør. Hver kategori bør et vist antal artikler for det give nytte. --Steen Th (diskussion) 17. okt 2014, 17:07 (CEST)

Jeg regner med, jeg når at få rettet kategorierne idag. mvh Per (PerV) (diskussion) 20. okt 2014, 07:51 (CEST)

Nordøstpassagen[rediger kildetekst]

Hej PerV, jeg har udvidet artiklen om Nordøstpassagen, men tror, at der er fejl i de anvendte russiske navne. Du må gerne rette dem. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 2. nov 2014, 18:05 (CET)

Sigøjnere[rediger kildetekst]

Hej PerV, jeg har oprettet artikel sigøjnere, for at lave en beskrivelse af begrebet og der igennem skabe en bedre forståelse for det. I den forbindelse kaner der overlap og modsatrettede kilder og synspunkter. Du har arbejdet en del med artikel romaer, i den forbindelse virker du til at have en god indsigt på området. Det jeg specifikt savner svar på er: Sintier er det det samme som romaer? Ifølge de kilder jeg kan finde er det det samme som sigøjnere, men ikke helt det samme som romaer. Hvor bredt er det meningen at artiklen "romaer" skal favne? Og kunne det evt. være en ide at flytte den til "Roma folk" eller "Roma og Sinti" alt efter hvordan afgrænsningen er. Hvordan er dit kendskab til sigøjnere/romaer i Danmark, jeg synes selv at læse en del modstridende oplysninger. Du beskriver også begrebet sigøjner som nedladende, hvilket jeg ikke nødvendigvis er uenig i, men gennem den norske Wikipedia, læser jeg at det ikke opfattes sådan i Norge. Ved du mere om hvordan det opfattes i Danmark blandt romaer? --Patchfinder (diskussion) 11. nov 2014, 23:32 (CET)

Har du læst ovenstående?, det er særlig relevant pt. med den seneste dækning af Levakovic-familien. --Patchfinder (diskussion) 16. jan 2015, 22:18 (CET)

Hej Per, jeg har tilbagerettet en sletning, der var lavet inden din redigering og indkorporeret din rettelse efter bedste evne. Bolot til din information. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 11. dec 2014, 11:16 (CET)

Oversættelse af navn[rediger kildetekst]

Hej PerV, vil du give mig den korrekte translittering af dette navn: Василий Васильевич Прончищев (det er en russisk opdagelsesrejsende)? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. jan 2015, 10:42 (CET)

->Rmir2: Василий Васильевич Прончищев = tr. Vasilij Vasilevitj Prontjisjtjev. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jan 2015, 14:13 (CET)
OK. Tak for hjælpen! venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 27. jan 2015, 18:27 (CET)

VDA ctr. Aktuelt[rediger kildetekst]

Hej Per,

Jeg har flyttet anholdelserne af Medlemmer af Svenska Motständsrörelsen op under "Aktuelt", da det er en aktuel begivenhed, og ikke så meget en "Vidste du at"-ting. --Pugilist (diskussion) 14. feb 2015, 16:01 (CET)

Helt ok, jeg overvejede det selv, da jeg satte artiklen ind. Men eftersom du har "eneret" ;-) på at opdatere Aktuelt, tænkte jeg det var bedre, om jeg placerede artiklen lidt længere nede på forsiden ;-) !!! mvh Per (PerV) (diskussion) 14. feb 2015, 16:21 (CET)
Du er så afgjort velkommen til også at byde ind på opdatering af "Aktuelt". Og så er den jo også kommer højere op  ;-) --Pugilist (diskussion) 14. feb 2015, 17:09 (CET)
Pugilist tager fejl. Naturligvis hører artiklen hjemme under VDA, da den omhandler et nyt emne på dansk wiki. At tre personer tilhørende samme gruppe bliver arresteret er på ingen måde en aktuel begivenhed. Hundredetusinder af mennesker bliver arresterede hver dag uden, at det skaber interesse. Flytningen var derfor reelt en meget alvorlig fejl. Rmir2 (diskussion) 14. feb 2015, 20:41 (CET)
@Rmir2: Du blader tingene sammen. Det aktuelle - anholdelserne den 13. februar - er nyhedsstof, og er ikke velegnet til VDA. I den øvrige del af artiklen, er der masser af "VDA-potentiale". Men en nyhed er ikke velegnet dér. --Pugilist (diskussion) 14. feb 2015, 21:28 (CET)
Nej, jeg blander ikke tingene sammen, det gør Pugilist. Enhver ny artikel kan være VDA. Derfor var det berettiget, da du indsatte den. Men at Pugilist flyttede den til "aktuelle begivenheder" var en fejl, for det har den ikke "nyhedsværdi" nok til efter min vurdering - hverken som en "her og nu"-begivenhed eller som en "løbende" begivenhed. hilsen Rmir2 (diskussion) 15. feb 2015, 09:38 (CET)

Jeg er sikker på, at hvis truslerne mod den frie nyhedsformidling var foregårt i DK, og gerningsmændene var islamister, ville ingen være i tvivl om at den skulle under "aktuelle begivenheder". Og så synes jeg, at karakterisere flytningen som "reelt en meget alvorlig fejl" er at skyde gråspurve med kanoner. Om det er en fejl, bør helt sikkert diskuteres, men kraftudtryk hører ikke hjemme i en fri meningsudveksling. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. feb 2015, 12:00 (CET)


Takk selv, det hele var dog et fejl.[rediger kildetekst]

Hej ! Takk for Din takk. Men navnet på "SAS-Huset" har skiftet flere gange, og der fanns alrede Radisson Blu Royal Hotel. Og selvfølgeligt skal så den alrede eksisterende artikel bruges. Jeg har har simpel hænd gjort fejl. (Dog jeg prøvede mange navn-kombinationer før jeg skrev min lille artikel. SAS Radisson Blu Royal Hotel skal ifølge reglerne fjernes. Nu har jeg påtalet dette for DannebrogSpy og spørgt ham om hjelp med at fjerne min version. Men måske kan Du hjelpe mig , og hvis der findes brugbar tekst i min artikel, der mangler i "originalet", kan Du måske overføre det til Radisson Blu Royal Hotel- og sen fjerne SAS Radisson Blu Royal Hotel ? Jeg er kenner ikke hvordan man fjerner artikler. MVH Boeing720 (diskussion) 16. feb 2015, 03:37 (CET)

Skuddramaerne i København 2015[rediger kildetekst]

Hej PerV jeg skriver til dig fordi jeg kan se at du har lagt en del arbejde i Skuddramaerne i København 2015 og fordi jeg ikke vil rode i artiklen da der er så mange som skriver på den, det jeg vil er bare at gøre opmærksom på denne artikel i jyllands-posten [1] Zoizit (diskussion) 20. feb 2015, 11:17 (CET)


Translitteration af Magiljoў[rediger kildetekst]

Hej Per. Ved translitteration af Magiljoў har du fået 'ў' med, som ved mit tjek giver, at det er et kyrilliske tegn. Der er også links til Magiljoў voblast. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2015, 15:53 (CET)

Hej Steen, jeg bliver helt tryg ved at forsøge at rette translitterationer, når man har dig som backinggroup. Det er en kaotisk translitteration, jeg har lavet. Du har helt ret ў er et kyrrilisk tegn. Og eftersom det kun anvendes på hviderussisk, hvor vi ikke har en standard for translit fra, foreslår jeg vi translitterer fra russisk, som alligevel tales dagligt i Hviderusland. Hvis vi gør det bliver translitterationen Mogiljov. Jeg ville bare have flytte artiklen, men Mogiljov er optaget af en redirect til Magiljoў. Kan du ikke slette den redirect, og flytte artiklen. Jeg har ikke sat {{slet}} eller {{hurtigslet}} på Mogiljov, da jeg så skulle slette redirecten. Sletningen og omdøbningen bør foregå samtidigt. ... Tak for hjælpen Steen! mvh Per (PerV) (diskussion) 20. feb 2015, 16:27 (CET)
Hej Per. Jeg har flyttet den nu. Sletning er indbygget i flyttefunktionen, når den ikke kan flyttes på normalt vis. --Steen Th (diskussion) 20. feb 2015, 16:37 (CET)

{{thumbsupp}} ... den skabelon mangler vi vist ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 20. feb 2015, 16:40 (CET)


Ift. Casper Mouritsen[rediger kildetekst]

Hej PerV

Jeg kan se at du har foreslået biografien om Casper Mouritsen slettet, for ikke at overholde de gældende retningslinjer på wikipedia. Jeg er selv ikke helt inde i hvordan det fungere med oprettelse af artikler mv. og tænkte at du måske kunne være mig behjælpelig. Jeg er ordre og projektassistent ved Mouritsen Skilte og da flere skoler, elever mv. flere gange forgæves ikke hat kunnet finde oplysninger om ham på wikipedia i deres forberedne research, fik jeg til opgave at få en sådan side oprettet. Jeg vil selvfølgelig gerne at vi overholder retningslinjerne og tænkte at du måske kunne hjælpe med at skrive artiklen, så den vil kunne gøre det? Mvh. Maibritt Monbjerg (Skrev MouritsenSkilte (diskussion • bidrag) 21. feb 2015, 00:24. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Maibritt
Der er lagt et antal beskeder til dig på din diskussionsside Brugerdiskussion:MouritsenSkilte. Dem bør du læse før du foretager dig yderligere. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 21. feb 2015, 01:58 (CET)

Ribus-konflikten[rediger kildetekst]

Hej PerV, ved du noget om Ribus Konflikten ? Jeg arbejder på en artikel her Bruger:BillyDK/Sandkasse1 og håber du har nogen gode kilder, flytter siden til en bedre titel når artiklen er mere færdig --BillyDK (diskussion) 22. feb 2015, 23:19 (CET)

Retter det lige, se i stedet Ri-Bus konflikten vh.BillyDK (diskussion) 23. feb 2015, 01:38 (CET)

Vedr. artiklen Bettina Camilla Vestergaard[rediger kildetekst]

Tak for 'ret';) Jeg er ny på banen, så jeg sætter stor pris på jer mere erfarne skribenters hjælp! vh Birgitte (Skrev Birgitte Ejdrup Kristensen (diskussion • bidrag) 11. mar 2015, 20:04‎. Husk at signere dine indlæg.)

spørgsmål om infoboks[rediger kildetekst]

Hejsa, Per jeg tænkte jeg lige ville hører dig om du ved om der findes en infoboks der kunne bruges til artiklerne om distrikterne i Indien for eksempel, Saharanpur (distrikt), synes nemlig ikke jeg kan finde en --Zoizit (diskussion) 12. mar 2015, 10:53 (CET)

{{Notabilitet|SDBS=ja}}[rediger kildetekst]

Hej PeV. Jeg kan se at du på Lasse agernem har påsat {{Notabilitet}} uden at oprette et sletningsforslag. Når du anvender parameteren "SBDS=ja", så skal du altså at oprette sletningsforslaget. Mvh --Sorenhk (diskussion // projekter // bidrag) 18. mar 2015, 09:07 (CET)

Volodymir Gustov[rediger kildetekst]

Hej Per. Et spørgsmål om transskription af Volodymir Gustov/Volodymir Hustov - hvad det rigtige af de 2 navneformer i dansk? --Steen Th (diskussion) 18. mar 2015, 16:28 (CET)

Hej Steen Th: Transskriptionen giver Gustov, men jeg kender intet til cykelrytteren, hvis han er meget kendt som Hustov kan vi vel bare kalde ham det? I følge dansksprognævn tranlittereres Г med G på dansk/norsk/svensk, men der er generelt en stor afsmitning fra en og de translitteration. De ville netop translit med H. mvh Per (PerV) (diskussion) 18. mar 2015, 16:35 (CET)
Videre til Steen Th: På TV2 kalder de ham også Volodymir Gustov så vi bør vel fastholde den korrekte translit uanset no, en og de wiki. Jeg regnede faktisk med at TV2 ville have lavet fejl, men det var så wikipedia - læs NO wikipedia ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 18. mar 2015, 16:43 (CET)
Jeg holder også fast. Det var kun diskussionssiden, som var forkert. Og jeg har indskrevet det ukrainske navn, samt den engelske form. Jeg dropper en besked på nowiki. --Steen Th (diskussion) 18. mar 2015, 16:54 (CET)
Der kom et svar på nowiki: no:Diskusjon:Volodymyr Hustov. Der er en henvisning til nogle norske retningslinjer - http://www.sprakradet.no/upload/9261/kyrillur.pdf - det kan godt være noget som bør tjekkes. --Steen Th (diskussion) 21. mar 2015, 21:41 (CET)

Hej Steen, ja der er ingen tvivl om, at vi skal kigge på translit fra ukrainsk og de øvrige sprog, der er omtalt i den mail du sendte mig. Vi har for nuværende ingen vedtaget translit fra ukrainsk elleer nogle af de andre sprog i mailen. Jeg tror faktisk ikke dansk sprognævn har taget stilling til translitten, men jeg har tænkt på at videresende mailen til dem eller Østeuropastudier, for at høre deres mening. Jeg er lidt hængt op lige nu, men vil kigge på det en af de nærmeste uger. Så kan vi også få rettet op på den artikel om Ukrainske alfabet, som jeg ingen tillid har til. Den er, såvidt jeg kan se, blot en kopi fra en wiki. mvh Per (PerV) (diskussion) 23. mar 2015, 18:09 (CET)

Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Verdens lande[rediger kildetekst]

Hej PerV, måske har du interesse i at bidrage til denne diskussion Wikipedia-diskussion:WikiProjekt Verdens lande. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 30. mar 2015, 18:41 (CEST)

2848 - det har vi klaret om to måneder, hvis vi hurtige før, for jeg har påskeferie nu ;) --BillyDK (diskussion) 20. mar 2015, 18:32 (CET)

BillyDK: OK ... så letter da wiki. Du kan vel klare de 2800, så garanterer jeg for de 48 ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 20. mar 2015, 18:51 (CET)
Vi allerede nede på 2845, så det går da fremad ;) --BillyDK (diskussion) 20. mar 2015, 19:14 (CET)
nu er den nede på 2832, så fremad det går :-) ---Zoizit (diskussion) 21. mar 2015, 00:33 (CET)
Tællere viser 2826 nu, men jeg tror den skulle vise 2824, jeg ved ikke rigtigt hvorfor den er forsinket :( mvh Per (PerV) (diskussion) 21. mar 2015, 02:29 (CET)
Den falder 2785, siger den nu det er ikke helt tosset BillyDK og Per --Zoizit (diskussion) 21. mar 2015, 20:32 (CET)
2767, den falder hurtigt lige nu - godt arbejde ;) --BillyDK (diskussion) 22. mar 2015, 05:00 (CET)
Så rykker det. Vi mangler kun 2709 artikler.!!!mvh Per (PerV) (diskussion) 22. mar 2015, 15:59 (CET)
Det helt vildt ;) 350 artikler på syv dage, hvilket faktisk er en ret god statistik, såvidt jeg kan læse i bekendtgørelserne så er vi nede på det tager lidt under en månedstid for at få tusind artikler, for et år siden var det vidst over en måned det tog, nogen gange to, så hastigheden er i top ;) --vh.BillyDK (diskussion) 23. mar 2015, 20:55 (CET) ps. tælleren er nogen gange forsinket på grund af noget server teknisk, den korte forklaring er at det opdaterede tal med det fulde resultat kun fornys en gang i timen (eller ved ikke om wiki har den tid præcis, men andre sider som youtube har det også)

Så er vi røget et godt styk under 2.500 manglende artikler ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 28. mar 2015, 20:19 (CET)

1987 stk igen før det magiske 200 000 PerV og BillyDK --Zoizit (diskussion) 1. apr 2015, 00:30 (CEST)
Hvordan kunne det enlig gå så hurtigt frem og tilbage med artikel antallet? Hvem har leget med hvad ? :D --BillyDK (diskussion) 1. apr 2015, 06:52 (CEST)

BillyDK Tror at antallet har rykket sig så hurtigt fordi at der er blevet lavet en del film artikler fra DFI's filmdatabase med en bot Zoizit (diskussion) 1. apr 2015, 21:31 (CEST)

Nye runde med links med kyrillisk tegn[rediger kildetekst]

Hej Per. Så er kommet en nyt database dump og det gav følgende links: Gjort

Det her link er fuldstædig med kyrillisk tegn: Gjort

De tegn jeg har fundet er: 'ў', 'ү' og 'ө'.

Men der var ingen titel med kyrillisk tegn. Så det er bare en lille oprydning.. --Steen Th (diskussion) 17. mar 2015, 09:19 (CET)

Endnu en runde: Gjort
Mest nyt.. --Steen Th (diskussion) 9. apr 2015, 16:31 (CEST)

Jeg forstår ikke hvilke tegn det var, der var forkerte, ud over ө i Delgermөrөn, men nu har jeg i hvert fald skrevet navne om med mit eget tastatur. Det plejer ikke at skrive kyrilliske tegn ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 9. apr 2015, 19:26 (CEST)

Det er normalt 'і', som giver problemerne. Jeg fået indbygget i scriptet, at den kan vise hvad for et tegn, som den mener er kyrilliske, så du kan få det fremover. Men den er ikke 100% sikker endnu: Fx hvis der er 2 kyrilliske tegn. --Steen Th (diskussion) 10. apr 2015, 10:04 (CEST)


Hej PerV, vil du kigge på denne artikel? For mig at se er det noget sammenskruet vrøvl. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 22. mar 2015, 09:29 (CET)

Havde glemt det med slavehandlen, vil kigge på den en af dagene. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. apr 2015, 19:29 (CEST)
OK, jeg afventer din reaktion, men jeg er ret sikker på, at vi i dette spørgsmål er enige. Rmir2 (diskussion) 10. apr 2015, 08:55 (CEST)


Hej NE

Vil du kigge afsnittet Sproglige beviser igennem i artiklen. Jeg kunne simpelthen ikke oversætte den engelske tekst: "of the second Layer (or case marking clitics) to the nominal stem, c, the neutralisation of gender marking in the plural, and the use of the oblique case as an accusative." I min oversættelse blev det til: " i det andet lag (eller case mærkning clitics) til den nominelle stilk, concordmarkers til datid, neutralisering af køn markering i flertal, og brugen af ​​det skrå sagen som en akkusativ" og dét er i hvert noget vrøvl. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. apr 2015, 08:01 (CEST)

Jeg takker for tilliden, men jeg vil lige nævne, at jeg ikke er sproglig student. Clitics er det man tilføjer et morfem (mindste betydningsbærende enhed i et sprog), for at angive flertal, hunkøn, akkusativ, bestemt form… Præfiks og suffiks kalder dem der skrev wikiartiklen morfem for "derivativer". Concord indenfor grammatik er kongruens, og concord markers er fx m, f, n og pl. Oblique case er "kasus uden for nominativ og vokativ". Så det er noget med at nominaler (sætningsleddene subjekt, objekt og prædikativ) i den korteste form er morfemer, eller værter (nominal stem). Så kan man tilføje derivativer (case marking clitics) for at angive kasus. Man kan åbenbart se på verber i datid om hvad køn grundleddet er (concordmarkers for the past tense). Skuespiller og skuespillerinde bliver fx til skuespillere i flertal (neutralisation of gender marking in the plural). Kasusbøjningen akkusativ er åbenbart den samme for måske genitiv og dativ (oblique case as an accusative).
"(eller kasusderivativ) til nominalroden, angivelse af køn i datid, neutralisering af angivelse af køn i flertal, og brugen af kasus uden for nominativ og vokativ som akkusativ". Håber at du kan bruge det. --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 10. apr 2015, 21:44 (CEST)

Notabilitet?[rediger kildetekst]

Hej PerV du har sat Notabilitetsskabelon på Blodsten, - er der nogen speciel begrundelse for det? - Nico (diskussion) 15. apr 2015, 17:39 (CEST)

Jeg har fjernet den igen - der findes tilsvarende artikler på en række andre wiki'er. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. apr 2015, 18:07 (CEST)
Ja der var en meget speciel grund, jeg var for doven til at undersøge spørgsmålet og aner intet om sten, så det var godt et par mere initiativrige, vidende og arbejdssomme administratorer kom forbi! Tak for det. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. apr 2015, 20:01 (CEST)

Translating the interface in your language, we need your help[rediger kildetekst]

Hello PerV, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
For at tilføje eller ændre oversættelser for alle wikier, skal du bruge translatewiki.net, der er MediaWikis lokaliseringsprojekt.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 26. apr 2015, 16:06 (CEST)

Wiki links[rediger kildetekst]

Tak for tip om interne links! Forstår bare ikke helt ideen med de mange røde link du efterlader i Kirsten Ortwed artiklen? Skal de fungere som en opfordring til andre brugere om at oprette artikler om fx Venedig Bienalen (hvilket det forøvrigt er underlidt der ikke findes et opslag på!). mvh Birgitte

@Birgitte Nu er alt jo relativt, fire links røde ud af vist omkring 30 blå er meget få i min optik. Men ja, det er korrekt, de røde links skulle gerne virke som en "rød klud". og det virkede jo på dig! Ud over at jeg undrer mig over der ikke er en artikel om Venedig-bienalen, synes jeg faktisk det er beskæmmende, at vi ikke har en artikel om Malmö konsthall. Som jeg ser det er det lidt for snævert dansk ikke at have den artikel. Konsthallen ligger jo trods alt kun 40 km fra Rådhuspladsen i København.
Btw. prøv at benytte dig af de fire tilder her under redigeringsvinduet: ~~~~, så får du både underskrevet dit indlæg og dateret det i én arbejdsgang. mvh Per (PerV) (diskussion) 5. maj 2015, 20:47 (CEST)[svar]


Angående belligenheden af Risskov Gymnasium[rediger kildetekst]

Jeg er altså 100% sikker på at den ligger nordøst for Randers.(Skrev 2.104.112.41 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Så må du jo hellere kigge på den her adresse: Tranekærvej 70, 8240 Risskov, Risskov ligger vist ikke nordøst for Randers. Hvis du fortsat er i tvivl, kan du prøve det her link: https://www.google.se/maps/place/Risskov+Gymnasium/@56.194416,10.209643,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0xe9ee59be5e8a1ab1