Spring til indhold

Brugerdiskussion:Per Meistrup

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 12. Apr 2021 18:32Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Per Meistrup!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen |EPO| COM: 15. aug 2011, 20:55 (CEST)


Ugens artikel?

[rediger kildetekst]

Hej Per. Jeg har hæftet mig ved, at du har skrevet flere glimrende artikler om Thailand. Jeg har foreløbig indstillet en til at blive lovende, den venter på en andens vurdering. Men jeg tænkte, at du måske selv ville foreslå en af dine artikler som Ugens artikel på dawiki. Jeg synes at du skulle foreslå den, du selv er mest tilfreds med. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 15. mar 2021, 22:02 (CET)

@Rmir2: Ih, mange tak, og tak for at ville foreslå en artikel til "Ugens artikel".
Hvis det skal være noget aktuelt ville artiklen Songkran passe fint i midten af april (13. april), da den omhandler det thailandske nytår, som også mange danskere normalt rejser ned, for at opleve. Artiklen indeholder stort set alt, hvad der er at fortælle om emnet.
Også artiklen om kong Vajiralongkorn, der er både omfattende og interessant, da han ofte nævnes i dansk presse, men nok mest i tabloid-delen. Artiklen er forsøgt, udover kultur, også at inkludere den megen kritik af den kontroversielle monark, kritik der blandt andet medførte de omfattende protester i 2020, som stadig fortsætter i mindre omfang.
Jeg bemærkede, at Militærkuppet i Myanmar 2021 er blevet kategoriseret som en del af WikiProjekt Thailand, hvilket måske ikke er helt relevant, da Myanmar/Burma er et selvstændigt land og det mest "Thailand-relaterede" er, at de to lande var ærkefjender igennem århundreder.
--Per Meistrup (diskussion) 16. mar 2021, 16:06 (CET)
Ny er nomineringen oprettet. Husk at stemme! venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 16. mar 2021, 17:00 (CET)

Kære Per Meistrup. Du har indsat et langt afsnit om tidsmæssig fastlæggelse af påsken i begyndelsen af Wiki-artiklen om påske, men der er jo et langt afsnit med samme emne længere nede i påske-artiklen, og de to afsnit bør skrives sammen til kun ét afsnit. https://da.wikipedia.org/wiki/Påske#Beregning_af_datoen_for_påskedag

Mvh. Hans Christophersen (diskussion) 24. apr. 2022, 17:29 (CEST)[svar]
Tak for din besked. Ja, der står intet i indledning om, hvornår påsken falder - i.e. første søndag efter fuldmåne... - samt, at der er tidsmæssig forskel på katolsk/protestantisk og ortodoks/jødisk påske, hvilket jeg anser som væsentligt, da der foreksempel i øjeblikkets nyheder tales om påske i Ukraine, men det en er uge siden, det for danskere var påske. Afsnittet længere nede fortæller ikke noget om forskelle, men fokuserer primært på en lang - og for de fleste nok ret uforståelig - matematisk udregning af, hvornår påsken falder. Men kan sagtens sammenskrives, dog bør det, efter min beskedne subjektive mening, være med i indledning hvornår, det er påske og, at der er forskel på øst og vest. Med venlig hilsen Per Meistrup (diskussion) 25. apr. 2022, 07:33 (CEST)[svar]