Brugerdiskussion:Per Meistrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 28. Sep 2020 20:32Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Per Meistrup!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen |EPO| COM: 15. aug 2011, 20:55 (CEST)


Mundbind[redigér wikikode]

Jeg fjerner følgende ikke-kildebelagte påstande fra Mundbind, hvis de har relevans for artiklen bør de omformuleres og kildebelægges: "Mundbind kan også bruges som værn mod forurenende luftbårne partikler, for eksempel fra maling, støv og trafik. Andre betegnelser af mundbind kan for eksempel være støvmaske og åndedrætsværn." Jeg kan ikke se at læserne har nogen gavn af at blande diverse emner sammen. --Madglad (diskussion) 29. nov 2020, 13:07 (CET)

Tak for din tilbagemelding. Den oprindelige tekst lød:
Mundbind kan også bruges som værn mod forurenende luftbårne partikler, for eksempel fra maling, støv og trafik. Andre betegnelser kan for eksempel være støvmaske og åndedærtsværn.
Dette blev af bruger Glen ændret den 9. september til:
Mundbind kan også bruges som værn mod forurenende luftbårne partikler, for eksempel fra maling, støv og trafik. Andre betegnelser af mundbind kan for eksempel være støvmaske og åndedrætsværn.
Bruger Glen oprettede samtidig en en "redirect" fra støvmaske til mundbind.
Jeg vil mene det vil være korrekt at genindsætte disse wikilinks – og slette "redirect" fra støvmaske – så der kan blive oprettet selvstændige artikler, da det danske udtryk "mundbind" nærmere dækker, hvad der på udenlandsk svarer til stofansigtsmaske og kirurgisk ansigtsmaske. På den engelske Wikiside om stofmundbind står for eksempel, at det beskytter mod "particulate air pollution". Jeg burde måske have formuleret det som, at "mundbind findes også som støvmaske og åndedærtsværn til beskyttelse mod forurenende luftbårne partikler, for eksempel fra maling, støv og trafik." Støvmaske/åndredrætsværn omtales på enWiki som: "A respirator is a device designed to protect the wearer from inhaling hazardous atmospheres, including fumes, vapours, gases and particulate matter such as dusts and airborne microorganisms."
Jeg vil foreslå, at noget lignende kommer med, da artiklerne helt manglede – og stadig mangler, så nogen med lidt viden evt. vil skrive – det danske udtryk "mundbind" dækker heller alle de forskellige muligheder, som bl.a. vises i galleriet, som da bør revideres, men det blev også følelsesladet omkring "ventil", og en mere udførlig forklaring.
Jeg kunne intet finde om emnet/emnerne på daWiki, hvorfor jeg begyndte at skrive noget den 30. maj med kommentar om, at "en skribent med erfaring bedes høfligst tjekke og gerne udvide." Sidenhen er mundbind, angiveligt i forbindelse med øgede krav fra myndigheder, tilsyneladende blevet et ganske følelsesladet emne og diskussion. Med venlig hilsen--Per Meistrup (diskussion) 29. nov 2020, 16:28 (CET)
Jeg har flytet diskussionen til Diskussion:Mundbind, hvor den hører bedre hjemme. Med venlig hilsen--Per Meistrup (diskussion) 30. nov 2020, 07:45 (CET)