Brugerdiskussion:Per Meistrup/Arkiv 1

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Per Meistrup.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.


Fil:BettyNansenTeatret(1899dk36).jpg[rediger kildetekst]

Tak for denne indscanning. Imidlertid er det nødvendigt at være helt sikker på, hvem der ejer ophavsretten til det oprindelige værk. Når dette er klarlagt, skal det undersøges, om rettighedshaveren er villig til at udgive værket under en fri licens som beskrevet på oplægningssiden.

En indscanning er i realiteten en digital kopi af det oprindelige værk. Ophavsretten for indscanningen følger derfor det oprindelige værk. --|EPO| COM: 15. aug 2011, 20:55 (CEST)

Svar til EPO: Tak. Jeg ejer original billedet, som er et arvstykke fra min faster (BNs sekretær), som arvede det fra fru Nansen. :Kunstner er ukendt. Jeg har i 2006 overdraget selve billedet sammen med andre genstrande fra fru Betty Nansen til teatret, da tingene hører bedre hjmme der.
Per Meistrup 15. aug 2011, 21:07 (CEST)
Det giver lidt mere klarhed over sagen. Problemet består i at den fysiske ejer af et værk ejer ikke nødvendigvis ophavsretten. Det giver to situationer:
  1. Ophavsretten kan viderebringes gennem arv fra den oprindelige kunstner, hvorved en arving kan vælge at overdrage rettighederne til andre.
  2. Ophavsretslovens § 63, stk. 2 beskytter et anonymt værk i 70 år efter den første offentliggørelse.
Hvis det ikke kan lade sig gøre at identificere kunstneren (f.eks. som følge af informationen er gået tabt), må regel nummer to gælde. Men for at den regel kan træde i kraft, må det nødvendigvis forudsætte at man har forsøgt at finde oplysningen. Hvis kunstneren kan identificeres, ejer vedkommende fortsat ophavsretten i indtil 70 år efter sin død. Derfor skal alle være sikre på at en mulig kunstners rettigheder ikke krænkes.
Du er altså nødt at være sikker i din sag: Kan den oprindelige kunstner identificeres? --|EPO| COM: 15. aug 2011, 21:32 (CEST)
Jeg kender udmærket til ophavsret. Nej, der er ingen signatur eller på anden måde navn på originalen. Min faster har aldrig talt om kunstneren og jeg har haft billedet i mit barneværelse. Billedet er fra før 1943 og kan sagtens være tidligere end 1935. Alle rettigheder kan være overdraget til fru Nansen i sin tid. Det er ophavmanden (eller arvinger) selv, der skal gøre indsigelse. Den senere 70-års regel: 2011, dvs. 2010 - 70 = 1940.
§ 20. Når et værk er udgivet, eller når et eksemplar af et kunstværk af ophavsmanden er overdraget til andre, må de udgivne eller overdragne eksemplarer vises offentligt.
§ 23. Offentliggjorte kunstværker og værker af beskrivende art, jf. § 1, stk. 2, må gengives i kritiske eller videnskabelige fremstillinger i tilslutning til teksten, når det sker i overensstemmelse med god skik og i det omfang, som betinges af formålet. Gengivelsen må ikke ske i erhvervsøjemed. (Skrev Per Meistrup (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Problemet med § 20 og § 23 er at de udelukkende tillader visning. Materiale her på stedet skal opfylde nogle temmelig vidtgående krav om også at tillade ændringer og kommerciel udnyttelse (står beskrevet på oplægningssiden).
Desuden bruges ret negative politikker: Hvis man ikke kan være helt sikker på at et værk er frit, så må det ikke bruges. Det skaber naturligvis nogle kedelige situationer. Men en formodning om at rettighedshaveren næppe vil gøre indsigelser, gør ikke et værk frit. Tilsvarende må du heller ikke ignorere det røde lys i fodgængerovergangen, selvom du står der alene midt om natten (selvom alle gør det).
Hvis det ikke kan lade sig gøre at finde frem til den oprindelige kunstner vil jeg tro (tro - ikke stensikker) at vi kan kalde det for et anonymt værk. Medmindre du er uenig? --|EPO| COM: 16. aug 2011, 17:47 (CEST)
@EPO, betegnelsen "anonymt værk" bruges ofte ifm. kust, så det forslag syntes jeg lyder rigtigt (retter teksten). Blot et forsøg på tilbyde et manglende billede, nu jeg havde noget, endda "originalt" fra fru Nansen. På den engelske/amerikanske del bruges ofte gengivelser under betegnelsen "fair use", men tilsyneladende nogle amerikanske regler. (Skrev Per Meistrup (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Husk at signere dine indlæg - det gør diskussionen nemmere at følge med i.
På især engelsk Wikipedia anvendes fair use, men på dansk Wikipedia er der stor opbakning til ikke at tillade denne licens. De to primære argumenter har været at begrebet ikke findes i Danmark, og at det ikke er en fri licens. --|EPO| COM: 18. aug 2011, 11:23 (CEST)

Det ville ellers have været rigtigt dejligt... Men har oprettet et sletteforslag her: Wikipedia:Sletningsforslag/Fil:BettyNansenTeatret(1899dk36).jpg. --MGA73 1. jan 2012, 20:45 (CET)


Lige et tip[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Pacx 15. aug 2011, 22:42 (CEST)

Mange tak:o)


Der er ikke valgt nogen licensskabelon for ovenstående fil!

Tak fordi du uploader til Wikipedia - vi er glade for at få frie filer.
Desværre har du ikke angivet en licens og uden licens kan det ikke afgøres, om filen er udgivet under en fri licens og således må anvendes på Wikipedia.
Hvis ikke du angiver en gyldig og korrekt licens, vil filen blive slettet efter minimum 7 dage.

Du kan se en liste over godkendte licenser her.

Med venlig hilsen MGA73 7. okt 2011, 23:10 (CEST)



Vedr. Harry Meistrup[rediger kildetekst]

Hejsa. I forbindelse med Harry Meistrup kommer jeg lige til at gøre opmærksom på Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt, du bør ikke skrive om din nærmeste familie. Mvh Knud Winckelmann 20. feb 2012, 21:32 (CET)

Kære Knud Winckelmann,

Tak. Ja, det er jeg egentligt godt klar over, og derfor er teksten alene (joumalistisk) baseret på det andre allerede har skrevet, blandt andet de angivne kilder, Dansk Skøjte Unions jubilæums bog og KBs medlemsblade. Det vil være rigtigt fint, hvis du eller andre vil dobbeltjekke neutralitet og meget gerne redigere om nødvendigt.Per Meistrup 20. feb 2012, 21:49 (CET)


Oversættelse[rediger kildetekst]

Hej, Per jeg kan se at du har, påbegyndt en oversættelse af den thailandske ø Koh Samui, fra engelsk til dansk. Flot arbejde forøvrigt, men det ville være en god ide også at medtage, referencerne i original-teksen (fx. <ref>{{cite book|title=Thailand's Islands and Beaches|author=Joe Bindloss, Steven Martin, Wendy Taylor|pages=199|publisher=[[Lonely Planet]]|isbn=1740595009}}</ref>, som vises som [1], i selve teksten). Kilderne kan så ses, ved at tilføje, afsnittet == Referencer ==, også bagefter tilføje {{Reflist}} under afsnittet. God søndag herfra. Mvh. Trade (diskussion) 15. apr 2012, 21:33 (CEST)

Kære bruger Trade, Mange tak for dine tips. Det er nu kun korordinater og boksinfo samt vejrinformationer (kildeangivet nederst), der er brugt fra den engelske version. De øvrige oplysninger er fra artikler i de kildeangivne magaziner om primært Samuis historie og turisme. Det vil du kunne se, hvis du sammenligner afsnitne om historie, turisme og transport på de to sider. Den engelske version (der har enkelte faktuelle fejl - har rettet en enkelt - eller er baseret på meget gamle informationer) er foreløbigt mere brugt som inspiration til en fornuftig opstilling af afsnit, men er der tekst jeg oversætter direkte, kildeangiver jeg. Jeg har ganske meget god up-to-date litteratur liggende om emnet. Med venlig hilsen Per Meistrup (diskussion) 15. apr 2012, 22:09 (CEST)


Dansk Skøjte Union[rediger kildetekst]

Hej, Per du efterspørger hvordan man får deres logi ind i artiklen. Loger, generelt er for det meste (hvis ikke altid) beskyttet af opavsret. Du, kan dog ha' heldet med dig ved t sende em en mail og spørge. Det, er bare vigtigt at det er indforstået, med at logoet bl.a skal kunne bruges i kommercielle sammenhænge, samt ændres til andre formål. Derdover, skal de også vælge hvilken licens billedet skal være under, og dermed hvilket vilkår er skal være for brug af det, i andre sammenhænge. Siger, de god for det skal mailen sendes til enten eller. Biledet lægges op via commons (kræver endnu en brger). Lykke til!. Mvh. --Trade (diskussion) 26. nov 2012, 18:45 (CET) info-dawikimedia.org og permissions-commonswikimedia.org.


Projektskabeloner[rediger kildetekst]

Du har sikkert en mening om Wikipedia:Landsbybrønden/Projektskabelonerne. Deltag gerne. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. nov 2016, 09:50 (CET)


Nyt om WAM 2016[rediger kildetekst]

Hej Per Meistrup. Addis Wang har skrevet nyt på min diskussionsside angående Wikipedia:Asiatisk måned og beder mig om at informere deltagerne. Det er hermed gjort :) Mvh. --EileenSanda (diskussion) 30. nov 2016, 15:32 (CET)


Address Collection[rediger kildetekst]

Congratulations! You have more than 4 accepted articles in Wikipedia Asian Month! Please submit your mailing address (not the email) via this google form. This form is only accessed by me and your username will not distribute to the local community to send postcards. All personal data will be destroyed immediately after postcards are sent. Please contact your local organizers if you have any question. Best, Addis Wang, sent by MediaWiki message delivery (diskussion) 3. dec 2016, 08:58 (CET)


Haløjsa. Jeg kiggede lige på Bruger:Per Meistrup/sandkasse hvor jeg kan se der er meget kopiret materiale som f.eks. fra den her website. Jeg vil lige gøre opmærksom på at det ikke er tilladt på Wikipedia da vi køre Creative Commons. Det er bare at næsten alt der er copy&paste er ikke tilladt. Men hvis jeg tager fejl ang. det kopiret indhold og har overset noget så må du mere end gerne sige det :-) --SimmeD (diskussion, bidrag) 4. dec 2016, 17:10 (CET)

Tak for din oplysning, men du kigger på min "private" sandkasse, hvor jeg samler mine baggrunds notater til kommende artikler eller opdateringer, det er ikke en offentlig side – der står også tydeligt markeret "Noter". Der kan være en nyhedsoplysning, eller siden kan være aktuel som en kilde-reference, for eksempel til den udvidense af Kong Vajiralongkorn, jeg forbereder. Wikipedia tilråder at bruge sin "Sandkasse" til alt det eksperimentelle, og det er også her jeg ofte skriver min artikel, inden en ny side oprettes, eller det tilføjes noget eksisterende; da jeg kan få alle interne WikiLinks, billedfiler og anden Wiki-formattering korrekt med, hvilket ikke kan lade sig gøre i fx. et lokalt Word dokument. Og til orientering, jeg bruger "aldrig" copy-paste eller ukritisk obversættelse, alt mit tilskud til Wikipedidia er original research med kildeangivelse.
Og hvis man/jeg ikke må bruge en privat sandkasse til notater og mellemlagring af forberedende materiale – jeg jan være adskillige dage om at samle til en artikel – så bare oplys mig det, så vil jeg revurdere om jeg har lyst til overhovedet at fortsætte under sådanne mindre arbejdsgunstige forhold. Mvh. Per Meistrup (diskussion)
Alle "private" sandkasser er også under Wikipedias ophavsret regler. Det eneste jeg siger er at man skal undgå copy&paste som jeg kan se det øverste i din sandkasse er. Det er jo som sagt ikke mig der laver reglerne med regler er regler. Tænker det der er i ens sandkasse kan godt ses lidt igennem fingrene med, men der skal helst ikke være mere copy&paste. Ophavsret er ophavsret. Dine noter og de andre links er jo også helt fine at have. --SimmeD (diskussion, bidrag) 5. dec 2016, 08:29 (CET)
Det øverste er noter fra mit AP-feed (Associated Press) – der er ingen link til et AP-feed, derfor ligger teksten foreløbigt i Sandkassen som et notat, da det ellers kan glemmes eller/og være svært at genfinde i mængden, da jeg har vurderet teksten indeholder brugbare oplysninger til artikel. Efterfølgende findes et ref-link til at af de rigtig mange sites, der har et AP-news-feed og publicerer artiklen (det er bedre end blot et ulinket kilde-ref med Associated Press), det er jo den måde, med bearbejdede input fra diverse nyhedsmedier og mange andre kilder, at Wikipedia fungerer. Jeg sætter oprigtigt pris på at nogen tjekker regler om ophavsret, og holder øje med rigtig meget andet på Wikipedia, men vær rar at gøre det andre steder end lige "Sandkassen", hvor nogle af os midlertidigt arbejder med kommende artikler til gavn for mange. Jeg fjerner det, der generer dit øje – er lidt ærgelig over at skulle bruge min tid på dette – men må jeg så samtidig høfligst foreslå, at der kommer/programmeres et mere privat bruger-arbejdessted, som fx. kun andre "registrerede brugere" kan se, men ikke alle de "almindelige" læsere, så I ikke gør det alt for besværligt at bidrage til et ellers udmærket projekt. Mvh. Per Meistrup (diskussion)
Enig, det ville være smart hvis ens sandkasse kun kan ses af registrerede brugere. Man vil kunne undgå en del problemer. --SimmeD (diskussion, bidrag) 5. dec 2016, 09:27 (CET)


Vi du være med?[rediger kildetekst]

Hej Per Meistrup. Wikipedia:Asiatisk måned er startet igen. Du var med sidste år. Måske du vil være med igen i år? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 4. nov 2017, 16:10 (CET)

Kære Rmir2, Tak for din reminder om Asiatisk måned. Jeg er ikke sikker på jeg kan finde tid til fire nye artikler, men har lidt materiale liggende til et par stykker. Men der er en hel del allerede påbegyndte artikler fra "mit område", som stadig mangler noget – bl.a. om en ny konge, der snart skal krones, og måske derfor bliver aktuel at få skrevet lidt mere baggrund om – og en del af efterhånden ganske lange afsnit på andre sider, trænger til at blive formuleret som selvstændige artikler, med kortere referat på hovedsiden. Meget af det jeg skriver kommer fra daglige nyhedsfeed, som er nemmere at handle straks med små opdateringer hist-og-her, end at gemme til senere. Men jeg skriver mig på listen, som måske så kan være anledning til jeg får skrevet lidt helt nyt. Bedste hilsner Per Meistrup (diskussion) 7. nov 2017, 13:53 (CET)
Det lyder fint. Rmir2 (diskussion) 7. nov 2017, 15:35 (CET)


Invitation til tidligere deltagere af Wikipedia Asiatisk måned[rediger kildetekst]

Tak for din deltagelse i Wikipedia Asiatisk måned sidste år, jeg håber, at du var glad for det. I de seneste to år har vi sammen engageret over 2000 wikipedianere, der har bidraget med over 15.000 artikler af høj kvalitet til Wikipedia Asiatisk måned på 50 forskellige sprog, både til Wikipedia og til Wikisource. Wikipedia Asiatisk måned er utvivlsomt det største årlige Wikipedia online redigeringsevent, og du har gjort det. Igen i år har vi værter for dette event denne november, og vi vil meget gerne invitere dig med igen.

I år er kriterierne de samme. Hvis du opretter 4 artikler, vil du modtage et postkort. Og artiklerne skal være over 3000 bytes og 300 ord. Vi forbedrer også vores postkort udsendelses process, vi laver postkortene lige nu, og så indsamler vi adresser, efter at projektet er overstået, uden at vente på andre sprog.

Wikipedianere, der opretter flest artikler på hver Wikipedia, vil blive hædret som "Wikipedia Asiatisk Ambassadører". Vi vil sende dig både digitalt og en papirudgave af ambassadørbeviset.

Tak fordi du overvejer at være med! --EileenSanda (diskussion) 5. nov 2017, 14:42 (CET)


Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:40 (CEST)


Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:38 (CEST)


Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:47 (CEST)


ลิเดีย[rediger kildetekst]

ลิเดีย er en tailandsk popsanger, jeg stødte på på internettet. Er der grundlag for en artikel? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 6. maj 2018, 18:57 (CEST)[svar]

Hej Rmir2, og tak for din besked. Lydia, jeg er ikke klar over hvor stor (kendt) hun er, skal spørge lidt rundt. Der findes rigtig mange af hendes kaliber hernede, og de ser alle mægtigt søde ud. Thai wikipedia har tilsyneladende ingen artikel om hende, kun om Lydia i Lilleasien.
Hvis jeg selv skulle begynde med at skrive om en thai musik-kunstner, skulle det være Carabao (vandbøffel) – stilmæssigt nærmest en rock-country gruppe – hvor lederen er Aed Carabao. De har bl.a. også gæstet Danmark, og er nok et af de største navne, hvis ikke det største. De begyndte faktisk på Filippinerne, selv om de er thaier. Carabao er også bag en førende energidrik, der har en tre gange større markedsandel end Red Bull (som jo er thailandsk). Af sangerinder er Tata Young nok blandt de største, og hun synger tilmed noget på engelsk. Det er også lidt et spørgsmål om, hvad der kan have interesse for danske læsere og thailandsfarere, men det er et område jeg (endnu) ikke selv har spekuleret i at skrive om, så jeg har ingen research at referere til. Bedste hilsner Per Meistrup (diskussion) 6. maj 2018, 21:47 (CEST)[svar]
Tak for dit svar. Jeg har selv skrevet om bl.a. koreanske musikere selv om jeg godt ved, at interessen i Danmark er begrænset. Alligevel synes jeg, at emnet bør dækkes ind og jeg går ud fra, at du vil kunne bedømme relevansen bedre, når det drejer sig om thailandske sangere og musikere. Tænk gerne over det, hvis du har tid og lyst. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 7. maj 2018, 06:42 (CEST)[svar]
Tak Rmir2, og jeg er helt enig i, at så meget så muligt bør dækkes af også danske artikler, også diverse nicher. Det er mest tid, det kniber med, for mit vedkommende, så jeg forsøger at prioritere. Bedste hilsner Per Meistrup (diskussion) 7. maj 2018, 08:56 (CEST)[svar]


Åndemaner/mager[rediger kildetekst]

En Shaman laver vist ikke ånder som sådan :)

Jvf. dit fine billede på Brugersiden.

https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=%C3%A5ndemager&tab=for'

Morten Svensson (diskussion) 17. jul 2018, 17:15 (CEST)

Tak. Mvh. Per Meistrup (diskussion) 17. jul 2018, 17:41 (CEST)

Diverse fra Watthana-distriktet i Bangkok[rediger kildetekst]

Fra [1] på en-wiki:
"A total of 66 people ... and another 222 injured when [...] .[1][2][3] [...] and citizens of thirteen countries[4] were among the injured.[2][5]"
Interessant ordlyd/ formulering?
And thank you for your many good contributions to wikipedia. 178.232.5.227 21. aug 2018, 18:29(CEST)/ 178.232.5.227 21. aug 2018, 18:32 (CEST)

Mange tak for dit opslag, anonyme bruger, men hvad er det du vil fortælle mig..? Med venlig hilsen Per Meistrup (diskussion) 21. aug 2018, 19:28 (CEST)
  1. ^ Disturbing details in Thai blaze inquiry BBC News, 4 April 2009
  2. ^ a b Gray, Denis D. (2009-01-01). "Fire at Bangkok nightclub kills 61, injures 200". AP. Hentet 2009-01-01.
  3. ^ Mydans, Seth (2009-01-01). "At Least 59 Die in Bangkok Club Fire". New York Times. Hentet 2009-01-01.
  4. ^ "Canadian confirmed dead in Bangkok nightclub fire". CBC. 2009-01-06. Hentet 2009-01-06.
  5. ^ Schuettler, Darren (2009-01-01). "Bangkok fire kills at least 59 New Year clubbers". Reuters. Hentet 2009-01-01.