Brugerdiskussion:Ritzkas

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen til. Vær venligst opmærksom på, at Wikipedia er en encyklopædi, hvor man ikke skal reklamere for sin egen virksomhed. Vh. SorenRK (diskussion) 19. mar 2018, 14:08 (CET)


Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Ritzkas! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen SorenRK (diskussion) 19. mar 2018, 14:08 (CET)

men

Stock post message.svgWikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen SorenRK (diskussion) 19. mar 2018, 14:08 (CET)


Uddybning[rediger kildetekst]

Hej Søren. Tak for din besked. Vil du ikke præcisere, hvad det er, du anser som reklame i teksten? Så vil jeg redigere de pågældende sætninger.(Skrev Ritzkas (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Ritzkas, jeg vil gerne præcisere lidt: "Reklame" var måske upræcist; problemet er, at det generelt ikke er tilladt at bidrage med materiale om sig selv eller sin egen virksomhed. Det er i sagens natur umuligt at forholde sig neutralt og dermed også at vurdere, hvad der er relevant at have med i artiklen. Eksempelvis er der stærkt rosende citater fra Haarder m.fl.; det kan godt være, at de er relevante at have med, men det kan Ritzau aldrig selv vurdere, om de er. Objektive rettelser af tal og den slags er fint, men større ændringer bør en virksomhed ikke selv gennemføre af den nævnte grund. I stedet kan man rejse diskussionen på artiklens diskussionsside. Vh. SorenRK (diskussion) 19. mar 2018, 14:45 (CET).

Ah ok, det var jeg ikke opmærksom på. Den oprindelige artikel var ret uopdateret, og bureauet har ændret sig ret markant siden den oprindelige tekst. Derfor har det længe været et ønske at opdatere teksten. Jeg er enig i, at Bertel Haarder citatet kan være en anelse selvsmagende. Det fjerner jeg med det samme. Men hvad gør man så, hvis virksomheden ikke selv må opdatere, og man har et ønske om at få fornyet teksten? Og er der andre passager, du mener bør fjernes eller redigeres for at gøre den mere objektiv? Så vil jeg selvfølgelig gøre det med det samme. VH Kasper (Skrev Ritzkas (diskussion • bidrag) 19. mar 2018, 14:58. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Kasper, ja, det er ofte et problem, at artiklerne bliver forældede, og at dem, der ved noget om dem, selv er "inhabile". Som nævnt er det bedst at rejse spørgsmålet på artiklens diskussionsside, så man kan få involveret nogle neutrale brugere. I dette tilfælde er det fint, at du har strammet den lidt op. Jeg har kigget den igennem og foretaget nogle mindre rettelser. Det ville være godt, hvis der blev tilføjet nogle præcise kilder (gerne i linkform, om muligt) til citater. Vh. SorenRK (diskussion) 20. mar 2018, 16:27 (CET)