Brugerdiskussion:Runvhe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Runvhe! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Pugilist (diskussion) 24. dec 2013, 11:11 (CET)

Forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Hej Runvhe!

Fint arbejde med The Patriot!

Du må meget gerne bruge funktionen Wikipedia:Forhåndsvisning, da det så bliver meget nemmere for os som skal patruljere siderne. Du får også lige den "rigtige" boks med links i :-)

--VicVal (diskussion) 25. dec 2013, 12:59 (CET)

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

Kandidater til Gode artikler[rediger kildetekst]

Hej Runvhe,

Jeg så, at du på din brugerside skrev, at du gerne ville nominere The Patriot (2000) til en God Artikel. Du kan læse om proceduren ved at følge dette link: WP:KGA.

Jeg har ikke nærlæst artiklen, men jeg kan se, at der skal arbejdes lidt med sproget før det bliver en god artikel. Der er nogle stavefejl (eksempelvis en andmelder) og en række uklare formuleringer, der formentlig skyldes kvaler med oversættelse fra engelsk. Prøv at arbejde med disse ting. Der er formentlig en dag nogen, der vil tage fat på det, men kan du begynde selv, går det nok lidt hurtigere.

Men bortset fra de nævnte problemer synes jeg, at du er nået langt på kort tid. Det er blevet en detaljeret og fin artikel foreløbig. Pugilist (diskussion)

Tusind tak fordi besked, Pugilist.

Jeg har nærlæst The Patriot og rettet overraskende mange stavefejl. Jeg vil nu prøve, at få gjort det til en lovende artikel.

Hilsen Runvhe.

Estlands historie[rediger kildetekst]

Hej Runhve. Kan se, at du har givet dig i kast med Estlands historie. Det er fint, når nogen går i gang med sådan en oversættelse, men du skal være klar over, at der stilles visse faglige krav til indholdet. Det er helt klart noget andet end amerikanske film og tv-serier. På det historiske felt går man meget op i, at de oplysninger, der bringes, kan dokumenteres i form af litteratur om emnet. Derfor skriver man en litteraturliste, og henviser til en bog på listen, med angivelse af sidetal. Hvis man kun henviser til et værk en enkelt gang, kan man i stedet skrive både forfatter, titel og sidetal i selve noten. Det er ikke en god ide at bruge en tilfældig hjemmeside som dokumentation, hvorimod sider som "Den store danske" er ok. Du skal ikke blive afskrækket af disse bemærkninger - jeg sjuskede selv med kildeangivelser, da jeg begyndte på wikipedia - men du kan lige så godt prøve at lære at gøre tingene bedre, så dine artikler ikke bliver udsat for kritik. Held og lykke med arbejdet. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 2. feb 2014, 19:52 (CET)

Hej Rsteen. Forstår godt din pointe, men har ikke brugt litteratur eller bøger på nogen måde, kun min iPad og computer. Derfor kan jeg altså ikke sætte kilder til bøger ind, når jeg ikke har brugt dem. Hvad skal jeg dog gøre? Venlig hilsen --Runvhe 7. feb 2014, 15.44 (CET)

Hej Runvhe. Hvis du for eksempel oversætter fra engelsk wikipedia, skal du blot medtage de litteraturhenvisninger, der er brugt i den engelske udgave. Så kan man se, at dokumentationen findes. I din artikel har du henvist til nogle hjemmesider på nettet. Det er også ok, men du skal være sikker på, at der rent faktisk står det på hjemmesiden, som du citerer den for. Du skal også have en ide om, at hjemmesiden er seriøs. I tilfældet med Estlands historie har jeg haft meget svært ved at genfinde en række af de oplysninger, du kommer med, i forhold til de artikler på nettet, du henviser til. Kravene til historiske artikler er høje, fordi nogen finder det interessant at videregive opdigtede oplysninger eller at fastholde myter, der for længst er gennemhullede. Derfor er det vigtigt med dokumentationen, så man kan se, hvor oplysningerne kommer fra. Som tidligere skrevet, skal du ikke blive afskrækket af kravene. Som så meget andet er det noget, der kan læres. Venlig hilsen --Rsteen (diskussion) 12. feb 2014, 15:25 (CET)

L'enfer et moi[rediger kildetekst]

Kære Runvhe. Artiklen L'enfer et moi er vedtaget som lovende. Jeg kan se, at du har lagt en del arbejde i den, og jeg synes, det er blevet en rigtig fin artikel. Jeg har oprettet en huskeliste på artiklens diskussionsside. Så har du lidt at arbejde med, hvis du lyster. Fortsæt det gode arbejde! De bedste hilsner --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 17. maj 2014, 22:19 (CEST)Reply[svar]

Tusind tak Morten Haagesen. Jeg vil prøve at opfylde huskelisten og derefter nominerer den til en god artikel. --Bruger:Runvhe) 8. juni 2014, 18.53

Autopatruljeret[rediger kildetekst]

Hej Runvhe, på din brugerside efterspørger du oplysninger om, hvad autopatruljeret betyder. Det betyder, at en administrator har vurderet, at dine redigeringer er gode nok til, at de ikke behøver blive kigget efter af en patruljant - eller med andre ord: At du er seriøs nok til at kunne klare dig selv; det kan du evt. læse mere om på Wikipedia:Autopatruljerede.

Jeg vil dog samtidig gøre opmærksom på, at indsættelse af jokes om skolekammerater og lignende absolut ikke hører hjemme på Wikipedia, og at det sår tvivl om, hvorvidt du lever op til den tillid, som du er blevet udvist. Vh. SorenRK (diskussion) 22. jan 2018, 00:03 (CET)