Brugerdiskussion:Sabbe/Arkiv 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Sabbe/Arkiv 1!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Morten LJ 7. jan 2007 kl. 09:11 (CET)


Marimba[rediger kildetekst]

Hej Sabbe, kan du ikke skrive en kilde eller kilder på Marimba? Det vil vi sætte pris på :-) --Morten LJ 7. jan 2007 kl. 21:26 (CET)

Hvordan kan man henvise til kilder, hvis det er noget man ved i forvejen?--Sabbe 7. jan 2007 kl. 21:31 (CET)
Normalt stammer din viden fra en eller anden bog eller et link, Hvis du kan skrive et par kilder på nede i bunden af siden som du mener vil dække det du skrevet nogenlunde, tror jeg det er fint. --Morten LJ 7. jan 2007 kl. 21:34 (CET)

AA-Taskforce[rediger kildetekst]

Hej Sabbe!

Vi har netop sat et projekt igang, der skal oprette en masse anbefalede artikler. Jeg ville i den anledning høre, om du var interesseret i at deltage? Vi bor her: Wikipedia:AA-Taskforce.

Vi ser frem til at høre fra dig!

--Hockeyindustrien 16. sep 2007, 23:07 (CEST)


Fortjenstmedalje[rediger kildetekst]

Working Man's Barnstar.png Jens Vejmand-Barnstar
For dit stærkt tiltrængte arbejde med kategorisering af artikler tildeles du hermed en fortjenstmedalje. --PhoenixV 19. sep 2007, 22:52 (CEST)


Hej Sabbe! Du skal lige have en fortjenstmedalje, fordi du har været så aktiv med at decimere artiklerne i Kategori:Kategori mangler. Jeg prøvede selv en gang at fuldføre dette projekt, men måtte give op på halvvejen. Et ensartet look og en overskuelig hierarkisk struktur for vores artikler er meget vigtigere, end folk tror, og derfor skal du have en særlig tak! --PhoenixV 19. sep 2007, 22:52 (CEST)


Tysk oversættelse[rediger kildetekst]

Jeg har en tekst som jeg gerne skal have hjælp til, teksten er her: Brugerdiskussion:Villy Fink Isaksen/Rote Arme Fraktion - kan du hjælpe? --Villy Fink Isaksen 20. okt 2007, 19:35 (CEST)

Hej Villy! Jeg vil gerne hjælpe, men kan du uddybe, hvad det præcist er, du vil have mig til? --Sabbe 20. okt 2007, 19:45 (CEST)
Ja - denne tekst: "Die negativen Auswirkungen der RAF-Scheiße sind vielerorts erkennbar, CDU/CSU im besonderen, Regierung im allgemeinen und RAF-Kacke im einzelnen scheinen verheiratet zu sein: um den politischen Klassenkampf zu hemmen!" --Villy Fink Isaksen 20. okt 2007, 19:49 (CEST)
Jeg har nu gjort et forsøg på din ovennævnte side. --Sabbe 20. okt 2007, 20:08 (CEST)
Mange tak! --Villy Fink Isaksen 20. okt 2007, 20:18 (CEST)


Nye brugere og skabeloner[rediger kildetekst]

Hej Sabbe, jeg synes du var lidt hård ved Bruger JPR10 med din opfordring til at wikificere og kategorisere. Han har trods alt kun været her i 3 dage. Fint nok med skabelonerne, når det nu er det bedste vi har, men jeg synes godt kommentaren nedenunder kunne have været mere vejledende frem for advarende. Havde det været en mere garvet bruger ville det være mere passende med den hårde tone. Santac 5. nov 2007, 09:05 (CET)

Hej Santac! Jeg kan godt se der ser lidt hårdt ud som det står der. Men nu forholder det sig rent faktisk sådan, at det ikke er mig, der har sat skabelonerne ind i første omgang. Skabelonerne var sat ind dagen før af Bruger:Fredelige (fremgår også af historikken), som dog ikke havde signeret nedenunder. Jeg skrev blot denne reminder dagen efter, fordi der slet ikke var sket nogen forbedring, hvilket jeg synes var en smule irriterende. Jeg er desuden ked af, hvis det er kommet til at fremstå truende i stedet for vejledende. Var på ingen måder meningen. Vi vil jo gerne have så mange bidragere som muligt, der føler sig velkommen! --Sabbe 5. nov 2007, 09:23 (CET)
Jeg var ikke opmærksom på at din kommentar var en nummer to advarsel. På diskussionssiden ser det ud som om skabelonerne og din tekst er sat ind samtidig og det var kombinationen af dette som jeg synes var lidt advarende. Santac 5. nov 2007, 10:08 (CET)
Ja det kan jeg også godt se nu. Kunne selvfølgelig have sat en pseudosign ind for Fredelige først, således at man bedre kunne se, hvad der hørte til hvem. --Sabbe 5. nov 2007, 10:10 (CET)


Portalen[rediger kildetekst]

det er helt fint, alt hjælp er værdsat. Magnus95 6. dec 2007, 17:15 (CET)

rettelse - sletning[rediger kildetekst]

Hej har voldsomt brug for hjælp- Har behov for at få slettet en af mine rettelser. kan du hjælpe med dette? (skrev Lau Rabjerg (disk. • bidrag) . Husk at signére dine indlæg.)

Barnstar[rediger kildetekst]

WikiChevrons.png AA-Taskforcens Barnstar
Du tildeles hermed AA-TaskForcens barnstar for dit enormt store engagement i projektet. Tak for alt det arbejde, du har lagt i Wikipedias fornemmeste projekt.

--Hockeyindustrien 11. dec 2007, 17:52 (CET)


Julefrokost[rediger kildetekst]

Hej Sabbe, Du har meldt dig til julefrokosten, som bliver d. 19. januar 2008. For at vi kan vide hvor mange der kommer, og evt. kan få nogen med fra ventelisten, bedes du bekræfte din deltagelse på Skabelon:Wikipedia:Træfplanlægning senest d. 6. januar kl. 20:00. Ved manglende bekræftelse bliver man slettet fra deltagerlisten. -- Danielle 30. dec 2007, 09:50 (CET)

Jo, tak. :-)(skrev Snau93 (disk. • bidrag) . Husk at signére dine indlæg.)

Husk test[rediger kildetekst]

Hej Sabbe - og velkommen som admin for resten.

Når du rydder op efter hærværk, så husk lige at smække en {{test}}/{{test2}}/{{test3}})-advarsel på brugerens diskussionsside - eller, hvis vedkommende allerede har fået test3, at blokere brugeren.

Hvis du ikke allerede har Morten LJ's script lagt ind, kan det varmt anbefales - se hvordan på Bruger:Morten LJ. --JGC 18. jan 2008, 09:58 (CET)

Hej JGC. Ja det er vist gået en tand for hurtigt her til formiddag. Jeg vil lige tilstræbe mig på at få sendt lidt flere "velkomster" afsted. Jeg har mange gange tænkt på at installere det skript, men kunne ikke huske hvor det lå henne - så tak for tippet :) --Sabbe 18. jan 2008, 10:01 (CET)

Sammenskrivning[rediger kildetekst]

Hej Sabbe, vi er to brugere der ønsker at importere teksten fra Marinekorps til Marineinfanteri og omdanne Marinekorps til en omdirigeringsside. Der har indtil videre ikke været nogle reaktioner fra andre brugere. Hvad er kutyme på Wikipedia, har folk en uge til at gøre indsigelser?? --Necessary Evil 4. feb 2008, 22:11 (CET)

Hej Necessary Evil. Jeg tror ikke umiddelbart, der er en kutyme for hvor lang tid et forslag skal ligge. I dette tilfælde, hvor det drejer sig om en artikel, der ikke er blevet rørt siden dens oprettelse, ser jeg ikke noget i vejen for, at den kan sammenskrives med det samme. Men nu synes jeg i det hele taget ikke Marinekorps-artiklen virker særlig hensigtsmæssig efter som marinekorpsene på de andre sprog jo ikke hedder fx Marinekorps, Rusland. --Sabbe 4. feb 2008, 22:23 (CET)
Din opdagelse understøtter blot vores hensigt. Når x antal dage er gået kan vi selv copy and paste listen fra Marinekorps og erstatte den med en redirect. --Necessary Evil 4. feb 2008, 22:33 (CET)
Egentlig skal historikkerne stadig sammenflettes, selvom der ikke er meget historik i den. Så når i har copy-pasted skal i faktisk kontakte en admin igen, så historikkerne kan blive holdt sammen. Det virker i det her tilfælde lidt omstændigt, men det er nu engang reglerne. Så sig endelig til når sammenskrivningen er sket. --Sabbe 4. feb 2008, 22:40 (CET)


Følelse artikler[rediger kildetekst]

Hej Sabbe, jeg kan se du har sat "ordbog", "substub" på mine artikler om følelser, det er jeg fuldt forstået med, men oprettede dem enlig også kun i håb om at folk ville udvide dem, min interresse ligger i hvor stor en artikel skal være før man kan fjerne "substub" --Mooncry 5. feb 2008, 08:43 (CET)

Hej Mooncry. Hvornår substub kan fjernes er meget en vurderingssag fra artikel til artikel, men alle dine artikler hører pt til i ordbogen og ikke på wikipedia. Mange følelser er svære at skrive encyklopædiske opslag om, men fx Misundelse har en rimelig længde med encyklopædisk indhold om hvorden det er brugt i litteraturen. Smerte er beskrevet, hvordan det bruges indenfor fysikens verden. Der er mange, der har intensioner om at andre nok udvider oprettede artikler, men mange ligger også bare, fordi der reelt ikke er mange der har særlig stor viden om ordet i encyklopædisk forstand. Håber du fandt svaret nyttigt. Jeg kan desuden lige oplyse dig om at der findes skabelonen {{følelser}} som ville være anvendelig på en lang række af de artikler du har oprettet. --Sabbe 5. feb 2008, 08:51 (CET)
Okay, mange tak :)
--Mooncry 5. feb 2008, 08:59 (CET)


Hærværk eller ej[rediger kildetekst]

Hej Sabbe. Jeg synes du var lidt hård ved Speciel:Bidrag/87.59.28.94 da du fjernede hans tilføjelse til IAEA og kvitterede med en {{test}}-skabelon. Redigeringen er selvfølgelig problematisk, da én artikel ikke skal handle om to vidt forskellige emner (og tilføjelsen er desværre også en copyvio) - men så vidt jeg kan se er der ikke tale om hærværk men om manglende forståelse for hvordan vi håndterer flertydighed. Jeg lægger lige en kommentar over på brugerdiskssionssiden.

PS: IAEA virker som en uheldig artikelplacering - ikke kun på grund af en evt. flertydighed, men fordi forkortelser kun undtagelsesvis bør være artikelnavne. Jeg vil foreslå en flytning til Det Internationale Atomenergiagentur. --JGC 5. feb 2008, 12:36 (CET)

Hej JGC. Jeg kan godt forstå din undren, men grunden til den prompte fjernelse var, at teksten var direkte copyvio fra foreningens hjemmeside. En mere grundig forklaring er helt sikkert på sin plads og jeg vil give den anonyme bruger en sådan med det samme.
Med hensyn til fletydigheden er jeg imidlertid enig. Foreningerne skal ligge under hele navnet og forkortelsen er en flertydigside. --Sabbe 5. feb 2008, 12:39 (CET)
Jeg er kun enig, hvis der sammen med oprettelse af flertydig-siden også følger en oprydning i de indgående links - alle links til IAEA handlede faktisk om atomenergiagenturet, så set i forhold til de eksisterende artikler var der faktisk ingen flertydighed. --Palnatoke 20. aug 2008, 22:52 (CEST)

Hej, er du sej?[rediger kildetekst]

Hvad bilder du dig ind at fortælle hvad jeg skal på Wikipedia, tror du ikke jeg fatter noget jeg er faktisk grundlæggeren af Wikipedia. Så SHH! (skrev KrelleKalle (disk. • bidrag) . Husk at signére dine indlæg.)

Dit indlæg her giver mig ikke specielt lyst til at svare dig, eftersom det er dybt useriøst ligesom dine bidrag. --Sabbe 7. feb 2008, 14:19 (CET)

Arkiver[rediger kildetekst]


Tip?[rediger kildetekst]

Tak for dit tip til mig, om at man skal huske at kategorisere artiklerne. Det er vist sket een gang i historien, at jeg har glemt det... --Tach 21. feb 2008, 14:09 (CET)

Diskussionen holdes på Brugerdiskussion:Tach - har svaret der. --Sabbe 21. feb 2008, 14:15 (CET)

Hej Sabbe Som dig er jeg ret ny her på stedet. Hvor meget jeg kommer til at bruge det, er spørgsmålet. Jeg er for det første overrasket / skuffet over at der ikke mere stof/indhold på det danske Wiki. Desuden er mit første indtryk, at der sådan er lidt "nørdet" legeplads over stedet. Mange af diskussionerne - osse på din side egentlig - er rimeligt studentikose..!

Wiki virker også, som om man har haft det som helt primært mål, at skabe et forum så bureaukratisk og, ja som nævnt, så nørdet som muligt. Når det så kommer til stykket, er der tydeligvis stor tvivl - eller uenighed - om hvordan den "helt rigtige artikel" opsætningsmæssigt og indholdsmæsigt, skal se ud. Jeg har bladret en del rundt i wiki-danmark og ser temmelig forskellige opsætninger og indholdsdiponeringer. Uden at der er klistret "pegefinger-boxe" på

Konkret med den (foreløbig eneste)artikel jeg har formastet mig at forsøge at luske ind i dette "erasmus-miljø" lægge du så f.eks. en box ind med en pegefinger: "Der bør i indledningen stå hvad artiklen handler om". Men jeg synes da, at det ret hurtigt gøres klart, hvad dér her handler om. Ja faktisk er overskriften vel forklaring nok !? Ved ord nr. 10 bliver det så direkte skåret helt skarpt ud i pap, med link til en meget ædruelig og pålidelig odbog.

Chaluppen søsat 1926, er regulær sejlende maritim historie i Københavns Havn. Navnet er afledt af betegnelsen for fartøjstypen: Chalup  :..... osv.

Såe .... den artikel er vel egentlig sådan nogenlunde ok ...

Hilsen Steen (skrev Stony (disk. • bidrag) . Husk at signére dine indlæg.)

Hej Stony.
Nu vil jeg ikke lige frem betegne mig selv som nybegynder på Wikipedia og med hensyn til de generelle bidragsydere er alle jo frivillige og der er som du bemærker mange studerende, der kan lide at dele deres egen viden frit med andre, hvilket jeg på ingen måde kan se som et problem.
Wikien er hele tiden under konstant udvikling og der kommer artikler om det og de emner, som den enkelte bidragsyder lige får lyst til at skrive om. Man kan således ikke forvente, at der er artikler om alt, som fx på den engelske wikipedia, hvor der er flere milioner registrerede brugere.
Mht det bureaukratiske system er det selvfølgelig nødvændigt at have en vis kontrol med artiklerne for at sikre så højt et niveau som muligt og deraf politikskabelonerne, som påpeger, hvad der kan gøres for at forbedre artiklerne. Der er retningslinjer for hvordan artiklerne skal sættes op, men desværre er ikke alle lige tilpassede. Dette er også en løbende proces, som vi alle bidrager til. Hvis man falder over en artikel, der ikke er formateret efter standarne og ikke har nogen skabeloner på der påpeger manglerne, er det blot at påsætte den eller selv redigere den så den passer med retningslinjerne.
Skabelonen {{QA-intro}} som er på pågældende artikel betyder at der f.eks. skal stå noget lignende Chaluppen er et dansk skib... eller hvad der vil passe. Jeg vil også påsætte skabelonen {{wikify}} eftersom, der også mangler formatering, idet eksempelvis eksterne internetadresser ikke hører hjemme i teksten, men som referencer.
Hvis du ikke ved hvordan man gør er der god hjælp at hente i den velkomstbesked du har fået på din brugerdiskussion.
Mvh Sabbe 22. feb 2008, 14:37 (CET)


Spørgsmål[rediger kildetekst]

Hej. Hvis jeg skal slette min bruger, hvad skal jeg så gøre?--Giissel 22. feb 2008, 19:16 (CET)

Hej Giissel. Man kan ikke slette sin bruger, men du kan få slettet din brugerside og evt. skifte navn. --Sabbe 22. feb 2008, 19:24 (CET)
Okay. Hvordan sletter jeg så mit brugernavn Giissel og ændre til et nyt navn? mine bidrag som står op i højre hjørne bliver igså slettet ikke? Altså ikke selve bidragene men at man kan se det på Giissel's profil hvad jeg har lavet? Det bliver slettet ikke og også min diskussionsside?--Giissel 22. feb 2008, 19:33 (CET)
Man beder om at få ændret sit brugernavn på Wikipedia:Anmodning om ændring af brugernavn. Ved ændringen følger alle redigeringer med over til det nye brugernavn, det samme gælder brugerside og brugerdiskussion. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 22. feb 2008, 19:45 (CET)

Bodil Udsen[rediger kildetekst]

Hej Sabbe - Er du sikker på, at Bodil Udsen er død i dag? Jeg har ikke kunnet finde en dato nogen steder... --Fod (Jakob) 26. feb 2008, 14:02 (CET)

Hej Fod. Nej jeg er faktisk ikke helt sikker - jeg fandt det bare mest sandsynligt eftersom medierne falder over hinanden idag for at skrive at hun er død uden at de har nogen særlige oplysninger om omstændighederne ud over at hun døde efter kort tids indlæggelse. Men nej der er ikke nogen datokilde, så du er velkommen til at fjerne påstanden igen. Mvh Sabbe 26. feb 2008, 14:12 (CET)
Hun er desværre død. Jeg mener, at det var i nat. (Tjekker lige) [1] VH --Tach 26. feb 2008, 14:17 (CET)
Ja vi ved godt hun er død, men det er datoen vi er lidt i tvivl om, hvor jeg måske er kommet med en lidt forhastet og om ikke andet udokumenteret information, men hvis du kan finde en kilde på hvornår er jeg taknemmelig. --Sabbe 26. feb 2008, 14:21 (CET)
Død 26. februar 2008. [2] VH --Tach 26. feb 2008, 14:24 (CET)Råd[rediger kildetekst]

Hej Sabbe. Jeg vil gerne sige dit tak for alle dine råd. Det er afgjort med at gøre dette til et godt sted at begå sig. VH --Tach 26. feb 2008, 16:15 (CET)

Velbekom :) Jeg mener det er lettest for os alle, hvis vi får nye brugere hurtigt ind i systemerne, hvilket gøres godt ved hjælp af konkrete råd. Det gør det også lettere for mig bagefter :) Mvh Sabbe 26. feb 2008, 16:41 (CET)


Spørgsmål[rediger kildetekst]

Hej Sabbe!

Jeg ser at du har slettet mit indlæg om Masonit - inden jeg har nået at gøre projektet færdigt. Du har endvidere tilføjet det - synes jeg - lidt nedsættende "Hej Mor", så jeg går ud fra at det er fordi du ikke synes at emnet obskure punkbands fra provinsen har nok almen interesse til at være på Wikipedia.

Er det tilfældet?

Hvilken bemyndigelse har du til at være dommer i slige sager?

Kunne jeg forslå at du i stedet henvendte dig til mig først for at høre hvad idéen med projektet et, før du agerer selvbestaltet censor og fjerner indlæg?

Min holdning indtil nu har været, at hvis folk vil vide noget om noget kan de se om de kan finde det på wikipedia - har de ikke interesse, kan de jo bare lade være med at lede efter det.....og især lade være med at læse det.

Venligst

Jon Petersen (skrev Jon Petersen (disk. • bidrag) . Husk at signére dine indlæg.)

Så vidt jeg kan se af sletningsloggen er du (Jon Petersen) selv medlem af bandet Masonit, du bør derfor under ingen omstændigheder oprette eller skrive i denne artikel da du må betragtes som "inhabil", se dette essay. Administratorerne har bemyndigelse til at slette den slags indlæg på vegne af communitiet idet der er generel enighed (konsensus) om at sådanne artikler er uønskede. Jeg mener dog det ville have været på sin plads for Sabbe at skrive en notits om sletningen og baggrunden herfor på din diskussionsside hvilket hun (det er hun er det ikke?) dog også til dels har gjort med en præfabrikeret besked om hvad Wikipedia ikke er. Kort sagt, der er ikke noget at komme efter, vi ser dog frem til fremtidige bidrag fra din hånd. --Morten LJ 26. feb 2008, 18:49 (CET)

Fair nok - jeg har tilsyneladende ikke sat mig godt nok ind i hvad Wikipedia er. Jeg tror dog ikke I skal regne med bidrag fra min hånd til "jeres" side - jeg synes den nedladende holdning der ligger bag tilføjelsen "Hej Mor" er rigeligt til at holde mig væk. Det er hverken "at tale høfligt" eller " at være venlig mod nytilkomne".

Men held og lykke fremover!

Venligst

Jon Petersen (skrev Jon Petersen (disk. • bidrag) . Husk at signére dine indlæg.)

Jeg er ked af at du opfatter det som "vores" side, idet det i grundprincippet er en side alle kan redigere i. Et af de grundlæggende principper er dog, at kanalen er ikke kommerciel, og man kan deraf ikke få lov at skrive om sig selv, hvilket er budskabet i hejmor-skabelonen.
Og tak for besvarelsen Morten LJ. Jeg kan bekræfte, at det er "hun". :) --Sabbe 26. feb 2008, 22:31 (CET)
Hehe, jeg mente det nok ;-) Jvf indlæget fra Jon har jeg startet en tråd på brønden: Wikipedia:Landsbybrønden/Hej mor for at undgå denne situation i fremtiden. Jon, du skal være velkommen til også at give dit besyv med. --Morten LJ 26. feb 2008, 22:40 (CET)

Tak fordi I tager mig så alvorligt - ja, jeg ville klart opfatte det som mindre stødende at der stod at indlægget var slettet - af en moderator - fordi det indeholdt selvbiografisk materiale, eventuelt med et link til inhabilitetsessayet. Og så hører det jo med til min ubehagelige oplevelse at jeg ikke kender nok til Wikipedia og opfattede udtrykket "hej mor" som møntet på mit indlæg og mig personligt - og at jeg heller ikke vidste at Sabbe er moderator. Deraf det med den selvbestaltede censor og så videre.....Undskyld!

Hvis jeg så lige må vende tilbage til det jeg kom her for, det var nemlig ikke specielt for at skrive om mig selv. Jeg ville faktisk skrive om musiklivet i Køge/Stevns og omegn i en periode af firserne, og ville bruge Wikis muligheder for at linke mellem alle de mange mennesker der spillede i de ligeså mange bands. Nogen blev til noget større senere, Sods, Sort Sol og Gangway for at nævne nogen. Andre ikke. Nogen blev noget ved musikken, Aquas manager, for eksempel. Andre blev skolelærere eller murere. Det måtte for mig at se også gerne fremgå.

Man kan sagtens sige, at det næppe har interesse for nogen, men som eksempel på at et kulturliv i det små kan have en opblomstring ligesom et større kulturliv ville jeg skrive om noget jeg ved noget om. Og bede dem, der vidste mere om andre dele af forgreningerne skrive om det. Historieskrivning om det store i det små. Om hvor mange der skal være, som aldrig bliver andet end fritidsaktiviteter, for at skabe grobund for nogle få, som kommer ud til et større publikum.

På den måde bliver der selvfølgelig en masse folk, der skriver om sig selv. Det ville vel også være lidt klodset, hvis jeg skulle skrive om Cloughkneaders, og Jesper fra Cloughkneaders skulle skrive om os. Det vil ihvertfald ikke være garant for oplysningernes korrekthed. Sålænge vil holder os til det faktuelle i et neutralt sprog....Og se, det var så der jeg gerne så en moderator gå ind i processen, hvis det så skulle.

Ingen andre end os der var der kan skrive historien. Det optager selvfølgelig serverplads, men tænk hvis det endte med at der på Wiki Danmark efterhånden opstod en kæmpe, sammenhængende beskrivelse af al den musik, de arrangementer, de bands der eksisterede - ikke bare i Køge, men i Holæbæk, Slagelse, København....Et samtidsbillede, og hvem ved? Måske kunne det alligevel vise sig at have interesse for nogen?

Jeg vil nu gøre det at jeg indtil videre vil skrinlægge projektet, og i mellemtiden sætte mig mere ind i hvad I som moderatorer og community ønkser med Wiki. Så kan det jo være at jeg kan finde en form som passer bedre ind i rammen.

Men som sagt, tak fordi I tager mig så alvorligt.

Venligst

Jon Petersen

Angående spekulativ på held.[rediger kildetekst]

Du har sat spekulativ på held, jeg kan godt se det lidt, men er interresseret i at vide, hvis der er nogle bestemte ting, kunne du måske notere det på diskutionssiden for held? --Mooncry 27. feb 2008, 11:09 (CET)

Jeg har nu prøvet at forklare, men den nye opbygning af artiklen samt lidt mere forklaring og wikificering har allerede hjulpet en del. --Sabbe 27. feb 2008, 12:31 (CET)
Jeg vil forsøge at videre arbejde på den når jeg for tid, men i øjeblikket er jeg lidt optaget, vil du eventuelt tjekke om neutralitet er omskridt.

Portal:EU[rediger kildetekst]

Hej, ville være fedt hvis du gad overtage ansvaret for Portal:EU :-) Måske kunne vi sætte gang i et projekt om at oversætte en god artikel om EU til den danske. --Rasmus81 15. mar 2008, 19:15 (CET)

Hej Rasmus. Jeg ville meget gerne, men tiden rækker ikke helt til det for tiden, fordi jeg er på højskole. Jeg er også ked af at se, at den slet ikke bliver vedligeholdt og at der ikke er nogen månedens artikler, men jeg bliver nødt til stort set at udsætte alle redigeringer til portalen til juli. Håber der er andre, der vil tage sig af det. --Sabbe 16. mar 2008, 16:19 (CET)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[rediger kildetekst]

Tip[rediger kildetekst]

Jeg er ikke en native speaker på dansk, kan du muligvis hjælpe mig med at gøre denne artikel fri for fejl?--Asikhi 15. maj 2008, 09:04 (CEST)Reply[svar]

Jeg har i øjeblikket andre prioriteringer på wikipedia, så jeg vil i stedet sætte {{sprog}} på, så den bliver placeret i en kategori med artikler med sprogproblemer. Der er der muligvis nogle der vil finde den og rette. Samtidig bliver læseren gjort opmærksom på, at vi ved der er visse problemer. --Sabbe 15. maj 2008, 12:38 (CEST)Reply[svar]

Nyhedsbrev AA-Taskforce[rediger kildetekst]

itSMF Danmark[rediger kildetekst]

Hej Sabbe.

Du har markeret mit nyoprettede indlæg om organisationen itSMF Danmark til sletning, tilsyneladende fordi du mener, at der er tale om reklame. Jeg mener ikke, der er tale om reklame, fundamentalt fordi det er en non-profit organisation. Der findes således også artikler om Naturfredningsforeningen, LO og andre foreninger, der ikke har et kommercielt sigte.

Derudover agiteres der ikke for medlemsskab - jeg har forsøgt mig med at være meget neutral og beskrivende. Der er heller ikke henvisning til kontaktinformation eller priser. I øvrigt er den internationale udgave af itSMF at finde i en artikel på den engelske wikipedia.

Vh Morten (skrev Itsmf (disk. • bidrag) . Husk at signére dine indlæg.)

Hej Itsmf. Jeg har både markeret reklamen som {{tætpå}} og {{reklame}} fordi dit brugernavn indikerer og din besked her bekræfter, at du er tæt knyttet til foreningen og som sådan ikke bør skrive artiklen ifølge Wikipedias retningslinjer om ikke at skrive om sig selv. Jeg betvivler ikke notabiliteten af foreningen her, for det kan meget vel være, at den fortjener en artikel, men det skal gøres af en udeforstående person. For at læse mere om politikerne om at skrive om sig selv kan du bl.a. klikke dig videre på nogle af de links jeg har efterladt på din brugerdiskussion. Mvh. --Sabbe 21. maj 2008, 12:58 (CEST)Reply[svar]

Hej igen.

Jeg er ulønnet bestyrelsesmedlem i foreningen, men har ingen kommerciel eller politisk interesse i artiklen, der udelukkende har til formål at give kendskab til foreningens eksistens og virke. Som jeg læser Wikipedia's regler om at skrive om sig selv, handler de primært om at beskrive sig selv i personbeskrivelser og i forbindelse med artikler med et kommercielt sigte.

Kan det virkelig passe at alle de store foreninger, der er repræsenteret i artikler her på wikipedia, er beskrevet af fuldstændigt udenforstående? Hvordan kontrolleres dette?

Vh Morten --Itsmf 21. maj 2008, 13:02 (CEST)Reply[svar]

Det kan ikke kontrolleres, vi kan kun prøve at tilstræbe at reglerne følges, når det tydeligt fremgår af fx brugernavn, at der er tale om artikler, der er skrevet af personer tæt på. Jeg vil stadig påstå at man har interesse i en forening, når man er bestyrelsesmedlem. Reglerne gælder både sig selv og virksomheder/foreninger man er del af. Der er selvfølgelig altid en gråzone og du er også velkommen til at argumentere for at beholde artiklen på dennes diskussionsside, så den administrator, der falder over sletningsforslaget kan tage det med i sin betragtning. --Sabbe 21. maj 2008, 13:13 (CEST)Reply[svar]


Hej igen.

Tak for dit råd, det vil jeg gøre. Så må vi se, om min argumentation finder nåde!

Og du har selvfølgelig helt ret i, at jeg har en interesse i, at foreningens formål finder anvendelse. Blot er det ikke en kommerciel interesse, og jeg vil mene, at det svarer til, at andre non-profit organisationer gerne vil have udbredt kendskabet til deres eksistens.

Vh Morten --Itsmf 21. maj 2008, 13:36 (CEST)Reply[svar]

Ja men efter min mening er at udbrede kendskabet til eksistens netop reklame. Et forsøg på at få flere til at interessere sig for den pågældende forening. Det kan også være, at andre får lyst til at skrive om på artiklen og tilpasse den Wikipedias format, inden den når at blive slettet. Håber du vil fortsætte med at bidrage til Wikipedia inden for neutrale interesseområder. Mvh --Sabbe 21. maj 2008, 13:41 (CEST)Reply[svar]

Du kan godt have ret i, at der er tale om reklame - men det kommer jo lidt an på, hvordan man definerer reklame. Som jeg læser Wikipedias regler/filosofi handler det primært om a) kommercielle interesser og/eller b) agiteren. Som jeg før nævnte, har mange interesseorganisationer/foreninger artikler, der som det væsentligste opregner facts om den pågældende forening, men uden at agitere for medlemsskab eller engagement. Men vi får se, hvad de barske administratorer beslutter i sidste ende - du skal i hvert fald have tak for dit input. Vh --Itsmf 21. maj 2008, 13:47 (CEST)Reply[svar]

Blå firkant[rediger kildetekst]

Hej Sabbe. Kan du muligvis fjerne den blå firkant med de stiblede linjer i bunden af Carlos Queiroz's infoboks?--Man-U 12. jun 2008, 10:52 (CEST)

Hej Man-U. Jeg har prøvet at kigge på det, men det er ikke lige min stærke side, så du er nødt til at prøve at henvende dig til en anden. Jeg er ked af, at jeg ikke kan hjælpe dig med det. Mvh Sabbe 12. jun 2008, 10:58 (CEST)
Okay det er i orden. Jeg spørger en anden. :D--Man-U 12. jun 2008, 11:43 (CEST)

Wikipedia:Kandidater til fremragende artikler/Solen[rediger kildetekst]

Hej Sabbe

Wikipedia:Kandidater til fremragende artikler/Solen er stillet et spørgsmål ifm. med din stillingtagen til artiklen. --Broadbeer, Thomas 17. jun 2008, 01:46 (CEST)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[rediger kildetekst]

Absalons ring[rediger kildetekst]

Daw Sabbe

Du har fjernet min tilføjelse til Absalon angående hans ring som pt. er i Roskilde domkirkesmuseum. Hvorfor nu lige sende læserne et forkert sted hen ?

mvh Wikifinn (skrev Wikifinn (disk. • bidrag) . Husk at signére dine indlæg.)

Hej Wikifinn. Jeg fjernede kommentaren af den ene grund, at den fremstod yders uencyklopædisk. I en encyklopædi er det ikke relevant, at en skribent har set den et sted. I stedet for kunne man have skrevet at ringen var udlånt i den sætning, hvor der står, hvor den er udstillet. Dette kunne så efterfølges af en kilde fra det sted den er udlånt til eller fra. Håber det opklarede sagen. Jeg vil samtidig gerne undskylde for ikke at give dig en forklaring i første omgang. --Sabbe 8. jul 2008, 20:47 (CEST)

Daw Sabbe

Jeg har tidligere flere fejlagtige informationer her på wikipedia. Mine indlæg er så hurtig blevet redigeret ind i den etablerede tekst. Det var så ikke lige det der skede da du slettede min tilføjelse omkring Absalons ring. Den er ikke som skrevet står "nuværende tidspunkt udstillet på Nationalmuseet i København.". Den er i Roskildedomkirkes museumsudstilling.

Så hvad er der galt ??

Mvh Wikifinn

Samme svar som ovenfor. Prøv at tilpasse dem til teksten og forsøg at tilføje en kilde. Det er selvfølgelig beklageligt, at der er fejlagtige oplysninger, men det kan man jo rette op på ved at tilføje en kilde, hvor læser så hurtigt kan orientere sig om ægtheden og opdateringen af oplysningen. --Sabbe 8. jul 2008, 20:54 (CEST)

Jeg mener nu din tolkning af en "encyklopædi" er i modstrid med det der står i Wikipedia.
Nemlig: En encyklopædi er en samling af tekst, figurer, billeder, lyd og/eller video, der beskriver den menneskelige viden.
Jeg går ud fra du er et menneske og jeg regner også mig selv blandt dem. Den sidste del af citatet er væsenlig "der beskriver den menneskelige viden"
Jeg ved noget og du mener så det er uvæsentligt at den viden kommer til udtryk.
Jeg mener stadig du som minimum skulle indskrive min information i artiklen. For mig er det vigtigt at viden formidles og misinformation undgået. Du medvirker efter min opfattelse til at skjule reel værdifuld viden.
Nu sidder jeg i Aalborg og der er langt til Roskilde og jeg har ikke et billede af ringen i udstillingen. Du skulle ringe til Roskilde og så indføje de korrekte oplysninger på ringens placering. Det er jo ikke formuleringen jeg hænger mig i men oplysningerne - altså VIDEN
Mvh Wikifinn

Nu ikke gøre en lille ting til noget stort. Selvfølgelig tilføjer din ændring værdi til artiklen, men formen var ikke god nok til en encyklopædi. Du kan for eksempel skrive "Ringen er lige nu udlånt til Roskilde Domkirke" eller lignende. --Hockeyindustrien 8. jul 2008, 22:11 (CEST)

Daw Hockeyindustrien
Det vil jeg så give give mig i kast med og så vil tiden jo vise om Sabbe er enig med os!
Jeg ville ikke have brokket mig over en sådanne sproglig ændring.
Mvh Wikifinn

Jeg er meget enig med Hockeyindustrien i dette spørgsmål, og jeg mener bestemt at du tilføjer viden til artiklen. Jeg har dog meget svært ved at se, at jeg skal stå til ansvar for alt hvad der står på Wikipedia. Det er ikke min opgave at ringe og verificere kilder hos Roskilde Domkirke. Min kommentar før gik også på at omformulere så det passede til standarden. --Sabbe 8. jul 2008, 22:23 (CEST)

Daw Sabbe
Jeg har nu ændret i afsnittet. Jeg håber det kan bruges.
--Wikifinn 8. jul 2008, 22:32 (CEST)