Brugerdiskussion:Sarmundo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Sarmundo!
Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden, eller på IRC-kanalen.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 27. jun 2009, 12:02 (CEST)

Eksterne henvisninger[rediger kildetekst]

Jeg har lige et tip til dig: Når man laver eksterne links er det i formen [http://www.webasdresse.dk Beskrivende tekst]. Prøv at se de ændringer, jeg har foretaget.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 7. jul 2009, 16:39 (CEST)

Redigeringsbeskrivelser[rediger kildetekst]

Kan
jeg lokke dig til at huske følgende tip?:
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 10. jul 2009, 19:08 (CEST)

Tak for tippet. - Sarmundo 10. jul 2009, 19:27 (CEST)

Belønning[rediger kildetekst]

Køl lidt ned :-) --Masz () 11. jul 2009, 09:23 (CEST)


Tak. - Sarmundo 11. jul 2009, 09:26 (CEST)

Forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Kan jeg lokke dig til at skrive noget mere, inden du gemmer en tekst, så du ikke skal gemme en version hele tiden? Du kan evt. benytte dig af nedenstående tip:

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 11. jul 2009, 16:00 (CEST)

Tak for tippet. - Sarmundo 11. jul 2009, 16:06 (CEST)

Husk det nu ;-) God aften fra --Pusleogpixi 13. jul 2009, 21:49 (CEST)
Pip igen. Du har lige haft 7 redigeringer i den samme artikel på 10 min. :-) --Pusleogpixi 27. jul 2009, 15:06 (CEST)

Mange tak[rediger kildetekst]

Hej mange tak, jeg går i gang med rettelsen med det samme --Kommunisten 11. jul 2009, 22:33 (CEST)

Tip[rediger kildetekst]

Hej Sarmundo. Det er rigtig dejligt, at du får lagt en masse filmfolk mm. ind! I den forbindelse har jeg lige et par tip:

  • Link til imdb gøres lidt simplere med {{imdb navn}} eller {{imdb titel}}, f.eks. {{imdb navn|id=0000154}} (tilfældig valgt, id på Mel Gibson).
  • Filmtitler samt titler på andre kunstværker angives med kursiv.

Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) 19. jul 2009, 00:52 (CEST)

Tak for tippet. - Sarmundo 19. jul 2009, 09:19 (CEST)

Brug også gerne ovenstående tip i fremtiden. --Broadbeer 2. sep 2009, 23:23 (CEST)

Lidt mere Tip[rediger kildetekst]

Hejsa! Fedt med alle de nye artikler. Men vil du ikke være venlig at gøre artiklerne færdig, inden du trykker på "gem", så vi undgår de mange redigeringer umiddelbart efter oprettelsen. Opret dem evt. i Sandkassen og så offentliggør artiklen når den er helt færdig. MVH. --Pusleogpixi 19. jul 2009, 21:45 (CEST)

Hej igen. I stedet for at du har så travlt med at opdatere din egen brugerside med hvilke artikler du har oprettet, burde du i stedet for bruge krudtet på at skrive artiklerne færdige INDEN du trykker på "gem" knappen. Knappen med forhåndsvisning er fantastisk, og det haster ikke med gemme og oprette før tingene er nogenlunde færdige. MVH. --Pusleogpixi 28. jul 2009, 23:15 (CEST)

Raging Bull[rediger kildetekst]

Se venligst her.--Peter Andersen 25. jul 2009, 21:51 (CEST)

Help[rediger kildetekst]

Hello. Can you translate this article from English to Dansk? Best regards,--Johnny B. Goode 17. sep 2009, 19:15 (CEST)

Tip[rediger kildetekst]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Broadbeer 1. okt 2009, 15:42 (CEST)

Hej Sarmundo

Når du indsætter links til Internet Movie Database kan du med fordel bruge {{imdb navn}} eller {{imdb titel}} som her. --Broadbeer 26. okt 2009, 15:13 (CET)

Translation request[rediger kildetekst]

Hi Sarmundo! Would you be so kind to help me translate this article into the wonderful Danish language? Please. If you think that article is too long, here is a short version: "Lu Xun was a Chinese short story writer, editor, translator, critic, essayist and poet. He was most famous for the novella The True Story of Ah Q." Thanks a lot and best regards:)--Amaqqut 5. nov 2009, 07:11 (CET)

Husk beskrivelse[rediger kildetekst]

Vil du være rar at huske følgende tip?

tip:

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at bruge beskrivelsesfeltet. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Især hvis det er en artikel, som andre har et personligt forhold til, kan det spare folk for en ekstra gennemlæsning, hvis du lige noterer, at du blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Kongerækken 12. nov 2009, 17:17 (CET)

Vil du ikke nok beskrive[rediger kildetekst]

Hej, vil du ikke være så sød at beskrive dine ændringer? Kongerækken 13. nov 2009, 17:54 (CET)