Brugerdiskussion:SorenRK/Arkiv 2015-2017

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:SorenRK.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.


Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, SorenRK! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA.jpg

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen --Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 19. dec 2015, 17:18 (CET)

Tip omkring henvisninger[redigér wikikode]

Hejsa, kan se at du lavede denne redigering, og den er helt fin, det er ikke det, men jeg vil bare lige kommet med et tip omkring at henvise til andre artikler. Kan se du skriver:

men du kan også bare gøre:

Og det kan du gøre med (næsten) alle ord. Det var bare til hvis du nu ikke vidste man kunne det :-) - Hav en forsat god aften --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 16. jan 2016, 20:53 (CET)

Jeg bruger for det meste den "visuelle editor", vel mest af dovenskab, så jeg har sjældent noget præcist billede af, hvordan wiki-koden kommer til at se ud, før jeg har afsluttet redigeringen. Men tak for tippet, jeg vil huske på det! :-) --SorenRK (diskussion) 16. jan 2016, 23:15 (CET)
Nååh, troede det gjorde det automatisk i gennem VisualEditor :-) --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 16. jan 2016, 23:18 (CET)

Kavalergang[redigér wikikode]

Hej. Fint med en oversættelse fra en-wiki. Jeg havde selv tænkt på at oversætte en:Intermammary cleft. Du kan jo overveje om du har lyst til at flette den tekst ind i artiklen. --Madglad (diskussion) 21. jun 2016, 02:16 (CEST)

Tak! :-) Jeg skal gerne forsøge, omend jeg er bange for, at min (begrænsede) viden om anatomiske fagudtryk på engelsk måske vil komme lidt til kort her. --SorenRK (diskussion) 21. jun 2016, 11:08 (CEST)
Jeg kan især godt lide den kulturhistoriske vinkel i artiklen. Hvis du er frisk på at oversætte andre kulturhistoriske artikler, skal jeg gerne komme med ideer! --Madglad (diskussion) 21. jun 2016, 11:28 (CEST)

Chat[redigér wikikode]

Hej! Jeg vil lige gøre dig opmærksom på da-Wikipedias chat, som du får adgang til ved at klikke her og som du kan læse mere om her. Her mødes mange af dem, der lige som dig arbejder med Wikipedias kvalitet. Mvh Madglad (diskussion) 17. jul 2016, 01:00 (CEST)

Tak for info! Det er min erfaring, at man hurtigt kan komme til at bruge meget tid sådanne steder; men jeg vil gerne kigge ind fra tid til anden. --SorenRK (diskussion) 17. jul 2016, 14:23 (CEST)

Patruljant[redigér wikikode]

Hej Søren. Jeg har lagt mærke til, at du alligevel tjekker en del rettelser blandt de seneste ændringer. Ville det ikke være smart samtidig at kunne markere disse rettelser som tjekket af, så en af os andre ikke også behøver at komme forbi senere og markere dette? I så fald vil jeg da opfordre dig til at melde dig som patruljant, hvilket vi åbenbart har akut behov for. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. jul 2016, 06:09 (CEST)

Hej Arne, mange tak for tilliden! Jeg har lagt en ansøgning ind. --SorenRK (diskussion) 21. jul 2016, 12:06 (CEST)
Jeg kan se, at det allerede er i orden. Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. jul 2016, 14:08 (CEST)

Natriumfluorid[redigér wikikode]

Hej Søren. Hvorfor placerede du Natriumfluorid i Kategori:Faststofkemi? Jeg kan ikke se nogen sammnehæng og har fjernet det igen. Mvh. Kartebolle (diskussion) 8. aug 2016, 08:34 (CEST)

Godt spørgsmål. Jeg må have været træt og ikke tænkt mig om. Godt at du var opmærksom! :-) --SorenRK (diskussion) 8. aug 2016, 11:56 (CEST)

Lucão[redigér wikikode]

Du har sammenskrevet Lucas Maia til Lucão, "da nærværende artikel kom først" - ganske rigtigt. Men der findes p.t. link fra andre artikler til både den anden fodboldspiller og volleyballspilleren, da de også kaldes Lucão. Den gængse måde på dansk WP af flertydige fodboldspillere, ser ud til at være et postfiks (fodboldspiller, født 19xx), og (volleyballspiller) ved volleyball. Jeg holder mig som regel fra sportsartikler, da det er noget jeg ved mindst om, så jeg overlader sagen til dig at rette. TherasTaneel (diskussion) 8. aug 2016, 21:08 (CEST)

Du har ret. Jeg kigger på det. Tak! --SorenRK (diskussion) 10. aug 2016, 11:26 (CEST)

Sorry[redigér wikikode]

I don't know so much dansk, so I had to use the translator machine. I'm sorry about the terrible results--MASTER+MATES (diskussion) 31. okt 2016, 13:21 (CET)

Rumæneren[redigér wikikode]

Hej! Jeg har som du opfordrede til smårettet lidt i din sandkasse. Som du kan se er det kun formalia, selve artiklen føler jeg ikke at jeg rigtigt kan bidrage til. Vær i øvrigt opmærksom på at du kan oprette lige så mange sandkasser, som du vil. Eksempelvis til specifikke formål som dette. --Madglad (diskussion) 4. nov 2016, 06:54 (CET)

Helt fint! Ja, jeg kom også i tanke om, at der måske hellere skulle have været lavet en sandkasse specielt til dette formål. Næste gang! :-) SorenRK (diskussion) 4. nov 2016, 13:35 (CET)

Projektskabeloner[redigér wikikode]

Du har sikkert en mening om Wikipedia:Landsbybrønden/Projektskabelonerne. Deltag gerne. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 20. nov 2016, 09:42 (CET)

Tak for påmindelsen – jeg glemmer ofte at kigge på Landsbybrønden. Jeg ser lige på det. Vh. SorenRK (diskussion) 20. nov 2016, 18:49 (CET)

Kom dog på chatten! :)[redigér wikikode]

Kommer du ikke snart på chatten igen hva'? :) --SimmeD (diskussion, bidrag) 13. dec 2016, 13:01 (CET)

Jeg havde glemt den igen. Tak for påmindelsen. :-)
--SorenRK (diskussion) 17. dec 2016, 23:22 (CET)

Hej Søren[redigér wikikode]

Vi røg lige i en [redigeringskonflikt]  med artiklen Arne Haugen Sørensen, det er selvfølgelig min fejl, jeg havde ikke sat {{ibrug}} på, men prøv lige at kigge om jeg fik alle dine rettelser med, og om du er enig i min redigering iøvrigt. mvh Per (PerV) (diskussion) 30. dec 2016, 12:46 (CET)

Hej Per, så vidt jeg kan se, har du fået det hele med. Godt nytår! SorenRK (diskussion) 30. dec 2016, 16:08 (CET)
Ilm, godt nytår til dig og dine! Lad nu være med at redigere for meget den 1. januar 2017. Bliv klar i hovedet inden ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 30. dec 2016, 16:18 (CET)

Paveinfobokse[redigér wikikode]

Hej SorenRK. Super godt arbejde med at få tilføje infobokse i paveartikler. Tak for det, og god weekend :-) Mvh. Toxophilus (diskussion) 3. mar 2017, 17:06 (CET)

Det tog sin tid, men det var til at se ende på - man ved jo, at der kun er et bestemt antal artikler, der kan have brug for paveboksen. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 3. mar 2017, 23:18 (CET)
I øvrigt: Tak til Rodejong og Kartebolle for arbejdet med at få boksen til bruge Wikidata! Jeg synes, det her er et godt eksempel på, hvordan man kan forholdsvis let kan løfte kvaliteten af et helt område vha. infobokse. Vh. SorenRK (diskussion) 4. mar 2017, 12:22 (CET)

Fernando Estévez[redigér wikikode]

Mange tak for din hjælp.--83.51.157.137 6. mar 2017, 13:59 (CET)

Det molekylære ur[redigér wikikode]

Du efterlyser kilder til det molekylære ur. Der er ingen desiderede danske kilder til dette emne, selv om den danske forskning ligger i front. Alle kilder er på engelsk og derfor må danske læsere finde dem som de plejer på den engelske Wikipedia. Jeg vil indsætte nogle henvisninger til andre beskrivelser af det molekylære ur i artiklen. Mvh Drlectin (diskussion) 11. mar 2017, 10:52 (CET)

  1. Hvorfor diskuteres dette emne ikke på Diskussion:Det molekylære ur?
  2. Links til kilder på udenlandske sprog er tilladt.
--Madglad (diskussion) 11. mar 2017, 11:38 (CET)

Hej Søren[redigér wikikode]

Jeg har set du indsatte {{Infoboks leder}} i Salvador Allende. Det er vældigt fint vi får infobokse i artiklerne. Imidlertid betyder indsættelsen af infobokse uden parametre at redigeringen af indholdet i infoboksen bliver vanskeligere for uøvede brugere. Jeg vil derfor opfordre dig til i fremtiden at indsætte den samlede infoboks med parametre. Jeg har gjort i Salvador Allende. Du kan se her, hvor jeg har argumenteret for at vi bør have hele boksen med. mvh Per (PerV) (diskussion) 20. mar 2017, 15:34 (CET)

@PerV: God pointe! Jeg havde ikke set debatten i Landsbybrønden, så der var ikke tale om bevidst at trodse opfordringerne dér. Vh. SorenRK (diskussion) 20. mar 2017, 15:46 (CET)
Det regnede jeg absolut heller ikke med, og det er jo også kun mig, der har plæderet for det. Så hvis du vil forsøge at huske det i fremtiden vil det være meget fint! Jeg opdagede bare at flere erfarne brugere stod uforstående over infobokse uden parametre. Det synes jeg vi skal undgå. ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 20. mar 2017, 15:50 (CET)

Scandlines[redigér wikikode]

Ved ophavsretsproblemer (som på Scandlines, hærværk eller lignende bør du bare rulle redigeringen tilbage, inden du redigerer videre. Jeg har rullet tilbage til sidste gode version. --Madglad (diskussion) 25. mar 2017, 16:57 (CET)

Det overvejede jeg også at gøre. Når jeg undlod det, er det pga. redigeringskommentaren om, at den tidligere (nuværende) version var forældet. Men det kan selvf. klares med {{Forældet}}. Vh. SorenRK (diskussion) 25. mar 2017, 17:32 (CET)

Meningstilkendegivelse[redigér wikikode]

Hej SorenRK,

Kan jeg lokke dig til at kigge forbi min ansøgning om administratorstatus og give din ærlige mening til kende, så vi får så mange meninger/stemmer som muligt, at basere den snart endelige konklusion på. På forhånd tak. Mhv Pelle Hansen 30. apr 2017, 15:38 (CEST)

Navneforbud[redigér wikikode]

Hej SorenRK

Jeg skriver til dig, fordi jeg kan se, at du aktivt har foretaget ændringer på Rigmor Zobels Wikipedia side, og kommenteret dine ændringer i diskussionen.

Jeg er ikke enig i flere af dine ændringer, hvorfor jeg håber at vi kan finde en løsning, så vi ikke sidder i en redigerings-krig. Jeg har på sidens diskussion skrevet hvorfor jeg mener, at siden som den står nu giver et forkert billede af hvad der egentlig skete i sagen. Det interessante ved sagen var jo netop ikke hvorvidt en prominent profil bliver straffet for køb af 6 gram kokain i byretten, men at spørgsmålet om navneforbud i sagen, blev taget helt til Højesteret. Højesteret fandt jo også, at der var grundlag for at give et navneforbud, og dette blev også opretholdt indtil Rigmor Zobel havde besluttet om sagen skulle ankes eller ej. Overskriften "Narkotikasag" er derfor en misvisning af hvad sagen i sidste ende faktisk kom til at handle om.

Jeg kunne også godt tænke mig, at der blev foretaget nogle ændringer på siden, netop for at bringe mere fokus på Højesterets stillingtagen til navneforbuddet. Er det noget du kan imødegå?

Jeg håber at at vi kan finde en tilfredsstillende løsning, og at vi måske indledningsvist blive enige om, at ændre overskriften til "Navneforbud", da der er ikke megen sammenhæng mellem den nuværende overskrift og hvad der egentlig skete i sagen.

Mvh --Casper Jensen (diskussion) 12. maj 2017, 11:43 (CEST)

Barnstar[redigér wikikode]

Barnstar of Reversion2.png Vandalismebekæmperens Barnstar
Denne hilsen gives ikke alene for dit arbejde med hærværksbekæmpelse, men også for dine mange gode bidrag til at forbedre vores artikler. Med venlig hilsen Savfisk (diskussion) 12. maj 2017, 16:23 (CEST)


Forhåndsvisning.[redigér wikikode]

Hej Søren. Jeg bruger stort set altid forhåndsvisning, hvis du mener den blå firkant med "offentliggør ændringer" og dernæst "gennemse ændringer". Jeg kan ikke finde andre muligheder. Men jeg retter ofte mine indlæg for at gøre dem mere præcise. Jeg vil forsøge at gøre det mindst muligt. Men måske bruger jeg en forkert fane? Skal jeg bruge "rediger wikikode" i stedet for "rediger"? Venlig hilsen Mikael Emmertsen (diskussion) 27. maj 2017, 10:26 (CEST)

Jeg foretager også selv flere redigeringer i træk indimellem, så det var bare ment som et tip, hvis du skulle have glemt det. Men hvis man har gang i større redigeringer af artikler, kan det ofte være en god idé at oprette en sandkasse, hvor man kan skrive løs, indtil resultatet er klar til at blive kopieret over i artiklen. På den måde undgår vi, at der er en hel strøm af småredigeringer lige efter hinanden. Vh. SorenRK (diskussion) 27. maj 2017, 11:39 (CEST)

Wikipedia:Flytteforslag/Zen[redigér wikikode]

Hej Søren.

Tak for din støtte til flytning af ovenstående artikel!

Mvh.
--Kontoreg(Henvendelse) 10. aug 2017, 00:36 (CEST)

Protest[redigér wikikode]

Til orientering har jeg for et øjeblik siden sendt denne besked til bruger pugilist. Håber du vil støtte mere præcist op om at sletning af min artikel er en alvorlig fejl. På forhånd tak...."Jeg opfordrer dig til at revurdere sletningen af min artikel om Steen Svartzengren. Læs bemærkninger på sletningssiden. Det står tilbage at sletningen alene beror på en tætpå formodning. Det er urimeligt og uantageligt. Hvis en forfatter af egen fri vilje og uden vederlag opretter en artikel i respekt og sympati for blandt andet redning af menneskeliv, er vedkommende så for tætpå? En hel del artikler skulle i så fald slettes, når vi i øvrigt er ude over præmissen om notabilitet og neutralitet. Hvad er reelt problemet med lige netop den artikel? vh Kimaltmann (diskussion) 24. aug 2017, 22:35 (CEST)"

mvh Kimaltmann (diskussion) 24. aug 2017, 22:59 (CEST)

Marcus Winther-John[redigér wikikode]

Hej. Jeg ved ikke om du er klar over at artiklen Marcus Winther-John blev oprettet for 7 år siden. I stedet for en{{Tætpå}}-skabelon, hvorfor ikke tilbagerulle alle redigeringerne foretaget i dag? Med venlig hilsen EeveeSylveon 31. aug 2017, 15:33 (CEST)

Jo, jeg så det godt. Måske ville det være bedre at gøre sådan ... jeg blev bare i tvivl, fordi der jo også er tilført en række nye oplysninger. Men ud fra et konsekvens-synspunkt burde vi gøre, som du foreslår. Vh. SorenRK (diskussion) 31. aug 2017, 15:51 (CEST)

Teatret Masken[redigér wikikode]

Jamen - når nu den eksisterende artikel om Teatret Masken er helt misvisende og misinformerende, så har jeg forsøgt 1. at rette i den eksisterende artikel - uden held og 2. efterfølgende at oprette en ny artikel - som du så har fjernet igen. At jeg måske er kommet til at skrive noget som ikke er tilladt - beklager jeg meget det var ikke meningen, jeg vil bare så gerne have at de oplysninger der står om Teatret Masken er korrekte. Som du nok har regnet ud er jeg absolut nybegynder og egentlig kun interesseret i at få fjernet den noget uheldig artikel der er skrevet om Teatret Masken.TanteLis (diskussion) 1. sep 2017, 13:43 (CEST)

Hvis du vil rette i teksten om teatret, er det bedst at gøre det i Masken (teater), når den nu findes. Men jeg går ud fra, at det er dig, der har rettet i den tidligere under brugernavnet Teatret Masken, hvilket jeg kan se, at du i et par omgange er blevet bremset i. Jeg har ikke været blandet ind i det, men kan se, at en anden bruger har fjernet den seneste opdatering med en kommentar om, at din ændring har fjernet nogle referencer til eksterne kilder. Det er vigtigt at have den slags referencer. Du skriver, at den nuværende beskrivelse er misvisende og misinformerende. Jeg vil foreslå, at du uddyber dette på Diskussion:Masken (teater), og så tror jeg, at vi nok skal få styr på det. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 1. sep 2017, 14:13 (CEST)

Jens Andresen[redigér wikikode]

[hvilke?] spørger du! Du får svaret ved at benytte den eksterne henvisning til Grænseforeningens biografi. Jeg fandt det passende at forkorte; men hvis du vil have det hele med, står det dig frit for. Eksterne henvisninger er samtidig kilder. De kunne selvfølgelig også anføres separat. Han er ikke kommet i Blå Bog (endnu). --Hans Christophersen (diskussion) 8. okt 2017, 00:34 (CEST)

FA-nominering af Casper & Mandrilaftalen[redigér wikikode]

Hej SorenRK.

Artiklen Casper & Mandrilaftalen er nomineret til FA-status. Da du lavede et par redigeringer på artiklen for måneder tilbage, tænkte jeg, at du måske kunne være interesseret i at se på nomineringen. I dag er sidste dag i den ordinære nomineringsperiode, men som det ser ud nu, vil nomineringen blive forlænget, da der er fem støtter ud af fem afgivne stemmer.--SprigStamp (diskussion) 18. okt 2017, 09:15 (CEST)

Hej, tak for at gøre mig opmærksom på det. Jeg er ikke så god til at holde øje med evalueringer og den slags, så jeg ville nok ikke have opdaget det på egen hånd. Vh. SorenRK (diskussion) 20. okt 2017, 23:45 (CEST)

Brug af skabeloner[redigér wikikode]

Hej Søren

Tak for hjælp og tip til Gangway-skabelon. Det værdsætter jeg.

vh --OttoJohn (diskussion) 1. nov 2017, 23:07 (CET)

Mohamed Gouaida[redigér wikikode]

Hej SorenRK,

i am comes from Germany and i am written the article about Mohamed Gouaida. Sorry for my worst Danish, i can am not speaking and written in the Danish language. I am using the Translator of Google.

PS: Do you can written in German? If you can speak and written in German, please answer in German.--Zevener in Ostwestfalen (diskussion) 29. nov 2017, 14:09 (CET)

Please, do not again use Google Translate to create articles in Danish Wikipedia. The quality is simply not satisfactory. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 29. nov 2017, 14:14 (CET)
@Zevener in Ostwestfalen: Wie Arne gesagt hat: keine maschinelle Übersetzung, bitte. Die Qualität des Google Übersetzers (u. a.) ist noch zu schlecht. MfG SorenRK (diskussion) 29. nov 2017, 17:34 (CET)

Jesus[redigér wikikode]

Hej Søren

Du har annuleret mine ændringer til siden om Jesus med den begrundelse at du ikke forstår hvorfor Jesu fødselstidspunkt skulle angives som værende i perioden fra 37 f.v.t til 4 f.v.t. Det skyldes at Matthæus-evangeliet angiver at Jesus blev født under Kong Herodes d. Store, som regerede i denne periode. Kirkefaderen Origenes mente iøvrigt at Jesus var mindst 50 år da han døde. Entropeter (diskussion) 4. dec 2017, 20:32 (CET)

Hej Entropeter, du har vist ret i, at jeg misforstod sammenhængen imellem din redigeringsbeskrivelse og selve redigeringen; det beklager jeg. Men under alle omstændigheder bør der angives kilder direkte i artiklen; 37 f.v.t. er trods alt noget ved siden af det, der normalt regnes med (uanset om det så er rigtigt eller ej). Men anfør gerne nogle kilder, så skal jeg nok holde fingeren fra knappen næste gang. :-) Vh. SorenRK (diskussion) 4. dec 2017, 20:54 (CET)

Arnold de Fine[redigér wikikode]

Jeg havde ikke set, at den fandtes under en anden overskrift. Tak for, at du gjorde opmærksom på det. Rmir2 (diskussion) 13. dec 2017, 14:15 (CET)