Brugerdiskussion:Steenth/Arkiv 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning


Navngivning af kategorier[rediger kildetekst]

Hej, jeg ser at du har oprettet Kategori:Italienske film, men givet en nylig debat i landsbybrønden, så var der mest stemning for en navngivning, der ville kræve at kategorien hed Kategori:Film fra Italien. Det er blot til orientering, så eventuelt kommende kategorier bliver navngivet herefter :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 14. sep 2006 kl. 23:20 (CEST)

Tak for tippet. --Dbcsat 14. sep 2006 kl. 23:28 (CEST)
Kom for at give dig en barnstar for dit store arbejde men så lige denne. Jeg vil gerne flytte kategorien for dig - jeg har nemlig lært at bruge en bot :-) --MGA73 17. okt 2008, 22:24 (CEST)


Ros for dit store arbejde med kategrierne[rediger kildetekst]

Jens Vejmand-Barnstar

Working Man's Barnstar.png Jens Vejmand-Barnstar
Du får hermed en velfortjent Barnstar for dit store arbejde med at rydde op og kategorisere. MGA73 17. okt 2008, 22:24 (CEST)Jernbanestrækningerne - oprydning[rediger kildetekst]

"Jernbane" bør efter min opfattelse kun anvendes der hvor der er tale om en del jernbaneselskabets navn (privatbanerne blev jo navngivet med og fik initialer efter deres endestationer med endelsen "Jernbane" eller "Banen". For de statsbanestrækninger der ikke har eller har haft DSB betegnelse (Østjyske Længdebane, Nordvestbanen osv) ville det allerbedste formentlig være at tale om f.eks. "Strækningen Lunderskov-Esbjerg" og ikke opfinde en Jernbane (Lunderskov-Esbjerg Jernbane), bl.a fordi der netop er tale om anlæg af statsbanestrækninger (den omfattede iø. Lunderskov-Varde via Esbjerg Havn). Holstebro-Vejle er lidt mere spøjs - det forekommer mig at den inderste del ved Vejle blev anlagt som privatbane, men senere overdraget til statsbanerne til drift. Men strækningen bør vel bare benævnes "Strækningen Holstebro-Vejle" og så må man i artiklen redegøre for dens "stumper". --John 25. okt 2008, 18:18 (CEST)

Jeg har haft samme overvejelse om Jernbane. Men "Strækningen Lunderskov-Esbjerg" er er også en tung betegnelse. Den bedste jeg har set indtil nu er "Lunderskov-Esbjergbanen" - det er mindre formel, men stadig præcis. Vejle-Holstebrobanen - jeg har stadig ikke en holdning til det (jeg leger lidt med betegnelserne her). Ellers generelt - jeg kunne godt tænkte et forum som interesse i jernbaner, hvor sådanne problemstillinger kan diskuteres, som der ske i S-tog projektet. --Dbcsat 26. okt 2008, 22:52 (CET)
Jeg må vist hellere give mit besyv med, eftersom jeg (sammen med bruger:Kalaha) har stået for en stor del af sorteringen i Kategori:Danske jernbanestationer. For baner med et mere eller mindre kendt kaldenavn har sagen været lige til, men jeg medgiver, at jeg ved andre baner har måttet være lidt kreativ. I modsætning til Kategori:Jernbanestrækninger i Danmark har jeg dog holdt mig til det simple navnesystem x-y-banen, da der jo netop ikke er tale om særskilte selskaber. Tilsvarende har jeg generelt sorteret efter nutidens driftsform istedet for anlægsrækkefølge (mange baner drives jo som helheder, selvom de åbnedes i flere omgange). Et par steder med sammenfald har jeg dog ladet ældre gå forud for yngre, f.eks. er Holstebro-Struer placeret under Den vestjyske længdebane, selvom alle tog på Vejle-Holstebro også kører der.
Men jvf. Diskussion:Lille Syd har jeg intet mod flytning, hvis andre betegnelser er bedre.
Vejle-Give blev rigtignok anlagt som privatbane men blev overtaget af DSB i forbindelse med forlængelsen til Herning i 1914. --Dannebrog Spy 30. okt 2008, 10:17 (CET)
Navngivning: x-y-bane - den hælder jeg mest til. Jeg har overvejet om man burde skrive til Trafikministret om navngivning - det kunne være rart at alle have en liste over strækningsbane som man var enige i. (jeg vil nok gøre det som privatperson)
Holstebro-Struer er svært. Den er lavet sammen med strækningen fra Langå til Struer og ikke sammen med de 2 andre strækninger. Jeg vil gerne lade dem ende i Holstebro med en bemærkning om at de reelt forsætter videre til Struer.
På østkusten er det mere oplagt at det er forskellige strækninger. Fx har Randers været endestation for mange tog sydfra og tjenestekøreplanen fra Fredericia endte der sammen med diognalbanen fra Esbjerg. Jeg har en bemærkning på banen Fredericia-Vamdrup-Farris og videre til Sønderjylland. I dag er hele strækning fra Frederikcia til Padborg et hele, men de har en årrække fra starten været adskilt. --Dbcsat 30. okt 2008, 11:22 (CET)
Problemet er et er hvordan givne baner planlagdes, noget andet er de tempi de anlagdes i, noget tredie er hvordan de blev drevet og noget helt fjerde er hvordan de drives i dag. Fire forhold der ikke kan undgå at kollidere nogle gange.
For eksempel blev sidstnævnte bane planlagt som Fredericia - Flensborg, men første etape Flensborg - Rødekro var dårligt nok indviet, før krigen i 1864 vendte op og ned på magtforholdene. Rødekro - Vojens kom til, mens området var preussisk besat, og Vojens - Farris og Farris - Fredericia så til slut i 1866. Delingen var således ikke oprindelig tilsigtet men et resultat af de ændrede magtforhold midt under anlægget. Efterfølgende blev grænsen så som bekendt rykket sydpå til Padborg, hvorefter næsten hele banen kom under dansk herredømme. Herefter er banen drevet næsten som en helhed, sådan som det oprindelig var planen.
Tilsvarende er Fredericia - Århus, Århus - Randers og Randers - Aalborg egentlig blot tre etaper af samme bane, Den østjyske længdebane, som det derfor vil være mest logisk at behandle samlet. Ja der er en del af banens tog, der har endestation i Århus, men det er der ikke noget usædvanligt i, det samme ses jo i Ringe på Svendborgbanen og Holbæk på Nordvestbanen.
Holstebro - Struer er svær ja, men da den jo netop drives i tilslutning til de to sydgående baner, bør den høre til en af dem. Alternativ bør den nuværende særskilte artikel blive. Banen til Langå bør derimod holdes udenfor, da det jo er længe siden, der for alvor har været driftsmæssig sammenhæng.
Skriven til autoriteterne er en udmærket ide, men det bør nok være til Banedanmark og/eller DSB, der jo beskæftiger sig med banerne til daglig. --Dannebrog Spy 30. okt 2008, 13:28 (CET)
Man behøver ikke skrive til myndighederne, da listen kan findes her: Strækningsoversigter øst/vest/S-banen, Bane Danmark. Jeg mener den historiske inddeling er en misforståelse, da den hakker banerne op i små bidder. Det historiske er jo ikke afgørende for hvordan banerne drives i nutiden. Hvis man lægger to ting sammen, skal den beskrives i Wikipedia som én ting. Der er intet i vejen for at artiklen kan indeholde historisk info. Man kan også have en uddybende artikel, såfremt der er tilstrækkeligt med stof, hvilket f.eks. vil være tilfældet med København-Roskilde. Altså:
  • Vi bør holde os til den officielle inddeling af banerne, uanset evt. drifts- og køreplansmønstre.
  • Den officielle titel skal være efter mønstret Lunderskov-Esbjerg-banen (bindestreg, retskrivningsreglerne § 57.7 a, f.eks. Harwich-Esbjerg-færgen). Dog kan man også bruge en anden gængs betegnelse, f.eks. Nordvestbanen, som så skal have Roskilde-Kalundborg-banen som synonym i fed og en henvisning herfra.
  • Derudover kan man godt have supplerende artikler som f.eks. København-Roskilde (jeg er ikke klar over firmaets historiske navn) eller den østjyske længdebane, hvor indholdet er historisk og/eller aktuelt driftsmæssigt, eller Vejle-Give Jernbane, rent historisk indtil sammenlægningen i 1912.
  • Artiklerne med titel "Struer-Holstebro Jernbane" osv. er en misforståelse, da disse har været statsbaner fra begyndelsen. Kun jernbaneselskaber med det pågældende navn bør omtales som sådan. --Casper 24. jan 2010, 22:52 (CET)

Angående listerne over stationsnavne, så har jeg forsøgt mig med at sætte historiske stationer og ikke-aktuelle standsningssteder i parentes, men det er vi ikke enige om. Jeg mener ikke-standsningssteder skal markeres på en eller anden måde. Det bedste vil være at arbejde på at få jernbanegrafikker i alle artiklerne, da en stationsliste så er overflødig. Der findes så vidt jeg kan se flere skabeloner, se (Hjælp:BS_Banestrækning), men jeg er ikke så erfaren med at bruge dem. --Casper 24. jan 2010, 22:59 (CET)

Flytning af kategorier[rediger kildetekst]

Når du ændrer navne i kategorier, så husk at flytte al relevant tekst med - fx iw. Kategorier kan også flyttes med bot, og så sker det hele automatisk. Men det virker kun, hvis den nye kategori ikke er oprettet. --MGA73 28. okt 2008, 23:21 (CET)

Jeg havde ikke tænkt på en flytning - jeg gætter du tænker på "Født i 19. f.Kr" - jeg oprettede en kategori og da jeg skulle rette interwiki-link, fandt jeg på den engelske udgave et link tilbage til den danske. Det eneste indhold var interwiki-links... så jeg satte en slet på den - og forskellen var kun et punktum efter årstal. Så vidt jeg kan se, er den eneste af den slags. Og den passer ikke i skabelonerne. --Dbcsat 28. okt 2008, 23:37 (CET)
Ja lige præcis. Men har også rettet en anden kategori i dag, der var ændret med klippe-klistre. Jeg kunne bare ikke finde den eller huske om den var din :-) Og tænkte at med din oprydningsindsats, så var det bare et spørgsmål om tid inden du fandt flere kategorier, der burde flyttes. --MGA73 28. okt 2008, 23:42 (CET)
Iw til "Født i 19. f.Kr" - jeg rettede kun i den engelske - iw-bots retter den slags i løbet af nogle dage.. Flytning af kategorier vil jeg samle op på en tidspunkt. Eller er jeg ved at på pywikipedia - den har et script som vil gøre det lettere for mig at splitte en kategori op i underkategorier. Og jeg må på en eller anden måde automatisere diverse tjekkes - og det skal nok gøres med et databasedump. Men det er et større projekt. For det er ikke overkommelig i længden at gøre det helt manuelt. --Dbcsat 29. okt 2008, 00:02 (CET)
Jeg har lidt bedre styr på min bot nu. Hvis du laver en liste med personer/emner, der skal i samme kategori, så kan jeg finde ud af at fixe det nu. --MGA73 2. nov 2008, 22:48 (CET)


Kategori[rediger kildetekst]

HejDbcsat

Dejligt at se dit store indsats med kategorisering. Men med oprettelsen af Kategori:Skabeloner om Østrigs geografi er det vist gået lidt for hurtigt. Pt. indeholder den nemlig kun en test af en infoboks til tyske byer. Og bortset fra at sådanne tests ikke skal kategoriseres så har den intet at gøre med hverken Østrig eller navigationsbokse. --Dannebrog Spy 30. okt 2008, 10:17 (CET)

Okay - det notere mig. Jeg var også lidt i tvivl om den - men jeg tænkte på om kunne være den snart kom i brug. For navngivningen passer ind i. --Dbcsat 30. okt 2008, 10:23 (CET)


Skabelonnavne[rediger kildetekst]

Hej!

Jeg undere mig over navnene op skabelonerne Skabelon:Ophoeraar, ‎Skabelon:Ophoeraar f.Kr., Skabelon:Sortaarkat f.Kr., Skabelon:Etableretaar f.Kr., ‎Skabelon:Etableretaar og ‎Skabelon:Sortaarkat. Har du problemer med æøå? --palnatoke 6. nov 2008, 10:47 (CET)

Det er bare en gamle vane, når man arbejder med teknik hvor jeg har undgået at bruge æøå til systemnavne. Jeg overvejet at kalde Ophoeraar ophøraar - men burde vel være ophørår (eller ophørtår). Ellers - jeg har lagt det i kategori Skabelon - hvis du har en bedre kategori - så flyt dem.. --Dbcsat 6. nov 2008, 10:55 (CET)
Det overvejer jeg også - jeg ville bare lige høre om der var grund til at lade være. --palnatoke 6. nov 2008, 11:13 (CET)
Jeg vil snart oprette de næste: Skabelon:katår, Skabelon:katår f.Kr., Skabelon:fødtår, Skabelon:fødtår f.Kr., Skabelon:dødår og Skabelon:dødår f.Kr.. Det bliver så med æøå med. --Dbcsat 6. nov 2008, 17:17 (CET)


Kategoridiskussion:Personer fra Sovjetunionen[rediger kildetekst]

Hejsa!

Jeg har indsat en forklarende parentes i dit indlæg på Kategoridiskussion:Personer fra Sovjetunionen - det bryder med den almindelige praksis om ikke at pille i andres indlæg, men efter at kategoridiskussionen er flyttet, gav dit indlæg ikke megen mening. --Palnatoke 28. nov 2008, 23:00 (CET)

Ok - når det blive bedre at læse ... --Dbcsat 29. nov 2008, 22:54 (CET)


Alfabetisering[rediger kildetekst]

Kære Steen Thomassen / Dbcsat

Om alfabetisering af thorn - Þ -- og af andre særtegn:

I det islandske alfabet kommer thorn efter y, og også på færøsk bliver rækkefølgen: y (z) Þ æ ö (bogstavet z findes ikke i islandske ord). Men på dansk, norsk og svensk alfabetiseres det som 'th' som anført i artiklen: http://www.rostra.dk/alphabet/alpha_en.htm Den findes også i en tysk udgave: http://www.rostra.dk/alphabet/alpha_dt.htm

Det spændende problem, vi skal løse, hængr sammen med formålet med alfabetisering. Vi kan nok blive enige om, at vi alfabetiserer med henblik på hurtigere at kunne genfinde data. Der er det generelle problem ved at definere en international alfabetisering, som du kan se af min gamle artikel, som jeg skrev mens jeg underviste på Institut for Datalingvistik i 1990'erne. Nu er den, der alfabetiserer, ikke nødvendigvis den samme som den, der skal genfinde data. Skal processen forløbe optimalt, skal der være konsensus om reglerne, så brugeren leder efter tingene samme sted, som de er gemt. En islænding vil lede efter Þ mellem y og æ. De fleste danskere ved nok ikke, hvor de skal lede, og normalt vil ord være transskriberet til det danske alfabet. Er det så 't' eller 'th'? Du anfører 't' som tilsvar til 'Þ' i alfabetiseringsstrengene. Har du et belæg for det?

♯ alfabetiserer du som 'kryds' og du er således i overensstemmelse med en dansk standard fra 1970'erne (vistnok 1976), hvorefter ikke-bogstav-tegn alfabetiseres efter deres udtale; men jeg vil mene, at det ikke gør genfindingen lettere. Man ville snarere kigge efter sådanne særtegn før eller efter de alfabetiske bogstaver i en liste. Et tal som '2' skal på dansk alfabetiseres som 'to' og på tysk 'zwei', fransk 'deux', og det virker ikke særlig logisk. Jeg synes, at vi, der interesserer os for alfabetiseringsspørgsmål, må have lov at diskutere, om reglerne er gode nok. Hvad en musiker kalder 'kryds' kalder andre 'nummertegn' eller 'sharp' eller noget andet. Skulle vi kunne blive enige om, hvor der skal ledes i fremtiden, tror jeg ikke på den mere end 30 år gamle danske ISO-standard. Så bør sådanne tegn, som har deres plads i Unicode-tegnsættet alfabetiseres efter deres numeriske værdi som grundudgangspunkt. ASCII- og ANSI-værdierne er en delmængde af Unicodeværdierne, så det bedste er at tale om Unicode.

Det er noget andet med bogstaver med diakritiske tegn. Bogstaver som é, è, ê og ë skal selvfølgelig samsorteres med e, og dertil er DEFAULTSORT-strengen ganske brugbar. De tilfælde hvor to strenge er ens pånær forskelle i diakritiske tegn er så sjældne, så dem kan vi i praksis leve med, hvis de skulle forekomme. Nærmere behandling af problemet har kun teoretisk datalogisk interesse; men vil nogen gå så langt, kan de læse min ovennævnte artikel på enten engelsk (del) eller tysk (det hele).

Jeg hører gerne kommentarer til dette oplæg.

Jeg havde gerne set ♯ alfabetiseret efter sin Unicodeværdi ("som sig selv"), og jeg havde gerne set, at de lemmata, der starter med Þ thorn var blevet transskriberet til at starte med 'Th', men i mangel heraf havde jeg foreslået Þ alfabetiseret efter den aktuelle databases sorteringsalgoritme.

Skulle de være noget andet, ville jeg mene 'Th', men du har ændret til 'T'. At tænke sig, at så små tegn kan give så store problemer.

Vi lever faktisk i øjeblikket med den uhyrlighed, at vor danske Wikipedia alfabetiseres på svensk!

Har I ikke lagt mærke til, at Å kommer før Æ og Ø? Det er et spørgsmål om, hvilke sorteringsalgoritmer der er implementeret i den anvendte database. Måske kan sorteringen ændres til dansk/norsk. Hvem ved det?

Med venlig hilsen --Hans Christophersen 11. jan 2009, 23:38 (CET)

Det ville nok være en god idé, hvis alfabetiseringen stod et eller andet sted. Fx her Wikipedia:WikiProjekt_Check_Wikipedia/Oversættelse da mange alfabetiseringer sker pga. dette projekt. --MGA73 11. jan 2009, 23:43 (CET)
Michael har ret. Men først synes jeg, at vi der har en viden og en mening om alfabetisering skal give os tid til at diskutere, for jeg mener ikke at løsningerne er éntydige. Måske skal der lige hejses et flag for at hidkalde andre til en alfabetiseringsfaggruppe. Er det via landsbybrønden? Lad os finde ud af, hvilke Wikípedianere der er interesseret i at debattere en aktuel alfabetiseringsstandard for Wiki. Selv beder jeg jer læse min artikel om alfabetisering (på tysk eller engelsk) til opbygning af en fælles referenceramme. --Hans Christophersen 12. jan 2009, 00:03 (CET)
Omkring Thorn - jeg har tjekket min retskrivningsordbog som er nok det nemmeste til en almen norm for alfabetisering: Der står at man skal bruge Th ved Þ - de 2 artikler Þjórsá og Þingvellir skal rette til det.
Specielt tegn som : Jeg har overvejet at stille et forslag om omdøbning af artiklen til "Kryds (musik)" som de artikler der interwikis til. Det vil løse problemet med alfabetisering. Det er en henvisning til dette tegn fra Nummertegn - det kunne være at ♯ burde komme med i skabelonen for specieltegn.
Generelt: Alfabetisering er kun for at gøre det mere læsebart - men betydning er mindre fordi man kan søge sig frem til det meste. Og hvis man holde sig til en norm - så er retskrivningbogen nok det bedste at henvise til - alternativ DS 377 - men den er ikke tilgængelige for ret mange.. Der udover ligger renskrivningsreglerne på nettet: http://sproget.dk/raad-og-regler/retskrivningsregler_mv/retskrivningsregler. --Steen Th 13. jan 2009, 16:04 (CET)


kategorisering af byer[rediger kildetekst]

Måske du lige skylle kaste et blik på Landsbybrønden inden du farer der ud af med at rette kategorier for byer?--Lcl 8. feb 2009, 18:05 (CET)

Jeg kigger derover - tak for oplysningen ...--Steen Th 8. feb 2009, 23:23 (CET)


</small>[rediger kildetekst]

Hej Dbcsat. Hvorfor gør du sådan? Jeg har konsekvent brugt <small> i alle mine artikler - senest i dag - hvad er der galt med det? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 10. feb 2009, 20:14 (CET)

<small> er deprecated - hører til i gamle HTML-versioner, der stadig virker, men som ikke stemmer med den nuværende standard. --Palnatoke 10. feb 2009, 20:29 (CET)
Som Palnatoke skrev - så er nogle af artiklerne kommet på Wikipedia:WikiProjekt Check Wikipedia da de har tag <small> i den. tag <span> er mere ret xhtml --Steen Th 10. feb 2009, 23:41 (CET)


Obsliste (+ fortjenststjerne)[rediger kildetekst]

Hej

Jeg så lige din Obsliste og vil fortælle dig at der ikke er stavefejl i Kategori:Tunneller i Østrig da det er valgfrit om man vil skrive flertal af tunnel med 1 eller 2 l'er.

Jeg synes i øvrigt at dit store arbejde med at rette kategorier, links og lignende fortjener en dekoration så sådan en får hermed:

Original Barnstar.png Den Originale Barnstar
er tildelt dig for dit store oprydningsarbejde af Byrial 20. feb 2009, 15:30 (CET)


Tak for Stjernen. Jeg har taget et par af tabellerne fra dumpet af databasen og ladt i min egen mysql-base. Så det bliver for mig lettere at analysere kategorier. Obslisten er et output fra det.

Jeg har nu tjekket min Nudanske ordbog - Tunneler og Tunneller har iflg. den forskellige betydning, hvor den sidste bliver defineret som en vejunderføring - som et synonymt for en Viadukt. Så det er ikke helt det samme... men det er nok ikke en stavefejl - men ridt i præcist sprog. --Steen Th 20. feb 2009, 15:46 (CET)

Jeg havde også på fornemmelsen at du sad med en database pga. brugen af understregningstegn i stedet for mellemrum i kategorilinkene. Det gør os jo til kolleger. Hvis du er interesseret, vil jeg gerne dele mine programmer til indlæsning og analyse af tabeller med dig. I øvrigt ang. tunneller/tunneler skelner Retskrivningsordbogen som er den officielle autoritet på området, ikke mellem de 2 betydninger. Men da de andre tunnelkategorier bruger enkelt-l, er jeg enig i at det er fornuftigt at rette. Byrial 20. feb 2009, 16:01 (CET)
Jeg har denne gang ikke været omhyggelig med understregningstegn - det er kun en rapport. Eller nu og her om programmer - jeg bruger php og shell-scripts for at holde det simpel. Men jeg har fået opbygget noget tabelværk som sikret kan bruge af andre - fx en mapning imellem nationalitet og land. Ellers kan jeg se du har kigget på Aa - noget som jeg også har brugt lidt tid på. Og sammenligne kategorier på tværs af sprog - en god ide som kunne bygges videre på. Men det kunne være jeg venter tilbage på en senere tidspunkt. Ellers er min pointe fra Nydansk Ordbog - Tunneler og Tunneller har lidt forskellig betydning.--Steen Th 21. feb 2009, 09:50 (CET)
Jeg er igang med at rette. Flere af "dubletterne" var bare omdirigeringer eller kategoriomdirigeringer og således ikke reelle dubletter. --MGA73 20. feb 2009, 16:28 (CET)

Hej Dbcsat, nu har jeg færdigbottet alle navneændringsønskerne af kategorier fra din Obsliste. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 20. feb 2009, 23:23 (CET)

Tak for indsatning. Og jeg kan at MGA73 også er blevet færdig - også tak til ham. Så er der ryddet godt op i de små uregelmæssigheder som jeg har fundet. --Steen Th 21. feb 2009, 09:50 (CET)


En artikels titel skrives kun fed i introduktionen[rediger kildetekst]

Hej Dbcsat

Når du fjerner link i en artikel til sig selv, skal du kun bruge fed skrift når titlen nævnes første gang i introduktionen. Andre steder, inkl. i billedtekster og faktabokse, skal det stå uden nogen fremhævelse. Se også stilmanualen. Byrial 12. mar 2009, 16:19 (CET)

Det vil jeg noteret mig. --Steen Th 12. mar 2009, 16:20 (CET)

Fodnoter[rediger kildetekst]

Hej Dbcsat, vi kalder fodnoteafsnittet for 'Fodnoter' - ikke 'Referencer'. Vh Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. apr 2009, 17:14 (CEST)

Noteret - jeg var ikke vågnet nok at overvejet det. --Steen Th 22. apr 2009, 15:42 (CEST)

Fejl 51, 52 og 53[rediger kildetekst]

Hej Steen! De tre fejl blev deaktiveret fordi de ikke har betydning for artiklernes udseende men alene kan ses hvis man kigger i koderne. Jf. også Wikipedia-diskussion:WikiProjekt_Check_Wikipedia#Forslag om at deaktivere alle "kosmetiske" ændringer. Fejlene bliver automatisk rettet når en bot kommer forbi (sammen med en masse andet "kosmetik"), og derudover var det tanken at køre en samlet fejlrettelse med passende mellemrum.

Hvis fejlene skal være aktiveret, så bør det efter min opfattelse bør det stå i teksten over fejltyperne, at der er tale om fejl, der ikke har nogen praktisk betydning, og som alligevel bliver rettet automatisk. Bare så ingen bruger tid på at rette i den tro, at der er tale om noget, som er vigtigt at få rettet. --MGA73 6. maj 2009, 07:32 (CEST)Reply[svar]

Nå for Søren. Havde ikke set, at du havde læst diskussionen. Sorry. --MGA73 6. maj 2009, 07:33 (CEST)Reply[svar]
Grunden til at jeg gjorde det nu var at der var ikke gang i diskussionen og der er nu kommet et frisk database-dump - så disse fejl kan findes nu. (det er pt. 3 måneder siden sidste dump - hvornår kommer den næste?). --Steen Th 6. maj 2009, 11:01 (CEST)Reply[svar]
Ja ved det godt. Jeg havde overset at du havde skrevet på diskussionssiden. Mht. de database-dump så kan det være svært at sige. Der har vist været lidt problemer men det burde være snart. --MGA73 6. maj 2009, 11:59 (CEST)Reply[svar]
Jeg har lige sat min bot til at rette. Hvad med alle de andre dobbelt iw'ere [1]? :-D --MGA73 6. maj 2009, 17:13 (CEST)Reply[svar]
Fint - jeg prøvet at holde mig væk fra ting som jeg ved bør klares af en bot. Der pga. det nye basedump voldsom mange nye observationer i dag - 8500 stk. --Steen Th 6. maj 2009, 17:19 (CEST)Reply[svar]
Næh er der nyt dump? :-D Ja som du kan se af historikken på WPCW så er der mange fejl der kan bottes. --MGA73 6. maj 2009, 17:21 (CEST)Reply[svar]

Hø-hø![rediger kildetekst]

Hej Steen. Nogen gange ser man ikke lige selv, hvad man skriver (fundet på historikken for Thomas Bredsdorff):

6. maj 2009, 23:28 Dbcsat (diskussion | bidrag | bloker) m (3.692 bytes) (→Kilder: ret klamme)

Jeg trak i hvert fald lidt på smilebåndet og gav andre chancen for at dele det! Mvh. Arne (Amjaabc) 7. maj 2009, 00:24 (CEST)Reply[svar]

Botsyntaks[rediger kildetekst]

Hej Steen, din bots syntaksrettelser smadrede min skabelon på her. Du må hellere tjekke om det samme er sket andre steder. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 13. maj 2009, 16:32 (CEST)Reply[svar]

Det var ikke godt. Jeg har ikke desværre ikke se problemet før du gjorde opmærksom på det. Heldigvis er der kun den ene rettelse af tabeller. --Steen Th 13. maj 2009, 16:46 (CEST)Reply[svar]
Ser du er gået over til at bruge bot - det er også lettere, for "kosmetiske ændringer" kan rette mange af fejlene automatisk. Men du bør opdatere family.py og søge om botstatus hvis du vil rette i større omfang. --MGA73 19. maj 2009, 11:06 (CEST)Reply[svar]
Jeg søger om bot-status inden for kort tid - indtilda holder mig til få ændringer - jeg først over 20 ændringer i dag. Jeg har nu opdateret scriptet - tak for oplysningen. Når jeg har den status vil jeg nok bruge bot'en til WPCW, når jeg alligevel indsætter den daglige side. --Steen Th 19. maj 2009, 11:32 (CEST)Reply[svar]

Patroller?[rediger kildetekst]

Kære Steen! Må jeg ikke have lov at opfordre dig til, at overveje om at ansøge om at blive patroller? Så vidt jeg kan se på dine bidrag, har du vist mere end bare almindeligt styr på de tekniske wiki-funktioner. Dette ville hjælpe mit, og andres, arbejde en stor eller lille del, afhænigt af dig selvfølgeligt! ;-) Du har i alt fald en støtte fra min front af! Med håb om møde på WP:P! Venligst Harne 26. maj 2009, 23:48 (CEST)Reply[svar]

Vandaliserende redigeringer[rediger kildetekst]

Undgå venligst vandaliserende redigeringer i din kategorijagt

http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Ny_musik&diff=3141480&oldid=3137219

Jeg ser gerne du ophører med den slags. Det er anden gang og tjener ikke noget formål. Genskab venligst situationen fra før. -- Mvh PHansen 28. maj 2009, 11:36 (CEST)Reply[svar]

Formålet her at forbedret resultatet og ikke at ødelægge. Her er det ikke kategori, men at den skabelon du vil bruge ikke kan håndtere kommentarer - det vil jeg afhjælpe med at forbedre skabelonen så den kan håndere kommentarer - det er vel det som du vil have vist. Jeg er løbet ind i at url'en i kommentaren gør at ikke kan vises pga lighedstegn. Men jeg kigger på at få det løst. Ellers skal kategorier være efter sidste overskrift - hvis den skal være der direkte i artikelen. --Steen Th 28. maj 2009, 11:49 (CEST)Reply[svar]
God idé at ænde skabelonen, så den KAN indeholde kommentarer. --MGA73 28. maj 2009, 11:55 (CEST)Reply[svar]

[redigeringskonflikt

OK, hvis du ser min hensigt, kunne du så ikke indsætte en vejledning i de to skabeloner {{Eftersyn}} og {{Eftersyn-afsnit}} så det er let at se hvordan man kan bruge skabelonen med en eller to ekstra parametre, som jeg hidtil har opnået manuelt ved omvejen over {{Hønsedesign}}. Det er der jo ikke noget kontroversielt i, og virker fint – Det er jo netop meningen med den fine og fleksible {{Hønsedesign}}-skabelon at den kan individualiseres til forskellige formål.
Kategorien Kategori:behøver eftersyn kan jo placeres helt nederst som alle de øvrige kategorier; det har blot den ulempe at den, der sletter skabelonen efter et eftersyn, ikke er opmærksom på at slette den ved samme lejlighed; derfor har jeg vurderet at kategorien bedst placeres sammen med skabelonen. Så vidt jeg kan se virker det begge steder. Det fungerer jo udmærket i Wikipedia:Sandkassen hvor den er placeret næsten helt oppe; men hvis du kan lave de to eftersyn-skabeloner så jeg kan bruge dem på samme fleksible måde, vil jeg gøre det i fremtiden. -- Mvh PHansen 28. maj 2009, 12:22 (CEST)Reply[svar]

Jeg kan se min tiltag spreder sig. Og eftersyn-afsnit er dokumenteret - hvis ingen kommer mig i forkøbet - kigger på skabelon eftersyn. Omkring kategori - en bot vil godt flytte kategori ned, hvis den smukkeseret en artikel. Og ellers synes jeg det er bedre at forbedret en skabelon i stedet at kopiere den i en artikel, hvis den ikke passer ind. Det er lettere at håndtere. Men trodsalt har vil fået en forbedring ud af denne diskussion. --Steen Th 28. maj 2009, 13:24 (CEST)Reply[svar]

Ja, jeg takker for forbedringen. Jeg har kopieret koden ind i {{Eftersyn}} med vejledning og det ser ud til at virke -- Mvh PHansen 28. maj 2009, 14:05 (CEST)Reply[svar]

Småkage[rediger kildetekst]

For din skønne liste
--Masz (diskussion) 9. jun 2009, 17:24 (CEST)

English rename[rediger kildetekst]

Someone, possibly you, has requested to have their English Wikipedia account renamed to "Steenth" (see en:Wikipedia:Changing username#Dbcsat → Steenth). Can you confirm this is you so we can perform the rename? Thanks. EVula // diskussion // 20. jun 2009, 01:49 (CEST)

Yes, I can comfirm, it is me. --Steen Th 20. jun 2009, 07:56 (CEST)
Yes check.svg Gjort :) EVula // diskussion // 20. jun 2009, 08:11 (CEST)


Commons rename[rediger kildetekst]

I am requesting a rename on Commons. My current Commons name is Dbcsat. Steen Th 20. jun 2009, 08:23 (CEST)


Ny skabelon[rediger kildetekst]

Hej Steen!

Ser du har lavet en ny skabelon {{Fødtår}} og er begyndt at indsætte den. Skal vi ikke lige drøfte det først? Vi har jo også {{FD}} og overvejer at lade en bot rette samtlige forekomster af født og død blive erstattet af denne. --MGA73 21. jun 2009, 14:56 (CEST)

Hovsa :-D Din skabelon er kun til kategorier :-) --MGA73 21. jun 2009, 14:58 (CEST)
Men kan din bot i øvrigt ikke klare jobbet? --MGA73 21. jun 2009, 14:59 (CEST)
Min bot - kan godt klare det job - det har den allerede gjort det.. jeg er lige blevet færdig, som jeg gjort det med kategorier efter dødsår. Jeg vil forsætte med årskategorier. Der er allerede skabelon på før f.Kr og enkelte efter. Kategori:Ophørt efter år og Kategori:Etableringer efter årstal efter har haft det længe - dog mangler der Kategori:Etableringer efter årstal noget få stykker... og jeg kender godt {{FD}}. Og jeg har haft det på programmet længe - se overskrift nr 9. --Steen Th 21. jun 2009, 15:18 (CEST)

Kat?[rediger kildetekst]

Inde på siden 'liberalsocialisme' stod der noget om i en redigering fra dig noget i stil med 'Flyt kat, ret kat, sortkat' eller noget i den stil. Hvad betyder dette? :) (fra Samfundsrevser)

Jeg forkorter normalt kategori til kat. Ellers gjort det at flytte Kategorierne, som stod øverste i artiklen, ned nederste hvor de høre til. De skal stå lige før links til andre wikier. Så slettede jeg kategori politik - de 2 andre kategorier dækker. Så kunne jeg se der var sat sorteringsnøgler på kategori: [[Kategori:navn|sorteringsnøgle]] - de skal kun sættes hvis man vil ændre det i forhold til titlen - typisk i forbindelse at man skal sortere på efternavn istedet for fornavn. Og husk at signeret på diskussionssiden... --Steen Th 26. jun 2009, 14:49 (CEST)
Okay bare iorden :) Kan du forresten fortælle mig om hvordan ens link bliver fremhævet hvis man søger på det (liberalsocialisme) på google. Det kommer ikke frem ligesom andre ting gør med henvisning til det på wikipedia når man søger på google. --Samfundsrevser
Der gør det nu, når jeg søger. Men det ser ud det har ændre sig inden for de sidste 2 timer. For google har registret at artiklen er blevet ændret i dag. Hvis det viser sig hos dig - så prøv senere. --Steen Th 26. jun 2009, 17:46 (CEST)

Namnbyte på sv.wiki[rediger kildetekst]

Jag gissar att det är du som begärt namnbyte även på sv.wiki, men för formens skull vill jag ändå be dig bekräfta det här. Micke 20. jun 2009, 19:14 (CEST)

Der er mig som vil have byttet dbcsat til Steenth. --Steen Th 20. jun 2009, 19:57 (CEST)
Dbcsats bidrag er nu flyttet til sv:Steenth / Sten André 1. jul 2009, 22:25 (CEST)