Brugerdiskussion:Steenth/Arkiv 31

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Skabelon:If[rediger kildetekst]

Hej igen. Ved du, hvorfor Skabelon:If ikke er blevet opdateret i knap 5 år, selvom der står et "forældet" tag på den? Er det ikke en vigtig skabelon, som flere andre skabeloner er afhængige af? Jeg har prøvet at få en en af skabelonerne, som jeg har oprettet, til at virke, men den viser ikke det som den skal vise, det kan man se på skabelondiskussionssiden, jeg tænker på denne her skabelon: Skabelon:Xpd. Under Eksempler kan man se, at der ikke ses noget til højre for Currentday, der burde stå et 6-tal for dags dato, det kan man se på den engelske artikel. Jeg har oprettet de skabeloner, som så ud til at mangle, men den er stadig ikke korrekt. Skabelon:If ser ud til at have noget påvirkning på skabelonen, men den er skrivebeskyttet, så det kun er administratorer, som kan rette i den. Jeg er ikke administrator, men det er du :) Kan jeg mon få dig overtalet til at skifte indholdet af skabelon:if ud med indholdet af den tilsvarende side på engelsk Wikipedia en:Template:If? Det ville være fint, hvis indholdet af den engelske dokumentationsside også blev kopieret over. If skabelonen ville passe godt i Kategori:Hvis-skabeloner synes jeg. Venlig hilsen. --EileenSanda (diskussion) 6. aug 2015, 22:11 (CEST)

Jeg har ikke set på Skabelon:If før. Desværre bruges den i 7697 artikler via andre skabeloner.... Men det ligner en vi burde afvikle den, men der er et par tunge skabeloner som bruger den. Så vi skal igen en antal trin. Bruger:PHansen har også kigge på det. Trin 1 kunne være at vi flytter den til Skabelon:If-gl og derefter finde alle de steder skabelonen bruges og ændre navn de steder. Når det er gjort, så er pladsen frigivet til den nuværende engelske udgave. --Steen Th (diskussion) 7. aug 2015, 16:09 (CEST)
Uha, det lyder meget tidskrævende. Men har den en anden virkning end den nuværende engelske? Har de ikke samme virkning? Kunne vi måske forsøge med at oprette en testside med indholdet fra den engelske wp-side og så teste den på en af de mange sider, som er afhængige af skabelon:if? Hvis den fungerer fint, så kan man bare skifte indholdet ud, den burde ikke have en helt anden virkning end den gamle, eller hvad? Hvilke tunge skabeloner bruger den? --EileenSanda (diskussion) 7. aug 2015, 17:03 (CEST)
Jeg har lavet oversigt hvor skabelonen er blevet brugt:
Brug af Skabelon:if

Jeg har allerede et par de store... Og jeg kan se nogle af dem, er nogle du har lavet. --Steen Th (diskussion) 7. aug 2015, 20:03 (CEST)

Jeg har nu kopitere fra Template:If fra enwiki. Jeg håber tager over. Jeg har sat beskyttelsen af skabelonen ned. --Steen Th (diskussion) 29. aug 2015, 16:49 (CEST)
Ifølge vejledningen til {{If}}-eren på den engelske Wikipedia, laver skabelonen en lille overhead af #if
Så jeg spekulere i, om vi i brugerhåndbogen skulle instruere i, hvordan man bruger #if, at det er bedre og hvorfor.
Og så lave {{if}} om til #if på de tungeste og mest brugte skabeloner.
Hvad synes i om det?
Mvh Mads Haupt (diskussion) 24. okt 2015, 19:44 (CEST)


"If"-er med mellemrum[rediger kildetekst]

Når jeg i en skabelon for eksempel skriver {{if|exist|{{{1}}}|{{{1}}}}}, virker det valgfrie parameter ikke hvis det indeholder mellemrum (eller alle andre tegn som ikke er bogstaver i det amerikanske alfabet for den sags skyld). Tror du det er en bug eller er det mig som bare er lam på parametre?

Eller kan jeg måske bruge andet end "if"-eren til at lave valgfrie parametre med? Mvh Mads Haupt (diskussion) 4. okt 2015, 03:56 (CEST)

Ved du noget om det eller har jeg gjort noget forkert?
Mvh Mads Haupt (diskussion) 6. okt 2015, 13:47 (CEST)
Jeg har flyttet dit indlæg ned - jeg havde netop overset fordi du har lagt den øverste. Eller brug "nyt emne"-funktionen som er som faneblad på alle diskussionssider. Det vil give en automatisk udskrift i seneste ændringer.
Og hvad for en skabelon har du som eksempel? Er det en infoboks e.lign. --Steen Th (diskussion) 6. okt 2015, 16:21 (CEST)
Her har jeg lavet nogle eksempelskabeloner og jeg kan se, at det nu overhovedet ikke virker.
Bruger:Mads Haupt/sandkasse2
Hvordan laver man så valgfrie parametre? 😔
Mvh Mads Haupt (diskussion) 8. okt 2015, 23:23 (CEST)
Jeg bruger kun exists til at tjekke om en side findes og det gør jeg i {{Sportår}}. Du bruger skabelon {{if}}. Den vil jeg ikke bruge anden hvor det giver mening. Jeg bruger kun de indbygget funktioner og aldrig brugt den.. --Steen Th (diskussion) 9. okt 2015, 16:10 (CEST)
Jeg har fundet ud af, at {{if|eq|{{{1|}}}|||{{{1}}} }} virker og at {{if|eq|{{{1}}}|||{{{1}}} }} ikke virker.
Jeg synes også at det er noget svært at finde dokumentation på det her område. Jeg skal praktisk talt læse flere siders tekst og næsten kunne huske dem ordret og så sammenligne alle stumperne.
Du må virkelig undskylde hvis jeg virker sur, men jeg synes det er lidt op ad bakke. 😔
Mvh Mads Haupt (diskussion) 10. okt 2015, 00:00 (CEST)

Nu har jeg den næsten. Jeg mangler bare at forstå hvad "{{{subst|}}}" i "{{ {{{subst|}}}#if:{{{1|}}} |<br />{{{1}}} }}" betyder.

Ved du hvad det betyder?
Mads Haupt (diskussion) 23. okt 2015, 05:43 (CEST)

Det kunne være du skulle kigge på meta:Help:Template - det er dokumentation for skabeloner. Og jeg har ikke tjek på det hele. Jeg kan ikke se sammenhængen i det eksempel du har angivet. For en variabel før en #if har jeg ikke set før. --Steen Th (diskussion) 23. okt 2015, 09:45 (CEST)
OK, jeg kigger på den. :)
Umiddelbart er virker det som om det bruges til at subst'e resultatet af #If-eren på siden skabelonen er indsat, hvis altså det er brugt til noget der giver mening.
Men hvis det er brugt til subst'ing, så skal det vist fjernes, på grund af den caching der er.
Mvh Mads Haupt (diskussion) 24. okt 2015, 18:24 (CEST)
Ifølge vejledningen bruges det til at subst'e "parser functions", som for eksempel #If.
Men jeg synes det er meget mærkeligt, hvordan du ikke skulle have set det før.
Er det ikke dig der har skrevet den præcis samme kode som ovenfor?
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Skabelon%3AEftersyn-afsnit&action=historysubmit&diff=3141474&oldid=2241892
Mvh Mads Haupt (diskussion) 24. okt 2015, 19:20 (CEST)
Jeg kan den godt huske ændringen af {{Eftersyn-afsnit}}, men hvordan jeg gjorde det, kan jeg ikke huske. Men det er mere end 6 år siden. Det var nok copy/paste fra en anden skabelon. Det vigtigste var resultatet. Et andet resultat af den ændring var {{=}}. --Steen Th (diskussion) 25. okt 2015, 09:19 (CET)


Wikidata weekly summary #181[rediger kildetekst]

Rødt link[rediger kildetekst]

Undskyld jeg blander mig, men du har altså et rødt link under "Diverse oversigter" på din brugerside, fordi Kategori:Kategoriflytningsforslag er flyttet til Kategori:Kategoriflytteforslag.
Mvh Mads Haupt (diskussion) 25. okt 2015, 14:29 (CET)

Jeg har i en periode ikke gjort særlig meget den brugerside. Jeg har efterhånden også andre værktøjer til at finde sletningsforslag (med kategorier). --Steen Th (diskussion) 26. okt 2015, 17:39 (CET)

Wikidata weekly summary #182[rediger kildetekst]

Mail, tog, tegninger og Spademanns[rediger kildetekst]

Hej Steen, tak for mailen om copyvio på Spademanns. Jeg har prøvet at give beskeden videre. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 3. nov 2015, 22:19 (CET)

Wikidata weekly summary #183[rediger kildetekst]

Gruppen_style i Navboks skabelonen[rediger kildetekst]

Hej Steen. Efter opdateringen af Skabelon:Navboks synes parameteret Gruppen_style ikke at virke. Jeg har brugt det på Skabelon:Danmarks domstole til at markere at det fagretlige system er separat og ikke hører under Danmarks Domstole. mvh TorbenTT (diskussion) 12. nov 2015, 15:50 (CET)

@TorbenTT og PHansen: Hej Torben. Tak for din observation. Jeg havede ikke tjekket håndtering af listen_style og gruppen_style ordentlig. Jeg har rettet Modul:Navboks for at undgå at rette andre skabeloner, der har samme problem. Jeg kan se at PHansen, i mens jeg var væk, har rettet i Skabelon:Danmarks domstole Men det løser det kun netop der. Så det er rullet tilbag igen. --Steen Th (diskussion) 12. nov 2015, 20:15 (CET)