Brugerdiskussion:Tdn70

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen til Wikipedia[rediger kildetekst]

Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Tdn70! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Cgt (diskussion) 2. jan 2017, 09:22 (CET)

Hej Tdn70, velkommen til Wikipedia! Jeg har markeret et par problemer på din artikel Gravsgade 38. For det første ser indholdet ud til at være kopieret fra dette dokument. Medmindre du er indehaver af ophavsretten eller har tilladelse til at udgive materialet, bliver vi desværre nødt til at slette det – se Wikipedia:Ophavsret. For det andet fremgår det ikke tydeligt af artiklen, hvorfor emnet er notabelt, dvs. kendt eller interessant nok til at Wikipedia bør have en artikel om det. Nogle emner er for snævre til at kunne bære sin egen Wikipedia-artikel – se Wikipedia:Kriterier for artikler for mere information om notabilitet. Først og fremmest bør tilladelsen til materialt dog afklares. Mvh. Cgt (diskussion) 2. jan 2017, 09:22 (CET)

Jeg har slettet artiklen på grund af kopieringen. Hvis du har ovennævnte tilladelse, kan vi genskabe den - forudsat at vi får argumenter for, at denne bygning er betydningsfuld nok til at kunne tilkomme en selvstændig artikel - igen ud fra Cgt's kommentar herover. Hvis du har kommentarer til dette, kan du skrive herunder eller på Diskussion:Gravsgade 38. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. jan 2017, 14:29 (CET)

Indsættelse af referencer[rediger kildetekst]

Hej Tdn70. Først og fremmest tak for dine bidrag til dansk wikipedia og din ivrige interesse i Ribe. Når du alligevel har gjort dig umage med at finde noget relevant omtale af et emne, som tilmed er brugt i brødteksten, så vil det være rigtig godt, hvis du indsætter det som rigtige kilder direkte i teksten. Du kan se, hvad jeg mener i denne redigering på artiklen om Bispegade (Ribe). Fortsat god arbejdslyst, og du må endelig spørge, hvis der er noget du har brug for hjælp til. Du kan "pinge" mig her på din egen brugerside ved at skrive @Toxophilus: så får jeg besked om, at jeg er nævnt. Mvh. Toxophilus (diskussion) 7. jan 2021, 08:34 (CET)

Tak for din besked @Toxophilus: - langt mere motiverende, end konstant at få at vide, at ens arbejde ikke er godt nok :-) Jeg synes faktisk allerede jeg har bevæget mig meget, siden jeg skrev den første artikel. Og ja, jeg har ikke helt fanget det med indsætning af kilder endnu. Men jeg må prøve at se, om jeg ikke kan gennemskue, hvordan man gør. Godt Nytår og tak (Skrev Tdn70 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Jeg håber, når vi har fået overstået det værste af det her Corona, at vi kan få stablet et lille arrangement på benene i Ribe, hvor jeg bl.a. kan få lejlighed til at forklare teknik og fremgangsmåder bedre. Personligt vil jeg meget gerne bidrage til artiklerne om Ribe, men har brug for selskab for at kunne fokusere tilstrækkeligt på opgaven :) --Hjart (diskussion) 7. jan 2021, 10:50 (CET)

Ironisk nok ville jeg ikke have haft så meget tid til det i julen, hvis ikke det havde været for COVID19....

@Toxophilus: @Hjart: findes der ikke en video på Youtube, hvor man kan se, hvordan man gør? Jeg fanger det desværre stadigvæk ikke..... Pft Thomas

21.1.2021: @Toxophilus: - du skal stoppe de nedsættende bemærkninger om mine gadeartikler, ellers skrider jeg. @Hjart: - jeg forsøger egentlig bare at følge linjen med at oprette Ribe bys historiske gader. Man kan jo forestille sig underafsnit, der uddyber resultater af udgravninger gennem tiden. Men jeg gider ikke sidde at bruge tid på noget, der bare kommenteres nedsættende. Venligst afklar over for mig, mvh. Thomas

Jeg opfatter ikke Toxophilus' kommentarer, som egentligt "nedsættende". Hvis du kan grave lidt historie frem om bare et eller to individuelle huse i de omtalte gader og indsætte det, vil det hjælpe meget. --Hjart (diskussion) 21. jan 2021, 08:54 (CET)

Det kan jeg - men Rom blev ikke bygget på én dag (Skrev Tdn70 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Helt ok. Bemærk at mange andre starter artikler i deres "sandkasse" og så først "publicerer" dem, når de er nogenlunde klar. --Hjart (diskussion) 21. jan 2021, 09:17 (CET)
Hej Thomas. Jeg har først lige set, at du har skrevet til mig flere gange her, for jeg har ikke fået besked, når du har ping'et mig :-( Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke får besked, for det plejer at virke. Angående mine "nedsættende" kommentarer, så må du gerne vise, hvilke det drejer sig om med et direkte link til redigeringen, så jeg kan se den specifikke ordlyd. Angående opbygning af artiklerne, så mangler der stadig lidt. Bl.a. brugen af {{reflist}} som samler referencerne. Du kan læse mere om layout og opbygning i Stilmanualen. Det er rigtig fint, at du godt vil bidrage med viden om Ribe, men et er ikke nødvendigvis alle små gader og smøger, der er notable nok til en artikel. Der må godt være mere at skrive om en vej end et navn og hvilke to gader den forbinder. Der er helt sikkert mange spændende udgravninger i den gamle del af Ribe, men måske var det bedre at inkludere noget af den viden, som disse udgravninger har givet, i artiklen om Ribe under historie, eller alternativt oprette en uddybende og mere grundig artikel kaldet Ribes historie. Man kunne også overveje at oprette en artikel kaldet Fredede bygninger i Ribe, hvor man kunne skrive lidt om de interessante huse. Hvis der ikke er mere end 3-4 linjer at skrive, så er det bedre at samle det i en større oversigtsartikel end at oprette et væld af små artikler. Mvh. Toxophilus (diskussion) 24. jan 2021, 20:27 (CET)

Opbygning og layout i artikler[rediger kildetekst]

Hej Tdn70. Det er dejligt, at du er med til at udvide dansk wikipedia med flere artikler om Ribe. Der er dog fortsat nogle småting i både layout og opbygning, som kan forbedres, så det stemmer overens med Wikipedias øvrige artikler. Først og fremmest skal artikler starte med en kort indledning, hvor det meget kort forklares, hvad der er tale om, og søgeordet er markeret med fed. Du kan læse mere om layout i Stilmanualen og om indhold her, men grundlæggende betyder det at f.eks. artikler om gader bør starte med "XXXXgade er en gade i Ribe..." og så beskrive den forløb, etablering osv. Det samme gælder for din seneste artikel om Tulipanfest (Ribe), der mangler en ordenlig introduktion. Derudover skal alle artikler have én eller flere kategorier. Hvis der ikke lige er en kategori i stil med f.eks. "festivaler i Ribe", så kan man altid putte den i Kategori:Ribe. Mvh. Toxophilus (diskussion) 2. feb 2021, 09:30 (CET)

Ja @Toxophilus - jeg har drømt hele natten om den manglende indledning.... Kategori har jeg ikke været opmærksom på, men skal nok huske dette også. --Tdn70 (diskussion) 2. feb 2021, 09:35 (CET)
Ps. @Toxophilus - jeg har kigget på de skabeloner, men synes ikke der kommer nogen frem, når jeg opretter og forsøger at vælge en?
Hvilke skabeloner er det du mener? Er det Stilmanualen og Skriv det indlysende du mener? Det er ikke skabeloner, men guidelines til, hvordan artikler skal opbygges. Mvh. Toxophilus (diskussion) 2. feb 2021, 11:00 (CET)

Brug af reflist[rediger kildetekst]

Hej Tdn70. Vi bruger normalt {{reflist}} til at liste referencer i slutningen af en artikel frem for <references />. Jeg har bl.a. rettet det her. Jeg har i øvrigt tiløjet et link til Ribes bisperække fra de biskopper, som du har oprettet. Mvh. Toxophilus (diskussion) 16. feb 2021, 12:32 (CET)

Stilmanual[rediger kildetekst]

Vedrørende personers fødsels og dødsoplysninger, bemærk gerne Wikipedia:Stilmanual#Fødsels-_og_dødssted.--Hjart (diskussion) 30. apr 2021, 05:40 (CEST)

Historiske registreringer[rediger kildetekst]

Hej Tdn70. Jeg kan se, at du er gået i gang med at sætte afsnit ind med denne overskrift i en række artikler. Jeg har det som udgangspunkt noget svært med dem, fordi det gør sammenhængende læsning vanskelig. Det vil være bedre at skrive begivenhederne (hvis de er vigtige nok) ind i historieafsnit. Mere specifikke kommentarer:

  • Jeg kan ikke se noget system i, hvilke artikler du sætter dem på - har du et ønske om, at der skal være sådanne afsnit i alle artikler? I så fald synes jeg, at det burde tages op på Landsbybrønden, så det kan diskuteres.
  • Jeg synes, at dine udvalgte registreringer virker noget tilfældige, fx på Helsinge - der var så også være kilde på den type info.
  • Historiske begivenheder bør som udgangspunkt skrives i datid (undtagelsen er dato-/årstalsartikler).
  • Hvis du nævner artiklens navn i disse begivenheder, skal du ikke linke til dem (fx Frispark (fodbold)).

mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. aug. 2022, 17:05 (CEST)Reply[svar]

Hej - troede jeg havde overbevist dig om, hvad dette kan, da du takkede mig for min redigering....
Jeg kan ikke se noget system i, hvilke artikler du sætter dem på - har du et ønske om, at der skal være sådanne afsnit i alle artikler?
Hver dag kigger jeg på de begivenheder, der er registeret på dagen. 3-4 stykker af dem er kopieret ud på forsiden hver dag. Det tager tid og først om 1 år til 2 vil du have det fulde overblik
Jeg synes, at dine udvalgte registreringer virker noget tilfældige, fx på Helsinge - der var så også være kilde på den type info.
Der er ikke kilde på denne registrering på dagen, hvor den fremgår. Hvorfor kan jeg ikke svare dig på...... Men jeg synes det er et genialt eksempel på, hvad dette kan i forhold til at samle alt data under det samme emne, uden nogen har skrevet det ind i selve hovedteksten om Helsinge....
Jeg læser naturligvis artiklen og hvis det allerede fremgår, kommer det ikke med. Ved flere eksempler er årstallet nævnt og jeg tilføjer så blot dato'en.
Historiske begivenheder bør som udgangspunkt skrives i datid (undtagelsen er dato-/årstalsartikler)
Det er jo netop derfor, at de er registreret deres eget afsnit.
Hvis du nævner artiklens navn i disse begivenheder, skal du ikke linke til dem
Noteret. Du er den første og eneste, der har reageret - du ser gerne jeg stopper her?
Sydafrika er et eksempel på, at artiklen starte med en liste, hvor jeg så blot har tilføjet et årstal...... Tdn70 (diskussion) 19. aug. 2022, 18:10 (CEST)Reply[svar]
Ok, jeg havde ikke bemærket, at der var en sammenhæng til forsidens "I dag"-afsnit. Det forklarer flere af mine spørgsmål (ingen kilder, nutid, "selv"-links).
Jeg havde også godt set, at Sydafrika var anderledes, men den artikel mangler jo også et rigtigt historieafsnit (og meget andet).
Jeg synes fortsat, at det ikke er en god ide med afsnit med historiske begivenheder på den måde i artikler, men det skal jeg jo ikke bestemme, så jeg bringer det op på Landsbybrønden - så er der forhåbentlig andre, der byder ind. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. aug. 2022, 08:24 (CEST)Reply[svar]