Brugerdiskussion:Tjalland

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Tjalland!
  Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

  Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

  Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

  Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

  Med venlig hilsen
  - Pacx (db) d. 13. apr 2011, 17:15 (CEST)
  Red copyright.svgRespekter ophavsretten
  Hej Tjalland. Bemærk venligst følgende:

  Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

  Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

  Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
  Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

  Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

  Med venlig hilsen Knud Winckelmann 13. apr 2011, 18:05 (CEST)

  Billeder på PH Koglen[rediger kildetekst]

  Hejsa. Jeg kommer lige til at høre: Hvor har du billedet på PH Koglen fra? Har du tilladelse til at frigive det under den licens du har valgt? Mvh Knud Winckelmann 15. apr 2011, 22:09 (CEST)

  Lige et par tips[rediger kildetekst]

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Pacx 21. apr 2011, 08:57 (CET)
  Hejsa. Læs venligst de ovenstående tips igen, det letter arbejdet for os alle. Mvh Knud Winckelmann 24. apr 2011, 11:04 (CEST)
  Hej igen. Husk nu de ovenstående tips. Mvh Knud Winckelmann 30. maj 2011, 07:21 (CEST)Reply[svar]

  Hjælp med disneynavne[rediger kildetekst]

  Hej, tjalland, vil du hjælpe mig med at tjekke navnene på disney-channel tv-serier/film, i, disse to skabeloner[1][2]? Jeg er ikke selv så meget inde i det. Mvh. Trade (diskussion) 20. mar 2012, 13:19 (CET) Jeg kan lige se på i starten af næste uge :)

  Ip-redigeringer i dit navn[rediger kildetekst]

  Hej Tjalland, der er foretaget Ip-redigeringer i dit navn her. Jeg går ud fra det er dig, der bare ikke har været logget ind, men kan du ikke lige bekræfte det mens du er logget ind. mvh. Nico (diskussion) 21. sep 2013, 14:51 (CEST)


  Jo det er mig ja, bemærkede ikke at jeg var logget af, det beklager jeg. Skrevet af Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 21. sep 2013, 15:20 (CEST)

  No problem, men det var mindre heldigt hvis det ikke var dig - Nico (diskussion) 21. sep 2013, 16:54 (CEST)

  Biobokse[rediger kildetekst]

  Fint arbejde med at indsætte biobokse. Til orientering findes der en boks specifikt for kunstnere: Skabelon:Infoboks kunstner. Fortsat god arbejdslyst. Mvh. --Urbandweller (diskussion) 29. sep 2013, 20:48 (CEST)

  Har jeg sat en forkert bioboks ind et sted? Jeg mener bestemt at jeg har sat det kunstner bokse ind hus kunstnere, jeg har især haft mit fokus på malere på det seneste. (Skrev Tjalland (diskussion • bidrag) 29. sep 2013, 21:43. Husk at signere dine indlæg.)

  Hov, du har da helt ret. Jeg troede, der var en forkert boks, fordi visse parametre ikke var udfyldt. Beklager ulejligheden! Mvh. --Urbandweller (diskussion) 29. sep 2013, 22:03 (CEST)
  Det er helt ok, vi kan allesammen lave fejl :) (Skrev Tjalland (diskussion • bidrag) 29. sep 2013, 22:28. Husk at signere dine indlæg.).

  Heh, på det billede minder du om Bernard fra Black Books-serien. ;) TherasTaneel (diskussion) 4. okt 2013, 02:02 (CEST)

  Referer du til mit eget billede på min side? Skrevet af Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 4. okt 2013, 11:42 (CEST)

  Nå ja, der er sikkert flere, ja det på forsiden TherasTaneel (diskussion) 4. okt 2013, 11:59 (CEST)

  Men kender ikke den karakter, så skal lige have checket op på det :) Skrevet af Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 6. okt 2013, 02:00 (CEST)
  np, her - hvis du ikke allerede har gjort det. TherasTaneel (diskussion) 6. okt 2013, 02:14 (CEST)

  Brug af milepæle[rediger kildetekst]

  Hej Tjalland. Jeg kan se, at du rigtig har været i gang med at nominere artikler, hvilket er meget fint. Du husker også {{milepæle}}, men jeg har lige en bøn til dig i den anledning: Vil du godt rette tid og version til i dem, så de står rigtigt? Du kan fx se, hvad jeg har gjort på Diskussion:C.E.F. Weyse.

  Og så lige en anden ting: Hvis der allerede er en {{milepæle}} på diskussionssiden, er det meningen, at man arbejder videre med den i form af postN (N er nummeret højere end den hidtil højeste i milepælen). Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. dec 2013, 23:26 (CET)

  Infoboks fiktiv person[rediger kildetekst]

  Hej, {{Infoboks fiktiv person}} har de danske parametre, ved ikke hvor du har kopieret den som er indsat på Hercule Poirot, men den kunne godt efterses - skriv gerne ændringsforslag her. TherasTaneel (diskussion) 22. feb 2015, 22:52 (CET)

  Jeg fandt den under listen med info/taksbokse: https://da.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Skabeloner/Bokse#Infobokse, men så skal den jo udskiftes med den du har linket til så! Er det noget du kan gøre?
  Ah, den liste kendte jeg slet ikke, har også ændret {{bioinfo}} som er ved at blive udfaset. TherasTaneel (diskussion) 22. feb 2015, 23:14 (CET)

  Flytning af artikler[rediger kildetekst]

  Hejsa. Lige et tip: Når du flytter artikler, er det vigtigt at du bruger "Flyt" oppe i menuen i toppen istedet for en omdirigering til en kopi. Dermed kommer hele historikken og de gamle versioner med. Jeg har flyttet den til Doktor Zivago (film fra 1965), Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 24. maj 2017, 09:45 (CEST)Reply[svar]

  Og så lige en kommentar mere om den konkrete: Jeg ved ikke, om du har set diskussionen om filmens titel? Det virker ikke sådan, men ikke desto mindre hilser jeg flytningen velkommen. Jeg har for en sikkerheds skyld tjekket den danske titel et par steder, dels på aktuelle hjemmesider, dels på omtalen i Politiken fra premieren i 1966. Og de viser alle, at Doktor Zivago er den korrekte titel på dansk. Jeg vil rette til i selve artiklen, så det matcher overskriften. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 24. maj 2017, 11:02 (CEST)Reply[svar]
  Det er helt i orden Arne :) Skrevet af Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 25. maj 2017, 11:03 (CEST)Reply[svar]

  Antonio Vivaldi[rediger kildetekst]

  Hej Tjalland. Jeg har nu oprettet nomineringen til lovende af Antonio Vivaldi. På diskussionssiden kan du se, hvordan man gør. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 19. jul 2017, 17:52 (CEST)

  Tak skal du have. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 19. jul 2017, 20:20 (CEST)

  Commons[rediger kildetekst]

  Hej Tjalland,

  Jeg kan se, at du rutinemæssigt indsætter {{Commons}} i filmartikler. Tjek venligst om linket er relevant. Mange af de indsatte henvisninger er døde, og nogle henviser til noget helt andet. --Pugilist (diskussion) 2. aug 2017, 15:06 (CEST)

  Jeg kan se, at du har indsat commons-linket i et meget stort antal artikler. Langt de fleste indsættelser er fejlagtige. Jeg skal bede dig rydde op i de mange artikler. Bemærk i øvrigt, at Commons-linket ofter er overflødigt, da linket vil stå i venstre kolonne, hvis ellers Commons-kategorien er oprettet i Wikidata. --Pugilist (diskussion) 2. aug 2017, 15:11 (CEST)

  Spoilers[rediger kildetekst]

  Hej Tjalland,

  Jeg kan se, at du udover de mange forkerte Commons-links også har indsat en stor mængde "spoilers". Disse spoilers er imidlertid kopieret ind fra scope.dk. Det er ret alvorligt, at du masseindsætter kopieret materiale, særlig når henses til, at du tidligere er blevet advaret om, ikke at kopiere ophvsretligt beskyttet materiale. Yderligere er det irritrerende, fordi andre nu skal rydde op efter dig. Du har ikke selv taget initiativ til at fjerne dine commonslinks.

  Jeg skal henstille til, at du fremover kontrollerer, at eksterne links virker, og at du under ingen omstændigheder bryder reglerne om ophavsret ved at kopiere andres materiale ind i artiklerne. OG så havde det været fint, hvis du havde taget ansvar og havde ryddet op efter dig. --Pugilist (diskussion) 3. aug 2017, 08:37 (CEST)

  Et tip[rediger kildetekst]

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

  30+ redigeringer i artiklen Anna Magnani på 3-4 timer skal alle patruljeres, hvis du kan nedbringe antallet af redigeringen, vil du gøre patruljanterne en stor tjeneste. Du vil så kunne fange fejl som denne inden du trykker "Offentligør ændringer". mvh Per (PerV) (diskussion) 7. aug 2017, 09:22 (CEST)

  Hej Per. Det er fordi min arbejdsform på denne artikel har været baseret på en at oversætte fra en anden wikiside, så har taget det i små "portioner", for at være sikker på at oversættelsen fungerede på dansk. Det er normalt noget som jeg ikke gør, så jeg valgte også at gøre det på et tidspunkt på dagen, hvor det vil give mindst støj på linjen. Håber ikke det var til for meget besvær? Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 7. aug 2017, 09:35 (CEST)
  Jeg har nu patruljeret ca. halvdelen af dine ændringer i Anna Magnani-artiklen, og de er fine, men vær opmærksom på, at de mange ændringer er svære at overskue for en patruljant. Når du omskriver en hel artikel, kan du evt. oprette en sandkasse og efterfølgende. Når du har nået det niveau af redigering, du vælger, kan du henvende dig til en patruljant/administrator, og få dem til at kigge artiklen igennem. Uanset om du redigerer midt om natten eller midt på dagen, skal redigeringer patruljeres, og efter min mening er en gennemlæsning samlet lettere end at kontrollere en tilføjelsen af et tilføjet "e" i "italiensk". Men som sagt, dine redigeringer i artiklen er efter min mening "gode" og absolut berettigede. mvh Per (PerV) (diskussion) 7. aug 2017, 09:51 (CEST)

  Beatrice Straight[rediger kildetekst]

  Hej Allan. Jeg vil anbefale dig at være mere omhyggelig, når du oversætter materiale til artikler på da-wiki. Det stykke, du har sat ind om hendes liv (ikke "Live"), har mange sproglige problemer. Jeg gætter på, at du har brugt automatisk oversættelse, men sådan nogen er yderst sjældent brugbare uden videre. Det kræver en pæn portion tilretning bagefter. Jeg håber, at du selv kan se det og kan rette det; i modsat fald vil jeg foreslå, at du holder en hel del igen med den slags tilføjelser. Til gengæld er de mindre ændringer, du laver, ganske fornuftige. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. aug 2017, 14:23 (CEST)

  Jeps jeg går igang med at oversætte.Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 7. aug 2017, 14:28 (CEST)
  Det hjalp jo gevaldigt. Jeg retter lige et par småting. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. aug 2017, 16:06 (CEST)

  Detaljeringsniveau i kategorier[rediger kildetekst]

  Hej Tjalland. Jeg kan se, at du har oprettet to underkategorier til Kategori:Skuespillere fra Irland. Jeg kan godt se, at vi har tilsvarende kategorier for andre nationer, men efter min mening er disse underkategorier ikke alt for hensigtsmæssige, fordi mange skuespillere vil være kendt fra både teater og film. I dette tilfælde har du koblet Brenda Fricker til begge disse, og så er det, jeg har svært ved at se ideen (selv om en-wiki har tilsvarende kategoriseringer). Som du ser, er alle andre skuespillere fra Irland på da-wiki placeret direkte under fælleskategorien, og der synes jeg også, at netop Fricker hører til. Hvis man endelig vil bruge underkategorierne, burde det vel være til skuespillere, der (stort set) kun er kendt for den ene af disse kategorier. Men måske er det noget, vi bør tage op på Wikipedia:Landsbybrønden, hvis du synes det? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. aug 2017, 12:01 (CEST)

  Jamen det kan vi sagtens gøre. Jeg fulgte bare sub-kategorierne unden af tænke over det.Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 9. aug 2017, 16:34 (CEST)
  Nu har jeg valgt at tage spørgsmålet op på Wikipedia-diskussion:Kategorier. Hvis der ikke rigtig sker noget, lægger jeg en notits på brønden om et par dage. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. aug 2017, 18:47 (CEST)
  Der er er hermed en aftale :)Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 9. aug 2017, 20:02 (CEST)

  Oscar for bedste lydredigering[rediger kildetekst]

  HEjsa. Du har en I-brug skabelon på Oscar for bedste lydredigering, som har siddet der ret længe. Kan den fjernes? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 18. aug 2017, 21:35 (CEST)

  Ja det kan fjernes øjeblikkeligt. Grunden til at den står der er fordi, der er diskussion om en sammenskrivning, som ikke skulle finde sted. Jeg har dog ikke hørt noget fra andre, men jeg kan fjerne den, da den egentlig er færdig.
  Tak for melding, jeg kan se at der er nogen, der er kommet mig i forkøbet. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 18. aug 2017, 22:07 (CEST)

  Gode råd[rediger kildetekst]

  Hej igen Tjalland. Det er rigtig godt, at du klør på med skuespillerbiografier, og de bliver absolut bedre! Jeg har lige et par råd, som du forhåbentlig kan have glæde af:

  • "Karriere" staves med 3 r'er, ikke "Kariere".
  • Du kan lave simplere links end fx [[Humphrey Bogart|Humphrey Bogarts]]; du kan simpelt hen skrive [[Humphrey Bogart]]s. Egentlig tror jeg godt, at du ved det, så måske er det oversættelseshjælpeværktøjet, der laver den mere fyldige udgave. Det sker også ind imellem med filmtitler med kursiv: [[Godfather|''Godfather'']]; her kan anførelsestegnene med fordel sættes udenfor.
  • Man bør ikke have flere kategorier med end nødvendigt. Når man fx har en person, der tilhører Kategori:Personer fra Los Angeles, så er Kategori:Personer fra Californien overflødig, for den første kategori er jo en underkategori til den anden. Her har vi et princip om at bruge den nederst mulige kategori. En variant af dette er (som jeg tidligere har nævnt) Kategori:Skuespillere fra USA og Kategori:Filmskuespillere fra USA; her vil jeg anbefale den første, når skuespilleren har arbejdet inden for flere former.

  Fortsat god arbejdslyst. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 21. aug 2017, 12:09 (CEST)

  Filmperson[rediger kildetekst]

  Hey - har lagt mærke til, at når du har ændret "filmlinks" til filmperson, mangler der et * og samtidig er FD forsvundet ;) TherasTaneel (diskussion) 30. sep 2017, 06:52 (CEST)

  Tjalland: Rydder du selv op ? --Pugilist (diskussion) 30. sep 2017, 11:43 (CEST)
  JaAllan Nielsen - Bruger:Tjalland 30. sep 2017, 15:02 (CEST)

  en lille bøn[rediger kildetekst]

  Hej Allan / Tjalland, jeg vil hører om det kunne tænkes at du ville ligge {{WPKvinder}} de artikler som du opretter om kvinder, altså når du ligger for eksempel {{Wikiprojekt Film}} på, det vil vi nemlig blive rigtige glade for - på forhånd tak ---Zoizit (diskussion) 30. sep 2017, 23:40 (CEST)

  Det kan jeg sagtens. Intet problem. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 30. sep 2017, 23:42 (CEST)
  1000 tak skal du have ---Zoizit (diskussion) 30. sep 2017, 23:52 (CEST)

  Infobokse[rediger kildetekst]

  Er der en grund til at du fjerner servicemeddelelserne fra infoboksen (den del, der oplyser, at data kan trækkes fra Wikidata) ? Det er vel en ganske fornuftig information til brugerne om, at der er muligheden for at trække denne information, der så oven i købet bliver opdateret. --Pugilist (diskussion) 17. okt 2017, 11:23 (CEST)

  Øh, hvor ser du lige det? Jeg har tjekket et par af Tjallands seneste opdateringer, og der ser jeg da ikke manglende servicemeddelelser, som du omtaler? Jeg går ud fra, at du mener følgende:
  Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
  Wikidata-logo S.svg [ redigér på Wikidata ] Rediger på Wikidata
  (rå skærmkopi) --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. okt 2017, 11:54 (CEST)
  Jeg er sikke på at Pugilist taler om dette her og jeg kan heller ikke helt forstå hvorfor at det bliver slettet ---Zoizit (diskussion) 17. okt 2017, 11:59 (CEST)
  Nå, nu er jeg med, jeg tænkte på det fra infoboksen, som læseren ser. Kommentarerne ud for de enkelte parametre må jeg indrømme, jeg aldrig har anvendt. Men de skader naturligvis ikke, og hvis nogen har glæde af dem, så er det selvfølgelig ikke så smart at fjerne dem. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. okt 2017, 12:32 (CEST)
  For at at spare plads, det var egentligt bare derfor. Hvis man går ind på skabelonen til skuespiller-infoboksen, så er det der ikke længere, så vi skal egentlig bare blive enige om de skal være der eller ikke, fordi standarden er så ekstrem svingende fra artikel til artikel. Nogle gange står kun wikidata inde boksen eksempelvis! Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 17. okt 2017, 13:19 (CEST)
  Enig i, at der er en vis uensartethed knyttet til de forskellige bokse. Der har vist ikke været drøftet, hvorvidt "serviceoplysningerne" skal med i boksene eller ej, men det har de været hidtil. Jeg ville nok være tilbageholdende med at fjerne det, der allerede er lagt op, med mindre der er en god grund. --Pugilist (diskussion) 17. okt 2017, 13:40 (CEST)

  FA-nominering af Casper & Mandrilaftalen[rediger kildetekst]

  Hej @Tjalland:

  Artiklen Casper & Mandrilaftalen er for tiden nomineret til Fremragende artikel-status (se nomineringen her). Jeg ved godt, at du ikke har lavet redigeringer på artiklen (måske har du heller ikke læst den på nuværende tidspunkt), men da nomineringen udløber i morgen/om få timer og mangler en støtte, og du lader til at interessere dig for "kulturstof", tænkte jeg, at du måske ville være interesseret i at kigge på artiklen og nomineringen. Jeg forstår udmærket, hvis du ikke er interesseret eller har tid. I så fald skal du bare ignorere denne post. På forhånd tak.--SprigStamp (diskussion) 24. okt 2017, 23:09 (CEST)

  Jeg ved ikke hvordan støtte-systemet virker for at være ærlig, men læste artikelen igennem for noget tid siden og synes den er temmelig god. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 24. okt 2017, 23:27 (CEST)
  Hvis du har lyst til at stemme på afstemningssiden, kan du under afsnittet 'Stemmer' skrive * {{støtter}} --~~~~ for at stemme for vedtagelse, eller * {{støtter ikke}} --~~~~ for at stemme imod - baseret på, om du mener artiklen overholder kriterierne for fremragende artikler. Som sagt kan jeg sagtens forstå, hvis du ikke er interesseret i at stemme ved nomineringen.--SprigStamp (diskussion) 24. okt 2017, 23:39 (CEST)

  Eftersyn[rediger kildetekst]

  Hej, Kan du på sammen tid når du tilføjer Wikidata, også wikificere artiklen lidt, som jeg nu har gjort? Så behøver vi ikke at lave to redigeringer på sammen artikler. Det ville være dejligt! Tak på forhånd.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 18:10 (CET)

  Hvor henne har du gjort det? Bare så jeg er helt med på hvad du mener. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 19. feb 2018, 18:23 (CET)
  Se artikler La Monte Young til Steve Reich som du gjorde her til aften ;)  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 18:26 (CET)
  Jeg kan ikke helt se, hvad du har gjort, der er så vigtigt på de artikler - ud over at rykke {{autoritetsdata}} længere op (hvilket jeg ikke kan forstå; det synes jeg hører til allernederst) og at fjerne et par {{-}}. Jeg har set tilsvarende mikroskopiske ændringer mange andre steder - jeg synes egentlig, det noget overflødigt. Uanset hvad, så er det godt, at Allan sætter infobokse på. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 19. feb 2018, 18:44 (CET)
  Jeg foretrækker også at autoritetsdataen flyttes nederst, men jeg kan se en lille idé i formateringen, men ja den er lille. Jeg ændre det det kun hvis en artikel åbenlyst roder, men ja kan godt sætte "kilde mangler"-skabeloner ind, fordi de giver naturligvis en god mening og jeg ikke hvorfor jeg ikke har tænkt over at indsætte dem. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 19. feb 2018, 18:54 (CET)
  {{Autoritetsdata}} plejer at være den nederste af de synlige skabeloner.
  - Sarrus (db) d. 19. feb 2018, 18:56 (CET)
  1. {{-}} blokerer teksten for at komme op. Det giver store blanke dele mellem brødtekst og henvisninger m.fl.
  2. {{autoritetsdata}} giver information om emnet, mens navigationerne kun omhandler kategorier og {{biostub}} og {{Ingen kilder}} er til skabeloner der siger noget om artiklens tilstand.
  3. I mange artikler står der ikke født, død i indledningerne. Det er aftalt at det i biografiens indledning skal indgå : (født [[30. januar]] [[1927]], død [[28. februar]] [[1986]]).
  4. {{FD|1927|1986|Efternavn, fornavn}} er udelukkende en skabelon til kategorisering, og hører derfor altid nederst, ikke imellem andre skabeloner.
  Alt har sit faste sted på siden. 1. Infoboks - 2. Indledning - 3 Brødtekst 4. Kilder, ekst. henv. etc. 5. Autoritetsdata, navigationer, stubbe, kategorier (Se stilmanualen)
   •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 19:01 (CET)
  Jeg sagde også de synlige skabeloner. FD er ikke synlig i selve artiklen. Der står ikke (direkte) noget om autoritetsdata i stilmanualen
  - Sarrus (db) d. 19. feb 2018, 19:14 (CET)
  Nej, men det er da logisk at infoskabeloner om emnet står ovenpå infoskabeloner om artiklens tilstand, og navigationer der ikke direkt har noget med emnet at gøre?
  Ifølge stilmanualen hører autoritetsdata derfor øverst.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 19:17 (CET)
  Hvad der er logisk for den ene er ikke nødvendigvist logisk for andre. Det bør dog ikke diskuteres på Tjallands brugerdiskussion.
  - Sarrus (db) d. 19. feb 2018, 19:21 (CET)
  Autoritetsdata er "Konkrete referencer og kildehenvisninger" der er del af artiklen. Det er navigationer så ikke. Men jeg skal nok tage det op på brønden.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 19. feb 2018, 19:23 (CET)

  Anwar Sadat[rediger kildetekst]

  Jeg så du satte Infoboks Wikidata person på artiklen, samt artiklen om Gamal Abdel Nasser. I begge tilfælde burde det være Skabelon:Infoboks leder. Jeg håber du har energi til at rette det. mvh Per (PerV) (diskussion) 7. mar 2018, 22:54 (CET)

  De er hermed udskiftet. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 7. mar 2018, 23:28 (CET)
  OK - tak for det! mvh Per (PerV) (diskussion) 7. mar 2018, 23:29 (CET)

  Kilder vs Ingen kilder[rediger kildetekst]

  Hej Tjalland.

  {{Kilder}} kommer nederst i artiklen, {{Ingen kilder}} står øverst. Se stilmanualen.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 23. mar 2018, 20:59 (CET)

  Hej, jeg undrer mig over din brug af {{Kilder}} på en række artikler, med både henvisninger, filmlinks og autoritetsdata. - er det ikke at skyde gråspurve med kanoner ? - Nico (diskussion) 9. apr 2018, 16:54 (CEST)
  Jeg under mig også over, at der udfoldes så stor energi med at påpege, at der i artikler findes få eller ingen kilder, frem for at bruge bare lidt af energien på rent faktisk at finde nogle kilder frem på i øvrigt ukontroversiel information. --Pugilist (diskussion) 9. apr 2018, 17:05 (CEST)

  Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kildetekst]

  WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:41 (CEST)

  Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger kildetekst]

  WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:39 (CEST)

  Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kildetekst]

  WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:49 (CEST)

  Marie Curie[rediger kildetekst]

  Hej Allan

  Det er fint du indsætter infobokse i de forskellige artikle; men vil du ikke nok følge denne henstilling: Infobokse. Jeg har rettet Marie Curie, og vil kigge på de artikler], du har sat infoboks ind i. Jeg beder dig blot om at sikre at de kommende artikler ikke bliver fyldt med "kedelige note(r)" Face-smile.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 13. jun 2018, 08:53 (CEST)

  Ok det vil jeg kigge på. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 13. jun 2018, 19:59 (CEST)
  Der er tre noter i artiklen Jean Sibelius, vil du selv rette på wikidata, eller skal jeg gøre det? mvh Per (PerV) (diskussion) 12. jul 2018, 20:12 (CEST)
  Hvis kender kender titlerne på dansk, så må du gerne. Jeg rettede kun dem jeg kendte. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 12. jul 2018, 20:15 (CEST)
  Giacomo Leopardi er endnu værre, med seks noter. kategorien Oplysninger fra Wikidata på et andet sprog end dansk indeholder nu 3.717 artikler, det vil være fint, hvis du ikke bare tonser nye artikler oveni. Face-smile.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 12. jul 2018, 20:18 (CEST)
  Retter også så mange som jeg kan og vil gerne bidrage til at få det tal til at fald.
  Det ville være fedt, jeg tager lige nu alle russiske navne, og flere brugere pinger mig, hvis de har problemer. Det må du også gerne gøre Allan. Jeg gruer for den dag, hvor vi gør Kategori:Oplysninger fra Wikidata på et andet sprog end dansk til Wikipedia:Fokusmåned, fuck et arbejde Face-smile.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 12. jul 2018, 20:35 (CEST)

  Saint Saëns[rediger kildetekst]

  Allan vil gerne lærer noget. Han kan se og høre på fransk wiki, at -s i Saëns ikke udtales på fransk. Bonus: det hedder vil gerne lære noget. at lære; jeg lærer.188.179.123.130 13. aug 2018, 09:48 (CEST)

  Jeg vil henstille til, at den anonyme bruger holder sig til wikiketten og taler høfligt, og at man i øvrigt henvender sig på rette sted: Her kan man se, at det er en anden anonym bruger, der har tilføjet udtalen, ikke Allan. Flere andre brugere har været inde over artiklen siden uden at ændre på dette, og det ser i øvrigt ud til, at der er uenighed om udtalen. På en-wiki angives et tydeligt 's' sidst i udtalen. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 13. aug 2018, 13:28 (CEST)

  Min venlige og høflige korrektion er slettet på diskussion. Det er besværligt at korrigere to gange. Jeg aner ikke, hvad Wikiketten er. Det gælder vel om at rette fejl. Ikke at opfylde formelle krav. At lære; jeg lærer er fundamental viden. Og det må vel være væsentligt, at det er i orden? Mvh. 188.179.123.130 13. aug 2018, 17:47 (CEST)

  Bare følg de links som Arne lige har skrevet, så finder du ud af hvad wikiketten er! og kan se at du har skrevet til mig endnu en gang, men det kunne være rart hvis du lige samlede det hele i samme tråd tak. Som Arne skriver, så har jeg ikke skrevet brødteksten til, så være venlig at benytte historikken næste gang og du er hjertens velkommen til at rediger selv eller spørge om hjælp. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 14. aug 2018, 14:52 (CEST)
  Jeg er ikke klar over hvilken korrektion, der er slettet på hvilken diskussion. Der er ikke slettet noget på denne her diskussionsside, og der er heller ikke slettet noget på Diskussion:Camille Saint-Saëns eller Brugerdiskussion:188.179.123.130, og så rækker min fantasi ikke til at gætte, hvilken diskussion, der hentydes til. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. aug 2018, 18:23 (CEST)

  Kære Arne! Jeg forstår nu betydningen af Wikiette og undskylder min uvidenhed på dette og andre områder ang. Wiki. Mvh 188.179.123.130 15. aug 2018, 23:05 (CEST)

  engelsk eller fransk udtale[rediger kildetekst]

  Når et fransk navn skal udtales er det bedre at følge franske end engelske regler? Vi skal vel ikke til at kalde avenuen Sjampselajses, vel? Votre tres humble servitør 188.179.123.130 13. aug 2018, 17:51 (CEST)

  ugens artikel[rediger kildetekst]

  Måske kunne have interesse i kigge på Wikipedia:Ugens artikel/Nomineringer og afgive en eller flere stemmer. hilsen --Villy Fink Isaksen (diskussion) 15. okt 2018, 20:18 (CEST)

  Rod Serling og lignende artikler - ingen kilder[rediger kildetekst]

  Hej Thailand. Tak for oprettelsen af Rod Serling og lignende artikler. Det er rigtigt fint. Jeg undrer mig dog over, hvorfor du putter {{Kilder}} på i toppen af artiklen. Ved blot at bruge få sekunder mere vil vi kunne undgå sådanne skabeloner til relativt ukontroversielle oplysninger. Jeg håber, du vil overveje dette. Med venlig hilsen --Morten1997 (diskussion) 6. feb 2019, 20:03 (CET)


  Abu al-Qasim al-Khoei‎[rediger kildetekst]

  Hej. Så vidt mig bekendt er han ikke en teolog fra Iran (men Irak). Mvh. --Xhmee 18. maj 2019, 01:35 (CEST)

  På den engelske wiki er han angiv som værende Iraner. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 18. maj 2019, 02:03 (CEST)Reply[svar]
  Nationalitet og “fra” er flydende begreber. Ifølge selvsamme artikel er han født i Iran og flyttede som 13-årig til Irak.
  Hvorom alting er, bør vi undgå at sætte ikke-eksisterende kategorier på artiklerne. Skal der bruges tid på det, bør vælges en overkategori. —Pugilist (diskussion) 18. maj 2019, 11:54 (CEST)Reply[svar]
  Korrekt, men der er en forskel, inden for feltet, om man er født, skolet eller repræsenter en bestemt skole, og her er al-Khoi fra det vi omtaler som "Najafi-skolen" (dvs teolog fra Najaf, Irak i modsætning til teologer fra fx Tehran, Qom, Shiraz eller Isfahan i Iran). Der findes bl.a. en biografi af ham i fx 'The Prolegomena to the Quran - translated with an Introduction' af Abdulaziz A. Sachedina (online), hvor du også kan læse dig frem til at han emigeretet til Najaf og fortsatte sit teologiske arbejde der (i kontekst af "Teolog fra Iran/Irak"). --Xhmee 18. maj 2019, 12:24 (CEST)

  Sovjektisk[rediger kildetekst]

  Hej Tjalland.

  Gider du kigge på din Infoboks, for der står “Sovjektisk”, i stedet for “Sovjetisk”.
  Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 25. jun 2019, 00:04 (CEST)
  Beklager typoen, som jeg bare har copy + pastet. Kan dog se at du har været inde og rette det. Mange tak i øvrigt. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 25. jun 2019, 00:11 (CEST)
  Tak i lige måde. Med venlig hilsen Necessary Evil (diskussion) 25. jun 2019, 00:18 (CEST)

  Kategorier og references[rediger kildetekst]

  Hej Allan. Nu har jeg to gange i dag set dig tilføje kategorier til skuespillere, hvor der samtidig sniger sig en <references /> ind (Isabelle Adjani og Catherine Deneuve), men i fx Angelina Jolie er den ikke med. Er der en pointe i det? De to førstnævnte har jo pt. ingen kilder, så det har ingen effekt, og hvis der kommer nogen på et tidspunkt, skal de jo stå under et afsnit med overskrift; desuden er det mit indtryk, at vi helst bruger skabelonen {{reflist}}. Jeg hører gerne din kommentar. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. jul 2019, 23:00 (CEST)

  Nej der er faktisk ingen pointe bag det, for at være ærlig.
  Men du fortsætter med at sætte den ind? Er det et eller andet semiautomatisk, for så må du kunne ændre det. Det kan godt give mening at påpege, at der mangler referencer, men så synes jeg, at det er bedre at få det frem i lyset med indsættelse af {{ingen kilder}} eller lignende - og ikke midt mellem en masse kategorier. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. jul 2019, 08:08 (CEST)
  Så er det automatisk, fordi det er ikke noget jeg gør med overlæg. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 23. jul 2019, 10:52 (CEST)

  Community Insights Survey[rediger kildetekst]

  RMaung (WMF) 9. sep 2019, 18:20 (CEST)

  Reminder: Community Insights Survey[rediger kildetekst]

  RMaung (WMF) 20. sep 2019, 21:49 (CEST)

  Kilder[rediger kildetekst]

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  For at forbedre Wikipedias overordnede troværdighed, bør du angive kilderne til de informationer, du bidrager med i artiklerne. I redigeringsvinduet klikker du på OOjs UI icon reference.svg og udfylder. Husk at se efter, om artiklen har en {{Reflist}} nederst. Med venlig hilsen —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 16. nov 2019, 23:14 (CET)
  Information orange.svgKære Tjalland.
  Tilføj eller ændr venligst ikke indhold, som du gjorde på Steven Weinberg, uden at indsætte en pålidelig kilde, da kilder i artiklerne er vigtige. Læs venligst retningslinjerne på Hjælp:Kildeangivelser for nybegyndere, og benyt denne lejlighed til at tilføje referencer til artiklen. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte mig eller nybegynderforummet for hjælp.
  Med venlig hilsen —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 16. nov 2019, 23:46 (CET).
  Rolig nu. Jeg skal nok skrive kilder ind okay?Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 16. nov 2019, 23:48 (CET)

  Biografier uden kilder[rediger kildetekst]

  Hej Tjalland, du har den seneste tid oprettet et stort antal korte biografier, primært om afdøde fysikere. Men det ser ud til du har glemt at beskrive hvor du har informationen fra, eller hvis det er kopieret fra andre wiki'er, hvor de har informationen fra.--Kjeldjoh (diskussion) 28. nov 2019, 11:02 (CET)

  Glædelig Jul[rediger kildetekst]

  Jeg vil lige ønske dig en rigtig Glædelig Jul -- 🎅 -- Zoizit (diskussion) 20. dec 2019, 19:19 (CET)
  Glædelig Jul til dig også :)

  Info i infobokse[rediger kildetekst]

  Personligt foretrækker jeg meget at info i infobokse så vidt muligt trækkes fra Wikidata, så vi har mulighed for hurtigt at sammenligne data i artiklen med data på Wikidata og tjekke at begge er korrekte. --Hjart (diskussion) 29. mar 2020, 22:41 (CEST) Undlad venligst at overskrive data i infobokse. --Hjart (diskussion) 2. apr 2020, 23:41 (CEST)

  Det er ellers gængs og der anbefales til det skabelonen (), så det burde ikke være et problem! Så det giver ingen mening.(Skrev Tjalland (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
  Det er muligt det er "gængs", men det forhindrer os i umiddelbart at sammenligne med data på Wikidata. Jeg vil stærkt anbefale at du i stedet tilføjer alderen ude i artiklen. --Hjart (diskussion) 2. apr 2020, 23:48 (CEST)
  Jamen det er da rart at vi kan blive enige om brugen af de infobokse. Har du taget den op i landsbybrønden? (Skrev Tjalland (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
  Nej, jeg har ikke taget det op på Landsbybrønden. Men det kan da godt være jeg skulle gøre det. --Hjart (diskussion) 2. apr 2020, 23:56 (CEST)
  Jeg tænker det vil være en god idé. (Skrev Tjalland (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
  Jeg blev gjort opmærksom på Skabelondiskussion:Wikidata-tid#Alder på nulevende og link dato/års-artikler, hvor jeg får indtryk af at det er planen at fjerne bl.a. de skabeloner du har sat i infoboksene. --Hjart (diskussion) 4. apr 2020, 19:04 (CEST)
  Hvis der er fundet en løsning til at opnå samme resultat, så er jeg tilfreds. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 5. apr 2020, 13:54 (CEST)

  Husk underskrift[rediger kildetekst]

  Vil du godt huske at underskrive dine indlæg på diskussionssider? Jeg blev ret forvirret over at læse ovenstående diskussion, som jeg først troede blot var en masse indlæg fra Hjart. Jeg har tilladt mig at nuancere dette. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. apr 2020, 07:33 (CEST)

  Ja undskyld. Glemte det lige i kampens hede. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 3. apr 2020, 07:34 (CEST)


  Infobokse baseret på forkerte oplysninger fra andre kilder[rediger kildetekst]

  Kære Tjalland / Allan Nielsen, jeg fejlede på et forsøg på at opdatere data for infoboksen for Jens Adolph Frederik Clauson-Kaas. Der stod beskæftigelse: Videnskabsmand - og det er i hvert fald forkert. Så på sin vis var det godt, at jeg fik den oplysning fjernet. Men jeg ville have haft ændret den; og dét kunne jeg ikke finde ud af.

  Du har lavet infoboksen ud fra www.wikidata.org/wiki/Q4223119 Hvis det stod til mig; men jeg kan ikke finde ud af at gøre det selv; kunne der gerne ved A. Clauson-Kaas stå to beskæftigelser:

  • militærmand - military man
  • husflidsmand - handicraftsman

  Kan du hjælpe med det?

  Efterhånden gør man redaktionen af Wiki så avanceret og besværlig, at almindelige mennesker ikke kan være med; og det var oprindelig ikke hensigten.

  Hans Christophersen (diskussion) 26. aug 2020, 14:02 (CEST)

  Hej Hans Christophersen

  Så skulle det være indført. Prøv at checke op på det, så jeg er sikker på at jeg forstod dig rigtigt. Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 26. aug 2020, 14:11 (CEST)

  We sent you an e-mail[rediger kildetekst]

  Hello Tjalland,

  Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

  You can see my explanation here.

  MediaWiki message delivery (diskussion) 25. sep 2020, 20:48 (CEST)

  Glædelig Jul[rediger kildetekst]

  Jeg ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår Julehilsner fra -- Zoizit (diskussion) 21. dec 2020, 15:17 (CET)

  Stefania Turkewich[rediger kildetekst]

  Hello Tjalland, When you have time, could you take a look at the article in my sandbox: Bruger:Nicola Mitchell/sandkasse? It is taken from the English: en:Stefania Turkewich. Could you bring its language up to the standards of Wikipedia? I have left out the Wikipedia links for now to try to make any work on its language easier. Thank you for your help with another of my articles. Please let me know what you think when you have had a chance to read it. Nicola Mitchell (diskussion) 29. jan 2021, 20:15 (CET)

  Just did some work on it :)
  Thanks, that's encouraging! Nicola Mitchell (diskussion) 29. jan 2021, 21:19 (CET)
  Will you be reviewing the language further, or is it in good enough shape that I can start finishing the article with the Wikipedia links? Nicola Mitchell (diskussion) 5. feb 2021, 13:12 (CET)

  @Nicola Mitchell: We don't accept machine-translated articles on Danish Wikipedia. --Madglad (diskussion) 5. feb 2021, 14:41 (CET)

  Hello Tjalland, Can you take a look at the tag that was put up on a previous article of mine Blikdåsekatedralen. This article has been up for years, and the translation was done by someone fluent in Danish here in Canada, in fact someone in one of your consul offices. This being accused of it being a machine translation is ridiculous. Can you help remove the tag?Nicola Mitchell (diskussion) 5. feb 2021, 20:51 (CET)

  Nationalitet[rediger kildetekst]

  Jeg så, at du har indsat parametren "Nationalitet" i boksen for Valdemar 4. af Slesvig. Det har jeg fjernet igen.

  Som du kan se af artiklen blev Valdemar født i Hertugdømmet Slesvig som søn af den tysktalende Erik Abelsøn (også fra Slesvig) og den ligeledes tysktalende Margrete af Rügen. Bedsteforældrene var på den ene side slesvigeren Abel af Danmark og Mechtilde af Holsten og på den anden side venderen Jaromar af Rügen og Euphemia af Pommern. I det omfang man meningsfuldt kan tale om "nationalitet" på et tidspunkt inden nationalstaternes fremkomst, giver det formentlig nok mest mening at betegne ham som Slesviger eller tysker eller måske sønderjyde. Han var undersåt til at den danske konge, men undersåt og nationalitet er i 1200-tallet ikke en-til-en.

  Af den ganske korte artikel nationalitet på dansk Wikipedia er om nationalitet angivet: "På engelsk, dansk og nogle andre sprog benyttes ordet nationalitet nogle gange til at referere til et folkeslag (en gruppe af folk der deler en fælles etnisk identitet, sprog, kultur, afstamning, historie, osv.)." Har du nogen dokumentation for, at Valdemar havde anden kultur, sprog, afstemning end den slesvigske/tyske ?

  Generelt skal vi være ganske tilbageholdende med at anvende begrebet "nationalitet" for historiske personer, der levede i perioder, hvor begrebet ikke havde noget indhold. --Pugilist (diskussion) 3. aug 2021, 16:08 (CEST)

  Modtaget Allan Nielsen - Bruger:Tjalland 3. aug 2021, 16:09 (CEST)