Brugerdiskussion:Torben E

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Torben E!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen JGC 30. nov 2007, 23:52 (CET)


Om Søren Banjomus[redigér wikikode]

Hej Torben, og velkommen herfra også! Det var dejligt endelig at få verificeret min tvivl om de gængse oplysninger - tak for det. God arbejdslyst fremover. --Arne (Amjaabc) 1. dec 2007, 08:43 (CET)

Højhus[redigér wikikode]

Hej Torben E, du har i artiklen Højhus ændret antallet af etager på Herlev hospital fra "25" til "25 (30)". Det synes jeg ser lidt mærkeligt ud, da hospitalet vel enten har 25 eller 30 etager. Santac 25. jun 2008, 09:20 (CEST)

Hej Santac.
Problemet med Herlev er at de 25 etager (som angives de fleste steder) kun gælder den grundlæggende bygning, mens de 30 etager gælder den fjerdedel, der når op i 120 meters højde.
Som det ses af billederne, er der nærmest et ekstra 'tårn' bygget på. Ellers ville det heller ikke være så højt, men kun 90-100 meter.-- Torben E. 28. jun 2008, 22:31 (CEST)
Det må jo betyde at den del der er 120 m er på 30 etager. På samme måde som Herlev sygehus er fx. SAS-hotellet overfor Tivoli i KBH, prismet i Århus og sikkert flere andre bygninger heller ikke lige høje over det hele. Jeg mener derfor at der kun skal stå 30 etager.
PS. Jeg har kopieret dit indlæg fra min diskussionside over til din side da det er nemmere at finde ud af, hvis en diskussion startet et sted fortsættes der. Du kan så evt. ligge en besked på den relevante persons diskussionsside om at du har skrevet en besked til dem. Strengt taget burde jeg nok ikke have startet diskussionen på din side, men derimod på Højhus-siden. Santac 29. jun 2008, 08:05 (CEST)
Jeg har allerede rettet til kun 30 etager ... :-). Men ellers har du ikke helt ret ang. SAS-hotellet, Prismet m.fl., da det mig bekendt kun er Herlev Sygehus, der er så markant varieret i højden. Prøv at se på både Wikipedia-artikel om Herlev og de eksterne links, hvor der er billeder - selve sengetårnet er kun 25 etager, men der er 'påklistret' et smalt tårn på ekstra 5 etager, som hver endda er usædvanligt høje. PS. Jeg retter også lige den interne artikel om Herlev (der stod nemlig sjovt nok 26 etager ...) -Torben E. 29. jun 2008, 12:55 (CEST)


Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

. Mvh --Sir48 (Thyge) 15. aug 2008, 16:29 (CEST)

Tak for tippet - jeg må dog sige, at jeg flere gange har oplevet at forhåndsvisningen ikke viser helt korrekt, bl.a. tilføjer den ekstra mellemrum og laver andre underlige småting rundt omkring. --Torben E. 15. aug 2008, 16:39 (CEST)

Hej igen, Torben E. Det har jeg aldrig oplevet. Jeg er af den overbevisning, at udseendet fra forhåndvisning er identisk med, hvad der fremkommer ved at trykke send. Siden dannes mig bekendt af nøjagtigt samme program som den endelige side, så den eneste forskel er, at den ikke også bliver gemt. Mvh --Sir48 (Thyge) 15. aug 2008, 16:47 (CEST)
Med hensyn til indsættelse af tomme linjer se da disse redigeringer som jeg skrev til Krestenklit om den 12. august. (Brugerdiskussion:Krestenklit#Redigering af Peder Hjort og forhåndsvisning)
Måske sker der ind imellem noget underligt? -- Mvh PHansen 15. aug 2008, 17:19 (CEST)
Hvad der er sket der, skyldes ikke forhåndsvisning - men kunne være fanget af forhåndsvisning. Mvh --Sir48 (Thyge) 15. aug 2008, 17:55 (CEST)
Det var også min opfattelse og grunden til at jeg lagde en besked hos Krestenklit om det. Jeg tager selv tit tekst over i en en anden editor med lidt større tekst og bedre faciliteter; det kunne også være tilfældet her, men hvordan en så tilsyneladende systematisk fejl med alle de indsatte tomme linjer hele vejen ned kan opstå, har jeg ikke kunnet regne ud. -- Mvh PHansen 15. aug 2008, 19:17 (CEST)

God skik i diskussioner[redigér wikikode]

Hej Torben. Jeg kan godt forstå dit ønske om at rette i en diskussion, men det er faktisk et stort problem, når andre brugere har kommenteret på det efterfølgende, som det er sket på Diskussion:Højhus. Det kan i visse tilfælde føre til, at de øvrige brugeres kommentarer fremstår misvisende. Jeg vil derfor indtrængende bede dig om i fremtiden at indsætte nye kommentarer nederst i en tråd med signatur som sædvanligt, og jeg vil søge at trække dine nyeste kommentarer ud og sætte dem nederst (du er velkommen til at ændre i dem, hvis jeg ikke gør det loyalt). Mvh. Arne (Amjaabc) 15. jan 2010, 23:44 (CET)