Brugerdiskussion:Vestmark

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Denne bruger bør kontaktes på Brugerdiskussion:Fvjensen


  Gtk-dialog-info.svgHjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Vestmark!
  Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

  Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere (se også den ultrakorte redigeringsvejledning), og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

  Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

  Endnu en gang - velkommen til!

  Med venlig hilsen |EPO| 8. sep 2006 kl. 16:39 (CEST)

  Husk at kategorisere dine artikler.

  Links og kategorier[rediger kildetekst]

  Jeg har bemærket, at du ofte i dine herregårds-artikler skriver f.eks. Sunds herred, Skårup sogn osv. Men du skal huske, at disse er egenavne og derfor staves med stort: Sunds Herred, Skårup Sogn osv. Dermed bliver de røde links pludselig blå.

  Derudover skriver du ofte kategorien som ==kategori:Danske herregårde== . Men de to lighedstegn i hver ende gør teksten til en overskrift. Hvis kategoriseringen skal virke bliver du nødt til at gøre det til et link med klammer: [[kategori:Danske herregårde]].

  Prøv at se på, hvad jeg rettede i din artikel om Klingstrup. --|EPO| 30. sep 2006 kl. 20:27 (CEST)

  Beskriv ændringer[rediger kildetekst]

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at bruge beskrivelsesfeltet. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Især hvis det er en artikel, som andre har et personligt forhold til, kan det spare folk for en ekstra gennemlæsning, hvis du lige noterer, at du blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem.

  Tak --|EPO| 10. dec 2006 kl. 13:26 (CET)

  Forhåndsvisning[rediger kildetekst]

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

  - Kåre Thor Olsen (Kaare) 16. dec 2006 kl. 12:27 (CET)

  Bedre beskrivelser, tak[rediger kildetekst]

  Hej Vestmark, du bliver nødt til at gøre dine ændringsbeskrivelser mere uddybende. Tilføjer du eksempelvis flere herregårde til listen, retter du en stavefejl, bytter du om på to linjer, osv., så skriv hvad du gjorde - og det behøver ikke være en lang redegørelse, men blot et resume på nogle få velvalgte ord. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 17. dec 2006 kl. 11:53 (CET)

  Det er altså ikke meget bedre at smække den samme beskrivelse på samtlige ændringer, når det er helt forskellige ting, du gør. Fx skriver du, at du retter i artikler, når du i virkeligheden opretter dem. Husk i øvrigt, at endelser skal skrives sammen med det ord, de knytter sig til. Altså fx amter, ikke amt er og herreder, ikke herred er. --Heelgrasper 21. dec 2006 kl. 21:56 (CET)
  Endnu engang: Endelser skrives sammen med de ord, der hører til. --Heelgrasper 22. dec 2006 kl. 20:57 (CET)

  I brug[rediger kildetekst]

  Hej vestmark. Vi har en skabelon som hedder {{IBrug}}, den kan du sætte på siden mens du redigerer den, så kan andre se at de skal vente med at ændre den. Den ser således ud:

  Preferences-system.svgDer arbejdes på denne tekst i øjeblikket!
  Vent venligst med at redigere den, eller kontakt den bruger som satte denne skabelon på siden. Med venlig hilsen en bruger der glemte at signere

  Husk dog at fjerne den bagefter. Mvh Danielle 18. dec 2006 kl. 17:06 (CET)

  Små bogstaver og Trap-årgang[rediger kildetekst]

  Hej Vestmark - kunne du ikke i dine mange herregårdsartikler skrive navnet i almindelig navneform i stedet for ene store bogstaver ? Og så er der lige det med Trap - mig bekendt findes der ikke nogen Trap Danmark udgave fra 1955, så kig lige efter hvilken du har. - og husk lige skabelonen også. -- vh. Nico 27. dec 2006 kl. 19:03 (CET)

  Beskrivelser, igen[rediger kildetekst]

  Hej Vestmark, du skal ikke bruge beskrivelsesfeltet til at fortælle hvilken artiklen du redigerer; det fremgår allerede. Men, som jeg skrev under overskriften "Bedre beskrivelser, tak" herover: "[...] du bliver nødt til at gøre dine ændringsbeskrivelser mere uddybende. Tilføjer du eksempelvis flere herregårde til listen, retter du en stavefejl, bytter du om på to linjer, osv., så skriv hvad du gjorde - og det behøver ikke være en lang redegørelse, men blot et resume på nogle få velvalgte ord." - Kåre Thor Olsen (Kaare) 31. jan 2007 kl. 16:38 (CET)

  Kommunenavne[rediger kildetekst]

  Når du oprettet dine herregårdsartikler, kunne du så ikke bruge de nuværede kommuner?--Lcl 6. feb 2007 kl. 23:52 (CET)

  Du har lige oprette Saltofte - og skriver, at den ligger i Hvidebæk Kommune, men Hvidebæk Kommune er nedlagt!--Lcl 21. feb 2007 kl. 12:04 (CET)

  Uoprettede kategorier[rediger kildetekst]

  Hej, Vestmark! Jeg kan se, at du i dine artikler ofte henviser til kategorier, som ikke eksisterer endnu. Det er prisværdigt, at du rent faktisk kategoriserer artiklerne, men det nytter ikke rigtigt noget, hvis linket er dødt. Derfor må du meget gerne oprette de pågældende kategorier og sørge for, at de indgår i kategoristrukturen! På forhånd tak. --PhoenixV 16. feb 2007 kl. 19:29 (CET)

  Gule palæ[rediger kildetekst]

  Hej :-) Kan du kaste lys over, om Gule Palæ og Det Gule Palæ omhandler samme bygning? Umiddelbart skulle man tro det, men der er modstridende oplysninger mht. palæets ejerne, så jeg tør ikke uden videre slå dem sammen.--C960657 28. feb 2007 kl. 23:19 (CET)

  Hej :-) Ja, jeg kan, det er den samme bygning, vi snakke om, mvh Vestmark

  Kategorisering[rediger kildetekst]

  Hej Vestmark

  Når du opretter nye herregårde må du meget gerne indsætte dem i en passende underkategori, istedet for overkategorien Kategori:Herregårde i Danmark. --Broadbeer 1. mar 2007 kl. 17:38 (CET)

  Hej Vestmark Velkommen til ! Jeg har faktisk ofte tænkt på at spørge dig om jeg måtte få nogne af dine flotte fotos af herregårde og sætte dem på herinde. Jeg har været en del igang med herregårde i Hjørring Amt. Godt du kom med, herinde kan du faktisk realisere dit projekt med herregårde. mvh--Lena Dyrdal Andersen 1. dec 2010, 20:19 (CET)