Brugerdiskussion:VictorEremita

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, VictorEremita!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Sir48 (Thyge) 26. dec 2007, 01:05 (CET)

Anarchopedia[rediger kildetekst]

Det er dejligt, at du vil være med til at udvide Wikipedia, men du må ikke bare kopiere tekst - heller ikke selvom teksten stammer fra en anden fri encyklopædi. Derfor skal du sætte dig ind i ophavsretsreglerne for dine kilder. Eksempelvis er teksten på Anarchopedia udgivet under GNU Free Documentation License, der stiller en række betingelser for kopiering og brug andre steder. Derfor skal du sørge for at skrive, hvor du kopierer teksten fra og fortælle hvem, der har skrevet den oprindelige tekst.

Eksempelvis kan du skrive på artiklens diskussionsside - se dette link. Der er en engelsk forklaring på Wikimedia Commons, der fortæller om kravene. --|EPO| 29. mar 2008, 15:52 (CET)

Sædelighedsdebatten[rediger kildetekst]

Er det mon Sædelighedsfejden, du tænker på? (Den der toppede med Bjørnstjerne Bjørnsons angreb på Georg Brandes). I så fald bør den vel døbes om.--Staunited 31. mar 2008, 23:30 (CEST)

Hejsa! Vi navngiver som hovedregel lister uden "Liste over..", så jeg har lige flyttet nogle af "dine" filosoffer. --Palnatoke 15. maj 2008, 11:05 (CEST)[svar]

Er det muligt at få dig til at henvise til noget litteratur om "nomalisme" som i dit opslag ser ud til at blive anvendt i stedet for det traditionelt brugte nominalisme; det ligner en sproglig nydannelse? – Se også Diskussion:Nomalisme-- Mvh PHansen 16. maj 2008, 08:37 (CEST)[svar]

Hvis jeg må komme med et forslag: når man opretter nye artikler bliver de nemt væk i mængden. Derfor er det en god idé at indskrive dem i kategoristrukturen ved at tilføje kategorier nederst på siden. Desuden er det en fordel hvis du tilføjer links til samme artikel på andre sprog, så er der en lang række robotter der går i gang med automatisk at tilføje flere. Det kan være en god idé at kigge på nogen af de artikler der i forvejen er skrevet. Fedt at du skriver om Kant (har lige været til eksamen i manden i tirsdags)! Mvh--MortenKristensen 6. jun 2008, 20:24 (CEST)

Tak for dine råd. Det er altid rart at få nogle gode råd til bedre artikler. Er selv egentlig blot en tegnestuderende på 19 med en ret stor tørst for filosofi, så hvis du finder fejl og mangler i mine artikler om Kant må du gerne hjælpe. Han er sandt at sige ret vanskelig på mange punkter, og det især når det gælder den transcendentale deduktion eller den trefoldige syntese. Du må have en masse frisk viden om ham i hvert fald. Selv skar den tidligere artikel mig så meget i øjnene i dens mangel på info, at jeg begyndte at skrive som sindssyg. Generelt er hele filosofidelen af den dansk wikipedia ret mangelfuld, hvorfor jeg også har givet mig i kast med Schopenhauer, Nietzsche og Wittgenstein. --VictorEremita 6. jun 2008, 20:36 (CEST)
Du skriver bare løs. Du kan få god inspiration her: de:Friedrich Nietzsche, de:Immanuel Kant, en:Immanuel Kant, en:Ludwig Wittgenstein og en:Arthur Schopenhauer. Har ændre lidt i Tingen for os, se evt. også nogle af artiklerne i Kategori:Metafysik og Kategori:Erkendelsesteori. Jeg tror en del af dem mangler en kærlig hånd.--MortenKristensen 6. jun 2008, 20:55 (CEST)

David Lynch[rediger kildetekst]

Hej VictorEremita, jeg har skrevet til dig på Diskussion:David Lynch. Zilotte 26. jun 2008, 08:02 (CEST)

Thomas Hobbes[rediger kildetekst]

Hej. Jeg kan se at du har oversat dele fra en-wikis artikel om Thomas Hobbes. Men hvad var meningen med at oversætte Malmesbury til hhv Kalundborg og Kjellerup (jvfr denne version)?? --Saddhiyama 29. okt 2008, 22:09 (CET)

Filosofi portal[rediger kildetekst]

Hej VictorEremita! Jeg har set du er aktiv indenfor filosofi ogm tænkte derfor om du ville være med til at oprette en Filosofi portal, da jeg netop synes der mangler sådan en. Du må meget gerne skrive på min brugerdiskussion hvorvidt du er med på denne ide, så jeg dermed kan få et samlet overblik over hvor mange der er med på denne ide.--Schønning 4. mar 2009, 14:41 (CET)

Hegels logik[rediger kildetekst]

Hej VictorEremita. I artiklen Hegels logik, skrev du d. 19. jul 2008, 15:29,

Citat Alt hvad vi støder på i det endelige, det kontingente, det der forgår, er udtryk for det universelle, det uendelige, og dette har ligeledes forbindelse med diskussionen om universalieproblemet eller striden om almenbegreberne. Citat

Jeg kan ikke definitivt afgøre om "forgår" (går til grunde) er en trykfejl. Jeg kunne forestille mig at der menes "foregår" (finder sted).--Leo Laursen – (snak) · (bidrag) 21. dec 2009, 12:58 (CET)

Husk kategori[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under. Med venlig hilsen Pelle Hansen 11. okt 2012, 09:28 (CEST)
som IntentionalitetFrits063 (diskussion) 20. maj 2013, 23:53 (CEST)[svar]

Francis Bacon[rediger kildetekst]

Man kan ikke sige den tredje periode. Hvad menes der?

Det er punktet "Det tidlige liv"

Jeg har foreslået en anden formulering men er usikker på, om det så er korrekt historisk.

Du skrev: "En historie opstod i 1992, da hans far fik Francis pisket af deres irske brudgom. I 1924 flyttede hans forældre til Gloucestershire, dernæst til Linton Hall, der ligger nær grænsen til Herefordshire. Francis brugte halvandet år på Dean Luk School, Cheltenham, fra den tredje periode af 1924 indtil april 1926."


Jeg skrev: " I 1924 flyttede hans forældre til Gloucestershire, dernæst til Linton Hall, der ligger nær grænsen til Herefordshire. Francis brugte halvandet år på Dean Luk School, Cheltenham, fra efteråret 1924 til april 1926."

Den passus, du havde fra 1992 og piskeriet blev fjernet ved denne redigering:

Versionen fra 11. apr 2010, 08:51 (redigér) (fjern redigering) 90.185.185.129 (diskussion) (→‎Tidlige liv) Gå til næste forskel →


Morten Svensson (diskussion) 27. nov 2016, 09:24 (CET)

Det er for længe siden jeg skrev det til at jeg helt husker på hvorfor jeg skrev som jeg gjorde, men jeg synes bestemt at din version er en betydelig forbedring. VictorEremita (diskussion) 27. nov 2016, 09:24 (CET)