Brugerdiskussion:Villy Fink Isaksen/Arkiv 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Tip[redigér wikikode]

Hej, Villy! Lige en reminder:

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 16. feb 2007 kl. 19:56 (CET)

OK - men det er ikke altid let for mig at finde en egnet kategori, men skal gøre mit bedste. --Villy Fink Isaksen 16. feb 2007 kl. 19:59 (CET)
Nej, det er klart, men på den anden side vil det jo heller ikke være nemt for den, der senere skal forsøge at kategorisere artiklen - og på et tidspunkt skal det jo gøres. Et lille tip i den forbindelse er at skrive den bredest mulige kategori, man kan forestille sig, emnet passer ind under, trykke forhåndvisning, gå ind på denne kategoriside og så klikke sig videre ind på underkategorier, indtil man rammer den helt rigtige niche. Husk også, at mange artikler godt kan passe ind under to forskellige kategorier. --PhoenixV 16. feb 2007 kl. 20:03 (CET)
OK - jeg vil prøve at leve op til dine "hårde" krav, jeg starter med en bred - tak for tippet. --Villy Fink Isaksen 16. feb 2007 kl. 20:05 (CET)

Et tip mere:

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

--Palnatoke 22. feb 2007 kl. 21:45 (CET)

OK Palnatoke mente forklaringen lå i "Kategori:Debattør‎; 21:37 . . (+10) . . Villy Fink Isaksen (Diskussion | bidrag) (bør slettes kategorien er flyttet til "Debattører")"

Det kan man jo ikke se, når man bare lige kaster et blik på "Seneste ændringer" - men jeg regnede nu også med at der var en god grund til ændringerne. --Palnatoke 23. feb 2007 kl. 06:18 (CET)


veje udenfor Danmark[redigér wikikode]

Kategorien veje udenfor Danmark er under udfasning og er slettet da det er en gyldig kategori og der nu er nationalkategoriere for alle veje som tidliger var i den--Jan Friberg 24. feb 2007 kl. 12:54 (CET)


DBL[redigér wikikode]

Du er begyndt at lægge mange rå tekstklumper fra DBL ind. Er det nogen du har tænkt dig at gøre læselige; det er jo ulige nemmere at fylde op med den slags tekstmasser, derimod tager det tid at gøre dem bare nogenlunde artikelagtige. Jeg har hentet en del biskopper ind og ved at det kan tage lang tid. Eller tænker du at der nok kommer en eller anden forbi engang? Artiklernes kvalitet har jo netop været diskuteret på Wikipedia:Landsbybrønden/Hvad er der i vejen med dansk Wikipedia?-- Mvh PHansen 20. mar 2007 kl. 13:38 (CET)

Okay .... jeg regnede faktisk med en reaktion, på en eller anden måde, idet jeg nok er gået lidt for hurtigt frem. Mit udgangspunkt var P.C. Skovgaard og Joakim Skovgaard, så jeg har lavet læselige! Personregisteret der linkes til derfra, er hvad jeg har lagt ud, og disse vil jeg gøre læselige, hvis ikke andre gør det. Wikipedia er i min opfattelse et fællesprojekt, derfor har jeg lagt den råtekst ud, i håb om nogen måske vil prøve krafter med teksterne, ikke alle kender jo til DBL. --Villy Fink Isaksen 20. mFair nok; det er vel blot lettere at få lyst til at hjælpe med på nogle få ufærdige end en helt ar 2007 kl. 19:09 (CET)

Fair nok; det er vel blot lettere at få lyst til at hjælpe med på nogle få ufærdige end en helt uoverskuelig mængde, som er blevet lempet ind som tekstmassiver; så hvem ved, når der er lidt tomgang? -- Mvh PHansen 21. mar 2007 kl. 10:00 (CET)


Danske modstandsfolk[redigér wikikode]

Har tilføjet underkategorien til kategori:Besættelsen - jeg tilføjede denne kategori på siden kategori:Danske modstandsfolk. --Ktp72 26. apr 2007 kl. 08:57 (CEST)


For hurtigt ude[redigér wikikode]

Hej Villy Fink Isaksen/Arkiv 2

Jeg har slettet din ændring på Skabelon:Forside Aktuelt da sætningen "Naser Khader stifter nyt parti." ikke ligefrem er særlig oplysende for Wikipedias læsere endnu. Vent til efter 13:30 hvor der så f.eks. kan skrives "Naser Khader stifter XX." (Der skal så skrives en artikel om parti XX for at den opfylder kriterierne til indsættelse på forsiden. --Broadbeer 7. maj 2007 kl. 12:33 (CEST)


Wikipedia:Årets dage kort[redigér wikikode]

Hej Villy Fink Isaksen/Arkiv 2

Jeg tror der er noget du har misforstået mht. Wikipedia:Årets dage kort, altså den boks i højre sider omkring dagen i dag. Hver dag har sin egen fil f.eks har den 9. maj (i dag) adressen Wikipedia:Årets dage kort/9. maj. Boksen følger UCT som pt. er to timer efter dansk sommertid dvs. at dagen først skifter kl. 2 dansk tid. Desuden opdaterer boksen ikke altid så næste gang du ser en boks der ikke passer med dagens i dag (efter kl. 2) så prøv dette link og det du i hvert fald ikke skal gøre er at trykke rediger og indsætte tekst for den pågældende dag som du har gjort her, for på denne måde vil der være indhold fra 9. maj på siden der vises den 8. maj. --Broadbeer 9. maj 2007 kl. 13:26 (CEST)

Har du læst ovenstående? Nu har du nemlig gjort det igen! Kig på sidens titel når du redigerer. Du har indsat begivenheder fra d. 20. maj på Wikipedia:Årets dage kort/19. maj (ændring). --Broadbeer, (Thomas) 20. maj 2007 kl. 13:34 (CEST)

UNDSKYLD - jeg er åbenbart dum - undskyld jeg ikke kigger mig ordentligt for. --Villy Fink Isaksen 20. maj 2007 kl. 13:37 (CEST)


Nyhedsbrev AA-Taskforce[redigér wikikode]


Nyhedsbrev AA-Taskforce[redigér wikikode]


Syrach Larsen[redigér wikikode]

Hej Villy, Syrach Larsen er - vist nok - mest kendt som en dygtig forstkandidat, så jeg ville rubricere ham som sådan. En af dagene vil jeg prøve at finde noget frem om hans forskning, som kan begrunde, at vi kategoriserer ham som forstkandidat. Mvh. Sten


Nyhedsbrev AA-TaskForce[redigér wikikode]


Nyt fra AA-TaskForce[redigér wikikode]


Nyt fra AA-TaskForce[redigér wikikode]

Billeder[redigér wikikode]

Hej!

I WP:S indsatte du "Billeder bør altid følge efter introduktionen, således at det øjet fanger først i naturlig læseretning er introduktionen og ikke et billede allerførst i venstre side." - og det er jo rigtigt nok; det tager bare ikke højde for at et højrejusteret billede, der er indsat allerførst i artiklen, for læseren kommer til at følge efter introduktionen, så der skal måske rettes lidt på formuleringen. --Palnatoke 9. okt 2008, 11:25 (CEST)

Ja - det kan jeg godt se - jeg retter når jeg finder en formulering der passer. --Villy Fink Isaksen 9. okt 2008, 11:27 (CEST)
Okay ja, det havde jeg så ikke set da jeg gendannede. Jeg troede du mente at alle billeder skulle komme under introduktionsteksten, og det skal de jo ikke nødvendigvis. --Lhademmor 9. okt 2008, 11:43 (CEST)
Det første øjet fanger i en artiklen bør være introduktionen, derfor bør der ikke være et billede i øverste venstre hjørne af artiklen. --Villy Fink Isaksen 9. okt 2008, 11:55 (CEST)
Har sat teksten ind! --Villy Fink Isaksen 9. okt 2008, 12:27 (CEST)

Vedr. Assessor pharmaciæ[redigér wikikode]

Hej Villy Fink Isaksen!

Jeg kan se, at du på Brugerdiskussion:Pharm#assessor pharmaciæ spørger til begrebet assessor pharmaciae. Som du kan se på ODS, brugtes betegnelsen "om de farmaceutiske medlemmer af det tidligere (i 1909 ophævede) Sundhedskollegium".

Betegnelsen assessor pharmaciae blev brugt om apotekere, der var medlem Justitsministeriets Kgl. Sundhedskollegium. Sundhedskollegiet blev oprettet tilbage i 1803 og erstattede det såkaldte Collegium Medicum. Sundhedskollegiet fungerede som det øverste retsmedicinske organ og havde bl.a. til opgave at afgive retsmedicinske erklæringer og mere generelle indstillinger om sundhedsforhold. Sundhedskollegiet var også den øverste myndighed for embedslægevæsenets personale, bestod af ti læger og to apotekere og blev nedlagt i 1909.

Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 20. okt 2008, 21:39 (CEST)

Tak - der har jeg faktisk været, men overset linierne allernederst. --Villy Fink Isaksen 20. okt 2008, 21:44 (CEST)
Selv tak – og god arbejdslyst med artiklen om A.S. Ørsted. :-) --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 20. okt 2008, 21:50 (CEST)

Nena m.v.[redigér wikikode]

Hej Villy Tak for hjælpen med smårettelserne. Jeg lærte så at bruge kursiv og "" istedet for »«, som jeg ellers synes er smukke og oversete. Nena - der kommer meget mere. Ved du om jeg må bruge billeder fra tysk eller engelsk Wiki? Kikker på Sandøe - det gælder jo om at hjælpe hinande (skrev NyrupRasmussen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[redigér wikikode]

Der udsendes ikke noget nyhedsbrev i oktober, da drivkraften bag, CarinaT holder wikipause. Selve AA-TaskForce er dog ikke dødt. --Broadbeer, Thomas 23. okt 2008, 16:48 (CEST)


Rune Fink Isaksen[redigér wikikode]

Hvad er din forbindelse til ham?--Brandsen 24. okt 2008, 00:45 (CEST)

En fætter. --Villy Fink Isaksen 24. okt 2008, 04:17 (CEST)

Interwiki[redigér wikikode]

Hej Villy!

Når man sætter engelsk interwiki på en artikel og dansk interwiki på dens engelsksprogede makker, er det mit indtryk at der går ganske kort tid inden en bot kommer forbi og fylder interwiki på - og at man egentlig ikke behøver gøre det manuelt. --Palnatoke 27. okt 2008, 12:46 (CET)

OK --Villy Fink Isaksen 27. okt 2008, 12:48 (CET)

A.S. Ørsted[redigér wikikode]

Jeg har set teksten igennem, men ikke fundet nogen fagudtryk, der er forkert anvendt. Jeg har rettet nogle småting undervejs, og jeg har ændret "Irasú" til det nutidige Irazú samt angivet højden i meter (i stedet for fod). Der mangler stadigvæk en del omformning af det gammelmodige sprog (fra Salmonsen?). Mvh.--Sten Porse 28. okt 2008, 19:26 (CET)

Flytning af Henrik Dahl (flertydig)[redigér wikikode]

Når man flytter skal man ikke klippe-klistre, men trykke på fanebladet flyt. På den måde får man historikken med. --MGA73 3. nov 2008, 21:38 (CET)

Ok - måske begik jeg en fejl. --Villy Fink Isaksen 3. nov 2008, 21:51 (CET)
Du kan give kage, når du runder fejl nr. 100 :-D Glemte at skrive, at jeg har flyttet historikken. --MGA73 3. nov 2008, 22:09 (CET)

Tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--Broadbeer, Thomas 19. okt 2008, 18:36 (CEST)

Tippet gælder stadig. --Broadbeer, Thomas 5. nov 2008, 15:00 (CET)

Ja - det er jeg klar over - men sommetider ved man ikke hvilke kategori der skal vælges. --Villy Fink Isaksen 5. nov 2008, 17:15 (CET)

Danmarks 10 største byer[redigér wikikode]

Hej Villy. Du står pt. som den eneste agent på Danmarks 10 største byer. Jeg vil høre om du er interesseret i videre arbejde eller vi skal opgive fokusemnet? Jeg kan udtale på både mine egne og Sabbes vegne, at vi ikke kommer tilbage til emnet som aktive agenter (eventuelt som hjælp her og der, men ikke nogen større arbejdsindsats). --CarinaT 17. nov 2008, 14:58 (CET)

Har overstreget mig selv - har bidraget med det jeg kan til Århus, ønsker ikke at bidrage væsentlig til de andre byer. --Villy Fink Isaksen 17. nov 2008, 15:50 (CET)

Billeder[redigér wikikode]

Hej Villy, Du kan indstille billedvisningen (thumbnail) i dine indstillinger under filer i Speciel:Indstillinger.
Jeg fandt forøvrigt ud at mit eget billederedigeringsprogram har en panoramamergefunktion, men der skal stadig fifles lidt for at få det til at passe - Nico 19. nov 2008, 13:24 (CET) ps. det ser forøvrigt ikke ud som om dit autoarkiv virker ;-)

Tak - har nu indstillet til større thumbnails, mit panorama-program er meget godt, som har du opgaver så sig til (dog ikke scanninger). Ang. arkiv - så er det måske lige meget, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. --Villy Fink Isaksen 19. nov 2008, 15:31 (CET)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[redigér wikikode]

Billede:Jakob Knudsen.jpg[redigér wikikode]

Nuvola apps important.svg Der er sået tvivl om rigtigheden af licensangivelsen for filen Billede:Jakob Knudsen.jpg!

Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.


Den person, der har lavet busten har rettigheden til værket, og rettigheden gælder i 70 år efter kunstnerens død. Der mangler således oplysninger om kunstner og dennes dødsdato. Er det noget du kan finde? Så har jeg også tilladt mig at wikificere lidt. --MGA73 22. nov 2008, 11:47 (CET)

Ganske - en smutter jeg blev opmærksom på det kort tid efter opload. Det bør jo nok slettes, så gør bare |EPO| eller hvem der kan. --Villy Fink Isaksen 22. nov 2008, 16:56 (CET)

Billede:Chr 4 ved højen mast.jpg[redigér wikikode]

Hej Villy. Godt hjulpet af en vognstang har jeg lige et lille tip til dig. Licensen på Wikipedia følger generelt selve kunstværket. Dvs. licensen på dette billede Billede:Chr 4 ved højen mast.jpg bør være {{PD-old}} for at forklare, at kunstværket er så gammelt, at det er ok at tage billeder af. --MGA73 24. nov 2008, 19:01 (CET)

Århus billeder[redigér wikikode]

OK, det lyder godt. Jeg prøver også selv løbende at få taget nogle billeder til nogle af de artikler jeg selv har skrevet, men ellers vil det være glimrende hvis du har nogle på lager:-) --TriBeCa 25. nov 2008, 19:31 (CET)

Hvorfor ikke Commons?[redigér wikikode]

Villy Fink Isaksen, jeg kan se at du lægger en masse af "dine egne" billeder op på den danske Wikipedia frem for Wikimedia Commons (en søster-side til Wikipedia, hvor billeder efterfølgende kan tilgås i andre sprog-versioner af Wikipedia). Er det bevidst? --Froztbyte 5. dec 2008, 00:09 (CET)

Ja og nej - jeg har oploadet nogen der, jeg tænker over det og gør det måske. --Villy Fink Isaksen 5. dec 2008, 04:56 (CET)
Dine Århusbilleder hører jo faktisk hjemme i commons:Category:Århus :-) - Nico 18. dec 2008, 17:41 (CET)


Århusrock[redigér wikikode]

Hej Villy, jeg ser at Elevatordrengene er sletningstruet, men artiklen indeholder faktisk et godt udgangspunkt for en artikel om Rockens Århus el. var det ikke noget for dig ? ;-) - Nico 18. dec 2008, 17:41 (CET)

Tak - jeg flytter artiklen hertil indtilvidere. Men kan ikke se hvor den er irrelevant. --Villy Fink Isaksen 18. dec 2008, 18:38 (CET)

Artiklen uden skabeloner:

Elevatordrengene var et funk-/rock-band, der spillede deres første koncertMarselisborg Gymnasium i Århus i 1980.

Med opstilling i en tidligere elevatorskakt, blev de, af fredagens fællessamlings faste sprechtstallmeister, Ole Thingsted, præsenteret som "Elevatordrengene!" Ole Thingsted navngav dermed bandet - som ikke engang havde et navn ved starten af dets karriere.


Medlemmer[redigér wikikode]

Elevatordrengene bestod fra første færd af primus motor, trommeslager Claes Anthonsen, percussionist Uffe Isaksen, bassist Jesper Mardahl og på el-guitar Palle Torp. Bandet blev en succes i det århusianske drevet af "drengenes" - det blev senere deres bandnavn - entusiasme og deres ikke tidstypiske funky music.

Elevatordrengene slog sig fast som band og som enkeltpersoner, og især Claes Anthonsen fra The Antonelli Orchestre og Palle Torp fra Sko og Torp har slået deres navne fast.


Godt nok var funken et 1980'er trademark, men på den århusianske musikscene var det indtil Elevatordrengenes start langt hen ad vejen banebrydende punk, der gjorde sig gældende og Huset og Musikcafeen samt Østergades Hotel var besøgt af hedengange kæmper som Lost Kidz, med Fritz og Pussy Punk; af Kliché med Lars Hug og senereLars Hug i en skelsættende iscenesættelse af "Mit Lys Brænder". Tidens store kultfigurer bag scenen var Dandelions ejer, Michael; det var Anders Roug, der stod bag disken i Mimosa i Kannikestræde og det var de store country musikkere, Bill Cross som havde spillet i The Band og Henning Stærk. [[Kategori:Danske musikgrupper]] [[Kategori:Dansk rock]]

artiklen slut

om jeg skal skrive om Århus rock ?? - så skal jeg nok have et forlæg (en bog eller andet). --Villy Fink Isaksen 18. dec 2008, 18:38 (CET)

Nyt fra AA-TaskForce[redigér wikikode]

Stynede træer[redigér wikikode]

Hej Villy,

Jeg synes Stynede træer ser fin ud. Dog troede jeg ikke at styning og stævning var det samme. Jeg troede at ved stævning skærer man af ved jordoverfladen med relativt lange mellemrum 5-20 år afhængig af træ-arten, mens man ved styning skærer af over den højde kreaturerne kan, men langt hyppigere med 1-3 års mellemrum. Når jeg læser artiklen som du henviser til om Stævningsskov får jeg samme indtryk...

En anden ting jeg kom til at tænke på er kategorierne. Du har det nok ligesom mig at du mest kender de kategorier der bruges indenfor artiklerne om botanik, men her - kunne - det også være relevant - hvis der er relevante kategorier at bruge - at medtage kategorier vedr. landbrug/skovbrug og/eller historie. Både styning og stævning er jo middelalderlige metoder til høst af ungtræ der ikke skal bruges som tømmer. At de så idag stadig bruges af æstetiske hensyn eller som landskabspleje er en anden sag. Når svenskerne høster "energiskov" er der vel også tale om en form for stævningsdrift.

/Hans Olav

Infoboks nobelpristager[redigér wikikode]

Hej Villy, som du har set, lavede jeg den infoboks. Jeg mener dog, at vi bør tænke lidt over, hvad vi gør, fordi den minder meget om {{Infoboks forsker}} og {{Forsker}}. I den sidste har jeg gjort et forsøg med at sætte nobelprisen ind. De tre infobokse bør slås sammen til en, så vidt jeg kan se. Endelig er der også det "problem", at jeg legede med at gøre hvert andet felt "stribet". Det virker jo ikke helt godt sammen med, at linjer udgår, når parameteren ikke er med. Så det er nok bedst at vente lidt med indsætning. Mvh --Sir48 (Thyge) 13. jan 2009, 07:25 (CET)


Else Alfelt[redigér wikikode]

Hej Villy. Jeg kan se, at det er dig, der har oprettet artiklen om Else Alfelt. Er du klar over, at du er stoppet midt i en sætning? Hvad mon du mere havde tænkt? M.v.h. --Brams 13. jan 2009, 19:56 (CET)

Der var meningen at der skulle står "Hun var medlem af" men det er jo skrevet. (tak) ... Men der kunne sagtens skrives mere, f.eks. hentet herfra http://www.kulturarv.dk/kid/VisKunstner.do?kunstnerId=2 måske noget for dig Brms. --Villy Fink Isaksen 13. jan 2009, 20:06 (CET)

Minimalistisk musik[redigér wikikode]

Tysk wiki: Sie bewegt sich meistens im Rahmen einer modalen Tonalität und verwendet Dissonanzen nur sehr sparsam. Altså næppe dissonant, som du nævner som en mulighed. Selv har jeg ikke forstand på genren men vil blot nævne uoverensstemmelsen. Venlig hilsen --Staunited 19. jan 2009, 20:16 (CET)

Mange tak - jeg læste forkert i et opslag på Musikordbog hvor jeg søgte på konsonant. Men der findes opslag engelsk og tysk wiki: en:Consonance and dissonance og de:Konsonanz, men med min musikteoretiske viden skal jeg nok undlade at oversætte dem. --Villy Fink Isaksen 19. jan 2009, 20:36 (CET)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[redigér wikikode]

Alfabetisering[redigér wikikode]

Hej!

Du har i artiklen Jürgen Ovens sorteret ü'et som et "u" i stedet for som "y". Kan du uddybe dette? Se evt. sproget.dk's side om alfabetisering. --Allano (Skriv til mig her...) 5. feb 2009, 14:44 (CET)

Dit svar behøves ikke - det er blevet rettet. --Allano (Skriv til mig her...) 5. feb 2009, 14:45 (CET)
Ja jeg gik udfra denne tekst hentet her: Wikipedia:WikiProjekt Check Wikipedia:

Fejltype 006: Undgå venligst at bruge specieltegn i DEFAULTSORT. * i de: ä → a, ö → o, ü → u, ß → ss

  • i fi: ü → y, é → e, ß → ss, etc.
  • i sv og fi er ÅÄÖåäö tilladt
  • i cs er čďěňřšťžČĎŇŘŠŤŽ tilladt
  • i da, no, nn er ÆØÅæøå tilladt
  • i ro er ăîâşţ tilladt
  • i ru: Ё → Е, ё → е

I den fremhævede linje står at de (tysk) ü → u - dette brugte jeg. --Villy Fink Isaksen 5. feb 2009, 15:00 (CET)

Den tekst betyder at man på tysk sorterer således. --Palnatoke 5. feb 2009, 15:04 (CET)
Kunne vi så ikke få en liste over erstatninger for special tegn!--Villy Fink Isaksen 5. feb 2009, 15:06 (CET)
Det er forholdsvis simpelt, hvis vi holder os til de europæiske sprog: Bortset fra ü, ä og ö (der bliver y, æ og ø) er det bare at fjerne diverse krøller og streger (og så er ß naturligvis ss). --Palnatoke 5. feb 2009, 15:12 (CET)
Og det er lige præcis det jeg godt kunne tænke mig skulle stå på siden istedet for ovenstående tekst, jf. Wikipedia-diskussion:WikiProjekt_Check_Wikipedia#DEFAULTSORT. --MGA73 5. feb 2009, 15:39 (CET)

Patroller[redigér wikikode]

Hej Villy! Jeg har foreslået mine medadministratorer, at du får muligheden for at patruljere. Jeg overvejede, om jeg skulle fortælle dig om det eller spørge dig først, men fik det aldrig gjort. Nu har du selv "opdaget" det, så det er i alt fald ikke en overraskelse længere :-)

Patruljering fungerer ved, at "man" klikker på "[Marker som patruljeret]" når man har læst en ændring, og da du er flittig til at holde øje med hærværk, tænkte jeg, at det ville være en stor hjælp, hvis du også kunne "patruljere", hvis du havde lyst. Der er ingen tvang, og hvis man er i tvivl om en ændring, kan man bare lade den stå upatruljeret. Funktionen har samtidig den fordel (ulempe?) at alle upatruljerede ændringer får et rødt udråbstegn i oversigten over seneste ændringer.

Nu er der så sket det, at der er opstået en diskussion af, hvorvidt vi i det hele taget bør bruge patroller-rollen. I praksis vælger de fleste at blive administratorer, så patroller-rollen er stort set ubrugt. Det har selvfølgelig intet med dig at gøre, så hvis du ikke "får lov" til at blive patroller, så skyldes det ikke dig, men at rollen så i givet fald ikke ønskes anvendt. --MGA73 16. feb 2009, 12:20 (CET)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[redigér wikikode]

Barnstar[redigér wikikode]

Tireless Contributor Barnstar.gif Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar
Du er ikke til at stoppe og det er rigtig dejligt. Tak for din store indsats som tekstretter, hærværksbekæmper og meget andet. MGA73 12. mar 2009, 19:17 (CET)


Takker mange gange. --Villy Fink Isaksen 12. mar 2009, 19:43 (CET)

Kartebolle og Horneman[redigér wikikode]

Hej Villy, Som du kan se, har jeg været inde over Kartebolle-slægten og også arten Ægte Kartebolle. De andre arter må komme hen ad vejen, når tid gives. Jeg har også været inde på din kladdeside og rettet lidt i Horneman-artiklen. Forhåbentlig svarer begge dele til dine forventninger? Mvh. --Sten Porse 13. okt 2008, 19:23 (CEST)

TAK - det er fint, jeg ligger Horneman ud. --Villy Fink Isaksen 13. okt 2008, 19:51 (CEST)

DEFAULTSORT[redigér wikikode]

Hej Villy. Kan se at du er igang med et super projekt - nemlig at sætte DEFAULTSORT på. Men når nu du er igang, så kunne du måske rette så der bruges danske bogstaver i stedet for fx é? Du kan måske få lidt hjælp til det her Wikipedia:WikiProjekt Check Wikipedia#DEFAULTSORT med specieltegn. --MGA73 14. okt 2008, 20:47 (CEST)

Jo - blev først opmærksom på det i dag, tak for tippet. --Villy Fink Isaksen 14. okt 2008, 20:48 (CEST)

Tak for tippet, men kan jeg få sorteret navne i stub-kategorierne korrekt uden "DEFAULTSORT:"? --Natuglen 19. mar 2009, 22:33 (CET)

Afrikanske Plade er korrekt[redigér wikikode]

Hej Villy Fink Isaksen. Du har flyttet [Afrikanske Plade] til [Afrikanske plade] fordi du mener at plade er med lille "p"[1]. Navne på f.eks. have, stater, landskaber, skove, vandløb, bjerge, bestemte træer og sten, byer, kvarterer, gader pladser mv. skrives med stort begyndelsesbogstav i det første ord og i alle mere betydningsfulde ord. F.eks. Mellemamerika, Højbro Plads, Region Sydjylland. Derfor hedder det 'Plade' med stort, da det er et navngivet geografisk (geologisk) område. I Den Store Danske Encyklopædi står der under "Middelhavet (Den geologiske udvikling)":…Tethyshavets bund ved kollisionen mellem Den Afrikanske Plade, mikropladen Adria og Den Eurasiske Plade gennem… --Med venlig hilsen Necessary Evil 27. mar 2009, 22:41 (CET)

Ok - så er der en del der skal rettes i andre artikler, jeg opfattede det ikke som et stednavn ala Europa med mere. --Villy Fink Isaksen 27. mar 2009, 22:45 (CET)
det der gjorde at jeg flyttede var at der stod "den" foran dette er ikke almindeligt foran stednavne, eller hva ...(jeg er ikke den bedste til retskrivning).--Villy Fink Isaksen 27. mar 2009, 22:48 (CET)
I gamle dage hed det "Det kongelige Teater", men i dag hedder det "Det Kongelige Teater". Jeg har fundet "Det Indiske Ocean", "Den Persiske Golf" og "Det Sydkinesiske Hav". Jeg tror ikke at vi behøver at tilføje "Den" foran artikelnavnene på de tektoniske plader, hvis det er det du vil rette. --Med venlig hilsen Necessary Evil 27. mar 2009, 22:59 (CET)
Du har sandsynligvis ret. --Villy Fink Isaksen 27. mar 2009, 23:05 (CET)

{{tætpå}}[redigér wikikode]

Hej Villy!

Du har markeret Peter Rössell som {{tætpå}} og har sat {{erikke}} på brugerens side. Jeg plejer at skrive en forklarende tekst på siden, når jeg gør det, da en sletteforslag og en "fy fy" på diskussionssiden kan virke lidt hårdt ("Start med at læse grundreglerne og læs evt. videre på hvad Wikipedia ikke er og skriv ud fra et neutralt synspunkt. Så får vi alle mest ud af det i længden." - det er jo noget af et gok i nødden). Det er jo ikke sikkert at der er tale om en "tæt på" eller at brugeren kendte reglen.

Måske burde vi ændre teksten i skabelonen i stedet for, så den forklarer lidt bedre og lyder lidt mere venlig. Hvis du har nogle gode forslag, så sig endelig til. --MGA73 31. mar 2009, 14:41 (CEST)

Jo - mon ikke der er stor sandsynlig for at Bruger:Powerpop er lig = Peter Rössell han har i hver fald oploadet billede fra ham og maærket at han ret dertil, desuden er hjemmesiden med navnet www.powerpop.dk - men ja det er et gok i nøden, og der er der mange andre der har fået, jeg synes ikke de skal behandles meget anderledes - men jeg kunne måske have lagt en venlig besked først. --Villy Fink Isaksen 31. mar 2009, 14:55 (CEST)
Det har jeg også en mistanke om er tilfældet og det var ikke ment som kritik af dig. Generelt bør alle behandles ens: Venligt i starten og hvis det ikke er nok, så kan de altid få beskeden igen. Jeg har lavet et forslag til ny formulering, for generelt bør skabeloner kunne tale for sig selv. --MGA73 31. mar 2009, 15:08 (CEST)

Gendannelse[redigér wikikode]

Hej Villy. Når du gendanner, kan du så ikke lige patruljere hærværksændringen, så den ikke clutter back-loggen op, som i tilfældet med Billy Ray Cyrus? PFT og god weekend hebster 24. apr 2009, 11:06 (CEST)

Jo, hvis jeg forstår det du skriver (havd er clutter back-loggen op og PFT) --Villy Fink Isaksen 24. apr 2009, 11:08 (CEST)
Godt spørgsmål! Jeg kan hjælpe lidt: PFT betyder næsten sikkert "på forhånd tak", og clutter back-loggen op kan handle om, at selv om der er taget stilling til en ændring indirekte via fjernelsen, så vil du med "fjern redigering" (skrev Amjaabc (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Amjaabc har for så vidt ret. PFT er moderne dansk for på forhånd tak. Med hensyn til clutter er det et udtryk fra elektronikkens verden, hvor det beskriver uønsket støj, som er tilført ved yderligere signaldannelse og altså ikke som en konsekvens af at det signal man ønsker transporteret er blevet forringet. Back-log er et en ophobning af opgaver. I det aktuelle tilfælde drejer der sig således om en uønsket ophobning af opgaver i listen over upatruljerede ændringer - upatruljerede ændringer som det havde været snedigere at få patruljeret under gendannelsen med fjern redigering :) MVH hebster 27. apr 2009, 17:13 (CEST)