Brugerdiskussion:Wanze

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Wanze!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Morten Barklund [ disk / bidrag ] 19. sep 2006 kl. 17:47 (CEST)

U/21-landshold[rediger kildetekst]

Hej Wanze. Jeg har nu for anden gang fjernet et link du har indsat på U-21 Europamesterskabet i fodbold 2011, hvor du henviser til at du har indsat link der beskriver hvad et U/21-landshold er. Linket du har sat ind er til Danmark U/21, hvilket ikke en beskrivelse af hvad et U/21-hold er, men en artikel der fortæller hvad det danske U/21-landshold i fodbold er. Jeg henstiller kraftigt til at du ikke indsætter dette link igen :) mvh Tøndemageren (diskussion) 16. jul 2015, 09:58 (CEST)

Hej, Tøndemageren. Der er ingen forklaring af, hvad U21 betyder i U-21 Europamesterskabet i fodbold 2011, hvorfor jeg henviser til Danmarks U/21-fodboldlandshold. Siden U21 omdirigerer ligeledes til Danmarks U/21-fodboldlandshold, hvilket—som du ganske rigtigt siger—ikke er en beskrivelse af U21 generelt, men derimod det danske landshold. Hvis min ændring er forkert i dine øjne, så er denne omdirigering vel også forkert. Hvis vi skal være lidt fornuftige, så kan vi nok godt blive enige om, at det er praktisk, at U21 omdirigerer til Danmarks U/21-fodboldlandshold, så længe der ikke findes en artikel med en generel beskrivelse af U21. Ligeledes er min ændring også ganske praktisk, idet folk, der ikke ved, hvad U21 er, kan få svar på netop dette. Ved at fjerne linket (som du gør), så gør du det sværere for folk at få den information, de søger. En mere korrekt løsning ville nok være at lade teksten "U-21-landshold" linke til U21 (som så omdirigerer til Danmarks U/21-fodboldlandshold, indtil U21 får rigtigt indhold). Så det har jeg gjort nu. Wanze (diskussion) 16. jul 2015, 23:54 (CEST)
For det første fortsætter man diskussioner der hvor de er startet, så alle kan følge med i dem. Jeg har derfor indsat din indlæg fra min diskussionside her, jf. politik for diskussionsider.
For det andet, hvis en artikel ikke er oprettet endnu, linker man ikke til noget der ligner. Jeg kan sagtens forstå din pointe, men forestil dig at artiklen om cola ikke var oprettet, men Coca Cola er jo en form for cola, så derfor ville cola netop skulle omdirigeres til Coca Cola, ikke? Men hvad så med Pepsi, hvorfor får de ikke omdirigeringen? Eller Jolly Cola måske? For U/21-landsholds vedkommende, skal der netop ikke henvises til det danske U/21-fodboldlandshold, men blot til en artikel der forklarer hvad U/21-fodboldlandshold er for en størrelse. Det er muligt at der er en kort beskrivelse af det under artiklen om det danske hold, men det omhandler stadig et specifikt hold, hvilket den søgte artikel ikke gør. Samtidig er det helt i orden at have røde links, jf. stilmanualen. Hvis vi tager et link, der burde være rødt, og henviser til noget der minder om, så er chancerne for at vi får en artikel om netop det vi henviser fra markant mindre. Når linket er rødt, er chancen for artiklen bliver lavet større. Håber det forklarer hvorfor :) mvh Tøndemageren (diskussion) 17. jul 2015, 10:00 (CEST)