By- og Landskabsstyrelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

By- og Landskabsstyrelsen var en dansk styrelse, der blev oprettet pr. 1. oktober 2007, som led i en reorganisering af Miljøministeriet. Styrelsen skulle arbejde tæt sammen med Danmarks kommuner og regioner om naturbeskyttelse, vandmiljø og kommuneplanlægning.

By- og Landskabsstyrelsen skulle arbejde med den fysiske planlægning i det åbne land og i byerne, den nationale naturbeskyttelse, Natura 2000, vandmiljøet og råstoffer. Styrelsen skulle sætte juridiske, og administrative rammer for beskyttelsen af Danmarks natur, og sikre en balanceret udvikling af det åbne land og byerne.

By- og Landskabsstyrelsen bestod af fire faglige enheder – Vand, Natur, Byer og Landsplan, en juridisk enhed samt Miljøministeriets syv lokale miljøcentre, der tager sig af konkrete miljø-, natur- og planopgaver.

Sekretariatet for Miljøportalen var indtil efteråret 2010 placeret i styrelsen.

Naturstyrelsen[redigér | rediger kildetekst]

Fra 1. januar 2011 nedlægges By- og Landskabsstyrelsen. Den sammenlægges med Skov- og Naturstyrelsen og danner den nye organisation Naturstyrelsen under Miljøministeriet.[1]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

MyndighedSpire
Denne artikel om en offentlig myndighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.