C&C travel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Denne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Broom icon.svg Dette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  

C&C Travel er et dansk rejsebureau, der har specialiseret sig i individuelle rejser til Asien, Nord- og Sydamerika samt dele af Europa. De har specialiseret sig i oversøiske rejser til bl.a. Filippinerne, Thailand, Sri Lanka, Cuba og USA. Rejsebureauet har to kontorer, der har til huse i henholdsvis et gammelt pakhus i Boltens Gård på Gothersgade i København og Østergade i Aarhus.

C&C Travel blev grundlagt af møbelhandler Enrico Harrasser i 1985, da han rejste rundt for at finde møbler fra hele verden. På sin rejse kom han blandt andet forbi Puerto Galera på Mindoro i Filippinerne. Her købte han en strand og opførte resortet Coco Beach.

I dag sælger C&C Travel stadig rejser til Coco Beach, der er en af deres mest populære destinationer. Coco Beach var C&C Travels eneste rejsemål i rejsebureauets første levetid, men efterhånden som bureauet voksede sig større, udvidede de også udbuddet af destinationer. Først begyndte de at arrangere rejser til resten af Filippinerne og siden til Thailand, resten af Asien og vestpå til hele Nord- og Sydamerika.

I 2010 åbnede rejsebureauet en afdeling i Aarhus, for at supplere kontoret i København[1]. I dag har C&C Travel ca. 25 medarbejdere i Danmark, og derudover har de kontorer i Thailand og Filippinerne.  

Bæredygtige rejser[redigér | redigér wikikode]

Rejsebureauets motto er ”Rejser med et menneskeligt ansigt”, og de var det første bureau i Danmark, der fik Travelife’s internationale bæredygtighedscertificering.[1] Det betyder, at de opfylder de 228 indikatorer vedrørende blandt andet arbejdsforhold, miljø, forretningspraksis og menneskerettigheder, som er udstukket af Travellife.  

Derudover er rejsebureauets mission at have tæt kontakt med kunder og menneskerne på de destinationer, som de sender rejsende til og for så vidt muligt benytte sig af lokal arbejdskraft på destinationerne. Her udmærker især Coco Beach sig ved at have såkaldte servicefamilier, hvor hele familier fra de omkringliggende landsbyer bliver ansat til at give kunderne en god service. C&C har derudover udflugter, der støtter lokalsamfund, natur osv., fx til elefantbørnehjem, skoler, små landsbyer og trekkingture med tidligere tiggere som guider.

C&C Travel har deres egen velgørende forening ved navn C&C Hjælpeprogrammer. I samarbejde med deres kunder udfører C&C Travel velgørende projekter på nogle af de destinationer, de har rejser til. Øjenoperationer i Filippinerne, nødhjælp til jordskredsramt område i Sri Lanka, nødhjælp til tyfonramt område i Filippinerne samt skolehjælp til børn i Cambodia, Burma og Filippinerne er eksempler på dette.

I 2015 plantede C&C Hjælpeprogrammer 10.000 kokospalmer hos landmænd i den filippinske provins Aklan, der blev ramt af en tyfon to år tidligere. Målet var, at landmændene kunne få en stabil levevej i fremtiden. Derudover er palmerne med til at reducere det CO2-fodaftryk, som C&C Travel sætter årligt. 10.000 palmer forbruger 3.000 tons CO2 om året, hvilket omtrent svarer til de 1.000 kunders flyrejser, som C&C årligt sender til Filippinerne. [2].

Bag om C&C Travel[redigér | redigér wikikode]

I august 2015 gik direktør og grundlægger Enrico Harrasser på pension[3]. Direktørposten blev overtaget af hans søn, Luca Harrasser Burmeister, der indtrådte som medejer af rejsebureauet i 2012. Han er uddannet jurist og har boet og arbejdet i Filippinerne. Derudover har han rejst i bl.a. Cuba, Colombia og Sri Lanka.

C&C Travel kører det koncept, at de i samarbejde med deres kunder bygger rejser op helt fra bunden af. Det vil sige, at kunden udtrykker sine ønsker og krav for rejsen, og C&C Travel arrangerer fly, hoteller, udflugter og transporter med lokale agenter og samarbejdspartnere.

C&Cs rejser er dækket af rejsegarantifonden og Pakkerejseloven og har daglige afrejser fra København, Billund og Oslo.


[1] Standby.dk

[2] Politiken

[3] Takeoff.dk

  1. ^ C&C Travel | Rejser til Thailand, Filippinerne og Sri Lanka med flere!