Cæcilia af Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Cæcilia af Danmark (1087 – efter 1131) var prinsesse af Danmark og gift med jarlen af Västergötland og senere Falster.

Familie og Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Cæcilia var datter af Adele af Flandern (1066-1115) og Kong Knud den Hellige (ca. 1042-1086). Hun var tvillingesøster til Ingegerd af Danmark og lillesøster til Karl af Flandern.

Efter mordet på faderen i 1086, flygtede moderen tilbage til hjemlandet og forældrenes hof med sin sønnen Karl og efterlod døtrene hos Knuds halv-bror Erik Ejegod og svigerinde Bodil Thrugotsdatter. De tog dem formodentlig med til Sverige hvor begge senere blev gift.

Ægteskab og børn[redigér | redigér wikikode]

I Sverige bliver Cæcilia gift med Erik jarl i Västergötland. Han blev senere jarl af Falster og de bosatte sig på Haraldssted ved Ringsted. Sammen får de børnene: Knud, Karl og Inger.

Hun omtales senest den 7. januar 1131 da hendes fætter Knud Lavard, jarl af Sønderjylland besøgte hende og blev myrdet af deres fælles fætter Magnus den Stærke i Haraldssted skov. Efter sigende mistænkte Cæcilia Magnus for at ville myrde Knud og forsøgte forgæves at tale ham fra mødet.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Krone Stub
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi