Cæcilia af Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Cæcilia af Danmark (1087 – efter 1131) var prinsesse af Danmark og gift med jarlen af Västergötland og senere Falster.

Familie og Opvækst[redigér | redigér wikikode]

Cæcilia var datter af Adele af Flandern (1066-1115) og Kong Knud den Hellige (ca. 1042-1086). Hun var tvillingesøster til Ingegerd af Danmark og lillesøster til Karl af Flandern.

Efter mordet på faderen i 1086 flygtede moderen til hjemlandet og forældrenes hof med sin søn Karl og efterlod døtrene hos Knuds halvbror Erik Ejegod og svigerinde Bodil Thrugotsdatter. De tog dem formodentlig med til Sverige hvor begge senere blev gift.

Ægteskab og børn[redigér | redigér wikikode]

I Sverige blev Cæcilia gift med Erik jarl i Västergötland. Han blev senere jarl af Falster og de bosatte sig på Haraldssted ved Ringsted. De fik børnene Knud, Karl og Inger.

Hun omtales senest den 7. januar 1131, da hendes fætter Knud Lavard, jarl af Sønderjylland, besøgte hende og blev myrdet af deres fætter Magnus den Stærke i Haraldssted skov. Efter sigende mistænkte Cæcilia Magnus for at ville myrde Knud og forsøgte at tale ham fra mødet.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Krone Stub
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi