Camilla Bøgelund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Camilla Bøgelund (født 19. december 1994) er journalist og forperson for Folkekirkens Nødhjælps Ungdom. Hun sidder desuden i bestyrelsen for foreningen Globalnyt.

Baggrund og uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Camilla Bøgelund er født og opvokset i Silkeborg. Hun dimitterede fra Viborg Katedralskole i 2013. Her modtog hun Viborg Katedralskoles Fællesskabslegat for sit engagement som formand for skolens elevråd, Senatet, og for at være en af de bærende kræfter bag Viborg Katedralskole sejr i Røde Kors' konkurrence Go Collect i 2010. I sin gymnasietid var hun også medstifter og i 2011 formand for Radikal Ungdom på Viborgegnen.

I 2019 blev Bøgelund uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX). Hun tilbragte sin praktiktid hos CISU - Civilsamfund i Udvikling og CIVICUS - World Alliance for Citizen Participation på organisationens hovedkontor i Johannesburg. I løbet af sin studietid var hun ansvarshavende chefredaktør på Illustreret Bunker, en uafhængig avis produceret af studerende på DMJX.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Bøgelund blev valgt ind i landsstyrelsen i Folkekirkens Nødhjælps Ungdom (dengang Nødhjælpens Ungdom) i 2014, efter hun i 2013 havde været volontør for Folkekirkens Nødhjælp i Malawi og skrevet om sine oplevelser i Midtjyllands Avis. I 2015 rejste hun igen ud som volontør for Folkekirkens Nødhjælp, denne gang til Nepal.

I 2014 og 2015 var hendes ansvarsområder i organisationen kommunikation og kampagner og i 2016 og 2017 var hun politisk næstformand. I den forbindelse repræsenterede hun i 2017 organisationen til UN Global Youth Forum i New York og diskuterede, hvordan unge kan bidrage til FN's Verdensmål.

Posten som forperson for den udviklingspolitiske ungdomsorganisation overtog hun efter Amalie Cordes i september 2018. Som forperson har Camilla Bøgelund blandt andet fået Folkekirkens Nødhjælps Ungdom med i Dansk Ungdoms Fællesråd og styrket organisationens fokus på FN's Verdensmål. I den offentlige debat har hun blandt andet talt for klimaretfærdighed for verdens fattigste, og kritiseret politikere, der udvander menneskerettighederne.