Camilla Thorup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken. Artiklens emne er vurderet at være så snævert, at den er foreslået slettet. Klik her for at se sletningsforslaget.

Camilla Thorup (født 19. maj 1976) er en dansk billedkunstner, der bor og arbejder i København.

I 2000 til 2002 var hun elev på Det Fynske Kunstakademi. Dernæst blev hun uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor hun gik fra 2002-2008.

Camilla Thorup arbejder i et figurativt billedsprog, og tager sit udgangspunkt i genkendelige motiver, oftest menneskefiguren. Motiverne undersøges på tværs af maleri, tegning og skulptur, hvor samme fortællinger udfoldes sideløbende .

Udover sit kunstneriske virke har hun erfaring som kurator. og i 2005 var hun medindtiativtager til det kunstnerdrevne udstillingssted Førstetilvenstre. I 2019 blev hun en del af udstillingsstedet Koldinggade 12 på Østerbro.

Camilla Thorup har deltaget på en lang række udstillinger i både ind og udland.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.