Carl Bille

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Carl Bille kan også være Carl Steen Andersen Bille (1828-1898), avisredaktør og politiker
Carl Bille

Carl Ludvig Bille (20. februar 1815 i København14. november 1898 sammesteds) var en dansk maler. Carl Bille var søn af Andreas Vilhelm Bille og Larsine Marie født Larsen

Bille kom i sejlmagerlære og fór i mange år som sømand uden dog at opgive sin lyst til at blive sømaler. Først efter at han i 1846[1] havde giftet sig med Emmaline Antoinette Bonfils, opgav han at fare for at leve som kunstner og udstillede i 1854 sit første billede, medens han kort efter trådte i lære hos en næsten jævnaldrende kunstfælle, marinemaler Carl Dahl, navnlig for at tilegne sig kendskab til perspektivet. Hans arbejder, der som oftest er mindre billeder fra vore egne farvande, er for en del solgte til nabolandene og England.

Han er begravet på Assistens Kirkegård.


Denne artikel bygger hovedsagelig på Biografi(er) af Philip Weilbach i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 2. bind, side 213, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Personer i Dansk Biografisk Leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.


Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Carl BilleKunstindeks Danmark/Weilbachs Kunstnerleksikon

Reference[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ opslag i DBL om Carl Bille