Carl Brisson

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Carl Brisson

Carl Brisson (Carl Frederik Ejnar Pedersen) (24. december[note 1] 1893 i København26. september 1958 smst) var en dansk skuespiller og sanger.

Carl Brisson har virkeliggjort den amerikanske drøm, han har både været mælkedreng, buddreng, ølkassevasker, dørmand og tallerkenvasker. Brisson indledte ca. 1916 – efter at have arbejdet som professionel bokser – en karriere som omrejsende kabaret- og operettekunstner med optrædener i blandt andet Stockholm og London. Han opnåede som sanger stor popularitet og fik en international karriere. I 1917 debuterede han på film hos Nordisk Film under navnet Carl Villard. De mystiske Fodspor blev hans eneste danske film. 10 år senere debuterede han i England med en rolle i Hitchcock-filmen The ring, og han blev én af landets mest populære filmskuespillere. I 1933 drog ham til Hollywood, hvor han medvirkede i tre film.

Det kan tilføjes at, et stort ønske for ham, var at dø til lyden af rådhusklokkerne i København, det ønske gik i opfyldelse da han døde på Palads hotel i København.[Kilde mangler]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ fødselsdato angivet i f.eks. Kraks Blå Bog til den 23. december.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]