Carl Schuhmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medaljeoversigt
Center
Schuhmann (vensre) før den olympiske finale i brydning, som han vandt over grækeren Georgios Tsitas (højre)
Deltager for Grækenland
Brydning
Olympiske Lege
Guld 1896 i Athen Græsk-romersk stil
Gymnastik
Guld 1896 i Athen Reck
Guld 1896 i Athen Barre
Guld 1896 i Athen Spring over hest

Carl Schuhmann (12. maj 186924. marts 1946) var en tysk sportsmand, der vandt fire olympiske titler i gymnastik og brydning ved OL i Athen i 1896. Han konkurrerede også i vægtløftning og atletik, dog uden at vinde medaljer.

Schuhmann, der var en del af Berliner Turnerschaft, var med på det succesrige tyske gymnastikhold, der vandt holdkonkurrencen i disciplinerne reck og parallelle barrer. Schuhmann vandt den tredje titel i individuel spring over hest. Han deltog også i de individuelle konkurrencer i parallelle barrer, reck, bensving og ringe, men uden samme succes.

Derefter deltog Schuhmann i brydekonkurrencen, som han også vandt, selvom han var meget lettere og mindre end de fleste af konkurrenterne. I første kamp mødte han Launceston Elliot fra Storbritannien & Irland, der havde vundet en af vægtløftningskonkurrencerne. Schuhmann vandt nemt. I semifinalen gik tyskeren videre uden kamp. Og i finalen mødte han Georgios Tsitas fra Grækenland. Kampen trak ud, og efter 40 minutter blev det besluttet, at det var blevet for mørkt til at fortsætte, og kampen blev udsat til næste dag. Morgenen efter lykkedes det hurtigt for Schuhmann at afgøre kampen til sin fordel.

Han deltog også i vægtløftningskonkurrencerne men vandt ingenting. Det bedste resultat var en delt fjerdeplads i to-hånds løft. Han delte placeringen med Georgios Papasideris fra Grækenland med resultatet 90,0 kg.

Schuhmann var også blandt de ni deltagere i længdespring. Det eneste der vides om hans placering er, at han ikke endte i top 4. Endvidere blev han nr. 5 i trespring og blandt de tre sidste i kuglestød, hvor syv mand deltog.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]